субота, 7. септембар 2024.

Dnevna doza Lune 7/8.09.2024.


 Prvi septembarski vikend donosi neku težinu u vazduhu ali i na nebu. Neka mešavina nostalgije, melanholije i rutine. Čekajući kišu, ali sunce se ne da.  Potreba za promenama, ali kao da nešto stoji i hoće da nas prizemi da sačekamo. Dodatne opcije treba negde držati u sebi, jer sve može da ide kao neki bumerang. Osilicirajuće raspoloženje, ovog vikenda posebno neće prijati senzibilnim osobama. 

Mesec u znaku Vage sve do 7:20am. Kontakt Meseca i Merkura može doneti 1 sat posle ponoći i neka fina kratkotrajna putovanja, izlaske, vesti. Ipak, mladje osobe bi trebalo da obrate paznju, jer kvadrat Meseca i R Plutona, a posebno snažan kvadrat Merkura i R Urana mogu pokrenuti eksplozije, saobraćajne nesreće, ishitrene odluke, tenzije, stres, neočekivane probleme, probleme sa strujom i internetom, neočekivane ponude ili vesti, ali i nagle prekide odnosa. Kontakt Merkura i Urana smo imali i  22.07, ali i 18.08 kada je Merkur bio retro, a sada je Uran. Sigurno je da on može da utiče da želite neka brza rešenja, ali da neka generalna energija ovog vikenda jeste spora. Ovaj kvadrat može pokrenuti i eksplozivnost, lošu kontrolu, pojačaniji stres.Trebalo bi pripaziti na reči i odluke, posebno obećanja!

Uticaj Meseca u Škorpiji imaćemo do ponedeljka negde do večernjih časova. Koliko god ovog vikenda neka kolektivna energija jeste čudna i pomalo depresivna, ovaj Mesec može da pokrene intezivne emocije, veću prodornost i ambicioznost, ali posebno strast u partnerskim odnosima. Ono što može štetiti sa druge strane odnosima može biti ljubomora zbog prošlosti.Zato treba pokušati distancirati se od eksplozivnih ali posesivnih scena, već se treba okrenuti fizičkoj privlačnosti u vezama. Oni koji su sami, posebno vodeni znaci mogu imati mogućnost upoznavanja i neke jake hemije na prvi kontakt.
Ovaj vikend može doneti i otkrivanje nekih tajni koje mogu da vas odvedu u mali " ponor" ali će vam istina ipak doneti i neki vid olakšanja.

Za one koji planiraju nove poslove, preporuka je ovog vikenda odmor, pa od sledeće nedelje u akciju, posebno od četvrtka. 

Subota nosi i snažan trigon Meseca iz znaka Škorpije sa Marsom iz kardinalnog znaka Raka koji može da vam ipak donese jake utiske, emocije, neki bitan momenat, povezanost sa važnim voljenim osobama ili kontakte sa osobama koje su uticale na neko vaše ranije sazrevanje. Oni koji planiraju odmor mogu računati na veće guzve, ali ipak odličnu regeneraciju, a oni koji planiraju kraći odmor mogu se opustiti i potpuno regenerisati. Iako vikend može imati i potrebu za slobodom, buntovnost, ipak može doneti da u stvarima koje su potrebne i kažete Ne. 

Subota nosi intezivne emocije, jače emotivne aspekte, ali lošu komunikaciju, nesporazume i naglost, pa će biti potrebno da se broji do 100...



Nedelja, 8.09. u popodnevnim časovima nosiće ipak stabilnije aspekte Meseca i R Saturna, ali i sekstil sa Suncem koji može doneti ipak razumnija rešenja, pa možete imati priliku da odradite one male sitne stvari koje stoje mesecima ili danima i da vam to prija. Ceo vikend može doneti i neke genijalne ideje, samo je potrebna bolja koncentracija. Možete dobiti dobre savete od starijih ili imati neki manji vid lekcija koje mogu značiti. Roditeljima ovog vikenda neće biti baš lako i moraće da se psihološki spreme kako da pomognu ili razumeju svoju decu, posebno tinejdzere. Emotivno nedelja može doneti mir i blagostanje parovima koji traže vreme za sebe. 

Opozicija Sunca i R Saturna može pokrenuti gubitak volje, probleme sa autoritetima ili brige oko starijih osoba, reumatske i psihološke probleme, distancu i potrebu za mirom. Teško se mogu podnositi kritike, a može biti osećanja srama, stida, kompleksa ili ograničenja. Pokrenite više odlučnosti i vere u ono što osećate da vam je potrebno!

Srećno - Astro Luna





среда, 4. септембар 2024.

Dnevna doza Lune -4.09.2024. - Ulazak Marsa u znak Rak



" Ako izgovoriš i samo jednu molitvu dnevno neka to bude - Hvala ti" - Rumi


Pod uticajem smo Mladog Meseca u znaku Device. Venera danas u snažnoj konjukciji sa Južnim čvorom i Lilitom u znaku Vage na 6 stepenu može da otvori neki deo Pandorine kutije. Izvesna predosećanja pomešana sa strahovima, ali i prepoznavanja na karmičkom nivou mogu biti otvorena. Neka gorka istina i može da izadje. A negde oni koji čekaju na ljubav mogu doživeti i potpunu transformaciju. Ima tu i nekog osećanja i poruke " Gde sam ja sreo/srela tu osobu" ?

Mesec od podneva u dosta dinamičnom aspektu sa R Uranom pa negde pokreće mogućnost novih planova, optimizma, dinamike, brzih rešenja, ali i potrebe da se odmah okrenete ka konkretizaciji i rešenju nečega. Popodnevni časovi mogu ponovno biti praćeni nekim oscilacijama i sukobom izmedju mašte, idealizma i realnih mogućnosti. Kvadrat Meseca i Marsa može pokrenuti i svadju, nemir, nervozu posebno oko 18h kada će biti dovoljan jedan kontakt da vas izbaci iz takta. Dišite, ignorišite ono što vam se ne dopada i pokušajte da se okrenete miru u sebi i u većem delu ovog dana. 

Opozicija Meseca i R Neptuna može povećavati iluzije, trošenja vremena i emocija na pogrešne ljude ili stvari, preveliko nerealno maštanje, ali može da pokrene i preosetljivost, lenju energiju ili sl.


Od 18:13 Mesec menja znak i ulazi u vazdušni znak Vage. Potreba za pomirenjem, balansom, lepim stvarima i okruženjem, ali najviše sjedinjavanjem i ljubavlju uz tranzitnu Veneru svakako će biti jako važna. Lepe reči, suptilnost, odmerenost, potreba za formom, modom, ulepšavanjem, druženjem, nežnim emocijama. 

Ono što ćemo imati pri kraju dana kao važno to je prelazak tranzitnog Marsa u vodeni, kardinalni znak Rak sve do 4.11. ove godine. Mars će se posebno dugo zadržati početkom sledeće godine kada će od 6.01. krenuti ponovno kroz znak Rak u retrogradnom hodu pa negde do 18.04.2025. biti u punoj snazi.

Uticaj Marsa u znaku Raka je  ovde u svom padu, što znači da se u mesečevom domu ne oseća najbolje. Može pokrenuti porodične svadje i podele, veliku uvredljivost i u ekstremnim situacijama porodično nasilje, prisilnu prodaju imovine, pojačane poslove u domu, ali pojačane emocije u odnosu na sigurnost, roditelje, dom, prošlost.Zato će biti potrebno u vreme njegovog tranzita da napravite promene tamo gde se vaše emotivno biće najbolje oseća. Svakako uloga Marsa u Raku odnosu na tranzit u Blizancima biće fokus na naše potrebe, dom, porodicu, ali najviše emocije.

Mars će ovog meseca jedan od značajnijih aspekata imati i to trigon sa R Saturnom iz znaka Riba 30.09. što nam može dati veće osećanje istrajnosti i odgovornosti da startujemo na duže staze ili da odradimo i uradimo nešto što smo dugo planirali/ želeli.


15.09. uoči i Delimičnog Pomračenja Meseca tranzitni Mars u znaku Raka će se naći u kvadratu sa Mesečevim čvorovima što može pokrenuti provokacije ili kontakte sa osobama iz prošlosti, može doneti nezrele emotivne reakcije i prekide, veći bes i neprijatnosti na porodično - emocionalnom nivou.


12.09 sekstil tranzitnog Merkura u Devici i Marsa mogu doneti sklad mentalnog i emotivnog, ali da možemo da se okrenemo preciznosti u radu, posvećenosti učenju, a možemo imati mogućnost da na pravi način kažemo šta osećamo i šta nam je potrebno.

Već 6.10. tranzitni Merkur iz znaka Vage i Mars će se suočiti i povećavati bes, nezgodne situacije, pretnje, da se iz nepravde donesu iracionalne i nagle odluke. Tu treba biti miran, brojati do 100, malo objektivnije razmišljati o odlukama i rečima!

8.10. će posebno biti strastven i emotivno plodan dan, jer će se tranzitna Venera iz znaka Škorpije i Mars naći u trigonu i doneti ljubav, neki adrenalin, jake fizičke odnose praćene pomirenjem, odličnu plodnost i jak intezitet emocija i seksualnih odnosa.Ovaj aspekt uticaće da se novac troši više nego što bi trebalo.




14.10. i Sunce iz znaka Vage i Mars naćiće se u izazovnom kvadratu i povećavati tenzije na polju autoriteta, oca, reputacije, politike, ali mogu doneti zbog ega niz nezadovoljstava i loših odluka. 

25.10. Mars i R Uran će doći u sekstil i doneti nagle neočekivane situacije, upoznavanja, emotivne veze, ali da ćemo imati potrebu da pokrećemo nešto novo ili probamo nešto potpuno nepoznato za nas. Osećaće se neki adrenalin i buntovnost u vazduhu.

28.10. - Tranzitni Mars i Rx Neptun doćiće u trigon i nosi duhovnu povezanost, jake snove, jaku intuiciju, slučajne susrete, maštovitost i kreativnost, jaku telepatiju, dobro za alternativna lečenja i kontakte sa inostranstvom, a poruke univerzuma mogu biti važne i ostvarljive.

Najproblematičniji aspekt Marsa biće u opoziciji sa R Plutonom pre ulaska u znak Lav baš pred početak američkih izbora 3.11 koji može uticati na veču agresivnost, pobunu, tragične situacije, ljutnju i povrede, pritiske, velike tenzije na kolektivnom nivou, povećanje napada iz zasede, veliku borbu za moć. Na individualnom nivou ovaj aspekt može doneti transformaciju i promene uz veoma oprezan način upravljanja energijom. 


Kolektivni nivo nosiće mnogo više tenzija ali pojačanog nacionalizma, šovinizma i pritisaka na male države. Posebno se mogu pokrenuti nove provokacije kroz stare probleme. Pitanje očuvanja ljudske, porodične zaštite, ali pre svega borbe za očuvanje ognjišta može biti prisutna i na našim prostorima. 


Astro Luna




уторак, 3. септембар 2024.

Dnevna doza Lune-3.09.- Mlad Mesec u Devici


 Septembar, školska godina, obećanja, protesti, zakuvavanja prošlosti su krenula. Temperature letnje. Jos uvek se preznojavamo, ali ne želimo jesenju kišu. Mesec ima dosta promena, od prelaska Marsa u znak svog pada, mesečev dom gde će se ukrštati patriotizam i nacionalizam u većem obliku, do potrebe da zaštitimo sve što nam je blisko. Pluton po zadnji put u znaku Jarca još retrogradan negde traži i zrelost i intuiciju. Merkur se još uvek muči, ali mu fali samo da prasne na najmanju sitnicu. Merkur će ovog meseca čak tri puta menjati znak, vraćajući se ponovo u znak Device sledeće nedelje, a od 26.09. i preći u znak Vage pa će nam istina, pravda, kolektivni balans, poruke mira i da neželimo rat u svetu biti važne. Kako će to sve ičći sa ovim ranjivim aspektima prošlosti, videćemo...

Venera raspoložena za druženje, ljubav, brak, kompletne odnose, podršku. Lakši uticaj je svakako kroz znak Vage, ali deluje nesigurna za sve što se predloži kao novo. Negde igra na sigurno. Od 23.09 prelaskom u znak Škorpije probudiće i strasti, i ljubomoru kroz poruku" Ne diraj to je samo moje" ali i kroz ponavljanja grešaka u partnerskim odnosima. Svima treba neka promena, ali im se ne dopada rutina jer septembar uvek miriše na jesen, ali jesen zvanično nije stigla. Device i Vage će slaviti rodjendan, pa nek se spreme za dodatnu energiju.

Možda i najzanimljiviji koncept ovog meseca je današnji Mlad Mesec u Devici, delimično Pomračenje meseca u noći izmedju 17/18.09., Uran koji grmi od prvog dana meseca takodje krenuvši retrogradno.Pomešane emocije, raspoloženje, neka zbunjena kolektivna energija koja se vše ne deli, već kao da se sve topi u kolotečini. Medjutim, ima ovaj septembar rezerve kako da prodrma stvari, pa posle početnog sporog starta i neke čudne idealizacije, ipak će biti tu svega. 

O nedelji koja dolazi pisala sam i na : https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-prikaz-od-2-9-09-2024/ pa možete i to pročitati.


Od 3:57 am po našem vremenu imamo Mladinu u zemljanom znaku Device, koji je promenjive energije. Sunce i Mesec na 11 stepenu Device na nepokretnoj zvezdi Zosma u sazveždju Lava pokreću jednu poslovnu energiju praćenu strahovima, sumnjama u pozitivan ishod, konfuznosti i prenaglašenim željama i histeriji s vremena na vreme usled i dispozitora Merkura u Lavu koji će se do kraja nedelje približiti i kvadratu sa već sa retrogradnim Uranom.Zvezda Zosma iako nosi pozitivni blagoslov kroz moralne vrednosti, duhovnost, nesebičnost, ipak u opoziciji sa retrogradnim Saturnom može izazvati pesimizam, brige, ograničenja, opterećenje zdravljem, poslom, vremenom. Jedini način da se malo ublaže ovi aspekti su stavljanje fokusa na bitne dnevne aktivnosti, objektivnost, stavljanje ciljeva na papir prema kojima treba ići polako, ne vraćanje na ono što vas je povredilo, i pokušajte negde da se ne zaustavljate na sitnicama, jer ćete gubiti na vremenu. Uz Mars koji je u kvadratu sa R Neptunom, sve deluje nekako praznjikavo, depresivnije i melanholičnije. Ipak, stvari možete individualno popraviti kroz sagledavanje sebe, brigu o svom zdravlju, izbegavanju poroka i negativnog okruženja ili prosto pokretanju nekih korisnih stvari koje želite da uradite za sebe. 

Dal će to biti generalni zdrastveni pregled, upisivanje na kurs jezika, malo gledanja svog posla i produbljivanja poslovnih aktivnosti, kupovina sitnica ili okrenutosti jednostavnosti na vama je. Očistite svoj prostor, unesite sitan detalj u svoj prostor, udišite i pokrenite svoju energiju, gledajte ovih dana svoja posla, brinete o sebi. Iako Mlad Mesec jeste faza koja može biti dobra sve do Punog Meseca za početak nečeg novog, ipak obratite pažnju, jer stvari mogu ići malo sporije, sa zakašnjenjem nego što bi to želeli.


Mars u znaku Blizanaca biće u vrlo intezivnom kvadratu sa R Neptunom u znaku Riba - što posebno smeta da se možemo osećati konfuzno, umorno,dezorijentisano, a ovaj aspekt koji je na snazi do 6.09. može doneti i prevare, razočarenja, ogovaranja, pre svega nedostatak motivacije i energije, pa je preporuka ako to osetite da se okrenete duhovnosti, miru, punjenju baterija i smirite energiju.U ovo vreme možete dobiti ponude koje deluju izuzetno dobro, a da zapravo imaju skriveni motiv.Problemi u vezama mogu biti razlog velikih očekivanja, čudnih želja, sumnji, neopuštenosti i razlika.Posebna preporuka da obratite pažnju šta želite i kome možete verovati... U povećanju saobraćajne nesreće, problemi u komunikaciji, nepromišljeni prekidi odnosa.

Inkonjukcija tranzitnog Marsa i Rx Plutona dodatno pojačava zavere, intrige, neprijatne situacije u odnosu na okruženje, rodjake, pa je jako bitna mudra strana i biranje okruženja.Treba pripaziti na reči!

Kvadrat Meseca i Jupitera u večernjim časovima pokreće i lenjost, sklonost preterivanjima, očekivanjima i razočarenjima. Verujte sebi, uključite svoj osećaj, dišite, smirite energiju... Pokušajte da razmišljate pozitivno..

Srećno - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski