субота, 17. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -17/18.12.2022.

Vikend koji je pred nama donosi uticaj Meseca u Vagi, pa ćemo se  vratiti mislima na nešto od pre, a  iskustva drugih mogu nas podsetiti na neke važne životne lekcije koje smo prošli i koje nas mogu podsetiti na sazrevanje. Ovaj vikend donosi i potrebu za druženjem, a sa druge strane i neku vrstu usamljenosti i čežnje za nečim novim.


 Subota, 17.12. - nosi čudesan trigon izmedju planete Merkur iz znaka Jarca i R Uran od 22:35 koja može doneti neočekivane pozitivne vesti, opuštenost, super nove ideje, pozitivna poznastva preko interneta, odlično vreme za kupovinu tehničkih aparata, ali i genijalnost i odlično vreme za druženja i novi krug prijatelja. Možete pronači dobre sagovornike ili ljude koji vam mogu biti motivacija.

Lošiji aspekti Meseca i Venere do 20h mogu doneti brige oko starijih osoba, emotivnu ranjivost i nesigurnost, vaganje, osetljivost genitalija i nepovoljnosti kroz žene. Emotivne krize, patnja, potištenost, osetljivost kroz novac, kao i nagle promene vremena i raspoloženja veoma pojačane. 

Ipak večernji časovi mnogima mogu doneti puno snage, lepa dešavanja, i odlične aspekte za neku akciju zbog dobrog aspekta Meseca i R Marsa koji donosi ubrzanje. Ukoliko planirate neki dobar trening, ali i zabavu odlično vreme.Nedelja, 18.12. - traži u ranim jutarnjim časovima veću opreznost po pitanju alkohola, ali najviše saobraćaja. Veoma napet aspekt izmedju Meseca i Merkura donosi sukob emocija i razuma, nesporazume, samoljutnju, destrukciju i nepažnju u komunikaciji koja može voditi većim sukobima.

Ipak, vreme od 12:30 uz trigon Meseca i Saturna može doneti mir, stabilnost, završetak mnogo toga planiranog ili prosto odmor i vidjenje sa nekim dragim ljudima. Pri kraju dana nije preporuka nekih ozbiljnijih razgovora posebno na temu ljubavi, jer može dolaziti do povredljivosti i osećanja tuge. Sekstil Mesec Sunce donosi u nedelju i vreme koje možete posvetiti kupovini poklona, nekom svom manjem zadovoljstvu u ulepšavanju. Medjutim kasni večernji časovi nose da vas sitnice mogu uznemiriti i da je potrebno izbegavati isključivost!

Ovaj vikend nosi na neki način testove ljubavi, ali i neki vid nade u vezama koje nisu izgradjene što može doneti slabost i na neki način potištenost. Dobar vikend za fizičke poslove, proslave, neka društvena dešavanja. Veoma osetljiv vikend za vozače pa se preporučuje opreznost! Subota nosi i vreme većeg izraza autentičnosti i samostalnosti, pa je preporuka da budete svoji. S obzirom da je Merkur u preretrogradnoj fazi, tjs prvoj senci nesporazumi već u povećanju. Mesec u Vagi donosi ranjivost i potvrdu drugih, a Merkur osećanje da emotivni i mentalni deo nije najbolji.  

Srećno - Astro Luna

петак, 16. децембар 2022.

Dnevna doza Lune - Poslednja Četvrtina Meseca
Pred nama je Poslednja četvrtina Meseca - lunarna poslednja faza pred zvaničan početak zime, faza pred Mlad Mesec 23.12. Ova lunarna faza je na snazi od 9:57am po našem vremenu na 24 stepenu znaka Device koji će se naći u kvadratu sa Suncem u znaku Strelca. Oba znaka promenjiva. Energija izmedju pesimizma i optimizma, vere i mraka koji vlada svetom. Energija gde moramo sebe naterati da se radujemo malim stvarima i jačamo duh. U kojoj ne smemo odustajati od ličnih ciljeva, faza u kojem možemo pobediti loše raspoloženje meditacijom, motivacijom kroz rad i obaveze. 

Posebno zbog opozicije Mesec/ Neptun energija dana počinje veoma osetljivo i senzibilno. Uspavanost, konfuznost, neorganizacije, čas neki idealizam i maštanje, čas prelazimo na druge obaveze, a negde započinjemo više stvari odjednom nekako izgubljeni.Posebno u pojačanju danas emotivni problemi, nezadovoljstvo, laka sklonost razočarenjima, iluzijama, prevarama i lažima. Treba dobro naoštriti um i disati punim plućima, a sa smirenjem sebe koncentrisati ka onom što vam je danas važno. Ukoliko imate vremena odmorite se, ali se nemojte olenjiti. 

Podsvesni nemiri praćeni talasima naglog raspoloženja i nekakve brige nekad iz razloga mogu pojačavati ovu energiju. Danas je odlično vreme za nekakav vid istraživanja, ali posebno podsvesne terapije rada sa sobom. Danas može pomoči kontakt sa kristalima, odredjenim alternativnim tehnikama. Opreznost sa lekovima, porocima, i svemu štetnom!
 Trigon izmedju Meseca i Plutona od 15:20 može malo stvari staviti u balans i doneti jačanje. Medjutim, danas je jako važno da izbegavate negativno okruženje, ignorišete ono u šta ne verujete i ne dozvolite štetan uticaj. To će biti veoma teško, jer je danas i kolektivno jako mračan dan. U povećanju depresije i nekakav vid iscrpljenosti. Možda i osećanja da želite da vas malo svi ostave na miru, da sednete u miru da razmislite šta bi dalje....

Opozicija Meseca i Jupitera od 20:15 donosi pojačane želje, veću potrebu za uživanjem, ali preterivanje. Ponovno u centru pažnje mogu biti velika očekivanja, oscilacije, iako neki vid zaštite. Možete imati utisak da drugi kvare neku vašu svetlu tačku. Borite se protiv toga. Verujte samo onom što vam srce pokazuje i intelekt deluje, nikako drugačije. Danas itekako možemo videti opštu maskaradu ali nemoralnost koja je u povećanju cele godine. Itekako može biti podmetanja, špijuniranja, ogovaranja koja emotivne ljude mogu voditi u brige. Pokušajte da reagujete smirenije i stavite neki vid odbrane. Od 20:50 Mesec prelazi u znak Vagu u kojem će biti ceo vikend. Ipak sa promenom meseca malo nam se menja energija koja zbog vazdušnog simbola prelazi u dinamiku, brže reakcije, potrebu za lepim, pomirenjem, balansom. Venera je trenutno u znaku Jarca i imamo simbolički energiju vraćanja na propušteno, nostalgiju, ali i čvrstinu. 
Pokušajte da danas budete dostojanstveni i čvrsti u svojoj veri i stvarima koje su vam važne. Ne dozvolite tudj uticaj! Ne dozvolite da trošite mnogo vremena na pogrešne stvari. Prekinite lanac tuge. 
Mislite na sebe i svoje zdravlje! Pokušakte da konkretizujete današnje planove, sa manje detaljisanja, vaganja, analiziranja, opterećenja, jer to posebno može podsticati psihološke pritiske, a posebno crtu linije manjeg otpora. Manje kukanja, više rada.Srećno - vaša Astro Luna
 # currentmood# moon in virgo/ libra# osvešćenje# rad na sebi# dnevna doza lune

четвртак, 15. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -15.12.2022.


 Ne znam za vas, ali meni decembar jako brzo prolazi. Ne mogu da verujem da smo došli već do sredine meseca. Ovo hladno vreme praćeno vetrom me svake godine jako nervira jer imam utisak da mi ni koža, frizura, nokti nisu u vinkli. Pošto volim da pričam sa ljudima baš kad nešto kupujem svi komentarišu isto, ne volim zimu, želim da što pre prodje. Razmišljam nisam jedina. Preko zime je najbolji osećaj rada ili gledanja beskrajne liste serija. Divim se onima koji po ovom vremenu ustaju rano, odlaze na trening, bacam kapu... A zima još zvanično nije počela. Imala sam običaj da posebno u zimskim mesecima brojim koliko ima do proleća. Niko me ne može ubediti u čare zime, čak i kada je novogodišnji šoping u pitanju. Napolju ledara, a unutra preznojavanje. Ipak, čekam sunce.Šta imamo danas: 

Inkonjukcija izmedju Merkura i Rx Marsa  što može doneti ishitrene zaključke, odluke,  rasprave koje prelaze u neprijateljstvo pri čemu možete sebe dovesti u neku neprijatniju poziciju. Stoga je veoma važno kakve odluke donosite i treba dobro razmisliti o svemu!  Sa druge strane Mesec u dobrom aspektu sa planetom Merkur i Uran može doneti dobar dan za pokretanje novih poslova, pozitivne promene, stavljanje mnogih stvari u red, pripremu nekih bitnih ali sitnijih poslova u red što će jako prijati. Na polju emocija vladaće ove nedelje malo veća senzitivnost i dosta sumnji u pozitivan ishod, medjutim četvrtak može da donese simpatije i neke platonske susrete. Vreme do petka nosi za mnoge emotivne testove, ali i dosta poruka na polju prijateljstva.

Mesec u znaku Device. Od jutarnjih časova u pozitivnom trigonu sa Merkurom i može doneti da dan ipak započnemo kroz nešto bolju organizaciju, dobre vesti, produktivniju i praktičniju energiju. Ako danima planirate da uzmete da učite ili odradite nešto bitno, danas možeee.

Period od 12:30 može biti malo osetljiv zbog kvadrature Meseca i Marsa pa u povećanju mogu biti svadje, neprijatnosti, prolazni zdrastveni problemi, emotivna nervoza. Možete imati utisak da vas danas posebno sitnice uznemiravaju. Opreznost je potrebna kroz odnose sa okruženjem, u saobraćaju. U povećanju povrede, stomačni problemi. 

Ipak od 16:40 Mesec u trigonu sa R Uranom može pokrenuti promenu energije, dobro vreme da nešto započnete, dobro uradite za sebe. Ovo može biti vreme iznenadjenja i dobre energije. Dobro vreme za druženje i sve spontane situacije. Srecno, Astro Luna


 

среда, 14. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -14.12.2022.

 

Sreda, 14.12 donosi prelazak Meseca u znak Device koji će biti u praznom hodu u većem delu dana, pa je jako bitno držati se svoje organizacije, pravila, pokušati uspostaviti red u sitnijim poslovima. Odlično vreme za čišćenje, poklanjanje, rad, sitnije zdrastvene preglede, kozmetiku ili ulepšavanje. Odlično vreme da napravite neki red pred sam kraj godine i završite neki vid papirologije koja stoji.Raspoloženje melanholičnije praćeno vremenskim prilikama, sa povremenim oscilacijama i samokritičnošću, ali okrenutošću prošlosti, datumima, stalnim zapisivanjem i dubokim razmišljanjima. 


Od 18:12 kvadrat izmedju Sunca iz znaka Strelca i Neptuna iz znaka Riba ( na snazi do petka) može doneti hronični umor, zabunu, maglovitost, lošu koncentraciju, nesigurnost i pojačane strahove, preterani perfekcionizam i detaljisanje pri čemu se gubi suština stvari, puno manipulacija i nameštanja.U povećanju prevare, razočarenja, nesporazumi, klevete i loš uticaj drugih. U slučaju da se osećate izgubljeno, okrenite se veri, sitnim poslovima, radu po kući, korisnim stvarima da bi uspeli da predjete ovaj trenutni aspekt, ili prosto regenerišete organizam spavanjem i brigom o sebi. Posebno treba povesti računa o zdravlju, porocima, čuvati se loših navika ili okruženja koji mogu negativno uticati na vaš lični napredak! Malo vodite računa više o ličnim stvarima! U povećanju trovanja.Držite se svojih stavova i pratite svoj unutrašnji osećaj! Poajačane želje i idealizam sa jedne strane i Neptunovska varka mogu dovesti da izgubite vreme na nešto potpuno nerealno i pogrešno! 

Trigon izmedju Meseca iz znaka Device i Venere u znaku Jarca u večernjim časovima ipak može doneti radost, srećne emotivne okolnosti, poklone, zaradu i da ipak neki sitni ali srećni momenti pomognu iako budete prolazili kroz osetljiv dan. Život čine sitnice. Večernji časovi su odlični da spontano uradite nešto za šta baš dugo niste imali vremena, ili da se vidite sa dragim ljudima. Srećno -Astro Luna

уторак, 13. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -13.12.2022


 Utorak 13.12 dan Marsa može malo isprovocirati naše strpljenje. Osećanje da neka Novogodišnja i euforija, ali dramatika počinje. Danas može biti i nekih neprijatnih iznenadjenja i osećanja nekog ljuljanja ili zemljotresa u glavi. Neko ponavljanje lekcija od početka godine, ali malo pucanje pod šavovima može se itekako osetiti. 

Kvadrat Meseca i R Urana od 4:48am nosi nemire, napetost, pojačanu uznemirenost, čudne snove koji na neki način mogu biti povezani sa problemima koje osećate u sebi. Možemo se probuditi sa nekim novim idejama, ali nas može iznenaditi i vreme, ljudi i kao da ćemo imati neki moto" Ajde sve iz početka".

Sekstil Meseca i Marsa mogu nam dati neku čudnu snagu i volju, ali danas nebo nosi i opterećenja ko zna otkad sa kojima se možemo suočiti. Bilo bi super organizovati ipak danas neki mir ili prostor gde ćete na miru razmisliti o daljim odlukama ili raditi na miru. Gužve mogu prilično smetati i doneti pojačani stres i lupanje srca. Hiljadu ideja u glavi, ali kao osećanje nekog umora koje nas vuče nazad. 

Posebno osetljiv aspekt izmedju Meseca i Saturna u opoziciji od 15:10 može doneti izvesna opterećenja, zakašnjenja, osećanje usamljenosti, brige, praznine ili prosto samo umora. Mnogi pod ovim aspektom mogu osećati da nemaju više energije da se bave nekim krucijalnim stvarima i da im je potrebno da čuju nešto lepo ili da prosto dan ide jednostavnije. 

Emocije i reakcije danas nestrpljive, a raspoloženje sa velikim rasponima tuge i nagle euforije. Neki osećaj kao da nas je neko uključio na struju pa pustio. Može se osećati i neka težina u vazduhu koja posebno neće prijati srčanim bolesnima ali svima onima koji imaju velike planove i očekivanja. Ali negde danas treba pokrenuti i onu poznatu misao " Kakve su ti misli, takav ti je život" - otac Tadej

Ako se osećate loše, pokušajte da to smirite tako ćete pokrenuti nešto produktivno, korisno, ili prosto tako što ćete isključiti sve što vas uznemirava i napraviti neki predah u glavi. Emotivno danas može biti svega, od naglih prekida, osetljive komunikacije, osećanja kao da neko pravi od nas osobe koje nismo. 

Znači kad je najteže, treba pronaći neki smisao. Uvek pomislite ako je vama teško, teško je celoj planeti, nekome više, nekome manje, sve u zavisnosti od karaktera. 

Političke prilike napete. Nešto lakša situacija nam dolazi oko 17h kada će Mesec u znaku Lava biti u trigonu sa Suncem, pa možemo da se ubrzamo, prebrodimo kolektivnu ili generalnu sliku( bez analiza i statistika) i negde bi bilo super otići danas u bioskop i vratiti se nekoj fantaziji, mašti, ili pozorišnoj predstavi i dobro se nasmejati, otići na neku reviju ili prosto kupiti neku knjigu i isključiti sve aparate i posvetiti se onom što može da doprinese boljem raspoloženju.

Danas treba izbegavati dokazivanja, ali neko takmičenje sa konkrencijom. To se ne završava dobro. Danas treba izbegavati i mnogo mišljenje onih koji ne znaju ko ste vi. Danas treba jačati sebe i pokrenuti milimetre pozitive. Srećno - Astro Luna

понедељак, 12. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -12.12.2022


 Ulazimo u novu nedelju decembra pod uticajem Meseca u znaku Lava koji nam ipak može doneti sreću i blagostanje, veći optimizam, volju, planiranje. Iako ova nedelja može biti praćena i nešto lošijim aspektima Sunca i Neptuna, ali pod Poslednjom Četvrtinom Meseca u petak Meseca i Neptuna gde je generalni savet da treba naći fokus, kontrolu, napraviti red, biti umeren i misliti više na svoje zdravlje, ponedeljak 12.12 može ukazivati na dobre šanse. 

Mesec danas neće imati nijedan aspekt sa ostalim planetama, ali će zato Sunce dispozitor Meseca imati sekstil sa planetom Saturn. To donosi da u nedelju krećemo sa ozbiljnom odgovornošću, radnom etikom i planiranjem, upornošću i istrajnošću. Počnite dan sa manjim obavezama ka većim. 

Danas je posebno pozitivno da obavite nešto što ste odlagali ili nešto što vam nije baš prioritet ili prijatno, ali možete završiti.Odličan dan za pedagogiju, obnovu starih ideja i projekata, ali ako danas tražite savet neka to bude od stručnih i starijih osoba, tjs osoba sa iskustvom. Odlično vreme za prenos znanja i karijeru. Merkur ulazi polako u svoju prvu senku pred retrogradnu fazu.

Kada Mesec nema nijedan aspekt sa nijednom planetom ostavlja nam na neki način i slobodnu volju da neke stvari kreiramo sami. Ove nedelje je jako važno pratiti svoj osećaj i ne prihvatati bilo koji savet. Pokušajte da ove nedelje nadjete smisao onog što će vas učinitu srećnim. Kolektivni dogadjaji veoma osetljivi jer otvaraju ponovni put starim strahovima. Srećno - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski