субота, 3. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune 3/4.02.2024.


 Prvi vikend ovog meseca. Ledeni vetar i sunce koje se bori da da toplote. Migrene, nesanice, duboke emocije, dosta obaveza. 


Subota, 3.02.2024.

19 minuta posle ponoći pred nama je mesečeva faza - Poslednja Četvrtina Meseca na 13 stepenu znaka Škorpije u kvadratu sa Suncem iz znaka Vodolije. Poslednja četvrtina Meseca se nalazi na srećnoj zvezdi Alfeka na 12 stepenu Škorpije koja donosi hrabrost i dostojanstvo. Ova faza može doneti testove na polju ljubavi, lojalnosti saradnika i prijatelja. Zbog jakog uticaja Venere donosi veću potrebu za ljubavlju i pažnjom, ali može unositi pobunu na kolektivnom nivou, pojačani stres na polju Bliskog istoka, juga Evrope posebno područja Usa. Cela ova nedelja nosi i potrebu da se oslobodimo kontrole, pritisaka, loših emocija, pa će ova faza doneti i potrebu da pokažemo novo lice i da svoje želje i potrebe više cenimo.

Opozicija Meseca i Urana od 10:19am može unositi nervozu u sitnim stvarima, ali potrebu za novim izazovima. Kolektivno vreme ponovno provokacija, napada, loših vremenskih prilika. Može dolaziti do neočekivanih reakcija, nestrpljenja i eksplozivnosti. 

Popodnevni časovi mogu biti odlični za odmor, uživanje, opuštanje, manji rad, druženje sa prijateljima. Jak aspekt Meseca i Marsa mogu povećati strast, ali doneti i slučajne emotivne susrete, romantiku, dobro vreme za izlaske, muziku i neobične pozitivne dogadjaje zbog dobrog aspekta Meseca i Neptuna. Posebno večernji časovi dobri za druženja sa prijateljima, izlaske, proslave, ljubavne poruke. Današnji dan može biti povoljan za umetnike i sve oni koji se bave humanitarnim radom. 



Nedelja, 4.02.2024.

Nedelja je odličan dan za uživanje, susrete sa starim prijateljima, šetnje, edukaciju.

Mesec prelazi u znak Strelac od 7:29am. Optimizam, potreba za mirom, daljinama, istraživanjima, većim hedonizmom. 

Sekstil Meseca i Plutona može pozitivno uticati na samopouzdanje, rad na sebi i promene koje možete napraviti u vidu rezova.

Večernji časovi mogu doneti prolaznu potištenost jer je vikend brzo gotov i osećanje pritiska u razmišljanju na narednu nedelju. Pokušajte da se opustite. Kvadrat Meseca i Saturna može doneti nepovoljnosti kroz inostranstvo ili vesti iz daleka, ali mogućnost nedostatka vedrine. 

четвртак, 1. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 1


 Dobrodošao Februar, ove prestupne godine sa 29 dana, mesec gde svi slave ljubav, borbu za slobodom i ravnopravnošću, promenama, izgubljenim i obnovljenim snovima i željom za novim početkom. 

Februar 2024 imaće razne faze. Od tenzije, do zaljubljivanja, euforije, neočekivanih globalnih okolnosti, pa će i poruka biti" Ništa nas ne može iznenaditi"!  U ovom mesecu imaće vrlo snažne aspekte, ali aspekte koji mogu potresti svet. Ovo je i mesec otkrivanja tajni, manipulacija, ali otvorenosti prema kolektivnom miru. Mesec novih ljubavi, trendova i velikih snova. 

Najvažniji aspekti i promene u ovom mesecu: 

Merkur će čak tri puta menjati znak, od 5.02. u snažnoj konjukciji sa Plutonom zaploviće u znak Vodolije sve do 23.02. kada će preći u znak Riba kada će ga sačekati u intezivna konjukcija sa karmičkom planetom Saturn. 

Mlad Mesec na 20 stepenu znaka Vodolije -10.02. u ponoć- vreme velikih promena, ali izazova zbog kvadrata sa dispozitorom Uranom.



Od 13.02 -23.03 Mars će boraviti u znaku Vodolije. Potreba za oslobadjanjem, nečim novim, novim iskustvima i rizicima. 14.02. snažna konjukcija Mars Pluton na nuletom stepenu znaka Vodolije može pokrenuti neočekivane sukobe, nesreće, tenzije, ljutnju.

16.02.- prelazak Venere u znak Vodolije do 11.03. nosiće vreme modernih ljubavi, nekonvencionalnih udvaranja, potrebe za finansijskom nezavisnoscu, ali novim načinima zarade, neočekivanim ljubavima.

17.02. snažna konjukcija Venera Pluton može doneti fatalne emocije i velike emotivne transformacije, ali emotivne pritiske i potrebu za rezovima posebno kod osoba koje su dugo zajedno i žele da izadju iz rutine. Kvadrat Merkur / Uran može doneti uznemirujuće vesti, napetost, nestrpljenje, brzopletost i isključive odluke!

19.02. možemo Ribama čestitati rodjendan

22.02. snažna konjukcija Venere i Marsa na 6 stepenu znaka Vodolije nosice strast, nagle susrete i avanture, ali i pojačane svadje i prekide.

23.02.- Merkur prelazi u znak Riba

24.02.- Pun Mesec u znaku Device u opoziciji sa tranzitnim Merkurom, Suncem i Saturnom može doneti karmički iscrpljujući period, period magle, iscrpljenosti, tajni, nestanaka, psiholoških problema, strahova.

28.02. konjucija Sunca, Merkura i Saturna nosiće jake karmičke poruke, ali i testove

Detaljan pregled za aspekte i položaj planeta u Februaru možete pogledati na mom youtube kanalu: 


Prvi dan ovog meseca može doneti nesigurnost, neodlučnost, nedostatak samopouzdanja odakle se mogu stvoriti konflikti na profesionalnom- partnerskom nivou. Kvadrat Meseca i Marsa, ali i Meseca i Merkura nosi nesporazume, mentalnu blokadu i osetljivost, nagle promene planova, osetljivost kroz okruženje i sl.

Prelazak Meseca u znak Škorpije od 21:38. Vreme mističnije, duboko emotivne energije.

Mesec će biti u praznom hodu ali duplom mračnom aspektu sa Plutonom iz znaka Vodolije od 22:20 koji može doneti povredljivost, destrukciju, ljubomoru, zlobna dela, konkurenciju, problem sa genitalijama, nerazumevanja, strahove i pojačane nesreće. 


Srećno u Februaru - Astro Luna



уторак, 30. јануар 2024.

Dnevna doza Lune -30 Januar


 Na samom kraju januara meseca smo. Praznici, vraćanje u balans, relax, mnogo spavanja sa oscilirajućim nesanicama, Pun Mesec u znaku Lava, ali i Uran koji je krenuo direktno. Na nebu nemamo nijednu retrogradnu planetu, što znači da imamo i otvoren put ka svojim odlukama i ciljevima. 

Za neke ljude je bitan vremenski tajming. Za neke vera i ljubav. Za neke samoća kao mesto regeneracije od prošlosti i jačanja psihe. Za neke jednostavnost. A sve zajedno je dobro ako razumete sebe i dajete svoje znanje  i emocije drugima. Na taj način jačate svoj imuni sistem i jačate sebe. Koji god nivo kolektivne svesti ruši predrasude vera, ljubav, molitva i regeneracija mogu biti kolektivni zid negativnosti uništenja sveta. 

Utorak dan Marsa. Dan zaštite, ali potrebe za slobodnim mišljenjem i znanjem. Mesec polako izlazi iz znaka Device Ulazak u 30 januar može biti senzitivan, praćen čudnim snovima, preosetljivošću, potrebom za razumevanjem ili brigom za sitnicama. Mesec u praznom hodu do 9:45am može usporovati obaveze i može biti preporučen da se ne donose veće odluke. 

Od 9:05am Mesec prelazi u znak Vage. 

Potreba za emotivnom ravnotežom, ali bežanjem od sukoba biće pojačana. Šarm, gracioznost, ali i nesigurnost i neodlučnost mogu biti izraženi do samog kraja ovog meseca. Imaćemo potrebu da se vratimo u svoju ravnotežu, navike ili prilagodimo različitostima. Potreba za mirom, ali istinom , lepotom veoma važna. Neki čudan unutrašnji idealizam može pokrenuti i nove potrebe. Pred nama je nežna, sentimentalnija energija, ali energija čvrstog povezivanja u postojećim odnosima i lojalnosti. Razmišljanja o propuštenom mogu nas oslabiti pa je preporuka da budete okrenuti sadašnjem vremenu. Može biti dosta laskanja ali izbegavanja direktnih odgovora. 

Kada je Mesec u Vagi dobro je: 

zajednički život, veridbe

opraštanje i pomirenja

ulepšavanje i uredjenje

postojaće težnja ka pravdi i objektivnosti

novim trendovima i modi


Mesec danas u intezivnom trigonu sa Plutonom u znaku Vodolije, pa može nositi strast, ljubav, jaku duhovnu povezanost, ubedljivost, regeneraciju ili jačinu.

Bitan aspekt ovog dana je trigon Marsa i Urana koji je na snazi do 1.02.Potreba za nezavisnošću, slobodom, oslobadjanjem od svega što vas je dugo tištilo i opterećivalo, ali potreba za samostalnošću može biti važna kao nagli elan i optimizam. Hrabrost, jaka inticija, borbenost može da vam pomogne da pokrenete nešto što vam je delovalo nemoguće ili da budete veoma ponosni na sebe. U porastu novi važni susreti, poruke, mogućnosti, pa je bitno to prepoznati i iskoristiti.

Srećno - Astro Luna




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski