петак, 29. април 2022.

SOLARNA EKLIPSA -POMRAČENJE SUNCA

 

Prvo Pomračenje ove godine. Dal se negde umor povezuje sa kolektivnim stvarima koje nas vraćaju u prošlost u kojoj mnogi od nas nisu rodjeni.  Negde se mešaju stare odavno zaboravljene želje koje se stapaju u srce i pokreću neke nove emocije koje izlaze iz nas. Negde nas univerzum vodi u neka stanja koja ne možemo objasniti jednostavnim rečima. Negde smo se izgubili u daljini čovečanstva tražeći samo mir. Umetnica mora biti zdrava. Čudna energija u godini Tigra koji ratuje. Negde nas hvata po neki " zemljotres u glavi" koji nas opominje da je vreme da ustanemo iz nekog dubokog sna. Neke duboko urezane želje podmirujemo sa promenama vremena. Kao da čekamo da se desi neko čudo iako nas svakodnevno stručnjaci opominju da moramo raditi na sebi i ne smemo sebi dozvoliti nepravilne navike i promene u raspoloženju. Ne znam za vas ali ja bih prespavala još malo. Čekam da univerzum da neki znak u obliku pištaljke da mi kaže Ajde kreni na start... Prateći nebo negde počinjemo da izbacujemo strahove i ponovo učimo da hodamo i dišemo. A univerzum nam tepajući , poziva na izazov koji moramo da prepoznamo. Ove godine treba da živimo u tom elementu, u trenu, u momentu hvatajući kao taj momenat kao čudo ove godine, bez drame i panike, pripreme i planiranja, onako obični i jednostavni...


Nina novi član porodice Paunovski unela je radost u nas dom pevajući nam i radujući se novim stvarima. Vraćanje na blog u kome sam bila najsrećnija sama sa sobom. Proleće u Beogradu uz puno disanje i upijanje drveća i kupovinu cveća kao znak radosti u poslovnom prostoru. Klijenti koji su baš ovih dana inspirativni sa svojim životnim pričama da sam slušajući ih odlutala malo do Neptuna da razmislim da i ponovim Karma, Karma... Nikad ne reci Dovidjenja. Vraćanje na staru playlistu u kome sam jedino mogla da se izrazim i pogledam u nebo kao svoja.

Mlad Mesec drugi po redu ovog meseca,  u plodnom znaku Bika i Pomračenje Delimično Sunca je prva Eklipsa ove godine koja otvara sezonu. Pluton kao prva planeta od juče kreće ponovno retrogradno vraćajući nas na ono vidjeno, ali ono zaboravljeno. Merkur od ponoći ulazi u znak Blizance u kome će boraviti čak do početka jula( očekujemo ga u retrogradnom hodu, pa vraćanjem krajem maja kroz znak Bik i ponovno od 13.06 u znak Blizance). Danas nam donosi pošto ulazi u svoj dom neku vedrinu, otvaranje novih dimenzija, radovanje, budjenje motivacije i dečiju radoznalost za sve ono što smo uspavano propustili u prethodnom periodu.

 



 Solarna Eklipsa po nasem vremenu od 22:29 poslednjeg dana aprila na 10 stepenu znaka Bika. Ne postoji na liniji Pomračenja neka bitnija zvezda ali tu je asterioid Eros koji dopunjuje senzualnu energiju izmedju srećnog aspekta Venere i Jupitera koji donosi poruku da samo oni dobri u srcu mogu očekivati nagrade ali da se sa ovim Pomračenjem tako bude neke velike želje i tako može da nam se desi da krenemo da " cvetamo" i da se radujemo nekoj energiji u vazduhu kao klinci.Venera je još uvek u jakoj konjukciji sa Neptunom pa uoči ovog Pomračenja su mogući jaki snovi, čudne i neobične poruke i susreti.

Osećaj neke Božije zaštite i podjednake plemenitosti, leta u dusi i potrebe za emocijama. Ovo Pomračenje može biti značajno i za neke nagle profesionalne promene, ali i zaradu, jer Bik je znak materijalne sigurnosti i ušuškanosti, ali s obzirom da je ovo godina iznenadjenja, neka fina muzika, budjenje prolećnih emocija i potreba za životom i napokon slušanjem sebe da trebamo da radimo ono što nam srce poručuje jeste zanimljovo ovog Pomračenja. Potreba za zadovoljstvom, uživanjem slatkišima, ali energija kada možemo otkriti svoje najdublje želje jeste vezana za ovo Pomračenje. U pomoć nam svakako dolazi i Mars koji u skrivenom i tajanstvenom znaku Riba prima sekstil sa Uranom dodajući začine ljubavi, ali velike izazove u vidu iznenadjenja na polju emocija mogu biti u porastu što mogu osetiti posebno Vodolije, Bikovi, Lavovi i Rakovi. Uticaj ovog Pomračenja imamo na snazi do 25.10.2022 i znajte da sve što započnete danas doneće neki važan ciklus za vas do narednog Solarnog Pomračenja. Ovo Pomračenje osetiće se najviše na polju Antartika, a moćiće da ga prate stanovnici Južne Amerike, Pacifika i Atlantskog okeana.


Srećan aspekt Venere i Jupitera kroz znak Ribe donosi jake vizije koje mogu da vam pokrenu motivaciju ka stvaranju i promeni u vama, ali ovaj aspekt može uticati na materijalno blagostanje, dobro zdravlje i blagostanje, kao i poruku neba da za ljubav treba tako malo. Ovo može biti srećno vreme za sklapanje prijateljstva, ali i novih ljubavi, pomirenja i jakih ljubavnih susreta. Odlično vreme za investicije u obrazovanje, nauku, kao i važna putovanja u inostranstvo. Ovo je odlično vreme da pronadjete davno izgubljenu stvar ili nešto što je imalo duhovnu vrednost za vas.

Venera će u vreme Pomračenja imati i važan aspekt sekstila sa R Plutonom koji donosi da velike ljubavi mogu biti vraćene ili obnovljene. Duboki emotivni odnosi, jaka potreba za fizičkim kontaktima, ali nešto turbuletnije emocije i materijalni izazovi mogu se javiti kod Vaga i Škorpija, ali i Jarčeva. Ipak, oni koji se spajaju u ovo vreme mogu imati važnu emotivnu životnu priču. Ovo je dobro vreme za transformacije na polju emocija/ materijalnih sredstava/ ali jakih dokaza ljubavi.

Snažan aspekt Jupitera i R Plutona može doneti dobro vreme za velike investicije, bogaćenja, ali i pozitivne promene na profesionalnom nivou koje mogu osetiti Ribe, Strelčevi i Ovnovi. Ipak, ne zaboravite iako je ova Solarna Eklipsa u fiksnom zemljanom znaku Bika kao napomeni da se okrenemo prirodi i prirodnom, kao i materijalnoj udobnosti, sva energija neba je u duhovnosti, malim znacima koje svako od vas treba da osluškuje.

Mars u značajnom aspektu sa Uranom donosi odlično vreme za kuvanje, ali fizičke aktivnosti i posebno sportove na vodi i prirodi. Veća potreba da se proba nešto novo ili da pokrenete veću slobodu  ili nezavisnost u poljima koji vam nedostaju. Dosta neočekivanih okolnosti, emotivnih i ličnih uzbudjenja koje mogu i spontano pokrenuti nešto novo što ulazi u vaš život. Možete se osećati odvažnijim ili avanturistički naklonjenim.


Pomračenje Sunca je odlično vreme da započnete nešto novo, kao i da pokrenete nove projekte. Posebno je dobar za poslove koji su se dugo čekali/ odlagali u prošlosti.

Ovo Pomračenje posebno intezivno može uticati na znak i podznak Bik koji mogu dobiti na samopouzdanju i praviti velike transformacije i promene. Ovnovi i Blizanci mogu imati dosta komunikacije i polako izlaziti iz umornog perioda prikupljajući i spremajući nešto novo. Rakovima i Ribama je ovo Pomračenje veoma naklonjeno za ljubav, traženje usluga i neku čistku.  Ribe treba da prate snove i znake pored puta jer univerzum im šalje najače signale.Lavovi će imati velike izazove, pre svega na ličnom planu i moraće da se prilagode ili nešto menjaju kod sebe. Kod Lavovima i Vodolija neće biti neobična i razočarenja i otvaranje novog lista. Vodolije prave prvi veliki rez i velike promene sa ovim Pomračenjem. Devicama i Jarčevima ovo može biti jako dobar period kroz plodan profesionalni period, posebno muškim pripadnicima. Vagama i Strelčevima ovo Pomračenje može povećati nesigurnost i neodlučnost, medjutim ukoliko se usmere na jedan cilj mogu ući u ponovnu ravnotežu. Škorpijama će jako prijati potvrda i komplimenti iako se nalaze u vro izazovnom periodu kada mogu biti skloni da lako pucaju, medjutim ne trebaju odstupati od svojih ideja i stavova.



Budite mi dobri u prolećnom duhu, vaša Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski