субота, 18. новембар 2023.

Dnevna doza Lune -Novembar 18/19


 Ovaj vikend može biti praćen nekom umornom, pa naglom turbuletnijom energijom. Neće prijati meteropatama i reumatskim, kao i u nedelju kardiovaskularnim bolesnicima. 

Subota, 18.11.2023

Rani jutarnji časovi nose sekstil Meseca i R Neptuna pa to može biti odlično vreme za san, regeneraciju, punjenja baterija, ali i jake snove. Sekstil Meseca sa Suncem može doneti intezivne emocije, ali ipak stabilnost i mir. Mala preporuka vozačima da ovog vikenda budu oprezniji. Sekstil Meseca i Marsa mogu doneti hrabru jaku volju i pozitivni energetski nivo, ali posebno do 6h i vrlo intezivne emocije i jaku fizičku privlačnost.

Mesec će se oko 5h naći u praznom hodu i doneti vreme stajanja, ali odlaganja. Vreme do podneva malko usporenije i praćeno manjim brigama i strahovima. Obaveze mogu malo da se pomeraju.

 Konjukcija Sunca i Marsa u ranim jutarnjim časovima na fiksnoj zvezdi Agena ipak može uticati na energičnost, naglo samopouzdanje, odlično vreme za karijeru, strast i ljubav, čast i dostojanstvo. Ipak ovaj aspekt može pokrenuti i povrede, opekotine, prelome pa je bitno više misliti na svoje zdravlje.

Mesec prelazi u znak Vodolije od 12:25. Može nositi potrebu za prijateljima, druženjem, promenama i pokrenuti jednu novu energiju. Popodnevni časovi pozitivni za online kurseve, druženja sa prijateljima, internet, ali sa mogućnostima da nešto promenite ili novo naučite. 

Nedelja, 19.11.2023

Kvadratura Meseca i R Jupitera od ranih jutarnjih časova može doneti veće želje od mogućnosti, ali razočarenja i sklonost preterivanju na polju pića/ hrane. Izbegavati kocku i loš uticaj drugih, u smislu dokazivanja!

Iako je nedelja za odmor i možemo se opustiti, ipak, ona može biti više nego produktivna za rad, učenje, bitne dogovore, hobije, prijatelje, pokretanje i nekih ličnih izazova i promena zbog srećnog aspekta Meseca, Venere i Merkura. Moguće dobre vesti, opuštena energija. Dobar dan za ulepšavanje ili neke bitne svečanosti. Povoljan dan za ljubav, darovanje, odlazak na mesta gde možete da se opustite. Kasni večernji časovi mogu pokrenuti kod osoba koje su već dugo ljute ili imaju problem, naglu svojeglavost, rizike, tuče, stres ili nagle prekide emotivnih odnosa. Večernji lasovi osetljivi kroz aerdrome ili avio saobraćaj. Popodnevni časovi nose posete, dobre vesti i važne razgovore. Ipak, nedelja može nositi i iznenadjenja i nepredvidljive situacije. 


Lp vikend, Astro Luna

петак, 17. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 17


 "Kroz nebrušeno staklo naprsle mesečine lepo mogu da čujem zelene dozive trava, koji do mene dopiru iz sanjive daljine, a ipak tu su, bliski, kao da rastu pod uhom.

To ne otiču doba. To misli postaju bistrije."
Mika Antić

Mesec danas kroz ceo dan u znaku Jarca može povećavati emotivnu nostalgiju, prisećanja na neke drage ljude kojih nema više sa nama, ali okrenutost i nekom prošlom vremenu gde smo mnogo naučili. Veći deo dana donosi kvadrat Meseca i Venere i može pojačati nagle promene raspoloženja, preosetljivost, pojačane migrene, osetljive odnose posebno nas žena i sklonost nekoj čudnoj usamljenosti.

Ipak ono što može da nam danas pomogne je srećan aspekt Sunca, Marsa i R Neptuna, koji može pokrenuti neku lepu čaroliju, ljubav, srećne okolnosti, ali kreativne podsticaje, duhovnost i jaku emotivnu povezanost. Ovi aspekti će se osetiiti do kraja ove nedelje. Možete motivisati druge ili imati mogućnost da nekom puno pomognete i osećate se ispunjeno. Slučajni susreti, ljubavni zanos, osećanje nežnosti i povezanosti, obostrane podrške može puno značiti. Ovi aspekti mogu pokrenuti veću želju kolektivno da se pomogne slabijima, ali i želju da se nešto promeni.  Pratite svoj osećaj, nećete pogrešiti. Mogućnost rešenja nečeg što vas je prilično mučilo u poslednjih mesec dana. Vera, ljubav, nada.... Pratite intuiciju, verujte sebi. 

Večernji časovi mogu doneti iznenadjenja, pozitivne izlaske i druženja, ali nagle nove poslovne projekte i originalnost. Trigon Meseca i R Urana baš u večernjim časovima mnogima može doneti neki čudan adrenalin, slučajne susrete, mogućnost nagle transformacije, budjenja, vesti i boljeg raspoloženja.

Srećno - Astro Luna

четвртак, 16. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 16


 "Ovo je zemlja gde se u svemu kasni. Samo se umire pre vremena"- Žarko Laušević


Ode draga glumačka legenda - Žarko Laušević. Šok popriličan juče, jer samo što je negde skoro imao premijeru. Nek putuje na neko lepše mesto i napravi jednu pravu zvezdanu predstavu....

Danas je Sveti Djordje( Djurdjic) slava moje majke, koja je uredno preuzela od svoje prabake. Dok je mama morala da odsustvuje i ja sam se uključivala, čak vrlo vredno i posvećeno, kao porodičnu odgovornost, ali nešto što ne sme da se prekine. Porodične slave su uvek posebni dogadjaji u jednoj porodici. Prosto imate osećaj, da svih onih kojih nema, da se baš taj dan skupe i tu su energetski sa nama.  Kada sam se udala, moja sadašnja slava je Djurdjevdan i negde me Sveti Djordje uvek porodično prati. Svima koji slave - neka je Srećno i blagosloveno.....

Mesec od 8:43am prelazi u zemljani znak Jarac. U toku većeg dela dana će biti u praznom hodu, pa očekujte izvesna odlaganja, kašnjenja, ali ipak da ćete gledati na sat i pokušavati i organizovati rešenje nekih starih manjih obaveza. 

Meteropatama i senzitivnijim osobama neće prijati baš nagle vremenske promene. U pojačanju osetljivost kostiju, zuba kože, organa za varenje.  Ipak, uticaj Meseca u Jarcu može doneti bolje strpljenje i organizaciju i veću odgovornost prema sebi/ drugima kako i zbog sekstila Meseca i vladaoca Saturna. Večernji časovi mogu doneti sreću, blagostanje, obnovu starih obaveza, emotivni mir, ili sreću preko prijatelja. Iako dan može delovati i pomalo melanholično, ipak može nositi moguće dobitke i da se završi uspešno.

Možemo danas biti nostalgični, malo više ozbiljni, odgovorniji prema svemu, a skloni i melanholičnosti i podsećanju, posebno okrenuti prošlosti. Strpljenje, mir, planiranje može biti važno.Možemo razmišljati o obavezama, ili imati neki mali pritisak u odnosu na ono što moramo obaviti, da bi se u toku večeri opustili i pokrenuli hedonizam i uzivanje. 

Srećno - Astro Luna

среда, 15. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 15


 " Svi mi  tražimo na ovom svetu, surovom, skrivene tragove- što sreći vode " - Jesenjin

Coldplay i maštanje pod Mladim Mesecom. Mesec u Strelcu kroz ceo dan pojačava idealizaciju i bežanje u leto. Jesenje sunce daje nadu da zima neće doći. Brojanje do nove sezone Crown. Bežanje od teorija zavere, ipak moje malo srce ne može da poveže te odabrane koji su " zasrali" svet, a i ove što se spremaju za još jedne rutinske izbore gde i gospodja komšinica kaže da se više ne kune u njih.

 A za sreću je potrebno stvarno malo. Malo muzike, puno osmeha, puno ispunjenja i konekcije sa različitim ljudima, poljubac kućnog ljubimca i deteta, mali krug prijatelja, zagrljaj voljenog i rečenica" Idemo dalje"...

Bela zastavica i mir. Pustite ljude da žive. Dosta je. Univerzum se umorio od tuge. Širite ruke nismo sami... Sve je poznato i otkriveno. 


Sekstil Merkura i Venere može nositi odlično vreme za posete, upoznavanja, sitnije kupovine, ispite, pregovore, posredništva, pravne sporove, ali pre svega kreativne i umetničke veštine. Mogućnost i povoljnih vesti izdaleka.

Inkonjukcija Merkura i R Jupitera nosi optimizam i bolju vedrinu, ali pokušajte da ne podcenjujte svoje vrednosti ili samopouzdanje! Čuvajte se manjih grešaka i nepotrebnih finansijskih troškova! Može doći do prolazne situacije u kojoj se možete osećati loše.Pokušajte da napravite balans izmedju ljubavi i karijere, ali sadašnjeg vremena i onog što želite.

Kasni večernji časovi zbog kvadrata Mesec/ R Neptun mogu doneti jak umor ili pojačanu lenjost, potištenost, nagle promene raspoloženja ili osetljivost, ali kreativnu inspiraciju i čudnu povezanost sa onima koji su za vas posebni.


Srećno - Astro Luna




уторак, 14. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 14

 


Ne postoji odredjeno vreme.Ništa se ne dešava ni minut ranije, ni minut kasnije.Svako ima svoj sat sudbine.Ako se vaš sat ne poklapa sa trenutnim vremenom, to je samo vaš sat i vi treba da mu verujete.


Srećna slava Svetog Kozma i Damjana. Mlad Mesec. Još uvek na nebu jedna izazovna, krajnje ranjiva, teža energija. Sve se nešto vrti oko toga da nešto samo što ne eksplodira. Ovih dana možemo puno toga naučiti od drugih iako nam se dosta toga neće dopasti, jer emocije " izaziva" iznutra i udaju po egu. Treba biti umereniji sa rečima, energijom, treba pokušati pratiti svoj sat sudbine. Ne žuriti, jer sve ima svoje vreme. U suprotnom možemo upasti u veći oblak kiše ili se osećati da ne možemo napred. Iako ovih dana postoji tuga, praznina, potištenost, posebno emotivne provokacije, neke lekcije mogu izaći kao preduslov za narednu godinu. .Većina vas imaće bez obzira i na sam položaj neba, da dobro razmisli o svemu i stavi tačku na nešto bolno od pre, iako sve može ići po principu „ stepenik po stepenik“. Sa druge strane, u porastu može biti mazohizam, niske strasti, velika žrtvovanja radi emocija, ali izuzetna intuicija i na temu da je nešto tako i da sa bolom treba biti prihvaćeno. Pratite...

Detaljan pregled nedeljnih aspekata i položaja planeta za ovu nedelju možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-13-19-11-2023/


Mesec od ranih jutarnjih časova u znaku Strelca. Vera, nada, širina, okrenutost svetskim dogadjajima, učenju, idealizaciji, maštanju, zamišljanju, skretanju na nove teme, dosta komunikacije i veselosti. Mesec do 15h u kvadratu sa Saturnom može pojačati neke opterećujuće snove, neka odlaganja i kašnjenja, možda i nepotrebne brige oko sitnica ili preveliku analitičnost nečeg što se ne tiče direktno vas. Može dolaziti do krakotrajne uspavanosti ili osećanja iscrpljenosti.

Ipak popodnevni časovi nose konjukciju Meseca i Merkura i mogu doneti posete, interesatna putovanja, vesti, pozitivnije vreme za ispite, učenje, pokret, sitnije kupovine, druženja ili usmerenost na radne aktivnosti. Mesečev sekstil sa Venerom može ipak doneti dobro raspoloženje, poklone, ali i nešto lakše emotivne aspekte. Kontakti sa inostranstvom mogu biti korisni. Možete imati mogućnost podrške ili manje pomoći od voljene osobe.

Inkonjukcija Venere iz znaka Vage i R Jupitera od 14-17.11.može doneti neravnotežu u emocijama, u osećanju davanja i primanja emocija.Može dolaziti do nezadovoljstva ili pogrešne slike vašeg ljubavnog života.Možete osećati neki vid nepotrebne poniznosti ili strah od sramote.Emotivne ponude u raskoraku sa srcem.Ovaj aspekt savetuje na opreznost kroz ortačke poslove ili pravne poslove, pozajmice i sl. Može dolaziti i do neumerenosti na polju ishrane, pa bi trebalo obratiti pažnju na jetru, žuč, krvnu sliku, posebno kilažu!

Srećno - Astro Luna


Na današnji dan 1918 osnovana je Poljska, država u Srednjoj Evropi, rodjena u znaku Škorpije( razlog i zašto je bila prva država na udaru u drugom svetskom ratu, ali i država koja je pretrpela velike gubitke).Podznak Jarac ukazuje da Republika Poljska ima tradicionalnu vrednost i istoriju, ali i jak mentalitet naroda.
Na današnji 14.11.1948. rodjen je Charles sadašnji kralj Engleske, najstarije dete kraljice Elizabete.O njemu se mnogo toga i zna, pa neću previše o tome pisati, za one koje interesuje, Charles je rodjen u vodenom znaku Škorpije sa podznakom na veoma zanimljivom 5 stepenu Lava( 5 stepen kraljevski stepen, stepen princeva i svih onih koji nose ovakvu lozu ili to postaju, plus Lav dominantan, jakog ega, ponosan).Mesec na nultom stepenu Bika ukazuje i na majku rodjenu u znaku Bika kraljicu Elizabetu, ali i njegovu emotivnu ispunjenost koju je kasnije realizovao sa drugom ženom Kamilom.
14.11.1907. rodjena je švedska književnica Astrid Lindgren, poznata kao autor „ Pipi duge čarape, Braća Lavlje srce „ i mnogi drugi.Rodjena u dubokom vodenom znaku Škorpije sa idealističkim i maštovitim Mesecom u znaku Riba koji je i pomogao da napise tako divna decija dela.
14.11.1966. rodjena je američka političarka i bivša državna sekretarka Usa –Condoleezza Rice u znaku Škorpije sa podznakom u samostalnom i nezavisnom znaku Vodolije sa patriotskim Mesecom u Raku.
14.11.1889. rodjen je prvi Premijer Indije –Jawahar Nehru u znaku Škorpije sa podznakom i Mesecom u Lavu.Posle Gandija smatra se najsnaznijim borcem za slobodu Indije.
14.11.2003. okrivena je patuljasta planeta Sedna(trans neptunovski objekat) iz zvezdarnice Paloma u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u Raku.
14.11.1979. rodjena je ukrajinska glumica i model –Olga Kirilenko u znaku Škorpije sa Mesecom u Devici.
14.11.1972. rodjen je američki glumac( „ Las Vegas“) i bivši foto model Josh Duhamel u znaku Škorpije sa Mesecom u Vodoliji.
14.11.1982. rodjena je američka glumica Laura Ramsey sa znakom i Mesecom u Škorpiji.
14.11.1954. rodjen je grčki kantautor, kompozitor, pijanista –Yanni, u znaku Škorpije sa Mesecom u Raku.
14.11.1962. rodjen je Stefano Gabbana –modni dizajner u znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Blizancima.
14.11.1719 rodjen je Leopold Mozart, otac Volganga Amadeusa Mocarta, inače kompozitor i violinista, smatran jednim od najtalentovanijih u to vreme.Rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u Devici i Mesecu u Strelcu.
Све реакције:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski