среда, 9. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 9

 

U ovakvim vremenima naša ljudska odgovornost leži u tome da li ćemo izabrati da živimo u energiji straha koja nam se servira ili u energiji ljubavi gde leži svaki naš kreativni impuls, stvaralaštvo i sloboda sam život.
Zana Poliakov

Ljubav je posebno pojačana ovog meseca. Kao glad za pažnjom uz retrogradnu Veneru koja nas negde vraća unazad i podseća na prethodna iskustva, prošlost, ali i želju da ponosno i samouvereno koračamo prateći impulse svog srca. Danas te želje mogu biti ishitrene, jake, dramatične, praćene i turbuletnim reakcijama i promenama raspoloženja uz ponovni kvadrat sada tranzitne retrogradne Venere i Urana. Neka ponavljanja ili deža vu momenti vraćanja na nešto što je trebalo da se desi početkom jula ili nastavku emotivnih izazova od početka jula. Neću vam reći da imamo nekakav alarm jer od Super Moona negde sloboda izbora jeste pokrenuta, ali imamo malo veću mešavinu i emotivnoh mazohizma, ali i buntovnosti, impulsivnih ispada i potrebe da menjamo one koje smo izabrali na način koji to drugoj strani ne odgovara. Ovaj pomalo eksplozivan aspekt može nažalost uticati na nepotrebne nagle svadje, nemire, prekide veza, a posebno finansijske nepotrebne troškove jer možemo kupovati i ono što nam treba i što nam ne treba, pa bi vam preporučila ovog dana mir, poverenje i veru....

Ako pokušavate da ispravite sve nepravde ovog sveta, posebno vezane za emotivno - porodične odnose, danas zastanite i napravite pauzu. Potrebno je još vremena da se ne donose nikakve veće odluke, bar dok Venera ne krene direktno( 4.09.).Ovaj aspekt može uticati na potrebu da nešto menjate u svom odnosu ili unesete neki adrenalin. Nove romanse su moguće, medjutim mogu biti kratkog daha jer mogu biti vezane za trenutnu privlačnost ili usamljenost posebno kod Vodolija, Vaga i Lavova. Slobodni pripadnici mogu imati priliku da upoznaju krajnje neobične osobe ili dožive novo iskustvo pod ovim aspektom. Pitanje feminizma posebno je naglašeno pod ovim aspektom kao i slobode u emotivnim odnosima ali i ravnopravnosti. Ako se osećate ograničeno u svom odnosu ili sve duo ide rutinski i po navici, nemojte se iznenaditi da danas bude veće navale besa i destrukcije. Ovih dana vrlo je važno da ništa ne obećavate sebi, a ni drugoj strani baš po pitanju emotivnih odnosa, jer može dolaziti do preokreta. Obnove starih veza i vraćanje na ono što vam je poznato i dalje je veoma izražajno. Veze koje se baziraju na jakoj privlačnosti, ali su bile praćene ljubomorom i dramatikom posebno mogu biti ponovno spojene...Veze koje mogu imati religiozne ili etničke razlike u povećanju.Tajne afere posebno u porastu.Veze preko interneta takodje.
Što se tiče pozicije Meseca danas Mesec će biti u zadnjoj dekadi znaka Bika do 15:06 kada prelazi u vazdušni znak Blizance. Pre toga u toku noći Mesec će se naći u konjukciji sa planetom Uran, ali i u kvadraturi sa Venerom pa noćni sati mogu biti praćeni emotivnom osetljivošću, promenama hormonskim problemima, dok posebno vreme od 7:50am kada Mesec dodje na zloćudnu zvezdi Algol može doneti osetljivost kardiovaskularnim bolesnicima, osećanje gušenja, jakih migrena ili presinga. Na kolektivnom nivou rani jutarnji časovi mogu biti praćeni naglim nesrećama i tragedijama. Emocije danas mogu loše uticati na ishranu, nervni sistem.Dan može biti praćen i naglim oscilacijama, ali osim pojačanog emotivno - finansijskog stresa može doneti i važne dogadjaje, proslave, i ipak pozitivno vreme za izlaske i odlazak sa prijateljima koji vas može opustiti. U povećanju alergije.Povoljan dan za operacije ili rešavanje nečeg što je potrebno odkloniti.

Ipak, vreme od 10-13h nosice i sekstil Meseca i retrogradnog Neptuna pa može doneti neku zaštitu, telepatiju dobru intuiciju kao i kreativnost. Trigon Meseca i retrogradnog Plutona može doneti produktivnost u radu i pojačana osećanja i susrete. To može biti naklonjeno vreme za vodene znake osim znaka Riba koje mogu osećati ili jak umor ili potrebu da donose odluke u samoći i miru. Popodnevni časovi posebno savetuju vozačke na oprezniju vožnju, ali donose i preporuku da se pripazi na reči, komunikaciju, uredjaje. 

Mesec prelazi u znak Blizance u kome će boraviti do subote. Dispozitor Merkur u odličnom aspektu sa Jupiterom i Marsom pa ipak mentalna strana, ambicije, rad, posvećenost detaljima, dobro vreme za trgovinu i prodaju može biti značajno. Ljubav može biti tema problema, izazova, ali i sklonost kupovinama koje nisu potrebne. Treba izbegavati bilo kakav emotivni rivalitet ili dokazivanje! Posebna sklonost žurbi može upropastiti i neki dobar start. 

Večernje časove treba usmeriti na mentalni odmor, uživanje, prijatelje i reset koji će biti veoma potreban i tokom sutrašnjeg dana. Vreme do 19h dobro da završite papirologiju ili se okrenete ozbiljnijem radu.U povećanju nagle vremenske promene koje neće pogodovati astmatičarima i senzitivnijim osobama. Večernji časovi mogu doneti manje štete ili osetljivost preko mobilnih telefona. Internet može biti krivac mnogim svadjama. Zato se danas više okrenite radu, svom telu, prirodi, socijalizaciji, manje vizuelnom. 

Srećno - Astro Luna

Nacionalni praznik Singapura.Sveti Pantelejmon, Sveti Kliment Ohridski
Whitney Houston, pop diva i glumica, žena spektakularnog glasa, rodjena 9.08.1963.Podznak u ribama osim što joj je davao veru da se uzdigne kad " padne" sigurno je uticao i na njene probleme sa drogom i nezadovoljstva koja je preživela u braku, što je javno priznala posle duge pauze..Zvanicno je skratila svoje muke 2006 kada se i zvanicno odvojila od muža nasilnika.Sam kontakt njenog Meseca i Marsa ukazuje na nasilje u porodici i braku.Takodje i na nagle finansijske promene njenog stanja koji su usko bili vezani za problem sa porocima.Neptun u škorpiji posebno ukazuje na mogucnost da je želela više puta da se ubije.Ipak, uticaj Severnog cvora ukazivao je da je veru sigurno nalazila u svojoj cerci, ali i hrabroj majci( Mesec u ovnu) koja je često podizala i motivisala da bude snažnija i jača.Poslednje godine života označili su spor i težak pokušaj da se vrati na scenu koja joj je uvek Lavovski i pripadala.Postoje mogućnosti da je imala dosta problema sa glasom, što je vodilo velikoj unutrašnjoj apatičnosti i na kraju i sklonosti da se poptuno preda.Whitney Houston umrla je 12.02.2012. u svojoj 48 godini.Iza sebe je ostavila veliko muzičko blago i izuzetan trag u muzičkoj industriji.

Na današnji 9.08.1976. rodjena je junakinja filma „ Čudesna sudbina Amelije Pulen” , francuska glumica, dobitnica nagrade Cezar za najperspektivniju glumicu –Audrey Tatou u znaku Lava sa podznakom u zemljanom znaku Device I Marsom na samom ascedentu koji donosi jaku potragu za ličnim I poslovnim perfekcionizmom u kvadratu sa Neptunom I jednu idealističnu prirodu koju odlično prenosi na film I Mesecom u Vodoliji koji u opoziciji sa Saturnom donosi dosta karmičkih emotivnih problema I ograničenja koji odlično fukcionišu u filmovima koje snima.
9.08.1957. rodjena je i američka glumica –Melani Grifit, nekadašnji seks symbol iz filma “ Zaposlena devojka I Probijanje svetlosti”, rodjena u znaku Lava sa podznakom u čulnom I hedonističkom znaku Bika sa Mesecom u Vodoliji.Rodjena u vreme Punog Meseca, u stalnom sukobu izmedju svoje samostalnosti I želje da bude potpuno prihvaćena I trajno voljena.
9.08.1963. rodjena je Gillian Anderson zvezda serijala “ Dosije Iks”, u kombinaciji duplog Lava sa Mesecom na poslednjem stepenu Vodolije koji posebno ističe samouverenost, slobodoljubivost, pronicljivost, ali izuzetnu superiornost I nezavisnost.

9.08.1982. rodjen je američki sprinter I rekorder –Tyson Gay u znaku Lava sa Mesecom u Ovnu koji mu donosi hrabrost i izuzetne sportske mogućnosti.
Све реакције:


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski