среда, 4. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 4


 Merkur je danas u poslednjem danu kretanja kroz znak Device. Bio je retrogradan, mrsio je konce u glavi i pojačavao mentalni pritisak, ali ipak mislim da svaka planeta govori o nama, našim promenama koje preživljavamo u svakoj godini i na kraju i loših aspekata ili nekog puta misije u toj godini i lekcije koje smo naučili. Naš um, naše misli, naše potrebe, naše jedinstvo sa drugima Merkur je stavio u paket koji mora imati mašnicu, pa jednu veliku kutiju, pa još jednu manju itd i mi dok dodjemo do one najmanje izgubimo energiju. Ipak, Merkur u Devici hoće da nas odvede mislima da je vreme da malo brinemo o svom zdravlju, jer vreme pokazuje nešto sasvim drugo, daleko smo od svojih predaka i toga kako bi se nešto trebalo desiti. Merkur nas je naučio da su sitnice važne, a poverenje najvažnija stvar koju vam mogu dati i potpuno nepoznati ljudi. Merkur nas naučio da dva i dva nije 4, već da moramo biti spontaniji i socijalniji. Ali Merkur jako često pokrene da nervozu itekako možemo rešiti dobrim čišćenjem, podseti nas da osim loših trendova i tv, imamo i nešto pametno da naučimo. Perfekcionizam jeste vodio napetosti, ali kad uzmemo i period od kraja jula negde smo naučili da ne možemo uvek sve planirati. Nekad moramo da pustimo stvari, da se trudimo, ali da odpustimo stvari. 



" Kao što je telu potrebna hrana, i to ne bilo koja, već ona koja mu prija, tako je i duši potreban smisao."
Karl Gustav Jung

Mesec kroz ceo dan u znaku Blizanaca. Trigon Meseca i Sunca do 16h može doneti jednu mentalnu pozitivnu aktivnost, dosta dinamike, telefoniranja, pokreta, druženja, učenja, ali i osećanja ipak nekog balansa. Vreme izmedju 16-19h nosi dodatna opterećenja oko novca, troškove, ali i neku prolaznu napetost. Vreme oko 23 nosi i kvadrat Meseca i Merkura i tu može doći do sukoba izmedju srca i reči, rodbinskih veza, loše koncentracije ili pojačane lenjosti, problema u komunikaciji ili nesporazuma u partnerskim odnosima. To vreme može nositi sitnije probleme sa okruženjem, uredjajima, u saobraćaju, ali neku prolaznu uznemirenost, ali i uspavanost.



Tranzitni Mars na Južnom čvoru ali i Fortuni pojačava nesreće. Nosi izazovnije situacije u partnerskim odnosima, pa oni koji prolaze teže odnose, sada treba da puste stvari i ništa ne forsiraju, jer u suprotnom mogu biti više povredjeni. Prvi deo dana nosi vedru energiju, pozitivne vibracije i mogućnost da nešto novo naučimo. Večernji časovi nisu loši za druženja sa prijateljima. Medjutim, internet, telefon može biti problem emotivnim odnosima, pa je danas akcenat ipak na rečima i reakcijama.

Danas ima mogućnosti da se reši neki zaostali problem koji vas je opterećivao ili da imate više snage da se okrenete većim prijektima, ispitima ili nečemu bitnom. Mogući jaki snovi i praćeni nekim neobičnim porukama u vezi sa porodicom. Današnji dan neće prijati reumatskim bolesnicima, ali i meteropatama.

Vreme od 7h pozitivno za putovanja. Noćni sati mogu doneti veće krize psihološkim bolesnicima. Dan veoma osetljiv za poročne osobe, posebno osobe sklone kocki ili alkoholu koji mogu doživeti niz neprijatnosti. Ipak, danas bi trebalo okrenuti se spontanim stvarima, druženjima, hobijima, malo pokušati naći tačku oslobadjanja od dnevnih obaveza i ne ulaziti u konflikte. Ljubav može biti izazov, posebno iz činjenice da ovu nedelju počinjemo i sa dosta skrivenih stvari i osetljivosti, najviše kod parova koji se dosta vole.

Srećno - Astro Luna

Svetski dan zaštite životinja, Dan Sportskog društva "Partizan"
Na današnji 4.10.1946 rodjena je Oskarovka, sjajna američka glumica Susan Sarandon u znaku Vage sa podznakom u kardinalnom, zemljanom znaku Jarca i Mesecu na samom ascedentu koji ukazuje da Suzan deluje starije, hladnije, odmerenije, ali da je ona upravo veliki intuitivac i umetnik( Sunce i Neptun u Vagi). Iako nikad nije bila na listi najlepsih glumica sveta, Susan Sarandon spada u mudre, ali pametne glumice, po horoskopu izuzetno seksipilne jer njen Jupiter, uz Veneru i Mars u škorpiji ukazuju na izuzetnu profesionalnu privlačnost, borbenost i harizmu.Susan je uvek veoma motivisana, ponosna, dostojanstvena, tajanstvena, ali sklona da sve dobija uz velika odricanja i borbu.U poslu kao da voli da radi sa proverenim rediteljima i kolegama, ali obožava autobiografske i istorijske filmove.
4.10.1976. rodjena je američka glumica Alicia Silverstone u znaku Vage sa podznakom u buntovnom znaku Vodolije koji je i pokazala kao vrlo mlada u spotu grupe „ Aerosmith“ sa neobično emotivnim i umetničkim Mesecom u Ribama.
4.10.1989 rodjena je prelepa američka glumica i maneken –Dakota Johnson, ćerka glumca Don Johnsona i Melani Grifit, skorije poznata po erotskom trileru „ Pedeset nijansi sive“. Rodjena u znaku Vage sa podznakom u vrlo odgovornom i zrelom znaku Jarca i Saturnom i Neptunom u jarcu koji ukazuju na izuzetnu unutrašnju maštovitost i izdržljivost,kao i sa Mesecom u slobodoljubivom i umetničkom znaku Strelca.Prolazak Jupitera kroz znak Raka kroz 6 polje donosi da poznati roditelji mogu motivisati, ali da njihova imena neće mnogo pomoći napretku ove glumice i da ona sama mora naći svoj glumački put. Dakota je veoma analitična, voli da putuje, teži obrazovanju i prilično želi da živi samostalno.Pluton i Venera u škorpiji joj mogu doneti i veći uspeh kroz trilogiju filmova Pedeset nijansi, ali sigurno i veću upornost i dominaciju na filmu posebno od 2024 .Izuzetno je opuštena spolja iako prilično sve preživljava u sebi.Njena lepota joj prilično pomaže u usponu iako bi želela da prihvata i teže uloge, rimejk varijante da bi pokrenula sopstveni uspeh.Pred ovom mladom glumicom je težak, ali izuzetno značajan umetnički put.
4.10.1923. rodjen je i Oskarovac –Charlton Heston posebno poznat iz legendarnog filma „ Ben Hur“ u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u Raku.
4.10.1949. rodjen je američki glumac Armand Assante u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.
4.10.1830 osnovana je Belgija u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Bika.
4.10.1966. rodjena je Kraljevina Lesoto u znaku Vage sa podznakom u Blizancima i Mesecu u Biku.
4.10.1984. rodjena je američka glumica Rachel McDowell u znaku Vage sa Mesecom u Vodoliji.
4.10.1979. rodjena je američka glumica Rachael Leigh Cook u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.
4.10.1965. rodjen je srpski filmski i pozorišni glumac –Dragan Gagi Jovanovic u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u znaku Vodolije.

Све

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski