петак, 9. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 9

 

Iako Mars i Venera intezivno idu znakom Lava i udaraju pet puta pet srčane čakre, neka tuga, potištenost i promene raspoloženja opravdane naglim promenama vremena mešaju se iz dana u dan. Kao što je Nikola Kojo rekao mi životarimo, mi nemamo radosti i negde se kolektivno dugo tako osećamo. Medjutim, znamo da za sve postoji početak i kraj....

Slomljena srca. Intezivna potreba da se nešto promeni i skrati vreme. Gledanje u monitor kad ne znate šta bi rekli. Šetanje u miru i gledanje okruženja. Sanjarenje o nekoj plaži i razmišljanja o novoj kremi za sunčanje. Neki strah od neizvesnosti. Onda se negde uključi i Merkur koji podseća da se trebamo vratiti realnosti. a Merkur danas u ranim jutarnjim časovima pogadja Mesec i to na kritičnom 26 stepenu još uvek pogadjajući baš emocije, koje mogu biti pomešane sa horničnim strahovima i aneksioznošću. Vreme od ponoći do podneva jako teško za mladje osobe koje se suočavaju sa problemima, osetljivo vreme za vozače, ali sve one koji su želeli jedno, a desilo im se nešto peto, posebno emotivno. A univerzum svakodnevno čisti energiju. Poplave, najavljene još od početka proleća iz dana u dan pogadjaju Srbiju, a naredna tri dana veoma kritična. 


Mesec prelazi u znak Ribe od 12:15. Neki idealizam, čudna telepatija, jaki snovi, intuicija, ali konfuzija, usporenost i lenjost u glavi. Neko iščekivanje od nečeg što i ne znamo pravilno da objasnimo. Mesec će se naći u praznom hodu do 21:10 kada sve može ići usporeno, i može se odlagati. Vremenske prilike nestabilne i idealne za neki film, muziku, opuštenost, i da negde udaljimo i misli i emocije od svih dogadjaja iz prethodnog perioda. Nebo danas čisti i šalje neke karmičke znake koje je potrebno da prepoznate. 

Vladaoc Neptun danas u snažnom sekstilu sa Merkurom iz znaka Bika nosi podršku, intezivna osećanja, slučajne susrete, odlično vreme za fotografiju i kontakte sa inostranstvom,odlično vreme za pisanje, psihoterapiju, alterativnu medicinu, kontakt sa vodom koja danas može pomoći. Suvladar Jupiter u znaku Bika na 5 stepenu povećava hedonizam i odlično vreme za kuvanje, izlaske ili opuštanje. Merkur može aktivirati i troškove, ali ipak u kasnim večernjim satima neku pomoć univerzuma. Danas nemojte zanemariti veru i želje jer vas nebo može čuti. Od 21: 00 Mesec u znaku Riba naćiće se u sekstilu sa Jupiterom i može doneti olakšanja, srećne lične okolnosti, zadovoljstvo i blagostanje. U povećanju dobri finansijski dogovori, prijatni razgovori i emotivna olakšanja iako ceo dan može imati skrivene elemente nesigurnosti i povlačenja. 

Danas možete nešto naučiti što vas može razviti duhovno. Možete dobiti dobar savet ili se oprostiti sa onima koji su vam značili a više nisu tu. Danas može da vam se pokrene neki skriveni talenat, ili u izobilju melanholije može vas obradovati neki osmeh, kućni ljubimac. Danas nam treba mir i bez mnogo gužve i brzine. 

U emotivnom smislu večernji časovi mogu biti inspirativniji. Od 23 h Mesec će biti u intezivnoj konjukciji sa Saturnom i može doneti umor, i osećanje da je potrebno da prekinete sve aktivnosti. U povećanju posebno poplave, nestanci i opasnost od velike vode. 

U osetljivosti reumatski problemi sa nogama, posebno petama, umor i alergije, osetljivost psihe i strahovi. Pokušajte da dišete i da se opustite. 

Srecno - Astro Luna9.06.1963. rodjen je američki glumac, muzičar I producent –Johnny Deep, u znaku Blizanaca sa podznakom u atraktivnom I dominatnom znaku Lava koji pojačava dostojanstvenost, ponos I popularnost. Ovaj sjajan glumac privukao je pažnju osamdesetih godina, ali najveću popularnost je dostigao sa trilogijom filmova“ Pirata sa Kariba”. Vladaoc Sunce u blizancima u trigonu sa Saturnom u Vodoliji donosi originalnost, neobičan karakter, ali da Johnny itekako ima slobodan duh I jak autoritet. Veoma je prijateljski naklonjen, ali veoma profesionalno praktičan.

Ovaj popularni glumac je istovremeno I buntovan, ali I profesionalno smiren.Poseduje staru dušu zahvaljujući Mesecu u jarcu koja mu donosi I odgovornost, ali povremen osećaj i strah od usamljenosti.Deca mu donose ogroman optimizam, a sam po sebi je veoma pedantan, temeljan, kritičan, iako spolja deluje veoma ležerno.

9.06.1981 rodjena je Oskarovka , američka-izraelska glumica –Natali Portman.U film je ušla u vrlo ranom periodu i odmah skrenula pažnju na sebe u filmu “ Leon”. Rodjena u veselom znaku Blizanaca sa podznakom u Škorpiji poseduju istovremenu hrabrost, borbenost I senzibilnost. Mesec u devici utiče na skromnost, analitičnost, ali sklonost usmerenosti na zdravlje I posao, inače je veganka I često se bori za zaštitu životinja..Polozaj Urana na 27 stepenu Škorpije ukazuje da je izuzetno nezavisna I da u svakom momentu zna šta želi. Vladaoc Pluton u vagi ukazuje da joj je jako važna harmonija, prijatelji I da će posebno biti puna planova kako na porodičnom tako I na profesionalnom nivou od kraja leta sledeće godine kada bi mogla snimiti još nešto što može doneti veći uspeh posle Crnog Labuda I filma Bliskost koji su joj doneli veći uspeh.четвртак, 8. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 8


 Mesec u Vodoliji do petka. Opozicija Meseca sa Venerom i Marsom iz znaka Lava može doneti neki gubitak ega, časti, ali velike neprilike, kao da se i danas može osećati veća tenzija i negativna energija u vazduhu. Emotivni izazovi, neplanirani troškovi, ishitrene izjave, neprijatna iznenadjenja od poznanika i buntovnost pomešana sa neiskustvom mogu biti u prvom planu.

Mesec danas mnoge od vas može naterati na rezove iako to niste planirali. U povećanju eksplozije, dok problemi sa poplava mogu polako da se smiruju, ali u povećanju su ove nedelje zemljotrsi i bliža ljuljanja koja mogu dodatno opterećivati. U osetljivosti problemi sa strujom, uredjajima, posebno internetom, pa pokušajte da budete malo strpljiviji i da ne žurite. To bi trebalo da bude neki generalni smer ovog dana. 

Ono što posebno može biti problematično danas je da planeta Merkur dolazi na zloćudnu zvezdu Algol itekako donosi i dalje izazove vezane za mlade ljude, škole, ulicu, finansijske dogovore i papirologiju. U porastu nezadovoljstva koja mogu kulminirati, ali i povećanje negativnog uticaja koji može dolaziti sa interneta na mlade. Pokušajte da danas nalazite vremena za svoju decu u razgovorima o svemu, ali bez pritiska, jer danas jeste buntovnost i osetljivost kroz autoritete itekako u povećanju.


Zbog kvadrata Mesec/ Uran posebno vreme povećanja nezadovoljstva, stresa i napetosti, ali naglih prekida i nestrpljenja koje može prelaziti u dramatiku otvoreno u večernjim časovima. Danas treba negovati emocije i odnose sa drugima, pokušati lakše razumeti druge. U porastu nagla promena planova, odlaganja nekih stvari, ali sklonost povećanju pritiska i nekoj opštoj aneksioznosti.

U povećanju problemi sa zakonom, bračne nesuglasice ali i veće želje od trenutnih okolnosti. Danas može biti napetiji dan za pravne dogovore, procese, ali i javna obećanja. Razočarenja u porastu. Vozačima opreznost!

Šta danas može da nam pomogne?

Mir, molitve, joga, kontakt sa prirodom, muzika, knjige, kao i pokretanja novih hobija ili interesovanja. Talente treba razvijati umereno, jer svi oni koji će se više isticati, najviše mogu imati problema. Od 15:30 Mesec u znaku Vodolije u trigonu sa Suncem iz znaka Blizanaca ipak mogu doneti podršku okruženja.Dan nije loš za učenje, ali nešto turbuletniji za putovanja i kontakte sa inostranstvom. Vizije, intuicija i snovi mogu biti dobri pokazatelji šta je potrebno dalje da uradite. Ipak, danas može biti i strasnih susreta, neočekivanih poznastava koji se mogu dobro završiti uz ovaj iritatni dan koji traži prilagodjavanje i fleksibilnost, posebno kod Lavova, Vodolija, ali i Blizanaca. 

U osetljivosti meteropate, srčani bolesnici i povečani problemi sa venama/ kolenima i kičmom.  Pokušati danas čuvati vid i više odmarati oči.

Srecno - Astro Luna

8.06.1977. rodjen je američki reper –Kany West u znaku Blizanaca sa podznakom u Raku I nežnim Mesecom u ribama u polju koji podstiče senzibilnost, duhovnost, ali inspiraciju. Eksplozivni aspekt Marsa I Urana pojačava čestu napetost u javnosti i neprijatna iznenadjenja I veliko trošenje energije, ali puno turbulencija na ličnom i poslovnom nivou.Loša pozicija Saturna I Venere može mu doneti ogromna iskušenja I probleme na emotivnom, posebno na bračnom polju.Ipak, generalno Kany je pravi Blizanac, veoma društven, svestran, brz, sklon da okuplja I spaja prijatelje.
8.06.1940. rodjena je američka pevačica I glumica , ćerka Frank Sinatre-Nancy Sinatra u znaku Blizanaca sa podznakom u Lavu I veoma emotivnim Mesecom u raku.

8.06.1951. rodjena je pop/rock britanska pevačica Bonnie Tyler u znaku Blizanaca sa Mesecom u Raku.
8.06.1960. rodjen je britanski pevač Mick Hucknall( “Simply Red”) u znaku Blizanaca sa podznakom u emotivnom znaku Raka koji ističe romantičnu prirodu I Mesecom u škorpiji.
8.06.1966. rodjena je američka glumica, dobitnica brojnih nagrada –Julianna Margulies u znaku Blizanaca sa Mesecom u vodoliji koji podstiče nezavisnu I samostalnu prirodu, ali I dušu koja ide napred I velikog kosmopolitu.

8.06.1950 rodjena je brazilska glumica –Sonia Braga u znaku Blizanaca sa podznakom u Strelcu I Mesecom u Ovnu.
8.06.1810. rodjen je nemački kompozitor, muzički kritičar- Robert Shumann u znaku Blizanaca sa podznakom u Jarcu I Mesecom u devici.Smatraju ga ocem muzičkog romantizma, ali je izmedju ostalog komponovao klavirsku I crkvenu muziku.

уторак, 6. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 6


 Uticaj Meseca u znaku Jarca može pojačavati danas veće odgovornosti, ali mogućnost da se naglo ubrza nešto što je duže stajalo. Malo nostalgije, manje radosti, jače meteropatske promene, ali ipak radovanju letu koje treba da stigne. Posebno vreme od 11h nosi uticaj srećne zvezde Wega( 15 stepen znaka Jarca) mogućnost sreće i praktičnijeg pristupa dnevnim obavezama, boljoj organizaciji, boljoj koncentraciji ili završetku starih obaveza. 

Na emotivnom nivou Venera i R Pluton i dalje prave neki skriveni vulkan koji može da eksplodira, ali generalne reakcije umerenije, kontrolisane mada će većina ljudi imati osećaj da želi da se izoluje, radi nešto konstruktivno ili da se manje priča o nečemu što se ne može promeniti trenutno. Generalni savet zvezda je ne forsirajte emocije i ne pritiskajte emotivne odnose, jer mogu preći u veći problem!

Danas je posebno dobar dan da ako planirate da nešto menjate ili startujete od pozitivne nule pokrenete. Odlično vreme za učenje, potpisivanje papira, trgovinu, kupovine za dom posebno u poslepodnevnim časovima. Mogućnost i neke manje vesti koja može pozitivno uticati na raspoloženje. Na kolektivnom smislu osećaće se neka čudna melanholičnost koju danas možete ipak promeniti uz dosta obaveza ili prosto relax.

U povećanju reumatski problemi, posebni bolovi u predelu stopala i kolena, kao i pojačane migrene i osetljivost pritiska. 

Danas može biti pozitivan dan za teže fizičke aktivnosti, sport ili takmičenja, kao i za ispite. Danas se može rešiti nešto što vam je delovalo komplikovano ili prosto teško. Pravljenje od starog nešto novo može biti izazov. Čišćenje doma, ormara, kupovina korisnih knjiga ili posete starim prijateljima takodje. 

Ukoliko čekate neke bitne poslovne vesti ili očekujete posao, promenu pozicije period od večernjih časova je posebno povoljan. Večernji časovi pozitivni za kraće izlaske, ali i za ljubav posebno kod zemljanih znakova. 

Srecno - Astro Luna


6.06.1976. u Dubrovniku rodjen je pop pevač, tekstopisac Vlado Georgijev u znaku Blizanaca sa podznakom u Biku koji mu posebno daje jak osećaj za muziku, specifičan glas .Venera I Sunce u prvom polju dodatno povećavaju šarm I nose popularnost, ali I veoma nemiran duh Vlade, kao I mladolikost i detinjasto ponašanje. Mars u lavu u 4 polju nose jaku vezu sa Crnom Gorom, ali pre svega Kotorom gde mu žive roditelji, ali da je Vlada sklon da dosta radi u domu, stvara, kao I da obožava luksuz I komfor. Vlado je veliki hedonista, ali veoma sklon ozbiljnim mislima I bio je sklon vrlo zrelim pogledima od malena.Od malena je znao šta želi, ali je sklon da kao pravi Blizanac da se uvek ludira, da planira, i da izbegava monotoniju, ali I brak( vladaoc Jupiter u biku u 12). Prelazak Jupitera preko njegovog Meseca u 5 polju nosi mu sreću preko polja dece.. Opozicija Venere I Neptuna nosi da ga smatraju zavodnikom, ali da je i sam morao da prodje mnoga emotivna iskušenja. Uran I Severni čvor u Škorpiji ukazuju da voli poslovnu slobodu, da je potpuno svoj, identičan I potpuno sklon profesionalnoj originalnosti.Veoma rano je ušao u muziku, a često će biti sklon da zadrži romantičnu stranu svojih pesama, ali da uvodi promene I nove stilove.2023/2024 su potpuno plodne i važne godine prekretnice za Vladu.
6.06.1962. u Puli rodjen je još jedan veliki umetnik –Masimo Savić u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici I veoma dominatnim Mesecom u lavu koju privlači pažnju.Sentimentalna Venera u raku u sjajnom trigonu sa Jupiterom u ribama povećava senzibilnost, srećne okolnosti preko muzike I daje veoma inspirativne tekstove I samu muziku ovog umetnika koji je započeo karijeru u grupi “ Dorijan Grej”. Podznak Devica I vladaoc Merkur u blizancima na Mc donosi mu izuzetnu samokritičnost, sklonost profesionalnoj perfekciji, ali većem mentalnom trošenju( kvadrat Jupiter).Srećan uticaj Jupitera u ribama preko poslovne strane simbolizovali su duhovnost, jaku unutrašnju snagu I dobru intuiciju koju prenosi na svoju muziku I publiku, iako je imao veoma problematičan period rane mladosti( Saturn kvadrat Mars, ali kompletne 2021/2022.)
6.06.1956 rodjena je švedski teniser legendarni Bjorn Borg u znaku Blizanaca sa podznakom na slobodoljubivom, širokom, ali originalnom 15 stepenu Vodolije.Mesec u biku ukazuje na mirnu I produhovljenu dušu okrenutu sigurnosti.
6.06.1875 rodjen je nobelovac, nemački književnik Thomas Mann u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici I senzibilnim Mesecom u Raku.

6.06.1799 rodjen je slavni ruski književnik Aleksandar Puškin u znaku Blizanaca sa emotivnim Mesecom u raku.Mnogi ga smatraju ocem modern ruske književnosti.Napravio se stil kojim je mešao satire, romantiku I dramu.
6.06.1523,11:30am, Stockholm osnovana Kraljevina Švedska.Švedska je rodjena u veselom znaku Blizanaca sa Mesecom u ribama( narod koji teži duhovnoj nadogradnji miru), sa podznakom na 21 stepenu Device koja samoj državi traži red, disciplinu, ravnotežu, ali jaku okrenutost ekonomskoj ravnoteži.Ovo je nordijska zemlja u Skadinaviji na severu Evrope.Glavni grad je Stockholm.Švedska je godinama Monarhija sa poreznim sistemom koji kontroliše parlament(mars u devici u 12).Transport i komunikacija su najbitnije za Švedsku( znak blizanci), radi veličine zemlje i razbacanosti prirodnih bogastava( jupiter, mesec, saturn i neptun u ribama). Švedska klima je vlažna, u južnim delovima malo toplija.Sama država je podeljena na 21 regiju.Inače spada u zemlje sa najdužim životnim vekom.Svim ljubiteljima putovanja, ali onima koji imaju sličan položaj u svom horoskopu preporuka da posete ovu interesatnu zemlju koja vas izuzetno može iznenaditi svojom gostoprimljivošću.
6.06.1899 osnovan je Najrobi glavni grad Kenije u znaku Blizanaca sa podznakom u Lavu I Mesecom u Biku.Najrobi ima izuzetnu urbanu populaciju a predstavlja I važan poslovni I turistički centar.6.06.1835. osnovan je Melburn u znaku Blizanaca sa podznakom u I Mesecom u harmoničnom I druželjubivom znaku Vage.Drugi po veličini grad u Australiji.Predstavlja veliki industrijski I trgovinski centar a još uvek će se širiti.

понедељак, 5. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 5


 Pun Mesec tako lepo sija noću. Kao da upija baš ovog meseca sve naše želje, strahove, i promene koje osećamo da su nam potrebne. Ali negde sa Meseca nas gledaju i oni koji su otišli na bolje mesto. Moja draga prijateljica Snežana u subotu je sklopila svoje vesele Strelčevske oči.Bila mi je prijatelj koji je uvek vedro i opušteno prenosio vibraciju, a posebno mi je prenela ljubav prema putovanjima. Mnogo će nedostajati. 

Mesec u ranim jutarnjim časovima u kvadratu sa Neptunom. Zabuna, nesanice, čudni snovi, osećanje izgubljenosti, emotivne krize, sklonost porocima, neki očaj i tuga koji se meša uz ovaj Full Moon. 

Mesec menja znak i sa početka nedelje ulazi u znak Jarac. Negde nam nebo nudi danas da moramo da se malo i uozbiljimo i pokrenemo sve ono što je stajalo, ili za šta prosto nismo imali vremena. Odgovornost, red, disciplina, organizacija. Mesec u ranim jutarnjim časovima u praznom hodu, pa se nemojte iznenaditi da morate malo biti strpljivi, jer može sve ići sa zakašnjenjem ili odlaganjem. 

Ipak Mesec u dobrom aspektu sa Jupiterom od 16:45 može pokrenuti dobitke, blagostanje, bolje raspoloženje, jer se ipak može desiti da novi dan započnemo sa malim umorom ili osećanjem lenjosti. 

Sekstil sa Saturnom može doneti i u večernjim časovima da se pokrene rad, potreba za izbacivanjem nepotrebnog ili da se napravi novi raspored. Iako dan može biti praćen pre svega emotivnim težim reakcijama, samokritikom, osećanjem veće dužnosti ili nekim vraćanjem na prošlost, ipak danas poprilično puno toga možete završiti ako nadjete fokus. 


Venera menja znak i ulazi u vatreni znak Lav u kome će boraviti do 9.10. Venerin uticaj zbog vladaoca Sunca svakako će biti rad na sebi, jačanje volje, bolje samopouzdanje, potreba za senzacijom i velikim ljubavima, veća potreba za zabavom, uživanjem, letom, ljubavlju, scenom, glumom. Ona je ponosna i dostojanstvena, ali i okrenuta jakoj emociji i velikodušnosti. 

Prvi aspekt Venere biće opozicija sa Rx Plutonom koja nije baš prijatna. Može doneti emotivne svadje i povrede, gubitke novca, rivalitet, ljubomoru, nesrećne slučave zbog ljubomore, osećanje pritiska i velikog osećanja gušenja. Posebna opreznost danas sa finansijama, posebno kroz pozajmice, igre na sreću ili dogovore. U porastu emotivno nasilje, maltretiranje i fatalne, ali nemoguće veze.

Danas iz jedne pomalo opuštene energije ulazimo u dan koji nam nudi realnija očekivanja, ali da se moramo osloniti na sebe, kao i da moramo biti objektivniji i produktivniji. U porastu problemi sa zubima i kostima. Može biti osećanja pritiska u odnosu na autoritete, ali i uslova koji vam neće prijati. Istrajnost, ali mogućnost da danas saznate nešto važno biće veoma značajno za ovu nedelju. 

Srećno - Astro Luna

5.06.1971. rodjen je američki glumac I reper Mark Wahlberg u znaku Blizanaca sa podznakom u Raku i Mesecom u škorpiji koji mu posebno donosi popularnost I privlačnost kod suprotnog pola. Mark je veoma senzualan i tajanstven, ali podjednako smeo I prodoran okrenut slobodi umeća koju prenosi na svoje filmove. Često putuje I uživa u slobodi svog poziva jer voli dinamiku.Veliki je hedonista I uživa često sa prijateljima.Ipak problematičan aspekt Jupitera I Saturna koči ga trajnom emotivnom vezivanju, ali mu donosi da još nije snimio ono što ga čini potpuno slobodnim.
5.06.1898. u znaku Blizanaca sa podznakom u nežnom, ali inspirativnom znaku Riba I Mesecom u strelcu rodjen je španski književnik, dramaturg I pozorišni reditelj- Garsija Lorka.Podznak Riba je uticao da je bio dosta okrenut umetnosti, slikarstvu I muzici. Bio je patriota i veliki umetnik.Uticao je na mlade umetnike iako je njegov kraj bio veoma tragičan.
5.06.1257 osnovan je poljski grad Krakov u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici i Mesecom u ribama koji predstavlja stanovnike ovog grada kao mirne i dobroćudne ali I da se ovaj grad nalazi na reci Visli. U Krakovu je smešten najstariji univerzitet –Jagelonski univerzitet.
5.06.1933. rodjena je filmska legenda, nedavno preminuli glumac –Velimir Bata Živojinović.Rodjen u Koraćici, u znaku Blizanaca sa Merkurom I Venerom u blizancima koji su mu davali stalni šarm, duhovitost, sjajnu elokvenciju I dečačku energiju.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski