субота, 9. децембар 2023.

Dnevna doza Lune 9/10.12.2023.


 “ Primetila sam da Univerzum voli zahvalnost. Što ste zahvalni, dobićete više dobara. Kad kažem dobara, pod tim ne podrazumevamo samo materijalna dobra. Mislim na ljude, mesta i iskustva koja nas čine vrednim.I sami znate kako je divan osećaj kada vam je život ispunjen ljubavlju, radošću, zdravljem, kreativnošću, kad vas uhvati zeleni talas na semaforu ili kada nadjete mesto za parking. Tako treba da živimo! Univerzum je darežljiv, obilno nas daruje i traži da ga cenimo”

Lujza L. Hej

Vikend je pred nama. A sa njima simbolika i jak uticaj Škorpije od Meseca do Venere. Strast, intezivne emocije, regeneracija, intuicija, karmička povezanost, nagle promene duše i pomeranja, ali unutrašnja budjenja i revolucija.

Subota, 9.12.2023.

Rani jutarnji časovi nose i kvadrat Mesec Pluton. Dobro je to vreme prespavati jer može doneti osećanje neke izgubljenosti, destrukcije i bola.

Mesec ulazi u znak Škorpije od 4:36am sve do ponedeljka 11.12.( podne). Ovaj vikend zato može nositi i veće turbilencije po principu hladno - vruće, jako -nikako. Koliko god smo prethodnih dana imali i neku nesigurnu energiju, ovaj vikend može voditi od naglih susreta, skandala, strasti, povezanosti, ali i dana kada možete dublje razmišljati o svom životu, emocijama i onome što želite, i što nikako više ne želite....

Rezervisanost, opreznost, slaba kontrola reakcija, jaki instikti, teški snovi, ali ipak osećanje neke veće motivacije.

Mesec i Saturn na 1 stepenu u trigonu od 7:35am - stabilnost, mir, dobra organizacija, poverenje, pokretanje težih ili starih obaveza, zrelost, odgovornost, sklonost da stvari postavimo na svoje mesto, mudrost, dobre liderske sposobnosti, strpljenje.

Mesec u konjukciji sa Venerom u znaku Škorpije na 5 stepenu od 15:25 - ljubav, zavodjenje, mogući materijalni dobici, jaki fizički odnosi, pokloni, suptilnost, privlačnost, dobro vreme za estetiku, kontakt sa ženama.

Mesec u Škorpiji opozicija R Jupiter u znaku Bika na 6 stepenu od 16:35: sklonost preterivnaju, razmaženost ponašanju, preteranoj velikodušnosti, nepotrebnoj svojeglavosti, nerviranju oko nepotrebnih stvari, trošenju novca i duše, pogrešnih reakcija, ali i porasta osetljivosti na polju genitalija, grla, mokraćnih kanala, varenja. Pripazite na ishranu!

Mesec u Škorpiji sekstil Merkur u znaku Jarca na 7 stepenu od 18:48 - dobra koncentracija i odluke, pozitivno vreme za komunikaciju, stare dogovore, poslove koji traže detalje i temeljnost, odlično vreme za učenje ili dodatnu edukaciju, krakotrajna putovanja, dobro povezivanje stvari ili bolja emotivna komunikacija.




Nedelja, 10.12.2023.

Opozicija Venere iz znaka Škorpije i R Jupitera iz znaka Bika može povećati lenjost i sklonost luksuzu, povećanim i ipak nepotrebnim finansijskim troškovima. U ljubavi se treba čuvati razmaženosti i sebičnosti, a može biti i epizoda nekog pokajanja ili osećanja da mislite da ste napravili odredjene greške. U povećanju apetit ili sklonost kocki i porocima. Nedelja može nositi i neprijatna iznenadjenja, pojavu naglih vremenskih prilika, zemljotresa, ali i naglih prekida odnosa i tenzije posebno od 17h.

U porastu veća razočarenja zbog većih očekivanja. Treba dobro razmisliti o svakoj emotivnoj odluci ili postaviti u svojoj glavi stvari realnije. Mogući moralni problemi zbog ljubavi ili neprijatnosti, ali i sklonost da se više troši neo što se zaradi. Treba kontrolisati apetite, i pokušati biti strpljivi i mudriji!

Mesec u Škorpiji u opoziciji sa R Uranom na 20 stepenu od 18h može nositi neprijatna iznenadjenja, stres, nervozu, nepromišljene odluke, pojavu prekida ili problema na polju finansija, ali i osetljivosti preko pozicije okruženja, uredjaja. Treba izbegavati brzopletost i hirovitost! Pratiti svoj osećaj i ne žuriti! Potreba za novim, adrenalinom, rizikom!

Srećan vikend - Astro Luna




петак, 8. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 8


 " Koji je znak dobrih postupaka?

Mir u duši"- Simeon Atanasovski

Mesec u Vagi kroz ceo dan. Zanimljivo je da ćemo u većem delu dana imati i kontakt Zemljinog satelita sa Južnim Mesečevim čvorom koji posebno povećava ciklus naglaska na ljubavi, partnerskim odnosima u smislu izazova, lekcija, potrage za harmonijom ili suočavanja sa nekom tugom zbog neuspeha iz prethodnog perioda. 

Vladaoc Venera u znaku Škorpije danas na 4 stepenu može povećavati plodnost, ali neplanirane finansijske troškove, po principu baš je sad moralo to da se kupi. Duh praznika malo podiže raspoloženje koje danas može da varira, ali današnji dan može biti povoljan ukoliko očekujete neku bitnu vest iz daleka, polažete ispit, planirate temeljniji rad ili negde planirate sami da putujete iz korisnih razloga. 


Povremeni osećaj nesigurnosti pomešan sa zatvorenošču može povećavati prolazne zdrastvene probleme. U povećanju osetljivost želuca, kože, mokraćnih kanala. 
Ipak, ono što danas može da nam pomogne je i srećan trigon izmedju Merkura u Jarcu i R Jupitera u znaku Bika na 6 stepenu može doneti povoljne ponude za posao i potpsivanja, važne i srećne vesti, dobro vreme za učenje, krakotrajna putovanja, imovinska rešenja i jednu optimističnu energiju praćenu dobrim rezultatima i odlukama, praćenim prethodnim radom i odricanjima. Dobro za posete ili bitnije poslovne dogovore. Ljubaznost i velikodušnost mogu vas činiti srećnijim. Izuzetno dobro vreme za razne vrste edukacija, učenja, hobija. Ukoliko nešto čekate duže moglo bi danas dati dar i osećanje ipak optimizma. Dobar dan i za završetak nekih poslova. Povoljnosti kroz zaradu otvorene, samo što se nemojte iznenaditi da kako dobijete novac, odmah će lako odlaziti na već planirane stvari koje trebate platiti.Dobro vreme za lekarske preglede/ terapije.

Ipak, ljubav može da škripi i da se oseća povremena praznina ili nemogućnost opuštanja. Možete biti veoma povezani sa onima sa kojima imate trenutno udaljen odnos. Što više planirate, nebo se može smejati, jer traži spontane situacije. 

Današnji dan s obzirom da dolazi vikend može biti pozitivan da izadjete i opustite se, samo nemojte preterivati. 

Srećno - Astro Luna




четвртак, 7. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 7

 

Čaša vina, sneg, traženje rukavica i kape od prethodne sezone, zimski umor, oscilacije u raspoloženju, ali pitanje ljubavi drži ovaj mesec. Venera u Škorpiji uskoro i u opoziciji sa R Jupiterom može i doneti rušenje snova, idealizacije, zimske čarolije ili preterano trošenje i očekivanja. 

Mesec u Vai kroz ceo dan može pojačati neodlučnost, nesigurnost i ranjivost i upravo neko vaganje. Dispozitor Venera traži strast, jake dokaze ljubavi, brze odluke. Ova Venera voli da kao detektiv istražuje  ako oseti da nešto nije u redu. 

Mesec i Merkur danas u sukobu od ranih jutarnjih časova. Upravo u povećanju mogu biti emotivna nerazumevanja i problem u komunikaciji, može biti dosta nerešenih pitanja i nesporazuma, pa bi bilo dobro pokušati napraviti nekakav kompromis izmedju emocija i reči. Ovaj aspekt može nositi i pojačanu nervozu kroz dogovore, saobraćaj papirologiju, telefone i uredjaje. Tražiće se veći dokazi ljubavi, ali druga strana može pokazivati zatvorenost i ćutnju. Osetljivost moguća kroz državne institucije, isterivanje pravde, tjs dolazak do neke istine, koja može nositi preosetljivost. Može doći do prekida komunikacije ili potpunog udaljavanja zbog pogrešnih reči koji su povezani sa ranjivim emocijama. 

Danas nam može pomoći kontakt Meseca i Marsa od podneva koji ipak može doneti energičnost, budjenje, borbenost i hrabrost, ali brzinu i dinamičniji period popodneva u vezi sa dnevnim obavezama. Sunce takodje od podneva dolazi na srećan 15 stepen i može ipak pokrenuti relativno plodne aspekte na polju kontakta sa inostranstvom, duhovnu širinu i osećanje ipak fizičke snage. Mars dolazi na odličan 9 stepen na zvezdu Anteres i može pomoći da hrbarošću ili smelošću, dobrim delima dodjete do odredjenih ciljeva i da vas to čini srećnijim. 


Ipak, ono što danas može biti rajivije je i opozicija Mesec Kiron. To može probuditi slabe tačke i izuzetnu osetljivost u partnerskom odnosu, ili može doneti odredjene situacije gde niste dovoljno sigurni ili se ne osećate dobro u odnosu u kome ste. 

Svakako sa jedne strane potreba za harmonijom može biti u disbalansu i može nositi dosta slomljenih srca ili neka unutrašnja ljubavna previranja. Treba dobro razmisliti o sopstvenim potrebama, ali i tome šta je potrebno da se odredjena pitanja iscele. 

Srećno - Astro Luna


среда, 6. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 6

 

"U izazovima dolazi pitanje nad svim pitanjima: ,,Šta bi sada ljubav uradila?''
Ljubav nikada ne bi rekla: ,,Ja sam u pravu. Biću ljuta dok ne prizna.''
Ljubav bi razumela i zagrlila.
Zagrlila bi toplo i snažno.
Tako da bude jača od svakog ,,volim te''.
Tako da umiri energijom i kaže: ,,Ovo nismo mi. Ovo su svakodnevne gluposti, a mi smo više od toga.''
Dajana Mitrović

Nacionalni praznik Finske.Finska osnovana i rodjena 6.12.1917., astrološki znak Strelac, podznak 7.38 stepen Blizanaca, Mesec u Devici.
1833 rodjen Jovan Jovanović Zmaj

Mesec u Devici u ranim jutarnjim časovima u opoziciji sa R Neptunom može doneti teže budjenje i preosetljivost, konfuziju i sklonost zaboravljanju, ali i maštovitost i odlične kreativne ideje. Ovo može biti teže vreme za osetljive, posebno psihosomatske bolesnike. Jutarnji časovi neće prijati meteropatama. U pojačanju krize, strahovi, čudni i neobični snovi i poruke.
Neptun kreće sa 24 stepena direktno i na nebu će nam ostati dve planete koje će ići retrogradno( Jupiter i Uran). Neptun je od 30.06. u retrogradnom hodu praveći i malo veću maglovitost, a njegov direktan hod može pokrenuti jaču intuiciju, okrenutost duhovnosti, kreativnosti, emaptiji i saosećanju, kao i jačem prepoznavanju prioriteta ka svom iscenjenju.

Popodnevni časovi mogu biti plodniji i bolji za rad, učenje ili dnevne aktivnosti. Možete se okrenuti praktičnim stvarima, ali rešavanju sitnijih porodičnih ili emotivnih problema. Mesec i Pluton u trigonu može nositi da ostavite jači utisak na poslovnu sredinu ili rešite neke zdrastvene stvari, može biti dobro za uslužne, sekretarske poslove, plaćanja i kontakte sa bankama, ali može nositi jaču emotivnu snagu i povezanost.

Mesec prelazi u znak Vage od 17:36 dajući veći intezitet emocijama, društvenim odnosima, lepoti, pravdi i istini, ulepšavanju i socijalizaciji. Dispozitor Venera u snažnom trigonu sa planetom Saturn nosi i stabilnost, poverenje, strast i jače ljubavne odnose i inače veću okrenutost ljubavi. Danas možete imati mogućnost da primite bitne vesti ili poruke koje ste duže očekivali. Ulepšavanje, estetika, sitnije kupovine mogu vam doneti sreću i radost, pa ako imate mogućnosti možete pokrenuti i neku kupovinu za sebe i svoje najmilije.

Srećno - Astro Luna



уторак, 5. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 5


 5. Decembar. Nacionalni praznik Tajlanda. Dan Muzeja Nikole Tesle. Dan Šumarskog fakulteta u Beograda.

Mesec kroz ceo dan u znaku Device. Poslednja Četvrtina Meseca po našem vremenu od 6:50 na 12 stepenu, u kvadratu sa Suncem u znaku Strelca. Ova lunarna faza pred Mlad Mesec u promenjivim znacima može doneti veće oscilacije, ali pre svega sumnje u pozitivan ishod, raskorak izmedju planiranja na koje smo navikli i da nam najmanji detalji mogu blokirati sreću ili optimizam.

Poslednja četvrtina Meseca nna zvezdi Zosma  može doneti pojačane strahove, emocionalne oscilacije ili gubitke. Ovu fazu posebno mogu osetiti promenjivi znaci: Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe koji malo mogu upadati u apatičnija stanja. Možete osećati nepotrebnu tugu, usporenost, neku prazninu iznutra, ali i jaču moć predvidjanja. Nije loše slušati svoj osećaj i u ovoj fazi koristiti vežbe disanja, motivacije i rada na samopouzdanju, jer osećaj može biti u pravcu da ne vidite najbolje šta posedujete i koliko vredite!

Možete osećati itekako da neko nije fer ili da vam nešto radi skriveno što možete osećati da je vrlo nekorektno što vas može uznemiravati. Mogu nas uznemiravati dnevne aktivnosti, od obične kupovine u radnji do čekanja kod lekara. Obaveze danas preopterećenije iako ćete se truditi da budete organizovani, strpljenje je nešto što može biti veoma značajno. U povećanju apatija, depresivna stanja, nesigurnost i sumnje da će se nešto rešiti povoljno ili osećanje nekog žrtvovanja. Ipak, i danas je bitno zaposliti sebe, biti uporan u stvarima koje su važne, makar morali da ih završite iz više delova. 

U večernjim časovima Mesec će napraviti trigon sa R Uranom i može doneti neka olakšanja ili osećanje opuštenosti. Možete imati potrebu da nešto malo menjate i da vam to predstavlja zadovoljstvo ili da vas je ono što vas je mučilo, se polako rešava. To može biti i dobro vreme za neke poslovne odluke ili dodatne aktivnosti. 

Venera u znaku Škorpije napraviće i svoj prvi aspekt i to trigon sa Saturnom iz znaka Riba -što može biti sjajno vreme za pronalaženje stabilne i prave ljubavi, ali vreme lojalnosti i poverenja, emotivne mudrosti, obnove i vraćanja na nešto što može dati emotivni mir. Ovaj aspekt mnogima od vas može pomoći da dodjete do pozitivne tačke na finansijskom nivou, ili prethodno rešite neke prethodne poteškoće. Veze sa razlikom u godinama, veze sa osobama drugačijeg opredeljenja ili kulturnih i socijalnih razlika može biti povećan. Ovaj aspekt može doneti pomirenja, ali veće poštovanje. Možete razmišljati u svom odnosu o nekim ozbiljnijim odlukama, ili imati želju za većom odgovornošću u svom odnosu.

Pod ovim aspektom neće biti neobično da sretnete ili saznate nešto o svojoj prvoj ljubavi ili osobi sa kojom ste imali nekakav platonsko poseban, skriveni odnos. Pod ovim aspektom može biti nekih karmičkih susreta. Na polju finansija, bez obzira na lunarnu fazu koja može nositi raspoloženje kao vreme, ipak može doći do realizacije nečeg u šta ste mogli i sumnjati. 

Film koji može da vas obraduje i opusti pod ove ledene dane definitivno je za ovo vreme - 


Srećno - Astro Luna




понедељак, 4. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 4


 ” Niko ne može izbeći da bude ranjen. Svi smo mi ranjeni ljudi, bilo fizički, emocionalno, mentalno ili duhovno. Ključno pitanje nije kako sakriti svoje rane da nam ne bude neugodno pred drugima, nego kako možemo svoju ranjenost staviti u službu drugih? Kad naše rane prestanu biti izvor neprijatnosti i postanu izvor izlečenja, mi postajemo ranjeni iscelitelji. ”

Henri Nouwen




Nova nedelja je pred nama. Venera igra veoma važnu ulogu s obzirom da ulazi u vodeni, fatalan i strastven znak Škorpije sve do 30.12. Kontakt Venere i Saturna posebno može biti važan u karmičkom emotivnom prepoznavanju, dobijanju materijalnih nagrada uz prethodna veća odricanja, ali pravljenja mosta gde oni koji treba - trebaju da se sretnu. Poslednja četvrtina Meseca u znaku Device može doneti mali sukob izmedju realnosti i potrebe za maštom, ali malo veći sukob ispunjenja nekog perfekcionizma u pravo vreme na pravom mestu 5.12.

Neptun je još jedna planeta koja napušta retrogradni hod 6.12. Merkur će imati i jedan snažan i optimistan aspekt ove nedelje sa R Jupiterom koji može doneti dobre vesti, ispunjenja kroz veći rad, ali završetak nečeg dugo očekivanog. Ova nedelja inače donosi zrele odluke, emotivna važna iskustva, ali izuzetnu duhovnu konekkciju pomešanu sa strasnim prekretnicama.

Vikend poprilično izazovan i praćen većim troškovima, očekivanjima i napetošću.

Venera od 19:52 prelazi u fiksni, vodeni znak Škorpije. Vreme jakih strasti, emotivnih izazova, dubljih, ali komplikovanih emocija, tajni, spletki, intriga, misterija ali pojačanih fizičkih odnosa. Venera će do 30.12. boraviti ove godine u znaku Škorpije. Ovo može biti i vreme vraćanja na ono što je bilo jako i komplikovano, ali može biti vreme povratka i obnove ka nečem ozbiljnijem. Kraj godine posebno nosi da mnoge veze mogu imati i velike testove i budite dovoljno realni da to prihvatite. Posebno izazovni aspekti mogu biti ovog vikenda  praćeni prevelikim očekivanjima, ali razočarenjima, a vreme od 20/22.12. kada će Venera imati i opoziciju sa R Uranom može doneti neočekivane strasti, zabranjene veze, ali nagle prekide i dramatične emotivno - finansijske epizode. Vreme od 25-29.12. biće praćeno poklonima, zadovoljstvom, romantikom, dolaskom do istine, ali snažnim emocijama. Negde poruka ove Venere će ići po principu: Sve ili Ništa, ali da ako ti je neko sudjen i trebaš doživeti bitne emocije, upravo će one doći sada.... Ovo može biti vreme i bolesnih emocija, ali i vreme posesivnih i dramatičnih epizoda, kao i vreme jakih prepoznavanja karmičke prirode. 



Mesec menja znak i ulazi u zemljani, ženski znak Devicu od 4:51am. Negde sa početka ove nedelje mogu se smiriti emocije i možemo imati fokus na redu, radu, disciplini, zdravlju i poslovnim aktivnostima. Potreba za detaljima, najmanjim sitnicama, organizaciji i malim planovima može doneti i dosta poslovne komunikacije od početka novog dana. 

Mesec i Saturn u opoziciji  na 1 stepenu od 7:28am - mogu doneti stanje psihološke osetljivosti, brige, strahova, unutrašnje nervoze, meteropatskih promena, emotivne udaljenosti ili opterećenja. Osećaj polaska u školu, na posao mnogima može pasti malo teže. Uspavanost i osećanje nekog odbijanja obaveza, usporenosti.

Mesec u Devici u trigonu sa Merkurom u znaku Jarca od 11:18am na 3 stepenu može biti ipak znak racionalne komunikacije, dobrih vesti, završavanja neke bitne papirologije, dobro za uslužnost, trgovinu, pozitivno za rad, lekarske preglede, kraća putovanja, temeljnost i predanost poslu. Dobro za kućne poslove, dobro za učenje, pisanje, sekretarske poslove, kontakte sa državnim institucijama. 

Mesec u Devici trigon R Jupiter u znaku Bika na 6 stepenu od 18h može biti znak povoljnosti kroz finansije, poslovne aktivnosti, lični napredak i proširenje. Povoljno vreme za završetak ili početak bitnih poslova, obrazovanje, kontakt sa inostranstvom, zaposlenje, bitne sastanke ili sitnije kupovine. 

Mesec u Devici u kvadratu sa Marsom iz znaka Strelca na 7 stepenu od 19:50 može doneti stomačne probleme, povećanu ljutnju, sklonost upalama i većem nezadovoljstvu. Potrebna kontrola reakcija i izbegavanje brzih odluka! Umerenost pri fizičkim aktivnostima! Emotivna razdražljivost i kolektivna podela može doneti vreme preosetljivosti. 


Današnji dan neće prijati reumatskim, ali i hroničnim bolesnicima. Može biti povećane melanholičnosti i naglih promena raspoloženja, Uzimanje vitamina c i magnezijuma je preporučljivo. Danas bi bilo dobro zaposliti sebe jer to vam može odvući misli od nečeg što vas sputava ili muči.Pokušajte da kontrolišete kontrolu ili perfekciju u stvarima na koje ste navikli!

Srećno - Astro Luna





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski