субота, 13. јул 2024.

Dnevna doza Lune 13/14.07.2024- Prva četvrtina Meseca


 Na današnji dan 1930. godine, u glavnom gradu Urugvaja Montevideu počelo je Prvo svetsko prvenstvo u fudbalu. Crna Gora danas slavi praznik državnosti, pa nek im je srećan. Vikend je pred nama uz visoke temperature.Traženje balansa, harmonija, lepote, kompromisa biće od posebne važnosti ovog vikenda.

Današnja subota 13.jul pod uticajem Meseca u znaku Vage. Negde posle ponoći Mesec i Jmč će praviti konjukciju pa neka ranjivija karmička energija može se uvući pod noć. Uz opoziciju Venere i R Plutona uz neku pozadinsku emotivnu buku, dramu, strast i zabranjene i komplikovane odnose, ima tu ovih dana i neke " karmičke blokade" koja ne dozvoljava da neka istina izadje na videlo, a može biti i osećanja nekog karmičkog prepoznavanja kroz važne lekcije ove noći.

Danas pokušajte da ulepšate sebi dan. Brinite o sebi. Pratite bioritam. Jedite hranu koja osvežava organizam. Pogledajte u Mesec i zamislite želju. Prihvatite da možda nije vreme za ono što se nije ostvarilo ili trenutno ne ide, ili da ne treba ništa forsirati. Ima ovih dana i osećanja nekih skrivenih začkoljica zašto se baš dešava to što se dešava. Baš ono što možete želeti brzo, odmah, što možete pritiskati kao dugmence više puta u vidu igrice nosiće vam poruku da stanete negde i okrenete se nekim lepšim temama, bez obzirana okolnosti.

Danas harmonija može doći kroz putovanja, edukaciju, hobije, ulepšavanje, prijateljstvo, druženja, izlaske, a ono što bi trebalo izbegavati su svadje i isterivanje nepravde, ma koliko da ste u pravu.

Mesec i Jupiter negde od 2 sata posle ponoći nose ipak jednu blaoslovenu, zaštitničku energiju, energiju koja može da pokrene bolje ideje, misli. Ko se danas venčava, biće lepo. Subota je kreativan, ali i društven dan, samo treba da se distancirate od svojeglavih principa, starih grešaka ili vraćanja na neke uvrede u odnosima sa drugima. Danas je dobar dan za pomirenja i opraštanje. Zatvorite i neke delove emocija koje su vas mučile ili činile opsesivnim. 

Od 14:20 na snazi je pozitivan sekstil Meseca i Merkura pa se tu stvara jača emotivno mentalna energija. Možete reći ono što osećate najdublje u sebi, ili baciti neki teret sa sebe nekim iskrenim razgovorom sa porodicom, voljenom osobom. Dobro vreme za pokret, kraća putovanja, decu, neke i lepe vesti i razgovore gde će se spominjati ljubav. Možete kroz konekciju sa drugima ojačati mentalni sklop. Pozitivno vreme za učenje ili završetak nekih bitnih telefonskih razgovora, slanja emailova ili nečeg sl.

" Ljubav je put beskrajan,na kom je dozvoljeno sve" - Crnjanski


Nedelja, 14.07.2024.

Mesec u praznom hodu u većem delu dana.

Pred nama je 50 minuta posle ponoći Prva četvrtina meseca na 22 stepenu znaka Vage u kvadratu sa Suncem na fiksnoj zvezdi Foramen.Ova faza pred Pun Mesec 21.07. je pod prilično stresnim aspektom Marsa i Urana koji se približava zloćudnoj zvezdi Algol pa se treba distancirati od ljutnje, besa, rivaliteta, osvete, destrukcije i rusenja. Trebalo bi pojačati neke svoje vizije, intuiciju, talente, iskrene i tople emocije, okrenuti se društvenoj strani. Ovu fazu mogu osetiti posebno kardinalni znaci i to Vage, Rakovi, Ovnovi i Jarčevi koja može nositi neki vid nesigurnosti, straha ili pritisaka. Ovnovi ili osobe sa podznakom u Ovnu mogu imati izvesne pritiske i opterećenja na polju finansija i fizičke energije, Rakovi ili osobe sa podznakom u Raku mogu osećati izvesna nerazumevanja od strane porodice, mogu imati osećanje manje praznine u domu, ili izvesne troškove kroz dom, Jarčevi ili osobe sa podznakom u Jarcu moraju obratiti pažnju kroz ovu fazu na poziciju poslovne reputacije, položaja, karijere, autoriteta, dok Vage ili osobe sa podznakom u Vagi mogu biti malo više emotivnije, osetljivije i sklone pojačanim brigama kroz polje porodice/ karijere, ali sa osećanjem" izgubljenosti" u kom pravcu da krenu.

Zbog praznog hoda moguće je pomeranje ili odlaganje obaveza, ali izvesni izazovi na polju partnerskih odnosa,zakona, ali i traženja veće pažnje zbog dispozitora Venere u znaku Lava. Nesigurnost u odlukama ali promene raspoloženja uz plimu i oseku biće pojačane.


Mesec prelazi u znak Škorpije oko 17h. Ovde je Mesec u padu, ali pojačava strast, ljubomoru, tajanstvenost, fizičku privlačnost.Može povećavati skriveni gnev i ljutnju, ali i sklonost istraživanjima i potrebi da saznate nešto u šta podsvesno sumnjate. 

Sa druge strane mir, usamljena mesta, bez buke i mnogo ljudi mogu prijati u ovom periodu. Iako emocije i strast raste, može dolaziti do osećanja nezadovoljstva koje izbija na površinu, pa je kontrola potrebna u transformaciji ka nečem opuštenijem i jednostavnijem. Nedelja može da bude dobra da malo porazgovarate sa sobom, ili da negde provedete neko vreme koje vam treba na drugi način. 

Iako ovaj uticaj pojačava emotivno nezadovoljstvo do max, pokušajte da se negde distancirate, smirite svoju dušu i prosto pustite stvari na drugi način. 

Mesec i R Pluton oko 19h mogu pojačavati pritiske, ljutnju, ljubomoru, povredljivost i uvredljivost, oštrinu, impulsivne izjave, potrebu da se nešto grubo seče ili da se neko veće nezadovoljstvo registruje i na agresivnijem nivou.

Nedelja spada u dane kada neki mrak ili brige koje dugo stoje mogu da nam poremete ravnotežu, koju možemo ipak promeniti u mirnija rešenja. Preporuka je ne komplikovati, ne ulaziti u rizike, ne ulaziti u ono što znate da vam može doneti dodatna opterećenja. Odpustite malo mozak...

Lp vikend, Astro Luna




петак, 12. јул 2024.

Dnevna doza Lune -12.07.2024.


 Rani jutarnji časovi nose opoziciju Meseca i retrogradnog Neptuna pa mogu doneti konfuziju, preosetljivost, nesanice, čudne snove, ali psihološke probleme. Obratite pažnju na zdravlje i pokušajte da se ne opterećujete detaljima. Pokušajte da se odmorite. Vreme od ponoći do 6 ujutru veoma osetljivo za zavisnike, mlade vozače, ali može povećavati emotivne krize.Osećanje neke praznine.

Mesec prelazi u znak Vage od 4:08. Lepota, ljubav, ulepšavanje, pravda, istina, traženje balansa, povremena nesigurnost biće u prvom planu. Od danas do nedelje idealno vreme za negu tela, kupovinu kozmetičkih stvarčica ili poklona.Posebna napomena brige o koži, jer danas osetljivost kože može prelaziti u veći problem. Uzimanje više tečnosti, posebno zelenog čaja, ali ljubičastog i zelenog povrća i voća može biti značajno.

Imačemo potrebu za balansom i harmonijom. Medjutim osetljiva opozicija Venere i retrogradnog Plutona može doneti i izazovne situacije da ne možete da gledate nepravdu ili da morate reagovati oštrije.Posebno danas treba izbegavati ljubomorne scene, a treba se okrenuti prijateljima i umetnosti. 

Ipak Mesec i Venera u sekstilu mogu doneti pozitivno vreme za ljubav, kupovine, hedonizam, ulepšavanje, dok kontakt Meseca i retrogradnog Plutona i snagu, unutrašnju moć, jačinu da prevazidjete sumnje ili strahove koji su bili pojačani prethodnih sati.



Venera je ušla u vatreni znak Lav u kome će boraviti do 5.08( istu poziciju smo imali 2016).

Od 16:10 na snazi je vrlo dramatična opozicija izmedju Venere iz znaka Lava i retrogradnog Plutona iz znaka Vodolije - treba se čuvati povratka dramatičnih  teških odnosa, ljubomore, emotivne zavisnosti, kontrole, velikih svadja koje mogu prerasti u veće neprijatnosti.Oni koji započinju veze mogu imati odnose prepune jake fizičke privlačnosti, ali komplikacija. Moguće zabranjene veze, ali težina i povredjivanje zbog ljubavi. Čuvati se blokada, preteranog finansijskog rizika, problema sa novcem.Mogući problemi sa decom. Ovo je aspekt jake strasti, ali velike tenzije i loše kontrole. Možete koristiti fizički izgled medjutim opreznost u proceni osoba sa kojim stupate u emotivne odnose. U povećanju emotivno finansijska manipulacija i veliki pritisci ili neko osećanje nezadovoljstva kroz novac. 

Srećno - Astro Luna



четвртак, 11. јул 2024.

Dnevna doza Lune - 11.07.2024.


 11 Jul je vrlo zanimljiv dan u astrološkom smislu, jer imam pregrst aspekata, ali promenu Venere u kraljevski znak Lav, pa letnje avanture, zabava može da dodje do usijanja, posebno do 5.08.

Jedan od zanimljivijih aspekata današnjeg dana aktivan do kraja nedelje je trigon Sunca u znaku Raka sa retrogradnim Saturnom, koji može povećavati poverenje, trajne vrednosti, realizaciju dugo očekivanih poslova, napredak kroz poslovne autoritete, podršku i pomoć roditelja. Ovaj aspekt koji je na snazi do 13.07. doneće i radnu etiku, visoke moralne vrednosti, odličan je za godišnjice, susrete sa osobama iz prošlosti ili posete mestima koji su ostavili jak utisak na vas. Ukoliko nešto počinjete sa ovim aspektom može se pokazati trajnim i dugotrajnim. Možete pod ovim aspektima imati podsećanje na period u kojem ste nešto naučili, memoriju na neki bitan dogadjaj, koji može služiti kao mudro rešenje ili podsetnik za vas dalji život.


Mesec je ceo dan u znaku Device. Rani jutarnji časovi nose opozociju Meseca i retrogradnog Saturna koji može uticati na brige, strahove, osećanje blokade, loših snova, neugodnosti ili nečeg sličnog. Ukoliko prolazite kroz lični ili emotivni osetljiv period, ovaj aspekt može uticati na senzitivnost.

Ipak dobar odnos Meseca i Sunca mogu vam dati snagu i istrajnost da u ovom danu završite više nego što ste planirali.Popodnevni časovi posebno aktivni, produktivni, energični praćeni snažnim trigonom Meseca i Marsa i mogu povećavati poslovni napredak, brzinu, brza dnevna rešenja, ali jaču strast u ljubavi/ radu. Možete imati jake poslovne instikte, ali osećanje da možete nešto pobediti, rešiti teži problem ili pokrenuti izvesan pozitivan rizik ili pokazati emotivnu hrabrost.


Od 16:34 Venera u znaku Raka naćiće se u trigonu sa R Neptunom na 29 stepenu i povećati romantiku, saosećanje, jake snove, emotivnu intuiciju, uživanje. Ovo je aspekt platonskih veza, veoma pozitivan kroz upoznavanja, venčanja, veridbe. Nosi nežnu i humanu energiju, pa emotivne molitve mogu imati efekta. Oni koji budu na odmoru, mogu se osećati posebno dobro. Veoma dobro vreme za umetnost, kao i odlazak na koncerte, pozorište ili nešto sl. Mogući neobični susreti, ali jake emotivne poruke neba.Pod ovim aspektom možete rešiti neki porodičan problem, imati kreativne sposobnosti, imati jaku emotivnu telepatiju, idealizaciju, ali i neočekivane susrete. Ovo je srećan aspekt za film, pozorište,psihologiju, odlazak na more udvoje. Moguć poklon ili neki vid finansijske pomoći univerzuma.

Trigon Meseca i Urana od 20:22 može doneti neočekivano srećne promene, vesti, brza rešenja, a posebno može odgovarati onima koji žele da menjaju profesije, radna mesta, koji putuju ili započinju nove poslovne projekte, promenu dnevne rutine i potrebu da uvedete u svoj život neki adrenalin ili transformaciju. 

" U životu dobijaš ono što imaš hrabrosti da tražiš "
Oprah Vinfrey

Od 18:20 Venera prelazi u vatreni znak Lav u kome će se zadržati do početka avgusta meseca. Ona nudi snažne emocije, dominaciju, potrebu da budemo voljeni i u centru pažnje, da lepo izgledamo, ali da imamo a pre svega želimo  više pažnje i ljubavi. Ovo je Venera koja voli svetla, scenu, da bude vidjena, koja je izuzetno dostojanstvena,damska, prefinjena, princeza.

Venera u lavu pripada osobama koje vole komplimente, lepotu, luksuz. To ne znači da oni ne mogu sedeti u prirodi i radovati se suncu koje im daje energiju ljubavi, ili se ljubiti na ulici, čak naprotiv ,oni traže ljubav i to u ogromnim količinama, jer im to daje život. Oni su bez emocija kao riba na suvom, ali isto tako nisu spremni da budu u ljubavi sa svakim. Oni traže nekog posebnog, nalik sebi na prvi pogled, nekog sa kime će istražiti i upoznati svet, ali nekim sa kime će imati i punu emotivnu slobodu.Veoma im je važno da budu ponosni na svog partnera/rku. Kada nisu srećni, dolazi do mrzovolje i nezadovoljstva koje registruje prvo njihovo srce. Ovo su veliki entuzijasti uvek željni pogleda, medijalni, osobe koje obožavaju svoju decu i oni za njih predstavljaju njihove lične „ idole“,oni su odani i kao prijatelji i ne kaže se tek -tako za njih da su“ lafovi u srcu“.

U vreme tranzita ove Venere možete imati bolje samopouzdanje o sebi,svojoj lepoti ili možete imati potrebu da se menjate estetski. Ipak, ovo je period drame i akcije, pa brojanje do 100 će biti više nego važno! 



Bitniji aspekti tranzitne Venere u vreme njenog tranzita biće:

12.07. opozicija Venere i retrogradnog Plutona može doneti dramatične strasne, ali i ljute emotivne situacije, prekide, pritiske, ljubomoru, pritiske i sklonost kontroli u partnerskim odnosima i emotivne komplikacije.

21.07. - Venera i Jupiter u sekstilu ipak u vreme Punog Meseca donose nagle dobitke, zadovoljstva na putovanjima, dosta vesti od dragih osoba, dobro emotivno raspoloženje, spoj sreće i zadovoljstva i nekog vida zaštite.

2.08. kvadrat tranzitne Venere i Urana može doneti velike testove na polju ljubavi, ali nagle razvode, razdvajanja i nervozu. Ovo je stresan aspekt koji može doneti nagle prekide usled impulsivnog reagovanja, uticaja drugih, ali i period jakih avantura i potrebe za uzbudjenjima i eksperimentisanjima u ljubavi. Mogućnost naglih prekida prijateljstava i neplaniranih finansijskih troškova. Moguć emotivni zemljotres, ali i neprijatna iznenadjenja. Kontrola, mudre odluke, kompromisi biće potrebni u daljem periodu, bez obzira što ova Venera može biti fascinatna.

Srećno - Astro Luna 

среда, 10. јул 2024.

Dnevna doza Lune -10.07.2024.


 Julske visoke temperature napominju da je leto u jeku, ali da se osećamo kao mediteranske zemlje u pravom sunčanom jeku. Vitamin D je pojačan, a raspoloženje pomalo praćeno i pojačanim migrenama, oscilacijama jer negde ne valja da je previše hladno, kišovito, ali ni vrelo.

Mesec kroz ceo dan u znaku Device. Danas treba usmereno zaposliti sebe, ali paziti malo na ishranu posebno zbog vremenskih uslova.  Čajevi, dobar san, meditacije u kombinaciji sa okrenutošču radu mogu biti korisne. Danas može biti dobro vreme za nabavku namirnica,s tim da idete po planu i ne preterujete sa kupovinama. Može dolaziti do manje nesigurnosti, ali i nesporazuma na polju komunikacije, posebno obrazovanja gde može do većeg napora, ili pojačanog nezadovoljstva u inostranstvu. Oni koji danas planiraju neke trgovačke poslove, trebaju izbegavati nagle odluke! U porastu veći troškovi oko automobila ili kazne kojih se treba čuvati. Može dolaziti do briga oko bliskih rodjaka. 

Danas bez obzira na vremenske uslove, dobru energiju možete usmeriti na dom, ali i za ulepšavanje i brigu o svom telu. S obzirom da može dolaziti do nesporazuma, pokušajte da danas budete jasniji, glasniji, direktniji, ali i konkretni. S obzirom na aspekt Meseca i Jupitera može dolaziti do pormene planova, ali očekivanja ali i preterivanja na emotivnom, moralnom nivou ili slabijeg opuštanja u nepoznatom okruženju.

Mesec može podsticati i stidljivost, ali akcenat je na jakoj detaljnosti i posvećenosti. 

Danas treba praktikovati hladne čajeve, posebno laganiju ishranu. Nervoza stomaka, ali i osetljivost kostiju može biti povećana pred prvu četvrtinu Meseca krajem nedelje.
Može dolaziti do povećanog trošenja na sitnice, ali i sklonosti brzom umaranju. Nekakav dnevni plan bi bilo dobro da ga se držite.

Poseban akcenat je na emotivnoj komunikaciji i razumevanju. Može dolaziti upravo do pucanja na nivou mentalnog razumevanja. Može dolaziti do manjih razočarenja ili malo većih poteškoća u učenju. Ipak, uz dozu čuvanja energije i bolju koncentraciju na osnovne stvari, dan može biti produktivan i koristan. 

Srećno - Astro Luna



уторак, 9. јул 2024.

Dnevna doza Lune -9.07.2024

 

" Lepota života je u tome, da iako mi ne možemo učinjeno poništiti, mi to možemo videti, razumeti, učiti iz toga i promeniti se tako da svaki novi trenutak ne bude proveden u žaljenju, osećaju krivice, straha ili ljutnje, nego u mudrosti, razumevanju i ljubavi."
Jennifer Edwards

Prvi deo odmora je zavrsen. U nedodjiji punoj maslinjaka na pogledu na more i predivan Pelion pronasla sam i napunila baterije. Od tada, Saturn je krenuo retrogradno kao i Neptun, a Merkur se prebacio u vatreni znak Lav pa reči mogu imati jačinu, smisao i emociju u ovom periodu.

O Julu sam u opuštenoj atmosferi pričala na:




Što se tiče današnjih aspekata, Mesec u znaku Lava već u ranijim jutarnjim časovima nosiće aspekt sa Uranom. Negde on može dovesti do pucanja i želje za promenom pomalo impulsivno i sa osećanjem da nam je svega negde preko glave, ali euforične energije gde ćemo imati potrebu i da nešto sečemo. Ovaj aspekt i nije baš prijatan jer nosi dramatiku, hirovitost, brzopletost, oštrinu ili nemudre odluke, pa ipak u periodu od 8-15h pokušajte da ništa ne forsirate i da sve radite spontano.Ako priželjkujete promenu odavno, vreme je da danas i negde startujete sa željom za nečim novim. Može kroz ovaj aspekt biti promene planova, ali i preosetljivosti kroz tehničke aparate, emocije, prijatelje. U povećanju ishitrene reakcije, nagle promene raspoloženja, a ovo vreme može posebno biti osetljivo za srčane bolesnike koji bi trebalo da izbegavaju prevelika fizička opterećenja i stres!


Mesec prelazi u zemljani znak Device od 15:50. Mesec će u toku popodneva do 22 biti u praznom hodu. Iako uloga i uticaj ovog Meseca treba da bude kontrola, detaljnost, produktivnost, posvećenost, ali sumnjičavost i analiza, ipak vladaoc Merkur u znaku Lava može nositi potrebu za dobrom reputacijom, komplimentima i pažnjom koja može da vas motiviše da budete bolji na poslu, imate više mentalne energije, da budete usmereni na svoje ciljeve.Superiornost, ali i veća okrenutost poslu, zdravlju i detaljima mogu biti značajni i kroz emotivni zivot. Merkur je u srećnom aspektu sa Jupiterom pa može pogodovati studentimai onima koji trenutno uče, planiraju putovanja, a Venera i Uran mogu pokrenuti ipak i želju da se posvetite svom zdravlju, telu, ali da uvedete i neku dinamiku ili manje promene u svoj ljubavni život. Neočekivane emotivne situacije mogu doneti i bolje raspoloženje, kao i prihodi.

Mesec će boraviti u znaku Device do petka 12.07. On može malo pokrenuti sumnje u pozitivan ishod, preveliku analitičnost ili sklonost manjem pesimizmu u emotivnim odnosima, ali pojačane strahove, fobije i konfuziju. Danas bi bilo dobro ne preterivati sa obavezama, a redovna ishrana može biti važna kroz bolje raspoloženje.

Male sitnice mogu doneti osećanje veće volje ili mentalne motivacije. Ukoliko planirate lekarske preglede ili prelazak na laganiju ishranu, naredni dani mogu pogodovati. Odredjeni planer će biti važan kroz naredna tri dana, kao i potreba za učenjem i radom. Unutrašnje ohrabrivanje i snovi mogu biti važni. U partnerskim odnosima izbegavati kritiku, ali rutinu. Ova nedelja traži da uvodite neku dinamiku u svoj odnos ili planiranje.

Srećno - Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski