субота, 23. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 23/24


 Tvoj dom je tamo gde su spokojne tvoje misli.

 kineska poslovica

Predposlednji vikend ove godine. Retro Merkur nikako da uhvati glavu na temenu. Lutaju misli, uz pulsirajuću migrenu uz predosećanja snega i promene vremena. Danas se Merkur ponovo vraća na poslednji stepen znaka Strelca pa može da pokrene i neku nadu i neki čudan entuzijazam. 

Konjukcija Mesec -R Uran u popodnevnim časovima može doneti prolaznu razdražljivost, uznemirenja, emotivno materijalne oscilacije, ali nagle promene planova. Moguće neočekivane posete, finansijski troškovi, preosetljivost na polju okruženja.Mogućnost nagle promene planova, ali emotivni disbalans. 

Loš aspekt Meseca i Venere od 20h može uticati na emotivne probleme, ranjivost, neodlučnost, udaljenost, probleme sa porodicom, ali emotivne povrede. Pripazite na finansijske odluke! Mogućnost i povećanja ljubomore i rivaliteta! Dosta osetljivo vreme za berze, porodjaje, emotivne početke. Ako ovog vikenda planirate neke završne kupovine, ipak pokušajte da budete umereniji i da ne preterujete. U pojačanju hormonski i ginekološki problemi. 


Nedelja, 24.12.2023

Noć izmedju subote na nedelju može biti vedrija, stabilnija i mirnija. Mesec u sekstilu sa R Neptunom može doneti jake istinite snove, maštovitost, slučajne susrete, ali i dobro vreme posle ponoći za muziku, opuštenost i zabavu.

Mesec prelazi u znak Blizance od 9:15am. Puno putovanja, poruka, komunikacije, druženja, društvenih dešavanja, priprema pred praznike može da počne, ali dosta smeha i pozitivne energije. Dobar dan za druženja, smeh i opuštanje.

Vreme od 12-17h može doneti velike guzve na granicama, zastoje, vreme ograničenja ili prolazne preosetljivosti zbog kvadrata Mesec / Saturn. Vozačima se posebno preporučuje strpljenje, ali opreznost.

Ovog dana imaćemo i važan sekstil izmedju Sunca i Saturna na 2 stepenu koji može uticati na upornost, bolju organizaciju, strpljenje u poslovima koji su vam važni, istrajnost, ali i odricanja zarad nečeg lepog.Dobro vreme da preuzmete da završite nešto ozbiljno ili da prihvatite veće zadatke.Odlično vreme za podučavanje ili liderske sposobnosti.


Kroz ceo vikend osećaće se i aspekt Mars/ R Neptun u kvadratu. Kradje, manipulacije, pad energije, uspavana energija, osećanje lenjosti može se osećati u vazduhu.

Srećno, lp  - Astro Luna



петак, 22. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 22


 " Ne odrastaju samo deca. Odrastaju i roditelji. Koliko god posmatrali decu da vidimo šta će napraviti od svojih života, oni gledaju nas da vide šta mi radimo sa našim životom. Zato, ne mogu reći detetu da posegne za zvezdama. Sve što mogu da uradim je da sama posegnem za njima."

Joyce Maynard

Dragi moji danas nam stiže zvanično zima. Zimska kratkodnevnica. Jarčevi od danas kreću u rodjendansku žurku. Mesec prelazi u znak Bik. Ursidi meteorske kise se pojavljuju na nebu izmedju 21/22.12. Konjukcija Sunca i R Merkura može nositi ipak jake poruke i lekcije.





Ovo je dan kada je Zemljin južni pol najbliži Suncu, a ono će dostiže svoju najjužniju tačku. Ujedno ovo je prvi dan zime na severnoj i prvi dan leta na južnoj Zemljinoj hemisferi. Prvi dan zime počinje u 4:27 časova.

Jarčevima možemo čestitati rodjendan:-))

Mesec prelazi u znak Bik od 3:51am. Vreme mira, sigurnosti, hedonizma. Sekstil Meseca i Saturna može najaviti i vreme smirenja, lakše ravnoteže i stabilnijih emocija. Konjukcija Meseca i R Jupitera od 13:55 nosi vreme dobre zarade, sreće, zaštite, povećanog zadovoljstva, optimizma i dobre energije.

Konjukcija Sunca i R Merkura od 19:55 na 0 stepenu pozitivno utiče na mentalno rasudjivanje, koncentraciju, organizatorske sposobnosti i odgovornost. Dobro vreme za pisanje, detaljan i temeljan rad, učenje. Možete se zainteresovati za nešto što ste zanemarili, ili imati dosta kontakta sa rodjacima, prijateljima.

Ukoliko želite da poslušate detaljan godišnji pregled za 2024 po znacima, pripremila sam vam izveštaj i video na mom youtube kanalu: natasapaunovski9546

Srećno - Astro - Luna


четвртак, 21. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 21


 "Ne gubi nadu srce moje,

čuda obitavaju nevidljiva."
Rumi

21.decembar. Dan rodjenja sjajne Jane Fonde, Samuela Jacksona, Paca de Lusia ali i buntovnog ali extra talentovanog glumca Kiefer Sutherland. Dan pred zvaničan početak zime. Vreme promenjivo. Često zevanje, a noću slanje poljubca Mesecu. Telepatski osećaj da nas nebo čuje i čuva.

Jak trigon izmedju Meseca iz znaka Ovna i Marsa iz znaka Strelca može doneti dan izuzetne energije, dinamike, i dan jakih ambicija. Može biti odličan dan za sportska takmičenja ili preuzimanje težih poslova. U pojačanju strast, potreba za ličnim uspehom i subjektivnost. Možete osećati više fizičkog elana i želje da nešto započnete i pokrenete za sebe. Možete dobiti obostrane reakcije i potvrdu drugih koja će vam lično značiti.

Mesec danas i u kontaktu sa Severnim mesečevim čvorom, ali i Kironom pa negde može da vam otvori važna pitanja za sebe. Možete imati želju da želite da poradite na ličnom razvoju, ali da radite na svojim osetljivim, slabim tačkama.



Ipak, ovaj dan donosi i turbuletnu opoziciju Venere iz znaka Škorpije sa retrogradnim Uranom na 19. stepenu - može doneti neočekivane mogućnosti preko ljubavi/ finansija. Nepredvidljivost, nagli prekidi ili nagla potreba za novim iskustvima, ekcentričnost, buntovnost, potreba za velikim promenama, iznenadjenja, ali i željom za novim iskustvima.

Ovaj aspekt može doneti i haos, nagle rezove, nepredvidjene troškove, ali jake susrete gde možete osetiti izuzetnu fizičku privlačnost. Možete imati i prilike da steknete novo, ali izazovno iskustvo, ali ovaj aspekt može doneti neprijatnosti.Posebna preporuka izbegavanju velikih rizika na polju finansija! Može dolaziti do stanja panike ili šoka, kao i zdrastvenih problema zbog emocija. Preporuka je mudrijih i strpljivijih reakcija posebno kada su emocije u pitanju! U povećanju i stanje veće treme u odnosu na osobe koje su vam bitne i koje osećate kao svoje.

Isti dan, sekstil retrogradnog Merkura i Saturna na 2 stepenu, ipak može doneti olakšanje jer možete biti skloni razumnijih odlukama, rešenjima, mudrosti, lakšim organizatorskim sposobnostima, ali povećanoj mentalnoj istrajnosti, čvrstini i poverenju koja će posebno biti važna zbog prethodnog aspekta. Mogući kontakti sa bitnim osobama iz prošlosti.Možete prihvatiti i složenije zadatke.


Srećno - Astro Luna


среда, 20. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 20


 Retrogradni Merkur se oseća. Odlaže, kasni, raspravlja, stagnira, filozofira u mestu, traži ponavljanja, ne mari na preciznost vremena/ rasporeda, a obavezno da neki kvar i dugo čekanje majstora. Skoro svaki dan čujem ponešto, a i sama imam prilike da ga osetim. Gledajući izbore u Srrbiji situacija je pod njim potpuno " normalna" posebno znajući da smo u vreme izbora imali izuzetno manipulativan aspekt Sunca i R Neptuna. Retrogradni Merkur može sad tražiti dokaze, pokretati štrajke gladju, i to će trajati. Dok nekome ne dosadi, tjs dok neko ne odustane.....

" Uvek su postojali pravi i krivi putevi, ali su se ukrštali. Tako da je i pravi put nekada umeo da skrene, a krivi put sam od sebe dolazio na pravi put..."
Vladeta Jerotić

Današnje nebo:

Zbog kvadrata Meseca i R Merkura sreda može doneti nesporazume, lošu organizaciju, loše ili brzoplete odluke, promene planova, nesporazume ili osetljivu komunikaciju, lošu koncentraciju, kao i posebne probleme na polju emotivne komunikacije. Može postojati i problem sa autoritetima i ishitrene odluke. Pripazite na reči, odluke! Emocije i logika u problemu, kao i vreme teškog povezivanja stvari.

Venera će se naći u polusekstilu sa Marsom( na snazi do 22.12) - što ipak može doneti romantične epizode, ponude ili susrete. Može doći do neočekivanih susreta praćenih jakom fizičkom privlačnošću, ali i mogućnostima da privučete pažnju. Pripazite na finansije, mogući veći troškovi ili sklonost rasipanju!

Sunce u polusekstilu sa Plutonom takodje može pojačavati želju za uspehom, kao i veće ambicije. Iako današnji dan može doneti nerazumevanje od strane okruženja, odličan je za samousavršavanje, edukacije i rad na sebi.


Drzite se:-))


уторак, 19. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 19


 Srećna slava Svetog Nikole, svima koji slave - mir, zdravlje i blagostanje:-))

Dan grada Podgorice. Na današnji dan rodjena je Mileva Marić, Nikola Pašić, Edit Pjaf, Alberto Tomba...


Mesec u Ribama. Mesec u vrlo snažnom trigonu sa tranzitnom Venerom iz znaka Škorpije u ranim jutarnjim časovima može pokrenuti jaku strast, emotivne promene, bliskost, dobro vreme za začeća, ljubav. 

Nešto provokativniji aspekt Mesec Mars može uz jače emotivne aspekte uticati i na svadje, konflikte i nesrećne situacije u periodu oko 3h. Mogući čudni, opterećujući snovi. Sekstil Meseca i R Urana ipak od ranih jutarnjih časova može doneti dobra predosećanja, vizije i izuzetno jaku intuiciju, ali povoljno vreme za duhovnost, molitve, blage misli. Konjukcija Mesec Neptun može pozitivno pokrenuti inspiraciju, maštu, molitve i doneti vreme mira, sreće, i blagostanja posebno od 15h.To može biti vreme jake telepatske energije, i unutrašnjeg osećanja, ali prolaznnog umora. 

"Nikad nemojte izgubiti to posebno svetlo koje osvetljava oči i dolazi direktno iz duše. A ako se to dogodi, borite se svaki dan da se vrati."
Sergio Bambaren

Prva četvrtina Meseca od 19:40- na 27 stepenu znaka Riba u kvadratu sa Suncem u znaku Strelca može biti vreme nekog tunela sa izvesnim oscilacijama i sukobom izmedju želja, iluzija, realnosti.Možete doživeti i važno iskustvo koje na vas može ostaviti jak utisak. Možete privuci osobe sa kojima možete razviti poseban odnos. Odlično vreme za psihoterapiju.Sekstil Meseca i Plutona nosi u vreme ove faze jake strasti i ljubavna dešavanja, ali kolektivno i vreme razočarenja i izdaja. Ova faza je posebno dobra da se oslobodite loših navika, oslobodite negativnih emocija i na neki način se emotivno resetujete. Možete osećati dubok i jak odnos prema svojoj porodici, detetu, partneru, ali ova faza nudi najdublji unutrašnji osećaj sa samim sobom. U vreme ove faze možete napuniti baterije, okrenuti se kozmetici, nekim mirom ili u nalaženju vere. Ova faza može povećavati i konfuziju, zaboravnost, pospanost, puno maštanja i povremene nesporazume.

Od 23:40 Mesec prelazi u vatreni znak Ovan. Hrabrost, borbenost, dinamika, nestrpljenje, optimizam, sklonost rizicima i većim planovima. Utorak neće pogodovati osetljivim osobama, i može doneti osetljivost, nesigurnost i povučenost. U porastu pulsirajuće migrene, kao i problemi sa sinusima. Iz jedne mirne faze ovaj dan ipak možemo završiti sa naglim budjenjem.

Srećno - Astro Luna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski