петак, 5. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 5


 Petak, 5. januar. Tucindan. Dan Venere. Dan jakih emocija, ali nekog prazničnog budjenja. Nebo se smeši kad znaš da dosta toga sačuvaš u sebi, dok se ne ostvari. Kad se iskreno moliš i obraćaš punog srca. Kad razumeš, da svet uopšte nije savršen.Kada dodaš i koji januarski začin praktičnosti. I kada pratiš i osećaš znake...

Mesec od podneva pod jakim uticajem kvadrata sa Plutonom. Kao da u ovoj fazi opadanja traži izbacivanje svega lošeg napolje. Može doći i do krakotrajne ljutnje, ali danas kao da je ona delotvorna, da se izbaci sve što ne valja i startuje iz početka. Pokušajte u prvom delu dana da ipak učestvujete/ osluškujete svoje reakcije/ odluke i da misli malo lakše balansirate sa srcem. Uticaj drugih neće biti najbolji.... Ipak danas dodajte svoj lični pečat....



Od 13:41 Mesec prelazi u znak Škorpije. Strast, akcija, budjenje, unutrašnji impulsi, privlačnost, ali i povremeni nemiri. Tu može da pomogne Mars koji je u mnogo strpljivijem i umerenijem znaku Jarca. Možda imate i situaciju da vam se nešto ponovi, ali da reagujete smirenije na odredjenu situaciju. Ambicije danas u pojačanju, pa bi bilo pozitivno da pokrenete poslove, dnevne aktivnosti, sport, malo više i flerta u emotivnim odnosima. 

Danas treba isključiti ljubomoru koja može pokvariti i neki vid dobrog pravda u ljubavi. Danas je posebno važno da slušate svoja čula, intuiciju, da pratite svoj osećaj. To će biti bitno i u ljubavi. Dan nepovoljan za operacije: genitalija, slepog creva, hemeroida.

Danas možete pokrenuti neke veće dnevne aktivnosti. Post može imati pozitivnu ulogu u ishrani, posebno u kombinciji sa zelenim povrćem / voćem. Mesec u sekstilu sa Marsom može vam doneti bolju fizičku energiju, dobar fokus na karijeru, ali ako imate u planu i neke veće fizičke poslove, dobru energiju. 

Večernji časovi nose trigon Meseca i Saturna pa vas mogu vratiti podsvesno na nešto duboko proživljeno ili nešto što ste naučili. Možete biti telepatski povezani sa onima koje volite, a nisu pored vas. Možete osećati da vam mir, punjenje baterija na svoj način, ali i duboka razmišljanja o daljem životu mogu prijati. 

Povoljno za susrete sa starim prijateljima. Merkur se pomera na 23 stepen Strelca pa može pokrenuti lakše aspekte kroz učenje, papirologiju, planirana putovanja ili sl. Sunce na 14 stepenu Jarca u blizini zvezde Wega može doneti neočekivane povoljne lične mogućnosti, ali dobre nove poslovne mogućnosti, kao i moguća iznenadjenja. 

Srećno - Astro Luna


четвртак, 4. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 4


 " Vreme je praznika. Poklonite sebi nešto – podsećanje da ove dane provedete na svoj način.

Ne opterećujte se mišlju da ovo doba godine mora biti fantastično i veoma smisleno. Praznično vreme je dovoljno stresno samo po sebi i bez pokušaja da ispunimo kulturološka očekivanja." -
Ilejn Eron

Poslednja Četvrtina Meseca - Mesec u fazi opadanja na 13 stepenu znaka Vage u kvadratu sa Suncem iz znaka Jarca od 4:32am po našem vremenu. Ova lunarna faza pred Mlad Mesec je odlična da se oslobodite svega suvišnog. Ovo je vreme smirenja i sabiranja prethodnih iskustava, ali vreme odmora i okretanju odmora, kreaciji novih ideja koje za sada treba napisati u podsetnik, a od Mladog Meseca 11.01. pokrenuti. Ovo može biti odlično vreme za izbacivanje/ poklanjenje suvišnih stvari, depilaciju, šišanje, dijete. Posebno dobra faza da pustite neke svoje ideje mašti, ali da se malo okrenete miru, tišini i osami da razmislite kakve korake želite da napravite u ovom mesecu.

Ovu lunarnu fazu mogu osetiti kardinalni znaci, posebno znak Vage i Jarca, ali i Raka, Vage. S obzirom da vladajuća planeta ovog Meseca je Venera u znaku Strelca ona će tražiti neki vid oslobadjanja od prošlosti, čišćenja od jake hrane, ali i neki vid duhovnog posta. Venera još uvek ima kvadrat sa Saturnom i može pokrenuti oscilacije na emotivnom nivou od osame, osećanja razočarenja( u slučaju očekivanja ili unapred planiranja), ali i u ciklusu karmičkih učenja o odnosu u kome ste. To mogu svakako osetiti kroz ovu fazu i Device, Blizanci i Ribe. Problem komunikacije može danas biti pojačan kroz emotivne odnose, a možete osećati i mali umor od svega što ste videli ili proziveli. Kao da će nam trebati neko malo čudo sa neba.

Ukoliko nečega želite da se oslobodite, ova faza može biti dobra. Ako nešto započinjete, sačekajte fazu Mladog Meseca( 11.01.).



Mars od 15:59 prelazi u zemljani, kardinalni znak Jarac. U njemu će boraviti do 13.02. Mars je u svojoj egzaltaciji, medjutim može doneti dosta zahladjenja( kako vremena tako i u emocionalnim odnosima), iako njegov uticaj može biti dobar za pokretanje ambicija, starih poslova. On je istrajan i nudi strpljiva rešenja, ali nosi rezervisanu, distanciranu energiju u odnosu na vatreni Mars u Strelcu.

Mesec danas ima kontakt sa Južnim Mesečevim čvorom noseći i mali izazov na polju emocija, raspoloženja, doma, iako Mesec u Vagi teži harmoniji, balansu, estetici, istini. Medjutim, danas može biti nekih oscilacija na polju medjuljudskih odnosa, ali najviše emocija. Možete imati osećanje nekog zahladjenja u svom odnosu, ili brige za druge.

Mesec ori kraju dana ima lep sekstil sa Merkurom i ipak može pokrenuti lepo vreme za putovanja, odmor, razgovore, neke krakotrajne izlaske ili pomirenja. Može biti i nekih vesti koje vas mogu obradovati. To može biti lepo vreme za pisanje, učenje ili kontakte sa dragim osobama.

Srećno - Astro Luna





среда, 3. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 3


 Dragi moji, Srećna vam i dobrodošla Nova 2024 - new start- novi blog/ puno želja.-))

Nadam se da se odmarate pod još uvek nešto usporenijim aspektom Venere i Saturna koji negde nose da osim neke čudne udaljenosti i praznine, ipak možemo pokrenuti i nešto za šta nismo imali vremena svih prethodnih dana i meseca. 

Merkur je izasao iz retrogradne faze, u svojoj poslednjoj senci će biti do 20.01. Od 14.01. ponovo će biti u znaku Jarca da nas podseti na sve ono propušteno, zaostalo, ono što nije baš išlo ili je kočilo komunikaciju i ostale stvarčice, ali da nas malkice i uozbilji. 



Mesec u znaku Vage od 1:48am. Potreba za mirom, društvenim životom, emocijama u pojačanju. Ako ste prethodnih dana osetili neku usporenost, od danas može da se pokreće neka veća aktivnost, pa čak i neke zaostale porukice i poklončići. Potreba za estetikom, ulepšavanjem, emotivnom ravnotežom.Više flerta iako unutar sebe možete osećati malu nesigurnost da napravite prvi korak ili da negde donesete neke bitnije emotivne odluke. Danas treba izbegavati ljubomoru, treba pokrenuti više kompromisa, diplomatije u odnosima i više lične akcije u smislu baš pokreta ka nečemu što je stajalo a što bas volite, to može biti i opcija da napokon sada na odmoru pročitate omiljenu knjigu ili obnovite neko gradivo, ili prosto da kupite nešto sebi i prošetate. 

Danas je pozitivan dan za umetnost, kontakte sa inostranstvom( ne poslovno), pa čak se mogu otvoriti i neke neočekivane posete i putovanja. 

Mesec i Venera će se naći u sekstilu oko 13:18 i napraviti jedan pozitivan aspekt koji može doneti veće zadovoljstvo, povoljno vreme za ljubav, pozitivne susrete, manje kupovine, mogućnost i manjih dobitaka. Ovo može biti vreme simpatija i neke fine suptilne energije. Okrenite se danas lepoti, nekim sitnicama koje vam puno znače, ali i dragim ljudima koji vam daju pozitivnu energiju. 



Ono što nam još uvek stvara dodatni problem na nebu je konjukcija Merkur/ Mars prema Neptunu koja može nositi konfuzno stanje, lenjost, zavisnost spram nečeg lošeg, danas i osetljive aspekte kroz finansisjka pitanja, banke, ali je preporuka i malo i dalje veće opreznosti u saobraćaju jer ovi aspekti mogu doneti od kvarova na putu, klizanja i opasnosti od pada u vodu. Kada je Mars u znaku Strelca( danas pri kraju ovog znaka) može doneti u još uvek kvadratu sa Neptunom i osećanje umora, apatičnosti i sl. Svakako prelazak Mars u znak svoje egzaltacije znak Jarac od sutra tražiće i pokrenuće više fokusa i reda. 

 Tranzitna Venera će u popodnevnim časovima doći u kvadrat sa Lilitom i praviti sukob izmedju potrebe za slobodom, karijerom u odnosu na emotivni odnos. Ovo može biti i aspekt saznanja o nečijoj izdaji/ prevari ili dolasku do istine. 

Ipak oni koji rade, mogu danas biti produktivniji posebno u popodnevnim časovima. 

Dok je Mesec u Vagi u osetljivosti može biti bešika, mokraćni kanali, bubrezi i koža.


Srećno - Astro Luna


Mesečni detaljan pregled aspekata i planeta za Januar mesec možete pogledati na mom youtube kanalu:-))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski