субота, 17. август 2024.

Dnevna doza Lune - 17/18.08.2024.


 Vikend pred Pun Mesec. Neka težina u vazduhu usled toplotnog talasa koji traje nosi i već malu pripremu pred neke nemire i ljubavna uznemirenja. Pojačana ranjivost i teško da se u vreme ovog Punog Meseca i može napraviti kompromis. Iz jedne sporije energije mogu se odigravati neočekivani, burni dogadjaji, donositi nepromišljene odluke ili se zbog retrogradnosti Merkura sve može shvatati " lično, srčano, uvredljivo".

Subota 17.08.2024

Mesec u Jarcu u jakom odnosu sa retro Saturnom može nositi da dan možete početi polako, bolje organizovano, zapisivajući te dnevne i propuštene obaveze ili prosto da odvojite vreme da pozavršavate sitnije poslovne stvari i da se opustite. U nekim bitnim odlukama, ipak koristite racio, praktičniju prirodu, ali objektivnost. 

Večernji časovi nose i trigon sa Uranom pa možete sebi dopustiti malo oduška, probati nešto novo, posetiti i mesta i videti ljude koji vas podsećaju na neku dobru energiju. To može biti o.k. vreme za putovanja, osim da vikend i početak sledeće nedelje traži samo malo više koncentracije i da se ne žuri, da sve ide polako. 

U emotivnom smislu neka čudna telepatija i povezanost može biti prisutna. Neka potištenost može preći u lepe momente ili naglu euforiju. Mesec i R Neptun mogu ipak doneti romantičnost, lepo druženje, opuštenost, a subota je idealna za filmove, odmor, noćno kupanje, koncerte i da se malo odpuste emocije od ove nedelje. 

Mesec prelazi u vazdušni znak Vodolije od 23:46 i kao da može doći do naglog ubrzanja, ali problematičnijih aspekata na polju politike, svetskih dešavanja, jer upravo pred ovaj Pun Mesec u porastu mogu biti oluje, zemljotresi, pretnje na polju istoka i zapada. Ipak, ovaj mesec usmerava energiju na druženje, slobodu, otvorenost, izazove, pa možete prosto iz jedne zatvorenije ili linije ušuškanosti ući u potpuno novu energiju. 

Kada je Mesec u Vodoliji dobro mogu ići konkretni poslovi, ali na zdrastvenom nivou treba pripaziti na pritisak, holesterol i osetljivost kolena. Treba izbegavati dugo stajanje, jer osetljivost vena i cirkulacije može biti pojačaniji.Ipak treba smiriti i burnije reakcije, jer one mogu doneti nagle prekide i nervozu u emotivnim odnosima, ali nagle preokrete preo polja prijatelja. 

Nedelja, 18.08.2024.

Mesec i R Pluton u konjukciji nešto posle ponoći mogu doneti neočekivane dogadjaje, ali pojačanu destrukciju i neprijatne situacije. Potrebna kontrola i umerenost. Ipak ukoliko napravite neku promenu može biti i pozitivno. Okrenutost novim stvarima, ali i možda da probate nešto što niste smeli. 

R Merkur u znaku Lava naćiće se u kvadratu sa Uranom od 11:48 i može doneti nagle klimatske promene koje neće pogodovati hroničnim bolesnicima, ali i osobama sa srčanim smetnjama. Moguće neprijatnosti ili nervoza kroz polje struje, uredjaja, saobraćaja, tehničkih aparata, okruženja. Mogućnost neke neizvesnosti ili vesti koja vas može šokirati.Treba izbegavati brzopletost, dramatičnost, stresne situacije! Mogućnost naglih promena planova.  Ipak, ovaj aspekt može uticati na autentičnost, originalne ideje, hrabrost i otvorenost u izazovnim situacijama. U povećanju protesti, ali osetljivost kroz društvene mreže. Preporuka je da sve proverite, pre nego što donesete odluku!

Lp vikend - Astro Luna


mymood# mesec u vodoliji# r merkur kvadrat uran#


петак, 16. август 2024.

Dnevna doza Lune -16.08.2024.


 Mesec u Jarcu kroz ceo dan može da pokrene i praktičnu, upornu, ali dnevnu energiju koja trazi strpljenje. Kontakt Meseca i tranzitne Venere kroz ceo dan može da probudi pozitivne uspomene, kontakte sa dragim osobama koje niste dugo videli, ali i dugo planirani sastanak, date ili nešto što u vama može doneti osećanje sigurnosti i sreće. Ipak, danas neće biti velikog entuzijazma, ali možete napraviti i neku šalu na svoj račun, ili se prisetite momenta kada ste pobedili neke bitne stvari u svom životu. Može prolazno da oscilira energija nostalgije, vraćanje na prošlost, bolnih uspomena, ili povezanosti sa bitnim osobama iz prošlosti.



Jedan od najneprijatnijih aspekata ove nedelje je kvadrat izmedju Marsa iz znaka Blizanaca i R Saturna u znaku Riba koji može doneti fizičko mentalne blokade, frustracije, destrukciju i ljutnju, pojačane probleme na polju saobraćaja, rodjaka, okruženja, povećanu agresivnost, pretnje, ali pre svega problem u izražavanju. Ovaj aspekt može uticati na veći fizičko mentalni umor. Ovaj i karmički aspekt kolektivno može doneti napetost. Najbolji način je odbrambeni. Dobro razmislite o novim planovima i držite se onog što najbolje poznajete! Ovaj aspekt je na snazi do 18.08.


Danas možete da pratite i svoja osećanja, ali da se usmerite ka nečemu što može da vam koristi. Savetima o zdravlju ili prelasku na zdraviju ishranu, raznim vrstama edukacija, psihološkim savetovanjima. Treba obratiti pažnju na autoritete ili neki  vid bežanja od problema sa kojim se treba postepeno suočiti. Prevelika analiziranja o stvarima koje ne možete trenutno rešiti/ zaboraviti trebalo bi negde staviti po strani, mogu vam potrošiti potrebno vreme. U povećanju kašnjenja, pa treba imati strpljenja. 


" Uspeh je proces koji traje. Uspeh je shvatiti da morate ponekad znati da kažete NE i da zbog toga ne osećate grižu savesti. Biti uspešan znači osećati se dobro u vlastitoj koži. I to nema veze sa količinom stvari koje posedujete. Potrebno je znati reći ne i pomiriti se s tim da vas zbog toga neki ljudi neće voleti. Najvažnije je kako se vi osećate u vezi s onim što radite, kako se osećate u vlastitom životu. To je duga i teška borba koju ja još na neki način vodim.
Oprah Winfrey


Srećno - Astro Luna


четвртак, 15. август 2024.

Dnevna doza Lune - 15.08.2024


 Praznik Svetog Stefana. Mamin 70 rodjendan.Merkur od ranih jutarnjih časova iako retrogradan prelazi u znak Lav.

Uticaj Merkura u znaku Lava iajo u retrogradnom hodu može da nam ipak pokrene neku snažnu motivaciju i pokretanje poslova koji mogu uticati na čast, reputaciju, ljubav. Misli snažnije, intezivnije, ali teže prihvatanje kritika, saveta, sugestija. Ego nam može biti i problem malo do početka septembra. Ipak, ovaj uticaj može doneti osećanje neke lakše sigurnije, iako pod ovim tranzitom možemo biti u brzopletijoj fazi, pa je i dalje važna preporuka da pratite i koncentrišemo svoje misli i da ne žurimo. 

Mesec i Sunce u skladu mogu doneti od ranih jutarnjih časova ipak optimizam i dobar početak godine. Ko putuje, može biti srećan i vedar. Prvi deo dana može biti inspirativan uz sitniji stres oko dece, finansijskih troškova ili obaveza oko drugih. Iako nam treba potvrda ili akcija koja treba da dodje spontanije, moramo se malo sami potruditi da pokrenemo i najbolje iz sebe. 



Kasniji popodnevni časovi zbog kvadrata Meseca i R Neptuna mogu nas odvesti u maštanje, sitnije greške, idealizam, možda i prolazna razočarenja više na poslovnom nivou. Može doći do malo pojačanog umora, alergija i osetljivosti imuniteta. Čudni snovi.

Dobar uticaj Meseca i R Merkura ipak oko 19h mogu da nam pokrenu ambicije, dobre vesti, da možemo biti ubedljiviji ili harizmatičniji, lakši put ka učenju. Možemo razmišljati više o ljubavi, putovanjima, zabavi. Moguće i neke vesti koje nas mogu obradovati.

Od 19:52 Mesec prelazi u znak Jarac. Ovaj uticaj može doneti zahladjenje, ali osetljivost hroničnim bolesnicima. Emocije pod malom kontrolom. Ovaj mesec nas može vratiti u neku prošlost, nostalgiju, ali nam pokrenuti sitnije brige, mada i potrebu da završimo neke stare poslove. Veća okrenutost starijim osobama. Biće naglasena odgovornost i ozbiljnost, ali strah od neuspeha. 

Kroz ceo dan može oscilirati kreativna, optimistična energija ali energija koja traži da se malo više oslonite na svoje znanje. Mogućnost bitnih susreta i dogovora koji su u prethodnom periodu bili usporeniji.U sanjanju možemo se vratiti u realnost i shvatiti da je vreme za ozbiljnije poslove, pa će i energija u naredna 2.5 dana biti u tom fokusu. 

Srecno - Astro Luna


mood# merkur se vraća u znak lav


среда, 14. август 2024.

Dnevna doza Lune - 14.08.2024.


 " Najbolji način da saznaš da li nekome možeš verovati je da mu veruješ."

Ernest Hemingvej

Avgust nastavlja sa tropskim temperaturama i nekom porukom da je za sreću potrebno tako malo, ako imaš veliko srce. Olimpijada se završila, a grad još nije pun. Mesec od juče putuje znakom Strelca i donosi istovremeno i neku čudnu konfuznost, nemir, pomešan sa nekim entuzijazmom koji dolazi na trenutak da podigne dušu.Raspoloženje u oscilacijama od neke prolazne sreće i naglog pada.

Mesec i Venera od jutarnjih časova u kvadratu pa negde možemo biti u malom sukobu sa sobom, ili razmišljanjima i zamišljenosti na kojoj smo planeti. Možemo imati osećaj nekog iščekivanja koje ne znamo ni gde dolazi ni u kom pravcu može da krene. Negde treba odpustiti sumnje, napetost kroz način koji uvek može da pomogne individualno.

Glavni aspekt danas je snažna konjukcija Marsa i Jupitera na 16 stepenu Blizanaca. od 17:24 unose ipak energiju, inicijativu, moguće dobre vesti, ali je umerenost i skromnost bitna ove nedelje za ostvarenje želja. Mars i Jupiter će se naći na fiksnoj zvezdi Rigel u sazvežđu Oriona i mogu pokrenuti sjajne intelektualne sposobnosti, putovanja, uspeh posebno osobama sjajnih matematičkih, mehaničkih sposobnosti, širi pogled na život, blagonaklonost, važne razgovore za budućnost. Mogući bitni politički dogadjaji. Možemo imati potrebu da idealistički proširimo neke svoje vidike, interesovanja ili imati mogućnost da upoznamo bitnu osobu za naš razvoj, napredak, prijateljstvo.

Mesec u toku večernjih časova nosiće opoziciju sa Jupiterom i Marsom, pa se treba čuvati preterivanja, egoizma, sebičnosti, ulaska u rizike, svadje, jer mogu preći u veće neprijatnosti. Može dolaziti do emotivnih izazova kroz komunikaciju ili brzopleto donošenih odluka. Nalazimo se u Prvoj četvrtini Meseca koja negde provocira naše najdublje strahove, ali i emocije. U povećanju veća očekivanja i neka skrivena razočarenja koja mogu uticati na ishranu ili lični doživljaj. Ipak danas možete pokrenuti i neke zabavne aktivnosti, jednostavne stvari, a dan može biti dobar za putovanja, istraživanja, hobije, sport. Treba negde pustiti mašti, ali spontanosti da odradi svoje. Možete imati i prolazne situacije da vam ništa nije jasno.

Merkur stoji na nultom stepenu Device i sprema se da ponovo pokrene Lavovsku energiju. Vreme osećanja neke manje blokade i pojačanih strahova u sumnji. Negde treba pronaći tu neku svoju snagui svetlost. Pokušati ne planirati mnogo daleko, iako će nebo izazivati mnogo želja i potrebu da se nešto novo desi. Svi vidovi komunikacije tražiće neki nastavak, jer je Merkur naravno retrogradan, a procene tražiti strpljenje. Danas i poverenje i vernost može biti pod znakom pitanja. Loše za sudske procese i kupovine. 

Srećno - Astro Luna


# mymood# mars i jupiter u blizancima# mesec u strelcu




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski