субота, 2. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI DAN -2 MART

Na današnji 2 mart 1962 rodjen je muzičar, glumac, tekstopisac, i vodja grupe Bon Jovi -JON BON JOVI( rodjen u vodenom zavodljivom ženskom znaku Riba na tajanstvenom 12 stepenu stepenu izuzetne intuicije , mašte i dobrom životnom stepenu za muziku i glumu, sa podznakom na 17 stepenu Vage koji mu donosi poseban šarm, popularnost kod publike, posebno ženske publike, ali i potrebu za harmonijom u bračnim odnosima, poznato je da je oženjen svojom suprugom Doroti od 29. marta 1989. godine i sa njom ima četvoro dece: Stefani Rouz, Džesija Džejmsa Luisa, Džejkoba Herlija i Romea Džona.).Mesec u jarcu je poseban znak emotivne odgovornosti i ranog sazrevanja.Počeo kao čistač u muzičkom studiju, a postao jedan od svetskih poznatih muzičara širom sveta.Stelijum planeta u Vodoliji poseban je znak rok muzike, dugo je nosio i dugu kusu, te buntovne, revolucionarne i genijalne pojave, a Venera u ribama znak romantićnosti i omiljenosti.Svestran, okrenut ka i većina Riba humanitarnom radu, voli sport, čak je bio i politički aktivan.Jon Bon Jovi je legenda koja traje i sigurno neko ko može u daljem periodu spremati velike promene i projekte.

Na današnji 2. mart 1968 rodjen je agent "James Bond 007" -Daniel Craig( ovaj engleski glumac počeo je da se bavi glumom vrlo rano još u 6 godini.Rodjen u znaku Riba na 11 stepenu što označava da je vrlo druželjubiv, socijalan i pozitivan.Položaj Marsa, Meseca i Saturna u ovnu je sigurni znak što je postao 6 po redu tumač uloge James Bonda jer je to izuzetna snaga, hrabrost, izdržljivost i brzina posebno za ovakav akcioni profil filma, po čemu je posebno postao poznat i koji mu i najviše odgovara.Ovaj energični glumac voli društvo, ima dosta prijatelja i sa puno izazova prihvata nove uloge.Zbog većeg broja planeta u ovnu bavio se i sportom( ragbi, atletika).Od 1992. do 1994. bio je oženjen škotskom glumicom Fionaom Loudon sa kojom ima ćerku (Ella, rođena 1992.). Od 2011. je u braku s Rachel Weisz.

Na današnji 2 mart 1973 u Zrenjaninu rodjena je košarkaška legenda -DEJAN BODIROGA.Mnogi ljubitelji košarke ga smatraju najboljim igračem koji nikada nije igrao u NBA ligi. Sa reprezentacijom Jugoslavije Bodiroga je osvojio srebro na Olimpijskim igrama 1996., dva Svetska prvenstva i 3 Evropska prvenstva. Dva puta je bio dobitnik zlatne značke Sporta, nagrade za najboljeg sportistu u Jugoslaviji. Dejan Bodiroga je poznat je zbog liderstva, košarkaške inteligencije i sposobnosti da igra na svim pozicijama.Konjukcija Marsa i Severnog čvora ukazuje da je Dejan izuzetni patriota, ali vrlo istrajna i uporna ličnost.Asepkt njegovog Meseca u vodoliji ukazuje na neobičnu emocionalnost, ali stabilna osećanja i sklonost da bude dugo usmeren na budućnost i trajne vrednosti.Izuzetno lojalan, sjajan prijatelj.Sunce i Venera u ribama donosi humanost, dobroćudnost, romantičnost i veliku ljubav prema košarci.Oženjen Ivanom, ima sina Nikolu.Vrlo porodičan i posvećen svemu što radi.


петак, 1. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI DAN -1 MART

Na današnji 1.03.1994. rodjen je kanadska pop R&B zvezda-JUSTIN BIBER.Rodjen u vodenom znaku Riba sa vrlo prepoznatljivim i harizmatičnim podznakom u znaku Škorpiona na zadnjem 29 stepenu koji je poseban znak velikog ličnog uspona.Pluton na samom ascedentu ukazuje na izuzetno jaku, plahovitu i borbenu ličnost.Miljenik današnje generacije iako deluje blago na prvi pogled, je jedan urban, genijalan momak koji stalno napreduje na svetu muzike.Na YouTubeu ga je otkrio Scooter Braun, koji je kasnije postao njegov menadžer( mars i merkur u vodoliji je znak naglog uspeha povezan sa kompjuterima i internetom).Mesec u blizini Spike u znaku Vage ukazuje na veliku popularnost ženske publike, a Jupiter u škorpionu na psihološku istrajnost i otpornost.Ovaj momak je vrlo vezan za svoje korene i svoju majku koja može izuzetno uticati na njegovu karijeru.Njegov prvi singl, "One Time" je izdat 2009. godine, te se plasirao u top 10 u Kanadi, te u top 40 u nekim drugim zemljama. Njegovo prvo izdanje, EP "My World", je izdan 17. 11. 2009. te je dostigao platinastu nakladu u SAD-u. Bieber je postao prvi muzičar da ima sedam pjesama na Billboard Hot 100 listi.( merkur trigon mesec -omiljenost, nagla popularnost, buntovna energija kroz muziku, ali stalna želja za afirmacijom.Biber je i medijska ličnost pa se o njemu stalno pisati.Pred njim je izuzetna karijera, a posebne prekretnice slede od 2017 kroz promenu imidža i stila muzike koja će mu tek doneti popularnost i slavu).

Na današnji 1.03.1969 rodjen je španski glumac i Oskarovac -HAVIJER BARDEM.Rodjen u znaku Riba znaku umetnosti na 10 stepenu stepenu Jarca koji ukazuje na izuzetnu ambicioznost, ali spor i siguran put ka velikom uspehu.Takođe je petostruki dobitnik prestižne španske filmske nagrade Goja, zatim Zlatni globus, BAFTA( uticaj jakog Meseca u lavu koji je pod Španijom svakako donosi najveći uspeh u svojoj zemlji).Ovaj sjajan gospodin i džentlmen( jupiter konjukcija uran u vagi) je vrlo strastveno okrenut glaumi, emocijama i potiče iz glumačke porodice.Moguće je da je bio vrlo buntovan u mladosti i da je dosta lutao do pravih uloga.Mars u strelcu mu donosi jednu slobodoljubivu energiju i da je sklon da uvek prihvata pomalo nedostižne i neobične uloge, da voli da putuje.Poznat je i kao suprug velike zvezde Penelope Kruz sa kojom ima sina i čeka drugo dete.Ove godine je dobio i zvetdu slavnih što nije neobično zbog uticaja Meseca u lavu u trigonu sa njegovom Venerom u ovnu.Iako iza sebe ima puno velikih uloga, svaka uloga za njega predstavlja odgovornost, veliku pripremu.Moguće je da je dosta religiozan, da ne voli predrasude, ali da je uticaj žena u njegovoj porodici izuzetno važan kroz život i karijeru.Nije neobično što je Oskar posvetio svojoj majci.Poseduje svoj restoran u Španiji.Mislim da su pred njim tek bitne uloge, jer će period od leta sledeće godine posebno najaviti važna glumačka ostvarenja koja mogu biti povezana sa još jednom nominacijom za Oskara.


четвртак, 28. фебруар 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 28 FEBRUAR

Na današnji 28. februar 6 pre nove ere rodjen je ISUS( po podacima evropske astrološke asocijacije, Isus je rodjen u znaku Riba sa podznakom na 12 stepenu Jarca( stepen vere, molitve, religije).Položaj njegovog Neptuna na Mc u trigonu sa natalnim Jupiterom i Suncem u ribama je znak izuzetnog blaženstva, pozitivne vere koje je prenosio na ljude.Nakon mučeničke smrti, postao je centralna figura hrišćanstva i važna figura u nekoliko drugih religija. Muslimani ga smatraju prorokom, hinduisti avatarom, a hrišćani mesijom i Sinom Božjim, nazivajući ga Isus Hristos.Prema Mateju i Luki, Isus je rođen u judejskom Vitlejemu. Rodila ga je Marija, devica, čudom Svetog Duha. Jevanđelje po Luki daje opis anđela Gavrila koji posećuje Mariju da bi joj rekao da je izabrana da nosi Sina Božjeg (Luka 1:26–38). Prema Luki, naredba Oktavijana Avgusta (lat. Octavianus Augustus) primorala je Mariju i Josifa da napuste svoj dom u Nazaretu i odu u dom Josifovih predaka, kuću Davidovu, zbog Kvirinijevog popisa.
Istoričari uglavnom opisuju Isusa kao putujućeg propovednika i vođu religioznog pokreta unutar judaizma.Prema istorijskim rekonstrukcijama, Isusa je krstio Jovan Krstitelj, podučavao je koristeći se metaforičnim i poučnim pričama, uputio je izazov bogobojažljivoj tradiciji, legalizmu i društvenoj hijerarhiji, a razapeli su ga Rimljani. Istoričari su podeljeni po pitanju toga da li se Isus bavio isceliteljstvom i egzorcizmom, propovedao da je kraj sveta blizu i video svoje raspeće kao neizbežno.


Nakon što je Isus rođen, par je bio primoran da iskoristi jasle umesto kolevke, jer nisu mogli da nađu smeštaj u gostionici (Luka 2:1–7). Po Luki, anđeo je obznanio Isusovo rođenje duhovnim vođama koji su došli da se poklone novorođenom detetu. Matej govori o mudracima koji su doneli darove Isusu kao novorođenčetu nakon što su pratili zvezdu za koju su verovali da je znak da se rodio Kralj Jevreja (Matej 2:1–12- severni čvor u biku u 4 polju).

Na današnji 28. februar 1985 u Beogradu, rodjena je teniserka JELENA JANKOVIĆ(rodjena u znaku Riba sa Suncem u 10 astrološkom polju koji je odličan znak za profesionalno bavljenje sportom, ali sjajan znak za talenat vezan za muziku, Jelena je kao dete svirala klavir.Njeno Sunce na 9 stepenu Riba ( stepen inostranstva donelo joj je medjunarodnu karijeru, ali da je kao vrlo mala  trenirala u Teniskoj akademiji Nika Boletijerija.9 stepen je najavio još jednu sudbinsku povezanost, tačno na deveti rodjendan prvi put je uzela reket u ruke zahvaljujući starijem bratu Marku.Njen podznak se nalazi u veselom vazdušnom znaku Blizanaca, koji donosi da Jelena ima afinitete da bude vrlo svestrana, da je odličan imitator-skriveno, ali da joj je jako važno da bude mentalno bezbrižna da bi se na pravi način bavila tenisom.Često uticaji sa strane, komentari, mediji, ali i osetljivost na porodičnom planu može negativnije uticati na njene rezultate.Postojao je period zasičenja ili manje nervoze gubitka samopouzdanja koji polako odlazi.Jelena je izuzetno intuitivna devojka koja živi za svoje teniske snove.Moguće da je zbog Meseca u blizancima u 12 polju imala puno skrivenih teniskih idola.Ne treba zaboraviti da je smatraju najmarljivijom teniserkom, druželjubivom, ali da je 2008 bila i broj 1.Zbog osetljivosti Merkura i Meseca Jeleni često mogu mučiti problemi sa petama i alergije.Dobro se oseća u inostranstvu i lako stiče prijatelje.Emotivno joj odgovaraju markatnije ali psihološki jače osobe.Iako može imati uspona i padova, Jelenin rad i trud ne treba zanemariti, jer posebno od leta, početka jeseni ulazi u izuzetno važan poslovni period kada bi mogla napraviti veće rezultate, ali nemojte se iznenaditi ako dodje do nove titule.Ova emotivna, ali vrlo energična Beogradjanka  krasi svojom umiljatošću i disciplinom i pred njom je jako dobro vreme.Na privatnom planu baš ulazak u 28 rodjendan može biti jako sudbinski značajan, a potpunu transformaciju doživeće kada postane majka.Dobrotvorni rad, mogućnost samostalnog rada po odlasku u tenisku penziju, ali stalna popularnost pratiće ovu simpatičnu devojku.

RIBE PODZNAK DEVICA


Ribe podznak Devica je malko kontradiktorna kombinacija jer su ova dva znaka u opoziciji, pa jedan teži analizi, mozganju i neopušten je, dok drugi sanja, mašta, prepušten je svojim snovima.Zbog toga sama osoba može dolaziti u nejasne situacije ili može imati utisak da " stoji u mestu" i ne može da ispuni sve što je naumila.Nekako je ovo spoj svetlosti i tame, pa osoba može ići od potpune romantičnosti, do pesimizma i lakog razočarenja.Može biti izuzetno naklonjena partnerskim odnosima i mislim da će za osobe ove kombinacije brak, emocije, porodica biti od većeg značaja.Iako naizgled popustljiva, ova osoba može biti izuzetno strog, nekad i previše odgovoran roditelj.Potrebna joj je osoba koja će sa njom deliti njene jake snove, koja će joj govoriti da je mnogo voli i onda ona može opušteno da se posveti karijeri i svom statusu bez opterećenja da je privatno nezadovoljna.Često ovakav spoj nosi i osobe koje imaju nesredjene emotivne odnose zbog posla i obratno, zato je izbor partnera/ka vrlo bitan.Ovo su osobe koje teže neobičnim sudbinskim ljubavnim odnosima, ali su ili u dugom odnosu ili same.Na poslu imaju izuzetno genijalne i originalne ideje, ali vole slobodu i ne vole da ih neko pritiska.Podsvesno osećaju da više vrede, iako se to ne vidi spolja, mogu delovati skromno, a očekivati izuzetno mnogo i od sebe i od svoje sudbine.Iako na prvi pogled mogu delovati čisto, čak povučeno, ne bi valjalo da ih neko isporovocira jer bi mogle biti izuzetno neprijatne.Često mogu računati na finasijsku sigurnost i preko bračnog odnosa.Ovo je emotivni racionalista koji se često bori izmedju jake logike i potrebe da se intelektualno izdigne i emocija koje su mu bitne.Često ovu osobu vodi jak nagon ka kontroli, iako kao Riba želi mir, opuštenost i da sve ide polako.Može biti vrlo samokritična, zahtevna, iako neko ko može računati na punu podršku porodice.Ribe -Devica se mogu bolje osećati daleko od mesta rodjenja, a posebno kontakt sa bogatijim zemljama im parira.Ovakva osoba nikad ne zaboravlja stare prijatelje, ali možete biti vrlo skeptična i nepoverljiva prema novom okruženju.Često joj ne prija kruženje i želi da se izdigne iznad drugih.Ima specifičan ukus, ali se često oblači vrlo maštovito i nalazi odeću koja nije u trendu ali opet privlači sjajnu pažnju okoline.Može biti odličan savetnik, lekar.Njen perfekcionizam je malo zamara, a ustvari čezne za pravim emocijama, da pusti da stvari idu drugačije.Zbog toga je voljena osoba pokretač da ova osoba privatno ide u jednom dobrom pravcu i da se mentalno bolje oseća, jer ova kombinacija često ima jake unutrašnje nervoze i vrlo osetljiv nervni sistem.Emotivno je nije lako osvojiti.Kombinacija nosi lepe osobe koje nisu uvek zadovoljne sobom i misle da uvek mogu bolje da izgledaju.Ribe -Devica je svesna da su joj emocije ranjive, pa se nekad teže snalazi u bolnim ili problematičnim odnosima.Voli mistiku i eksperimentalnu muziku, a voli internet iako joj takav vid komunikacije služi za zabavu uvek može doživeti neobičnu privlačnost drugih.Jako je fotogenična.2013 može biti emotivno plodnija godina za ovu kombinaciju, posebno važna kroz prekretnice njenih bliskih prijatelja i odlična za timski rad.Ovo je godina kada Ribe -Device moraju pokazati veće ambicije jer mogu dobiti neočekivano dobre šanse.Na poslovnom planu potrebno je veća borbenost, samopouzdanje i ako treba menjati sve, jer standarno stanje može nositi depresivnost.Iako je trenutni period posebno " senzibilan" za osobe ove astrološke kombinacije, intuicija ih ne izdaje.

среда, 27. фебруар 2013.

RIBE PODZNAK LAV


Osobe koje nose ovu kombinaciju su vrlo prepoznatljive, atraktivne, izuzetno teže ličnoj afirmaciji, ali im nekad smeta osećajnost jer se ovde malo suprostavlja energija vodene Ribe sa kraljevskim Lavom koji baš ne voli da popusti, ali zna itekako da prepozna kako da usmeri svoju emociju na pravo mesto.Mogu biti vrlo probirljive po pitanju ishrane.Vole fer odnos kroz odnos sa novcem.Ovo su vrlo kulturne, prijatne osobe koje se često dosta rano osamostale, jer im je jako bitna samostalnost u svakom pogledu.Trude se da ostave jak utisak na okruženje.Možda je ovo i jači tip Ribe koja voli više da se dokazuje, nameće, ali tu dolazi do protivrečnosti izmedju energije i emocija, pa može biti perioda da osoba ne zna baš najbolje da se snadje u svojoj koži.Ove osobe žele u svakom pogledu da blistaju, da vole punim srcem i mogu biti izuzetno idealistične u pogledu emocija, za njih je osoba koju vole i prime u život -sve.Itekako znaju dobro da sakriju svoje emocije, ali su posebno ranjive na porodične probleme i sećanja iz detinjstva koja baš ne vole da dele sa drugima.Jako veruju u sudbinu i često znaju da predosete jako bitan dogadjaj bilo loš ili dobar.Jako vole egzoteriju, kulturne i odmerene osobe.Poseduju jednu crtu humanosti da ih nikad ne interesuje šta drugi misle, već kako se one osećaju.Jako im je važno da rade odgovorno, ozbiljno i da budu cenjene, ali i dobro plaćene.Mogu dobro obavljati i državne poslove, mada je ovo više kombinacija koja daje dobre umetnike, psihologe, pravnike.Pored sebe se emotivno najbolje slažu pored moderne, liberalne , genijalne, ponosne, ali dinamične osobe.Mnogi sa ovom kombinacijom znajud a požure u brak radi porodičnih pritisaka, pa medju ovom kombinacijom zna da bude i dosta razvoda.Ipak, ove osobe osećaju da će uvek biti nagradjene za svoj trud i zbog toga ipak nalaze pre ili kasnije osobu za sebe.Čime god da se bave, ove osobe rade pounim srcem.Jako se vezuju za poslovno okruženje, pa teže menjaju poslove.Kao rdoitelji su izuzetni, često su im deca idoli, obožavaju ih i ne mogu prosto da ih kažnjavaju.Svakako Lav u podznaku utiče na jača samoisticanja, samosvest i potrebu za samopoštovanjem, pa ako se nadju u okruženju gde se ne mogu izraziti mogu biti sklone povlačenju.Uvek su u potrazi za čvrstim osloncem, svetlima, romantičnoj ljubavi.Sunce i more su im najbolji lek od svih glavobolja, a kao prijatelji često skupljaju mnogo različitih ljudi oko sebe.Često uz velike napore i kad najmanje očekuju rešavaju stambena pitanja.Većina ima napore i velika odricanja u porodičnim odnosima ili rane gubitke.Riba -Lav zna da bude i uzdržana i vrlo eksplozivna, pa sve zavisi kako se oseća trenutno i šta očekuje, a ona mnogo očekuje uvek od sebe i zna da može bolje, ma najbolje:))Nekad im je teško jer žele da svet bude savšen, pa su u stalnoj potrazi za nečim važnim, konkretnim, savršenim.Ribe -Lav često imaju u ranom periodu dosta problema sa stopalima i želucem, kasnije reumatskih problema.Ovo je kombinacija Riba koja je najviše sklona nekim neobičnim dijagnozama koje ni lekari ne mogu da utvrde.Često na zdrastvene probleme utiču stvari iz prošlosti.Ipak ovo je kombinacija jako izdržljivih osoba koje posebno u drugoj polovini života žive vrlo aktivno.....Osećaju se dobro na drugim kontinentima.Često poseduju unutrašnju jaku duhovnu crtu da se odbrane od loših misli ili loše energije drugih.Na polju emocija jedino trebaju izbegavati brzopletost.2013 nosi da će mnogi pripadnici ove kombinacije tražiti sebe, vraćati se na prošlost jer im je potrebno da stave tačku na nešto da bi krenuli dalje.Mogu posebno u ovoj godini imati mogućnost da odputuju na mesta o kojima su sanjali, da budu više vezani za svoje kumove ili prijatelje iz detinjstva.U svakom slučaju mnogo snova, ali i stavljanja svog života na početak.Nagrade dolaze nešto kasnije, zato budite još malo strpljivi prema svojim željama: )))

RODJENI NA DANAŠNJI 27.februar

Na današnji 27 februar 1932 rodjena je jedna od najlepših glumica decenije, žena ljubičastih očiju i izuzetnog šarma -ELIZABETH TAYLOR( rodjena u znaku Riba na 7 stepenu( stepenu elegancije, mode, lepote) sa podznakom u vrlo optimističnom vatrenom znaku Strelca sa vladaocem Jupiterom u lavu koji je od samog rodjenja najavio prestiž, uspeh, da će njen lik i delo ostati u sećanju i posle njene smrti.Dobitnica čak 2 Oskara.Udavala se osam puta, a imala je sedam supruga.Njen nestabilni Merkur u opoziciji sa Neptunom tražio je ideal, nemoguću ljubav.Venera kvadratura Pluton označava i fatalne veze, ali brze ulaske u brakove pošto je u padu u znaku Ovna.Za nju se govorilo da je bila najbolja Klepotra na filmskom platnu, da je volela nakit, parfeme što i jeste pozicija njene kombinacije, ali u horoskopu je prisutna humanost koja je bila zanimljiva pred kraj njenog života jer se bavila dobrotvornim radom, ali izvesna manja nesigurnost kroz emocije što označava da je i zdravlje često bilo osetljivo zbog emotivnih situacija kroz koje je prolazila.Izuzetno fotogenična, žena koja je nekad bila i vrlo nesrećna zbog svoje posebnosti, ipak je ostala legenda koja živi.Bila je inspiracija mnogim muškarcima, ali vrlo požrtvovana, velika sanjalica, neko ko je prosto bio rodjen za scenu i glumu.

Na današnji 27 februar 1981 rodjen je jedan sjajan umetnik, tekstopisac i muzičar -JOSH GROBAN( Sunce u 7 polju najavljuje izuzetnu popularnost u javnosti i prelep glas, a Merkur u vodoliji originalnost i stalnu potrebu da pravi nešto novo.Podznak u Lavu je poseban znak popularnosti i sreće na muzičkom nebu.Nije neobično što je prvo studirao glumu, pa prešao u muzičke vode.( puno planeta u Ribama uz ascedent u Lavu).Dobitnik je Gremija 1998, a ovaj multitalentovan muzičar svira skoro sve istrumente.Mesec u strelcu mu donosi optimističan duh i dobru dušu.Moguće da je jako vezan za svoje korene.Pamtimo ga iz Fantoma iz opere, kao i njegovog divnog glasa iz filma Troja.
уторак, 26. фебруар 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI DAN -26 FEBRUAR

Na današnji 26 februar 1802 rodjen je francuski književnik, dramaturg, aktivista za ljudska prava -VICTOR HUGO( rodjen u znaku Riba opozicija Saturn(4 polje)- ekstremna konzervativnost u mladosti, bio je proteran iz svoje zemlje za vreme Napoleona sa podznakom u vrlo dubokom znaku Škorpiona, Mars 1 stepen Vodolije kroz 3 astrološko polje- znak njegove strastvenosti na političkom, umetničkom nivou).Pripada istaknutim ličnostima francuske književnosti, bio je dosta okrenut romantizmu što je jeste jak znak njegove astrološke kombinacije.Venera u 4 iako pod lošim aspektom Saturna imala je značaj njegove ljubavi iz detinjstva za koju se vezao.Imao je troje dece uz jedno izgubljeno( vrlo loš aspekt Merkura i Marsa iz petog polja).Osim umetničkog rada i sjajnih dela u pozorištu malo ljudi zna da je Hugo napravio 4000 crteža.( skriveni talenti praćeni tihim radom stelijuma Riba).Victor Hugo je svetac u Vijetnamskoj religiji Cao Dai.Grad Pariz očuvao je njegova boravišta na Guernseyu i u Place des Vosges 6, Pariz i pretvorio ih u muzeje. Kuća u Viandenu, Luksemburg u kojoj je boravio 1871. također je pretvorena u komemorativni muzej.Posebno poznat po omanima Jadnici (Les Misérables) i Zvonar crkve Notre-Dame (Notre-Dame de Paris). Među njegovim mnogim pjesničkim zbirkama, Les Contemplations i La Légende des Siècles .

“Snovi stvaraju budućnost.”-Hugo

Na današnji 26 februar 1932 rodjen je muzičar i pevač -JOHNNY CASH( rodjen u znaku Riba sa duplim ascedentom na 22 stepenu Riba koja je prava umetnička, maštovita i izuzetno neobična kombinacija koja radja samouke umetnike).Stelijum planeta u Ribama donosi jednu osećajnu, tajanstvenu prirodu punu vizija, ali osobu koja se borila sa svojim snovima i osećanjima.Mesec u škorpionu je pojačavao stvari što se oseća kroz tekstove njegovih pesama.Sažljiv na druge(velika saosećajnost za američke domoroce).Pozicija Merkura sa Neptunom u opoziciji često je znak koji je savršen za note, muziku, ali se Johnny dosta teško snalazio u svakodnevnici, ima mogućnosti da je bio poročan( jak znak drogiranja koju je ostavio uz pomoć svoje druge žene), a gubitak brata mu je doneo veću zatvorenost, ali želju da stvara muziku koja mora biti posebna.Često je sanjao neverovatne stvari što i jeste pokazano kao bitno( imao je priliku da kaže da je često sanjao raj i andjele).Umro je od dijabetisa.Iza sebe je ostavio izuzetna dela, kao i petoro dece iz dva braka.Svoju veliku ljubav Junu upoznao je nešto kasnije.Njegova muzika i dan danas živi("I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", "Get Rhythm" and "Man in Black".)Dobitnik je Gremmi nagrade.

Na današnji 26. februar 1953 rodjen je pevač i tekstopisac -MICHAEL BOLTON(poznat po romantičnim baladama iako je 70 bavio hevimetal muzikom.Spada u plaćenije i angažovanije muzičare, izdao 17 studijaskih albuma i 35 singlova 1975.Dobitnik Gremija.Rodjen u znaku Riba sa vrlo inovativnim Suncem u trigonu sa Uranom, sa podznakom u vatrenom Strelcu i plodnim Jupiterom u biku koji osim što mu je doneo tri ćerke, doneo mu je plodnost u kreativnom radu).Njegove pesme :" When A Man Loves A Woman ,A Time For Letting Go  su hitovi koji se i danas slušaju sa istim žarom.

Na današnji 26. februar u Sarajevo, 1970 rodjen je ivši jugoslovenski košarkaš. Danilović je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio 4 evropska prvenstva i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama. Proglašen je za evropskog igrača godine 1995. i najboljeg igrača italijanskog prvenstva 1998.Trigon Sunca u ribama sa Mesecom u Škorpionu nosi osobu izuzetnog senzibiliteta, harizmatičnog i sa jakom vizijom.Venera u ribama mu donosi dobroćudan karakter, ali da je vrlo osećajan i izuzetno senzibilan.Vrlo okrenut svojoj porodici, supruzi i ćerkama.Malo temperametni uticaj Marsa u ovnu koliko je Saši doneo sjajan sportski duh, smisao za takmičenja i uspeh na polju košarke, često nosi isključivost i impulsivnost koja mu je s vremena na vreme smetala.Izuzetno pravičan i sjajan prijatelj.Pozicija Jupitera u lošem aspektu sa Saturnom može doneti da će imati spor, ali siguran uspeh ili napredovanje u zrelijim godinama, ali da treba uvek obratiti pažnju na finansijska ulaganja.Ne bi trebao da se bavi politikom jer bi se veoma razočarao.Mislim da je ostao onaj isti Saša kao na početku i da je jako vezan za svoj prvi klub.Saša može imati posebno u narednom periodu jaku viziju čemu želi da se potpuno posveti, uz veću podršku porodice.Može često imati svoj tajni dom koji će koristiti da se odmori sa porodicom.


понедељак, 25. фебруар 2013.

RIBE PODZNAK RAK


Osobe koje nose kombinaciju Ribe sa podznakom u Raku su izuzetno osećajne iako se u njima bude naizgled dve slične, a tako različite emocije i energije( jedna pasivna -Ribe i nestvarna Raka).Ovo su osobe koje imaju izuzetna predosećanja, a svoja iskustva iz detinjstva, rane mladosti sakupljaju kao kolekcionari prošlosti u svojoj psihi.Nikad ništa ne zaboravljaju.Veliki su idealisti, pobožne osobe, izuzetno interesatne, često vrlo lepe( većina ima prelepu kožu i oči koja se primećuje na prvi pogled).Ovo su večiti putnici, osobe koje imaju izuzetan dar za fotografiju, modu, umetnost.Mnogo vole da se druže i plaši ih samoća, ali vole ponekad da budu same sa sobom prelistavajući stare dnevnike, albume, slike.Često imaju bar jednu tešku, komplikovanu nemoguću emotivnu priču koja ostavlja veliki trag na njihovu psihu.Medjutim, iako deluju nežno, nikad ih ne treba podceniti jer su ovo izuzetno borbene osobe, koje se često mogu " izvući" iz velikih rizika i neprijatnih situacija.U stanju su da se potpuno daju drugima kad žele da pomognu.Jako im je bitna reputacija porodice, prostor u kojem žive( mora biti veliki, lepo uredjen i u njemu vladati harmonija, jer teško podnose svadje, osude, rasprave).Poseduju izuzetnu profesionalnu energičnost, mada im često fali potpuna organizacija svakodnevnice" kad bi dan trajao 48 sati stigli bi da završe sve obaveze".Iako većina pripadnika ne deluje tradcionalno u ranom periodu, kasnije im je jako važna porodica, i sve odluke se donose pod uticajem porodičnih slika, podrške porodice.Mogu biti veliki rodoljubi.Često kriju osećanja u javnosti, i znaju da se ponašaju suprotno od onoga kako se osećaju.Imaju smisla za biznis, umetnost.Često putuju prema dalekim zemljama, gde osećaju da pripadaju.Naravno kontakt sa vodom je najbitniji, kao i molitve jer ih to daje vitaminsku bombu da nastave dalje.Često ovaj profil osoba može imati i buran emotivni život, ali se nekako u braku stabilizuju, smiruju i nalaze pravi sklad.Često Ribe podznak Rak imaju istinite snove.Znaju da čuvaju tajne i često vole diskretniju komunikaciju.Ne vole previše da se zna sve o njihovom ličnom životu u javnosti.Imaju uvek dosta prijatelja.Mogu biti sjajni kolekcionari, romantici koji stalno imaju mogućnost da imaju neka neobična dešavanja i dogadjaje.Kod njih jak uticaj ima fantazija, idealizam i nekad im je teško da se spuste na zemlju i tako donose odluke.Vole nežnost i pažnju.Uvek osećaju ko ih voli.Autoritet im je često obojen brigom za druge, što im malo smeta, ipak ova kombinacija je dobitna pa medju pripadnicima ove kombinacije ima dosta uspešnih osoba, upravo zbog tog šarmatnog senzibiliteta kojim očaraju druge na prvi pogled.Ono što trebaju izbegavati je uticaj okruženja, jer Riba -Rak ima snagu nezavisnosti i hrabrost kad je najpotrebnije.Njima ne trebaju savetnici, već iskreni prijatelji koji bi bili kad je najteže.Znajud a se često vraćaju na prošlost.Baš ove godine posebno od leta pa u narednih godinu dana imaće mogućnost da promene loše navike, da analiziraju svoj život do tad i da naprave velike promene.Imaće jaču intuiciju i mnogo zaštite od Boga za sve što preduzmu.Riba -Rak je jako osetljiva na poniženje, ismejavanja, kritike.Njoj uvek treba prići na suptilan i diplomatski način.Vrlo je važno da ovakva osoba radi posao koji voli.U suprotnom imaće dugo traganje za pravim poslom.U poslu često ima neiskrenosti, ali Riba -Rak oprašta, popušta, zna da predje preko nepravde i onda samo ode ili promeni preko noći stvari.Ovakva osoba ima i faze povučenosti, pa nagle energije da promeni svet oko sebe.Riba -Rak je mistična duša puna ljubavi za sve, koja se trudi da kontroliše svoja osećanja, ali može imati faze izuzetne isključivosti koja joj smeta.Ovo je dobar roditelj koji mora biti malko strpljiv dok su deca mala, ali teži da bude moderan roditelj.Voli egzotiku, veruje u sudbinu jer zna da posle teškog momenta dolazi njeno vreme i njeno " sunce".Ovim osobama je potreban realan, autoritativan, zreo partner/ka pored koga će se vratiti u oazu mira.Ova osoba jako teška iskustva može steći u prvoj polovini života, da bi u drugoj uživala u miru, porodici.Ovo su ambiciozne osobe i većina vrlo rano počinje da radi.Ova godina će doneti mnogim pripadnicima ove kombinacije da rade na sebi, osnuju porodicu, da se prilagode i dobro spoje staro sa novim.Možda će profesija malo sačekati, jer 2013 je godina ličnih dela i emocija.

RODJENI NA DANAŠNJI DAN -25 FEBRUAR

Na današnji 25 februar 1861 rodjen je austrijski filozof , društveni reformator, arhitekta, kritičar -RUDOLF STEINER.Početkom 20 veka osnovao je duhovni pokret, bio je vrlo okrenut egzoteričnoj  filozofiji( podznak Škorpion donosi i povećanje mističnosti), a radio je u saradnji sa različitim kulturnim i umetničkim medijima( venera u vodoliji u opoziciji sa jupiterom u 9 polju kroz znak lava koji je poseban znak duhovnika, filozofa, reformatora).

Сусрет с кармом
Предавање, Др.Рудолф Стеинер
Беч, 8 фебруар 1912, ГА 130

Зашто требамо комфор, утеху у животу? Зато што можемо бити тужни због бројних догађаја, или зато што патимо као резултат боли која нам је нанесена. Природно је да, најпре, човек реагује на бол као да се изнутра буни против ње. Пита се зашто мора трпети бол. "Зашто ми је нанесена ова бол? Зашто мој живот није уређен на такав начин да не трпим бол, да сам задовољан "? На ово се питање може задовољавајуће одговорити на основу правог знања у вези природе људске карме, људске судбине. Зашто патимо у свету? Овде мислимо на спољну као и на унутрашњу патњу која се јавља у нашој психичкој организацији и оставља нас неиспуњени. Зашто се сусрећемо с таквим искуствима која нас остављају незадовољним.Чак и једноставно разматрање живота између рођења и смрти може довести до оваквог гледања. Ако гледамо на укупност живота, међутим, и ако се суочимо са нашом кармом како је објашњено на предавању пре два дана, доћи ћемо до закључка да је сва бол која нас погоди, сва патња која нам дође на пут, такве природе да је била тражена од наших мана. Далеко највећи део наше боли и патње је тражен од несавршености коју смо донели преко од ранијих инкарнација. Пошто те несавршености имамо унутар нас, постоји у нама мудрији човек него смо ми сами који бира пут боли и патње. То је, заиста, једно од златних правила живота да сви у нама носимо мудријег човека него смо то ми сами, много мудријег човека. Онај којем кажемо, "Ја," у обичном животу је мање мудар. Ако би то било препуштено овој мање мудрој особи у нама да бирамо између патње и радости, он би без сумње изабрао пут према радости. Али мудрији човек је онај који влада у дубинама наше подсвести и који остаје недоступан обичној свести. Он одвраћа наш поглед са лаке забаве и пали у нама магичну снагу која тражи пут боли без да ми то стварно знамо. Али што се мисли с речима: Без да ми то стварно знамо? Значи да мудрији човек у нама превлада мање мудрог. Он увек ради на такав начин да су наше мане вођене до наше боли и чини нас да патимо јер са сваком унутрашњом и спољном патњом елиминишемо неку од наших грешака и постајемо трансформисани у нешто боље.

У мом мишљењу космичке мисли живе;
Изгуби себе у космичким мислима.
У мом осјећању космичке силе ткају;
Осјети себе кроз космичке силе.
У мојој вољи космичка бића раде;
Створи себе преко бића воље.

Na današnji 25 februar 1841 rodjen je francuski slikar i impresionista ženske lepote Auguste Renoir, rodjen u znaku Riba  sa podznakom u Vodoliji kao znaku napretka, promena, novina.Veliki stelijum planeta u Ribama( sunce, uran, merkur) kao i uticaj seksipilnog Marsa u znaku Škorpiona nosi da je slikao ljude često u njihovim intimnim trenucima, ali da njegova dela nose žive boje i svetlost.Njegova dela su i dan danas medju najskupljim u svetu.


недеља, 24. фебруар 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI DAN -24 FEBRUAR

Na današnji 24. februar 1955 rodjen je osnivač i bivši rukovodilac Apple i Pixar-STEVE JOBS.Rodjen u znaku Riba znaka jakih vizija na kraljevskom 5 stepenu stepenu moći, uspeha, sa ascedentom na 17 stepenu Device znaku preciznosti i izuzetnog memorijskog afiniteta.Smatran vodjom u industriji računara i zabave( mesec u ovnu, sunce u ribama u 6).Medjutim njegov horoskop ukazuje baš zbog podznaka u Devici da je bio izuzetno usamljen i sklon depresiji.Mogućnost da je nailazio na emotivne teškoće kroz privatni život.Njegov rad je ostavio izuzetan mit, zahvaljujući i uticaju Jupitera u znaku raka, kao i Urana koji i jeste znak računara.Umro je 5 oktobra 2011( pozicija mars opozicija neptun čest je znak naglih bolesti, ali tuge koji je razlog kraju ovako velikog genijalca).

Na današnji 24 februar 1943 rodjen je nekadašnji član i gitarista grupe Beatles, producent-GEORGE HARRISON.Rodjen u znaku Riba sa jakim uticajem Venere na 29 stepenu Riba koja je znak proročkih misli, sjajnih afiniteta za muziku.Podznak Devica sa jakim uticajem Meseca u vagi znak je popularnosti kod žena i naglog uspeha.Pozicija opozicije Jupitera i Marsa ukazuje da je bio član Hara Krišna pokreta kojoj je bio izuzetno naklonjen.Posedovao je kombinaciju ljupke, pomalo udaljene, ali izuzetno senzibilne osobe.Položaj Plutona u blizini Mc je znak velikog uspeha, rada i posle raspada grupe i velikih transformacija u karijeri.Ostao upamćen kao jedan od boljih producenata i tekstopisaca.Umro je 29. novembra 2011.

Na današnji 24 februar 1965 rodjena je glumica Kristin Davis( " Seks i grad").Ova simpatična dama rodjena je u vrlo emotivnom znaku Riba, sa stelijumom planeta u tom znaku( sunce, merkur, saturn u dosta lošem položaju sa uranom, plutonom i marsom ukazuju da se lečila od alkoholizma i sigurno na početku karijere imala velike strahove i padove).Inače manje je poznato da se na početku karijere bavila jogom.Mesec u strelcu nosi jednu pozitivnu dušu, vedar duh iako se po biografiji, ali i položaju planeta može primetiti puno poteškoća u ranom detinjstvu( ostavljena od oca kao beba).Ova sjajna dama je dobitnica Zlatnog globusa, teži da živi povučeno, a rekla bih da često veoma probirljivo bira uloge.Venera u vodoliji joj donosi da je sjajan prijatelj, ali da ima faze kada joj je potrebno da napravi duže pauze.Ima aspekte za česte probleme sa zdravljem.Može često biti na strogim dijetama.Živi u Los Angelesu.

Na današnji 24. februar 1955 u znaku Riba sa podznakom u Blizancima( saobraćaj, brzina) rodjen je četvorostruki francuski vozač Formule 1 i legenda -ALAIN PROST.Potpuna predodredjenost za bavljenje ovom veštinom.Ascedent Blizanca, Jupiter u raku znak materijalnog blagostanja, posebno brz uticaj Merkura u vodoliji( rizici).Alain je imao i veliku zaštitu, jer mu horoskop pokazuje da je više puta mogao biti ozbiljno povredjen i ili imati naglu smrt.To je jako bitno u horoskopima ljudi koji se bave ovako rizičnim sportovima.

Na današnji 24 februar 1981 rodjen je australijski teniser, kao i nekadašnji teniski broj 1 -LIEYTON HEWITT.Rodjen u vodenom znaku Riba na 4 stepenu kroz 4 astrološko polje što znači da je jako veliki patriota i vrlo okrenut svojoj porodici.Veoma emotivno ovezan sa roditeljima, a moguće da je teniski talenat nasledio od nekog u porodici.Podznak Strelac donosi jednu široku slobodoljubivu prirodu, dok Uran na ascedentu izvesnu ekcentričnost, ali sklonost da ponekad i malo šokira javnost, kao i izvesnu nestrpljivost koja mu poslednjih godina pravi blokadu da ponovo udje u tenisku ravnotežu.Izuzetno sklon inovaciji, internetu, komunikativan, pun planova.Hjuit ima horoskop osobe koja može mnogo, i koja je izuzetno odgovorna, ali prepostavljam da je na tenisku scenu usao kroz nagle uspehe.Mislim da se on ne miri sa odlaskom u tenisku penziju jer ima dva cilja koja želi da ostvari.
RIBE PODZNAK BLIZANCI

Kombinacija Ribe sa podznakom u živahnom, vazdušnom znaku Blizanaca jeste malo komplikovana kombinacija jer se u njoj bude dva dvostruka uticaja i dva potpuno različita znaka koja nose izuzetnu intelegenciju, medjutim čestu kontradiktornost, nemir i nesigurnost koju osoba može osećati s vremena na vreme.Ovo je osoba vrlo bistrog uma, neko ko brže povezuje stvari, ali i neko kome je bitno da iskaže sebe, da bude najbolji u svom okruženju.Jako bitna crta obrazovanja.Osoba može biti ekonomična( ili se bar truditi da takva bude), ali rado troši na porodicu, dom.Medjutim, lično je često pritsnuta unutrašnjim strahovima potrebe za sigurnošću, sjajan je prijatelj, ali odličan vodja u timskim asktivnostima.Profesionalno bez obzira na sjajne afinitete, čak odličnu intuiciju da prepozna kada je spremna za nešto veliko, često lako može doživeti uspeh, ali imati problem da zadrži pozicije.Voli da putuje i često može baš na putovanjima imati neočekivane i neobične susrete sa ljudima, ali česta iznenadjenja.U duši je stabilna, ali je Blizanac tera na stalno razmišljanje, nemir, pitanja bez odgovora.Voli da proed sebe ima aktivne i energičnije prijatelje što se i savetuje da kada joj naidju" bubice" da se odmah regeneriše i pokrene.Nekad joj je teško da se skocentriše na jednu stvar, jer je istovremeno zanima više stvari.Često je dosta rano muče problemi identieta, nekad je podložna uticajima i ima problem u kom pravcu da krene.Profesionalno treba slušati svoja jaka predosećanja( koja svaka Riba prirodno poseduje) dok privatno svoj razum.Ovoj osobi je teško da odraste, voli sitnu pažnju, prija joj kad može da pomogne i prenese znanje na druge, ali voli da ima podršku.Kad ima osećaj da je ljudi ne vide, može biti jako usamljena i nesrećna i sklona da potpuno promeni svoj način života.Na njen život veliku ulogu mogu igrati brat ili sestra.Brak i emocije često može naći daleko od mesta rodjenja, njoj je i potrebna osoba drugačijih ideala i porekla, ali neko ko je drugačiji.Ribe -Blizanac inače poseduju izražen kritički duh, osećanja su im često potisnuta što ih čini nervoznim, pa im je potrebna skladna, sredjena osoba u partnerskim odnosima.Iako su sami deca, najlepši period im je baš kad dobiju decu, jer se vrate u period koji su najvišpe voleli.Često medju ovom kombinacijom ima osoba koje i same dobiju blizance ili imaju brata ili sestru blizance.Ovakve osobe prosto ne znaju da komuniciraju na prizeman i prost način, jako ih pogadja kad osete da ljudi koji nemaju kvalitete brže napreduju, iako ovakav profil osobe nije posesivac.Sklone su jakim promenama raspoloženja, zato pored sebe moraju imati vedre, ali ljude koji će ih stalno motivisati.Često su sklone da mnogo rasipaju energiju na rešenje tudjih problema, što ih posebno dovodi do stanja jakog hroničnog stresa.Ne podnose ustaljenost, klasična pravila i zbog toga mogu biti najsrećnije ako putuju, rade neku vrstu kreativnog ili komunikativnog posla i pored sebe imaju osobu koja će im pružiti dinamiku.Svoj život ne mogu zamisliti bez automobila i telefona, jer im je to osnovno sredstvo života, često im nije žao da tu kupe najbolje.Često mogu imati problema da se koncentrišu na jednu stvar.Sposobne su i za teške poslove gde moraju svakodnevno gledati bol drugih ljudi.Mogu biti muzikalne ili rodjene za scenu.Često im budućnost predstavlja zagonetku jer ne znaju tačno šta će sutra raditi, ali im se uglavnom bitne stvari dešavaju neočekivano što je dobro za ovakav profil osobe.Moraju naučiti da budu mudre, da puno rade na sebi i svom telu posebno tokom prve polovine ove godine, dok druga polovina može najaviti sjajne finansijske i porodične mogućnosti, olakšanja na sudskim procesima, dobar period za pokretanje nečeg svog ili bitnija porodična dešavanja.Najlepša osobina ove kombinacije je duhovitost, snalažljivost, lep govor i maniri, prilagodljivost u svakoj situaciji.Ove osobe često dočekaju dugu starost jer su i u kasnijim godinama mladolike.Ipak često mogu imati problema sa alergijama, crevima, disajnim organima.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski