субота, 11. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune 11/12.02.2023.


 Mesec do 19:36 plovi kroz vazdušni znak Vage tražeći smisao i balans na svim poljima. Ovaj vikend posebno subota može biti pozitivan za druženja, izlaske, sredjivanje stambenog prostora, ulepšavanje, razne vrste hobija, čak da se proba i nešto novo. Mesec u dosta povoljnom aspektu sa Suncem iz znaka Vodolije može doneti potrebu za nečim novim, ali brza mentalna povezivanja. Partnerski odnosi i ljubav jesu u centru pažnje. 

Danas je istina jako važna, a do nje se može doći čistom intuicijom i povezivanjem. Trigon Meseca i Saturna od 14h nose odgovornost, ravnotežu, sredjivanje stvari i dobru ravnotezu. Današnja poruka i jeste : Čini dobrom očekuj dobro! Uticaj Meseca u znaku Vage može doneti povremene strahove i nesigurnosti u odlukama, pa podrška prijatelja i bliskih osoba danas bi trebala da bude od velike pomoći.

Danas će mnogi od vas imati potrebu da dodju do pravde, ali prava generalno. Aspekt izmedju Merkura i Plutona često donosi zastrašivanje ili indirektne ucene. Ukoliko ste osetili ovakvu situaciju, nemojte se plašiti i držite dostojanstveno ono u šta verujete. 


Merkur posle nešto manje od mesecipo dana prelazi u vazdušni znak Vodolije. Ovaj tranzit pokreće slobodu govora, buntovnost, izuzetno veliku potrebu za istinom u kolektivnom nivou, potrebu da se zaštite slabiji, ugroženiji, ali da postoji ravnopravnost u svim okvirima. Veća okrenutost komunikaciji preko interneta, društvenih mreža gde možete upoznati nekog zanimljivog kao prijatelja, ili pronaći nešto zanimljivo što možete kupiti. Odlično vreme za tehnologiju, inovacije, ali i okrenutosti novim načinima lečenja, učenja i sl. Mnogo toga možemo obavljati elektronski. Merkur će boraviti u znaku Vodolije do 2.03.

Njegov značajan aspekt dešavaće se 22.02. kada će napraviti trigon sa planetom Marsom gde može da vam pokrene brze ali odlične ideje, iskrenost, konkretizaciju nečega, mogućnost da se osećate smeliji, hrabriji, da više rizikujete i saznajete. 2.03. konjukcija izmedju Merkura i Saturna pojačava strahove, kvarove, blokadu na polju komunikacije, ali i osećanje nekog ograničenja. 

Kvadrat izmedju Meseca iz znaka Vage i Plutona od 17:40 nosi destrukciju, ljutnju, emotivne povrede, ucene, sklonost manipulaciji, ali i skandalima. 

Od 19:36: Mesec prelazi u znak Škorpije. Tajanstvenost, mističnost, zatvorenost, ali duboka emotivna vezanost. Mesec u Škorpiji često pokreće seksipilnost i požrtvovanost, ali i period nekog mraka, skrivenih motiva i ljubomore.

20:28 Mesec u kvadratu sa Merkurom može izazivati svadje, nesporazume, emotivne napore na mentalnom nivou, nervozu oko dece, kao i osetljive odnose na porodičnom nivou.

Nedelja, 12.02.

Nedelja može doneti nagle vesti, neprijatna iznenadjenja koja kod mnogih mogu pokrenuti osećanje promene i rezova. Ipak, ovaj dan može biti i prijatan za porodicu, ljubav, okrenutost prirodi, ali i završetku nekih zaostalih poslova. Opozicija Meseca i Urana posebno podstiče nagle kolektivne probleme, promenu klime i povećanje prirodnih katastrofa, ali naglu emotivnu uznemirenost, osetljivost kroz prijatelje ili nemire. Nedelja može biti osetljiva osobama koje imaju senzitivniji karakter i koje teško prihvataju realno emotivno stanje u kome se nalaze. 

Lp vikend, Astro Luna


петак, 10. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -10.02.2023.


 Mesec u Vagi kroz ceo dan. Spajanje starog i novog, Neka suptilnost i potreba za spoljnim efektom. Potvrda i razumevanje drugih u potpunosti jako važno. Kreativnost, poljubci, pokloni, ljubav mogu posebno dobro uticati na zdravlje.

Medjutim Merkur pre potpunog izlaska iz znaka Jarca danas pravi konjukciju sa Plutonom - neka stare rane mogu da nose suočavanja i veliku teskobu u srcu. Strahovi da nešto ne bude kao što ste već videli. Momenat da morate ponovo proći kroz ono što ste želeli da zaboravite i ne setite se više. Neke pretnje koje nemaju efekat. Špijunaže i nepoverenje u partnerskim odnosima, koje samo troše energiju i nose veći mentalni pritisak. Istina će danas boleti. Moj utisak je da ne treba ni mnogo petljati i trošiti sebe. Ako nešto treba da se desi, nek se desi i ode. Čuvajte emocije i pokušajte da mislite na nešto ipak bolje i lepše ili pokrenite viziju da ono što vas muči trenutno, ima rešenje...

Mogućnost i kontakta sa osobama od kojih bih pre pobegli glavom bez obzira. Možete osećati u kolektivu da je sve kao dobro, a zapravo vi trezveno vidite maskaradu. To može da vam teško padne. Maske danas neće padati, već će izlaziti na površinu. Može kolektivno biti dodatnih crnih vesti. 

Ljubav danas traže dela. Neki će morati proći još jedan krug " pakla", a ostali mogu imati prilike da ako nešto u odredjenom odnosu je bilo skriveno, komplikovano može se pokazati pravom slikom. Danas treba paziti na kontrolu emocija i reakcija. Lako ljutnja može šreći u neke nepotrebne pritiske, pretnje, oštre kritike ili po principu" pamti pa vrati. Treba se izolovati od svega toga.

Opozicija Meseca i Jupitera može nositi veća očekivanja i nedostatak zahvalnosti ili pažnje. Osetljivost kroz zakon i pravila, Preterivanje u svemu.

Ipak trigon Meseca i Marsa može danas pomoći i doneti puno akcije, pokreta, obaveza, planova, društvenih aktivnosti pa se ipak neka senka nesigurnosti može pretvoriti u dobru energiju. Danas nije loše zaposliti sebe ka ličnom razvoju, ali radu na svojim nedostacima. Partnerski odnosi su važni, ali poruke koje dolaze, mogu se pojavljavati kao greške iz prošlosti. 

Danas ulepšavanje istine neće ići. Ali ulepšavanje duše, rad na sebi, lepe reči, potvrda i razumenje drugih hoce.Budite dobro - Astro Luna


четвртак, 9. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -9.02.2023


 Mesec na poslednjim stepenima u znaku Device u pozitivnom aspektu sa Merkurom i Plutonom može doneti dobre misli, duboka razmišljanja, lako povezivanje stvari, odlično vreme za pisanje, dogovore. Rani jutarnji časovi daju neku poruku neba da trebamo da iskažemo zahvalnost za dobra dela, ali da imamo period da malo razmislimo o svojim emocijama i kako da rešimo prethodne loše odnose. Dobre vreme za obnovu nečega, učenje. Povoljno vreme za traženje pomoći ili dobijanje stručnog i adekvatnog saveta, lekarske preglede. Dan je dobro započeti i dalje korisno, ali prihvatanjem sebe ili uvodjenjem onoga što mislite da vam može pomoći da se osećate dobro.

Od 9:48 prelazi u vazdušni znak Vage. Suptilnost, nežnost, estetika, ulepšavanje, elegancija, emocije u prvom planu i akcenat je na partnerskim odnosima. Zbog vladaoca Venere u Ribama potreba za romantikom, izlascima, druženjima može biti povećana.

Mesec će biti u praznom hodu do 11 i može nositi malo veća usporenja na polju pravnih procesa, putovanja ili čekanja na popravke, registracije i sl.

Naredni dani ipak nose potrebu za emocijama, šarm, omiljenost, popularnost, konektovanje sa drugima.Potreba za skrivenim istraživanjima baš na temu ljubavi bitni. Potreba za balansom, ali i nekim vidom žrtvovanja. Dobro je slušati i intuiciju na polju ljubavi.Srecno - Astro Luna


среда, 8. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune - 8.02.2023.


 Mesec i danas u toku celog dana u znaku Device. Idealno vreme da se pozabavite sa svim stvarima koje treba popraviti, odraditi, očistiti, regenerisati. Devica je zemljani praktičan znak koji često podstiče organizaciju i planiranje. I danas nam je jako dobar dan da negde u tišini napravimo planer, i pozabavimo se sobom, svojim zdravljem ili da svoje znanje prenesemo u dobrom smeru.Odlično vreme za prelazak na lakšu ishranu, masaze, meditacije, umerene aktivnosti. Pokušajte i danas da se manje bavite sitnicama, već probajte da konkrento sve ukomponujete u celinu. Danas razmišljanje o propuštenim stvarima i stvarima za koje osećate da ste sada spremniji, imaju smisla.

Mesec u ranim jutarnjim časovima pravi opoziciju sa Venerom i podstiče nesanice, neobične čudne emotivne snove, preosetljivost, gubitak raspoloženja ili emotivne oscilacije.

Mesec u trigonu sa Uranom danas podstiče da pokrenete danas nešto novo, da budete produktivniji ili da pokrenete nešto Novo u sebi, što može doneti naglo dobro raspoloženje. Povoljno vreme za poslovne dogovore, sastanke, ali i vreme koje možete odrediti za sebe. Danas možete pronaći lakši način kako da vase poslovanje ide bolje, ili da rešavate neke administrativne stvari. Dibro vreme za popravke, majstorske radove ili pravljenje novog reda. 

Večernji časovi nose opoziciju Meseca i Neptuna - preosetljivost, maglovitost, konfuzija, umor, laka sklonost naivnosti, pa i razočarenjima, pogrešni utisci, senzitivnost. Pripaziti na lične stvari i na zdravlje( u povećanju problemi sa prehladama , imunitetom i kostima!)


Danas ipak imamo nešto značajniji aspekt Venere i Urana koji može probuditi kroz malo vremenske promenjive aspekte da donese promenu. Nagla zaljubljivanja, susreti, upoznavanja novih prijatelja, mogućnost neočekivanih poklona, zarade.Pozitivno vreme za druženje, zabavu koja može uticati na povećanje raspoloženja. 

Srecno - Vasa Astro Luna

# currentmood# blanca paloma# bravoo spain

уторак, 7. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -7.02.2023.


 Molitva za Tursku.... Grozne vesti, teške slike, a negde u podsvesti mi se pojavila i misao" Zašto nisam iznenadjena? mesecima spominjem zemljotresi, zemljotresi, priroda se buni protiv ovog vremena i udara tamo gde smo najslabiji... Pun Mesec sa onim Uranom udari baš jako... Amin, ne ponovilo se nikome.... Juče sam se probudila kao da me neko tukao. Posle sam pročitala u vreme prvog udara, da sam se probudila i osećala uznemirenost u nekom čudnom snu. Bila sam pod nekim čudnim utiskom.

Mesec kroz ceo dan kroz znak Device, nas podseća da trebamo da brinemo više o sebi i svom zdravlju. Devica - posvećenost, temeljnost, poštenje, analiza, detaljisanje, sitničarenje, gledanje na sat i potreba za tačnošću, potreba za savršenstvom, red, rad u mozgu kao kljucalica.

Medjutim, danas je savet baš suprotan, okrenite se čulima, prirodi i zadovoljstvu, ali pre svega ljubavi prema sebi i svom telu. Ne robujte pravilima, ne iscrpljujte se! Ima dana kad ćete to ponoviti! Uticaj Meseca u Devici nas podseća na suštinu u svemu, ali da verujemo u energiju postojanja, susreta i povezanosti.Praktičnost je danas dobra. Sve preterano nepotrebno.Koji su saveti: 

- ustajanje na desnu nogu po mogustvu, isključivanje tv, jer vesti nisu najbolje, i podsvesno napadaju psihu pre jutarnje kafe. Pokrenuti optimizam, disati, sanjariti na javi, polako praviti praktične korake ka ciljevima koji vam prijaju. Razmislite šta je to!

- ni po svaku cenu raditi ono što vas iscrpljuje, ako morate da odete na posao, odvete dete u školu, i to vas iscrpljuje, po završetku posla, zakažite sebi neki lagani trening, masazu i ukljucite druge i tražite pomoc. Naprimer, sigurna sam da imate bolje ideje.

- danas jedite umereno, manje, zdravije, organizam će vas nagraditi boljom energijom.

- odmarajte se ili pravite pauze, 15 minuta popodnevnog odmora može puno da znači

- tražite tračak sunca, vitamin D u ovo vreme je retkost, ali znači, može uticati na tu energiju koja nam je potrebna.

- ne kukajte da morate i samo morate. Ništa ne morate. Zdravlje na prvom mestu. Ako vas motiviše posao, navalite, ali umereno. Sve može da čeka. Umetnica mora biti zdrava. 

- Ne nagomilavajte nepotrebne informacije, dal je bivši lajkovao ili je obrisao profil jer ste ga provalili.

Nista vam to ne treba. Danas se posvetite sebi. Ukladite sa ostalima Ali osnovni uslov ne slušajte ono što može pokrenuti tugu, nesreću i bol.

Zasto sam sve ovo spomenula?, pa sa razlogom. Kolektivno i moralno patimo već duže vremena. Osećaj je da ne treba gubiti nijedan dan, jer kad baš pogledate baš jučerašnje slike, danas si tu, sutra nisi. Zivi. Najbolje sto znas. Ne troši se tamo gde ne može baš ništa doprineti. Gde se sve zna unapred. A vreme prolazi.

Mesec i Mars ponovo u sukobu u večernjim časovima. Neće to osetiti ako malo poštujete sebe i univerzalne poruke. Možda ja nisam u pravu, ali univerzum, ali i Full Moon vide sve. Srecno - Astro Lunaпонедељак, 6. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -6.02.2023.


 U Novu nedelju ulazimo sa uticajem Full Moon u Lavu  koji pojačava dramatičnost, ali izazove koje možemo osećati i danas. Ipak, danas možemo osetiti zaštitu Merkura koji će u sekstilu sa Neptunom doneti začin zaštite, odličnu intuiciju, odlične umetničke sklonosti, ali vreme kada treba da smirimo malo emocije i pustimo da srce samo upija i oseća stvari. Možete imati mogućnost kreativnih potencijala koje ćete staviti u prvi plan, ali neočekivanih susreta, dobijanja informacija ili želje da nešto što dugo osećate u sebi i pokrenete. Podsvesno možete lako povezivati stvari ili doći do skrivenih, ali važnih informacija. Danas inspiracija može biti u talentima i autentičnim idejama koje vam mogu pomoći da se osećate jako i da se drugima predstavite hrabrije. 

Opozicija Meseca i Saturna u popodnevnim časovima može doneti osećanje tereta dnevnih aktivnosti, ali i osetljivost kroz kritike, autoritete i smanjenje samopouzdanja zbog sklonosti opterećenju.Može dolaziti do zabrinutosti za nešto što je povezano sa ponosom ili ličnim razvojem. Mnogi od vas vreme od 15-20h mogu prespavati ili mogu osetiti da je vreme da se malo povuku od svega. Veoma osetljivo vreme za trgovinu, kupovine, danas bolji dan ko ima smisao da sam nešto kreira ili napravi. Veća potreba za zabavom nego odgovornošću.

Od 22:15 Mesec prelazi u znak Device. Emocije se smiruju, umerenost i okrenutost radu, zdravlju, planiranju ove nedelje, sitnijim budućim kupovinama, učenju biće u provm planu. U porastu analitičnost i temeljnost, ali posvećenost stvarima gde moramo pokazati odgovornost. 

S obzirom da Mesec neće praviti nijedan važan aspekt do kraja dana biće u praznom hodu, koje može biti vreme da nešto naučite ili prosto se odmorite i napunite baterije za naredna dva dana. 

O nedeljnim aspektima možete detaljnije videti na mom youtube kanalu: 

Srećno - Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski