субота, 12. август 2023.

Dnevna doza Lune 12/13.08.


 Ovaj vikend je veoma poseban jer na nebu možete videti meteorsku kišu Perseidi koja se svake godine pojavljuje u periodu od 17.07.-24.08.Ove godine najveći broj meteora pojaviće se u noći izmedju 12-13.08, a meterosku kišu možete posmatrati na mračnom mestu posle ponoći. Ne zaboravite, da metori dolaze iz sazveždja Persej.

" Kada postanete prijatelj sa sadašnjim trenutkom, osećaćete se kao kod kuće, gde god da ste."
Ekart Tol

Mesec od subote posle ponoći prelazi u svoj dom - znak Rak. Dom, majka, poreklo, nežnost, emotivnost, jaka povezanost sa korenima, okrenutost prošlosti, kućni poslovi, ušuškanost, uvredljivost, hiroviti i kratki promenjivi ciiklusi napada hormona, osetljivost želuca, genitalija i grudi jesu osnova ovog uticaja. Tokom subote, najvažniji aspekt biće trigon izmedju Meseca i retrogradnog Saturna pa negde možemo da zastanemo i prisetimo se svega što smo zaboravili u prethodnom periodu, da pokušamo da nadjemo balans ili ravnotežu posle letnjih odmora, a subota može biti povoljna za kućne poslove, sadnju, proširenje porodice, porodične proslave ili druženja sa prijateljima koje duo niste videli. Dom, porodični odnosi, ali i emocije biće u prvom planu. Oni koji se odmaraju, mogu uživati pored vode ili na čistom vazduhu, a ovaj vikend je preporučljiv za neki kontakt sa prirodom, životinjama, selom gde možete odlično napuniti baterije. Kontakt sa vodom biće važan i može čistiti svu nervozu prethodnih dana. 

Subota donosi i susrete sa prošlošću, duboka razmišljanja o onome što ste propustili, ali neki unutrašnji instikt. Saturn može uneti mudrost, strpljenje, posebno ukoliko imate neke bitnije poslove. Zbog kontakta Merkura i Marsa subota može doneti temeljnost, posvećenost detaljima, samokritičnost.Večernji časovi pozitivni za duža putovanja, kontakte sa inostranstvom i važne susrete.

Nedelja 13.08 posebno će biti značajna zbog kazime ( konjukcije) izmedju retrogradne Venere i Sunca na 20 stepenu. Ovaj aspekt može povećati dobro raspoloženje, kreativne sposobnosti, opuštenost, sreću preko dece, pojačanu plodnost ovog vikenda , ali i osećanje boljeg samopouzdanja. Okrenutost lepim stvarima, pozitivan dan za svadbe, proslave i veridbe, veselost. Retrogradna Venera nosi i vraćanje na prošlost, ali obnovu nečega. Možete imati susrete koji mogu uticati da se osećate bolje. U povećanju nove veze, kao i pojačane fizičke veze. Ovaj vikend a posebno nedelja može biti dobra za samopromocije ili dobijanje skupih poklona ili zarade. Ipak celo leto nosi da novac kako stigne, brzo odlazi. Ovaj vikend je posebno dobar za osobe koje imaju porodičan biznis i sve one koji rade od kuće. 


Nedelja će imati pozitivne aspekte Meseca prema Merkuru, Marsu i Uranu i može doneti promene, bolju energiju i motivaciju, bolju produktivnost u domu, posete, izlete i pozitivnu energiju. Posebno ovaj vikend može biti važan za porodice i bračne parove. Pri kraju vikenda može biti porasta nervoze, pritisaka i emotivnih svadja jer će se Mesec približiti opoziciji sa retrogradnim Plutonom, ali vrlo osetljivom aspektu sa Mesečevim čvorovima. U povećanju porodična nasilja i napetost. 

Srećan vikend - Astro Luna


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski