субота, 2. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 2/3


 “Najhrabriji čin koji možete da uradite je da mislite na sebe. Glasno. Snažno i javno!” - Coco Chanel 


Decembar je pred nama.Uz maj i februar prilično mesec vezan za ljubav, idealizam, maštu, spremanje za praznike i osećanje da treba dati sebi malo opuštenosti. Ipak, od juče Merkur je ušao u znak Jarac, pa će nas ipak terati na ozbiljnost, samodisciplinu, brižnost, organizaciju, pa i neki vid skromnosti i realnosti koja nažalost nije savršena. Merkur će boraviti u znaku Jarca do 23.12. kada će se prebaciti ponovo u znak Strelac, a 13.12 kreće sa 8 stepena i retrogradno. Njegov ponovni ulazak je od 14.01.2024.

On itekako zna da uspori, odloži, kasni, zabrine, ali zbog dispozitora Saturna u Ribama u ovom mesecu ipak možemo osećati veću dozu veru, konekcije i empatije prema drugima, a možemo i sami osećati da nam negde treba mir, tišina, da malo odletimo mislima u vasionu, pa da se vratimo..Reorganizacije, obnove bankarskih sistema, problemi sa karticama, kvarovi, komunikacija koja traži dobro razmišljanje i mudrije odgovore. A sve ide ka strpljenju, koje niko od nas baš ne voli....

Što se tiče ovog vikenda izdvojila bih: 

Mesec u Lavu od 1.12.( 17:02-4.12 rani jutarnji časovi kada prelazi u znak Devicu).

Merkur će danas napraviti i svoj prvi sekstil sa Saturnom

Venera u kvadratu sa Plutonom u nedelju



Subota, 2.12.2023

Uticaj Meseca u Lavu povećava ovog vikenda a posebno danas samopouzdanje, veru, optimizam, energiju i donosi da možete ovog vikenda da se u potpunosti okrenete sebi, svom izgledu i željama. Ljubav, pitanje dece, zabava, ulepšavanje, supeirornost može biti u fokusu. 

Rani jutarnji časovi nose snažan trigon izmedju Meseca iz znaka Lava i Marsa iz znaka Strelca na 5 stepenu što pojačava strast, želju, emocije, hrabrost, borbenost i potrebu za akcijom i dinamikom sa kojom možete započeti ovaj vikend. 

Mesec će u toku ranih jutarnjih časova preći i u kvadrat sa R Jupiterom pa može doneti i prolazna nezadovoljstva, napore oko dnevnih aktivnosti, prolaznu dramatičnost ili ljutnju, kao i sklonost da preterujemo sa obavezama. Negde dan treba započeti aktivno, ali sa planom jedno po jedno. Spontanost, iskrenost, mogu doneti lakša rešenja. 

Trigon Meseca i Sunca od 12:45 na srećnom 9 stepenu mogu biti odličan znak za putovanja, obrazovanje, kontakte sa inostranstvom, ali mogu pokrenuti dodatni entuzijazam i balans izmedju volje i emocija. Danas možemo biti veoma srčani, velikodušni, skloni da započinjemo dosta toga, i u nekom emotivnom pozitivnom elanu. Iz tog razloga možemo pozitivno uticati na druge. a današnji dan može biti interesantan i za bitne susrete sa dragim osobama, kao i pokretanje novih poslova. 




Jedan od najznačajnijih aspekata danas biće aspekt Merkura u znaku Jarca u sekstilu sa Saturnom na 1 stepenu - Ovde imamo spajanje zdravog razuma, opreznosti, ali potrebe za planiranjem i organizacijom svega što nam je bitno, i izrazite ozbiljnosti u tome. Možete imati potrebu da danas napravite dugotrajniji plan za dalje, iako će se ovaj aspekt ponavljati i 21.12 kada Merkur bude u retrogradnom hodu, ali ponovno ponavljanje i 18.01.2023.

Strpljenje je jako važno tokom većeg dela ovog meseca, a posebno danas, pa sve što želite da završite brzo, nailaziće na blokadu. Možete imati prilike da se posvetite više nekim sitnim, ali bitnim stvarima koje volite, ili da obnovite nešto što je stajalo.Možete očistiti i svoj dom, kancelariju i odložiti ili baciti nepotrebne papire.Možete iskazati odlične pedagoške sposobnosti ili preneti znanje na druge. Ovo je i aspekt mudrosti, pa može nositi lakša rešenja kroz tu osobinu.Možete osećati dodatnu odgovornost za starije članove porodice ili svoju decu.Takodje pitanje interesa za umetnost, istoriju, arhitekturu, gradjevinu može biti povećano.Ovaj aspekt pomaže u dobroj koncentraciji i temeljnosti u onome što radite.Možete biti skloni samokritičnosti, ali traženju nekog vida kritičke perfekcije, a može vam biti važno i pitanje prošlosti u smislu podsećanja na uspomene ili drage osobe od kojih ste puno naučili, ili možete istraživati nešto što može biti korisno. Može se rešiti sitniji ali bitniji problem, ali možete razmišljati o danima koje dolaze. Imaćete potrebu da budete pripremljeni za loše dane ili da negde razmišljate o ekonomisanju i boljoj organizaciji vaših finansija. Posebno naglašene dublje diskusije,a možete imati potrebu da druge naučite/ ili ih obavestite o nečem važnom.
Ovaj aspekt inače imaju: Mel Gibson, Venus Williams, Paul Newman, Pelnelope Cruz, Cameron Diaz, Carmen Electra, Ella Fizgerald.

Danas možete biti raspoloženi za ozbiljnije diskusije, učenja, ali veoma emotivno srčani i skloni optimizmu. 




Nedelja, 3.12.2023

Vreme oko 9h nosiće provokativan i stresan aspekt izmedju Meseca i R Urana na 20 stepenu. Može doneti neprijatna iznenadjenja, stres, napetost, nagle promene raspoloženja, ali i vremena, nerviranje oko sitnica, stanje panike, ali i kolektivno loše promene. Može dolaziti do nepotrebne žurbe, uznemirenosti, uvredljivosti ili hirovitosti. Danas posebno treba obratiti pažnju na polje stomaka, ali i polje kičme, i srca jer ovaj aspekt može doneti prolazne aritmije ili napade panike.

Ono što nam u nedelju neće pogodovati je kvadrat izmedju Venere iz znaka Vage i Plutona iz znaka Jarca od 14:20

Ovaj aspekt može doneti kašnjenja novca ili nerviranje oko finansija. Može nositi komplikacije na polju ljubavi, opsesivne reakcije, posesivnost ili neki vid pogrešnog rivaliteta.Može biti i psiholoških napetosti da imate osećaj da vas neko kontroliše, prati ili previše " guši".Emotivne reakcije napadne, praćene krizama. Obratite pažnju jer ovaj aspekt može doneti puno manipulacije ili prebacivanja krivice na druge, kao i osećanja unutrašnje negativnosti.Kada su emocije u pitanju, ništa ne bi trebalo da bude pod pritiskom ili kontrolom, jer to može rezultirati povredama i tugom. Pripazite na finansijska pitanja, jer ovaj aspekt može doneti probleme oko novca, izbegavajte bilo koji vid rizika! U porastu emotivno - porodično nasilje, a posebna preporuka pri izboru voljene osobe da je potreban test, jer često ovaj aspekt donese fatalne odnose praćene ipak pritiscima ili nečim mučnim.

Ovaj aspekt veoma može uticati na vaše partnerske odnose u smislu ljutnje i destrukcije. Izvesna nesigurnost, vaganje, trpljenje ili osećanje manje vrednosti takodje može biti deo ovog aspekta. Obratite pažnju! 

Naredni kvadrat Venere i Plutona -1.05.2024. kada će tranzitna Venera biti u znaku Bika, a Pluton u znaku Vodolije.

Lp vikend sa pozitivnim i strpljivim mislima i emocijama - Astro Luna





четвртак, 30. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 30

 


Poslednji dan ovog meseca. Nekome je bio izazovan, nekog je naučio da mora da ide dalje i da se više bori za sebe, ali obrati pažnju na sitnice koje život znače, a neko je pokrenuo nove ideje i pripreme koje su motivisale mesec bez mnogo vitamina D. Mesec kada je Novak Djoković dokazao da hrabrost i iskrenost jeste najbolja vrlina. Mesec u kome nam ne može pomoći ni Black Friday jer ekonomska kriza pogadja ceo svet i izdvaja bogate.Mesec u kome je Jupiter dao povećanje kilograma, i u kome se ljubav tražila kroz istinu i skrivene odgovore.  Iz ovog meseca izlazimo polako umorni, ali ipak sa nekom skrivenom energijom entuzijazma. Sa pitanjem vere, nade, ali veće odgovornosti ulazimo u naredni i poslednji mesec ove godine. 


Mesec u Raku i danas. Neka fina šetnja uz omiljenu muziku na slušalicama, gledanje u nebo i traženje nekog Sunca u pozadini da nas bar malo zagreje( mnogo je ledenooo), podsećanje na bakino pecivo i lep doručak uz obavezno ignorisanje predstojećih izbora i afera koje već potresaju( ne treba nam da opterećujemo mozak). Neka lepa kafica uz osmeh i ispraćanje jeseni. Spontano čučurenje na viberu i traženja računa za struju jer poštari nisu baš bili vredni ovog meseca. 

Danas se ponovo slični prepoznaju. Bliskost i zagrljaji, ali i dalje potreba za domom, toplinom, bežanjem od vremena posebno u popodnevnim časovima. Meterolozi najavljuju i neki prolećni dan, možda nam stvarno se desi od ulaska u nov mesec kada Mesec udje u sunčan znak Lav da bar malo uživamo. Traženje zimskih kapa i rukavica, držanje za ruke i podsećanja na neki lep period, poljubci sa kućnim ljubimcima koji spavaju ceo dan čekajući proleće...

Mesec će danas imati važniji aspekt sekstila sa R Uranom, pa mogli bi malo da poradimo na nečem novom i nekom promenom za naredni mesec. Dinamika praćena i nekom vizijom ili predosećanjem mogla bi biti danas korisna. Neko spontano okupljanje uveče i opuštenost. Možete nešto interesatno naći preko interneta što vam može probuditi želju  da nešto pokrenete...

Dan započinjemo i sa kvadratom Meseca i Kirona pa negde može biti oscilacija malko na polju emocija, porodičnih odnosa, ali Mars tu može negde da se uključi da zaposlite sebe oko podneva i da prihvatite neke nepravilnosti ili neperfekciju sebe. Ako je moguće trebalo bi se malko opustiti i prihvatiti slabe tačke i da niko nije savršen i ne vraćati se na ono što ne možete promeniti trenutno.A da se nešto može zacrtati za naredni mesec - može. 

Danas su moguće pulsirajuće migrene, medjutim stomak može osećati svaku negativnu emociju ili prehladu. Lakša hrana i čajevi posebno mogu prijati organizmu.


Popodnevni časovi mogu pokrenuti kreativnost, ali nositi nagle promene raspoloženja na polju emocija. Žene će biti ranjivije i trebaće im malo veća podrška. Ako danas planirate da ostanete kod kuće, neko čišćenje ormara ili već kićenje jelke moglo bi vas vratiti u neko vreme sreće. Večernji časovi mogu biti dobri za učenje, hobije, edukaciju ili rad od kuće. Treba se pripremiti za prvi dan decembra, kada će i Merkur preći u nešto ozbiljniji znak Jarac i tražiće od vas veću odgovornost, planiranje i bolju organizaciju. Medjutim, danas vam niko ne može zabraniti da maštate. Neki kontakti sa inostranstvom mogu biti o.k. Ukoliko nešto kupujete ili šaljete za inostranstvo, može biti o.k.

Srećno - Astro Luna




среда, 29. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 29


 Mesec pri samom izlasku iz znaka Blizanaca u ranim jutarnjim časovima u sudaru sa Merkurom u znaku Strelca - pojačani noćni nemir, znojenje, preterano opterećenje sitnicama, sukob emocija i razuma, čudnjikavi snovi ili meteropatske promene praćene hormonalnim oscilacijama. Negde može doći do sudara i disbalansa u porodičnim i emotivnim odnosima ili osećanja neke praznine. 

Mesec u praznom hodu do 8h, a njegov prelazak u znak Rak -znak svog doma od 7:55. To vreme može biti pravo predzimsko, uspavano, odsutno i ranjivo. Jutarnji časovi mogu povećati sitniju nervozu oko svakodnevnih obaveza, porodice, dece ili nositi pojačan stres oko dolaska na posao i odgovornosti koje su danas primarne.

Uticaj Meseca u znaku Raka do 1.12 do 17:02

Potreba za domom, ušuškanošću, toplinom, emocijama, bliskošću, nežnošću, lepim mirisima i kuhinjom, ali vraćanjem ka prošlosti. Negde se možemo setiti šta smo u ovo vreme radili pre 5 godina, ili pronaći neki davni poklon, sliku i uspomenu koja može da pokrene i neke suze radosnice. Raspoloženje baš mesečevo od neke nagle euforije do potištenosti i potrebe za intimom, svojom sobom, svojom playlistom i maštanjem. Nedostajanje pomešano sa signalima da nam ovih dana treba veća briga i bliskost biće veoma značajni. 

Mesec u Raku može povećavati i osetljivost: grudi, želuca, materice koji mogu biti povezani sa nečim podsvesnim, ali ishranom. 

Bilo bi dobro danas smiriti um, emocije usmeriti na strpljenje i neko razmišljanje o lepom, jer nas mogu nervirati tako male stvari koje nam mogu trošiti zdravlje. Mogu nas privlačiti stare pesme, ili pomalo tugaljive pesmice koje mogu da nas odvedu u neki boemsku konekciju.

Ono što danas može biti dobro: 

Trigon Meseca u znaku Raka sa Saturnom iz znaka Riba - odgovornost, briga o porodici, obnova ili završetak starih obaveza, organizacija i briga o domu, privatnom i porodičnom poslu, roditeljima. Mogu nas podići/ ili učiniti osetljivim upravo stvari koje su vezane za dom. Pozitivno za kućne poslove, ali kreativni deo naše duše koji ćemo spustiti u delu gde osećamo sigurnost. Možemo imati besprekornu želju da brinemo i osećamo druge. Briga o starijima i razumevanje da ono što je naučeno u prošlosti, gradi našu dušu u potrazi za nečim novim. 

Male stvari danas imaju posebno obeležje sreće. Ljubav, ah ta ljubav danas posebno pojačana ka starim ljubavima ili onima koji su nas naučili, ali i one koje osećamo da su nam bili karmički bitni. Venera u opoziciji sa Južnim čvorom posebnu vezu danas pravi uz dodatak Mesečevih aspekata kao jedan most izmedju prošlosti i budućnosti ka kojoj idemo. 

Sekstil Meseca u znaku Raka i R Jupitera iz znaka Bika donosi sreću i blagostanje, zaštitu kroz imovinske, materijalne, porodične, privatne poslove.Može biti ispunjena kroz emotivne odgovore ili saznanja. Možemo biti produktivni, ali imati potrebu da nešto proširujemo. Kontakti sa dragim osobama koje nismo videli dugo, mogu nam dati osećaj unutrašnjeg spokoja, ali unutrašnje motivacije koliko vredimo. 

Danas nas mogu povrediti najviše stvari koje dolaze od najbližih. Opreznost u rečima, govoru, dogovorima, zaključcima, nije loše malo poslušati svoju dušu. Osetljivost, uvredljivost, ali i zreliji pristup dnevnim obavezama. Iako prvi deo dana nosi malu " napetost" kroz papirologiju, putovanja, ispite ili obavljanje nečeg što morate, drugi deo dana može doneti mir. 

Ukoliko se osećate umornije, danas možete uraditi nešto što vam prija, ali ipak odvojiti vreme da se dobro odmorite.
Neka trenutna tuga ili nezadovoljstvo može biti izgovor za vremenske prilike...
Hrana može uticati na raspoloženje.
Slični se mogu sretati i povezivati čudnom energijom.

Možete se podsetiti nečeg što vam može biti dodatni motor za novi start. 

Srećno - Astro Luna


# currentmood# a-ha# moon in cancer



уторак, 28. новембар 2023.

Dnevna doza Lune -Novembar 28


 "Svi mi želimo da pomognemo jedni drugima. To je ljudska priroda. Mi želimo da živimo pored tuđe sreće, a ne pored tuđe nesreće."

Charlie Chaplin

Početak Božićnog posta - neka vam je srećnooo... Pod uticajem smo Punog Meseca u znaku Blizanaca od juče. Gužva, konfuzija u glavi, premor i oscilacije jesu nosile uticaj ovog Punog Meseca koji je mogao povećavati uznemirenost, preosetljivost i priličnu psihološku osetljivost s obzirom da u vreme ovog Punog Meseca smo imali i T kvadrat praćen lošom energijom Marsa i Saturna, ali i tranzitnog Merkura i retrogradnog Neptuna. Nagle vremenske prilike nisu pogodovale meteropatama i trudnicama, sa prvim snegom u Beogradu i Crni petkom koji je napravio tek dodatnu tenziju kroz trgovinu. Merkur i Neptun su tek mogli dodatno i mentalno uticati na osećanje pesimizma i ranjivosti, sa prilično fizički slabim aspektima.

Neki vid osećanja praznine, neispunjena, ali i maštanja jeste istovremeno nosilo neku crnu rupu u glavi.Priličpna odsutnost, kao i porast osetljive energije preko uredjaja, saobraćaja, donođenja odluka takodje je biti dodatni problem. Ovaj lunarni uticaj može se osećati do sledeće bitne faze Mladog Meseca 13.12. Sledeći i poslednji Pun Mesec u ovoj godini je 27.12.

Danas bi ipak bez obzira na osećanje i dalje jačeg  umora ipak mogli da osećamo lakšu energiju, jer Mesec i Venera dolaze u pozitivan aspekt i mogu doneti tračke svetlosti, sreće, blaostanja i dobre energije. Povoljno vreme za dogovore, emotivna upoznavanja, kraća putovanja, stalnu komunikaciju, druženja. 

Mesec će u večernjim lasovima nositi i kvadrat sa R Neptunom pa svakako se trudite da i ove nedelje imate dovoljna sna i da odmarate organizam kad je potrebno.Treba posebno pripaziti na imunitet i disajne organe jer ovo može biti povećano vreme prehlada. 

Ipak danas se mogu pokrenuti bolji finansijsko emotivno aspekti. Biće nekih vesti koje vas mogu pokrenuti. Za neke bitne odluke, potpisivanja, potrebno će biti dosta strpljenja i dobrog razmišljanja. 


Srećno - Astro Luna





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski