петак, 24. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 24


  Strelčevi dobijaju još podrške, osim Merkura i Mars od 11:16 prelazi u vatreni znak Strelac. Potreba za novom energijom, slobodom, fizičkim aktivnostima, želja za daljinama, putovanjima, sportom, i oslobadjanjem od svega prošlog. Mars će boraviti u znaku Strelca do 4.01.2024 i nosi optimističnu energiju, veću smelost i želju za neobičnim sferama, ali i rizicima.Potreba za pravdom, istinom, otvorenost, romantičnost u mešavini sa divljim reakcijama nosiće ovaj tranzit Marsa sa kojim ćemo ući u Novu 2024

Merkur u znaku Strelca u inkonjukciji sa R Uranom do 25.11 povećava mentalnu akciju, budjenje, originalnost, nove ideje, spontano rešavanje mnogih prethodnih pitanja. U povećanju anksioznost prolaznog nivoa, jer nosi više akcije i jurnjave, bržeg razmišljanja, ali i stresa.

Rani jutarnji časovi nose povoljan aspekt izmedju Meseca iz znaka Ovna i Merkura iz znaka Strelca. Mentalna snaga, optimizam, jaki snovi, dobro vreme za učenje, duge i inspirativne razgovore, ali ipak i da dan započnemo sa dosta obaveza mogu nositi dobar start ovog dana. 

Mala pažnja potrebna je od 18:40 kada će Mesec i Pluton da pokrenu lavinu ljutnje, destrukcije i tenzije, pa je jako bitno pokrenuti smirenje i kontrolu. Može biti sudara, nerazumevanja ili napetosti i u emotivnim odnosima. 


Ipak večernji časovi pod prelaskom Meseca u znak Bik. Povećanje uživanja, hrane, kupovina, i veće potrebe za hedonizmom i druženjem. Posebno jake emotivne želje.Stabilan i mnogo smirujući aspekt Meseca i Saturna mogu aktivirate stare kontakte, ali doneti vreme od 21:30 koje će biti laganije i lepše. Vikend može da krene u pozitivnom duhu. 

Srećno - Astro Luna





четвртак, 23. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 23


 

" Kako da budem srećan kad živim u nesrećnom društvu" - Dragan Bjelogrlić


Već danima razmišljam o ovoj Bjelinoj rečenici koja je toliko istinita. A nadovezujem se mislima na rečenicu glumca Milana Marića koji kaže da kada prolazi loše vreme traži dugu obnovu do potpune regeneracije. Danas baš pod aspektom Sunca i Saturna neke misli jesu dublje o životu, tome šta nam nedostaje, kako ostati normalan u svetu koji je nesrećan, ali naći entuzijazam?

23. novembar za mene je posebno važan i zbog rodjenja moje grčke kumice Meri. Danas je Sveti Nekatarije Eginski svetitelj koji posebno čuva bolesne. Molitva nikad neće izaći iz okvira dobrog, nevezano za menjanje sistema kojima je i crkva pribegla. 

Današnji dan može biti ranjiviji, pa ako budete osetili potrebu da plačete, da izbacite emocije samo izvolite, univerzum ima mesta za sva stanja. Mesec u Ovnu u opoziciji sa tranzitnom Venerom, a Venera u opoziciji sa Kironom. Negde kao da smo u nedelji kada se čistimo, izbacujemo nakupljene razne emocije, i kada možemo posebno emotivno pogodjeni što se naše slabe tačke vidljivo vide a mi želimo da ih negde sakrijemo i zaključamo. Postoje dane kada ne možemo da ih sakrijemo i kada je potrebno da ih izbacimo i idemo dalje...


Mogućnost iz tog razloga promenjivih i nesigurnijih emotivnih stanja, jake potrebe za potvrdom drugih, ili spoljnih efekata koje mogu da vas dovedu do veće ranjivosti, zato danas porazgovarajte sa svojim srcem i slobodno radite kako osećate, jer to je vaša duša, niko ne može znati šta je u vama, nego vi sami...

Uz dodatak, ovaj dan nosi i težak kvadrat Sunca iz znaka Strelca i Saturna iz znaka Riba  aspekt koji je na snazi do 25.11. može stvoriti brigu i pesimizam, nedostatak samopouzdanja, osetljivost kroz to kako vas drugi vide ili probleme sa autoritetima. Mogući teži zadaci. Potrebno će biti mnogo strpljenja, ali odgovornosti i prema onome što vam se ne dopada. Ukoliko na nečemu radite, a to ne ide, ostavite za drugi dan, i danas generalno treba izbegavati da se forsira ono što ne fukcioniše. Umesto da želite ono što kao odgovor znate da nije za vas, iscelite se sami, u tišini i razvijajte strpljenje. Uz ovaj aspekt možemo osećati da nam treba više sunca i da nam smeta manje svetlosti, zatvoren prostor ili loše vremenske prilike. Ipak, danas možete odvojiti dan uz sve ovo, nešto korisno što treba uraditi za sebe. Podsetite se momenata kada ste bili srećni, i šta vam nedostaje. Ali uložite i nivo napora da stvari dodju u balans. Samo ništa na silu....

Srećno - Astro Luna


среда, 22. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 22

 

Karma je bolan proces gde moraš da padneš i ponovo se rodiš, nalazeći svoj put...

Mesec danas inspirativnim aspektima sa planetom Uran koja je retrogradna, pa možemo osećati kao da nekom pruža ruku spasa ili čita naše misli baš kad je najpotrebnije. Inspiracija sa naglim promenama ideja i povremenom konfuzijom može se osetiti u ranim jutarnjim časovima. Ipak, danas mogu da se otvore vrata nekih rešenja...

Konjukcija Meseca i dispozitora R Neptuna može doneti od 9:45 kreativnu maštu, telepatsku povezanost, lako oslanjanje na šesto čulo, sve to pomešano sa skrivenom nesigurnošću, ali strahom od razočarenja ili jakim utiscima prethodnih dana. Danas može da se otvori jako ŠESTO ČULO, i da se dešava nešto što je potrebno, ali da imate i neke čudne znake pored puta. Neće biti neobično da ste krenuli po jednu stvar, a uzeli ili pronašli potpuno drugu. 


U nekom čudnom osećanju izmedju izgubljenosti i kreativnog haosa, možete danas dobiti nadolazeću snagu da krenete ponovo u pravcu koji ste planirali. Pokušajte da stvari radite spontanije, umerenije, bez nekog naglašavanja da nešto morate. Sekstil Meseca i Plutona danas pojačava harizmatičnost, emotivnu privlačnost, ali da trebate da čitate izmedju redova šta osoba sa kojom ste povezani želi da vam kaže. Povoljan dan za zdrastvene preglede, operacije, timske i sportske aktivnosti, posebno umetnost. 

Trigon Meseca i Marsa iz znaka Škorpije od 16:10 posebno može doneti pojačanje energije, intezivne emocije, pozitivno vreme jer donosi veću strast, ljubav i jake želje, ali prilične ambicije, ohrabrivanje sebe i vraćanje samopouzdanja. Danas možete imati posebnu snagu da pomognete drugima, ali da nešto uradite za sebe što će vam doneti unutrašnje ispunjenje. Jaki susreti sa muškim osobama koje mogu da vas " ožive" ili učine vrednim pažnje mogu imati značaj. Pozitivno vreme za fizičke aktivnosti i pokret. 


Od 15:04 imamo promenu Sunca kroz znak Strelac sve do zvaničnog početka zime. Ovo može biti vreme ipak pojačanijeg hedonizma, opuštenosti, potrebe za duhovnim razvojem, višim znanjem, daljinama i većim delom emotivne i lične sigurnosti. Strelčevima kreče i solarni povratak koji naglašava bez obzira na velike emotivne izazove, ipak godišnju godinu većeg emotivnog budjenja, većih prekretnica, povećanja posla ili boljih prilika, ali godinu kada je potrebno da smire strasti i drže mudrost u odnosu na svoje okruženje. 

SREĆAN RODJENDAN STRELČEVI

Mars u vrlo intezivnom sekstilu sa Plutonom donosi jaču volju, snagu, privlačnost i harizmu, ambiciju i fokus na konkretne ciljeve. Dobro za početak poslova, ali rešavanje nekih bitnih obaveza može ići lakse. Na emotivnom nivou u povećanju jaka strast, susreti i privlačnost.

Mesec od 18:21 ulazi u znak Ovan i njegov trigon sa Suncem može doneti sreću, optimizam, odlične lične sposobnosti, lakše aspekte kroz obrazovanje, ambicije, kao i mogućnost lakših rešenja. Ovo može biti dan ogromne energije i bitnih dešavanja, ali ipak boljeg mentalnog elana. Mesec će primati i odličan aspekt sa Suncem pa može doneti ispunjenje i dobar pravac, ali odlično vreme za duhovni razvoj.

Srećno - Astro Luna



# currentmood# bitter sweet symphony# mesec ribe/ ovan

уторак, 21. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 21



 " Najpoučniji doživljaji su doživljaji iz naše svakodnevnice."

Fridrih Niče

Mesec u Ribama. Sveti Arandjelovdan, ko slavi, sve najbolje. Konfuzija, idealizacija, pospanost, emotivnost, jaki utisci, telepatija, nesanice i neobični snovi, hronični umor, meteropatija, osetljivost stopala, poezija, tužne pesme, nostalgija, nemoguće ljubavi, emotivne komplikacije, maštanje pod Mesecom, tugaljivost, zagrljaji.

Mesec u Ribama pokreće neke unutrašnje strahove, ali sa druge strane i signale na koje treba obratiti pažnju. Predanost emocijama može voditi depresiji, ali i inspiraciji i kreativnosti. Ljubavne misli, okrenutost daljinama, filmovi, haotičnost i neorganizacija. Psihoterapija, homeopatija, potreba za osamom i svojim punjenjem baterija.


Mesec u Ribama u sekstilu sa R Jupiterom može dati ipak da počnemo dan u miru i sa nekim blagim porukama. Može doći do nekih vesti koje mogu pokrenuti bolje raspoloženje, ali mogućnosti za materijalnom zaradom. Dobro vreme za obrazovanje, nauku, istraživanje. Muzika može biti lek i mali beg od loših vesti. Pozitivno vreme za porodične dogadaje i verske praznike.

Mesec u večernjim časovima u kvadratu sa Merkurom može doneti sukob emocija, misli i potpunu zabunu. U povećanju nesporazumi, loša koncentracija, problemi da se pokažu emocije. Može dolaziti do osetljivosti u komunikaciji i sitnijih zdrastvenih problema. Saosećanje i povlačenje pod različitim okruženjem i problem sa prilagodjavanjem. Trebalo bi paziti na koncentraciju u saobraćaju, ali odnose sa rodjacima. Dogovore bi trebalo odložiti za sledeći dan.

Danas možete bez posebnog razloga da budete ranjivi i skloni svojim malim nemirima. Tranzitna Venera u opoziciji sa Kironom posebno može pokrenuti slabe tačke na partnerskom odnosu i niz nesigurnosti i ranjivosti. Danas koliko god malo možemo prepustiti stvari sudbini, ipak možemo imati bitnije emotivne poruke ili poruku da je vreme da se poradi na svojim emocijama. Danas može biti nekog emotivnog čišćenja pomešanog sa tugom, koja vodi jakim instiktima i povezanosti u ljubavi. Neće ništa biti slučajno, pratite svoje srce.... Ne tražite savete drugih, verujte sebi...


# currentmood# hopeless love# dnevna doza lune# mesec u ribama





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski