субота, 11. новембар 2023.

Dnevna doza Lune -11/12.11.2023.


 „Nema ničeg dragocenijeg od molitve u životu čovečjem. Ona i nemoguće čini mogućim, teško čini lakim, neugodno pretvara u ugodno.“

Patrijarh Pavle

Molitva, mir, strpljenje je ovih dana potreban kao voda.Podrška, lepa reč, osećanje da kroz mudrost i širinu naše duše možemo saznati nešto novo.

Energija nikad intezivnija, turbuletna, sa povremenim uznemirenjem i stanjem šoka. Tranzitni Mars iz znaka Škorpije danas će napraviti veoma izazovnu opoziciju sa retrogradnim Uranom iz znaka Bika - veoma provokativan aspekt koji može uticati na nagla ubistva, nezgodne situacije, bombardovanja, pretnje,  ili uznemirenost zbog ponavljanja grešaka iz prošlosti ili kontakta sa osobama iz prošlosti.Veliki bes, ljutnja koja može preći u veće razmere. U porastu razorni zemljotresi ili loše vremenske prilike. Ratni uslovi izuzetno problematični. Veoma osetljivo pitanje kroz područje Turske, juga Španije, Kipra, Kosova. Na individualnom nivou puno neprijatelja, pakosti, ali i teškog prihvatanja poraza. Moguće fizičke povrede ili životna opasnost. Sve mora biti strpljivo, oprezno, polako. Čuvati se ljubomore i rizika. Čuvati energiju. Veoma osetljivo vreme za avione ili rizične operacije!

Posebno obratite pažnju na kupovine i kontakte preko interneta!

Ovaj aspekt može doneti da budete na meti provokacija, ali s obzirom da Mars dolazi iz Škorpije da postojani pojačana seksualna energija i nekakav gubitak kontrole emocija. Zato ovog vikenda treba disati, pokušati se smiriti ako osetite uznemirenje ili nemir. U povećanju pedofilija, kidnapovanja, seksualno nasilje i trgovina ljudima. Na kolektivnom nivou neprijatna iznenadjenja, ali neće biti neobični i neko stanje šoka( tamo gde najmanje očekujete da se desi neprijatnost). Veoma je važno da smirite reakcije, dobro razmislite, ne donosite ishitrene reakcije i odluke. Mars vlada i našoj energijom, pa Uran svakako vrši jači stres na polju posla, odnosa sa okruženjem ili obavezama koje imamo. Hrabrost i rizik je odlika ovog aspekta, ali zbog opozicije preporuka je mirnijih odluka, brojanja do 100 i postavljanja balansa u sebi.

Mesec u znaku Vage u prvom delu dana u kvadratu sa Plutonom može doneti osećanje neke nesigurnosti, pritisaka, ali i destrukcije i ljutnje. Može biti uvredljivosti i povredjivanja, osećanja ranjivosti. Često aspekt Mesec/ Pluton deluje kao da vas neko " pregazi" ili zakači oštrim predmetom. Neke negativne sumnje i osećanje griže savesti, nepotrebne samokritike trebalo bi izbegavati!

Mesec menja znak i ulazi u znak Škorpije od 19:40. Uz Mars i Sunce Mesec će sa početka nedelje spremiti na Mlad Mesec. Naša duša može imati ovog vikenda osećanje da prolazi kroz neku duboku transformaciju i promenu koju moramo rešiti sami sa sobom, da bi negde našli ponovo balans. Intuicija nikad snažnija. Osećanja izuzetno duboka i povezana sa jakom fizičkom privlačnošću, ali jakim instiktima. Biće nam teško izboriti se sa slabim tačkama, ali možemo dobiti snagu da umirimo upravo te slabe tačke nekom nadolazećom posebnom energijom. 

Od 20:45 Mesec će se naći u trigonu sa Saturnom i negde dati notu neke romantičnosti, smirenije energije u odnosu na čak prethodna tri dana, nekog mira u sebi koji možete provesti u regeneraciji i odmoru. Kontakt sa vodom, stari filmovi, kontakti sa dragim osobama ili voljenom osobom mogu prijati. 



Nedelja 12.11 je pod uticajem Meseca i Jupitera u retrogradnosti, pa možemo da sebi damo i dan da se potpuno opustimo od pravila, gledanja na sat, dijeta, discipline u svakodnevnici i da se potpuno opustimo i uživamo. Opozicija sa R Jupiterom može imati elemente nekih nezadovoljstava na emotivnom nivou ili preterivanja na polju ishrane, medjutim savet univerzuma je pratite sebe i dajte sebi potpuni užitak.

Ovaj vikend može doneti povećanje osetljivosti mokraćnih kanala, kože, genitalija ali emotivne izazove. U porastu infarkti i moždani udari!

Biće jako puno oscilacija od potpunog mira, do naglog adrenalina. U povećanju tuče, eksplozije i neumerenosti, kao i poročnost. Ipak, za one koji rade na sebi, ovaj vikend može doneti dobre rezultate i potpuni užitak... Srećno

Na današnji 11.11.1821. rodjen je jedan od najpoznatijih pisaca svih vremena, ruski književnik Fjodor Dostojevski u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu sa Mesecom u Blizancima.
Na današnji 11.11.1974. rodjen je američki glumac i Oskarovac, miljenik publike šarmatni Leonardo di Caprio u znaku Škorpije sa podznakom u Vagi i Mesecu u znaku Vage.O Leonardu se mnogo toga već zna, ušao je kao dete na filmsko platno.Izuzetno dugo je čekao Oskara( pozicija i Saturna u raku u 10 polju označava da će neke profesionalne želje upravo ostvariti u ovim godinama).Junak filmova“ Titanik, Veliki Getsbi, Vuk sa Volstrita“ i mnogih velikih ostvarenja je veoma energičan, otvoren za sve, veoma harizmatičan, ali i neko ko uživa u filmu, kao i neko ko ima stalnu viziju šta bi želeo da snimi.Veliki je humanitarac.Iako emotivno luta, svakako u narednom periodu mogao bi da upozna i svoju buduću suprugu koja lako može biti strankinja.Venera u škorpiji mu često zadaje emotivne brige, ali i povećava želju za komplikovanim odnosima, a vladaoc Uran povećava ekcentričnost, ali potrebu za slobodom.Medjutim, ima sve predispozicije i da na tom nivou nadje balans..Izuzetno je pronicljiv, prodoran, sklon da lako dolazi do istine i da ima ozbiljnu transformaciju.U dubini duše teži za jednostavnim stvarima i ne udalja se od tradicionalnih vrednosti.Ipak, teži da ima modernu zajednicu i slobodu govora i emocija na svakom koraku.Odlično govori i druge jezike i obožava muziku, životinje i ima dosta hobija.
11.11.1962. rodjena je jedna od najpoznatijih američkih glumica –Demi Moore, ova fatalna crnka rodjena je u vreme Punog Meseca,znaku Škorpije sa podznakom u emotivnom, ali tajanstvenom znaku Riba i Mesecu u plodnom znaku Bika koji joj je i doneo veliku porodicu.Iako u trenutnom profesionalnom lošem periodu, Demi će pomalo snimati i pokušati naći balans koji je izgubila od 2015.Demi je pretrpela velike gubitke i na profesionalnom, ali i emotivnom nivou, često mnogo troši energije na decu i oseća se trenutno i finansijski napeta.Period od proleća 2018 donosi joj neki lagani povratak i mogućnost da povrati samopouzdanje koje je dosta koštalo posle braka sa Ešton Kučerom.Iako veoma intuitivna, ali jednako hrabra zbog Marsa u lavu, Demi pati od depresije i prevelike hiperaktivnosti, ona je veoma snažna, ali i emotivna osoba.Trenutno radi na velikoj regeneraciji i povratku, ali je i pod ogromnim iskusenjima.
11.11.1975. Angola je stekla nezavisnost kao Kraljevina Angola, rodjena u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u Vodoliji.
11.11.1958. rodjena je jedna od najpoznatijih španskih pop pevačica sjajna Luz Casal u znaku Škorpije sa Mesecom u Škorpiji.
11.11.1964. rodjena je i američka glumica Calista Flockhart supruga glumca Harisona Forda, dobitnioca „ Zlatnog globusa“ za ulogu „ AliMekbil“, rodjena u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu sa Mesecom u Vodoliji.
11.11.1960. rodjen je i sjajni američki glumac –Stanley Tucci u znaku Škorpije sa Mesecom u Lavu.
11.11.1979. rodjen je srpski glumac Radivoje Bukvić koji dosta snima i u inostranstvu, rodjen u znaku Škorpije sa Mesecom u Lavu.
11.11.1985. rodjen je srpski model –Nina Seničar u znaku Škorpije sa Mesecom u Škorpiji.
Све реак

петак, 10. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 10

 

Da li je patnja zaista neophodna? Da i ne. Da niste propatili to što jeste, ne biste imali dubinu kao ljudsko biće, ne bi u vama bilo skromnosti niti saosećanja. Sada ne biste čitali ove reči. Patnja razbija ego i tako dolazi do tačke kada služi svojoj svrsi. Patnja je neophodna dok ne shvatite njenu bespotrebnost.
Ekart Tol

Merkur danas ulazi u znak Strelac. On može da pokrene i neki neobičan ideal, optimizam( iako nije vreme nešto inspirativno) ali da iz duše spontano reagujemo, ali da krenemo da obnovimo nešto posle niz godina. Možemo da imamo osećaj da moramo da se vratimo u duboku prošlost i obnovimo gradivo. Merkur se ovde ne oseća baš najbolje, jer može baš tamo gde nešto poznaje najbolje, da pogreši, usled brzine i potrebe da se nešto predje u hodu. On pokreće slobodu, demokratiju, ljudska prava,humanost o kojoj se može intezivno pričati do početka i nešto više sledeće godine. 

Merkur će boraviti u znaku Strelca od 10.11. -1.12., a u retrogradnom hodu i od 23.12. -14.01.2024.
Ovo je vatren i direktan uticaj Merkura sa mešavinom neke čudne romantičnosti, ali direktnosti kao strele u centar. On može pokrenuti želju za daljinama, putovanjima, višim obrazovanjima, raznim kursevima, stalnim kontaktima sa inostranstvom. Može pokrenuti i sredjivanje papira/ viza, ali i mogućnost uzvišenih osećanja. 


Merkur danas odmah pravi i kvadrat sa Saturnom od 16h. Može povećati ograničenja i mentalni pesimizam, osećanje ograničenja u mentalnoj slobodi, inspiraciji i kreativnosti, ali i povećati pesimizam i brige. Može biti kašnjenja kroz kupovinu karata, letove, sastanke, dogovore, kao i dosta odlaganja. kvadrat Merkura i Saturna koji može doneti povećanje depresivnosti, mentalne blokade, kašnjenja, loše vesti, brige kolektivno, kao i ograničenja na polju komunikacije. Ako potpisujete nešto ili kupujete, obratite pažnju na detalje! U bliskim odnosima moguća distanca ili zahladjenje. Za sve što vam je potrebno, tražite stručan savet. Problemi sa telefonima, automobilima. Pazite na reči! Moguće kritike, osećanje stida, sramežljivosti, kompleksa, ali strahova od budućnosti.

Mesec kroz ceo dan Vage bez značajnih aspekata .Danas možemo ipak nekom ljubaznošću, lepim manirima ulepšati loše vesti ili lošu energiju. Pravljenje kompromisa i suočavanje sa težim zadacima tražiće strpljenje.  Srećno !

Na današnji 10.11.1928 rodjen je italijanski kompozitor, Oskarovac i dirigent koji je posebno proslavio pišući filmsku muziku –Ennio Morricone u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecu u Škorpiji.
Na današnji 10.11.1483 rodjen je Martin Luther –osnivač protestanske crkve, teolog i sveštenik, profesor.Rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecu u Ovnu.
Na današnji 10.11.1925. rodjen je holivudski glumac velškog porekla, posebno poznat po filmu „ Sutjeska“ ali i mnogobrojnim brakovima sa glumačkom zvezdom Liz Tejlor –Ričard Barton, rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u vrlo energičnom, hrabrom i veoma nestrpljivom znaku Ovna sa Mesecom u Devici.
10.11.1932. rodjen je američki glumac i Oskarovac –Roy Scheider u znaku Škorpije sa Mesecom u Ovnu.
Na današnji 10.11.1977. rodjena je američka glumica, poznata po zavodljivom šarmu Brittany Murphy u fatalnom znaku Škorpije i Mesecom u znaku Škorpije sa podznakom u dominatnom i kraljevskom znaku Lava.Iako veoma talentovana, veoma optimisticna i pozitivna, i bas u jeku popularnosti odjeknula je vest 2009 da je umrla od anemije i upale pluca.Postoji i velika zagonetka da je to tako, i sumnja se da je otrovana.Loš aspekt Marsa iz 12 i Urana mogao bi najaviti ipak nagle udarce i ipak aspekt naglog prekida života, a Saturn na zvezdi Regulus i indirektnu vezu smrti sa emocijama.
10.11.1974. rodjena je pevačica i kompozitor –Kristina Kovač u znaku Škorpije sa Mesecom u Vagi.
10.11.1969. rodjena je i američka glumica i producent –Ellen Pompeo u znaku Škorpije sa Mesecom u Škorpiji i podznaku u kreativnom znaku Riba.Ellen je poznata po serijalu „ Uvod u anatomiju“, ali i filmovima“ Uhvati me ako možeš.Ova vredna glumica biće veoma zaposlena i dočekati da bude napokon nagradjena od 2018 godine.
10.11.1983. rodjena je više puta nagradjivana kantri pevačica –Miranda Lambert u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecu u Jarcu koji je duhovno i odveo ka kantri zvuku.
10.11.1843. osnovan je Portland –najveći američki grad u saveznoj državi Oregon.Rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u Blizancima.
10.11.1985. rodjen je srpski fudbaler Aleksandar Kolarov u znaku Škorpije sa Mesecom u Vagi.
Све ре

четвртак, 9. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 9


 Mesec prelazi u znak Vage od 9:09. Uz Veneru koja je juče uplovila u svoj dom, danas imamo super dan za estetiku, ulepšavanje, ljubav, mogućnost da napravimo neko malo ili veće zadovoljstvo, kupimo nešto sebi i dragima, izadjemo na neko veselo mesto ne razmišljajući o lošim dogadjajima, i danas možemo pokušati pre svega individualno da pokrenemo balans, lepotu življenja kroz lepotu, posebno onu spoljnu.

Danas može biti odličan dan za pomirenja, mirnije razgovore, iako Mars stoji iza scene " bacajući" mine preko R Urana. Taj aspekt je već aktivirao zemljotrese, koji mogu biti i intezivniji i jači( Turska, Albanija, Novi Zeland, centralni deo Usa, Azija). Ovaj aspekt posebno donosi veći i intezivniji aspekt na eksplozije i bombardovanja, ali može doneti neočekivane neprijatne situacije. Opreznost i sa nepoznatima, posebno na internetu!


Tranzitni Merkur iz znaka Škorpije u sekstilu sa Plutonom iz znaka Jarca može doneti pronicljivost, direktnost, samouvereniju mentalnu energiju, ubedljivost, lak dolazak do istine, jaka interesovanja za okultizam, psihologiju, astrologiju. Možete odlično prodati svoju ideju ili moćno uticati na druge. Možete lako privući pažnju i postići dobre rezultate. Duboke teme i strategije biće u prvom planu. Medjutim, danas je dan i za dolazak do istine ili rešavanje nečeg što je u vašoj glavi bilo komplikovanije. 


Mesec i Venera će se susresti u konjukciji od 11:24 i to može biti posebno pozitivan aspekt za ljubav, zadovoljstvo, poklone, darivanje, ulepšavanje, modu, estetiku, zaradu. Odličan dan za uredjenje doma, dizajn, medijska pojavljivanja, pravne procese. Vreme nežnije energije i pomoći preko žena. Balans, kompromisi, ljubaznost posebno mogu biti povoljni u emotivnim odnosima. 

Na zdrastvenom nivou osetljivost bešike, mokraćnih kanala, sklonost osetljivosti kože. Potvrda drugih u sopstvenoj vrednosti može vas motivisati da se bolje osećate i pokrenete najbolje iz sebe.


Srecno - Astro Luna


среда, 8. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 8


 Mitrovdan. Ko slavi nek je srećno i blagosloveno:-))

Venera danas ulazi u svoj dom - znak Vage. Vreme do 4.12. nosi dosta suptilnosti, nežnosti, jače potreba za harmonijom, ljubavlju, susretima, upoznavanjima, koncertima, partnerskim i ortačkim poslovima, ali većoj okrenutosti modi i estetici. 

Potraga za harmonijom, balansom, partnerskim odnosima, reputacijom i privlačenjem pažnj, ali popularnošću, ceremonijama, plesom daje energija ove Venere.Šarm je na prvom mestu, a beži se od agresije i tenzije.Postoji potreba za mirom, tolerancijom i prilagodjavanjem, pa i nekom vrstom emotivne diplomatije.Ipak, ne treba zaboraviti da je Vaga ranjiva, nesigurna i da joj je potrebna podrška i oslonac drugih ,iako na prvi pogled deluje veselo vazdušasta,pristupačna i toleratna.Iako ona teži nekom savršenstvu, ipak ona itekako ističe zavisnost, potporu od strane drugih, partnera, pa i teže podnosu samoću i usamljenost.Može pokazivati površnost, jer ona vešto izbegava dublje teme i probleme.Veoma je kreativna i maštovita inspirisana trendovima.Teži stalnoj ravnoteži u ličnom okruženju, koja u suprotnom može potpuno da je dovede do pada.Jako se plaši sramote, javnog odbacivanja, skandala ili neprijatnih situacija jer ne želi u tome da učestvuje.Veoma je ljubazna, doterana, namirisana, nežna i simpatična, ponekad optužena da je snob, da bira posebno okruženje i da se kreće samo u mondenskom smeru.Ona želi da bude jednako uspesna i srećna i ima stalnu potrebu za srećnom emocijom.Verujem da to prepoznajete svi vi koji imate ovu Veneru u natalnom položaju.Ona je srećna kada može zadovoljiti potrebe drugih, ali pri tome ostaviti i svoj lični pečat.Može biti  posrednik u upoznavanju drugima, ili odličan primer kum/kuma na venčanju.Ona poseduje jednu izuzetno magičnu energiju kojom privlači, posebno u prenošenju poruka da je sreća u ravnoteži.Ne podnosi vulgarnost i primitivne postupke.U stanju je da za osobu koju voli da Da sebe.Poseduje sjajne manire i pokazuje jednu vrstu ženstvenosti koju može samo ona nositi.Posebno se ističe razumevanje i smislom za mirovne sporazume u stresnim situacijama, kao i smislom za političke dijaloge, društvena povezivanja i nove trendove, kao i odličnim prijateljskim savetima i smislom za pokretanje zabava.Ovo je Venera glumaca, umetnika, velikih romantičara i posebno osobama koje ističu stil i kvalitet života, doma i društvene i emotivne energije.Veoma graciozna uvek privuče pažnju time što okuplja, spaja ljude, što se" konektuje" i deluje bliska.Uvek zna da napravi sjajnu intimnu atmosferu i da ugodi partneru.Spremna je da žrtvuje ili da se odrekne od mnogo toga zarad porodice, položaja i porodice.Veoma teško podnosi moralne kritike i nefer ponašanje.Ipak, Venera u vagi uvek duhovito traži svoju sreću spajaću na ravnopravan način tradicionalne i nekonvencionalne vrednosti pretapajući ih u ravnotežu koju traži.


Mesec danas još uvek u zemljanom znaku Device. Povoljan aspekt Meseca i Sunca može pojačavati snažnu volju i potrebu za perfekcionizmom. Od 10:30 Mesec i Mars mogu doneti ubrzanje, puno aktivnosti, odlično vreme za rad, sport, dijete, veće poslovne aktivnosti. Vreme od 15:40 donosi i povoljno vreme da uvedete neku promenu/ transformaciju u svoje navike. To može biti vreme i neočekivanih susreta i inspiracije. Večernje časove treba iskoristiti za odmor, regeneraciju, jer opozicija sa R Neptunom može nositi umor i sklonost povećanoj lenjosti/ apatiji. 

Srećno - Astro Luna

уторак, 7. новембар 2023.

Dnevna doza Lune -Novembar 7


Utorak, 7.11, dan Marsa. Mesec u zemljanom znaku Device. Potreba za prirodnim, jednostavnim stvarima. Perfekcija u onome u čemu smo najbolji. Potreba da memorišemo, zapisujemo, planiramo, detaljišemo, ali i pomažemo. Red u glavi i planovi nose zadovoljstvo. Danas bi bilo fino da zaposlite sebe. Može vam prijati i vratiti motivaciju na drugim poljima Da li ćete očistiti ormar od letnjih/ jesenjih stvari ili pomeriti raspored, kancelariju, provesti duže vreme u omiljenoj knjižari/ galeriji ili šetati i udisati nov dan, sasvim svejedno. 
Posvećenost, fino oko, sreća kroz male stvari i dobre ljude, neki vid samopožrtvovanja u korisne svrhe. Briga ili razmišljanje o zdravlju. Jaka intuicija i povezanost sa sličnim sebi. 



Merkur u Škorpiji danas u izuzetno snažnom trigonu sa retro Neptunom - može povećavati kreativnu senzibilnost i plodnost, jaka predosećanja, jake snove, telepatsku povezanost sa bitnim osobama, ali pre svega inspiraciju, maštu, sjajne ideje, potrebu za osamom, ali time i produktivnijim radom, odlično vreme za isceljenje, molitve, alternativnu medicinu i sl. Moguće bitne vesti iz daleka. Možete imati priliku da nekog upoznate ko može ostaviti utisak na vas, ali i kome vi lično možete pomoći.Možete videti širu sliku o nečemu. Duhovna povezanost sa primesom neobičnih iskustava, prijatnih razgovora, i upoznavanju sa novim temama mogu biti interesatni. Možete se zainteresovati za nove teme, ali ovo može biti dobro vreme za fotografiju, društvene mreže i razne vrste hobija.Odlično vreme za psihologiju, film, neke neobične teme, okultne nauke. Možemo kolektivno biti saosećajnii skloni pomoći drugima. Ako svoja osećanja i želje stavite na papir - univerzum to može jače upijati. Polarna svetlost negde se čini romantična. Saznanja i slušanje mudrih i dolazak do zanimljivih informacija. Muzika kao lek od svih loših vesti. Zagrljaji posebno od onih koji deluju generalno uzdržani mogu vas iznenaditi. 




 Mesec će danas imati samo jedan i to srećan aspekt sa planetom Jupiter u retro hodu. Može dolaziti do blagostanja i dobre organizacije. Iako se malo možemo osećati konfuzni i zamišljeni, ipak današnji dan može doneti finansijsku dobit, sreću preko pozicije obrazovnaja, nauke, napretka. Danas možete napraviti plan da krenete sa nečim korisnim, ili pak možete krenuti u produktivniji rad. Rad će se danas isplatiti pre svega moralno i dati vam unutrašnji elan. Zato ne budite lenji. Danas mogu stići i neke sitnije nagrade koje će vam značiti. Može biti dobrobiti.

Srećno - vasa Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski