четвртак, 10. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 10


 „Ljetne su noći čudesni trenuci kada se sve oboji u nebo, u zvijezde, u crno. Trenuci kada se emocije otisnu na koži i kada nemamo šta drugo nego biti tu. U njima. U tim čudesnim trenucima ljubavi koje ćemo jednom nazivati - uspomene.“

Ingrid Divković

Pogled u nebo i čekanje da meteorske kiše ovog vikenda pokažu put svetlosti. Promenjive misli koje treba da se očiste pod kvadratom Meseca i retrogradnog Saturna negde vraćaju konfuziju i prošlo vreme. Svima nam je potrebna promena, lepa reč, bolje vesti, bolje vreme, mnogo vitamina D i puno osmeha. Danas Mesec ceo dan u znaku Blizanaca izbacuje tugu i inspiriše druge. Mnogo konfuzije, analize, sumnje da se nešto pokrene ili startuje na dijetu posle letnjih odmora. Neku težinu u srcu očistiće još jedna kiša, samo bez Harpa.

Dispozitor Merkur danas pod nešto osetljivim aspektima sa Mesecom. Emotivno izražavanje u problemu, a generalno dan ne baš naklonjen za neka emotivna rešenja, komunikaciju, dogovore, sve može i da se odlaže, jer je Merkur već u predretrogradnoj fazi. Nesanice, čudni snovi, mentalna otežanja i fokus da je danas potrebno sve raditi strpljivije,posebno šta zahteva koncentraciju, potpisivanje, trovačke poslove. Za one koji se spremaju za odmor, preporuka opreznije vožnje i strpljenja na aerodromima. Merkur u Devici i dalje traži rad, samozaposlenost da bi se negde udaljili od slabih srčanih tačaka koje negde osciliraju ovog leta. Danas i ponos negde skriveno može biti pogodjen u većim očekivanjima. Mnogo rada na svim poljima, manje priče. 

Ono što danas može da nam pomogne je trigon izmedju tranzitnog Merkura u znaku Device i Jupitera u znaku Bika na 14 stepenu. Bez obzira na današnju prolaznu konfuziju, pospanost i osećanje zaboravnosti i smera " Od čega krenuti?", ipak ovaj aspekt može doneti pozitivniji stav, optimizam, a ako imate neko sredjivanje papirologije ili dogovore sa rodjacima/ komšijama ili državnim institucijama ipak uz veće napore, sve može da se završi dobro. Ovaj aspekt može pomoći u sklapanju prijateljstva ali i zaposlenju.Ako imate mogućnosti, možete posetiti zemlju ili grad koji će vam uneti mir i sreću.

Bez obzira što danas možemo biti malkice " izgubljeni" može ipak biti nekih pozitivnih vesti. Dobar dan za pisanje, učenje, ispite. Prijaće nam komunikacija sa različitim grupama ljudi, a možemo danas i nešto novo naučiti. Nagle vremenske promene moguće i neće pogodovati astmatičarima, ali i osobama koje su senzitivnije u psihološkom smislu. Danas mogu biti i slučajni neočekivani susreti koji mogu promeniti raspoloženje, ali i mogući dobici. Biće potrebna mudrost u donošenju odluka i veća odgovornost. Danas pokušajte da se ne trošite kroz odnose koji nemaju promene. Osećaćete se kao da imate veću grižu savesti. Puno poruka, korišćenja telefona i interneta, a danas bi bilo dobro gledati samo veselije teme, jer je potrebno sačuvati psihu. 

Ne tako loš dan za majstorske poslove, osim da tačnost može biti problem. Nepovoljan dan za davanje pozajmica ili otvaranje tajni. Možete se osećati inferiornije u odnosu na autoritete ili osobe na poslu. Ipak, danas može biti i pozitivnih stvari koje mogu doneti emotivna budjenja. 

Srecno - Astro Luna


Na današnji 10.08. desilo se prvo venčanje u svemiru 2003.
Na današnji 10.08.1960 rodjen je španski glumac, reditelj, producent, pevač –Antonio Banderas, junak filmova“ Desperado,Atentatori,13 ratnik“, rodjen u znaku Lava sa podznakom u senzibilnom, mističnom, umetničkom znaku Riba sa Mesecom u energičnom I vodećem znaku Ovna i dispozitorom Marsom u intelegetnom, duhovitom, ali vitalnom znaku Blizanaca koji ga tera na stalne aktivnosti, ali mu donosi pojačane mentalne sposobnosti I želju da se oproba u nešto novom.Antonio je pravi Lav koji uz Uran, Merkur I Sunce duboko grabi samo napred na filmskom platnu.

10.08.1959. rodjena je američka glumica,Oskarovka, dobitnica Zlatnog globusa –Rozana Arket u znaku Lava sa podznakom u Strelcu ali mističnim Mesecom u Škorpiji.

10.08.1809. osnovan je Ekvador-država u Južnoj Americi, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Lavu.
10.08.1729. osnovan je Baltimor, grad u saveznoj državi Merilend, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Ribama.
10.08.1821 osnovana je američka država Misuri, država na Srednjem Zapadu Usa.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Jarcu.
С

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski