субота, 11. мај 2024.

Dnevna doza Lune - 11/12.05.2024.


 Rim, tim, tagi evo ga vikend pred nama i euforične kladionice oko Evrovizije da malo zaboravimo na političku depresiju i promenjive oblake ovog maja. Navijamo večeras za našu Teyu Doru i Lilu Ramondu  koja ima izuzetnu simboliku....


Ovaj vikend je pod uticajem Meseca u znaku Raka koji će nas odvesti u čišćenje doma, patriotska evrovizijska navijanja, jake i osetljive emocije i pomalo okrenutost prošlosti. Mesec u Raku u svom domu može nam doneti potrebu da se malkice ušuškamo dom, kuvamo za svoje najmilije, ili negde da se okrenemo deci, domu, potrebama i intimnosti. Ovaj vikend nosi i da najmanje sitnice ili stres može napadati stomak i grudi. Lagana hrana i čajevi mogu biti korisni.

Nekako će sve biti podredjeno emocijama, a možemo biti malo subjektivniji i uvredljiviji.Prijaće nam odmor, opuštenost i emotivna bliskost. Teže se može doživljavati usamljenost i prekidi koji mogu delovati malo dramatičnije. Ovaj vikend može biti dobar za malo pražnjenje emocija ili čišćenje od svega nakupljenog i potisnutog.Prethodna iskustva mogu kočiti sadašnje stanje, pa je sugestija da se više razmišlja o Danas ne Juce.


Ovaj vikend može doneti neke vesti o bivšim ili susrete koji neće biti prijatni. Takodje, preporuka je da ne potiskujete osećanja i da budete otvoreniji. Zbog toga je ovaj vikend idealan za razne vrste terapija.Ne treba zaboraviti da je Rak kardinalan znak, a time raspoložen za akciju, što znači pokrenuti emocije ovog vikenda, ne zatvarati ih.

Možemo biti i saosećajniji i osetljiviji prema slabijima, ali u nekoj telepatskoj vezi sa roditeljima ili stvarima za koje smo bili vezani. Odlično vreme za vodjenje dnevnika, čest kontakt sa vodom, negu. U pojačanju nesanice ili jaki snovi o nemogućem. 


Zbog kvadrata Meseca i Marsa u subotu od 20:38 treba pre svega obratiti na zdrastvene probleme( stomak, jake migrene, nagle promene raspoloženja, ljutnju, bes, preveliku osetljivost, napade panike i svadje koje vas mogu poremetiti. Treba izbegavati žurbu, ali pre svega emotivne impulsivne odluke!). Može biti nekih prolaznih neprijatnosti, sukoba izmedju duše, emocija i tela. Čuvajte sebe!

Što se tiče nedelje, 12.05. i velikog praznika Svetog Vasilija Ostroškog( slava mu i milost)



Srećan sekstil Meseca i Venere, ali trigon Meseca i Saturna ipak mogu govoriti o lakšoj energiji, odličnom danu za veće kupovine, porodične dogadjaje, ulepšavanje, emotivne susrete ili opuštanje. Ukoliko imate veće obaveze, možete pokazati smirenost i odgovornost, ali potreba da pomognete drugima, može biti vazna. Večernji časovi zbog sekstila Meseca, Urana i Sunca mogu nositi balans, stabilnost, mir, produktivnost, ali i želju da u sledećoj nedelji pokrenete i neke manje promene, ali i ideje. Pratite svoje instikte ali i unutrašnji osećaj....


Srećan vikend - Astro Luna








петак, 10. мај 2024.

Dnevna doza Lune -10.05.2024.


 "Ljutog čoveka pobedi ljubavlju,

lošeg dobrotom,

sebičnog pobedi velikodušnošću, a lažova istinom."- Buda


Uticaj Meseca u znaku Blizanaca i danas. Ipak pod nešto težim kvadratom sa karmičkom planetom, ali učiteljom neba Saturnom na 17 stepenu može pojačavati unutrašnje strahove, nemire, nesporazume, pesimizam, dvoumljenje, menjanje planova, kašnjenje, usporenost i slabiju koncentraciju u govoru/ saobraćaju, hladnije ili distancirane emotivne odnose u dnevnoj komunikaciji ili odredjene brige ili nerazumevanja u odnosu na osobe iz bliskog okruženja. Može dolaziti i do blokada na polju ličnih ciljeva, obrazovanja, pripreme ispita, medija. Bilo kakva kritika ili savet se može doživljavati nesigurnije i na neki način zbunjujuće, sa primesama povlačenja u sebe.


Mogućnost i naglih promena vremena, koje može smetati hroničnim bolesnicima, posebno meteropatama. Danas treba ubaciti neku šalu, pojačavati muziku, isključiti redovne vesti i zaokupiti mozak nekim kreativnim i zabavnim temama, jer ovaj aspekt može pojačavati sumnje, strahove, blokade ili brige. Posebno treba skrenuti na vedrije teme, ukoliko možete osećati crne misli ili jači pesimizam. Današnji dan može povećavati zagadjenje vazduha, ali i posebno napadati osobe sa respiratornim problemima.Bol u nogama ili osećanje uspavanosti može biti prisutno.

Večernji časovi mogu nositi sekstil Meseca i Merkura i ipak povećavati lakše dinamičnije aktivnosti, vesti, mentalnu bolju motivaciju i raspoloženje, i mentalnu jasnoću. Večernji časovi mogu biti pozitivni kroz druženje, učenje, dodatni rad, ali razne vrste zabavnih hobija, radionica, razgovora za posao, potpisivanja, sitnijih kupovina. Večernji časovi mogu biti dobri za izlaske i druženja sa prijateljima ili pomirenja ili da vam ipak neke stvari deluju jasnije, kao da osetite izvesna olakšanja. 

Jupiter dolazi na zloćudnu zvezdu Algol i može kolektivno povećavati zle namere, destrukciju ili bes na opštem nivou. Jupiter neće pogodovati zdrastvenim problemima i očekivanjima, ali ipak zbog konjukcije Jupiter Uran( rastojanje od 4 stepena) ukoliko ste doneli odluku da želite da nešto menjate, budite strpljivi i uporni. Mars na 7 ka kritičnijem 8 stepenu može povećavati konflikte na partnerskom nivou, ali i neprijatnosti. Danas nije dobro individualno tražiti istinu, trebaće vam prethodna pomoć ili podrška. Sve što radite, pre svega donosite bitne odluke, napravite proveru pre toga...


Srećno - Astro Luna

четвртак, 9. мај 2024.

Dnevna doza Lune -9.05.2024.

Praznici su prosli. Grad se polako puni. Mlad Mesec u Biku podlozan zastitom Saturna. Vreme rasta, razvoja, prolećnog budjenja u naredne dve nedelje do Punog Meseca, pa navalite na obaveze i poslove i vratite se u normalu. 


Mesec od nešto više od ponoći prelazi u vazdušni znak Blizance. Merkur u polusekstilu sa Uranom danas može podstaknuti više komunikacije, novih ideja, pravljenja manjih promena, razgovora, pa će danas telefoni biti usijani. Danas možete neočekivano menjati svoje navike ili uvesti neke promene u svoju svakodnevnicu. Moguče i neočekivane vesti, ali susreti. Danas možete pokrenuti genijalnost i kreativnost, ali mislima možete biti više usmereni na vreme koje dolazi. Danas može biti korektan dan za putovanja, sitnije kupovine, druženja. Veći akcenat na učenju, odnosima sa rodjacima i osobama iz najbližeg okruženja. 



Uticaj Meseca u Blizancima imaćemo do subote ranih jutarnjih časova. Njegov tranzit može pokrenuti: 

- više humora, tračeva, radoznalosti za nove teme

- započinjenje novih stvari, pisanje, odlično vreme za prezentacije

- logičnije odluke, ali ipak potrebu da emotivne stvari više čujemo ili da govorimo o svojim osećanjima

- odlično vreme za sticanje novih prijatelja

- pozitivno vreme za ples, decu, igru


Mesec će od 4:50am biti u snažnokm trigonu sa Rx Plutonom i može pojačavati jake snove, unutrašnju snagu, fizičku privlačnost. Ovaj aspekt može pokrenuti veću motivaciju u prvom delu dana ili potrebu da preuzmete stvari u svoje ruke. 

Sekstil Meseca i Marsa od podneva mogu pokrenuti i odlične aspekte kroz fizički rad/ aktivnosti, takmičenja, školu, ali jače emotivne susrete. Možete osetiti veću motivaciju i balans izmedju mentalnog i fizičkog dela. Možete pokazati smelost ili hrabrost da rešite nešto što vas je mučilo. Ipak, pokušajte da danas kontrolišete impulsivnije reakcije jer mogu stvoriti dodatne probleme. 

U pojačanju alergije, kao i problemi sa disajnim organima, dok hronični bolesnici mogu osećati veći napor kroz predeo ruku i ramena. 

Srećno - Astro Luna


O važnim aspektima u ovom mesecu možete pogledati na mom youtube kanalu: 






 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski