субота, 7. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -7/8.10.2023.


 "Ljubav nije samo nešto što osećaš, to je nešto što činiš."

David Wilkerson

Ovaj vikend Venera u znaku Lava završava svoje kretanje gde od juna meseca je tražila pažnju, velike dokaze ljubavi, a u retrogradnom hodu i nosila velike testove koji će imati krajnji oblik ovog meseca. Ova nedelja može biti veoma napeta i zbog predstojećeg aspekta izmedju Marsa iz znaka Vage i retrogradnog Plutona koji može probuditi veliku agresivnost, kontrolu nad drugima, nasilje, nesrećne slučajeve( u vestima je poslednjih dana veoma napeto), a lažne taktike, ljubomora, posesivni potezi, dominacija i politički konflikti mogu biti eksplozivnijeg intezivnog nivoa. U porastu napadi, pojačan kriminal, atentati.




Subota, 7.10. donosi poslednju četvrtinu meseca od juce sa Mesecom u emotivnom znaku Raka. Potreba za nežnošću, porodicom, zaštitom može biti pojačana, ali i osetljivost, nagle promene raspoloženja, nostalgija pomešana sa jakim migrenama i nekim čudnim osećanjem magle u glavi. Vreme od 10-18h može biti povoljno jer Mesec će primati sekstil sa retrogradnim Uranom pa možete pokrenuti neke veće kućne poslove, čišćenja, nove projekte, porodična putovanja ili donošenje odluka o promeni navika. Trigon Meseca i retrogradnog Neptuna aktivira maštu, kreativne sposobnosti, emotivnu zaljubljenost, telepatiju, jaku duhovnu moć i povezanost, sreću preko porodičnih dogadjaja, ali pre svega jaku intuiciju koju treba poslušati.

Posebno bi trebalo obratiti pažnju na kontakt Meseca i čvorova, a posebno Meseca i Marsa koji od 19:20 pojačava svadje, ljutnju, povredljivost, nezgodne situacije, napade, emotivne i porodične svadje, a to vreme može biti jako povoljno za fizičke aktivnosti i pokret, čišćenje doma. To može biti vreme neke provokacije i emotivnih rana. Opozicija Meseca i retrogradnog Plutona u kasnim večernjim časovima posebno pojačava destrukciju, patnju, nemire, blokade, dominaciju i pritiske, i subota uveče može biti praćena porodičnim nerazumevanjem, nasiljem, ali i emotivnim provokacijama. To vreme treba dočekati mirno, umereno i mudro...




Nedelja 8.10.2023

Prelazak Meseca u Lavu od 1:26 am može ipak probuditi bolju energiju, a zbog dispozitora Sunca iz znaka Vage i vreme koje je odlično za proslave, izlaske, ipak sastanke i smirenja. Može se pokrenuti bolje samopouzdanje, želja za druženjem i pomirenjem.

Pozitivan kontakt Meseca i Merkura od 13:40 donosi dobre vesti, odlično vreme za razgovore, rešavanje stvari, potpisivanje ili kupovine, kratkotrajna putovanja i druženja sa prijateljima. Moućnost ipak vesti koje mogu biti dobre.

Srećan vikend - Astro Luna









четвртак, 5. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 5


 Merkur danas prelazi u vazdušni znak Vage. Diplomatija, miroljubivost, veća socijalizacija i druženja, mirnije misli, okrenutost lepim stvarima, izvinjenja i pomirenja, posebno veća okrenutost ljubavnim mislima i potreba za druženjem .Merkur će do 22.10 boraviti u znaku Vage.Kada Venera predje u Merkurov dom znak Device od 9.10. imaćemo i uzajamnu recepciju izmedju Venere i Merkura. Iako će Venera biti u padu, negde misli, lakša i toplija emotivna komunikacija, pozitivni timski poslovi, dobro sakrivanje slabosti preko osmeha, šarma može biti praćeno većim delom ovog meseca.

Uloga Merkura u Vagi biće vezana za pregovore, posredovanja, marketing i medije,  i generalno potreba za savršenim balansom izmedju karijere, ljubavi i braka. Medjutim, kada Venera predje u znak Device mnogo toga emocionalno može biti praćeno i tugom, skrivenim sumnjama ili osećanjem usamljenosti. Posebno treba obratiti pažnju na 20/21.10 jer će se tranzitni Merkur u Vagi naći u kvadratu sa Plutonom gde može doći do uvreda, nepravde, poniženja, neprijatnhi vesti ili nezgodnih situacija. Ipak, generalna slika neba je lakše misli, okrenutost harmoniji, ljubavi, druženju. 


Rani jutarnji časovi mogu doneti hronični umor, ali pojačane negativne snove ili prolaznu uznemirenost. Ipak kontakt Mesec/ Venera od 8:30 može biti dobra za zaradu, ulepšavanje, rešavanja dnevnih obaveza, druženja sa ženama ili da to vreme posvetite sebi. 

Mesec danas ima promenu i ulazak u znak kojim vlada, svoj dom od 14:33, ali će biti u praznom hodu pa mogu neke obaveze u to vreme ići sporije ili se može osećati prolazna apatičnost i preosetljivost. Kada je Mesec u Raku pojačava se jak senzibilitet naše suše, sentimentalnost, ljubav prema domu, porodici, prošlosti. U osetljivosti mogu biti stomak, koža, mokraćni kanali. Danas u toku popodneva može dolaziti do hirovitosti, nesporazuma, loše koncentracije, prolazne ljutnje, osetljivosti kroz rodjake ili okruženje ali i loše mentalne energije u odnosu na emocije. Kao da nećemo moći na pravilan način da kažemo šta osećamo ili nas drugi neće razumeti.

Popodnevni časovi mogu biti i nepovoljni za kupovine, rešavanje papirologije, sastanke i mogu doneti pad energije ili svadje sa bliskim članovima porodice. Popodnevni časovi posebno neće prijati meteropatama i senzibilnijim osobama jer mogu doneti pojačane migrene. Osetljivo vreme za estetske operacije, ali operacije u predelu genitalija, stomaka i dojki.

Sunce u izazovnom aspektu sa Kironom može nositi nagle promene raspoloženja, ali nesigurnost i otvaranje starih rana. Od 17h malo se emocije smiruju pa trigon sa Rx Saturnom može doneti mir, ali spor, i siguran poslovno lični napredak. Mir će biti veoma važan, ali da danas provedete vreme u svom domu, gde se možete osećati bolje. Kontakt sa vodom može čistiti emocije ili loše raspooženje, kao i dobar san. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 5.10.1975. rodjena je engleska glumica i Oskarovka –Kate Winslet u kombinaciji duple Vage i sa Mesecom u Vagi.Rodjena u vreme Mladoog Meseca kada su Sunce i Mesec udružile snage preko njenog prvog polja u popularnom i ženstvenom znaku Vage pod uticajem planete Venere koja se nasla na nultom stepenu Device ukazivali su na jednu krajnje šarmatnu, sramežljive engleske krvi, glumicu ozbiljnih potencijala.Pluton iz 12 ukazuje na izuzetnu snagu koju nalazi kada je sama, dok Merkur u vagi da je veoma komunikativna, sklona da sve pamti i da puno daje za druge, ali da je lično izuzetno samokritična i često na dijetama( opozicija sunca i jupitera ukazuje da su često i bračni problemi uticali na povećanje kilaže).Saturn na vrhu neba je znak da je dugo ali strpljivo čekala na Oskar i ozbiljne nagrade.Sada sve ide kako treba lagano, posebno što je pred njom važan, ali veoma srećan period u naredne dve godine.Mars u blizancima kao vladaoc posla ukazuje na izuzetnu elokvenciju ali transformaciju na filmu, ali da je veoma opuštena i duhovita na setovima.
5.10.1983. rodjena je Nicky Hilton –modni dizajner, model iz poznate porodice Hilton rodjena u znaku Vage sa Mesecom u Vagi iako nežna na prvi pogled, ima afinitete ka biznisu i lakom javnom položaju iako manje zastupljena u medijima od svoje sestre Paris.
5.10.1967. rodjen je australijski glumac i muzičar engleskog porekla Guy Pearce u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u Škorpiji.
5.10.1951. rodjen je irski muzičar, tekstopisac, politički aktivista, glumac i kompozitor –Bob Geldof u znaku Vage sa podznakom i Mesecom u Strelcu.
5.10.1947. rodjen je kompozitor i pevač australijske rok grupe Ac/Dc –Brian Johnson u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.
5.10.1143 po julijanskom kalendaru osnovan je Portugal u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i dominatnim i energičnim Mesecom u Lavu.
5.10.1951. rodjena je američka glumica Karen Allen u znaku Vage sa podznakom i Mesecom u Strelcu.
5.10.1950. rodjen je američki glumac Jeff Conaway u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u znaku Raka.
5.10.1908 osnovana je Bugarska u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Vodolije.
5.10.1857 osnovan je Orlando grad u saveznoj državi Florida u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Bika.
Све реакције:




среда, 4. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 4


 Merkur je danas u poslednjem danu kretanja kroz znak Device. Bio je retrogradan, mrsio je konce u glavi i pojačavao mentalni pritisak, ali ipak mislim da svaka planeta govori o nama, našim promenama koje preživljavamo u svakoj godini i na kraju i loših aspekata ili nekog puta misije u toj godini i lekcije koje smo naučili. Naš um, naše misli, naše potrebe, naše jedinstvo sa drugima Merkur je stavio u paket koji mora imati mašnicu, pa jednu veliku kutiju, pa još jednu manju itd i mi dok dodjemo do one najmanje izgubimo energiju. Ipak, Merkur u Devici hoće da nas odvede mislima da je vreme da malo brinemo o svom zdravlju, jer vreme pokazuje nešto sasvim drugo, daleko smo od svojih predaka i toga kako bi se nešto trebalo desiti. Merkur nas je naučio da su sitnice važne, a poverenje najvažnija stvar koju vam mogu dati i potpuno nepoznati ljudi. Merkur nas naučio da dva i dva nije 4, već da moramo biti spontaniji i socijalniji. Ali Merkur jako često pokrene da nervozu itekako možemo rešiti dobrim čišćenjem, podseti nas da osim loših trendova i tv, imamo i nešto pametno da naučimo. Perfekcionizam jeste vodio napetosti, ali kad uzmemo i period od kraja jula negde smo naučili da ne možemo uvek sve planirati. Nekad moramo da pustimo stvari, da se trudimo, ali da odpustimo stvari. 



" Kao što je telu potrebna hrana, i to ne bilo koja, već ona koja mu prija, tako je i duši potreban smisao."
Karl Gustav Jung

Mesec kroz ceo dan u znaku Blizanaca. Trigon Meseca i Sunca do 16h može doneti jednu mentalnu pozitivnu aktivnost, dosta dinamike, telefoniranja, pokreta, druženja, učenja, ali i osećanja ipak nekog balansa. Vreme izmedju 16-19h nosi dodatna opterećenja oko novca, troškove, ali i neku prolaznu napetost. Vreme oko 23 nosi i kvadrat Meseca i Merkura i tu može doći do sukoba izmedju srca i reči, rodbinskih veza, loše koncentracije ili pojačane lenjosti, problema u komunikaciji ili nesporazuma u partnerskim odnosima. To vreme može nositi sitnije probleme sa okruženjem, uredjajima, u saobraćaju, ali neku prolaznu uznemirenost, ali i uspavanost.



Tranzitni Mars na Južnom čvoru ali i Fortuni pojačava nesreće. Nosi izazovnije situacije u partnerskim odnosima, pa oni koji prolaze teže odnose, sada treba da puste stvari i ništa ne forsiraju, jer u suprotnom mogu biti više povredjeni. Prvi deo dana nosi vedru energiju, pozitivne vibracije i mogućnost da nešto novo naučimo. Večernji časovi nisu loši za druženja sa prijateljima. Medjutim, internet, telefon može biti problem emotivnim odnosima, pa je danas akcenat ipak na rečima i reakcijama.

Danas ima mogućnosti da se reši neki zaostali problem koji vas je opterećivao ili da imate više snage da se okrenete većim prijektima, ispitima ili nečemu bitnom. Mogući jaki snovi i praćeni nekim neobičnim porukama u vezi sa porodicom. Današnji dan neće prijati reumatskim bolesnicima, ali i meteropatama.

Vreme od 7h pozitivno za putovanja. Noćni sati mogu doneti veće krize psihološkim bolesnicima. Dan veoma osetljiv za poročne osobe, posebno osobe sklone kocki ili alkoholu koji mogu doživeti niz neprijatnosti. Ipak, danas bi trebalo okrenuti se spontanim stvarima, druženjima, hobijima, malo pokušati naći tačku oslobadjanja od dnevnih obaveza i ne ulaziti u konflikte. Ljubav može biti izazov, posebno iz činjenice da ovu nedelju počinjemo i sa dosta skrivenih stvari i osetljivosti, najviše kod parova koji se dosta vole.

Srećno - Astro Luna

Svetski dan zaštite životinja, Dan Sportskog društva "Partizan"
Na današnji 4.10.1946 rodjena je Oskarovka, sjajna američka glumica Susan Sarandon u znaku Vage sa podznakom u kardinalnom, zemljanom znaku Jarca i Mesecu na samom ascedentu koji ukazuje da Suzan deluje starije, hladnije, odmerenije, ali da je ona upravo veliki intuitivac i umetnik( Sunce i Neptun u Vagi). Iako nikad nije bila na listi najlepsih glumica sveta, Susan Sarandon spada u mudre, ali pametne glumice, po horoskopu izuzetno seksipilne jer njen Jupiter, uz Veneru i Mars u škorpiji ukazuju na izuzetnu profesionalnu privlačnost, borbenost i harizmu.Susan je uvek veoma motivisana, ponosna, dostojanstvena, tajanstvena, ali sklona da sve dobija uz velika odricanja i borbu.U poslu kao da voli da radi sa proverenim rediteljima i kolegama, ali obožava autobiografske i istorijske filmove.
4.10.1976. rodjena je američka glumica Alicia Silverstone u znaku Vage sa podznakom u buntovnom znaku Vodolije koji je i pokazala kao vrlo mlada u spotu grupe „ Aerosmith“ sa neobično emotivnim i umetničkim Mesecom u Ribama.
4.10.1989 rodjena je prelepa američka glumica i maneken –Dakota Johnson, ćerka glumca Don Johnsona i Melani Grifit, skorije poznata po erotskom trileru „ Pedeset nijansi sive“. Rodjena u znaku Vage sa podznakom u vrlo odgovornom i zrelom znaku Jarca i Saturnom i Neptunom u jarcu koji ukazuju na izuzetnu unutrašnju maštovitost i izdržljivost,kao i sa Mesecom u slobodoljubivom i umetničkom znaku Strelca.Prolazak Jupitera kroz znak Raka kroz 6 polje donosi da poznati roditelji mogu motivisati, ali da njihova imena neće mnogo pomoći napretku ove glumice i da ona sama mora naći svoj glumački put. Dakota je veoma analitična, voli da putuje, teži obrazovanju i prilično želi da živi samostalno.Pluton i Venera u škorpiji joj mogu doneti i veći uspeh kroz trilogiju filmova Pedeset nijansi, ali sigurno i veću upornost i dominaciju na filmu posebno od 2024 .Izuzetno je opuštena spolja iako prilično sve preživljava u sebi.Njena lepota joj prilično pomaže u usponu iako bi želela da prihvata i teže uloge, rimejk varijante da bi pokrenula sopstveni uspeh.Pred ovom mladom glumicom je težak, ali izuzetno značajan umetnički put.
4.10.1923. rodjen je i Oskarovac –Charlton Heston posebno poznat iz legendarnog filma „ Ben Hur“ u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u Raku.
4.10.1949. rodjen je američki glumac Armand Assante u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.
4.10.1830 osnovana je Belgija u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Bika.
4.10.1966. rodjena je Kraljevina Lesoto u znaku Vage sa podznakom u Blizancima i Mesecu u Biku.
4.10.1984. rodjena je američka glumica Rachel McDowell u znaku Vage sa Mesecom u Vodoliji.
4.10.1979. rodjena je američka glumica Rachael Leigh Cook u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.
4.10.1965. rodjen je srpski filmski i pozorišni glumac –Dragan Gagi Jovanovic u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u znaku Vodolije.

Све

уторак, 3. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 3


Današnji 3 oktobar je pod uticajem Meseca u znaku Bika koji u toku noći nosi veoma snažan aspekt sa tranzitnim Merkurom i Plutonom blizu zvezda Plejada i donosi unutrašnju snagu misli, regeneraciju, produktivnost, pa ko je rane sate proveo pored knjige, radnog kompjutera mogao je biti i uspešan. 

Utorak je dan Marsa i uvek pojačava energiju, pa je pred nama dosta interesatna energija. Mesec od 7:04am prelazi u znak Blizance. Ovaj uticaj pokreće kosmičke poruke, puno ideja, različitih misli uz dispozitora Merkura u znaku Device koji će nas terati da uključimo hiljadu sitnica, papira, ceo dan telefoniramo i mnogo se krećemo.

Danas je odličan dan za planiranje raznih stvari koje su stajale, ali ipak nemojte preterivati do popodnevnih časova kada može da se oseća izuzetna iscrpljenost. Kada je Mesec u Blizancima možemo imati dvostruka iskustva, biti u pokretu i mentalno imati potrebu i za novim iskustvima. S obzirom da Mesec od 9h već dolazi u kvadrat sa Rx Saturnom može biti kašnjenja, nekih loših vesti, osećanja nekog umora ili osećanja nerazumevanja. Treba pripaziti i na medjuljudske odnose, a posebno odnose sa rodjacima u prvom delu dana. U porastu osetljivost vozača. Opozicija Merkur/ Rx Neptun može doneti uspavanost, greške, lošu koncentraciju, nervozu, pa treba pripaziti i danas. 


Ipak danas možemo uživati u jesenjem danu i mogu nam spontano padati razne nove ideje. Imaćemo potrebu da se malo mislima vratimo u prošlost kao lekciju za ono što ne želimo za sebe. Ceo dan donosi puno sms poruka, bavljenje papirologijom, popravkom automobila, kraćim putovanjima, povremenim greškama u slanju emailova ili u večernjim časovima i negde prolazne blokade. Danas pokušajte da dan započnete sa muzikom, vedrije, bez crnih tema. Emocije i razne vrste lepih poruka mogu se prenositi porukama, medjutim bićemo ipak malko oprezniji ili više okrenutiji obavezama. 

Današnji dan neće pogodovati astmatičarima ali i reumatskim bolesnicima. 

Ono što ovaj dan može popuniti jer svakako intezivan i veoma povoljan trigon izmedju tranzitnog Merkura u znaku Device sa retrogradnim Plutonom. Danas možemo das e zainteresujemo za neke dublje teme, ali ceo dan donosi i neku detinju radoznalost. Može vam prijati da se nekom otvorite i otkrijete nešto o sebi, pri čemu se možete osloboditi većeg tereta. Ambicije mogu biti povećane, kao i velika posvećenost poslu.Izuzetno povoljan aspekt ako želite da saznate istinu ili dodjete do nekih poverljivih informacija. Današnji dan je i jako dobar za psihologiju, astrologiju, politiku, javne nastupe vraćanje manjih dugovanja ili zdrastvene savete u vezi sa ishranom.

Na emotivnom nivou može vladati jaka telepatija i mentalna povezanost. Može dolaziti do problema sa autoritetima i teže prihvatanje saveta. Posebno dobar dan za pregovaranja, posredovanja, prodaju/ kupovinu nekretnina. Sve vrste alternativnih tehnika koje mogu uticati na mentalno oslobadjanje mogu biti važne. Naredni aspekt izmedju Merkura i Plutona imaćemo 4.06.2024.

Srećno - Astro Luna

Nacionalni praznik Nemačke i Republike Koreje.
Na današnji dan 1895 rodjen je ruski književnik Sergej Aleksandrovič Jesenjin u konjukciji Sunca i Marsa na 9 stepenu Vage, sa romantičnim ali i usamljenim Mesecom u Ribama. Književne krugove u Petrogradu Jesenjin je zainteresovao seoskim motivima u poeziji, koja je obilovala metaforama i poređenjima. Drugi ciklus njegovog poetskog stvaralaštva nastao je posle Oktobarske revolucije, koju je sa oduševljenjem prihvatio. Sovjetska i svetska omladina Jesenjina je obožavala i oponašala. Za sovjetsku politiku Jesenjin nije bio prihvatljiv zbog svog boemskog načina života i ponašanja. Prema zvaničnoj verziji, život je okončao samoubistvom 1925. godine.( Merkur u konjukciji sa Saturnom u Škorpiji u kvadratu sa dramatičnim Jupiterom u Lavu) Tek sredinom osamdesetih godina, u domovini je dobio izuzetan publicitet. U našoj zemlji spada u red najprevođenijih i najpopularnijih stranih pesnika. Najpoznatija Jesenjinova dela su: "Ana Snjegina", "'Crni čovek", "Ispovest mangupa", "Molitva za umrle", "Sovjetska Rusija"...
Na današnji 3.10.1969 rodjena je američka pevačica i tekstopisac, povremena glumica i modni dizajner, veoma ljupka Gwen Stefani u znaku Vage sa podznakom u seksipilnom znaku Škorpije i Neptunom kao planetom muzičke magije u trigonu sa Severnim čvorom( izuzetna muzikalnost i intuitivnost, mističnost) sa Mesecom u emotivnom znaku Raka.( u prilog sve govori njen hit“ Dont speak“). Stelijum planeta u Vagi( Merkur, Uran, Sunce i Jupiter) ukazuju da je Gwen prava Vaga kojoj je jako važna moda, druženje, da voli mondenska mesta i druženja sa poznatima, da ima izuzetno veliki broj prijatelja.
Na današnji 3.10.1981. rodjen je švedski fudbaler koji igra na poziciji napadača –Zlatan Ibrahimovic, u znaku Vage sa podznakom u dominatnom i kraljevskom znaku Lava sa Mesecom u Strelcu što donosi jedan sportski, ali optimističan duh.
3.10.1964. rodjen je engleski glumac, dobitnik Zlatnog Globusa sjajni –Clive Owen u šarmatnom znaku Vage sa Mesecom u Devici.
3.10.1973. rodjena je engleska glumica( „ Igra Prestola“) –prelepa Lena Headey u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu.Iste godine i dana rodjena je kanadska glumica Neve Campbell poznatija iz horor serijala filmova „ Vrisak“ u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu.
3.10.1962 rodjen je grčko –američki rok pevač Tommy Lee u znaku Vage sa podznakom u avanturističkm znaku Strelca sa Mesecom u Strelcu.
3.10.1949 rodjen je gitarista i pevač( „ Fleetwood Mac“) Lindsey Buckingham u znaku Vage sa podznakom u atraktivnom znaku Lava i Mesecu na poslednjem stepenu Vodolije.
3.10.1938. rodjen je rok muzičar Eddie Cochran u znaku Vage sa podznakom u Devici i Mesecu u Vodoliji.
3.10.1990. karta ujedinjenja Nemačke, po novoj karti rodjena u znaku Vage sa podznakom u Lavu i Mesecu u Ribama.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski