субота, 19. август 2023.

Dnevna doza Lune /Avgust 19/20


 Preobraženje Gospodnje. Ovog vikenda energija usmerena ka emocijama. Neki nemiri i nerazumevanja, kao i brige zbog nekih vrsta odlaganja mogu biti pojačanju. Ipak, vikend može biti rezervisan i za lepe dogadjaje iako pripreme pred neki dogadjaj mogu izazivati neku vrstu jačeg presinga ili napetosti.

Subota rani jutarnji časovi posebno senzibilna u psihološkom smislu. Čudni snovi/ nesanice, unutrašnji nemiri, neke emocionalne analize i sumnje koje nagrizaju srce, prevelika opterećenja oko sitnica.Mesec u konjukciji sa Marsom ali i opoziciji sa retrogradnim Neptunom može doneti do 10:30 neko stanje" izgubljenosti", pospanosti ili nervoze bez ikakvog razloga.Posebna opreznost mladjim osobama sa porocima/ saobraćajem! Posebno vreme subote od 3-10am može nositi nesreće, nezgodne situacije, tuče i destrukciju.


„Naše živote ne oblikuje toliko naše iskustvo, koliko naša očekivanja.“
Džordž Bernard Šo

Mesec u znaku Device u trigonu sa retrogradnim Plutonom od 10:57 može ipak doneti potrebu za društvenim odnosima, fer i ispravnim stavovima, ali emocijama i porodicom. Vikend je odličan za ulepšavanje i da izadjete iz kuće i svoje vreme provedete sa najmilijama. U periodu do prelaska Meseca pozitivno vreme do 13h može biti vezano za neke sitnije dnevne obaveze ili kupovine


Prelazak Meseca u znak Vage od 13:55 nosice tokom vikenda odlično vreme za proslave, posebno venčanja i rodjendane, kao i srećno vreme za godišnjice i emotivna upoznavanja. Akcenat je na ljubavi, emocijama i društvenim odnosima. Dispozitor Venera koja je retrogradna dolazi na 17 stepen znaka Lava i u kvadratu sa Jupiterom i Uranom kod mnogih može povećavati nedostatak samopouzdanja, veće finansijske troškove, obećanja, previranja šta uraditi sa nekim emotivnim odlukama? Danas više nego obično može dolaziti do nesigurnosti i vaganja u odlukama.

 Ipak i subota i nedelja mogu nositi lepršavu energiju i srećne okolnosti. U toku vikenda imaćemo i aspekt Sunca koje će se naći u inkonjukciji sa R Neptunom koji iako ćemo imati pozitivnu energiju preko vikenda može doneti porast obmana i razočarenja, loš uticaj drugih, osetljivost na lekove i sklonost da drugi negativno utiču na naš život. Vrlo je bitno da ostanete svoji, ali negde i intuitivniji u procenama! Ne dozvolite da sumnjate u sebe i da drugi utiču na vaše kvalitete ili odustajete od onog što želite! Ovaj vikend može biti dobar za marketinške poslove, koncerte i sve umetničke manifestacije, posebno poslove posredovanja. Advokati mogu imati prilično puno posla, kao i lekari. Problemi sa autoritetima mogu nositi i naglu želju za poslovnim promenama. Strpljenje i neplaniranje na duge staze je potrebno. Porast nasilje, političkih previranja, ali nepovoljnih klimatskih uslova i dalje u porastu. U porastu alergije i problemi sa kožom. 

Posebno srećan aspekt Meseca i Venere u nedelju u večernjim časovima može doneti jake emotivne susrete, upoznavanja, poklone i pažnju.

Srećno - Astro Luna

петак, 18. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 18


 Volim kafu. Po mogućstvu domaću i mislim da prva jutarnja kafa je nemerljiva za početak svakog dana. Bez telefona, kompjutera, često i tv. Ti mali detalji uvek su negde okidač za sreću posebno kad nam je Mesec u znaku Device. Sitnice koje život znače. Još ako imate lep balkon da osetite početak dana nemerljivo stvarno.

Ne znam dal osećate uticaj Merkura koji se za koji dan vraća unazad, ali on prilično iz prve senke udara. Povećani računi za struju ili podsećanja kada bi to trebalo platiti račun, ili da su povećani troškovi plaćanja. Uvek neki dodatni trošak u toku dana, uz retrogradnu Veneru. Danas novac može da se daje za osnovne životne namirnice, ali neke sitne troškove koji se mogu povećati posebno ako vam stoji negde popust od 30 ili 50 posto, u vidu sezonskog popusta. Pripazite dal vam je to sad potrebno. Već sad je potrebno dobro pročitati sve što se potpisuje, a takodje i dobro proveravati račune u radnjama, jer može više neki manjak da promakne.

Potreba za perfekcionizmom ali čišćenjem u  ublažavanju nervoze. Slanje emailova iz više navrata. Akcenat na papirologiji, radu, komunikaciji, vestima, dnevnim aktivnostima danas mogu biti centralni. Negde ako danas imate nešto da platite, potpišete ili završite, zvezde mogu otvoriti put. Konstatna objašnjenja o onome što se više puta ponavlja. Stalna analiza i računjanje vremena. Čini mi se kao da ovo leto brže prolazi, nego što mi se čini. 


" Ne razmišljaj o onom što nemaš.Razmišljaj šta možeš uraditi sa onim što imaš " - Hemingvej

Mesec danas u veoma povoljnim aspektima. Njegov trigon sa Jupiterom očekuje se oko 7:45 am i može doneti dobar početak dana, ali produktivnost. Za one koji planiraju put, uz manja kasnjenja i guzve na granicama ne bi trebalo da bude većih problema. Jutarnji časovi nose i mogućnost povoljnosti kroz zaradu, dogovore, ali i učenje. 

Vreme od 19:10- do ponoći kada će Mesec i Merkur da se nadju u konjukciji može biti odličan za pisanje, ispravke, obnovu nečega, ali posebno može biti dobar za bitnije razgovore ili sastanke, vežbanje, prekovremeni rad, ali može doneti vest i osećanje olakšanja koje ste čekali. Emocije se danas mogu otvoriti pa može biti pozitivno vreme za pomirenja ili neke bitnije razgovore o stvarima koje su kočile emotivni odnos. Kasni večernji časovi mogu doneti sreću i pozitivna iznenadjenja kroz izlaske, a za one koji rade noću, odličan period za novac i rast. Mogućnost naglih susreta i dobrih ideja za vikend i poslovni plan koji dolazi. Danas je čak dobro i nešto sitno započeti ili uneti neku promenu u svoj dom, lični rast ili okruženje, možete se osećati bolje. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 18.08.1936. rodjen je dvostruki Oskarovac i dobitnik svih mogućih nagrada, legendarni –Robert Redford, u znaku Lava sa ascedentom u duboko emotivnom, kreativnom, psihološkom znaku Riba, znaku glume i inspiracije, sa skromnim, ali mudrim Mesecom u znaku Device. Njegovi počeci datiraju od početka pedesetih, kada se pojavio na Brodveju.Njegovi najpoznatiji filmovi: “ Žaoka, Devojka koju sam voleo, Svi presednikovi ljudi, Moja Afrika, Veliki Getsbi, Reka sećanja.” 1980 dobija prvi Oskar za režiju filma “ Obični ljudi”, a od zarade svog prvog filma I ski centar koji kasnije postaje Sandens filmski festival, centar I kanal.1995 dobija počasnu doktorsku titulu Bard koledza, a 2005 nagradu Kenedi centra.Stelijum planeta u Devici ukazuje da je Redford poslovno veoma pedantan, temeljan, skroman, jednostavan, probirljiv, ali da je i perfekcionista.Saturn u 12 ukazuje da se nikad ne odriče svojih snova, i da mu povremeno prija da se osami.Može biti veoma uspešan u pisanju I pravljenju scenarija, ali osim prirodnog talenta za glumu, on je izvanredan režiser. Obožava fotografiju, more, po priridi je veoma mističan, mudar, povremeno sklon kad zatreba da kalkulise.Ima predipozicije da ima problema sa nogama, cirkulacijom, venama, posebno probavnim delom. Može patiti od depresije, iako poseduje izvanrednu memoriju.Otac je četvoro dece I petoro unuka.Veoma je šarmantan, iako veoma emotivno oprezan.Može svoje ambicije prenositi na decu.I mao je talenta da bude dobar sportista u ranom periodu mladosti(Mars u lavu u petom polju). Često ga opterećuju sitnice, a sklon je i da bude pod velikim pritiskom zbog posla, vremena, tačnosti, rokova.
18.08.1969. rodjen je još jedan Oskarovac i dobitnik mnogih nagrada, američki glumac I producent – Edward Norton, u znaku Lava sa podznakom u mističnom ali jednako borbenim I interesatnim znakom Škorpije koji je posebno došao do izražaja u njegovom prvom ozbiljnom filmskom ostvarenju “ Iskonski strah” sa Ričardom Girom, sa Mesecom na poslednjem stepenu Vage koji ga vuče ka stalnom balansiranju ali traženju sebe.Ovaj izuzetni umetnik ima Mars u znaku Strelca koji sa dispozitorom Jupiterom u vagi donosi jednu sjajnu ličnu avanturističku prirodu i prefinjenost, odmerenost I jaku socijalnu stranu.
18.08.1933. rodjen je još jedan Oskarovac( “ Pijanista, što je kao inspiraciju imao lični porodični primer majke koja I jeste umrla u koncetracionom logoru”), režiser, scenarista, glumac I producent –Roman Polanski, u znaku Lava sa podznakom u harmoničnoj I šarmatnoj Vagi I Mesecu u znaku Raka.Njegova ostvarenja “ Rozmarina beba” je prvi film koji je ostavio jak trag u filmskoj kinematografiji do Pijaniste, Venere u Krznu I Odvratnosti, Pisca iz senke”.
18.08.1952. rodjen je američki glumac , plesač I pevač-Patrick Swayze, poznat po legendarnim filmovima “ Duh I Prljavi ples”, sa počecima u seriji “ Sever I Jug”, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Devici I fanastičnim Mesecom u lavu. Svejzi je bio pravi Lav koji u stelijumu planeta donosi ljubav prema igri, pesmi I izuzetan dar za glumu.Saturn u vagi ukazuje na visoke moralne vrednosti I isticanje pravdoljubivosti, reputacije, I odgovornosti, a vladaoc Venera u devici u 12 I skromnost, jednostavnost I analitičnost.Ipak nešto lošiji položaj Marsa u škorpiji I Jupitera u biku uzrokovao je da ovaj proslavljeni glumac rano završi I svoj život I karijeru u 58 godini od raka pankreasa.
18.08.1957. rodjena je francuska glumica, poznatija kao Bond devojka iz filma” Samo za tvoje oči” –Carole Bouquet u znaku Lava sa podznakom u Jarcu I Mesecom u Biku.

18.08.1969. rodjen je američki glumac –Christian Slater u znaku Lava sa Mesecom u Vagi.18.08.1958. rodjena je američka glumica( “ Osveta, Dvanaest majmuna, Poslednji Mohikanac”) –Madeleine Stowe u znaku Lava sa Mesecom u Vagi.

18.08.1875. osnovan je Calgary –grad u provinciji Alberta u Kanadi u znaku Lava sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Riba.
18.08.1864. osnovan je Butte –grad u saveznoj državi Montana, u znaku Lava sa podznakom u Strelcu I Mesecu u znaku Riba.
Све реакциј


четвртак, 17. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 17


 Mesec od 1:15am u znaku Device. Posle jučerašnjeg energetski jačeg dana, ulazimo danas u period umerenosti, kontrole, rada, brige o zdravlju i velikih razmišljanja. Možemo prilično u naredna dva dana da zaposlimo sebe, ali negde da stvari sa kojima ne možemo da se suočimo, da stavljamo " ispod tepiha".

Potreba za redom, perfekcionizmom pojačana, kao i stidljivost, pomešana sa ponosom i potreba da budemo malo sami sa sobom. Mnogo pitanja bez odgovora pratiće emotivni deo posle kod onih koji osećaju da su pred njima tek važni karmički nastavci. Medjutim zbog približavanja opozicije Mars/ R Neptun, ali današnje važnije opozicije izmedju Meseca i R Saturna može biti naglih promena raspoloženja, zevanja ili opterećenja detaljima, pojčanih strahova i nedostatka samopouzdanja, opterećenošću poslom ili rezultatima. 

U porastu prehlade, stomačni virusi, nesanice, konfuznost, zaboravljanje stvari. U porastu čudni dogadjaji ili osećanje nekog skrivenoh nerazumevanja u medjuljudskim odnosima. Danas može biti pozitivan dan za ulepšavanje ili da se malo okrenete svom telu, ali i može biti povoljno vreme za čišćenje organizma ili neki detoks. 

Vremenske prilike danas neće pogodovati posebno senzitivnim osobama i asmtatičarima. Opreznost sa lekovima, ali i porocima preporucuje se do sredine sledeće nedelje. Danas može biti sasvim o.k dan da date sebi pauzu i posvetite se onim malim stvarima koje vam prijaju. Ko mora da radi, može biti efikasan uz manje oscilacije. Večernji lasovi mogu biti zaštićeniji i bolje naklonjeni kroz novac. 

Srecno - Astro Luna

Na današnji 17.08.1943. rodjen je legendarni američki glumac, Oskarovac –Robert de Niro u znaku Lava sa podznakom na srećnom kraljevskom 15 stepenu Raka i Mesecom kao vladaocem prvog polja u znaku Riba koji jeste u trigonu sa njegovim ascedentom što ukazuje na jednu maštovitu, religioznu, duhovnu ali sentimentalnu prirodu I prirodan talenat za glumu i pozorište.Opozicija sa Venerom u devici donosio mu skromnost, ali stalni sukob izmedju snova i realnosti.Poznato je da je najviše saradjivao sa Martinom Skorcezeom.Njegova uloga u Kumu 2 donela mu Oskara za sporednu ulogu, ali bio je nezaboravan u” Lovcu na Jelene, Razjarenom biku( Oskar za glavnu ulogu), Taksisti, Bilo jednom u Americi, Mafijaš pod stresom” I mnogim filmskim ostvarenjima gde je ostavio izuzetan veliki trag u Holivudu.Zanimljivo je da je nominovan 17 puta za nagradu Oskar, ali uz dva da je dva puta dobio Zlatni Globus..Mars u biku mu donosi upornost, ali i hedonizam, kao i dobre materijalne mogućnosti praćene Jupiterom i Plutonom u lavu.Sa glumačkog ugla neće prihvatati godine I biće izuzetno zaposlen do kraja ove godine.Često odličan u komedijama što dokazuje kroz poslednja filmska ostvarenja.Kao i pravi Lav mekog srca veoma mu je važna porodica, iako može biti često pedantan, samokritičan, sklon kontroli I traženju velikog reda.Poseduje izuzetnu memoriju, stalnu zaljublejnost u život.Iako ga povremeno deprimira starenje, vitalnost, kao I jako dobra energija donose da će ići samo napred.
17.08.1960. rodjen je jedan od najtalentovanijih američkih glumaca, još jedan Oskarovac –Sean Penn, rodjen u znaku Lava sa podznakom u energičnom vatrenom znaku Strelca koji traži stalnu satisfakciju I ličnu slobodu, sa emotivnim Mesecom u Raku što se dobro vidi u njegovim filmovima.Penn je I uspešan režiser I scenarista.Osim Oskara osvojio je sve što je želeo od nagrade Kanskog festival za najboljeg glumca, do nagrade Cezar, Zlatni Globus, Gotom.Srećni Jupiter u prvom polju u svojoj egzaltaciju donosi plemenit, širok I veseo karakter, kao i stalnu želju da radi na sebi u trigonu sa Uranom što donosi sjajnu ličnu originalnost I neobičan karakter, ali stalnu moć da Penn iznenadi svoje okruženje, posebno u svojim ulogama koje će tek dobiti svoje mesto kod publike u periodu od 2019 godine.Mars u blizancima u polju posla ukazuje da je veoma svestran, aktivan, sklon velikim transformacijama, nemirima, ali da moze da igra sve sto zeli. Opozicija Meseca I Saturna mu često nosi emotivno –porodicne krize, ali dva neuspesna braka sa Madonom i glumicom Robin Rajt. Sean ima jedan buntovni izgled i medijski pogled, ali je osoba koja teži otvorenosti I ne trpi podele.Izuzetan je profesionalac iako često može biti sklon kašnjenjima.Posebno mu može prijati režiserski rad.Sklon je da dosta troši i da uziva u plodovima svog rada.Veoma je emotivno probirljiv u odnosu na rani period svog života kada je bio sklon avanturama.
17.08.1923. rodjena je jedna od najboljih srpskih glumica, legendarna Mira Stupica u znaku Lava sa Mesecom u škorpiji.
17.08.1953. rodjen je nekadašnji košarkaški reprezentativac –Dragan Kićanović u znaku Lava sa Mesecom u škorpiji.
17.08.1968. rodjena je engleska glumica( “ Skyfall, Kraljica, Hari Poter, Posebna veza“) –Helen Mccrory u znaku Lava sa Mesecom u Blizancima.
17.08.1803. osnovan je CHICAGO-treći grad po veličini i najveći grad u unutrašnjosti Sad.Nalazi se u saveznoj državi Ilinois, na jugozapadnoj obali Jezera Mičigen.Veoma poznat jer u njemu živi izuzetno puno naših zemljaka.Rodjen u znaku Lava sa Mesecom u Lavu i podznaku na nultom stepenu Strelca
17.08.1945 osnovana je Indonezija –država na jugoistoku Azije.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u borbenom I ratnom znaku Ovna sa Mesecom u Strelcu odaje utisak duhovno jake države,
17.08.1960. osnovana je Gabonska Republika-država u srednjem delu Afrike, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Biku I Mesecom u Blizancima.
Све 


среда, 16. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 16


 Mlad Mesec u Lavu - vreme novog početka i vreme kada treba slaviti ljubav i život. Kakve god stvari da se dešavaju, univerzum šalje poruku da treba zadržati svoj identitet i zadržati veru. Motivacija, rad, ljubav, novi život, umereni rezovi, predosećanja. Mlad Mesec povećava rizik od naglih, neprijatnih i neočekivanih ličnih problema, ali svetskih skandala.

Lav je vatreni znak koji vlada 5 astrološkom kućom i nosi jaku potrebu za pažnjom, ljubavlju i nežnošću, slavom i usponom. Itekako danas svaki vid kašnjenja, odlaganja, kritike, neuspeha možemo doživeti uz mnogo više drame i patetike, suza, pa smirenja i ponovnog starta. Ovaj Mlad Mesec nosi i provokativan aspekt dispozitora Sunca i Urana koji pojačava impulsivne, razmažene, brzoplete zaključke, buntovno ponašanje, isključive odluke i nepotrebne tenzije. Ukoliko to osetite, trudite se da dišete i ne pravite paniku unapred. Ono što treba da se desi - desiće se...

U porastu kolektivna i klimatska čišćenja. Iako Mlad Mesec donosi potrebu za senzacijom, slavom i estradom, ipak ovaj traži da vratite veru i ljubav, ali da sve veće odluke ipak ostavite za kasniji period. Svakako, da ovu Mladinu mogu posebno osetiti pripadnici znaka/ podznaka: Lav, Vodolija, Škorpija i Bik. Može dolaziti do sukoba ponosa, egoizma i srca, nepotrebnih prekida, ali i neke eksplozivnosti na ljubavnom nivou.

Kvadrat izmedju Sunca i Urana i mogu povećavati nagle veće zemljotrese, oluje i neočekivane negativne reakcije, kao i povećanje osetljivosti nervnog sistema, nesanica, kao i senzibilnost posebno kardiovaskularnih bolesnika. Može dolaziti do naglih uzbudjenja, ali i euforije, naglih susreta, iznenadjenja, ali napetosti.U povećanju hirovite, nagle odluke, tenzije koje su prolaznog nivoa i nemir i aneksioznost. Da bi ovaj aspekt lakše prošli, potrebno je da pokušate da budete malo više pozitivni, fleksibilniji, prilagodljiviji i da ne ulazite u neprijatne situacije. U porastu skandali, nagli politički sukobi, haos i demonstracije, ali osetljivost kroz velike svetske lidere. U povećanju eksplozije i neprijatna iznenadjenja, kao i stalni gard i žurba, pa je potrebno brojati do 100.

Ono što ovaj Mlad Mesec ipak može podići je trigon izmedju Marsa iz znaka Device i planete Uran koja ipak donosi dobre rezultate, želju za promenama, novo vreme za start, nove ideje, smelije projekte, rizike. Vidovi rizika, potrebe da se oslobodite nečeg, budete novi ili započnete potpuno novu fazu svog života možete očekivati kroz ovaj aspekt, samo je poruka univerzuma da morate mnogo verovati sebi, svom znanju ili iskustvu.Ovo može biti vreme pojačanih ljubavnih veza koje će nositi fatalnu privlačnost, ali i vreme naglih prekida i povećanja razvoda iz hirovitih razloga. Preporuka je svakako mir, i vera u svoje potencijale. U povećanju nagli kolektivni dogadjaji, veća napetost u avio saobraćaju, osetljivost kroz autoritete i donošenje brzih odluka. Ipak, za one koji očekuju dobar poslovni start ovo može biti pozitivno vreme.

Mlad Mesec je na snazi od 11:39am na 23 stepenu znaka Lava. Iako rani jutarnji časovi mogu biti plodni za začeća, ljubav i zaljubljivanje, trebalo bi obratiti pažnju na vreme od 11h kada će i Mesec i Uran napraviti veoma osetljive aspekte i mogu doneti nagle promene raspoloženja, eksplozivnost, impulsivne reakcije, prekide ili napetost. 

Ova lunarna faza pred ponovni Pun Mesec 30.08 jeste vreme kada treba pokrenuti svoje ambicije, ali kada treba svaku odluku dobro analizirati i ne žuriti. 


Srećno - Astro Luna



Madona je rodjena na današnji dan 1958 u znaku Lava sa podznakom u Devici i Mesecom u znaku Device. 

James Cameron tvorac legendarnog filma Titanik rodjen je na današnji dan 1954 u znaku Lava sa Mesecom u Ribama. 

Na današnji dan osnovan je Kipar 1960 u znaku Lava sa podznakom u Blizancima i Mesecom u znaku Blizanaca. 

Pop zvezda na našim prostorima, tekstopisac Andjelina Vujović rodjena je u znaku Lava sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u znaku Device. 

уторак, 15. август 2023.

Dnevna doza Lune -Avgust 15


 Mamin rodjendan. Merin imendan. Blagi dani kada mnogi počinju sa letnjim postom. Vreme kada treba kontrolisati impulsivne i brze odluke i reakcije i prepustiti ipak neke stvarčice u glavi vremenu. Mesec u Lavu kroz ceo dan. Spreman za Mlad Mesec od sutra. Teško prihvatanje poraza. Nerviranje što se sve mora uraditi iz više koraka. Stres oko sitnijih stvari može nam delovati u glavi kao nešto krupnije. Ovih dana neke vežbe za smirenje uma i tela mogu pomoći.

Utorak, 15.08 nosice polusekstil izmedju Sunca i Marsa koji može da nam pokrene bolju praktičnu i radnu energiju, sport i može biti pozitivan do kraja nedelje za takmičenja i fizičke aktivnosti.Kao da ćemo se malo ubrzati i okrenuti smeru koji nas može odvesti u bolje zadovoljstvo - realizaciju svega što nam je negde stajalo.

Imamo i polusekstil Merkura i Venere koji može povećavati šarm, zadovoljstvo, sitne poklone, zanimljive susrete i vesti.Mentalne sposobnosti mogu biti dobre, a možemo imati prilike da kažemo kako se osećamo i da menjamo loše navike. Ono što ovog dana trebamo izbegavati je samopopustljivost, trošenje energije na nepotrebne stvari, ali preterivanje u hrani, navikama ili preveliku samokritičnost!

Zbog kvadrata Mesec/ Jupiter danas je najvažnije izbegavati preterivanja u svemu, i treba pokušati malo smiriti srce, reakcije, apetit, želje. Pokušajte da ostavite da stvari ipak idu malo spontanije, vedrije. 

Srećno - Astro Luna


nedeljni pregled od 14-20.08 možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-14-20-08-2023/



5.08.1769 rodjen je Napoleon Prvi Bonaparta prvi konzul Francuske Republike, car Francuske i kralj Italije, general u Francuskoj revoluciji, rodjen u znaku Lava sa podznakom na nultom stepenu Škorpije I Mesecom u znaku Jarca.
15.08.1990. rodjena je Oskarovka, američka glumica Jennifer Lawrence, junakinja” Dzoja, Američke prevare, Iks man Apokalipse” u znaku Lava sa veselim Mesecom u Blizancima.Iako veoma mlada, već je dobila važne nagrade a spade u 100 najuticajnijih ljudi. Jennifer je astrološki gledano jedan veliki profesionalac koji zbog trigona Merkura iz znaka device I Saturna I Neptuna ima jednu marljivu mentalnu stranu, sjajnu memoriju I jako dobru pripremu pred svaki važan filmski projekat.Venera u lavu joj donosi da će naravno Lavoski ostaviti pažnju gde god da se pojavi.
15.08.1972. rodjen je američki glumac i producent- Ben Affleck, rodjen u znaku Lava sa podznakom u emotivnom I porodičnom znaku Raka, kao I Mesecu u škorpiji koji posebno podstiče strast, ljubav prema kocki, ženama, uživanju, ali emotivnim izazovima.Junak filma “ Argo( Oskar za najbolji film), Grad lopova,Dobri Vil Hantinh, Zaljubljeni Šekspir, Devojka iz Dzersija).
15.08.1963. rodjen je Oskarovac I dobitnik mnogih velikih nagrada medju kojima I Zlatni Lav( “ Čovek ptica, Vavilon, Pasji život, The Revenant sa Leonardom di Kaprijem) meksički filmski režiser, producent I pisac –Alejandro Gonzales Injaritu u znaku Lava sa Mesecom u Raku.
15.08.1950. rodjena je princeza Ana, član britanske kraljevske porodice, rodjena u kraljevskom znaku Lava sa podznakom u Vagi I umerenom Mesecom u Devici.
15.08.1771. rodjen je jedan od najpoznatijih škotskih pisaca –Walter Scott , rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Vagi.
15.08.1982. rodjena je engleska pevačica, tekstopisac –Natalia Kills u znaku Lava sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Strelcu.
15.08.1947. osnovan je Pakistan ili zvanično Islamska država Pakistan, rodjena u znaku Lava sa podznakom u energičnom I ratnom znaku Ovna I Mesecom u Raku koja podstiče patriotizam I ljubav naroda prema svojoj zemlji.
15.08.1948 osnovana je Republika Koreja ili Južna Koreja, država smeštena na južnoj polovini Korejanskog poluosstrva na istoku Azije, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Strelcu.
15.08.1947. osnovana je Republika Indija, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Raku.Ovo je sedma država po veličini u svetu, druga po broju stanovnika I predstavlja najmnogoljudniju demokratiju u svetu.
15.08.1540. osnovan je Arekipa, glavni I najveći grad istoimene provincije na jugu Perua.Predtavljen je pravnom prestonicom.Rodjen u znaku Lava sa podznakom u Raku I Mesecom u Vodoliji.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski