субота, 30. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 30/31


" Pridržavaj se dušo ovonedeljnog plana:

Samo budi dobro!
I tako svakoga dana."
Knjigralište

Sam kraj 2023. Godina za mene nije bila loša. Mnogo putovanja, učenja, jako puno rada i pokretanja dve stvari koje su mi bile jako važne. Puno dragih prijatelja koji su spontano ove godine bili povezani sa mnom. Zahvaljujem se na poverenju i ove godine......

Poslednji vikend ove godine. Subota nosi uticaj Meseca u znaku Lava ali i veću žurbu da se završe bitne stvari pred praznike. Posebno vreme od 15h može biti stresnije i nervoznije za one koji putuju, ali sve one koji moraju ići kroz gužvu da bi završili veći deo toga. Žurba, impulsivnost, nerviranje oko sitnica, prilične promene planova. Pokušajte da budete strpljiviji, ali umereniji u popodnevnim časovima, jer može dolaziti do neočekivane tenzije, napetosti, naglosti ili eksplozivnosti. Sunce u znaku Jarca na zvezdi Facies može nositi generalne provokacije i nervozu kolektivno. U porastu manji zemljotresi, ali emotivne svadje.Pokušajte da dan započnete mirnije, umerenije i polako. Sve korak po korak.

Trigon Meseca i Rx Merkura na 22 stepenu ipak u večernjim časovima može pokrenuti dosta komunikacije, smeha, poseta, ali kreativnosti. To može biti pozitivno vreme za izlaske ili dobijanje neke bitne vesti. Izvesnija su olakšanja i sredjivanje upravo stvari koje su vas nervirale.



Poslednji dan ove 2023  donosi da  Jupiter kreće direktno sa 5 stepena znaka Bika. Njegov direktni hod može vam pomoći da otkrijete nov smer svog života, ali stvari koje vas čine zadovoljnijim. Jupiter će boraviti u znaku Bika do 26.05.

Rani jutarnji časovi prilično aktivni, pa za mnoge od vas proslave mogu krenuti ranije ili priprema novogodišnje hrane i dekoracije.

Mesec prelazi u znak Devicu od 12:54 u praznom hodu do 19:30. Može da postoji sklonost da upravo u poslednjem danu ove godine stvari koje ste planirali krenu u drugom pravcu. Može biti nerviranja oko sitnica, kvarova poslednjeg dana ili napetosti oko tačnosti, sitnica. Pokušajte da dišete i ne padate u pesimizam, pokušajte da unesete nadu i veru, ali strpljenje. Treba pokrenuti praktičniju i racionalniju stranu. Osećanja mogu biti pod kontrolom. Dobro za neki manji post pred Novogodišnje veče. Pokušajte da budete manje kritični, jer ne treba trošiti energiju na nešto prolazno. Biće jako bitan vizuelni utisak. Mesec u Devici za one koji rade može doneti napredak. Odlično vreme za dekoraciju doma, kuvanje, šišanje.



Kada je Mesec u Devici probavni deo može biti osetljiv, a može se osećati i manja napetost iznutra. Treba paziti na creva i izbegavati operacije u predelu stomaka. Preporuka je ipak laganije ishrane u toku Novogodisnje noći.

Vreme pred doček može nositi manje brige, kašnjenja, suze, emotivne probleme i lošu organizaciju. Medjutim, ne dozvolite da vam iko i išta pokvari predstojeće praznike!


Dragi moji budite mi zdravi, veseli, mudri, i srećni - SREĆNA NOVA 2024 ŽELI VAM VAŠA ASTRO LUNA







петак, 29. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 29


 „ Još danas nadjite malo vremena i setite se ljudi kojima treba da budete zahvalni, koje treba da cenite i da im kažete da vam je značila njihova podrška“ –Robin.S. Sharma


Polako brojimo- još malko do kraja ove godine. Ovo Sunce iako ne baš normalno za ovaj mesec, baš prijaaaa.. Danas smo pod uticajem Meseca u znaku Lava. Možemo se osetiti" novogodišnje" i malo pustiti da se radujemo praznicima koji dolaze. Emocije su danas posebno jake, a komplimenti, pokloni i hedonizam mogu biti na visokoj vibraciji. Ovo je topli Mesec pa će svakako pokrenuti puno velikodušnosti i srdačnosti, potrebe za zaštitom kroz odnose sa decom i sa partnerom. Potreba za uživanjem danas malko može preći u preterivanje, pa ako planirate neke kupovine, proslave, uživajte ali sa merom....

Kada je Mesec u Lavu što ćemo imati do nedelje, posebno osetljiv krvotok, ledja i srce. Iz tog razloga treba izbegavati upravo operacije u tom delu. Bilo bi dobro danas izbegavati i teže fizičke poslove.

Danas može biti jako dobar dan za zaradu, ali odličan dan za ulepšavanje.Možemo imati potrebu da skrenemo pažnju i da negde pokažemo i svoje talente.


S obzirom da će Mesec u znaku Lava biti u kvadratu sa Jupiterom koji je još uvek retrogradan, treba izbaciti preterana emotivna i finansijska trošenja, laka nerviranja oko sitnica, ali ako je moguće i veće gužve.


Venera u znaku Škorpije u sekstilu sa Plutonom iz znaka Jarca donosi odlično vreme da testirate nečiju ljubav/ prijateljstvo. Iako emocije ove nedelje mogu biti u porastu, ipak za one koji ulaze u nove veze, može biti mnogo idealizacije, ali loše procene. Možete biti ubedljivi ili rešiti neki veći finansijski problem. Fizička privlačnost povećana u emotivnim odnosima. Možete pod ovim aspektom otkriti nešto značajno što je povezano sa ljubavnim interesovanjem ili možete biti ubedljiviji, samouvereniji i skloni da lako skrenete pažnju. 

Venera ulazi u znak Strelac od 21:25( do 23.01.2024.) vreme idealizma, zaljubljivanja, potrebe za slobodom i novim iskustvima. Venera može pokrenuti ljubav prema daljinama, istraživanjima, putovanjima i novim iskustvima. Može pokrenuti i kreativnost kroz hranu, i sve vrste ličnih zadovoljstva. 

Srećno - Astro Luna


Najava - Mesečni horoskop za Januar 2024




четвртак, 28. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 28


 "  Znaš šta je magija? Dobra namera. Nežnost. Nesavršenost koja se ne prikriva. Priznati grešku i ispraviti je. Izvinjenje, spremnost da ga daš i da ga prihvatiš. Istrajnost u dobroti. Pružena ruka. Zagrljaj. Ohrabrenje. Vreme koje si odlučio da pokloniš drugom čoveku slušajući. "

Mila Mikena

Pun Mesec u Raku izbacuje sve toksime iz ove godine. Nemiri, nagle promene raspoloženja, osetljiv stomak i grudi, nagla euforija i smeh zbog sitnica, povremeno vraćanje na prošlost i dnevna priča o tome koliko je retro Merkur kriv za sve.

Mesec od ranih jutarnjih časova u sekstilu sa R Uranom može probuditi stare/ u nove ideje, vizije, potrebu za manjim promenama i vrlo jake snove. Trigon Meseca i R Neptuna posebno donosi kreativne potencijale, zaštitu, vreme odlično za molitvu, odmor i bitnije susrete.

Danas može biti pozitivan dan za velike kupovine, ali i za poklanjanje. Nepovoljna dan za štednje, kao i odlazak kod frizera, gradjevinske poslove, venčanja i veridbe. Ali može biti pozitivan dan za obnovu nečega, čišćenje doma i izbacivanje suvišnih ili istrošenih stvari.

Trigon Meseca i Venere od 23h posebno može pojačati ljubavne odnose, plodnost, dobre prilike za kupovinu, zadovoljstvo, zabavu, ulepšavanje. Ipak i zbog uticaja Punog Meseca opozicija Meseca i Plutona oko ponoci ipak može doneti i date pritiska, opterećenja, umora i pojačane razdražljivosti pomešane sa jakim emocijama.

Konjukcija R Merkura i Marsa iz znaka Strelca na 24 stepenu od 1:32am - može povećavati verske sukobe, ali velike tenzije. Može biti pojačanih svadja, nemira, tenzija, kritika. Ovaj aspekt pojačava direktnost i brzinu misli, ali može doneti nepromišljene odluke, brzopletost i upadanje u probleme. Na kritike i autoritete može se reagovati otresito i uvredljivo. Pokušajte da brojite do 100 i budete mudriji! Vozači opreznost! 

 Dobro  procenite situaciju, jer ovog dana imamo izuzetno nezgodan kvadrat izmedju Marsa i R Neptuna koji može doneti zavere, obmane, manjak fizičke energije, nerealna očekivanja, pogrešne lekarske dijagnoze, ali veća lična očekivanja. U povećanju strahovi, napadi panike, ali kolektivno vrlo napeta situacija. Pokrenite fizičke aktivnosti, mir i izbegavajte rizike! Ovaj aspekt se oseća već duže i posebno može smetati zavisnicima, ali osobama koje se bore sa psihološkim problemima. Iz tog razloga ovaj aspekt i pojačava samoubistva i samopovredjivanja, što smo imali prilike u poslednje vreme da čitamo i čujemo. Opreznost sa lekovima, narkoticima, kockom! Fizička energija u padu, iz tog razloga se može osećati jak umor ili nemanje energije za realizaciju. Nemojte sebe forsirati danas Korak po korak, polako. Slušajte svoju dušu i radite onoliko koliko možete i koliko vam prija. 


Srećno - Astro Luna



среда, 27. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 27- Pun Mesec u Raku


 Poslednji Pun Mesec u znaku Raka na 4 stepenu budi prošle emocije, jaka osećanja, suze, ali i iskrenost i zaokruživanje ove godine.Nazvan Hladan Mesec jer ovo je doba godine kada se hladan vazduh slegne, a noći postaju duže.Mnogi ga zovu predbožićnim ili Mesecom dugih noći.Po našem vremenu Pun Mesec u 1:34am. Može pokrenuti posebno zbog zbunjujućeg aspekta retrogradnog Merkura i retrogradnog Neptuna i kradje, štete, porodične drame i teške situacije.Pokušajte da slušate svoju intuiciju, i da se okrenete ličnom duhovnom razvoju. Opreznost sa porocima i energetski teškim osobama.! Ovaj Pun Mesec je pozitivan za plodnost i začeće. Ipak, mogli bi ga više osetiti kardinalni znaci, posebno Rakovi, Jarčevi, Ovnovi i Vage. U toku ovog Punog Meseca biće mnogo zabluda, laži, manipulacije, a ako nešto potpisujete ili obećavate, dobro proverite sve, jer kvadrat Merkur Neptun može biti veoma negativan. U povećanju trovanja, poplave i samoubistva. Posebno treba izbegavati teorije zavere ili pripadanje nekim sumnjivim grupama! Kolektivno izuzetno osetljivo vreme suočavanja sa prošlim problemima!



Ovaj poslednji Pun Mesec ove godine može da nas suoči sa najsurovijom realnošću u kojoj živimo, ali vrlo jakim emocijama iz prošlosti koje negde u sebi trebamo da racionalizujemo.Svakako, može da odnese na površinu i sve bolove, tuge ili propuštene prilike ove godine, ali da vas podseti i na neke dogadjaje gde ste morali da ostanete jaki i pribrani. 

Sukob subjektivnog kardinalnog Raka i disciplinovanog Jarca može stvoriti velike nesporazume, ali i bolove, posebno što u fazi punog meseca imamo i oštar aspekt  Rx Merkura i Marsa, ali vrlo zbunjujući i haotičan aspekt izmedju Rx Merkura i Rx Neptuna koji vas može odvesti u zabludu i iluziju.

Itekako ovaj Pun Mesec može da vam donese zategnutije porodične odnose, ili da sve što vam je skupljeno negde eksplozivno izbaciti iz sebe. 

U vreme ove faze posebno nam neće prijati pritisci i mešanja sa strane, ograničenja i savetovanja.Posebno problematičan aspekt oštre konjukcije Merkura/ Marsa u kvadratu uskim kvadratom sa retrogradnim Neptunom može pojačavati svadje, napetost u govoru, ulicama, medju mladima, kao i pojačane uvrede, nejasnoće u komunikaciji, prekide i nagle rezove kontakta, ali izuzetnu razdražljivost, ali vreme laži, nejasnoća, jakog hroničnog umora od svega.. Zato je jako važno da budete što mudriji, manje impulsivniji! Nekakav haos i ratna energija može se osećati u vazduhu. Kao da će malo faliti da dodje do " vulkana" emocija i strastvenih negativnih emocija. 

Ono što može doneti zaštitu u toku ovog Punog Meseca je trigon izmedju Sunca iz znaka Jarca i R Jupitera iz znaka Bika, kao i sekstil Mesec/ R Jupiter koja može uticati na zastitu( ako postoji problem, da je resiv), kao i može doneti povećanje finansija, podrške iz inostranstva, kao i blagostanje u dnevnim aktivnostima.

Ono što može biti olakšavajuće jeste i veza izmedju Rx Jupitera i Saturna koji vam iako pod pritiskom mogu pomoći da nadjete ličnu ravnotežu i ipak veru. 

U nedelji smo potpune zbrke, haosa, zapaljive energije, gde samo nešto može da eksplodira i kolektivno pukne. Ipak, moramo ostati dostojanstveni, ali u periodu molitve i pozitivnih želja u smirenju i ovog ciklusa. 

Kontakt sa vodom može osloboditi negativne emocije. Kristali za sreću i dobro zdravlje. Disanje punim plućima i udisanje Sunca koliko ga ima. Puštanje omiljene muzike i napredak u pogledu na ono što želite da postignete. U zrelijim i mirnijim odlukama, a ignorisanju svega što ne želite da bude deo vas, 

Srećno - Astro Luna



уторак, 26. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 26


 „ U svakom početku počiva čarolija. Ona nas štiti i pomaže nam da živimo.”

Herman Hese

Srećni Božićni praznici:-))

U poslednjoj nedelji smo ove godine, koja tutnji kod nas sa veoma teškom, ali neobičnom energijom. Retrogradni Merkur je nosio od štrajka poštara, poljoprivrednika, do potpune blokade od juče studentskih protesta, ali i reprizu izbora koji uopšte nisu bili astrološki gledano povoljno, jer Mars u Strelcu trenutno traži istinu, slobodu, pre svega prava i kolektivno budjenje.

Dan pred Poslednji Pun Mesec posebno se mogu osećati veće tenzije i nastavak dešavanja....

Kontakt Meseca sa Mesečevim čvorovima može pokrenuti bitne razgovore na temu partnerskih odnosa, ali velike političke nemire u toku današnjeg dana. U toku prethodnih dana smo gledali prilično dramatičnu situaciju posle izbora. Uticaj R Merkura ali nastupajućeg Punog Meseca može pojačavati gnev i nervozu na ulicama. Kontakt Meseca i Mesečevih čvorova može doneti i važna lična iskustva, ali karmički proces isceljenja kroz emotivne odnose.

Opozicija Mesec/ Mars od 3h posebno može povećavati i dalje nesrećne situacije na polju saobraćaja i pojačanu napetost posebno medju običnim narodom. Opreznost vozačima, a ovo vreme može povećavati tuče, nervozu ili napete situacije. U povećanju upale disajnih organa.

Kvadrat Mesec/ R Neptun oko 7am - preosetljivost, konfuzija, maglovitost u odlukama, teško ustajanje, haotičnost ili neorganizacija, vreme psihološke osetljivosti.

Mesec u Blizancima u opoziciji sa R Merkurom u Strelcu posebno pojačavaju probleme u komunikaciji, uredjajima, okruženju, saobraćaju, papirologiji, problem u razumevanju, pisanju, ali mentalnu napetost i nervozu. Opreznost u donošenju odluka! Moguće i nepovoljne vesti.Kolaps, štrajkovi, problemi sa taksijima i javnim prevozom, osetljivost kroz škole, granice i putovanja. Obratite pažnju na period od 9h-16h koji će posebno doneti veliku napetost na ulicama. Na individualnom nivou može doneti mentalne blokade, strahove, ali nepovoljnije vreme za donošenje važnih odluka! Pokrenite strpljenje i pokušajte u ovo vreme da ne donosite nagle odluke!



Od 16:16 Mesec prelazi u znak Rak. Biće u praznom hodu.Može do 21 nositi preosetljivost i sentimentalnost ali jaku povezanost sa prošlošću i pojačanu nostalgiju. Ipak, Mesec je u svom domu i može pokrenuti kućne poslove, ušuškanost i potrebe i emocije koje usmeravamo prema najbližima. Uticaj trigona izmedju Meseca i Saturna u večernjim časovima donosi mir, stabilnost, poverenje i olakšanja, mudrije odluke i dobro vreme za odmor.

R Merkur u znaku Strelca u polusekstilu sa Venerom donosi i ležernost, potrebu za opuštenošću i zadovoljstvom. Večernji časovi mogu doneti više razumevanja ili ispravke.


Srećno - Astro Luna




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski