субота, 28. октобар 2023.

Dnevna doza Lune 28/29.10.2023.

 

Dolazimo do izuzetno astrološki gledano zanimljivog vikenda jer je pred nama Pun mesec - kao i delimična Lunarna Eklipsa, Mars i Jupiter u opoziciji pojačavaju ratne uslove i ukazuju na sudbinske dogadjaje, a Merkur i Mars posebno pojačavaju kroz znak Škorpije pojačanu emotivnu, mentalnu i fizičku energiju, ali ljutnju, gubitke, operacije, nezgodne situacije, destrukciju.

Subota, 28.10.



Pun Mesec u znaku Bika - kao i delimična druga Lunarna Ecklipsa po našem vremenu od 22:25.Rana severnoamerička plemena su ovaj Mesec zvali Lovački mesec, zato što u ovo doba godine lišće otpada, a divljač je ugojena i spremna za izlov. Još je poznat i kao Putujući mesec i Krvavi mesec.Delimično pomračenje Meseca nastaje kada Mesec prođe kroz Zemljinu polusenku, a samo deo prođe kroz najtamniju senku ili umbru. Tokom ove vrste pomračenja deo Meseca će potamniti dok se kreće kroz Zemljinu senku. Pomračenje će biti vidljivo širom Evrope, Azije, Afrike i zapadne Australije.Ovo Pomračenje koje će se dešavati na 5 stepenu znaka Bika u opoziciji sa Suncem u znaku Škorpije na istom stepenu posebno mogu osetiti Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije.

 Pomračenje će biti vezano i za fiksnu zvezdu Šeraton u sazvežđu Ovna može uticati na počasti, nagle dobitke, dobru reputaciju i bogastvo.Medjutim, ona može izazivati i podlost, loša dela, djavolje ljude i jako negativnu stranu. U vreme Pomračenja povećanje apetita, probleme sa srcem i emotivnih konflikata zbog novca/ ljubomore mogu se završavati i tragično. Izuzetno komplikovano vreme za rat na Bliskom istoku( povećanje žrtava). U povećanju svadje, osetljivost kroz oštre predmete, pljačke, ali najviše poplave, požari i zemljotresi i povećanje terorizma. Ova faza imaće jak uticaj na lične promene sve do 25.03.2024 kada je pred nama i prvo Lunarno pomračenje meseca u 2024.

Ova Lunarna Eklisa ili Pomračenje posebno će uticati na izuzetno negativna i izazovna veća dešavanja na bliskom istoku, ali veliku opasnost od proširenja rata. Dok pisem ovaj tekst kopneni izraelski odredi su na severu Gaze. 

Subota posebno može biti izazovna kako i zbog uticaja Punog Meseca, delimične Lunarne Eklipse, tako i zbog vrlo destruktivnog aspekta izmedju Meseca iz znaka Ovna u kvadratu sa Plutonom od 10:20am. U pojačanju svadje, nervoza, pritisci, osećanje loše samokontrole, treba paziti na reči i odluke jake migrene, osećanje mučnine, lične preosetljivosti. 

Mesec prelazi u znak Bik od 13:45. On može povećati potrebu za emocijama, hedonizmom, sigurnošću, provodom, izazovima. Mesec se u znaku Bika dobro oseća, i može doneti potrebu da investirate u nešto što će vam doneti osećanje komfora, ili da prosto odete u prirodu i napunite se dobrom energijom. Ono što jeste malo osetljivo, da vreme Punog Meseca pojačava i rivalitet, ljubomoru, posesivnost, loša dela drugih, magijske rituale, sujeverje, ali prilično loše kolektivne promene, posebno na Bliskom istoku. Sekstil Meseca i R Saturna može pred samu Lunarnu Ecklipsu ipak doneti i odgovornost, odličan fokus na rad, disciplinu i želju da razumete druge. Pred samo pomračenje možete imati mogućnost da ipak većinu obaveza završite do kraja, iako će se u vazduhu osećati jaka tenzija.

Ono što ćemo imati pred Pun Mesec i drugu delimičnu Eklipsu je opozicija Marsa iz znaka Škorpije sa retrogradnim Jupiterom iz znaka Bika koja lično može da vas učini ambicioznijim, aktivnijim, medjutim obratite pažnju na finansijske dogovore, ali i emotivne odnose, jer ovo pomračenje može doneti da i novac ili preterivanje u svemu može napraviti ozbiljne probleme. Ovaj aspekt će u centru pažnje stavljati promene na berzama ali u ekonomiji, kao i rušenje i veći intezitet ratovanja. Ono čega se treba čuvati su velika oslanjanja na druge, sebičnost i neumerenost, kao i preveliko samopouzdanje. Umerenost, strpljenje i razumevanje mogu biti ključ uspeha.

Iako je Mesec u svojoj egzaltaciji, ovo može biti kolektivno vreme sudbinskih izazova, ali testova, ali vreme koje kod svakog pojedinca može doneti velike transformacije i pojačanu senzibilnost. U povećanju emotivne svadje, tvrdoglavost, prekidi, ali osećanje velikog prihološkog profesionalnog pritiska, ali velike propagande i verskih konflikata.

Nedelja, 29.10.2023

Merkur u znaku Škorpije u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom može povećati širinu, mnogo planova, optimizam. Ipak, fokusirajte se na jednu po jednu stvar, i pokušajte da svoje želje organizujete realnije, jer su moguća razočarenja ili pohlepa. Može biti lažnih obećanja i čudnih nesporazuma. Mogući kvarovi i nepotrebni troškovi oko saobraćaja. Mogućnost i preterivanja u pomoći drugima, koji mogu nositi i zdrastvene mentalne probleme( nezahvalnost).

Intezivna konjukcija Merkura i Marsa na 11 stepenu znaka Škorpije može doneti mentalnu hrabrost, direktnost, neustrašivost, ali i komplikacije i nezgodne situacije. Može biti pretnji, provokacija, nezgodnih situacija, povećanja saobraćajnih nesreća i velike nervoze. Pazite na reči! U povećanju rivalitet, ljubomora, pretnje, nagle odluke koje mogu doneti veći problem, lako gubljenje živaca na sitnicama. Dobro razmislite o odlukama, rizicima i ne donosite ih u ljutnji! Pokušajte da ljutnju i bes usmerite na fizičke aktivnosti.


Konjukcija Merkur Mars  će se dešavati na fiksnoj zvezdi Akruks koja donosi patnju, ali vreme koje pojačava magijske rituale, negativnu energiju i kritike. U povećanju velike intrige, zavere, ekstremizam, terorizam, netolerancija, rat, licimerje. 

Ovi aspekti posebno mogu povećavati ponovne provokacije na poziciji Bliskog istoka, ali i Kosova, Usa, Nemačke. 

Iako će Mesec imati zaštitnički aspekt sa Jupiterom, nedelja i jeste dan za uzivanje, pozitivne misli, ipak loš asekt Meseca prema Merkuru i Marsu dodatno opterećuje ovaj dan. Može dolaziti do ljubomore, ogovaranja, napetosti u emotivnim odnosima, ružnih reči. Posebno jutarnji časovi mogu doneti nervoznu energiju. Večernji časovi nešto lakši jer povoljniji aspekt Meseca i Venere mogu doneti sreću, blagostanje, dobre lične mogućnosti i razumevanje, ali ovi aspekti nakon pomračenja mogu doneti niz kolektivnih i ličnih problema i iz tog razloga je generalna preporuka umerenost, dobro promišljene odluke, izbegavati brzopletost i dokazivanje na pogrešnom mestu!

Ovaj vikend zbog činjenice veoma izazovnog neba pojačava apetit i emocionalne krize, zdrastvene probleme praćene problemima sa hormonima i unutrašnjim stresom koji izlazi na površinu, pojačan i neumeren hedonizam i veće potrebe i želje u odnosu na trenutne mogućnosti.


Srećan vikend i samo mudro - Astro Luna


петак, 27. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 27



 
Praznik Svete Petke -zaštitnice žena pre svega. Danas na njen praznik Mesec posle dužeg vremena nema nijedan aspekt  značajan sa ostalim planetama. To je uvek vreme pauze od bitnih aktivnosti, velikih odluka i vreme kada se treba okrenuti odmoru, duhovnosti, radu na sebi, regeneraciji svog tela, pre svega čišćenju svoje duše.

A Mesec je ceo dan u znaku Ovna. Polako budi emocije u nekom suočavanju, ambicijama i samoinicijativnim jakim mislima da sve mora sad i odmah. A univerzum negde kaže POLAKO.

Mesec će u većem delu prvog dela dana napraviti konjukciju sa Kironom -isceljiteljem i baš nas duhovno odvesti u stanje da trebamo da zastanemo, i razmislimo o sebi, o tome šta želimo, a šta više ne želimo, da nam probudi strast prema životu, ali da nas negde suoči i sa najranjivijim delom koji smo ostavili ispod tepiha.



Danas posebno može biti pozitivan dan za tetaheling, bioenergiju, meditaciju, čišćenje doma. Treba pratiti svoj osećaj, pa ako i nemamo bitne aspekte, negde uraditi po osećaju. Ako danas i osetite veći priliv energije iskoristite je za nešto korisno sebi. Ako se osećate ranjivo i da vam treba pauza, nadjite je za sebe. Danas je odličan dan da izbacite bes, ljutnju, destrukciju koju dugo držite u sebi, i da se smirite. Medjutim, u današnji dan treba ući sa verom, ali ne sa prevelikim planovima i očekivanjima. Možete se osloniti na svoje instikte i pomoći svojoj duši da se očisti.

Mesec će se u popodnevnim, večernjim časovima susresti sa Severnim čvorom, ali i u opoziciji sa Južnim čvorom. Izazovi partnerskih odnosa i da li je pitanje pravljenja kompromisa, iskren razgovor sa samim sobom, ali čišćenje od nečeg što ne želite i što vaša duša odbija. Empatiju ostavite za one koji je to potrebno, ali nemojte danas previše gajiti saosećanje i opravdanja za loše postupke drugih. Pustite ih da sami nauče!

A Mesec se puni i spreman je za pomračenje. Poslednje ove godine. Ratovi, bolesti, kolektivne manipulacije i veštačkih odnosa, ljutnje koja je upijena. Danas se treba osloboditi svega. Pustiti da duša diše i ući malo u svoj svet i regenerisati se. Kada Mesec nije privučen nijednom planetom, ali ima kontakt sa Mesečevim čvorovima, onda možete osetiti dan jakih impulsa, ali prepoznavanja. Možete se naći na mestu gde ste bili najranjiviji, ili se obratiti onima kojima ste zahvalni za svoju hrabrost. 

Ako niste imali vremena da stanete i malo dublje osetite svoju dušu vreme je - Srećno Astro Luna




четвртак, 26. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 26

 

" Rat se sastoji u tome, da se ljudi, mada jedni druge ne poznaju, međusobno ubijaju na zapovest ljudi koji se vrlo dobro poznaju, a uzajamno se ne ubijaju."
Albert Ajnštajn

Dva dana pred Pun Moon i delimično pomračenje. Neka težina u vazduhu izlazi napolje. Može se sanjati i ono što se negde duboko iščekuje, ali ono čega se treba čuvati. Čudnjikava energija praćena stalnim turbulencijama, ali više nekim emotivnim analitičnim pogledom u budućnost koji vodi više u apatičnost. Treba živeti Danas. Treba disati punim plućima. Treba pratiti najmanji mali detalj koji i ovog meseca, ali kraja meseca može biti znak sudbine. Treba ne krivite druge za svoje nezadovoljstvo. Treba uzeti svoj život u svoje ruke i negde startovati od samog početka. Treba da uvedu fakultet o emocijama, odnosima, socijalizaciji, nerobovanju.

Mnogo potrebe za nežnošću koja se negde krije. Ipak nebo otvara duboke misli i osećanja. Iako stvari deluju drugačije od 2020 ipak negde veštačka intelegencija ne može da zameni srce.

Mesec na kraju znaka Riba. Od 4h susreće se sa svojim dispozitorom Neptunom koji je retrogradan, Poetika i beg u maštu pa naglo vraćanje u sadašnje vreme. Robovanje, strahovi i potreba za idealizacijom. Napadi anksioznosti i pad pritiska. Može vam se činiti u ovom momentu da imate problem koji nema rešenje. Ali poenta je odpustiti taj problem, dati vremenu da se taj problem zaokruži, reši ili promeni.

I danas treba pratiti neki svoj osećaj. Pustiti da vera se pokrene. Okrenuti se duhovnosti i miru. Meditirati sa svojim nebom i svojim bogom. Šetati pored vode ili kulirati na terasi. Pratiti svaki instikt. Ne razmišljati o krštenici. Ne razmišljati o vremenu. 

Jutarnji časovi mogu doneti neku čudnu snagu. Možete naći način da osvežite organizam ili da uz vitamine pokrenete više posla. Iako imamo uspavaniju energiju do podneva, može se probuditi luda hrabrost i potreba za promenama u pokretu. 




Mesec od podneva prelazi u prvi zodijački znak - znak Ovan. On može pokrenuti više energičnosti, hrabrosti, rizika, strasti u svemu. Dispozitor Mars u Škorpiji može snalažljivo da gura napred, čak i neki tvrdoglavi potez može biti dobar. Ipak Mars i Merkur su tu negde u konjukciji i mogu povećavati brzinu, impulsivnost, mentalno nasilje i pritiske, ali veće ambicije. Sve je nešto po principu sve ili ništa. 

U povećanju pojačane migrene, problemi sa zubima, kao i sinusima. Svaki emotivni detalj može se pokrenuti prema glavi. Ratna područja posebno danas pod još većim udarima i pretnjama. Ipak imamo energiju da lako povezujemo, direktno kažemo i da se ne plašimo. Iz jedne možda pasivnije energije ulazimo u turbulentiju i lično jaču,Može doći do potrebe da rizikujemo sa svojim stilom ili da želimo da deluje privlačnije, sami sebi. 

Srećno - Astro Luna

среда, 25. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 25


 Mesec u znaku Riba. Mašta, intuicija, predosećanja, povremeni unutrašnji nemiri pod uticajem su stelijuma planeta u znaku Škorpije, Marsa, Merkura i Sunca. Veliki broj planeta u vodi ukazuju na jaku emotivnost, ali i odredjenu konfuziju u glavi. Kao da nam treba brzo rešenje i odgovori a negde lutamo tunelima i imamo potpuni haos u glavi. Ipak, nebo nudi da se prepustite malo instiktima da odrade svoje, da pokrenete hrabrost i borbenost i da sve radite uz potpuni srčani osećaj. 

Mesec oko 1 sat posle ponoći u snažnom trigonu sa Marsom iz znaka Škorpije. Neki nagli dovod energije i snage posebno ako prolazite kroz neki čudan period. Ne mozemo biti srećni, dok gledamo teške slike, malo smo umorni od slike pune manipulacija u kojoj plivaju samo oni odabrano loši. Ipak, možemo da startujemo od sebe. Da negde pokrećemo nešto novo i osluškujemo svoje nebo. Ovaj aspekt pojačava strast, plodnost, jake emotivne odnose. 


Mesec oko 6h u srećnom zaštitničkom aspektu sa Jupiterom. Pratite snove ovih dana. Oni koji vam ne žele dobro, ali oni za koje ste karmički bili vezani bitnim lekcijama mogu se pojavljivati sa porukama, kao i oni koji su vas mnogo voleli, ali nisu više sa vama. Jutarnji časovi iako nam je negde nesigurnija energija i energija koja traži podršku, ipak bolji za zaradu, dnevne aktivnosti, sport, kreativne poslove, korisne savete i hobije. 

Ipak opozicija Meseca i Venere od 11:50-21:40 može doneti ranjivost, emotivne brige, nepotrebne finansijske troškove, nepovoljnosti kroz kupovine, velike oscilacije. Vreme osetljive energije kroz odnose sa ženama, uslužne delatnosti, ali period koji može povećavati hormonalne i stomačne probleme, kao razlog skrivenih briga. 

Ukoliko danas imate nešto važno, verujte sebi. Nije loša neka dobra vežba ispred ogledala ili muzika kao podstrek pred bitnije sastanke ili dogovore. Danas je dobro pokrenuti dinamiku i zaposliti sebe, jer ovaj aspekt može povećavati apatičnost, emotivna nezadovoljstva i crne analize i misli.

 Večernji časovi mogu doneti opuštenost, nove ideje, odlično vreme za druženja i vreme neke čudne regeneracije i budjenja.


Merkur je ušao u znak Škorpije u nedelju i uz jak intezitet Marsa, ali prelaska Sunca od ponedeljka može pokrenuti odličnu pronicljivost, lako otkrivanje tajni, iako emotivnu, ali tajanstvenu energiju. Danas imamo i energiju da će se teško sakriti prava emocija, ali da možete imati mogućnost da kroz neki vid dodatne edukacije saznate nešto novo o sebi. Može biti kriza na estetskom nivou, ili osećanja da morate uzeti stvari pod hitno u svoje ruke. 

Ipak, danasnji dan više traži borbu, istinu i transformaciju nego potpuni mir. U povećanju osetljivost kroz okruženje/ rodjake. Osećanja po navici neće fukcionisati već mogu izazivati potpunu tugu. Danas svoje srce možete staviti na papir i napraviti nešto jako dobro, a možete kroz iskustvo steći mogućnost da stvari posmatrate sa drugog ugla. 

Srećno - Astro Luna



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski