субота, 31. август 2024.

Dnevna doza Lune -31.08./1.09.2024.


 Na potpunom kraju avgusta meseca smo. Ne mogu da verujem kako vreme prolazi, kao da je juče bio jun. Poslednji vikend ovog meseca i ulazak u nov mesec nosiće i odredjene prve promene.


Subota je pod uticajem Meseca u Lavu kao i ceo vikend pa iskoristite ovaj vikend da udahnete mnogo sunca, plivate, uživate, šetate i da odpustite malo mozak od svega. Ima vremena da se razmišlja tokom septembra o predstojećim obavezama.

Iako Mesec poslednjeg dana  avgusta neće primati nijedan značajniji aspekt sa nekom planetom, možete imati slobodu stvaranja, rada na sebi,okrenutosti ljubavi, zabavi, deci. Vikend može biti zanimljiv i za veće dogadjaje. 

Ono što imamo kroz subotu kao dodatnu energiju je inkonjukcija Marsa i Urana koja može povećavati želju nečim novim, povećan adrenalin i povećanu fizičku privlačnost medju parovima. Ako ste sami možete uči u nagli odnos, ali možete i generalno rizikovati imati želju da probate nešto što niste smeli ili nešto za šta niste spremni.

Ovaj aspekt može da pokrene i druženja sa pomalo neobičnim i ekcentričnim osobama, ali i sklonost dobijanju ponuda koje vas mogu iznenaditi. Možete imati želju da malo eksperimentišete ili pokrenete sport, hobi ili probate nešto što osećate da može biti pozitivan elan za vas. Iako vikend odiše i potrebom za pažnjom, može biti situacija da se naglo prekine nešto što vam je stvaralo dug nemir. 


Nedelja 1. septembar donosi nadu u nove pobede, ali ćemo se ovog meseca ipak vraćati starim problemima, prošlosti,kontaktima i imati mogućnost da imamo šansu da nešto ponovimo.

Pluton se vraća ponovo u znak Jarac( njegovo poslednje vraćanje do 20.11, s tim da Pluton izlazi iz retrogradne faze 12.10). Pluton će po poslednji put vam dati vreme i ciklus promena na unutrašnjem i psihološkom nivou, ali će napraviti i jednu vrstu testa da vidi koliko ste sazreli u promenama koje želite da isečete ili napravite u sebi. Na kolektivnom nivou, Pluton može aktivirati stare sukobe, nezadovoljstva i probleme, koji mogu biti i zbog ulaska Marsa u znak Rak biti praćena i našim područjem.

Uran će biti još jedna planeta u nizu koja će sa 27 stepena znaka Bika krenuti retrogradno već prvog dana septembra meseca.Njen retrogradni hod bice aktivan do 30.01. kada ce doći do 23. stepena znaka Bika.

Retrogradni Uran 155 dana godisnje pokrene retrogradnost, pa ćemo sledeće godine imati od 6.09. ponovni uticaj retrogradne faze ove planete sa 1 stepena znaka Blizanaca.Ovo može pokrenuti kolektivnu pobunu, ali lično budjenje u smeru talenata, ptencijala, ljubavi ili polja gde vam ta planeta prolazi kroz vas natalni polozaj. Iako Uran na liniji sa zloćudnom zvezdom Algol, njenim vraćanjem se poravnjava sa planetama Neptun i Pluton i može pokrenuti duhovni i lični razvoj.

Ukoliko ste očekivali neku veliku promenu ili je niste iskoristili, ne budite nesrećni, jer se može desiti da dobijete šansu da svoje vizije pokrenete u vremenu kada ste spremni za tu promenu.Svakako da Uran, posebno u retrogradnoj fazi pokreće veću želju za ličnom i kolektivnom slobodom, ali cena mogu biti mnogo veća kolektivna nezadovoljstva i sukobi.


Uran može da pokrene i haotičnost, veći stres na ličnom razvoju, ali može da vas natera da sazrite ponavljajući greške idealizma i nesrpljivih reakcija. Na kolektivnomnivou može uticati na promene u sistemu saobraćaja, putovanja, nauke, moderne tehnologije, interneta, posebno komunikacije.

Nedelja će nositi pozitivan aspekt Meseca i tranzitnog Jupitera i može biti srećna za obrazovanja, putovanja, provod, rad na sebi, emotivna upoznavanja. Kontakt Meseca i tranzitnog Merkura u popodnevnim časovima može doneti promenu plana, dobijanje važnih informacija, ili bitan kontakt, dogovor ili završetak nečeg važnog. 

Vikend može biti dobar za koncerte, proslave i emotivna upoznavanja, ali nemojte žuriti i pustite da stvari idu spontanije. 

Lp vikend, Astro Luna

Trenutno me nebo navodi na promene i na polju astrologije, pa sam odlučila da startujem sa online školom astrologije za početnike.

Ukoliko ste zainteresovani da udjete u lepote zvezda, Meseca,proučavanja ove divne duhovne discipline možete mi se javiti ili obratiti putem emaila. Prijave su otvorene, a broj polaznika je ograničen.





петак, 30. август 2024.

Dnevna doza Lune -30.08.2024.


 Kada postanete prijatelj sa sadašnjim trenutkom, osećaćete se kao kod kuće , gde god da ste. - Ekart Tol


Leto polako pakuje kofere za školarce i one koji se pripremaju za ulazak u radni, pre svega školski septembar. Mesec u znaku Raka do 19:10 na poslednjim stepenima može vam danas pomoći da pokrenete nešto skriveno, rezervno, potencijalo što će vas motivisati i pokrenuti nagli optimizam. Slušajte danas svoje srce i nećete pogrešiti u bilo kojoj odluci!

Tranzitni Mars se približava jednoj od najsjajnijih zvezda iz sazvežđa Orion - Betelgez koja u pozitivnom smislu može uticati na slavu i pobedu, medjutim u negativnom smislu može voditi udarima groma, ubistvima i nesrećama. Ova zvezda kolektivno može uticati sa krajem ovog meseca ali i početka septembra neprijatnim dogadjajima na istoku, posebno na području Usa, ali istočnom delu Evrope.


Mesec u Raku u prvom delu dana prvi snažan sekstil sa Uranom( koji se uskoro sprema za retrogradni hod) pa negde možemo razmišljati ili imati utisak da smo na mostu izmedju prošlosti i budućnosti. Medjutim dani, a posebno nov mesec septembar traži da budemo čvrsto realni i objektivni u svemu u nama i oko nas. Ovaj aspekt može da pokrene skrivene potencijale,neočekivane pozitivne promene raspoloženja, nova upoznavanja, ideje, potrebu da nešto menjamo u domu, ali još uvek osećajnost u kombinaciji sa strašću prema novom može nas voditi. Možemo imati viziju nečega što trebamo izgurati kao budjenje jeseni.

Mesec i retrogradni Neptun će se naći u pozitivnom trigonu na 29 stepenu od 17:26 mogu nam otvoriti saosećanje, brigu o bliskim osobama, snažnu intuiciju koja može biti povezana sa majkom/ voljenom osobom, ali kreativnost. Ovo je period idealan za meditacije i molitve, pisanje, kreiranje nečega novog,pomaganje drugima, telepatsku emocionalnu povezanost, ali i slučajne susrete sa osobama iz prošlosti koje mogu ostaviti utisak. Ovo je period idealizacije, ali i mašte. Može doneti period razneženosti, odmora, humanosti, lekovitih saveta.

Merkur iako krenuo direktno stoji na 21 stepenu, stepenu pada Neptuna, pa još uvek imamo mali problem sa razumemo ono što nam nebo poručujemo, ali mnogi od nas imaju osećaj da period koji dolazi može doneti zahvalnost i obnovu nečega.



Od 19:10 - Mesec prelazi u snažan vatreni fiksni znak Lav. Potreba za divljenjem, komplimentima, jače samopouzdanje, ali zbog Sunca u znaku Device i potrebe za estetikom, perfekcionizmom, kontrolom i organizacijom. Ego može biti problem odnosa sa drugima, ali kompromis i fleksibilnost koju nudi tranzitna Venera koja iz znaka Vage poručuje" Vreme je da opustite mozak i da se zezate"

Uticaj Meseca u znaku Lava ipak može doneti potrebu za zabavom, ljubavlju, izlascima,pažnjom,vidjenjem, ali pojačanim ambicijama na poslu u narednih par dana. Mesec će imati malo izazovniju opoziciju sa R Plutonom koji može tražiti da napravite neke rezove ili neku čistku do kraja ovog meseca. To može biti kraj nekim opomenama iz prethodnog perioda ili zasićenju u odnosima. 

Od 22h Mesec i Venera najavljuju dobru zabavu i odlično vreme da se dobro provedete, doživite romansu ili odete na mesto gde ćete se osećati opušteno. Potreba za luksuzom, ali privlačenjem pažnje biće u prvom planu. Vikend dolazi, uživajte...

Srećno - Astro Luna

mood# mesec u raku# mesec u lavu

четвртак, 29. август 2024.

Dnevna doza Lune -29.08.2024.


 I danas smo pod uticajem Meseca u znaku Raka koji šalje jake emocije, okrenutost domu, porodici, nabavkama,prošlosti, nostalgiji i naglim promenama raspoloženja kao plima i oseka. Merkur je krenuo direktno i u svojoj zadnjoj senci je do septembra. Ali od danas imamo promenu da Venera kao najomiljenija planeta na nebu, prelazi takodje u znak kojim vlada, a time se i odlično oseća - znak Vage

Venera će u znaku Vage ove godine boraviti od 29.08.-23.09. Uticaj ove Venere može doneti veću okrenutost nego obično lepoti, ulepšavanju, modi, kozmetici, medijima, ali i sa većom željom ka pomirenjima, dolasku do istine, i ova Venera se oseća potpuna u vezi/ braku/ zajednici pa njena funkcija jeste sjedinjavanje. 

Ljubavni odnosi će posebno do početka jeseni biti intezivniji, praćeni nežnošću, pažnjom, suptilnošću. Mnogi parovi će poželeti da se vere, ili prave venčanja, a svakako da oni koji prolaze kroz teške odnose, imali su skoro celo leto i dosta dobre analize da vide šta dalje? Poznato je da je Vaga znak balansa, ali male neodlučnosti i nesigurnosti koja može da se oseća kroz kupovine, finansijska pitanja, ali i ljubav. 


Venera će već danas primiti i prvi intezivan aspekt trigona sa R Plutonom i povećavati jake odnose bazirane na fizičkom privlačnosti, osećanje jake zaljubljenosti,ali da emocije mogu doneti neku transformaciju. Mogući bolji, ali dublji odnosi sa voljenom osobom. Venera može da pokrene i poklone, radost ili neku jaču emotivnu povezanost, kao i finansijska rešenja. Oni koji vole tetovaže, posebno mogu imati srećno vreme za to. 

Venera će 15.09 imati jedan od srećnijih aspekata i to trigon sa radosnom planetom Jupiter koja može pokrenuti sreću, zadovoljstvo, putovanja, uspeh na polju obrazovanja, ali važne partnerske veze.To može biti posebno pozitivno vreme za nalaženje srodne duše, venčanja ili važne proslave, i ispunjenja.

Medjutim, 22.09. se smatra jednim od provokativnijih dana baš sa zvaničnog početka jeseni, gde će Venera imati kvadrat sa retrogradnim Plutonom koji se vratiti u znak Jarac. To može pokrenuti destrukciju, ljutnju, povredjivanja, rizike sa osobama iz prošlosti, emotivni osećaj napora, odbacivanja ili negativnih situacija. 

Ipak, generalna slika ove Venere nosi osmeh, druženja, veći akcenat na fizičkom izgledu, ali generalne slike da će ljubav i potreba za zajednicom biti u prvom planu.

Mesec će danas imati i snažan trigon sa R Saturnom pa sve može ipak da se odvija polako, organizovanije. Možemo biti okrenutiji domu, kučnim poslovima, ili završetku nekih sitnijih popravki. 

Srećno - Astro Luna 

среда, 28. август 2024.

Dnevna doza Lune -28.08.2024.


 Bogorodice, molimo ti se danas na praznik Velike Gospojine. Amin. Merkur danas od 23:15 izlazi iz retrogradne faze. Mesec prelazi u svoj dom, znak Rak tražeći pažnju, toplinu i emocije, a Venera u svom zadnjem ritmu kroz znak Device danas u opoziciji sa retrogradnim Neptunom može da pokrene i idealizaciju, ali razočarenja. 


Mesec u Blizancima 2 sata posle ponoći u snažnoj konjukciji sa tranzitnim Marsom može pokrenuti strast, ali burne reakcije i jaku želju za adrenalinom. Ipak, može dolaziti do nepromišljenih odluka, ali osetljivosti kroz komunikaicju, društvene mreže, procene, i većeg nivoa besa. Vozačima opreznost! Mesec i Venera će se susresti u kvadratu oko 8h noseći prilično ranjivu stranu, pojačano nezadovoljstvo, osećanje sukoba emocija i razuma, ali i izvesne nesigurnosti zbog osećanja neke neispunjenosti. Komunikacija na emotivnom nivou osetljiva, a prvi deo dana nije preporučljiv za veće kupovine. Može tokom celog dana dolaziti do izazovnih situacija na mentalnom nivou u odnosu na rodjake, a posebno na ljubavnom nivou. Mesec i R Neptun oko 9h mogu pokrenuti uspavanost, greške, konfuznost i neku maglovitost, preosetljivost i psihološke krize. 


Mesec prelazi u svoj dom - znak Rak od 10:50am. Emocije, sentimentalnost, jaka okrenutost potrebama doma i porodice u prvom planu, rad od kuće, sredjivanje stvari, osećanje sigurnosti i raspoloženja preko porodičnih odnosa. Okrenutost prošlosti. Do subote 30.08. sve će biti podredjeno emocijama i osećanju sigurnosti.Prijaće nam udobnost i mesto gde možemo da porazgovaramo sami sa sobom. Ko je na odmoru, može očekivati potpuni relax. Dok je Mesec u Raku možemo biti i uvredljiviji i osetljiviji, ali skloni problemima sa želucem, dojkama i genitalijama.Laganija hrana i vežbe disanja mogu pozitivnije uticati na zdravlje u naredna dva dana. 

Mesec u znaku Raka i Sunce iz znaka Device mogu u večernjim časovima pokrenuti dobru radnu energiju, bolju organizaciju, balans izmedju privatnog i poslovnog ili završetak sitnijih obaveza. 



Jedan od bitnijih aspekata za današnji dan je svakako opozicija tranzitne Venere iz znaka Device i R Neptuna iz znaka Riba. Pre svega ovaj aspekt može pokrenuti prevare i razočarenja na emotivnom ali finansijskom nivou, pa je preporuka bez rizika i dobro proverite svaku situaciju. Može biti nesporazuma na polju emotivnih odnosa, ali i manipulacije i osećanja tuge zbog ljubavi. Mogu se pojaviti veće želje u odnosu na mogućnosti kroz polje novca. Treba izbegavati davanje novca na pozajmicu, ortačke finansijske dogovore ili trošenje novca na ono što vam nije potrebno. Ovaj aspekt je jako dobar za meditaciju, psihološka zajednička savetovanja, ples, muziku, umetnost, ali na emotivnom planu opreznost. Mogu se otvoriti i tajne koje vas mogu pogoditi. Poverenje može biti na testu. 


Merkur kreće u direktan hod sa 21 stepena znaka Lava sa zvezde Ras Australis koja može povećavati izdaje. Ipak ova zvezda nosi borbenost, da do 30.08. treba koristiti intuiciju i ne žuriti sa odlukama! Iako Merkur kreće direktno, treba dobro sagledati situaciju, a on svakako može uticati na ispravke iz prethodnog perioda i bolju spoznaju sebe u odnosu na druge. 


Srecno - Astro Luna




уторак, 27. август 2024.

Dnevna doza Lune -27.08.2024.


 U Poslednjoj četvrtini Meseca smo u znaku Blizanaca. Ova faza može da povrati samopouzdanje, ali se treba distancirati od tvrdoglavosti ili neke posesivnosti i vraćanja na situacije/ osobe sa kojima nema promene. Inače pokušajte da izbegavate nervozu u već vidjenim stvarima. Ova faza je aktivna do Mladog Meseca 3.09.

 Malo osmeha, malo nostalgije. Septembar samo što nije došao i osećanje da leto prolazi, iako temperature ne popuštaju. Meteori sijaju nad Srbijom simbolički dajući neku poruku koja dolazi. Vesti rutinske sa povećanjem zemljotresa i požara od proslenedeljnog Punog Meseca. Retrogradni ne popušta iako ga milom čekamo da stane i krene direktno od 28.08 kasni večernji časovi.

Uticaj Meseca u Blizancima može doneti radoznalost, pokret na više strana, ali zbog retrogradnosti Merkura u Lavu svakako da može dolaziti do naglih promena raspoloženja, čas nagle euforije, čas potištenosti. Čekanja poziva ili važnih sms poruka zamenjenih porukama od osoba koje se bas sad javljaju mogu doneti i mali pad i brigu u prepodnevnim časovima i pod kvadratom Meseca i R Saturna. Oni koji planiraju učenje ili nov start mogu biti malo uspavaniji, ali pokušajte da nadjete motivaciju i da ne forsirate/ planirate ništa, već polako korak po korak, može biti malo lakše u popodnevnim časovima. 


Danas ipak jedan od važnijih aspekata biće trigon tranzitne Venere u znaku Device sa Uranom iz znaka Bika. Možete imati mogućnost želje za nekim novim interesovanjima, a pod ovim aspektom mogućnost neočekivanih susreta, poziva, ali naglih dobitaka i kupovina mogu biti mogući. Ovaj aspekt je na snazi do 29.08. Ovaj aspekt može pozitivno uticati na ljubav i novac, ali naglu promenu energiju koja može voditi adrenalinu ili nekom novom izazovu. Osobe koje ulaze u vaš život ovih dana mogu vam uneti promenu, dinamiku, otvorenost ili nešto što niste doživeli.

Period od 14h može biti lakši za obrazovanje, putovanja, društvene dogadjaje, pod pozitivnim aspektom Meseca i Jupitera. To može biti dobro vreme za važne razgovore, trgovinu, korisne zajedničke poslove. Mnogo informacija i vesti. Rutinu možemo teže doživljavati, pa će biti važno danas pokretati što više aktivnosti.

Današnji dan može biti senzibilniji astmatičarima ili osobama koje imaju disajne organe ili probleme sa zubima. 

Večernji časovi mogu doneti pozitivne vesti, promene planova, popularnost i sreću kroz okruženje, dobro za kratkotrajna putovanja, upoznavanja, verbalno izražavanje, bitne dogovore ili potpisivanja, kao i ako planirate bitnije privatne razgovore može biti pozitivno vreme od 19h


Srećno - Astro Luna


&mood&smak&aloo



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski