субота, 12. мај 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -12.05.2018.

Vera kao motiv života.Sa verom u bolje sutra.Verom protiv loših misli.Molitva kao ispunjenje i pražnjenje sebe.Stalni dodir sa Univerzumom i verom u bolju sadašnjost.Bez vere nema ljubavi.Vera u dobro.Nikad ne gubiti veru -svakodnevna rečenica.Sveti Vasilije Ostroški -slava mu.


"Ja sanjam svoje slike, i onda slikam svoje snove."
 Vincent van Gogh


Mesec kroz ceo dan u znaku Ovna.Strast, borba, intezivna osećanja, sukobi sa autoritetima, ali jaka svest, želje i teško prihvatanje blokada i poraza.Tu nam je i danas trigon Sunca i Rx Plutona koji će dodatno dati volju, snagu i moć transformacije, medjutim moramo posbeno danas obratiti pažnju na aspekt Merkura i Marsa jer tu itekako može biti oštrih reči, provokacija, mentalne grubosti, nervoze, destrukcije i impulsivnih ispada.Nepravda i želja da se po svaku cenu ispravi može biti posebno dominatna, ali i ne slušanje saveta, od prevelikih očekivanja niz frustrirajućih misli koji mogu voditi samopovredjivanju.Danas posebno treba da se obrati pažnja na zdravlje, zakon, saobraćaj, ali energiju misli.Probajte ako osetite pritisak, da se oslobodite svega što vas koči.

1:08am: SUNCE U BIKU U TRIGONU SA RX PLUTONOM U JARCU NA 21,11 stepenu: Vreme pozitivnog delovanja na veće mase ljude.Ubedljiva, dominatna, moćna , hrabra energija koja ima svest da pokrene i teže poslove.Ambicije na višem nivou.Pojačan ponos.Dobro kroz reputaciju, karijeru, materijalnu sigurnost.Na ličnom nivou dosta samoanaliza i pokretanja unutrašnje potrebe za promenama.Idealno vreme da očistite sve ono što vas koči, ne prija vam.Dolazak ili rad na samopoštovanju.Mnogi pod ovim aspektom mogu realizovati nemoguće, ali doći do visokih rezultata.Odlično za otkrića, istraživanja na dubljem nivupu, neobična povezivanja sa novim osobama.Vreme strasne i vrlo jake fizičke energije pa veze pod ovim aspektom mogu biti krajnje plodnije.Sa minimalnim trudom možete postići puno.Možete iskoristiti rezerve nečega da napravite nešto dobro.Moćan aspekt koji donosi mogućnost rešenja koja su vam delovala nemoguće.Period regeneracije i ogromne podsvesne energije.

6:36am: Mesec u Ovnu kvadrat Rx Saturn u Jarcu na 8,41 stepenu:U povećanju brige, nesimpatije, lična nezadovoljstva, usporenost, kašnjenja, destrukcija, ljutnja, pesimizam, tuga, ekstremna preosetljivost, pojačane glavobolje, osetljivost kostiju.Teškoće u izražavanju, sramota, kompleksi.Sklonost depresijama posebno preko porodičnih odnosa.

7:25am: Mesec na zvezdi ALGENIB(9,09 u sazvežđu Pegaz) može doneti nagle promene vremena kao i važne dogadjaje na okeanima.Prodornost i jak um, povoljno kroz osobe koje imaju sa zakonom.Dobro za čuvanje i sakupljanje starih stvari.Sklonost naglim promenama raspoloženja, idealizaciji ljubavi.Pojačane ambicije, ali slabije rasudjivanje i poteškoće sa govorom.Može biti blokada na polju ispita, ali i putovanja.

13:58: Mesec na zvezdi ALDERAMIN( 12,47 sazvežđe Kefej) pojačava probleme sa decom, kao i osetljivost kroz porodične odnose.Biće potrebno dosta strpljenja.Na ličnom nivou preosetljivost i nesigurnost.Intuitivnost koju treba slušati.Maštovitost koju treba pametno koristiti.

15:31: Tranzitni Merkur u Ovnu u kvadratu sa Marsom u znaku Jarca na 28,32 stepenu, stepenu svoje egzaltacije: Izuzetno provokativan mentalni aspekt koji može doneti dosta strujanja i naglog stresa, svadja, pa je jako važno pronaći balans ili distancu.Paziti na reči, zaključke, govor, posebno šta potpisujete! Jako je btno da se ne zadržava bes, ali da se ne vozi pod ljutnjom.Gomilanje nervoze, trpljenja iz prethodnog perioda može doneti nagle reakcije i ispade.Veoma nepovoljno vreme za sportske utakmice, takmičenja, jer može dolaziti do nasilja, provokacija, ljubomore.Ovo nije najbolje vreme za posredovanja/dogovore/donošenje važnih odluka.Može biti dosta problema sa papirologijom, ali i obrazovanjem.Posebno je važno izbegavati sve vrste rizika, navaletnosti ili osvete.Ukoliko osetite tenziju, okrenite se sebi, hobijima, radu na sebi, prirodi.Pojačane pretnje, i problemi u komunikaciji mogu biti osnovni problem, kao i kritike.Može biti veoma eksplozivnih reakcija.Dosta posla u ovom periodu može imati policija, hitna pomoć.Sklonost oružanim napadima i tučama.U osetljivosti glava, zubi.U povećanju arogancija i podcenjivanje slabijih.Tvrdglavost na svoju štetu.Mazohizam.

16:40: Mesec na zvezdi ALFERAC(14,18 OVNA) pojačava dobro vreme za druženja, akciju, putovanja, zaradu, povećane i srećnije emotivne želje i dešavanja.Mogućnost poklona i bitnijih kupovina.Zaštita u kritičnim momentima.Vreme lakše energije i povoljnih prilika na ličnom i materijalnom planu.

ASTRO -VREMEPLOV

12.05.1895. rodjen je Jiddu Krishnamurti -indijski filozof i pisac.Rodjen u zemljanom znaku Bika sa podznakom u slobodnom znaku Vodolije i duhovnom i optimističnom znaku Strelca.

12.05.1907. rodjena je Oskarovka -Katharine Hepburn u čulnom znaku Bika sa podznakom u kontradiktornom, ali seksipilnom znaku Škorpije sa Mesecom u Bika.Proglašena je za najbolju glumicu 2o veka.
#currentmood#moon in aries#

Nataša Paunovski

петак, 11. мај 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -11.05.2018.

Srbija je u finalu Evrovizije... jako dobra vest.Ako vas kojim slučajem interesuje kako su zvezde " odradile svoje" moram da vam samo odam tajnu da je jedan od  članova naše ekipe imao trigon Jupitera i Saturna( vratili smo se etno zvuku ponovo, sve preko kreativnog dela), ali i odličnom trigonu Merkura i Marsa pa je pesma dobila glasove, publiku i energiju u Lisabonu.Dalje vam neću otkriti, samo da je sinoć bila prelepa noć za sve nas iako nisu bila velika očekivanja..( ponovo smo kao nacija bili samokritičniji).Pomislila sam u jednom momentu gledajući kartu jednog od članova biće malko gusto( mesec konjukcija saturn, mada bi ovaj aspekt trebao da donese i karmički nivo i ljubav koju je širila samo kompozicija) ali imamo prolaz, može nas i iznenadi konjukcija Marsa i Urana(tradicionalno sa new age modernim zvukom) i tako je i bilo.Sve čestitke i braći Slovencima:-))Muzika pod uticajem zvezda zna da napravi čaroliju i iznenadjenja posebno pod energijom Meseca u Ribama...

Što se tiče današnjeg dana Mesec će biti na samom izlasku iz znaka Riba i u popodnevnim časovima ući u krajnje aktivan , vatren, užurban znak Ovan, nadam se da više blokada i štrajkova neće biti sutra i da će nam taksisti dozvoliti da normalno idemo gradom.Energija od nešto mirnije varijante prelazi u krajnje brzu, impulsivnu, pa se pripremite za popodnevna iznenadjenja i gužve.Emocije i dalje oscilirajuće na putu ka nekom vidu jakih prepoznavanja, od poštištenosti do krajnje euforije.Danas u povećanju mogu biti nagle vremenske prilike, ali i pojačane migrene, nesanice, čudni snovi, iako i dalje krajnje izražajna intuitivnost i vizionarski duh koji ćemo pretočiti u delo, jer pod uticajem Meseca u Ovnu neće biti čekanja ili ostavljanja stvari za sutra.

"Što više cenite i slavite život koji imate, imaćete više razloga za slavlje. "
. Oprah Winfrey


Od 2:29am: Mesec na zvezdi MARKAB( 23,29 Riba, sazvežđe Pegaz) -ova zvezda može doneti dosta dramatike, pojačanih eksplozija, sklonost povredama, požarima, pojačanje tuča u toku noći i sukoba.Ipak, ova zvezda povećava izuzetno jake intelektualne sposobnosti, velika putovanja, jaku intuiciju i povezanost sa prijateljima, jake vizije koje treba staviti na papir.


4:13am: Mesec na zvezdi SADALBARI(24,23 Riba u sazvežđu Pegaz) donosi jake snove i predosećanja.Ova zvezda može doneti zaštitu u rizičnim situacijama.Genijalne ideje i posebni potencijali.Emotivna povezanost sa onima koji mogu biti daleko od vas.


11:03am: Mesec u Ribama sekstil Mars u Jarcu na 28,02 stepenu: Pratite svoja osećanja i instikte u ovom periodu jer vas mogu odvesti na pravo mesto i pored pravih osoba.Možete i iskoristiti svojih 5 minuta ili imati sreće da se nadjete u pravo vreme.Produktivna, racionalna energija Marsa u kombinaciji sa nežnim Mesecom u Ribama donosi odlično vreme za donošenje važnih odluka, završetak bitnih poslova, odlično vreme za sastanke, možete ostaviti poseban utisak na druge, ali dobiti samopoštovanje i dati doprinos nečemu što vas iznutra može činiti srećnim.Vreme produktivne, ali intezivne emotivne energije.Pozitivno vreme za ljubav.Može biti prolazne ljutnje, ali ovo vreme treba iskoristiti ipak za važnije poslove.

13:30: Mesec na zvezdi ŠEAT(29,22, sazvežđe Pegaz) povećava tugu, rastanke, odvajanja, poplave.Posebno loše vreme za brodove, može dolaziti i do nemira na polju rudnika, aviona, problema sa mrežama.Ipak, ova zvezda donosi izuzetnu intuitivnost  i krajnje odlično vreme za hobije,ples, jogu, plivanje i punjenje baterija. Emotivne oscilacije, vruće -hladno.

14:41: MESEC PRELAZI U PRVI ZODIJAČKI ZNAK, vatreni znak Ovan.Pokret, samoinicijativa, hrabrost, impulsivnost, nestrpljenje, sklonost krajnostima, žurbi, prihvatanju više obaveza odjednom, jakoj emotivnoj strasti, ljubavima na prvi pogled, preosetljivosti i uvredljivosti, ali jačem optimizmu i želji za nečim novim.U osetljivosti glava, zubi.

16:52: Mesec u konjukciji sa Kironom na 1,11 Ovna u blizini zvezde Kerb može doneti povećanje rastanaka, emotivnih kriza, problema na partnerskom odnosu.Potrebno je ovo vreme okrenuti sebi, svojim potrebama, želji, nalaženju načina da se otkrije glavni problem.Pojačana preosetljivost i podsećanje na prošlo vreme.Jaka samokritičnost.Potrebno je osloboditi se starih navika i pokrenuti promene u sebi.

19:30: Mesec na zvezdi Deneb Kaitos(2,35 Ovna sazvežđe Cetus) povećanja zdrastvene probleme, povrede, samodestrukciju, pucnjave, požare, finansijske gubitke, povećanje davljenja, osećaj gušenja i lođše emotivne kontrole, kočenje nečeg novog, kritike, teškoće na mentalnom, takodje i na fizičkom nivou.Opreznost.I dalje preporuka okretanju sebi, svojim potrebama, ali u ovo vreme miru.


Astro -Vremeplov
foto/Gala

11.05.1904. rodjen je Salvador Dali-spanski umetnik, nadrealista, jedan od najznačajnijih umetnika 20 veka, rodjen u znaku Bika sa podznakom u emotivnom znaku Raka sa izražajnim Mesecom u znaku Ovna.


foto/Famous Biographies

11.05.1963. rodjena je prelepa engleska glumica Natasha Richardson u znaku Bika sa šarmatnim podznakom u znaku Vage i Mesecom u znaku Strelca.Izuzetno negativna opozicija Mars/Saturn donela joj smrtnu povredu kojoj je podlegla 2009.Volela je život i bila je izuzetno jaka, omiljena.


11.05.330 po julijanskom kalendaru osnovan je Istanbul u znaku Bika sa podznakom u Vagi i Mesecu u Lavu.


#currentmood#balkanika#novadeca#finale#nebo vas voli#

Nataša Paunovski


четвртак, 10. мај 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -10.05.2018.

Mesec ceo dan u znaku Riba sanjalački kreće u još jedan dan.Praćenje intuicije, plemeniti postupci i sećanja.Danas nije dobro ništa presirati ni gurati na silu.Sve treba da bude spontano, nežno, sa puno smisla.Sve treba raditi po osećaju.Ljubav će biti tema broj jedan, ali i filmovi, mašta i povlačenje svaku na svoju planetu( trebaće tišine i mira da se dobro razmisli o svemu).Konfuzija pomešana sa jakim osećanjima, neka magla od prevelike gužve, i idealizam, to nam niko ne može oduzeti.Gde je racio? Otišao na odmor:-))Ko danas želi da se odmori, idealno vreme da se posvetite samo sebi.Odlazak na masaže, akupunkture, šetnje, fine razgovore gde duša može da izbaci sve terete iz prethodnog perioda mogu biti odličan deo samoterapije, ali i olakšanja.Nagle promene raspoloženja od neke potištenosti, nemira i skrivenih strahova i zaljubljenosti do potpune aktivnosti.Duša čezne za vodom, kao i samopuštanjem.Zato danas treba pratiti svoje potrebe i sebe iznutra.Niko ne može biti prijatelj nego sami sebi:-))


"Pronaći ćete mir ne tako što ćete preurediti okolnosti u svom životu, već tako što ćete shvatiti ko ste u najdubljem nivou."
 Eckhart Tolle.Mesec iza ponoći na zvezdi SITULA( 9,25 Riba u sazvežđu Vodolije pojačava nagle kreativne ideje i telepatiju.Donosi pojačan idealizam i maštu.U povećanju i emotivne oscilacije, nemire, razočarenja, poročnost, osećaj izgubljenosti, lošije koncentracije i grešaka, tajanstvenih istraživanja i pregleda, pojačanih problema sa vodom.

11:00am: Mesec na zvezdi AHERNAR( 15,19 Riba) -donosi sreću preko dalekih putovanja i kontinenata, krajnju okrenutost duhovnosti, pomaganju drugima, saosećajnosti.Treba pratiti misli i intuiciju, mogu se probuditi izuzetne, plodne ideje i osećanja.Usamljenost koja može doneti odlično resetovanje.U pojačanju strahovi, unutrašnje blokade, trema u slučaju javnih nastupa, prezentacija.Ćutnja, ali potreba za transformacijama.Ako ste u prethodnom periodu prošli kroz težak period ovo može biti vreme novog početka, planiranja, jakih želja.Idealno vreme za učenje, lečenje, psihoterapiju.Izuzetno srećno vreme za molitve ili punjenje energije na neki drugi način.Mesec na zvezdi i ANKA(15,30 Riba) donosi vreme izlaska iz problema, salažljivosti u rešavanju težih situacija, pomirenja, opraštanja, sećanja, ali i osećaj ponovne obnove i polaska od pozitivne nule.Nagla sreća, naklonjenost, neobični susreti, ćutnja i pogledi koji govore više od reči.

12:25: Mesec i Neptun u konjukciji na 16,03 Riba -u blizini zvezde HOMAM donosi vreme senzitivnosti i preosetljivosti, ali unutrašnje hrabrosti.Slučajni susreti i okolnosti.Pojačana trovanja,hronični umor, osetljivost na lekove, alergije, osetljiv imunitet.Konfuznost i neorganizovanost, ali jaka maštovitost i fotogeničnost.Problem sa odlukama, nesigurnost, vaganje.Sklonost posebnim zapažanjima, jake vizije i predosećanja.Ipak preosetljivost pa je dobro u ovo vreme se zaposliti obavezama ili stvarima koje vam prijaju.Neko vam u ovo vreme može jako iscrpeti energiju, može biti dosta tajni i manipulacija na emotivnom nivou, ali susreta i poruka koje mogu doneti promenu stavova.Problemi sa vodom u organizmu, izbegavati poroke.!Tuširanje, kontakt sa vodom, podložnost mišljenju drugih.Sklonost emotivnoj idealizaciji, nerazumevanju, razočarenjima.Okrenutost estetici, bojama.Osećaj zbunjenosti.Ipak i osećaj neke posebne " magije" i unutrašnje inspiracije koju treba iskoristiti.

16:27: Mesec u Ribama u trigonu sa Rx Jupiterom u Škorpiji na 18,09 stepenu: Vreme blagostanja, zaštite, povoljnih materijalnih prilika.Pozitivno za kupovine, zaradu, povećanje finansija, putovanja, visoko obrazovanje.Period porodičnog mira i lakših dogovora.Mogućnost neočekivane pomoći i povoljnosti što ćete u ovo vreme raditi.Mesec u blizini zvezde Fum Al Samakah pojačava plodnost u radu, ali neki vid oslobadjanja od prošlosti ili problema od ranije.Odlično vreme za ispite, pedagogiju, obrazovane institucije.U porastu veća odgovornost prema drugima.

18:46: Mesec u Ribama u kvadratu sa Venerom u Blizancima na 19,22 stepenu -U povećanju nagle vremenske prilike( oluje, jače kiše).Povoljno vreme za takmičenja, posebno za osobe koje se bave atletikom i grupnim sportovima.Potreban veći vid rasterećenja jer ovo vreme može doneti nepovoljnosti kroz rodjake( posebno mladje ženske osobe), emotivne zavrzlame, prevare, emotivne krize, problem u komunikaciji na ljubavnom nivou.Treba izbegavati brzo donošenje emotivnih odluka, impulsivne ispade, slušanje drugih, danas treba da slušate samo ono što iznutra osećate...Posebno loše vreme za žene jer mogu prolaziti kroz nerazumevanja i ogromne napore kroz porodične i medjuljudske odnose.

20:00: Mesec u Ribama u sekstilu sa Suncem u Biku na 20,02 stepenu: Jako srećno vreme za poslovne večere, nastupe, važne seminare, sastanke, društvena okupljanja.Vreme stabilnosti, dobro za ambicije.Veća podrška porodice.Dobro za imovinske i ekonomske poslove, berze, kladjenja.

22:14: Mesec u Ribama u sekstilu sa Rx Plutonom na 21,12 stepenu: Vreme jakih samoanaliza, ali pozitivnih dubokih unutrašnjih samoanaliza.Mogućnost važnih kontakta i susreta.Vreme opraštanja i jakih fizičkih odnosa i povezanosti.Vreme otvaranja tajni, otvorenijih razgovora.Vreme osećaja pobede.Odlično za oporavak posle bolesti.

ASTRO -VREMEPLOV


Foto /Wikipedia

10.05.1960. rodjen je Bono, irski pevač, član grupe U2 u vrlo trezvenoj, zemljanoj kombinaciji Bik sa podznakom u ozbiljnom znaku Jarca sa Mesecom u znaku Škorpije.

foto /MamaMia
10.05.1965 rodjena je Linda Evangelista- nekadašnji kanadski super model i jedna od najuspešnijih manekenki svih vremena, rodjena u Venerinom znaku Bik sa Mesecom u znaku Device.

foto /Best Movie and Farr
10.05.1899. rodjen je legendarni glumac i plesač Fred Astaire u znaku Bika sa podznakom u Strelcu i duhovitim Mesecom u Blizancima.


#currentmood#u2#withorwithoutyou#

Nataša Paunovski

среда, 9. мај 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -9.05.2018.

Padni, ustani, nasmej se, plači, isprazni se, regeneriši se, oporavi se, idi dalje, stavi presek, nastavi dalje, bori se, unapredi se, koristi sebi, voli druge, budi plemenit, izbegavaj zlobu, ne škodi sebi, javljaj se, pričaj sa sobom, pošalji osmeh,ne laj na zvezde, pogledaj u nebo -da li vidiš sebe i ceo svoj život...

Maj čeka borce.Nikako da se svi skupe i pokrenu ponovni optimizam.Zahvalnost ipak šalje jednu finu energiju topline oko srca. Danas i neka lenja energija, što ne znači da tako mora da ostane.Vulkan na Havajima, inauguracija u Rusiji, ponovna glupost od Evrovizije u prvom polufinalu.Gužva sa tenzijom ponovo podseća" unutrašnjeg režisera" da se smiri i diše.Zaokupljavanje obavezama i meditiranje na svakih sat vremena.Danas je nov dan:-))Mesec na izlasku iz Vodolije ostavlj tragove poruke.Od jutarnjih časova diskretno prešao u znak Ribe pokrećući neku skrivenu romantičnost i osećajnost.Mirnija energija, ali sklonost preterivanju, danas treba štedeti snagu.
"Padni. Ustani. Sto puta tako.
Smej se što više.
Plači kad ti se plače.
Ne budi stroga.
Igraj se."
 Mila Tanasijević Mihajlović2:40am: Sunce u znaku Bika u opoziciji sa Rx Jupiterom u Škorpiji na 18,21 stepenu-Potrebno je uložiti energiju danas za ostvarenja.Potrebno samopoštovanje i skromnost.Treba se posebno izolovati od pohlepe, sebičnosti, preterivanja na polju finansija, hrane, energije! Poštovati zakon, pripaziti na obećanja.Budite danas zahvalniji na onom što imate i srećni sa onim što posedujete, jer u suprotnom može dolaziti do ozbiljnih nezadovoljstava i apatično -dramatičnih stanja, ali nepotrebnih neprijatnosti.U povećanju skandali, blamaže, nedovoljan profesionalni autoritet, lako gubljenje interesovanja, volje, treba obratiti pažnju na to, ništa ne pada sa neba:-))Potreban spor, ali siguran korak u svim željama, ali veća prisutnost trezvenosti i realnosti.Treba se okrenuti mudrosti i mirnijim kompromisima.Prilagoditi se trenutnim mogućnostima i potreba, posebno se distancirati od nekakvog vida " alavosti".U povećanju porodične svadje, problemi sa imovinskim podelama, nepotrebni troškovi, nepotrebna prolazna agresija.Sklonost pravljenju " kula od karata" bez ikakvog učešća.Ne gubiti veru.Gajenje nade u nečem nerealnom.Sklonost postizanju uspeha na brzinu.Problemi sa religioznom, ali i duhovnom nivou.U povećanju velika, često pokazana nepotrebna žrtvovanja, ali porast prevara u većem obimu.

4:30am: Mesec u Vodoliji u separacionom sekstilu sa Uranom u Ovnu na 29,39 stepenu: Uran na poslednjem stepenu Ovna pred ulazak u znak Bik prolazi zvezdom Alšira što povećava nagle i neočekivane lične potencijale i vrednosti.U porastu mazohizam i povredjivanje sebe.Ipak ovaj aspekt pojačava i originalnost, potrebu za slobodom, jakom nezavisnošću,druženjem, nečim novim, jake vizije i snove, okrenutost budućnosti, genijalnim idejama koje treba pratiti.

5:12am: Mesec prelazi u poslednji znak Zodijaka, promenjiv, ženski, vodeni znak Ribe.Negde izmedju realnosti i idealizma, mirnija energija, ali prepuna samoanaliza, strahova.Treba paziti na psihu, stopala, pete, imunitet.Intuicija veoma izražajna.Pomalo uspavana, ali romantičnija energija kroz energiju emocija koje teže nežnosti i unutrašnjim pokazateljima.U povećanju nesigurnost i neodlučnost, jaka preosetljivost i sklonost telepatiji i neobičnoj povezanosti sa osobama sa kojima imate poseban odnos.Jaka razmišljanja o prošlosti.Povećanje poroka, idealizma, snova, mašte, okrenutosti meditaciji, tajnim aferama, sanjarenju, apatiji, lenjosti.

Mesec u praznom hodu do 23:40( nagle promene raspoloženje od potpuno euforije do potištenosti.Danas pripazite na koncentraciju, saobraćaj, posebno šta potpisujete!Moguće lekarske greške.Opreznost sa hemijom i lekovima! U povećanju konfuznost, loša organizacija, gubljenje stvari, problemi sa parkiranjem, ali i nagla veselost, povremeno iz neke čudne neobične situacije može ispasti nešto dobro.)


11:39: Mesec u Ribama na zvezdi ANČA( 3,17)  sazvežđe Vodolije pojačava potere, nagle vremenske prilike, presenzibilnost.12: 36 zvezda Sadalmelik(3,46) donosi vreme mudrijih odluka, promišljenosti, lakše za obrazovanje, odlično za kontakte sa drugim kontinentima, fotogonečnost, spontanu kreativnost.Odlično vreme za okultizam.Na emotivnom nivou velike oscilacije i povećanje padova.12:48: Mesec na zvezdi FOMALHAUT(3,52) donosi srećno vreme za pisanje, nauku, meditacije, učenje stranih jezika, psihologiju.Vreme inspiracije i kreativne motivacije.Na emotivnom nivou u povećanju razočarenja.


15:40: Mesec na zvezdi Deneb Adige(5,20) donosi vreme plodnosti i zaštitničkog odnosa prema deci.Vreme potrebe za mirom i odmorom.Pozitivno vreme za zaradu, povećanje finansija, nasledjivanja i odštete.18:21: Mesec na zvezdi Sadahbia donosi sklonost istraživanjima, posebno dolasku do tajnih informacija.Vreme odlično za pokretanje novih stvari.Mogući neočekivani pokloni sa neba.

22:20: Mesec u Ribama u sekstilu sa Rx Saturnom u Jarcu na 8,46-Sklonost pedatnosti, smirenju, emotivnoj stabilnosti, poverenju, ozbiljnim, ali mirnijim odlukama.23:30-Mesec na zvezdi Situla(9,25)  donosi jaku potrebu za oslobadjanjem svega što vas dugo pritiska, posebno u medjuljudskim odnosima. U pojačanju potreba za vraćanjem sebe.Odlčno vreme za putovanja.U pojačanju strahovi i sklonost nesigurnim odlukama na polju emocija.Jak uticaj sredine može doneti emotivne probleme.U povećanju opasnost od poplava i loših vremenskih uslova.

Astro -Vremeplov


9.05.1962. rodjen je frontmen i pevač engleskog elektrosastava Depeche Mode u kombinaciji duplog Bika i emotivnim Mesecom u Raku.


foto /Mother Jones

9.05.1979. rodjena je američka glumica Rosario Dawson u znaku Bika sa šarmatnim Mesecom u Vagi.
foto/Grammy.com

9.05.1949 rodjen je američki pevač i pijanista Billy Joel u kombinaciji znaka Bika sa podznakom u Raku i Mesecu u znaku Vage.


#currentmood#freedom#moon in pisces#

Nataša Paunovski

уторак, 8. мај 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -8.05.2018.

Univerzum me voli.Zahvalnost.Učenje na sopstvenim greškama i put promena.Prolazak kroz tunele bez straha u traženju svetla.Borba sa " unutrašnjim režiserom" i svakodnevno učenje o strpljenju.Samokritike i perfekcionizam ignorišem.Imam svo vreme ovog sveta, više nigde ne žurim.Luna prati svoj " unutrašnji osećaj" i lepo joj je.Potreba za slobodom duše konstatno iskreno iščezava.Pravljenje fotografija u glavi i zamišljanje pod uticajem kvadrature Venere i Neptuna.Ništa nije nemoguće.Ništa nije nedostupno.Traženje nadahnuća u malim stvarima i sitnicama i dragim licima koje moj život čine bogatim svakodnevno.Idealizam sa većom dozom odgovornosti prate maj, bez obzira na iskušenja koja su bačena u prošlost i ne postoje više.Ne primećujem ih.Zahvalnost je reč ovog meseca i put promena.Upijanje i pravljenje planova za dalje.Ovog jutra želim sa vama da ponovim sledeću rečenicu: Zaslužujem samo dobro.Spreman sam da prihvatim samo dobro.Spreman sam da prihvatim ono što mi život šalje.Spreman sam da prihvatim ono što mi Univerzum i Nebo šalje.U svakom trenutku zaslužujem samo najbolje za sebe...neka vam ovaj dan počne najbolje moguće:-))


" Sijaj kao da je ceo svemir tvoj" -Rumi


Od ponoći pred nama je kvadrat tranzitne Venere u znaku Blizanaca sa Neptunom u Ribama na 16,01 stepenu: Neptun blizu zvezde Homam poznate kao srećne zvezde heroja, dok Venera polako putuje ka zvezdama Haseleh i Rigel koja veoma utiče na promene okolnosti.Iako ovaj aspekt donosi dosta idealizma, naivnosti, žrtvovanja i izaziva razočarenja, već smo usvojili kroz svakodnevno čavrljanja o nebu i zvezdama da ne mora sve biti kako teorija nalaže.Bitan je realan život i naše mogućnosti.Možemo se složiti da Neptun danas može Veneri davati posebnu magiju i čar da se oseća važnom toliko da nije svesna u kome smeru je krenula.Ovaj aspekt izaziva zaljubljenost, često koja nema realan smisao, stvara idole, obožavaoce i iz toga trezvenu crtu mogućeg nerealnog osećaja za vreme u kojem smo.Može dolaziti do povećane poročnosti i trovanja, neko iz razloga tuge, praznine, nerazumevanja, pa je tu potrebna veća pažnja.Ipak, sa druge strane ovaj aspekt donosi sreću preko kreativnog, unutrašnjeg, duhovnog, inspirativnog, intuitivnog koji nemojte zagubiti u sebi jer vam samo može pomoći.U pojačanju su tajne emotivne afere koje će imati problem da ostanu u tom statusu, slabo samopoštovanje( ne zaboravite sebe), uticaj okruženja ili drugih na vaš život( vaš život je samo vaš)pitanju poverenja, oslonca jer ovaj aspekt donosi prevelike pink varijante gledanja na život pa kad nastanu izdaje ili očekivanja dolazi do trezvenog silaska na zemlju.Ljubav može stvoriti neki vid zavisnosti, unutrašnje opsesije, loše kontrole i promena kroz vaš život.Ne zaboravite da filmske romantične priče postoje, ali je važno da prepoznate pravi momenat i okolnosti.Ne žurite, jer ovaj aspekt može doneti nepotrebna odricanja, žrtvovanja i osećaj nepravde.Pod ovim aspektom nije dobro davati novac na pozajmicu, kao i rizikovati sa novcem! U pojačanju strahovi, nesigurnost, ozbiljna senzitivnost koja može ugroziti emotivni mir.Može biti osećanja neke " magle" u emotivnim i partnerskim odnosima, ali i nemarnosti na polju finansija.Ranjivost i strah od prevara, patnji zbog drugih ili sopstvenih fikcija može se osećati pod ovim aspektom.Intimne veze mogu biti izvor problema koji ako osetite, traži strpljivo obostrano rešenje.Posebno u povećanju nedostižne ljubavi, ali krajnje neobične seksualne fantazije u kojima postoji neispunjenost.Samo mudra rešenja i pronciljivost mogu biti lek ako osetite išta od navedenog.Meditacija, strpljivost i okrenutost lakšim vibracijama danas posebno može pomoći. I da dodam sledeće: Ako vas emotivno  povede čarolija, idite ka njoj, jer vaše srce je samo vaše, ne interesuje vas šta drugi misle:-))


1:02am: Mesec na zvezdi Alnair u znaku Vodolije na 15,54 stepenu pojačava povučenost, obazrivost, sklonost idealizaciji, ravnopravnosti, istraživanju i radu na sebi.Odlično vreme za astrologiju, astronomiju i nova saznanja.1:52am: Mesec u Vodoliji na zvezdi  Rotanev pojačava veselost, i okrenutost jednostavnim stvarima, kao i puno skrivenih samoanaliza.Naklonjenost ka uživanju, duhovnosti, putovanjima, inspiraciji.Iako je ovo srećna zvezda ona itekako donosi da oni koji ne cene druge mogu na neki način biti u ovo vreme kažnjeni.Ipak u porastu imamo dobre namere, odlično vreme za učenje, analiziranje, razne vrste staistika, pisanje, istraživanje preko interneta i bitnih kontakta.


1:26am: Mesec u Vodoliji u trigonu sa Venerom u Blizancima na 16,06 stepenu: Vreme osećanja slobode, univerzalne ljubavi, drugarstva, deljenja osećanja sa drugima.Dobro vreme za emocije, otvoreniji pristup, pokretanju promenama na polju emocija.U porastu podrška prijatelja, ali i inspiracija za nešto novo.Pratite instikte, nećete pogrešiti.Otvorite se i radite ono što vam prija.


4:09am: POSLEDNJA ČETVRTINA MESECA, Mesec u Vodoliji u kvadratu sa Suncem u znaku Bika na 17,26 stepenu.Poslednja Četvrtina Meseca otkriva nova saznanja i budjenja iznutra.Sve ono što je stavljeno " pod tepih" sada se otvara i reševa deo po deo.Nemojte žuriti, pod fazom smo gde ništa ne sme biti nestrpljivo, ali ni krajnje destruktivno, već otvoreno priznanje u kojoj ste ličnoj fazi i šta to dalje želite.Naglasak je na socijalnim odnosima, promenama koje su potrebne i lično i emotivno, ali izvlačenju iskrenosti prema samom sebi, kakvu god da odluku donesete biće dobra za vas.Ne budite lenji, okrenite se sebi, svojim željama i krenite polako.Tek od Mladog Meseca nas očekuju prava budjenja i suočavanja ovog meseca, a ova faza je samo pripremna pred neke odluke koje ćete zapisati kao buduće prema kojima možete imati dat plan.Ideje pod ovom fazom mogu biti posebno bogate i moćne.Podsvest nikad jača, srce nikad ranjivije.Ali to nije razlog za tugu i povlačenje, vreme je da osetite šta je to što može da vam donese ponovnu sreću i akciju.Proleće je tu, više liči na leto i vreme i univerzum su nam dali priliku da se probudimo na pravilan način.Jesmo umorni od čekanja, tranzita koji su nam potpuno iscrpeli u aprilu, ali dogovorili smo se da smo april stavili negde pozadi.Zbog kvadrata Merkura i Plutona neke povrede i crni misli stoje, ali ih treba lečiti pisanjem, zapošljavanjem i akcijom u ovom periodu da ne dolaze do izražaja.Venera nosi nestvaran aspekt sa Neptunom, ali i srećan aspekt sa Mesecom pa će duša čeznuti za novim poznastvima, izumima, idejama, originalnim stvaraocima koji će bez rezerve prenositi svoje znanje.Uticaj Saturna nikad jači u njegovom retrogradnom hodu i vraćanju na sad 8,49 stepenu u blizini veoma nepovoljne zvezde Facies može probuditi stare rane, ali i ulogu i odgovoroost da u ovoj lunarnoj fazi potpuno napravite plan o menjanju navika, ishrane, ljudi koji vam više ne prijaju, da se okrenete stvarima koje vam prijaju, ko je vas raduju i socijalnoj i duhovnoj sferi, ali da budete odgovorniji i posvećeniji sebi da bi imali energije za važne ljude oko vas..To ne deluje jednostavno, ali pod ovom fazom može doneti izuzetno neobične i krajnje plodne situacije koje će vam ostaviti izuzetan utisak.Merkur u bliskoj vezi sa Erisom posebno donosi mentalna nadahnuća i promene, ali više borbe i rada na sebi u ovom periodu.Pošto je Eris u kvadratu sa retrogradnim Plutonom to označava da moramo napraviti plan za budućnost i polako ići ka stvarima koje nam nedostaju.U ovo vreme može postojati porast modernih izuma na polju ekonomije, finansija, ali i povećanje trgovine preko interneta.Neka poruka Meseca je da plemenitost i davanje treba da bude imperativ, a da je sebičnost osobina koja je stavljena u stranu i nema nikav smisao u ovom procesu.Mnogi od vas mogu dobiti važne poruke ove nedelje ili " znak" da je vreme da pokrenu ono što je dugo stajalo.Ova faza donosi dosta iznenadjenja pri kraju nedelje, ali dosta mentalnog strujanja i impulsivnih ispada, pa će Saturn biti zadužen za disciplinu posebno ove nedelje.Porast osetljivosti moguć kroz osobe koje imaju problema sa visokim krvnim pritiskom i astmom.Pojačana osetljivost i osoba koje imaju probleme sa venama, cirkulacijom i mogućnost pojačanih migrena.U ovoj fazi može dolaziti do posebno pojačanog apetita praćenog i opozicijom Sunca i Rx Jupitera, ali prevelike opuštenosti, samopoustljivosti i propuštenih prilika na čemu treba raditi posebno na relaciji profesionalna strana.U prevelikoj želji da se sve istovremeno reši ili menja može dolaziti do ozbiljnijih grešaka.Zbog toga ne zanemrite svoje unutrašnje čulo, ali i kontakt sa prirodom kao najvažniji činioc ove lunarne faze.


6:12am: Mesec u Vodoliji u kvadratu sa Rx Jupiterom u Škorpiji na 18,28 stepenu: Pojačane tenzije i neorganizacija, stres i nevoljnost.Nerealne želje, sukobi zbog gluposti.Padanje na sitnice.Nerazumevanja i nepotrebna prepuštanja trenutnom osećanju.Potrebno vraćanje u normalu i disanje...

9:40am: Mesec na zvezdi Kastra u sazveždju Jarca -strahovi, usamljenosti, blokade zbog samokritike, strahovi od starosti, bolesti, u povećanju destrukcija, bes.Ipak, povećana odgovornost i kontrola na poslovnom delu.Treba se čuvati zlobnih komentara i postupaka!12:50: Mesec na zvezdi Našira u sazvežđu Jarac može biti donosioc dobrih poruka i obostrane telepatske energije.U povećanju pokretanje ili spontan dolazak do ličnih transformacija i promena.Odlično vreme za advokate, i sve one koji žele istinu.Odlično vreme za samozapošljavanje, pokretanje novih ideja kao beg od trenutne depresije.

14:52: Mesec u Vodoliji u sekstilu sa Merkurom u Ovnu na 22,47 stepenu: Odlično vreme za učenje, pisanje, druženja sa prijateljima, ispite, krakotrajna putovanja, dolazak do važnih informacija, važna potpisivanja ugovora, sredjivanje adminustrativnhi stvari, sitnije kupovine, posete, selidbe.Dobro za kupovinu tehničkih aparata.15:30: Mesec na zvezdi Kitalfa(23,07) donosi odlično vreme za turističke radnike i osobe koje se bave medicinom, saobraćajem, posebno veterinom.Posebno dobro vreme za druženja sa prijateljima.Tu je i srećna zvezda Sadalsuud i Deneb koja može doneti do 16h poklone, pažnju, pozitivna iznenadjenja, ali i izlazak iz rizika.Treba izbegavati  sklonost krajnostima ili nekom vidu osvetoljubivosti.Odlično vreme za sve vrste alternativnih tehnika, okultizam, nauku, putovanja avionom, imovinske promene.

Astro -Vremeplov


foto / StarsUnfolded
Na današnji 8.05.1975 rodjen je Enrique Iglesias španski veoma popularan pevač, rodjen u čulnom Venerinom znaku Bika, znaku umetnosti sa podznakom u tajanstvenoj i mističnoj, ali jednako seksipilnom znaku Škorpije, znaku opozicije sa nestrpljivim Mesecom u znaku Ovna.
8.05.1964. rodjena je američka glumica Melissa Gilbert u ženskom znaku Bika sa temperametnim Mesecom u znaku Ovna.


foto / Alitalia
Kijev -glavni grad Ukrajine, rodjen na današni dan 882 po julijanskom kalendaru u znaku Bika sa podznakom u intimnom znaku Raka sa vladaocem Mesecom u znaku Strelca.


#currentmood#the last quarter moon#run to you#

Nataša Paunovski
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski