петак, 20. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -20.01.2023.


 Sveti Jovan - svima koji danas slave ovu lepu slavu - Srećno i sva ispunjenja:-))

Vodolije - Srećan rodjendan

Sunce menja znak i od 9:31 ulazi u znak Vodolije. Sunce je ovde najslabije u svom izgonu je. Vodolija je najmladji znak Zodijaka. Buntovnik i borac za demokratiju, prijatelj celom svetu, okrenut promenama, protivnih predrasuda i dogmi. Vreme koje je pred nama doneće period budjenja i želje da se promenimo. 

Mesec danas u znaku Jarca. Raspoloženje radno, ali sa povremenim pesimizmom i brigom. Ipak, jutarnji časovi nose dosta vesti, a danas je super dan da sve što nije baš islo( dogovori, potpisivanja, organizacija i kupovina dnevnih stvari) se pokrene. Mesec i Merkur u konjukciji od 9:32 nose i sklonost planiranju, organizaciji, odgovornosti. Odlično vreme za učenje, krakotrajna putovanja, prodaje koje se duže čekaju. 

Povoljno vreme da uz laganu muziku pokrenete svoju kreativnu stranu i krenete korak po korak sa čišćenjem, uredjenjem, radom i da uvedete malo više discipline. Pozitivno vreme da isprobate neki novi recept ili radite sve ono za šta niste imali vremena baš tad. 

Odlično vreme za film, opuštanje, neku masazu i ušuškanost , ali i da izadjete iz linije komfora posle dužeg vremena zbog trigona Mesec / R Uran od 19:56 kada možete da nešto novo pokrenete. Neki poslovi se moraju ostaviti i za rad preko vikenda. Može biti neodvršenog posla još od prošle godine, zbog kašnjenja ili odlaganja nekih obaveza. Srecno - vasa Astro Luna


четвртак, 19. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -19.01.2023.


 Poruka Meseca danas je negde izmedju optimizma i probijanja svetlosti. Malo entuzijazma ukoliko ignorišete sve loše vesti i napravite sebi neki svoj prostor interesovanja, po koja migrena i to ona meteropatska jer je Sunce i na poslednjem stepenu znaka Jarca. Negde danas zavrsavamo sa svim kočnicama, možemo osećati itekako neku težinu u grudima, ali bi bilo super da uzmemo neki planer i zapisemo danas sve želje, posebno planove za putovanja, ispite, hobije, kurseve, zdrastvene preglede ili nešto obavezno koje bi trebalo završiti do sredine proleća. 

Pošto je Mesec u opadajućoj fazi i dalje možemo duhovno da se konektujemo sa svojim slabostima, ali da na njih počnemo da gledamo optimističnije u smislu rada na njima. Po principu: Znam, svesna sam, Uradiću, Počeću....

Danas je i odličan dan da se oslobodite izgovora i opravdanja. Planirati i ići ka tome da to uradite. Hrabrost i odlučnost može imati efekta u prvom delu dana. Povoljnosti kroz obrazovanje, putovanja ili daljine. Potreba za mirom, ali konekcijom sa nečim uzvišenim Jaka vera.

Jutarnji časovi zbog kvadrata Mesec/ Neptun sanjivi, negde ćemo malo biti mislima u svom svetu, kafa i dobar tuš mogu pomoći ili pokretanje mašte i kreativnosti. Izbegavajte guzve, kupovine, potpisivanja, moguce greske. Teže ustajanje ili potrebno više kofeina.Potreba za mirom da bi se bolje započeo dan. Čutanje ujutru zlata vredno.

Od 11:10 sekstil Mesec/Saturn mogu da nas poguraju da pokrenemo odgovornosti, završetak onog što stoji, da odrqadimo ono što je planski. Može biti dobro. Pozitivno za primanje sitnijih sugestija od prijatelja ili mudrijih saveta od starijih. 

Od 20:13 Mesec menja znak i ulazi u znak Jarac. Vreme mirovanja jer će Mesec biti u praznom hodu. Vreme kada treba iskoristiti za odmor i po koju sitniju obavezu od ranije, ali ništa veliko. Duboka razmišljanja o periodu koji je prošao i koji dolazi. Ozbiljnije misli. Porast reumatskih problema. Ipka istrajnost iako raspoloženje ne na nivou neke velike sreće. Astro Lunaсреда, 18. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -18.01.2023.


 Krstovdan. Svako nosi neki svoj krst i sudbinu na način kako najbolje zna. Baš u vreme ovako važnog praznika Sunce i Pluton planeta svetlosti i planeta tame negde se susrecu kroz kardinalan znak Jarac u popodnevnim časovima. 

Istovremeno i neka velika ambicija, ali i unutrašnja senzitivnost dobro sakrivena snagom i jakom voljom. Neki dah prošlosti pomešan sa velikim tragovima koji su ostali na duši. Nekom kolektivnom mraku ili manipulaciji u proširenju puta dva. Vraćanju na bolne uspomene od davnina mogu probuditi nepotrebne razgovore i nerviranje.

Opet ovaj aspekt budi da osećamo nenormalnu hrabrost da se izborimo ili zainatimo sa samim sobom. Mesec je u Strelcu i malo ćemo filozofirati o životu, karmu, prošlosti, najviše o ljubavi. Univerzum u nekoj magli traži način da pošalje ljubav koja treba da obriše sve loše tragove prošlosti. Neka povredjenost sa njihaljama pitanja i podpitanja gde smo pogrešili. Ili da li sve moramo ostaviti i negde malo naći sami sebe. 

Dobra vest, Merkur kreće iz retrogradne faze sa dosta osetljivog  8 stepena Jarca( u znaku Jarca će boraviti do 11.02.) ali biti u svojoj zadnjj senci do početka februara. Ne možemo reći da nećemo i dalje biti pod pritiskom, odgovornostima, rutinom, pesimizmom  kolektivnih dešavanja, ali Merkurovo izlazak iz retrogradne faze ipak može olakšavati komunikaciju, obnavljati stare poslove, pokrenuti izgubljeno, negde olakšavati sve ono što nije išlo( bilo je veoma usporeno). Ali da će odmah preko noći nešto krenuti, to ne, sve će ići korak po korak....


Vreme posle ponoći Mesec i Jupiter u srećnom aspektu bez obzira na sve prepreke može doneti olakšanje, inspiraciju, kreativnost, zaštitu, dobre planove i raspoloženje. Mesec danas baca i strelice i želi da iz neke povrede završi sa jednim ciklusom od jeseni prosle godine. Mnogi mogu osetiti danas da žele nešto da okončaju i da se ne vraćaju više na tu temu.

Obratiti pažnju od ranih jutarnjih časova na reči. Ako ste povredjeni, možete povrediti druge a da to ne osetite. Ako ste nesrećni možete prenositi osećanje da je sve stalo. Bez obzira šta vam se dešava, pokušajte da to rešite sami sa sobom. Nemojte kriviti druge za ono što trenutno ne fukcionise. Malo vere sa začinom odgovrnosti danas jeste negde u centru  neba iznad nas. 
A Mesec, Mesec ni da sanja, da negde ode daleko, da se osami, smeje, i zaboravi na trenutnu realnost. Negde će i prijati da danas malkice budete isključeni od svega što vas dovodi do stresa. To možete uraditi za sebe. 

Jutarnji časovi savetuju da se pazi u saobraćaju i izbegava nepotrebna impulsivnost i napetost u odlukama! Pozitivno vreme za učenje, obrazovanje, mentalni rad zbog malo viška mentalne energije, negde to može da udalji misli od crnih tema. Danas možete i smiriti druge ili ih na neki način izlečiti. Energija je na rečima i može vaše malo, značiti nekom puno...Kolektivno danas može biti dogadjaja koji mogu označiti prve važne korake u ovoj 2023. Uticaj Sunca i Plutona može biti jak do 20.01.Treba individualno izbegavati preteranu opsesivnost nečemu, ali i preterano nezadovoljstva. Svaki dan kada sačuvate svoj nervni sistem, to je veliki plus za vas. Moćni mogu još više jačati i praviti velike planove koji neće odgovarati slabijima. Koristite danas moć da pročitate okruženje ili osobe oko vas, ili da poradite na svom mentalnom samopouzdanju. Odlično vreme da se dodje do ozbiljnijih istraživanja ili otkrivanja velikih tajni sveta. U porastu kriminalni obračuni i velike političke dominacije i manipulacije nedostupne običnom svetu. 

Izbegavajte dodatno mešanje u stvari koje vas se ne tiču ili zavere, jer možete na kraju vi biti optuženi. Sunce i Pluton danas otvaraju mnogo paranoisanja, ali najteže će biti onima koji su skloni porocima jer mogu otići na dno. Psiha u ozbiljnom izazovu.  Može biti uznemirujućih dogadjaja. 

Period pada uvek vodi samoanalizi, povlačenju, pa pokretanju ponovne snage. To jeste i energija ovog aspekta.Odlično vreme da očistite sve što je muljavo, i nepotrebno. Odlično vreme da pokažete nesebičnost.

Sledeći aspekt Sunca i Plutona na snazi 20.01.2024..

Srećno - Astro Luna

# currentmood# predivna emina#


уторак, 17. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -17.01.2023.


 Mesec u znaku Škorpije u svom padu pojačava duboke misli i razmišljanja, ali potrebu da budemo nežniji prema sebi, a opet i jednako odgovorni da poradimo sa najosetljivijim ili najskrivenijim delom sebe. Na nas danas mogu uticati tudji problemi, a možemo dosta osetljivo reagovati na tudju bol ili agresivnost. 

Danas je dan da negde osnažimo i neki deo sebe, a opet da se istovremeno i bavimo najranjivijim delom sebe i da preuzmemo veću i brigu i odgovornost prema sebi. Posebna suočavanja su važna u stvarima koje poričemo ili opravdavamo, a znamo dobro pravu istinu. Iako danas intuicija može da nas poveže i sa onima kojima smo potrebni, moramo proceniti kada je potrebno da pustimo i bliske ljude da preuzmu veću odgovornost prema sebi. 

Danas ne bi trebalo ići ni na previše zaštite, ali ni previše ekstremnog. Dok je Mesec u Škorpiji, važno je da otkrijemo svoje bolove i da ih negde stavimo u neku fioku.

Jutarnji časovi zbog kvadrature Mesec/ Saturn mogu nositi otežanja, nezadovoljstva, meteropatske promene, osećanje sporine, ograničenja, brige ili osećanje neke težine.

Ipak u dosta bolji balans, posebno ako imate odredjene bitne obaveze može se računati od 13:37 kada Mesec napravi sekstil sa Suncem i donese balans izmedju emocija, poslovnih aktivnosit, želja i više odgovornosti i temeljnosti i posvećenosti. To i jeste dobro vreme za psihološke razgovore, karijeru, ali i dobre emotivne razgovore bez osude.


Mesec u snažnom sekstilu sa Plutonom može doneti bitnija dešavanja u svetu koja na nas mogu ostaviti utisak, ali posebnu sklonost istraživanjima, dolasku do istine, čitanju izmedju redova i proncljivosti. Vreme i jakih flertova i snaznih fizičkih potreba. 

Od 18:34 - Mesec prelazi u znak Strelac Nosi optimističniju, širu, otvoreniju energiju. Okrenutost daljinama, putovanjima, mašti, idealizaciji, iskrenosti, obrazovanju, kontaktima sa inostranstvom. 

Mesec će se naći u praznom hodu i može doneti vreme kada je potrebno smanjiti veće aktivnosti jer može dolaziti do promene plana. 

Danas iz nekog mraka možemo videti svetlo. Može biti jako duboke povezanosti sa univerzumom i podsvesnih ličnih iskustva i poruka. Vreme snaznih emocija, ali jakih samoispitivanja. 

Srecno, Astro Luna

понедељак, 16. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -16.01.2023.

 

Dobar dan dragi moji:-))

Ulazimo u Novu, zanimljivu nedelju gde nas očekuje: izlazak Merkura i Urana iz retrogradne faze, snažna konjukcija Sunca i Plutona, Mlad Mesec i početak rodjendana Vodolija. 

Detaljan prikaz svih aspekata možete poslušati na mom youtube kanalu:

Nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Škorpije. Vreme skrivenih, intezivnih emocija koje mogu dovesti do burnih reakcija i promena u nama. U pojačanju i strahovi i osećanje straha od promena. Možemo delovati spolja jako, a iznutra jako ranjivo. Oldično vreme za istraživanje ili traženje nekakve stručne pomoći za nešto što nam je važno/ potrebno.

Možemo biti i skloni čuvanju tajni ili preživljavanju svega u sebi, ali i suprotnom ponašanju spolja. Jaka povezanost danas sa sličnima, kao i snovi koji mogu ukazivati na neke sitne, ali važne poruke onog što bi trebalo doneti kao odluku. Mir, poverenje i lojalnost je danas na testu, ali će doneti i osećanje unutrašnje sigurnosti. 

Opozicija Mesec/ R Uran može u popodnevnim časovima pojačavati tenzije, veći stres, promene planova, osetljive odnose sa ženama, ali kontakt sa ekcentričnim osobama, kao i neprijatnija prolazna osećanja. Može biti manje pometnje u komunikaciji, posebno sa okruženjem. Na poslu nam može prijati privatnost i da svako gleda svoja posla. Ipak, danas možemo imati potrebu da se nekom otvorimo, poverimo i oslobodimo nekih stega u sebi.

Večernji časovi zbog kvadrata Venere iz znaka Vodolije i Meseca i još uvek snažnog uticaja tranzitne Venere i retrogradnog Urana koji se može osećati tokom celog dana mogu doneti ljubavne brige, osetljive odnose sa ženama, trošenje novca na ono što nam nije potrebno i sklonost naglim promenama raspoloženja i ženskim problemima. 

Danas imamo priliku da otkrijemo nešto novo u sebi ili izbacimo nešto što nam je opterećenje.Timski poslovi, šetnje ili manji izlasci mogu pozitivno uticati na raspoloženje. Danas nije najbolji dan za pozajmmljivanje novca ili finansijske rizike! 

Biće itekako danas optužbi od strane onih koji refleksuju svoje probleme na druge i uvek im je neko kriv, samo su oni pametni, a može biti puno skrivanja slabosti i prenemaganja. Danas mogu pomoći mnogi alternativni vidovi olaksanja i razumevanja sebe. Može se malo i kolektivno osećati kriza i neraspoloženje. Možete prisustvovati i nekom ružnom postupku ili ponašanju drugih. Nemojte se mešati u tudje stvari dok vam neko ne zatrazi pomoć, jer mogu postati gore. 

Danas možemo iskusiti neko neobično osećanje za sebe koje trebamo pratiti.

Srećno - vaša Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski