субота, 3. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 3/4


 Pred nama je više nego interesantan vikend iako praćen sa jedne strane emotivnim intezitetom i energijom, a sa druge i izazovnom energijom Punog Meseca. Ovaj vikend može doneti mnogo sentimentalnosti, naglih reakcija, neočekivanih dogadjaja, novih ideja, jaku potrebu za slobodom govora, ali i izuzetnih provokacija na polju politike, svetskih dogadjaja, verskih sukoba ili pojačanog stresa izmedju osećanja i obaveza.... Iz jedne teške energije imamo budjenje i pokret...

Subota, 3.06.2023.



44 minuta posle ponoći tranzitna Venera u znaku Raka, kao i Mesec biće u intezivnom aspektu sa planetom Neptun - pojačana zaljubljenost, romantičnost, jaka okrenutost prošlosti, izuzetnu osećaj saosećanja i humanosti, ali predosećanja. U povećanju jaki, ali istiniti snovi. Srećno vreme za ljubav.Odlično vreme za plodnost. U porastu povećanje ljubavnih odnosa, ali obnove starih emocija. 
Mnogi pod ovim aspektom mogu doživeti i neko samoisceljenje. Potreba za pomaganjem i dobrotvornim radom povećan.Briga o slabijima/ bolesnima. Odlično za dobrotvorne akcije ili sms poruke za bolesne. Posebno srećan aspekt za umetnike, glumce i sve osobe koje se bave kreativnim i estetskim poslovom, ali osobama koje se bave medicinom, posebno psihologijom.

Ovaj aspekt posebno mogu osetiti vodeni znaci, ali može pogodovati Vagama i Bikovima, kao i Ribama.

Mesec u toku noći će imati i pozitivan aspekt sa tranzitnom Venerom i može povećavati emocije, jaka zadovoljstva, povećanu bliskost, telepatsku povezanost sa osobama koje volite, podršku žena, kao i dobre finansijske mogućnosti.


Mesec menja znak i ulazi u vatreni, muški znak Strelac od 7:05am. U povećanju optimizam, bolja energija, jaka potreba za uživanjem, apetitom, hranom, sigurnosti, putovanjima i avanturama. Dobro vreme za ispite, učenje, kao i kontakte sa inostranstvom. U povećanju mogućnost značajnih kupovina, investicija ili dobitaka. 

Mesec u snažnom sekstilu sa Plutonom može nositi i vreme jake unutrašnje snage, transformacije i prodornosti. 

Nešto prolazno osetljivo vreme može biti vreme od 19-22 kada će se Mesec naći u kvadratu sa Saturnom iz znaka Riba i može doneti nagle promene vremena, raspoloženja, brige, pesimizam, izdaje, kašnjenja, osećanje hroničnog umora i povećane melanholičnosti.Ovo vreme neće pogodovati reumatskim bolesnicima. 

Ovaj aspekt neće pogodovati Ribama( zdrastveni problemi), Rakovima( nagle promene raspoloženja i pritisci), kao i Jarčevima i Vodolijama.

Ipak, večernji časovi mogu doneti budjenje i nagla dešavanja praćena snažnim trigonom izmedju Meseca i Marsa koji može doneti dobre mogućnosti kroz sportska takmičenja, izlaske, društvena dešavanja, ali i pojačanje emocija. 

Nedelja, 4.06.2023.

Pun Mesec u znaku Strelca na 13 stepenu na snazi po nasem vremenu od 5:43am. Nazvan kao Mesec meda, jagoda zbog perioda sakupljanja zrelih plodova. Venera će se naći na najačoj vibraciji i moćiće da se vidi na zapadnoj strani pri zalasku Sunca. 

Ovaj Pun Mesec je dobar za dolazak do istine i dolaska do istinitih informacija. Zbog trigona sa planetom Mars ovaj Pun Mesec pojačava emocije, seksualnost, zavodljivost, i jaku privlačnost. Potreba za uživanjem pojačana. Možete biti direktniji i skloni da nešto okončate što dugo stoji kao opterećenje. Možete u ovo vreme imati fantastične nove ideje ili nove susrete koji mogu biti važni za vašu blisku budućnost.

Naravno ovaj Pun Mesec najače mogu osetiti promenjivi znaci posebno Strelčevi i Blizanci, ali i Device i Ribe koje se mogu osećati veoma usamljeno, prazno ili izgubljeno. Ovaj Pun Mesec pokreće jake strastvene želje pa poruka univerzuma biće : nema sredine, ili sve ili ništa!

U vreme svakog Punog Meseca u povećanju su loše klimatski uslovi, zemljotresi, politički potresi, poplave i uznemirenost. Ipak, ovog Punog Meseca treba ispratiti dogadjaje, jer mnogi od vas mogu osetiti važnu prekretnicu u narednih dve nedelje do Mladog Meseca. 

U porastu problemi sa krvotokom, kukovima, jetrom. 

Zbog faze opadajućeg meseca ova faza je odlična za meditacije, regeneraciju, svaki vid laternativnih tehnika, opuštanje, lečenje, regeneraciju, šišanje. 



Nedelja će nositi i jedan neočekivan aspekt izmedju Merkura i Urana u znaku Bika koji će biti najsnažniji u večernjim časovima. Originalnsot i autentičnost, nagla euforija i adrenalin, uzbudjenje, promene navika, neočekivane vesti i susreti. U padu koncentracija, pa je preporuka ako nešto radite u ovo vreme da budete oprezniji, posebna opreznost vozačima!

Treba obratiti pažnju na reči! Moguća i neprijatna iznenadjenja ili gubici novca! Prebrze odluke i impulsivnost. U povećanju prevelika nervna napetost koja može doneti povećanje pritiska, upale mišića, povećanje infarkta, grickanje noktiju i izuzetnu napetost u glavi praćene glavoboljama ili jakim migrenama. 

Ovo može biti dobro vreme da uvedete u svoj dom, posao neke promene. U porastu zanimljivi kontakti preko interneta i društvenih mreža. U porastu kvarovi, opreznost sa strujom! Čuvati se neprijatnih situacija u smislu povreda, rukovanje oruzjem ili oštrim predmetima posebno traže opreznost!

Srećan vikend - Astro Luna









петак, 2. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 2


 Mesec u znaku Škorpije pojačava posebno drugog dana juna veće tenzije na polju emocija i komunikacije. Mesec će se naći u snažnoj opoziciji sa Merkurom iz znaka Bika i može doneti pojačane svadje, nesporazume, nerazumevanja, ali i probleme na ljubavnom nivou. Pripazite na odluke i pokušajte da izbegavate danas teranje inata ili pojačanu svojeglavost jer se može pokazati negativno po vas. 

U povećanju finansijski nesporazumi, greške, problemi sa dokumentima, prenosom ili dobijanjem novca, mogući kvarovi, ali i pojačana lična uznemirenost i stres, s obzirom da smo pred fazom i Punog Meseca koji je u nedelju.

U porastu ljubavni problemi koji mogu napadati psihu, problemi sa grlom, genitalijama i pritiskom. 

Opozicija izmedju Meseca i Urana posebno može pogoršati i pojačavati stres i napetost, pa današnji dan treba ipak započeti mirnije, korak po korak, polako, sa pozitivnijim mislima. 

U porastu nepoverenje i sumnje. Danas treba ignorisati loše vesti, i distancirati se od negativnog sveta. Mogućnost problema sa internetom ili aparatima. U porastu saobraćajne nezgode i problemi sa komšijama, ali gubljenjem novca ili vrednih stvari. U porastu dečije nasilje i osetljivost kroz škole. 

Mogućnost otežanja preko polja prijatelja i planova na duže staze. Osetljivost moguća kroz avio saobraćaj ili online kupovine. 

Danas je posebno potrebno disati i pratiti neki svoj osećaj. Ne gubiti vreme na osobe koje mogu biti smetnja. Držati se proverenih ljudi i malo pripaziti na koncentraciju. Pokušati ne gajiti agresivnost i ljutnju! U porastu i ljubomora, rivalitet, ali neočekivani kolektivni dogadjaji. 

Miran dan - Astro Luna



2.06.1972. rodjen je američki glumac Wentwort Miller( glavni glumac serije “ Prison Break”)u znaku Blizanaca sa Mesecom u znaku Vodolije.Ovaj sjajan glumac je pokazao poseban talenat u seriji koji smo svi pratili, a njegov Mesec u trigonu sa Uranom ukazuje da nema predrasude, da ima široko srce, da je veoma društven I da teži slobodi I opuštenosti.Venera I Mars u raku ukazuju na sentimentalnu prirodu I jaku vezu sa porodicom, s obzirom da potiče iz veoma mešovitog braka, ali česte emotivne konflikte I unutrašnju nervozu( Venera u opoziciji Jupitera).Veoma je muzikalan iako taj talenat nije iskoristio.Loš aspekt Saturna I Neptuna ukazuje na alergije i čest osećaj hroničnog umora ili nezadovoljstava.Okrenut je dosta prošlosti, knjigama, okruženju u kojem je odrastao, ali bez obzira na uspeh koji je postigao on je “ skroman momak iz kraja” I tako će i ostati.

2.06.1222 osnovan je grad Ultrecht- glavni grad holandske provincije, rodjen u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici sa Mesecom u ribama, pa odiše mirom, blagostanjem.Utreht je 4 grad po veličini u Holandiji, a poznat je I po najvećem univerzitetu.
2.06.1929. rodjen je pozorišni I filmski glumac –Marko Todorovic, u znaku Blizanaca sa Mesecom u ovnu što ukazuje na njegovu otvorenu, energičnu prirodu, jak temperament što smo mogli videti u mnogim njegovim ulogama, posebno u ratnim filmovima.Merkur u blizancima u opoziciji Saturna nosili su umeće za komedije( “ Žikina dinastija”.

   

Jun 2023-detaljan pregled aspekata




 Juni mesec nosiće jednu emotivno intezivniju energiju ulaskom i Venere u znak Lav, ali energiju sa mnogo manje turbulencija u odnosu na prethodni mesec s obzirom da je vreme Pomračenja prošlo.

3.06. - trigon izmedju tranzitne Venere u znaku Raka i Neptuna iz znaka Riba - romantični susreti, zaljubljivanje, emotivne jake konekcije i predosećanja, pokloni, zadovoljstvo.

5.06.- ulazak Venere u znak Lav

4.06.- Pun Mesec u znaku Strelca na 12 stepenu - Mesec jagode, meda - vreme mogućih konflikata na verskom, filozofskom i moralnom nivou. Uz konjukciju Merkur / Uran iz znaka Bika i ovaj pun mesec može doneti niz iznenadjenja i neočekivanih vesti, mentalnu žurbu, ali mogućnost usvajanja novih ideja i jako velike potrebe za mentalnom slobodom u izražavanju.

9.06.- Merkur iz znaka Bika u sekstilu sa Neptunom iz znaka Riba - pojačava intuiciju, kreativne sposobnosti, dobro za masaze, meditacije, molitve, slučajne susrete, vesti i jake snove.

10.06. Poslednja Četvrtina Meseca na 19 stepenu znaka Riba u kvadratu sa Suncem iz znaka Blizanaca pojačava konfuziju, laži, manipulacije i povećava umor i idealizaciju, ali i razočarenja.

11.06.- Pluton prelazi u znak Jarac u retrogradnom hodu u kome će boraviti do 11.10.

11.06.- Merkur na poslednjem stepenu znaka Bika u trigonu sa Rx Plutonom donosi vreme otkrivanja tajni, okrenutosti mentalnoj jačini, snazi, ali važnim učenjima.

11.06. Venera u znaku Lava u kvadratu sa Jupiterom iz znaka Bika - povećava preterivanje, razmaženost, dramatičnost, preveliko trošenje emocija, novca, može doneti povećan apetit i loše emotivne procene. U porastu razočarenja i veća očekivanja.

11.06.- Merkur prelazi u svoj dom - znak Blizance( vreme vedrije energije, misli, dinamike, snalažljivosti, radoznalosti).

15.06. tranzitni Merkur uz znaka Blizanaca u kvadratu sa Saturnom iz znaka Riba( depresivnost, kašnjenja, kvarovi, brige, ograničenja, problemi sa okruženjem, rodjacima, saobraćajem i mentalna ograničenost ili nemogućnost opuštenosti).


17.06. Saturn sa 7 stepena znaka Riba kreće retrogradno sve do 4.11 ove godine kada će se naći na nultom stepenu Riba( vreme samoanaliza ali obnove slabih tačaka i obnove svega što se stavlja " ispod tepiha").

18.06.- Mlad Mesec u znaku Blizanaca na 26 stepenu donosi nov početak, puno akcije, društvenih odnosa i mogućnost nalih materijalnih promena.

19.06.- Jupiter iz znaka Bika u sekstilu sa Rx Saturnom iz znaka Riba - nosi poslovnu stabilnost, odgovornost, dobre materijalne mogućnosti posebno ukoliko duže čekate novac, dobro vreme za trajne poslove.

19.06.- Sunce iz znaka Blizanaca u kvadratu sa Neptunom iz znaka Riba - slaba volja, nesigurnost, strahovi, povlačenje, potištenost, idealizacija, mogući lični gubici ili zdrastveni problemi.

21.06.- početak leta ili letnji sofisticij - najduži dan u godini 15:51, Sunce menja znak i ulazi u znak Rak od 16:59

Merkur u snažnom sekstilu sa Marsom može doneti osećanje pobede, boljeg samopouzdanja, mentalne borbenosti i odlično vreme za takmičenja ili otvorene razgovore.

25.06.- tranzitni Merkur u znaku Blizanaca u kvadratu sa Neptunom iz znaka Riba pojačava strahove, nesanice, lagarije, manipulacije, kradje, gubitke, paziti na dokumenta, koncentraciju, koje odluke donosite!

26.06.- Prva Četvrtina Meseca na 4 stepenu znaka Vage u kvadratu sa Suncem i znaka Raka može doneti političke izazove, ali velike testove na polju braka, kao i preosetljivost na porodičnom nivou. Isti dan vrlo eksplozivan aspekt izmedju Marsa iz znaka Lava i Urana iz znaka Bika može doneti neočekivane tragične situacije, eksplozije, zemljotrese i lična neprijatna iznenadjenja, povećane skandale, neprijatne situacije, napade.

27.06.- Merkur prelazi u vodeni znak Rak( pojačana osetljivost, senzitivnost, emotivnost, okrenutost domu, porodici, uvredljivost, jaka veza sa korenima i tradicionalnim vrednostima).

29.06.- stabilan aspekt izmedju Sunca i Rx Saturna može doneti mir, stabilnost, istrajnost, jaku volju i vreme dugotrajnih dobrih odluka, ulaganja i situacija. Dobro za promenu položaja, ali dogadjaje od nacionalnog značaja.

30.06.- Neptun kreće retrogradno sa 27 stepena znaka Riba do 6.12. kada će se naći na 24 stepenu Riba( vreme pojačane manipulacije, lažnih obećanja i povećanja zloupotreba).

30.06. - Merkur i znaka Raka u trigonu sa Rx Saturnom iz znaka Riba može doneti susrete sa važnim osobama iz prošlosti, odličnu koncentraciju, mentalni mir i stabilnost i odlično vreme za donošenje trajnih odluka, ali i investicija.

Srećno - Astro Luna

Detaljniji pregled imate na mom youtube kanalu:



среда, 31. мај 2023.

Dnevna doza Lune - Maj 31


 Poslednji dan ovog meseca. Mesec u znaku Vage meri i balansira emocije i reakcije, ali izaziva izuzetnu ranjivost, hormonske promene i emocije koje kao najslabije tačke isplivavaju danas na površinu. Zbog aspekta Mesec/ Hiron danas se možemo suočavati sa najranjivijim delom našeg bića i negde možemo osećati praznininu ili čudnu usamljenost u odnosu na druge. Ipak, ako to osetite, možete naći rešenje da pokrenete neku kreativnost u samoći, ili da prosto radite nešto što vas može ispuniti da ne bi bilo težih suočavanja. 

Itekako danas može doneti do nekog razdora izmedju prošlosti i sadašnjeg stanja baš po pitanju emocija. Žneske pripadnice posebno osetljive, pa može doći do pucanja na sitnicama. Hormonski disbalans ili potreba za mnogo većom pažnjom i prevelika sentimentalnost mogu izazivati suze, nagle promene raspoloženja, osećanje neke čudne nesigurnosti. 

Danas nije baš nešto posebno pozitivan dan za kupovine, ali i za novac. Može biti kašnjenja ili dodatnih troškova. Koliko raspoloženje može biti kao vreme, danas treba izlaziti iz kuće i samoinicijativno pokrenuti neku novu energiju koja može nositi bolje opcije. 

Iako će nam trebati potvrda o sistemu vrednosti, danas možemo sebe jačati kroz otvaranje upravo najranjivijeg dela sebe, pa je idealan dan za psihoterapiju ili traženje neke stručnije pomoći.Bilo bi dobro poslušati i intuiciju u vidu predosećanja. 

Politička dešavanja samo u pauzi pred novu turu turbulencija. U porastu osetljivost genitalija, kože i pojačane alergije. Potreba za promenama dolazi kroz spontanost i neplanirane akcije danas. Dobro vreme za posredovanja, društvene mreže ili nalaženje nekog kontakta koji vam može pomoću u nekim rešenjima. 

Danas treba malo izaći iz ozbiljnih tema i biti neozbiljan. Pokrenite šarm i pokušajte da stvari ne shvatate baš i ne tako " preozbiljno". Odličan dan za uvodjenje novih navika. 

Srećno - Astro Luna



31.05.1930. rodjen je američki glumac, producent, reditelj i oskarovac -Clint Eastwood u znaku Blizanaca sa podznakom na 18 stepenu Škorpije.Vladaoci Pluton u raku ( inače u opoziciji sa njegovim natalnim Saturnom u jarcu),ukazuju da nije slučajno što je doživeo svetsku slavu u western-trilogiji filmova 60godina ( „Prljavi Hari“), ali da Clint obožava izazove i da je veoma energičan u radu zahvaljujući Marsu u znaku Ovna, pa otud i uspeh u rediteljskim akcijama( Oskar za filmove „ Devojka od milion dolara“ i „Neoprostivo“). Zbog Merkura u biku ali i dispozitora Venere u raku Clint je privatno porodičan čovek, dok poslovno veoma temeljan, mudar i strpljiv.Mesec na 1 stepenu Lava mu donosi stalne vizije i ideje o novim ostvarenjima .Zbog Jupitera u blizancima uvek će imati nove projekte i truditi se da ima dosta hobija.Veoma čuva stara prijateljstva, a moguće da je kolekcionar.Nekako godine rade za ovog sjajnog glumca, koji je kao vino, što stariji –sve bolji.
31.05.1976 rodjen je irski glumac i veliki holivudski zavodnik –Colin Farell u znaku Blizanaca sa podznakom u Jarcu. Uticaj vladaoca Saturna u lavu donosi mu privlačnost i da je lako dospeo u centar javnosti, ali da je imao i da će imati veoma buran emotivni život( Venera u blizancima u opoziciji Neptuna u strelcu).Mars u lavu povećava mu ponos,sklon je da teže prihvata kritike i da ne voli autoritete, ali donosi energiju prepoznatljivosti, kao i sjajnu markatnost pa može biti veoma važan u ulogama gde se traži hrabrost i energičnost.Njegovi počeci su krenuli sa poslom fotomodela, da bi ga pronašao Kevin Spacey.Colin je imao afinitete prema sportu s obzirom da mu je otac bio fudbaler.Veoma je sklon luksuzu i udobnosti i dom mu služi kao sigurna baza, a iako snima filmove po Holivudu, on je veoma vezan za svoje korene i veoma je ponosan na svoje poreklo i zemlju.Mesec u raku povećava senzibilnost koju on dosta dobro drži u sebi, ali mu donosi i da je često nostalgičan i da se vraća na prošlost.Colin ima privatnu opciju više brakova, čak i mogućnost vanbračnih veza i dece. Sunce u opoziciji sa Neptunom povećava mu poročnost( leči se od bolesti zavisnosti), ali mu donosi da je rodjeni glumac, iako često može biti sklon nezainteresovanju za obične stvari, i pojačanom hedonizmu.Ovaj sjajni glumac ima šta da ponudi, očekuju ga veliki izazovi i nagrade od 2018, a da li će se on nositi sa svim pritiscima javnosti videćemo.
31.05.1965 rodjena je američka glumica i model –Brooke Shields u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici koji podstiče dvostruki uticaj vladajuće planete Merkur na stalnu potrebu za redom, ali savršenstvom, kao i uticaj Marsa u 12 na jako obraćanje pažnje na detalje, zdravlje.Brooke je zbog stelijuma planeta u blizancima izuzetno svestrana, zabavna, duhovita, intelegetna i osoba koja obožava da putuje i da se menja .Saturn u ribama jeste doneo rani uspeh na polju manekenstva, ali i filma( „ Plava laguna“), medjutim s obzirom na opoziciju sa Marsom, kao i opoziciju Sunca i Neptuna na jake depresije, nesigurnost i povlačenje.Uticaj Venere na Mc doneo je posebno važan uspeh kroz lepotu i sigurno joj je fizički izgled veoma pomagao, ali Brooke ima posebnu mogućnost da kao pravi Blizanac ne stari, pa će imati mogućnost vraćanja i mogućnost da snima i pokreće nešto novo na polju filma, ali i mode u daljoj budućnosti.Po natalnim pokazateljima često može biti sklona lažnim lekarskim dijagnozama i uzimanju pogrešnih lekova, ali i dobijanju pogrešnih terapija.Ima sklonost da može patiti od klaustofobije i zatvorenog prostora.Ipak, njena vesela strana kroz uticaj Merkura i Venere u blizancima donose joj jaku socijalnu stranu,talente i mogućnost povratka.

31.05.1991. rodjena je sjajna pevačica Azealia Banks u znaku Blizanaca sa podznakom u Biku i Mesecom u Jarcu.Ova sjajna mlada pevačica je već pokupila niz nagrada za najboljeg hip hop izvodjača a pred njom su tek pravi umetnički uspesi i izazovi.

уторак, 30. мај 2023.

Dnevna doza Lune - Maj 30

 

Živimo u potpunom haosu gledajući vesti iz dana u dan kada ne možemo da verujemo šta se to dešava oko nas. Verujem da ne možete da budete imuni kad gledate toliku nepravdu, prenemaganje i toliku zataškanu istinu koja isplivava u potpunosti. Takav je bio i jučerašnji dan, jer političke prilike kako sam i pisala uopšte nisu prijatni i zagrejani su do maksimuma. Gledajući horoskop takozvane lažne države Kosovo primećujem potpunu kulminaciju sukoba baš ove nedelje u vreme Punog Meseca, kao i dodatnih provokacija krajem sledećeg meseca, medjutim Juli mesec može biti izuzetno neprijatan, izuzetno, možda i iz razloga da ćemo videti šta je to zapravo bilo sakriveno godinama, a toga smo se pribojavali i to posebno u periodu od 13.07.-15.08., dodatnih novih sukoba od 17.01.2024. a izuzetne prekretnice najave potpunog čišćenja srpskog stanovništva od 30.04.2024.( ukoliko se do tad neke stvari ne promene na polju političkih dešavanja na relaciji Rusija - Usa, ali i srpske vlade).

Zanimljivo je da neka obećanja doneta skriveno jos 1994, mogu imati pravu sliku i priču generalnog problema statusa srpskog stanovnistva i ukradene teritorije i dodele nove države. Da se radilo o nekoj drugoj državi, sve bi bilo drugačije. Ali nama ostaje da patimo gledajući vesti koje se menjaju iz dana u dan. Kvadrat Sunca i Saturna od nedelje posebno pojačava karmička opterećenja na teritoriji Kosova i donosi veliku ranjivost na ovom području.



Šta imamo danas?

Mesec u znaku Vage kroz ceo dan. Dispozitor Venera na 23 stepenu znaka Raka pojačava potrebu za ljubavlju, emotivnim pitanjima, potrebama za mnogo većom sigurnošću nego obično. Pitanje političkih pitanja i dešavanja može izazivati i danas veliku kolektivnu nesigurnost i ranjivost. Ipak Mesec u jakom sekstilu sa Marsom iz znaka Lava na 5 stepenu može pojačavati hrabrost, jaku volju, intezivne emocije, i period ipak kolektivnog sjedinjenja. Na individualnom nivou utorak kao dan Marsa može danas aktivirati jače emocije i susrete, ali potrebu za sjedinjevanjem, harmonijom, domom i porodicom, ali potvrdom i ličnoj vrednosti. Veoma će danas biti važne pohvale, komplimenti, ali fizičke aktivnosti mogu prijati duhu. Tranzitni Jupiter u opoziciji sa Južnim čvorom ali kvadratu sa Marsom i dalje pojačavaju tenzije, rivalitet, probleme na visokom položaju i osetljivost zaštite medjunarodnih organizacija.



Danas može biti povoljan dan za marketing, pisanje, kraća putovanja i javne nastupe, ali estetika i malo uvodjenje ličnog hedonizma može da vas udalji od negativnih vesti. 

Danas je povoljan dan za putovanja, kontakt sa vodom, kreativne sposobnosti ili stvaranje i pokretanje novih ideja. Dobro vreme za unapredjenja ili zaposlenje. Nagla promena planova, povećani finansijski troškovi( Škorpije, Lavovi, Vodolije i Bikovi), kao i osetljivost kroz uredjaje( Jarčevi, Lavovi i Ribe), Fortuna tačka sreće u kvadratu sa karmičkom planetom Saturn smanjuje optimizam, ali donosi dan kada uz podršku i priču sa najbližima, okrenutost poslu možemo malo smiriti emocije. 

Pred Pun Mesec koji je na snazi u nedelju 4.06 može biti u povećanju čudnih, ali jakih snova koji mogu biti i neka slika nečeg preživljenog iz prošlosti. U povećanju sukobi oko finansija, porodične podele i ljubomore.

Ipak trigon Sunca i Meseca mogu doneti ipak dan nekog balansa, smirenja i dan kada je dobro oprostiti ili napraviti neki kompromis. Na polju emocija danas bi trebalo izbegavati nestrpljenje i isključivost jer to može voditi i naglim prekidima( Strelčevi, Lavovi, Ovnovi i Device). Porast poplava i dalje pojačan. 

Opozicija Meseca i Hirona u kasnim popodnevnim časovima mogu doneti nagle promene raspoloženja ili osetljivost kroz okruženje, ali i prolazna nezadovoljstva. Dan osetljivosti za kardiovaskularne bolesnike. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 30.05.1951 u Sarajevu rodjen je legenda ex ju scene, Zdravko Čolić.Poznatiji kao Čola rodjen je u znaku Blizanaca( Sunce i Mars u blizancima u sedmom polju) koji ukazuju na izuzetnu mladolikost, vitalnost, interesantan karakter, svestranost i talenat za muziku sa podznakom u vrlo dubokom znaku Škorpije koji ističe da Čola ipak privatni život drži podalje od scene, ali da je izuzetno emotivan.Nemirni ali krajnje produktivni Merkur u biku na descedentu donosi mu sjajnu harizmu i popularnost i u zrelijim godinama.Zbog loše pozicije Neptuna i Meseca Čola je mogao idealizujući ostajati bez prijatelja, ali zbog tople Venere u raku uvek će privlačiti dobre ljude.Mesec u konjukciji sa Jupiterom kroz znak ovan ističe sportski duh, ali energičnost i sentimentalnost, jaku vezu sa decom( ima velikih mogućnosti da neka od njegovih ćerki ipak krene njegovim stopama), ali veliku omiljenost kod žena( tome može zahvaliti i uticaju njegove Venere u 9 polju( da je idol drugima) u kvadraturi sa Neptunom).Čolu jako uznemiravaju sitnice, ali i stvari iz prošlosti.On je veliki nostalgičar koji često spaja svojom muzikom države bivše Jugoslavije, ali je omiljen i van granica svoje zemlje.
30.05.1954 rodjen je književnik, dramaturg, profesor Akademije umetnosti i scenarista, dobitnik više nagrada –Siniša Kovačević, rodjen u znaku Blizanaca koji mu podstiže izuzetnu izražajnost i pisanje( Merkur konjukcija Jupiter( njegova dela su prevedena na više jezika), sa Mesecom u biku, pa nosi sremski duh koji dobro spaja sa tradicionalnom formom života.Siniša Kovačević je veliki patriota, porodičan čovek, ali književnik i scenarista koji će na poseban način baviti istorijom svoga naroda( 2018).Oženjen je glumicom Ljiljanom Blagojević.
30.05.1265. rodjen je italijanski pesnik Dante Aligijeri u znaku duplog Blizanca sa Mesecom u Strelcu.Poznat po „ Božanskoj komediji“.

понедељак, 29. мај 2023.

Dnevna doza Lune - Maj 29


 Mesec na samom izlasku iz analitične Device pojačava u prvom delu dana prezaposlenost obavezama, razmisljanja o tome šta sve treba da se završi, potpiše, kome se sve treba javiti. Neka konfuzija u glavi baš oko podneva jer Mesec pravi i opoziciju sa Neptunom, pa prolazan osećaj umora sa nekim neobičnim odsustvom od strane drugih. Bilo bi jako dobro da prvi dan nove nedelje započnete sa organizacijom, ali i potrebom da pokrenete nove navike i da sve stavite na papir.Tako će vam negde biti lakše, ali danas je dobro uneti neku novu sitnicu jer će vam to dati unutrašnju motivaciju da krenete od pozitivnog starta. 

Pojačanost strahova, nesigurnosti i predosećanja.U pojačanju zloupotrebe, manipulacije, prevare.Muzika može pomoći boljem raspoloženju, kao i pisanje, i kontakti sa osobama koje žive daleko.Pojačanost vizija.Dosta suza.

Vreme oko podneva može doneti zbunjenost ili neki osećaj straha od nepoznatog, ali i neku stidljivost u većem okruženju. To vreme može nositi preveliki perfekcionizam, ali i sklonost lakom odustajanju. Prvi deo dana nosi i mnogo analize koja vam može nepotrebno trošiti kvalitetno vreme. U porastu prolazne virusne infekcije, ali da sve što doživljavate emotivno ide na stomak. 

Ovo nije dobro vreme za dijete.Treba smanjiti unos slatkiša i ugljenih hidrata.Potrebno je više sna.Dobro za vodene sportove.Pojačani reumatski problemi i astmatičari i meteropate mogu tokom ovog dana mogu imati posebnu osetljivost. Pojačani kvarovi i problemi sa vodom.

Pokušajte da umirite emocije i koristite više razum. Pokrenite talente. Sitnice stvarno mogu značiti više. Meteropatama može biti pesimističnije. Potreba da sve bude programirano može stvoriti nervozu ako stvari ne idu kako želite. Ali pokušajte da budete malo fleksibilniji!Danas nije najpovoljniji dan za igre na sreću, pozajmice. Osećanje većeg očekivanja od drugih, može stvoriti razočarenja, pa je bolje osloniti se na sebe. 


Mesec menja znak od 16:52 i prelazi u vazdušni znak Vagu. Ljubav, estetika, društveni odnosi, bolje vreme za marketing, pravne poslove, javne nastupe, ulepšavanje, porodične poslove ili dešavanja, izlaske, posredništvo i kupovinu namirnica za dom. 

Mesec će biti u popodnevnim časovima u trigonu sa Rx Plutonom pa može doneti osnaživanje, dobro vreme za otkrivanje nečeg važnog, strast i pozitivne susrete. 

Iz jedne pomalo melanholične energije popodnevni sati donose više akcije, ali potrebe za balansom i harmonijom, ali najviše ljubavi i emotivnim odnosima. Svi vidovi kreativnih poslova u domu, ali edukacija mogu biti intezivni i dobri. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Na današnji dan rodjeni: Na današnji 29.Maj 1917, u znaku Blizanaca sa podznakom u diplomatskom i miroljubivom znaku Vage i Mesecom u devici, rodjen je američki političar i nekadašnji američki predsednik ( 35 po redu)Usa -John F.Kennedy. Kennedy je bio izuzetno popularan kod nacije kako i zbog stelijuma Marsa, Merkura i Jupitera u sedmom polju u znaku Bika, kako i zbog svog braka sa Žaklin Kenedi koja mu bez obzira na brojne prevare ipak bila neko ko je mogao biti i dobar savetnik.Uticaj Venere u blizancima ukazuje na jak šarm i popularnost, dok Uran u 4 u kvadratu sa Jupiterom na veoma ran hladan odnos sa ocem i odlazak u mornaricu, beg od porodice i ranu samostalnost.Merkur/Uran ukazuje na nagli prekid života.I dan danas postoji više verzija njegove smrti.

29.05.1956. rodjena je muzička zvezda La Toya Jackson u znaku Blizanca sa podznakom u Strelcu i Mesecom u vodoliji.
29.05.1958. rodjena je sjajna glumica Annette Bening u znaku Blizanaca sa Mesecom u vagi.
29.05.1959 rodjen je engleski glumac Rupert Everet u znaku Blizanaca sa podznakom u Vagi i Mesecom u ribama.
Na našim prostorima 29.05.1935. rodjen je sjajan pozorišni i filmski glumac, profesor na Akademiji umetnosti -Boro Drašković u znaku Blizanaca sa Mesecom u biku.
-------------------------------------------------------------------------------------------------


Nedeljni pregled od 29.05.-4.06. možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-29-05-4-06-2023/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski