субота, 12. август 2023.

Dnevna doza Lune 12/13.08.


 Ovaj vikend je veoma poseban jer na nebu možete videti meteorsku kišu Perseidi koja se svake godine pojavljuje u periodu od 17.07.-24.08.Ove godine najveći broj meteora pojaviće se u noći izmedju 12-13.08, a meterosku kišu možete posmatrati na mračnom mestu posle ponoći. Ne zaboravite, da metori dolaze iz sazveždja Persej.

" Kada postanete prijatelj sa sadašnjim trenutkom, osećaćete se kao kod kuće, gde god da ste."
Ekart Tol

Mesec od subote posle ponoći prelazi u svoj dom - znak Rak. Dom, majka, poreklo, nežnost, emotivnost, jaka povezanost sa korenima, okrenutost prošlosti, kućni poslovi, ušuškanost, uvredljivost, hiroviti i kratki promenjivi ciiklusi napada hormona, osetljivost želuca, genitalija i grudi jesu osnova ovog uticaja. Tokom subote, najvažniji aspekt biće trigon izmedju Meseca i retrogradnog Saturna pa negde možemo da zastanemo i prisetimo se svega što smo zaboravili u prethodnom periodu, da pokušamo da nadjemo balans ili ravnotežu posle letnjih odmora, a subota može biti povoljna za kućne poslove, sadnju, proširenje porodice, porodične proslave ili druženja sa prijateljima koje duo niste videli. Dom, porodični odnosi, ali i emocije biće u prvom planu. Oni koji se odmaraju, mogu uživati pored vode ili na čistom vazduhu, a ovaj vikend je preporučljiv za neki kontakt sa prirodom, životinjama, selom gde možete odlično napuniti baterije. Kontakt sa vodom biće važan i može čistiti svu nervozu prethodnih dana. 

Subota donosi i susrete sa prošlošću, duboka razmišljanja o onome što ste propustili, ali neki unutrašnji instikt. Saturn može uneti mudrost, strpljenje, posebno ukoliko imate neke bitnije poslove. Zbog kontakta Merkura i Marsa subota može doneti temeljnost, posvećenost detaljima, samokritičnost.Večernji časovi pozitivni za duža putovanja, kontakte sa inostranstvom i važne susrete.

Nedelja 13.08 posebno će biti značajna zbog kazime ( konjukcije) izmedju retrogradne Venere i Sunca na 20 stepenu. Ovaj aspekt može povećati dobro raspoloženje, kreativne sposobnosti, opuštenost, sreću preko dece, pojačanu plodnost ovog vikenda , ali i osećanje boljeg samopouzdanja. Okrenutost lepim stvarima, pozitivan dan za svadbe, proslave i veridbe, veselost. Retrogradna Venera nosi i vraćanje na prošlost, ali obnovu nečega. Možete imati susrete koji mogu uticati da se osećate bolje. U povećanju nove veze, kao i pojačane fizičke veze. Ovaj vikend a posebno nedelja može biti dobra za samopromocije ili dobijanje skupih poklona ili zarade. Ipak celo leto nosi da novac kako stigne, brzo odlazi. Ovaj vikend je posebno dobar za osobe koje imaju porodičan biznis i sve one koji rade od kuće. 


Nedelja će imati pozitivne aspekte Meseca prema Merkuru, Marsu i Uranu i može doneti promene, bolju energiju i motivaciju, bolju produktivnost u domu, posete, izlete i pozitivnu energiju. Posebno ovaj vikend može biti važan za porodice i bračne parove. Pri kraju vikenda može biti porasta nervoze, pritisaka i emotivnih svadja jer će se Mesec približiti opoziciji sa retrogradnim Plutonom, ali vrlo osetljivom aspektu sa Mesečevim čvorovima. U povećanju porodična nasilja i napetost. 

Srećan vikend - Astro Luna


петак, 11. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 11


 " Ne stidite se borbi

koje je vaša duša vodila
da bi sačuvala sebe."
Isra al - thibeh

Mesec kroz ceo dan u znaku Blizanaca. Raspoloženje kao vreme, malo kiše, malo sunca. Ipak, bez obzira što prethodni dani deluju energetski pasivniji, danas itekako možemo pokazati talente, inspiraciju ili biti inspiracija drugima, a možemo biti i krajnje duhoviti sa svim skrivenim slabostima koje nas muče. Pozitivan dan za putovanja, ali neko vreme koje možete srediti sa samim sobom da bi krenuli dalje. I danas dosta komunikacije, dogovora, nekih odlaganja, plaćanja. Možemo danas malo i da se zaljubimo u sebe ili negde otkrijemo nešto što će ipak voditi ličnom samopouzdanju. Nećemo biti dobri kao savetnici, pa negde treba pustiti druge da pokušaju da sami reše probleme.

Mesec će se tokom noći susresti sa sekstilom sa Suncem i to može do 4h nositi raspoloženje, čak i poneku plodnu ideju. Medjutim vreme od 4h-do podneva može biti praćeno nemirima, svadjama, nervozom i zbog kvadrata Meseca i Marsa pa treba paziti na reči, energiju, okruženje, saobraćaj i ne bi trebalo forsirati ono što baš ne ide, na silu.

Vreme od podneva do 19h može biti konstruktivno za učenje, sastanke, druženja sa prijateljima. To vreme može biti pozitivnije ako izadjete iz kuće ili pokrenete i neke fizičke aktivnosti. Ipak, nekakva promenjiva i uvredljivija energija može biti praćena porodičnim aspektima, čak u povećanju mogu biti kvarovi ili problemi sa vodom.


Na emotivnom nivou može biti neke idealizacije, prevelikih očekivanja, ali i razočarenja. I dalje u problemu mogu biti Ribe, Lavovi, Blizanci i Vodolije. Može se osećati priličan pad energije i umor koji može biti praćen u večernjim časovima, kada je preporuka da se izbegavati alkohol, tablete i da se malo pripazi na koncentraciju, ali i očekivanja od strane drugih. Posebno produktivno vreme za posao može biti vezano za period od 14-16, posebno posle 21 kada posebno Device, Jarčevi i Vage mogu pokazati izvesnu jaču istrajnost. Oni koji danas putuju mogu računati na mala pomeranja, ali ipak osećanje sreće. Vozačima je veća preporuka opreznije vožnje do podneva, a u slučaju kiše i u periodu od 20-22h.

Današnji dan može biti dobar za razne vrste kurseva, pravnih poslova, ali može doneti izvesnu konfuziju ili prazninu u odnosu na medjuljudske odnose. Zato je jako važno kome se poveravate/ šta javno govorite. Vreme od 22:30 lakše za izlaske i vreme koje može doneti pozitivniju energiju kroz proslave ili društvena dešavanja. U porastu osetljivost imuniteta, stomačni virusi i emotivne prolazne krize koje mogu aktivirati visoke temperature. Lavovi, Strelčevi, Bikovi i Device mogu imati plodniju emotivnu energiju u večernjim časovima.

Srećno - Astro Luna

Na današnji 11.08.1934.rodjen je velikan srpskog filma –Danilo Bata Stojković( „ Ko to tamo peva“, Nacionalna klasa, Grlom u jagode, Maratonci trče počasni krug”) rodjen u znaku Lava sa Mesecom I Merkurom u lavu koji mu je doneo markatnost, umetničku dominaciju, ali stelijum planeta u Raku( Venera, Mars, Pluton) I jednu emotivnu, porodičnu I toplu crtu koju je prenosio svojim ulogama na publiku.Jedan je Bata koji je ostavio izuzetan trag na buduće glumačke generacije, davao je potpuno sebe u svakom smislu I ostao velikan i pobednik u svakom smislu.
Na današnji 11.08.1946. rodjen je još jedna glumčina, sjajan Milan Lane Gutović u znaku Lava sa Mesecom u Jarcu.Lane Gutović je dobitnik mnogih nagrada, gde se izdvaja nagrada Zorana Radmilovića 1988 I “ Zlatna Arena” u Puli za film Poltron.Stelujum planeta u Vagi ukazuje da je bio esteta, da je harmoničan i da ne podnosi svadju.Veoma mu je bilo važno kakav utisak ostavlja na publiku.Bio je strog i samokritičan prema sebi, ali sklon da duboko kontroliše svoja osećanja.Poznat po komediji, posebno iz serijala filmova “ Tesna Koža”, ali I “Bela Ladja”.Odlična pozicija Urana u trigonu sa Jupiterom mu donosi sjajnu transformaciju pa je često igrao I žene.
Na današnji11.08.1965. rodjena je Oskarovka Viola Davis, rodjena u vreme Punog Meseca u znaku Lava sa Mesecom u Vodoliji.

Na današnji 11.08.1983. rodjen je australijski glumac –Chris Hemsworth, poznatiji po Marvelovim filmovima “Top, Osvetnici” rodjen u znaku Lava sa Mesecom u Devici.
11.08.1953. rodjen je I američki glumac, rvač I rok basista –Hulk Hogan u znaku Lava sa podznakom u Lavu I Mesecom u Devici.
11.08.1950. rodjen je osnivač kompanije “ Apple”, računarski inžinjer poznatiji po dizajniranju prototipa računara Apple 1 I 2, praktično bez ičije pomoći.Rodjen u znaku Lava sa podznakom u praktičnom racionalnom I analitičnom znaku Device sa Mesecom u znaku Raka.
11.08.1921. rodjen je američki pisac Alex Haley( Malcom X, saga o američkoj porodici), rodjen u znaku Lava sa podznakom u Lavu I Mesecom u Škorpiji.

Све реакције

четвртак, 10. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 10


 „Ljetne su noći čudesni trenuci kada se sve oboji u nebo, u zvijezde, u crno. Trenuci kada se emocije otisnu na koži i kada nemamo šta drugo nego biti tu. U njima. U tim čudesnim trenucima ljubavi koje ćemo jednom nazivati - uspomene.“

Ingrid Divković

Pogled u nebo i čekanje da meteorske kiše ovog vikenda pokažu put svetlosti. Promenjive misli koje treba da se očiste pod kvadratom Meseca i retrogradnog Saturna negde vraćaju konfuziju i prošlo vreme. Svima nam je potrebna promena, lepa reč, bolje vesti, bolje vreme, mnogo vitamina D i puno osmeha. Danas Mesec ceo dan u znaku Blizanaca izbacuje tugu i inspiriše druge. Mnogo konfuzije, analize, sumnje da se nešto pokrene ili startuje na dijetu posle letnjih odmora. Neku težinu u srcu očistiće još jedna kiša, samo bez Harpa.

Dispozitor Merkur danas pod nešto osetljivim aspektima sa Mesecom. Emotivno izražavanje u problemu, a generalno dan ne baš naklonjen za neka emotivna rešenja, komunikaciju, dogovore, sve može i da se odlaže, jer je Merkur već u predretrogradnoj fazi. Nesanice, čudni snovi, mentalna otežanja i fokus da je danas potrebno sve raditi strpljivije,posebno šta zahteva koncentraciju, potpisivanje, trovačke poslove. Za one koji se spremaju za odmor, preporuka opreznije vožnje i strpljenja na aerodromima. Merkur u Devici i dalje traži rad, samozaposlenost da bi se negde udaljili od slabih srčanih tačaka koje negde osciliraju ovog leta. Danas i ponos negde skriveno može biti pogodjen u većim očekivanjima. Mnogo rada na svim poljima, manje priče. 

Ono što danas može da nam pomogne je trigon izmedju tranzitnog Merkura u znaku Device i Jupitera u znaku Bika na 14 stepenu. Bez obzira na današnju prolaznu konfuziju, pospanost i osećanje zaboravnosti i smera " Od čega krenuti?", ipak ovaj aspekt može doneti pozitivniji stav, optimizam, a ako imate neko sredjivanje papirologije ili dogovore sa rodjacima/ komšijama ili državnim institucijama ipak uz veće napore, sve može da se završi dobro. Ovaj aspekt može pomoći u sklapanju prijateljstva ali i zaposlenju.Ako imate mogućnosti, možete posetiti zemlju ili grad koji će vam uneti mir i sreću.

Bez obzira što danas možemo biti malkice " izgubljeni" može ipak biti nekih pozitivnih vesti. Dobar dan za pisanje, učenje, ispite. Prijaće nam komunikacija sa različitim grupama ljudi, a možemo danas i nešto novo naučiti. Nagle vremenske promene moguće i neće pogodovati astmatičarima, ali i osobama koje su senzitivnije u psihološkom smislu. Danas mogu biti i slučajni neočekivani susreti koji mogu promeniti raspoloženje, ali i mogući dobici. Biće potrebna mudrost u donošenju odluka i veća odgovornost. Danas pokušajte da se ne trošite kroz odnose koji nemaju promene. Osećaćete se kao da imate veću grižu savesti. Puno poruka, korišćenja telefona i interneta, a danas bi bilo dobro gledati samo veselije teme, jer je potrebno sačuvati psihu. 

Ne tako loš dan za majstorske poslove, osim da tačnost može biti problem. Nepovoljan dan za davanje pozajmica ili otvaranje tajni. Možete se osećati inferiornije u odnosu na autoritete ili osobe na poslu. Ipak, danas može biti i pozitivnih stvari koje mogu doneti emotivna budjenja. 

Srecno - Astro Luna


Na današnji 10.08. desilo se prvo venčanje u svemiru 2003.
Na današnji 10.08.1960 rodjen je španski glumac, reditelj, producent, pevač –Antonio Banderas, junak filmova“ Desperado,Atentatori,13 ratnik“, rodjen u znaku Lava sa podznakom u senzibilnom, mističnom, umetničkom znaku Riba sa Mesecom u energičnom I vodećem znaku Ovna i dispozitorom Marsom u intelegetnom, duhovitom, ali vitalnom znaku Blizanaca koji ga tera na stalne aktivnosti, ali mu donosi pojačane mentalne sposobnosti I želju da se oproba u nešto novom.Antonio je pravi Lav koji uz Uran, Merkur I Sunce duboko grabi samo napred na filmskom platnu.

10.08.1959. rodjena je američka glumica,Oskarovka, dobitnica Zlatnog globusa –Rozana Arket u znaku Lava sa podznakom u Strelcu ali mističnim Mesecom u Škorpiji.

10.08.1809. osnovan je Ekvador-država u Južnoj Americi, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Lavu.
10.08.1729. osnovan je Baltimor, grad u saveznoj državi Merilend, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Ribama.
10.08.1821 osnovana je američka država Misuri, država na Srednjem Zapadu Usa.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Jarcu.
С

среда, 9. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 9

 

U ovakvim vremenima naša ljudska odgovornost leži u tome da li ćemo izabrati da živimo u energiji straha koja nam se servira ili u energiji ljubavi gde leži svaki naš kreativni impuls, stvaralaštvo i sloboda sam život.
Zana Poliakov

Ljubav je posebno pojačana ovog meseca. Kao glad za pažnjom uz retrogradnu Veneru koja nas negde vraća unazad i podseća na prethodna iskustva, prošlost, ali i želju da ponosno i samouvereno koračamo prateći impulse svog srca. Danas te želje mogu biti ishitrene, jake, dramatične, praćene i turbuletnim reakcijama i promenama raspoloženja uz ponovni kvadrat sada tranzitne retrogradne Venere i Urana. Neka ponavljanja ili deža vu momenti vraćanja na nešto što je trebalo da se desi početkom jula ili nastavku emotivnih izazova od početka jula. Neću vam reći da imamo nekakav alarm jer od Super Moona negde sloboda izbora jeste pokrenuta, ali imamo malo veću mešavinu i emotivnoh mazohizma, ali i buntovnosti, impulsivnih ispada i potrebe da menjamo one koje smo izabrali na način koji to drugoj strani ne odgovara. Ovaj pomalo eksplozivan aspekt može nažalost uticati na nepotrebne nagle svadje, nemire, prekide veza, a posebno finansijske nepotrebne troškove jer možemo kupovati i ono što nam treba i što nam ne treba, pa bi vam preporučila ovog dana mir, poverenje i veru....

Ako pokušavate da ispravite sve nepravde ovog sveta, posebno vezane za emotivno - porodične odnose, danas zastanite i napravite pauzu. Potrebno je još vremena da se ne donose nikakve veće odluke, bar dok Venera ne krene direktno( 4.09.).Ovaj aspekt može uticati na potrebu da nešto menjate u svom odnosu ili unesete neki adrenalin. Nove romanse su moguće, medjutim mogu biti kratkog daha jer mogu biti vezane za trenutnu privlačnost ili usamljenost posebno kod Vodolija, Vaga i Lavova. Slobodni pripadnici mogu imati priliku da upoznaju krajnje neobične osobe ili dožive novo iskustvo pod ovim aspektom. Pitanje feminizma posebno je naglašeno pod ovim aspektom kao i slobode u emotivnim odnosima ali i ravnopravnosti. Ako se osećate ograničeno u svom odnosu ili sve duo ide rutinski i po navici, nemojte se iznenaditi da danas bude veće navale besa i destrukcije. Ovih dana vrlo je važno da ništa ne obećavate sebi, a ni drugoj strani baš po pitanju emotivnih odnosa, jer može dolaziti do preokreta. Obnove starih veza i vraćanje na ono što vam je poznato i dalje je veoma izražajno. Veze koje se baziraju na jakoj privlačnosti, ali su bile praćene ljubomorom i dramatikom posebno mogu biti ponovno spojene...Veze koje mogu imati religiozne ili etničke razlike u povećanju.Tajne afere posebno u porastu.Veze preko interneta takodje.
Što se tiče pozicije Meseca danas Mesec će biti u zadnjoj dekadi znaka Bika do 15:06 kada prelazi u vazdušni znak Blizance. Pre toga u toku noći Mesec će se naći u konjukciji sa planetom Uran, ali i u kvadraturi sa Venerom pa noćni sati mogu biti praćeni emotivnom osetljivošću, promenama hormonskim problemima, dok posebno vreme od 7:50am kada Mesec dodje na zloćudnu zvezdi Algol može doneti osetljivost kardiovaskularnim bolesnicima, osećanje gušenja, jakih migrena ili presinga. Na kolektivnom nivou rani jutarnji časovi mogu biti praćeni naglim nesrećama i tragedijama. Emocije danas mogu loše uticati na ishranu, nervni sistem.Dan može biti praćen i naglim oscilacijama, ali osim pojačanog emotivno - finansijskog stresa može doneti i važne dogadjaje, proslave, i ipak pozitivno vreme za izlaske i odlazak sa prijateljima koji vas može opustiti. U povećanju alergije.Povoljan dan za operacije ili rešavanje nečeg što je potrebno odkloniti.

Ipak, vreme od 10-13h nosice i sekstil Meseca i retrogradnog Neptuna pa može doneti neku zaštitu, telepatiju dobru intuiciju kao i kreativnost. Trigon Meseca i retrogradnog Plutona može doneti produktivnost u radu i pojačana osećanja i susrete. To može biti naklonjeno vreme za vodene znake osim znaka Riba koje mogu osećati ili jak umor ili potrebu da donose odluke u samoći i miru. Popodnevni časovi posebno savetuju vozačke na oprezniju vožnju, ali donose i preporuku da se pripazi na reči, komunikaciju, uredjaje. 

Mesec prelazi u znak Blizance u kome će boraviti do subote. Dispozitor Merkur u odličnom aspektu sa Jupiterom i Marsom pa ipak mentalna strana, ambicije, rad, posvećenost detaljima, dobro vreme za trgovinu i prodaju može biti značajno. Ljubav može biti tema problema, izazova, ali i sklonost kupovinama koje nisu potrebne. Treba izbegavati bilo kakav emotivni rivalitet ili dokazivanje! Posebna sklonost žurbi može upropastiti i neki dobar start. 

Večernje časove treba usmeriti na mentalni odmor, uživanje, prijatelje i reset koji će biti veoma potreban i tokom sutrašnjeg dana. Vreme do 19h dobro da završite papirologiju ili se okrenete ozbiljnijem radu.U povećanju nagle vremenske promene koje neće pogodovati astmatičarima i senzitivnijim osobama. Večernji časovi mogu doneti manje štete ili osetljivost preko mobilnih telefona. Internet može biti krivac mnogim svadjama. Zato se danas više okrenite radu, svom telu, prirodi, socijalizaciji, manje vizuelnom. 

Srećno - Astro Luna

Nacionalni praznik Singapura.Sveti Pantelejmon, Sveti Kliment Ohridski
Whitney Houston, pop diva i glumica, žena spektakularnog glasa, rodjena 9.08.1963.Podznak u ribama osim što joj je davao veru da se uzdigne kad " padne" sigurno je uticao i na njene probleme sa drogom i nezadovoljstva koja je preživela u braku, što je javno priznala posle duge pauze..Zvanicno je skratila svoje muke 2006 kada se i zvanicno odvojila od muža nasilnika.Sam kontakt njenog Meseca i Marsa ukazuje na nasilje u porodici i braku.Takodje i na nagle finansijske promene njenog stanja koji su usko bili vezani za problem sa porocima.Neptun u škorpiji posebno ukazuje na mogucnost da je želela više puta da se ubije.Ipak, uticaj Severnog cvora ukazivao je da je veru sigurno nalazila u svojoj cerci, ali i hrabroj majci( Mesec u ovnu) koja je često podizala i motivisala da bude snažnija i jača.Poslednje godine života označili su spor i težak pokušaj da se vrati na scenu koja joj je uvek Lavovski i pripadala.Postoje mogućnosti da je imala dosta problema sa glasom, što je vodilo velikoj unutrašnjoj apatičnosti i na kraju i sklonosti da se poptuno preda.Whitney Houston umrla je 12.02.2012. u svojoj 48 godini.Iza sebe je ostavila veliko muzičko blago i izuzetan trag u muzičkoj industriji.

Na današnji 9.08.1976. rodjena je junakinja filma „ Čudesna sudbina Amelije Pulen” , francuska glumica, dobitnica nagrade Cezar za najperspektivniju glumicu –Audrey Tatou u znaku Lava sa podznakom u zemljanom znaku Device I Marsom na samom ascedentu koji donosi jaku potragu za ličnim I poslovnim perfekcionizmom u kvadratu sa Neptunom I jednu idealističnu prirodu koju odlično prenosi na film I Mesecom u Vodoliji koji u opoziciji sa Saturnom donosi dosta karmičkih emotivnih problema I ograničenja koji odlično fukcionišu u filmovima koje snima.
9.08.1957. rodjena je i američka glumica –Melani Grifit, nekadašnji seks symbol iz filma “ Zaposlena devojka I Probijanje svetlosti”, rodjena u znaku Lava sa podznakom u čulnom I hedonističkom znaku Bika sa Mesecom u Vodoliji.Rodjena u vreme Punog Meseca, u stalnom sukobu izmedju svoje samostalnosti I želje da bude potpuno prihvaćena I trajno voljena.
9.08.1963. rodjena je Gillian Anderson zvezda serijala “ Dosije Iks”, u kombinaciji duplog Lava sa Mesecom na poslednjem stepenu Vodolije koji posebno ističe samouverenost, slobodoljubivost, pronicljivost, ali izuzetnu superiornost I nezavisnost.

9.08.1982. rodjen je američki sprinter I rekorder –Tyson Gay u znaku Lava sa Mesecom u Ovnu koji mu donosi hrabrost i izuzetne sportske mogućnosti.
Све реакције:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski