субота, 3. децембар 2022.

Dnevna doza Lune 3/4.12.2022


 Ne znam za vas, ali ja sam se osećala sinoć kao da me neko dobro prebio. Moj takmičarski duh vezan za moj podznak pravio je baš žarište, a moj znak voli svoj narod, pa eto ti reakcije i emocije. Morala sam da se ispraznim gledajući ozbiljnu nepravdu i pojavu fašizma, i sada sam dobro.

 Lepa stvar je juče bio moj razgovor sa vama na instagramu i posle razgovora sam razmišljala koliko mi to prija i koliko je to vredno ne samo za moj posao, nego kontakt sa ljudima koji vole vaš rad i samu astrologiju.

Ali danas je nov dan. Subota, 3.12. nosi pozitivne aspekte Meseca. Mesec iza ponoći u pozitivnom aspektu sa Suncem može doneti dozu optimizma, dobre energije, balansa izmedju duše i tela, osećanje pokreta. Važniji aspekti tokom ovog dana su od 14:12 su sekstil izmedju Meseca i vladaoca retrogradnog Marsa koji mogu pokrenuti borbenost, hrabrost, smelost, intezivne i jake energije, srećno vreme da se baš pokrenete i nešto dobro uradite za sebe. Možete i započeti nešto novo i da vam to daje dozu sreće. Samo danas ne treba stajati u mestu i čekati da nešto padne sa neba. 

Sekstil izmedju Meseca i Jupitera od 18h posebno nosi dozu zaštite, ko radi i dobro vreme za zaradu, neke korisne razgovore i sastanke, kontakte sa inostranstvom, dobro vreme za učenje ili edukaciju, a ceo dan je odličan za sport ili fizičke aktivnosti. Danas posebno možete prepoznati lične priroritete, koje možete staviti na planer svojih ciljeva u ovom mesecu.

Ja sam vam u ins live i preporučila da je ovaj mesec odličan za planiranje i postavljanje konkretnih ciljeva. Izbegavajte da idete okolo naokolo, ili to možete i odmah pokrećete ili niste spremni i čekate pravo vreme za sebe. 

Trigon izmedju Meseca i Merkura i Venere od 21:55 nosi vreme odlično za izlaske, zabavu, društvene odnose, putovanja, a u ovo vreme mogu stići i neke važne vesti, i može biti jako dobro vreme za trgovinu, prodaju, konstruktivan rad, pisanje, koncerte i sl. Sve u svemu tokom celog dana imamo podršku Meseca koji treba da se okrene ličnom razvoju i osluškivanju svojih želja. Retrogradni Mars nosi definitivno osećanje promenjivosti u našim mislima, pa ako vam krene sumnja, strah, samo promenite energiju! Posebno srećno vreme za upoznavanja, ljubav. 


Nedelja, 4.12.- od 1 sat posle ponoći donosi da Neptun kreće direktno sa 22 stepena znaka Riba. Njegov direktan uticaj pokreće da se suočite sa maštom, strahovima i unutrašnjim problemima i negde pomognete sebi. Svakako pokreće kreativne sposobnosti i dolazak do istine. U porastu veće duhovne vrednosti. ( Sa pokretanjem Neptuna direktno, na nebu ćemo imati dve retrogradne planete Mars i Uran). Da vas podsetim Neptun je krenuo retrogradno od 28.07 ove godine. Njegovo direktno kretanje može doneti jaču povezanost sa sopstvenom sudbinom, iako možemo još imati kolektivne maglovitosti.

 


Jutarnji časovi mogu biti praćeni osetljivim aspektom izmedju Meseca iz znaka Ovna i Plutona, ali posebno kvadrata Venere i Neptuna koji donosi iskrivljenu sliku vašeg odnosa, sumnje, neiskrenost, preveliku idealizaciju i naivnost. Opreznost sa novcem i ličnim stvarima, ali obratite pažnju na obećanja od nepoznatih osoba! Emotivni odnosi magloviti! Neki vid destruktivnosti sa jedne strane i velike senzitivnosti na psihološkom nivou može voditi emotivnim " bolestima"  i forsiranju ili preteranom žrtvovanju ka nečemu što sami osećate da ne ide. Ovi aspekti lakše mogu ići kroz posete, kreativniji, duhovniji rad, meditacije ili nešto sl. Vrlo je važno da odpustite stare rane i da prihvatite stvari kakve jesu, ali da pokušate da budete objektivniji i da ne pravdate loše postupke drugih. Veoma je važno kome se poveravate i kome možete verovati, jer u porastu mogu biti prevare/ izdaje, poročnost, mazohistička dela. 

Mesec prelazi u znak Bik od 12:40 i donosi da nedelja može da počne i da se okrenete kuvanju, porodici, hobijima, kućnim ljubimcima i malo dopustite da se odmorite i napunite baterije.  Mesec se dobro oseća u znaku Bika a kroz uticaj i Venere u znaku Strelca može pokrenuti spontane i dobre situacije, plodnost, sreću i sigurnost kroz dom, porodicu i ljubav, kao i potrebu za stvaranjem ili rastom nečega. Srećan vikend - Astro Luna

петак, 2. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -2.12.2022.


 Petak, 2.12  od ponoći nosi uticaj Meseca u znaku Riba u sekstilu sa Plutonom koji odiše izuzetno jakom unutrašnjom snagom i osećanjem zadovoljstva, jer možete pokrenuti nešto dobro čime ćete biti zadovoljni. Ova noć je veoma emotivno mirna i može nositi plodnost i sreću u partnerskim odnosima. Jaki snovi, pa bi ih bilo dobro ispratiti. Lak dolazak do istine i svi vidovi istraživanja pozitivni. 

 Kvadrat izmedju Merkura i Rx Neptuna  pokreće od 2:10am  lagarije, manipulacije, psihičke krize, aneksioznost, strahove i povećane nesanice. U porastu velike greške na poslovnom nivou, pa sve treba dobro proveriti. Posebne probleme mogu imati osobe vezane za državne i pravne poslove, kao i uvoz i izvoz. U porastu loša lečenja, osetljivost kroz lekove, poroci, emocionalne krize. Posebno obratite pažnju do ponedeljka šta potpisujete, a odluke pod tudjim uticajem mogu doneti greške. U povećanju kvarovi aparata i povećanje nekakve apatičnosti. Biće teško meteropatama i zavisnicima. U porastu kradje ili gubitak stvari. Pripazite na koncentraciju!

Medjutim lakši aspekti Meseca i Venere mogu ovaj aspekt prilično olakšati jer konjukcija Mesec Jupiter od 3:46am može nositi zaštitu univerzuma, a ako pak prolazite kroz neki mentalni nemir ili nešto nedovršeno kao da će doći do smirenja ili lakših rešenja.  

Sekstil izmedju Venere i Saturna od 4:10am - ipak moze malo smiriti stvari jer donosi mudrije odluke, a ako ste i prošli prethodni stres ipak dobro vreme za ispravke, obnovu nečega ili smirenje u ljubavnim odnosima. Veze započete ovog dana mogu biti trajne i vezane za veće razlike u godinama. Možete imati i mogućnost da zadovoljstvo nadjete u jednostavnim stvarima i učenju. Može biti mogućnosti da pronadjete nešto što ste dugo tražili, ili da nešto obnovite što će vam predstavljati zadovoljstvo.

Mesec menja znak od 5:42am i ulazi u borbeniji znak Ovan koji će najaviti veću dinamiku, budjenje i hrabrost. Ipak vladaoc Mars u znaku Blizanaca u  retrogradnom hodu može pomutiti i danas planove i doneti dosta stresa. Pokušajte da ne budete eksplozivni, nestrpljivi i da dobro razmislite o svakoj odluci. Ceo dan može ipak nositi žurbu i gledanje na sat. U povećanju nesporazumi, ali i špijunaže. Danas iz jedne mirnije, pasivnije energije svakako imamo budjenje, takmičarski duh, medjutim bilo bi dobro ne raspšiti energiju na 10 strana, već ako možete danas odraditi samo manje, ali konkretnije obaveze. 

Sport će biti u centru pažnje sa poprilično dramatike u večernjim časovima i potpunom neizvesnošću, ali jačom borbom nego prethodnih dana. U porastu loše sudijske odluke i osetljivost igrača koji imaju povrede. Ipak neka nada i bolja mentalna spremnost  može doneti iznenadjenja i sreću. Lp dan - Astro Luna


четвртак, 1. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -1.12.2022


 Ulazimo u nov, ali i poslednji mesec godine. Kada pomislim na Decembar uvek su mi u glavi poklanjanja i kupovina poklona, misao da li će sneg pasti pre Nove Godine, i da li ću završiti sve obaveze. Ove godine tog pritiska nema. Ima akcije, ima stresa, ali nema pritiska. Kao da treba pustiti da sve ide po nekom toku.

O Decembru sam odlučila da vam uskoro dam detaljni izveštaj na mom instangram live, ovih dana. 

Ono što ću izdvojiti kao značajno: 

1. Neptun kreće direktno sa 22 stepena znaka Riba 4.12.

2. Merkur prelazi u znak Jarac od 6.12. u kome će krenuti retrogradno 29.12. sa 24 stepena.

3.Prvi zimski Pun Mesec 8.12. u znaku Blizanaca prilično će pomutiti planove i doneti mnogo gužve, priče i pomalo dramatike

4. Venera prelazi u znak Jarac 10.01. u kome će boraviti do 3.01.

5. Jupiter se po drugi put vraća u prvi Zodijački znak Ovan od 20.12.-16.05.2023.

6. Početak zime, a sa njom prelazak Sunca u kardinalan znak Jarac

7. Mlad Mesec u znaku Jarca na snazi od 23.12.

Sam mesec iz jedne krajnje dinamične energije, pomalo konfuzne i nervozne sa početka meseca, prećiče u period planova, pogleda na ono što smo naučili i prošli, ali onog što smo propustili što možemo uraditi. Imaćemo svest veće vrednosti u smislu da želimo i ovog meseca da nešto uradimo na sebi. Ovo je mesec obnove i vraćanja starih ljubavi, ali sa početka meseca i priličnih razočarenja na emotivnom planu. Imaćemo hiljadu obaveza i priličan umor, ali od druge polovine meseca možemo da se malo uozbiljimo i krenemo u konkretizaciju svega što je stajalo Bilo bi pametno završiti sve važno do 28.12 i onda odpustiti energiju i pripremiti se za Novu 2023.

Prvi dan ovog meseca nosiće uticaj Prve Četvrtine Meseca u znaku Riba, ali da u ovaj mesec možemo ući pomalo maštovito i idealistički i vrlo sanjivo. Kvadrat izmedju Meseca i retrogradnog Marsa od 9:40am može nas probuditi i nekim neprijatnim vestima i energijom, ili pojačanim radom koji može doneti jak pritisak. Kvadrat izmedju Meseca i Venere od 10:10am nosiće jednu nesigurnu, ranjivu stranu, ali preosetljivost, umor, osetljivost kroz odnose sa ženama, hormonske probleme ili teško ustajanje. Posebno obratite pažnju na popodnevne časove koji nose potpunu maglovitost i konfuziju, zaboravnost, stres oko sitnijih stvari, slabu koncentraciju ili povezivanje stvari, posebno zbog aspekta Mesec/ Merkur od 15:20.

Konjukcija izmedju Meseca i Rx Neptuna od 16;30 može nositi intuiciju, kreativnost, odlično vreme za lečenje, inače ceo dan je odlian za psihoterapiju, masaže, prirodnu kozmetiku i da nešto uradite za sebe. Moja sugestija ne morate uopšte prvi dan ovog meseca( ako ne morate) krenuti oštro i prodorno, brzopleto, već ako ne morate možete slobodno odvojiti dan za sebe i odmor. Emocije danas tanane sa povremenim izlivima jakog besa i prilično osetljivim aspektima kroz finansije( puno trošenja ili neplaniranih troškova, kupovina, ali i emotivnih konflikata). Razlog tome je i opozicija izmedju tranzitne Venere i Rx Marsa.Brige oko ljubavi, nervoza sa velikim oscilacijama u raspoloženju veoma otvorena. 

Emotivni odnosi koji su već prolazili kroz velike povrede i svadje mogu danas kulminirati pa su u porastu i fizičke povrede i pretnje, pojačanu ljubomoru i velike pritiske. U zdravim odnosima pojačana fizička privlačnost. Veze koje se započinju u ovo vreme mogi nositi jaku strast, ali problem u komunikaciji i sa okruženjem. 

Srećan vam početak novog meseca, meseca velikih sabiranja, ali i mesec mudrih odluka:-))Astro Luna
среда, 30. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -30.11.2022.- Prva Četvrtina Meseca 

Mesec od 1 sat posle ponoći u romantičnom, vodenom znaku Riba. Mala konfuzija, unutrašnji nemiri, neka suočavanja koja mogu proći kao okean i emotivni talasi koji vibriraju izmedju radosti i potištenosti. Intuicija pojačana, pa možete osetiti šta će biti u narednih 15 minuta.  Ipak i pomalo zaljubljiva, boemska energija, sa puno pesničkih poruka, a sa druge strane imaćete utisak da vam zapravo ništa nije jasno. Ni gde krenuti. Snovi pojačani, a energija koja nosi nagle vibracije srca, ali meteropatske promene. Pogledi koji sve govore i nekakva čudna telepatija i nedostajanje. Neobična osećanja. 

Ono što danas može da nam pomogne je sekstil izmedju planete Merkur i Saturn. Ipak ćemo negde pronaći smisao, koncentrisati se na obaveze, konkretizovati šta je potrebno, odraditi do kraja ono što smo započeli. Ovaj aspekt nosi i odgovornost i mudrost, ali strpljiv rad i na kraju dobre rezultate. Svakako da smanjuje i stresan aspekt izmedju Merkura i retrogradnog Marsa, gde se danas oseća neka mirnija energija, iako malko izgubljena. Verovatno vam se desilo da krenete po jednu stvar, a kupite drugu ili krenete da završite jedan posao, a desi vam se par sitnijih. Negde iako može biti vraćanja, na kraju će se završiti kako ste planirali. Ono što je zanimljvo za današnji dan je i Prva Četvrtina Meseca na 8 stepenu znaka Riba u kvadratu sa Suncem iz znaka Strelca. Mesec će se naći na fisnoj zvezdi Skat koja ipak donosi zaštitu, mirnije misli ili sklonost da naučite kako da smirite misli. Bez obzira što vam se može učiniti da je sve maglovito, ipak danas možete dosta toga naučiti. Spontane reakcije, puno mašte, pa vraćanje u realnost, ali jake duhovne vrednosti, kreativni poduhvati mogu biti u prvom planu. Biće važno doći do istine, ali povezati neke tajne signale u emotivnim odnosima. Ova lunarna faza do Punog Meseca 8.12. može doneti osetljivost, idealizaciju, povremenu apatičnost i umor, pa je preporuka da se dobro naspavate i regenerišete pomoću raznih tehnika. Iako ne možete odmah dobiti odgovore na sve što vas muči, univerzum širi ruke i nagradjuje sve ono koji mu veruju. 

U porastu kroz ovu fazu mogu biti zdrastveni problemi( hronicni umor, alergije, disajni organi, loša krvna slika), ali i povećane skrivene namipulacije, laži izdaje. Ribe, Device, Strelčevi i Blizanci mogu osećati ovu fazu kroz neki vid ranjivosti( poslovni odnosi, komunikacija, gubitak optimizma, osetljivost kroz dogovore i emotivne odnose).Ukoliko imate potrebu da naredna dva dana provedete u samoći, radu na sebi to može prijati. Odlično vreme za psihoterapiju i traženje pomoći.

Kraj ovog dosta izazovnog meseca mnogi mogu završiti sa važnim lekcijama koje će dobiti na oslobadjanju tek malo kasnije. Postojaće osećaj nekog žala ili osećanja da nije trebalo tako da bude. Budite dobro - Astro Luna

уторак, 29. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -29.11.2022.


 Mesec posle ponoći u sekstilu sa Venerom može pokrenuti neku kreativnost, ali nova interesovanja, kao i ljubav i posebnu vezu sa univerzumom. Negde danas možemo da upijamo neke poruke, iskustva drugih, mudre poruke, negde ćemo biti u potrazi za novim informacijama, ali onom rečenicom da nam neko kaže" Slušaj biće sve u redu". Danas je prilično povećana kritika koja prelazi u ozbiljnu destrukciju i ljutnju praćenu opozicijom Merkura i retrogradnog Marsa. Možda vam se učini da ne možete doći do reči u većem okruženju, i da osećate neku iritaciju, ili da ste toliko umorni već na početku nedelje, da bi samo negde čutali i meditirali. 

Od 1:50 Mesec u kvadratu sa svojim vladaocem Uranom može pojačavati noćnu nervozu ili znojenje, ali i naglu nervozu, osetljivost preko uredjaja, ali pojavu zemljotresa, napetosti u medjuljudskim i partnerskim odnosima, možda neke čudne snove. 

Mesec u praznom hodu od 5:30am - do kraja dana može danas prilično usporavati stvari, a uz opoziciju Merkur/ Rx Mars to nećemo lako podnositi. Ukoliko danas očekujete da dobijete lako odbravanje, ocenu, savet, moram odmah da vam kažem da od toga nema ništa. Danas je pametno osloniti se na sebe i uložiti mnogo muke i truda u sve što budete započeli. Biće i prolaznih situacija gde ćete pomisliti da je sve protiv vas ili da vas drugi uopšte ne razumeju. Svadje i pretnje u saobraćaju, povećane nesreće, ali povećanje nasilja po školama posebno pojačano pod ovim aspektom. 

Od 7:32am nešto dinamičnija situacija prepuna novosti, ali i akcije i tu se može dosta toga odraditi. Dobro vreme za vežbanje i učenje. I Merkur može davati Mesecu malo samopouzdanja, iako danas sve može da se odvija malo kampanjski. Danas posebno treba dobro razmisliti o svakoj odluci, a posebno o rečima, jer se u ljutnji može reći svašta. Da ne bude posle kajanja...

Konjukcija Mesec Saturn kroz znak Vodolije oko 8h može smetati posebno starijim osobama i povećavati osećanje usamljenosti, pritiska, loše cirkulacije, osećanja udaljavanja i nerazumevanja. Brige i opterećenja oko prijatelja, ali osećanje da se osećate potpuno van nekog trenda, kao i osećanje neke tuge mogu doneti osećanje neke potištenosti. 

Ipak, ovaj dan može doneti iznenadjenja, iako će se smenjivati razna osećanja, od tuge, jake ambicije, dokazivanja, emotivnih previranja, ali najviše osetljivosti kroz uticaj drugih. Danas nas ne može baš puno iznenaditi. Ako bi se vratili u prošlost, ovaj datum je nekad bio ponos nacije, ali me je podsetio na jednu odličnu astrološku kartu države koje više nema. 

Posebna preporuka: Trebalo obratiti pažnju jer veoma teška opozicija izmedju Merkura iz znaka Strelca i Rx Marsa iz znaka Blizanaca može doneti veliki bes, ljutnju, destrukciju, jake svadje, provokacije, ogovaranja, a posebnu napetost kroz vesti, dokumenta, saobracaj, škole, decu i veliku jurnjavu koja može prelaziti u eksplozivnije epizode. Posebno ovog dana izbegavajte bilo koji vid rizika, jer postoji mogućnost nesreća, opekotina, povreda i neprijatnih situacija!  Smirenje možete naći u fizičkim aktivnostima i nekoj vrsti različitih psiholoških tehnika. Ako pak ne možete promeniti stvari, prihvatite ih jer pripadaju sadašnjem vremenu. Uglavnom će biti problem, jer ćemo ili razmišljati o vremenu pre i vremenu koje dolazi.  Ako pak doživite nešto neprijatno, razmislite da to nije vaš problem, već druge strane. Veoma osetljivo vreme za komunikaciju koja može biti navaletna, sklona ubedjivanju u pogrešne argumente. Zbog toga svoju dušu morate usmeriti prema svojim ciljevima. Malo flegmatičnosti danas nije naodmet...Budite dobro - Astro Luna

 понедељак, 28. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -28.11.2022.


 Ovu poslednju nedelju novembra započinjemo sa uticajem Meseca u znaku Vodolije. Promene, promene nam trebaju. Negde nije lako promeniti navike. Biti svestan mana, nalaženje uzroka, i pokrenuti to što treba menjati. Medjutim, moram da vam kažem da ove nedelje imamo podršku univerzuma da sve ono što je teško započeti, a time i promeniti, možemo uz veliko strpljenje i pre svega istrajnost. 

Ovu nedelju treba započeti bez suvišnih reči i samo po principu, manje priče - više rada i truda. Svakako, da Mesec aktivira radoznalost za nešto novo, a ako danas unesete nešto novo u svoj ormar, dom, kancelariju, sigurna sam da ćete se osećati bolje. Zato krenite u akciju!

Mesec i Sunce u odličnom sekstilu od 9:57am mogu doneti vreme optimizma, dobre energije, misli, dobrog početka nedelje i mogućnosti da dobro isplanirate ovu nedelju. Ovo može biti pozitivan aspekt kroz kolektivna dešavanja. Držimo pesnice i našoj reprezentaciji kojoj će trebati mnogo truda i dobre koncentracije, medjutim nebo je danas jako dobro da se nešto pozitivno promeni ili dobijemo neku nadu za dalje. 

Danas nebo može biti veoma naklonjeno autentičnim, originalnim i hrabrim osobama. Možete biti dobar primer drugima, ali i pozitivno za prenošenje znanja. Ako ste se poslednjih dana olenjili, svakako danas možete pokrenuti dobre stvari za sebe. Pokušajte da lakše podnosite gužve i dnevni stres ili da pokušate da ga ignorišete. 

Ukoliko danas planirate da obavite nešto što vam duže stoji - povoljno.

Vremenske prilike mogu lošije uticati na reumatske bolesnike, a u osetljivosti mišići, vene, kolena, kičma.


Izuzetno važan aspekt izmedju retrogradnog Marsa i Saturna na snazi je od 18:57- koji nosi dugotrajne ciljeve, istrajnost, potrebu i samu sugestiju da uložite kompletnu energiju u projekte ili stvari koje su vam važne, ali i vreme koje je idealno za dijete, samodisciplinu, prelazak na zdraviju ishranu i hrabre nove korake. Morate rizikovati i izaći iz crte ležernosti ako očekujete neki napredak u narednom periodu. Uložen trud može uticati na samopouzdanje i sklonost emotivnoj stabilnosti. Veoma značajan aspekt za studente, ali sve one koji u narednom periodu žele da pokrenu najbolje iz sebe. Trigon izmedju Rx Marsa i Saturna je na snazi od 18:57 sve do 3.12.
Inkonjukcija izmedju Venere iz znaka Strelca i Rx Urana iz znaka Bika itekako može doneti nagla uzbudjenja i promene koje se mogu desiti u vašem ličnom životu! Može biti i neke drame pomešane sa euforijom, ali mogućnost da uvedete neke promene u vaš odnos je preporučljiv( više tolerancije, razumevanja, podela, razgovora).


Srećno - Astro Luna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski