субота, 17. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 17/18.06.2023


 Vikend koji je pred nama je više nego interesantan, jer u subotu Saturn planeta karme kreće unazad sa 7 stepena znaka Riba u kome će biti do 4.11. Retrogradnost donosi povoljno vreme da se neke stvari koje su stajale završe i realizuju, posebno ako su vam stvarale neki vid unutrašnjeg " mučenja" brige ili veće odgovornosti.Ako vaša dela nisu bila fer, Saturn vam može doneti lekcije da nešto naučite i popravite. 

Saturn je retrogradan na svakih 12 meseci i obuhvata 6-7 stepeni Zodijaka.Retrogradni Saturn je dupla karma, sredjivanje, obnavljanje, ponovno učenje, podsećanje, ali pomeranje energije na pravo mesto, znate kako mi astrolozi znamo da kažemo: Nije sad pravo vreme, e to je upravo ovaj položaj. U vreme retrogradnosti Saturna prošlost, sadašnjost i budućnost se spajaju u jedno.Ako ste činili dobro, dobićete i više nego očekujete, ako niste, moraćete da idete kroz neki vid izazova, da naučite.

Retrogradni Saturn se uvek odnosi na dogadjaje u našoj prošlosti, koliko smo učinili, šta smo uradili, a može aktivirati i: karmičke odnose, ponovne susrete ili veću odgovornost u stvarima u kojima smo zapravo najranjiviji.... Kod nekih ovaj uticaj može doneti strahove, unutrašnje krize ili psihološki pritisak, ali ako to osetite dajte sebi vremena da vas Saturn povede u novom pravcu. Nemojte odmah odustajati ili tražiti krivce. Saturn zna da aktivira i stidljivost, tugu, ograničenja i izolaciju, ali neke drastično važne lične dogadjaje. Produktivnost, strpljenje, konkretni ciljevi i veća odgovornost jeste poruka ovog retrogradnog Saturna. Emotivno on nas uči da moramo kontrolisati reakcije i biti veći prijatelji sami. 

Ovaj retrogradni Saturn je pozitivan jer se susreće sa Jupiterom u ponedeljak i može da vam pokrene jako uspešan start, pokretanje nečeg što je za vas značajno ili da posle dužeg vremena osetite bolju poslovnu motivaciju i odgovornost da pokrenete nešto veće. 

Saturn će se nalaziti u retrogradnosti u blizine zvezde Gamma Aquarii Sadachbia koja nosi značenje otkrivanje tajni, ali nalaženje izgubljenog. Može biti dobar za kolektivne dogadjaje čovečanstva. 


Šta imamo još značajno kroz subotu 17.06? Mesec će boraviti u znaku Blizanaca u sekstilu sa Marsom i može pojačavati energiju, druženja, putovanja, pokret, zabave, društvene dogadjaje i može vam doneti emotivnu hrabrost i strast u svemu što radite. Merkur i Venera će se susresti i doneti dan koji može doneit poklone, komplimente, jake susrete, krakotrajna putovanja, manju zaradu i dosta korisne priče. 

Nedelja - 18.06.2023.

Mlad Mesec na 26 stepenu u znaku Blizanaca, Sunce u konjukciji sa Mesecom je lunarna faza odlična za nov početak. Medjutim ovaj Mlad Mesec ima kvadrat sa planetom Neptun pa može doneti pojačane obmane, razočarenje, laži, podvale, manipulacije, ogovaranja i nameštanja. Možete osećati da imate slabiju volju, da ste konfuzni ili da se ne osećate u potpunosti kompletnim. Kolektivni dogadjaji mogu uneti nemir, nervozu, maglu u glavi. Pojava poplava i zemljotresa pojačana. Nesigurnost, strahovi, nesanice, emotivni problemi, razmišljanja o smti, izvinjavanja bez potrebe, griža savesti i opravdanja mogu biti u prvom planu.Idealizacija ljudi koje ne poznajete dovoljno. U porastu strah od bolesti, smrti, ako i hipohondrija, stanje panike ili napetosti.Povremene jake oscilacije tuge. Posebno ovaj Mlad Mesec može biti veoma osetljiv zavisnicima, ali osobama koje prolaze kroz neki težak period.U povećanju depresija ili osećanje nerazumevanja od strane drugih. 

Posebno obratite pažnju jer lični odnosi mogu biti bazirani na koristoljubivosti, obmanama. Pripazite kome se poveravate i kome možete verovati, jer neke tajne mogu izaći na površinu. Molitve, duhovni rad i pomaganje drugima može biti pozitivan način borbe protiv ovih aspekata ili neki vid mira u sebi i kreativnog rada. 

Zanimljivo je, da se Mlad Mesec poravnjava sa asteroidom Juno koji predstavlja i porodično nasilje, ali neočekivane psihološke apizode, ranjavanja i borbu. U ovo vreme posebno treba pripaziti na reproduktivne organe, emocije, hormone, ali Mlad Mesec može biti povoljno vreme za trudnoću posebno kod pripadnika treće dekade Vage, Blizanaca i Vodolije. Asterioid Juno povezan je sa mističnim, ali emotivnim. Zato telepatija i neobična povezanost sa sličnim sebi mogu biti povećani.U porastu mogu biti emotivna razočarenja, prevare, slatkorečivost, obećanja koja nikad neće biti ispunjena. ali i osetljivost kroz poslovne ciljeve. Mogući čudni snovi povezani sa onim što ste doživeli karmički.

U porastu opasnost od sekti i i dalje opasnosti od opasnih umova. U porastu samoubistva i davljenja, kao i trovanja. 


Ipak, ovaj Mlad Mesec u vedrom i pozitivnom znaku Blizanaca može da pokrene puno aktivnosti, dešavanja, ali i nesporazuma. Može biti dosta akcije. Pripazite na emocije, a u posebnom osetljivom periodu mogu biti Device, Strelčevi, Ribe i Blizanci. Ovo je jako dobro vreme za ples, muziku, koncerte, hobije, odmor. Na sve ove aspekte šarm, društveni život, smeh i opuštenost mogu promeniti smer. 

Mlad Mesec biće u blizini zvezde Al Heka koja donosi opasnost od nasilja i pojave terorizma. Posebno u porastu novčane prevare. Ovo može biti odlično vreme za učenje, pisanje, putovanja i sredjivanje odnosa u okruženju, dok ovaj Mlad Mesec pojačava karmičke veze i opasnost od bračnih kriza. 

Od 13h Mesec prelazi u znak Rak, u svoj dom. Nedelja može doneti i energiju doma, porodice, sklonost osećanju sigurnosti kroz dom, kućne poslove ili kontakte sa ljudima koje volite. 

Srećno - Astro Luna





петак, 16. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 16


 Mesec od ranih jutarnjih časova prelazi u znak Blizance. Vladaoc Merkur iako pod blokadom od strane Saturna koji se sprema od sutra da krene unazad, ipak u pozitivnom sekstilu sa Venerom može doneti radost, puno novosti, važne vesti, dosta komunikacije, ne tako loš dan za važnije dogovore, dopisivanja, emailove, davanje ispita, putovanja. 

Neka sreća i radost se može pronaći danas u malim jednostavnim stvarima. Roleri i sladoled, pešačenje, društvene mreže, fotografija, učenje, druženje sa ljubimcima, priprema za leto ili kupovina nekih sitnica, smeh uz decu, puni parkovi i gledanje u nebo da zaobidjemo još jednu kišu.

Ono što ste već navikli, a trebalo bi da vam kažem je vreme od 17-21h koje može doneti veće gužve u saobraćaju, napetost preko polja komunikacije, ali i ljubavi. Mesec i Saturn u kvadratu mogu povećati neku prazninu i unutrašnju napetost. Ipak večernji časovi nose nagle vesti, dobru energiju kroz izlaske, koncerte, ples, igru, druženje sa rodjacima i puštanje psihe da se obraduje. Mesec u veoma pozitivnom aspektu sa Venerom i Merkurom u večernjim časovima može doneti radost, ljubav, jake susrete i srećne momente, pa se treba opustiti. 

Može biti briga oko daljih rodjaka. U povećanju popravke i kašnjenja posebno u periodu od 17-20h. Na generalnom nivou pojačan stres i neprijateljska energija, ponovo kao da nešto može da eskalira, tranzitni Mars se približava Uranu, i može doneti neprijatna iznenadjenja. Iako danas možemo osećati vedriju energiju, uglavnom ćemo više biti okrenuti odmoru i kreativnim poslovima. Sunce koje već rpavi kvadrat sa Neptun pojačava lenjost, odlaganja, površnost i konfuziju u glavi.

Petak je dan Venere, idealan za dijete, veridbe, ljubav, pa nekako i današnji dan može povećavati lepe reči i nežniju energiju.


Srecno - Astro Luna


четвртак, 15. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 15


Strahujemo od nesigurnosti. Od nebezbednosti. Od novog vremena u kome nema početka i kraja, najmanje poštovanja. Strahujemo od agresije i ponovnih ratova. Živimo u vremenu podela, gde ne želimo da budemo podeljeni. Želimo da budemo slobodni. 

Merkur danas u kvadratu sa Saturnom na 6 stepenu. Mentalna zatvorenost, sumnje, brige, ograničenja, zakašnjenja, osećanje nekog čudnog hroničnog umora. Kao da imate hiljadu stvari u glavi, ali nemate snage da se pokrenete. Puno analize koja dodatno ledi mozak. Strahovi nikad veći. Osećanje neke čudne usamljenosti. Kvarovi, nesporazumi, osetljivost kroz saobraćaj i dalje loše vesti preko medija. Negde potreba da negde odemo gde ne moramo da lupamo glavom šta će dalje biti? Porast primitivizma, ali i ograničenost je u porastu, na to računajte u dnevnim aktivnostima. 

Danas nam posebno treba neka vitaminska energija smeha i ako nam nije do smeha. Mnogi će danas lečiti neko nezadovoljstvo hranom ili šopingom. Povećanje pesimizma koji hronično kulminira. Neodlučnost, odlaganje, površni odgovori, dosta toga nerešenog. Danas treba imati posebno strpljenje ako nešto prodajete ili potpisujete. Osetljivost disajnih organa, reumatskih problema i hormonalnog disbalansa može biti razlog nekog skrivenog nezadovoljstva ili vašeg trenutnog stanja. 

U porastu jako interesovanje ka istoriji, teškim temama, ali okultizmu.Obraćaćemo pažnju na najmanji detalj. Sve možemo dublje razmatrati sa izvesnim skepticizmom. Možemo bežati u zonu komfora ili svoj mali svet. Negativno razmišljanje može samo pospešiti sve navedeno, pa je preporuka da ipak u ovaj dan udjete sa izvesnom opuštenošću, kreativnom energijom ili prosto spremni da je potrebno uložiti dodatne korake da bi završili to što ste želeli. Danas posebno molitva, pozitivna mantra, pogled u nebo, vežbe disanja mogu pozitivno uticati da se ovo prebrodi. Odlazak kod psihoterapeuta ili nekog stručnjaka može vas osloboditi izvesnog pritiska. 


" Ne stidite se borbi
koje je vaša duša vodila
da bi sačuvala sebe."
Isra al - thibeh

Pokušajte da danas nadjete zlatnu nit. Dobro proveravajte sve što potpisujete ili pišete. Ne oslonajajte se na druge, ali ne krivite sebe. Pokušajte da shvatite, da ono što se dešava vama, dešava se i drugima. Danas je novi dan.

Mesec danas u snažnoj konjukciji sa Uranom od jutarnjih časova. Bez obzira na stres, neočekivane obaveze, troškove, ovaj aspekt može doneti pokretanje novih navika, želju za ličnim promenama, potrebu za transformacijom. Pojava opekotina, poplava i zemljotresa u bazi pripravnosti.

Večernji časovi nose sekstil Meseca i Neptuna i ako vam dan prodje teže, može tu biti jedna situacija koja će vam doneti naglo dobro raspoloženje, telepatiju, emocije, jake susrete i nešto ipak što će vam doneti promenu raspoloženja na bolje.

Srećno - Astro Luna




Na današnji 15.06.1874. u Prištini, rodjena je Zona Zamfirova( pravo ime: Jevrosima Kijametović-Grbić) junakinja istoimenog romana Stevana Sremca u znaku Blizanaca, ali I Marsom u blizancima što ukazuje da je bila veoma vesela, razdragana, snalažljiva devojka.Mesec, Merkur I Venera u raku ističe ljubav prema porodici, dok dobra pozicija Plutona u biku I Jupitera I veliko porodično bogastvo.Priča o Manetu I Zoni je bila veoma upečatljiva u to vreme, I zbog okolnosti zabrane njihovog odnosa usled staleških razlika.Ipak, ta priča je delimično imala srećan kraj, iako su u braku bili samo 14 godina kada je Zona umrla posle sedmog porodjaja sa sinom Dragutinom I smrti svog brata.Neki smatraju da je umrla od tuge za voljenim bratom.Mane se ponovo oženio I dobio još petoricu sinova po njenom smrti.
Na današnji 15.06.1964 rodjena je američka glumica Courtney Cox( “ Prijatelji”) u znaku Blizanaca sa podznakom u vatrenom znaku Strelca I Mesecom u Devici.

15.06. 1963 rodjena je Oskarovka Helen Hunt(” Šta žene žele, Tornado”) u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici I borbenim Mesecom u znaku Ovna.




среда, 14. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 14




 Mesec putuje kroz prvi zemljani znak Bik. Venera u Lavu. Potreba za emocijama na najvišoj vibraciji, otvorena sva čula, potreba za pažnjom, dodirima, komplimentima, odobravanje. Ponos udara gde ne bi trebao. Priroda zove emotivce da se otvore. Samopouzdanje i ponos rastu. Negde danas lepota, spontanost, neka umerena šminka, ali i nalaženje haljine iz pretprošle sezone može da donese lepo osećanje početka dana. Finansije samo prolaze. Koliko se zaradi, nije dovoljno i samo ide. Negde Mars i Venera nose poruku: Nek ide život, zaradiće se!

Od ranih jutarnjih časova Mesec i Jupiter u konjukciji. Sreća, blagostanje, zaštita, mogućnost povećanja ili dobijanje novca, emocije koje su plodne i zadovoljne. Dobro vreme za začeća, poljoprivredu, rast.Danas druženje sa životinjama može da pomogne boljem raspoloženju, ali kafa i neki lep bogat doručak da napuni mentalne pore za početak dana. Zvanično leto stiže za 7 dana. Porleće se ne da, pa pušta kišu da čisti i pravo haos. Meteropatama, senzibilnijim osobama ni danas neće biti baš sve potaman. U porastu hormonalni problemi, problemi sa koncentracijom, vidom, ali i grlom. 

"Najteže bitke su one u kojima se borimo između onoga što znamo i onoga što osećamo."
T.Ominek

Jutarnji časovi odlični za hobije, kuvanje, kreativni rad. Dobro za uzimanje novčanih pozajmica, trgovinu, prodaju ili kupovinu nečeg trajnijeg Mesec i Saturn mogu doneti i unutrašnji mir, ali i odgovornost. Može biti mogućnosti završetka nečeg starog, ali podrške starijih osoba. Vreme do 10:45 uglavnom pozitivno, praćeno i potrebom za uživanjem.

Od 11:05 Mesec i Venera u kvadratu mogu povećavati ranjivost, probleme sa ženama, probleme na emotivnom nivou, nerazumevanja, sukob ega, ponosa i ranjivih emocija. To može biti nepovoljno vreme za kupovine, a u povećanju mogu biti nezadovoljstva i osetljivost kičme, genitalija.
Popodnevni časovi mogu doneti ili uspavanost, čak i sklnost razočarenjima i variranju emocija. U povećanju problemi u komunikaciji, ali veća kašnjenja za ono što ste planirali( potpisivanja, uplate, dogovori, i sl).

Mesec i Mars u kvadratu u večernjim časovima. U povećanju nezgode, ljutnja, bes, nepotrebno trošenje, emotivne povrede ili nervoza. Može biti nepotrebne dramatičnosti oko problema oko deluje samo u vašim očima veliki. Treba se smiriti ili pokušati malo istrošiti fizički energiju. Posebno Vage, Lavovi i Bikovi danas mogu imati velike izazove, ili nešto naporniji dan. Vodolije i Blizanci posebno mogu imati problema sa koncentracijom, ali naivnošću i mogu biti skloni da neko želi da manipuliše sa njima. Danas nije najbolji dan za rad u smislu produktivnosti, ali pokušajte iako se osećate sporije ili lenjo, da pokrenete osnovne planirane obaveze. U porastu zabune, magloviti medjuljudski odnosi, pa je preporuka da obratite pažnju kome se poveravate!



Strelčevi i Jarčevi mogu biti okrenutiji finansijama ili imati bitne investicije. Lavovi ako mogu da odu na odmor ili putuju.Ribe mogu imati problema sa rodjacima, ali im može sve delovati maglovitije, ali Vage mogu biti na emotivnom testu. Rakovima će danas prijati društvo prijatelja ili nekakav vid preporuke i podrške, dok Ovnovi mogu biti skloni osetljivosti na polju novca ili lažnim obećanjima, kojih ove nedelje može biti.

Škorpije i Bikovi mogu imati jake ambicije, ali i dalje može biti osetljivosti na polju karijere/ finansija. Device i Strelčevi će obavljati više poslova odjednom.
U porastu karmički odnosi, ali emotivni nesporazumi. Treba pripaziti na kofere, ključeve, prtljag i uredjaje koji mogu biti u osetljivosti.

Ipak, danas mnogi od vas mogu okrenuti list i pokrenuti novi start, ali želju da nešto rasvetle ili isteraju do kraja. Potreba za uživanjem intezivna.

Srećno - Astro Luna



Na današnji 14.06.1946. rodjen je biznismen I političar, bivši Presednik Usa –Donald Trump u znaku Blizanaca sa podznakom na poslednjem stepenu Lava koji mu daje prepoznatljivost, markatnost, s obzirom da je na samom ascedentu I Mars u lavu koji ukazuju na sklonost komforu, autoritetu,u trigonu sa natalnim Mesecom I velikom strašću u svemu( rodjen kao pobednik, a tip osobe koja ne veruje u poraze), da zna da se nametne I bude u centru pažnje.Merkur, Saturn I Venera u raku podstiču politička jaka verovanja I patriotizam, ali I jaku potrebu da se politički angažuje. Mesec u strelcu nosi široku filozofiju I narod, ali dosta problema, s obzirom da je rodjen u vreme Punog Meseca.Tramp iza sebe ima pravo malo bogastvo, završio je niz poslovnih škola, ali je dosta rano ušao u porodični biznis.On ima Neptun I Jupiter u vagi u 2 polju koji je znak da on intuitivno oseća gde može da zaradi novac I uloži investicije, vladaoc Rak porodične investicije, a privatni život mu je takodje veoma turbulentan iza sebe ima dva braka I trenutno je u braku sa Melani Knavs.( sa kojom može I ostati).Zbog kvadrata Merkura I Neptuna često reaguje emotivno, ali može davati izjave koje mogu izazivati veliku pažnju I skandale.Uran na Mc donosi mu puno srećnih profesionalnih okolnosti I da nekad ima “ sreće” da se probije.Osim što je ubedljiv, može se reći da je kosmpolitiski tip koji dobro I prepoznaje trendove. Trenutni period ne pogoduje Trampu s obzirom da ima odredjena politička sudjenja, ali njegov politički preokret ili povratak otvoren od 2024-2027.

14.06.1158. osnovan je grad Minhen –glavni grad nemačke pokrajine Bavarske.Rodjen u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici I Mesecom u jarcu ističe tradicionalnu, strogu , ali grad koji ističe trgovački duh i neproemenjenu prirodu.Treći po veličini, nalazi se na samim obroncima Alpa I ističe lepote prirode.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski