субота, 21. јул 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -21.07.2018


“ Krišom ću svima da podmetnem pomalo svoga srca pod krov “
 Miroslav Antić
Dobra noć / jutro, Mesec će danas ceo dan boraviti u znaku Škorpije pod izuzetno srećnim aspektom sa Venerom, Jupiterom, retrogradnim Neptunom I mudrim I prodornim retrogradnim Plutonom do večernjih sati.Mesec je spreman za izazove, ali otvaranje odgovora.Emocije na maksimumu I u stanju vulkanske lave.Izazovi, jak intezitet emocija, intuicija, jaka telepatska povezanost, skrivena nežnost, poruke, ali iako je subota, danas I pod pozitivnim materijalnim aspektima, posebno u periodu od 4:30 am – 16:30. Neka ljutnja prolazi.Večernji sati pod nešto osetljivim aspektima sa Merkurom, pa je potrebno paziti na reči, jer kritike, provokacije, komunikacija, papirologija I koncentracija mogu biti problem.Vozači malo veća opreznost od 22h! Večernji sati donose I nesporazume I nerazumevanja. Mesec danas pojačava sećanja, ali donosi unutrašnju snagu. Neka borbenost će ići napred, kao I dinamika u prvom delu dana, ali mudrija rešenja, temeljnije analize I odluke su pred nama.Večernji sati donose detinjasto ponašanje I dramu, pa je bitno utišati strasti.

Sunce pred kraj znaka Raka stavlja polako pečat jednog ciklusa.Lepše vreme I neki tek početak leta treba da počne sa novim izazovima, ali većim željama I ambicijama.U vladavinu Lava ućićemo u kasnijim večernjim satima 22.07., ali sa optimističnim Mesecom u Strelcu I izuzetno srećnim aspektom Venere I Jupitera koja može doneti pozitivnu energiju, elan I dosta planova.Vikend prepun težnji, ali će se preplitati energija želja, haosa, pa pojačane euforije. Neka tajanstvenost I enigmatični znaci pored puta pojačani do nedelje do podneva.Danas možemo pozitivno uticati na druge I preneti im deo svoje snage. Srce se velikodušno ne štedi.Stavovi drugačiji, može biti previranja zbog razlika u mišljenju/godinama. Ipak, neka energija sile, I male magije neba danas može ostavljati važan utisak I dobru energiju.

OVAN: Ovnovima će danas biti jako važan dobar san I da sve započinju polako I bez žurbe.Iako neće imati posebnu energiju za posao, može biti jako dobrih mogućnosti da se nešto dobro pokrene posebno od jutarnjih časova.Pozitivan dan za banke, ali dan koji donosi dosta zabave I pojačane emotivne želje I strast.Ovnovima danas naglo može da se pokrenu nove ideje, neki pozitivan lični adrenalin, ali će pratiti svoj unutrašnji osećaj, pa danas mogu završiti mnogo više nego što su planirali.Prijaće im dom, opuštena atmosfera, ali I šetnje I druženja pored vode, dosta sunca.Mogu biti skloni I nepotrebnom žrtvovanju za druge, što trebaju kontrolisati! Večernji časovi donose umor I da bi trebalo izbegavati previse telefoniranja, mentalnog mozganja I trošenja I da će vam prijati odmor uz stvari koje volite.Pazite u tom periodu na novac, lična dokumenta jer su mogući manji problem.

BIK: Bikovi bi trebalo da danas da malo uspore ritam I da pokrenu punjenje baterija.Preporuka je da se izbegavaju novi poslovi u domu, kao I duža putovanja u večernjim satima.Pazite danas na novac, jer su mogući mnogo veći troškovi nego što ste planirali.Trudite se da budete umereniji I da pokrenete svoju kreativnost kroz hobije.Opterećenost sitnicama preko polja emocija, braka, sklonost isključivim odlukama danas se posebno moraju izbegavati u popodnevnim časovima ! Mogućnost naglih ličnih promena preko prijatelja.Dobro kroz porodična putovanja, posete I proslave.Moguć veći umor oko dece.U porastu pojačane apatije zbog emocija I nerazumevanja.Na poslovnom planu mogućnost završetka poslova na kojima ste radili duže.

BLIZANAC: Blizanci su I dalje na meti nesporazuma, lose mentalne razmene, pa je jako važno da paze na reči, I šta kome govore.Može biti pojačanih svadja I nervoze na polju rodjaka, okruženja, rodjaka, javnih nastupa, pisanja, emailova posebno u periodu od 17h. Blizanci danas mogu završiti neke manje poslove u domu, a takodje imati mogućnost od jutarnjih časova da završe neke račune ili čak da pokrenu neki posao koji se može pokazati interesatnim.Na polju emocija može biti vaganja, dosta šarma, izlazaka, ali ipak bežanja od trajnih obaveza. Blizancima koji su slobodni mogućnost javljanja I vraćanja nekog iz prošlosti. Slušajte svoje srce na polju poslovnih odluka, jer se možete osloniti na sebe.Danas posebno možete praviti nešto fantastično.U povećanju malo veći nemiri u popdonevnim časovima I problem sa vremenom. Emotivno sklonost potištenosti, ali boljim aspektima u večernjim satima preko polja prijatelja. Danas možete osetiti neki vid razočarenja od nekog ko vam je nešto obećao. RAK: Rakovi mogu biti veoma inspirativni I skloni jakim iskustvima.Veoma plodan dan za kontakte sa inostrantvom, obrazovanje, sve vrste proširenja posla, nekretnine.Rakovima posebno dolazi jako srećan aspect kroz polje emocija, zabave, druženja, pa mogu danas očekivati veće promene.Veoma plodan dan za decu, kao I dan sreće I zadovoljstva, uspeha preko potomstva.Opreznost se preporučuje kroz uredjaje, finansijske papire jer tu danas može biti poteškoća.Može biti pojačanih aspekata kroz probleme sa kompjuterom, kao I manjih gubitaka novca u noćnim satima.Rakovi mogu imati prolaznu nervozu u večernjim satima koja lose može uticati na creva.Imaće strpljenja za druge, I mogu biti skloni da danas posebno pomažu svom okruženju.Intuicija im može pomoći u poslovnoj proceni I budućim planovima.Neće im prijati gužva I forsiranje.

LAV: Lavovima je danas veoma pozitivan dan za uredjenje doma, nekretnine, prodaju, kupovinu.Mogu malko biti zabrinutiji više nego što treba I skloni da se nerviraju oko nepotrebnih sitnica, pa danas je jako važno čuvati nervni sistem, posebno creva, jer se sva nervoza može prenositi na taj deo. Lavovima će danas jako teško ići neka štednja, ali I kompletna naplata novca, ipak mogu biti sposobni da od ničega naprave nešto. Postoji jaka veza sa porodicom, kao I potreba za privatnošću/ intimnošću daleko od očiju drugih. Biće veoma optimistični prema deci, iako lično nostalgični.Na emotivnom planu mogućnost naglih udvaranja od strane novih osoba, što na Lavove neće ostaviti jak utisak I mogu delovati nadmenije.Na polju braka potrebna opreznost u dogovorima I komunikaciji posle 20h, jer su moguće svadje. Noćni sati nose mogućnost kontakta sa osobama iz prošlosti.Lavovi se neće dopadati mešanje drugih I mogu reagovati veoma emotivno.

DEVICA: Device danas mogu biti veoma uznemirene, ali iako im je dan odličan za registracije I kupovinu vozila, duga putovanja, mogu imati izvesnih problema sa finansijama I papirologijom van zemlje.Mogu biti sklone da prenose nervozu na najmilije I da osećaju da ih drugi ne razumeju.Device danas imaju poseban dar da prepoznaju prioritete, ali u većem delu dana mogu imati mogućnost da imaju veoma važne poslovne sastanke I dogovore u vezi sa novcem. Imaće dobre dogovore sa prijateljima, iako mogu imati mogućnost da pomažu drugima.Na poslovnom planu moguće turbulencije I osetljivost kroz novac, ali samo uz mudra rešenja I dobre procene Device danas mogu imati I dosta plodan dan.Paziti na disanje, grlo I pluća! Prijaće im stabilnost I mir na polju emocija, dok Device koje su same mogu imati zanimljive pozive. Danas se nešto može pokrenuti sa mrtve tačke ali ne potpuno.Povećane nesanice.Opreznost sa lekovima I pazite na zakon!

VAGA: Vagama danas može biti jako dobar dan za novac, trgovinu, prodaju, ali odličan dan za kuvanje, sredjivanje imovinskih stvari.Ono što bi danas trebalo izbegavati su pozajmice, kao I planiranje odmora, jer se sve kasnije može menjati.Vagama još uvek oscilira emotivno stanje I tu nekako ne znaju da se snadju I nemaju nikakve doživljaje konkretno, ali posebno bi trebalo obratiti pažnju, jer danas može biti iskušenja.Brige ali I problem sa prijateljima, ambasadama, osiguranjima, nervoza zbog drugih I mogućnost neprijatnosti zbog nekog vida rivaliteta.To može lose uticati na kožu, stomak I kompletan organizam, pa bi Vage trebalo da se danas posvete pažnju na koga troše vreme.Pazite na kolena, cirkulaciju! Mogućnost većeg fizičkog trošenja oko dece, kao I nesporazuma u braku zbog drugih.

ŠKORPIJA: Škorpije danas mogu biti u centru pažnje I privlačiti svojom harizmom I seksipilom.Mogu skretati pažnju I imati dosta ličnih ponuda.Imaju mogućnost da danas nešto važno promene I donose veoma jake odluke.Bilo bi dobro da danas izbegavaju neke poslovne odnose sa okruženjem doma, ali da izbegavaju rizične sportove ili fizičke radove u kući! Odličan dan za odmore, bazene, gledanje filmova, opuštenost.Za Škorpije koje danas rade, preporuka je da obrate pažnju na autoritete, jer su mogući problem I loša saradnja.Takodje, mogućnost napora u komunikaciji sa roditeljima.Na emotivnom planu zavodljivost, ali dosta iskušenja mogu imati Škorpije koje su u braku.Škorpijama danas može značiti da se nekom otvore, ali da budu produktivnije.Muzika, ples, odlazak na mirnija mesta im posebno mogu prijati.Na polju novca mogu očekivati uz lični šarm dobre prilike ili poklone.

STRELAC: Strelčevi mogu biti u fazi jakih karmičkih iskustava, snova, podsećanja, ali I mogućnosti kontakta sa osobama koje sui h povredile.Iz današnjeg dana mogu izvući neke važne poruke koje će im pomoći da potpuno promene planove I energiju I osete olakšanje.U povećanju tajne veze, afere, ali I pozitivan dan kroz kontakte sa ostrvima, drugim kontinentima.Danas može posebno biti izazova na relaciji ljubav, majka, ali posebno jaka zainteresovanost prema egzoteriji, tajnim naukama, dobijanju odgovora, psihoterapiji.Strelčevima danas posebno može prijati dom, izolacija I da nemaju mnogo kontakta sa drugima, jer mogu imati ozbiljna opterećenja.Večernji sati upozoravaju da pripazite na saobraćaj, a to može biti vreme fizičkih provokacija, problema sa telefonom, sms porukama I jakom fizičkom iscrpljenošću.Na polju zdravlja treba pripaziti na stopala, san, posebno probleme sa hemeroidima.

JARAC: Jarčevi mogu biti skloni jako velikom iscrpljenju I tenziji na relaciji karijera –finansije-porodica, pa danas je potrebno da puste stvari I ne opterećuju se oko drugih, I da prate svoje želje.Jako će im biti važna poslovno –bračna podrška.Mogu imati mogućnost završavanja nekih sitnijih poslova po kući I dobro vreme za neke kvalitetnije poslovne ponude I dogovore.Intuicija I vizije u poslu sui m veoma naglašene pa je važno da se to prati I ako je moguće pokrene I stavi na papir.Jarčevi su umorni od čekanja, problema drugih I potreban im je danas mir.Posebno je bitno da danas budu oprezniji sa potpisivanjem papira oko novca, ali da ne voze kad su umorni. Pomoc prijatelja može im doneti naglo dobro raspoloženje.Na polju zdravlja treba paziti na kosti, ali stomak.Ishrana je danas posebno važna.

VODOLIJA: Vodolije danas mogu biti posebno radoholične I zaposlene.Strast prema poslu može im pomoći da ne razmišljaju o stvarima koje ih opterećuju već duže.Mogu biti od popodnevnih časova posebno na udaru kroz emotivne odnose I skloni da se stalno pravdaju.Posebno Vodolije koje su u dugim vezama mogu osećati jaka iskušenja I pritiske.Danas Vodolijama mogu da se otvore dobre zarade I pozitivne prilike preko drugih.Na polju emocija mogu osećati da trebaju da menjaju život iz korena.Danas je potrebno pokrenuti lične promene, ali I veće samopouzdanje.Ne morate se prilagodjavati drugima, jer možete osetiti nezahvalnost.Dobro vreme za nasledjivanja, odštete, poslovni deo.Preporuka je danas obaveznih izlazaka iz kuće, druženja jer vam to može skrenuti misli od emotivnih oscilacija.Na polju zdravlja pripazite na vene, glavu, kao I centar za ravnotežu.

RIBE: Ribe danas mogu osećati jaku senzitivnost ali ozbiljan energetski umor, pa moraju biti pažljivije prema svom organizmu I telu.Treba izbegavati da budete rob drugih, kao id a sebe previse forsirate! Danas je potrebno malo bolje organizovati obaveze I sve raditi polako I bez pritiska.Jako srećan period za letovanja I kontakte sa inostranstvom.Odlično vreme za pripremu diplomskog rada ili magistraturu.Odlično vreme za izlete, more, opuštenost.Ukoliko morate danas da radite, trudite se da na poslu zadržite svoj stav.Pripazite na kontrolu emocija na poslu, kao I trošenja.Na polju zdravlja može doći do jakog umora posebno u večernjim satima, kao I nedostatka optimizma.Na polju emocija slobodne Ribe mogu doživeti veoma jake romanse daleko od mesta stanovanja.Izbegavajte žurbu I da obećavate ono što ne možete ispuniti.Ribe koje su u vezama mogu imati osećaj da nešto ne ide kako treba.Vodjenje dnevnika, okrenutost finansijama danas može prijati Ribama.Nisu preporučljive veće kupovine.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na www.svetplus.com

#currentmood#gde si nikose brate#moon in scorpio


Natasa Paunovski
петак, 20. јул 2018.

DNEVNA DOZA LUNE - 20.07.2018.


Dobra noć/ jutroJ.Trenutno smo u Prvoj Četvrtini Meseca koji se od 3:14am menja i prelazi u vodeni znak Škorpiju – u praznom hodu do 6:45am koje je posebno osetljivo vreme za teške bolesnike, meteropate , a  pojačano nasiljem i fizičkim povredama. Ipak, vikend je pred nama koji pojačava sa krajem vladavine znaka Raka i jedan ciklus pred ulazak u znak Lav čežnji, prošlosti, nostalgije i donosi mogućnost izbora. Petak 20 jul praćen je izuzetnim emotivnim oscilacijama jer Mesec ide fatalnim znakom Škorpije i budi stare ožiljke i rane, a povećava posesivnost, pojačanu povezanost, ali i unutrašnje nemire.Do nedelje 22.07. imaćemo energiju sa porukom „ VOLIM TE – NE VOLIM TE“.  Od jutarnjih časova Mesec u prilično lošem aspektu sa Uranom može doneti nagle finansijske probleme i teškoće, ljubavne brige i prekide, poteškoće na polju interneta i aparata, ali veoma neprijatne vremenske prilike.Nešto stabilniji aspekti nas očekuju od 11am -14h kada imamo period stabilnosti, poverenja, mudrijih odluka i bolje koncentracije, ali završetka starih poslova.Od 14:14 Mesec u veoma neprijatnom aspektu sa retrogradnim Marsom u Vodoliji može doneti sukobe, svadje, napore, probleme sa srcem, genitalijama, opštu nervozu.Danas je jako važno da ostanete mirni u sebi i pratite svoju intuiciju.Izbegavajte isključivost, nagle, eksplozivne odluke.! Emocije će biti na staklenim nogama, i najmanje sitnice mogu uticati na nervozu.Vladaoc Mars i Pluton imaće ulogu da u vama i za ovaj vikend preokrenu planove i donesu lekciju istrajnosti i da upornost treba da bude nešto čega se trebate držati.Opšti utisak danas je da može biti povećanja nasilja, kriminala, pljački i emotivnih komplikacija.Strast, ali i problemi. Neke tenzije u glavi, pa je jako važno da obratite pažnju na okruženje, posebno na zdravlje.!


Danas je bitno znati: Danas nikako nije dobro započinjati nov posao, jer on može biti praćen velikim problemima sa novcem ! Danas je dobro prazniti emocije, i nalaziti način kako se regenerisati, pratite svoje unutrašnje želje! Izbegavati tvrdoglavost i agresivan stav jer vam može doneti niz dodatnih problema koji nisu u ovom momentu potrebni! U osetljivosti : genitalije, bruh, slepo crevo –ne operisati( inače loš dan za operacije). Emocije danas prejake, pa će kontrolisanje sebe biti veoma važno. Puno bezobrazluka, ljubomornih scena sa negativnim posledicama.U povećanju bunt, provokacije, napori ka pomirenju i opraštanju.Probajte da ostanete mirni do subote ujutru kada ćemo imati nešto lakše aspekte do 22h.


OVAN:  Ovnovi danas kreću u završnu akciju, ali za svaki korak im i dalje može puno pomoći intuicija i iskustvo.Ima mogućnosti da pozavršavaju niz sitnijih, ali važnijih poslova, ali da danas i računaju na više poslovne komunikacije, kao i dogovora.Mogu imati mogućnost da budu zadovoljniji, kao i da naplate manji novac od pre.Jaka okrenutost porodici, braku, pojačana strast i emocije mogu doneti dodatnu motivaciju i optimizam Ovnovima.Mogu imati manjih problema sa autoritetom u poslu, pa je preporuka danas da budu prodorniji i direktniji. Na polju zdravlja trebalo bi pripaziti na genitalije, predeo mokraćnih kanala i creva, danas je važno izbegavati jake sosove i masnu hranu! Povoljan dan za finansijske transakcije, banke. Srećan period za putovanja. Malo nepovoljniji dan kroz prijatelje, kao i kućne poslove i samu organizaciju.U povećanju kvarovi i manje štete u prvom delu dana. Posebno izbegavati nagle odluke i eksplozivnost u popodnevnim časovima, kao i veća fizička trošenja. Ovnovi mogu imati lakši poslovni dan, sreću preko dece i zabava, medjutim mogu biti dosta opterećeni porodičnim uslovima, kao i naporima da dodju do novca. Slobodnim Ovnovima danas moguća veća iskušenja, ali jače emocije. Veća okrenutost braku, kao i krupnijim projektima.Loš dan za sponzorstva i posredovanja. 

BIK: Bikovi su danas pod jakim izazovima i mogu imati dosta provokacija na relaciji lični napredak, zadovoljstvo, brak i ljubav. Bikovi bi trebalo da danas teže smirenju i mudrijim odlukama, i da izbegavaju žustre rasprave, posebno probleme sa okruženjem! Može dolaziti do veće tenzije na polju položaja, dogovora u poslu, ali posebno na relaciji šefova. Tu je bitno zadržati smirenost i strpljenje.Bikovi danas mogu biti na meti ogovaranja, ljubomore, ali i sami mogu aktivirati slabe tačke drugih, pa je jako važno da pripaze na atmosferu i troškove u domu, ali posebno na govor. Može biti porasta prekida saradnje, ortakluka, problema na sudu, dosta osetljivosti u inostranstvu i kroz polje zakona.Na emotivnom nivou –podrška.Stabilnost kroz decu. Na polju zdravlja osetljivost vrata, pojačan stres koji može napadati creva, pritisak, danas je jako važno mirovati i svaku odluku donositi staloženije! Mogući problemi sa koncentracijom, papirologijom, imovinom.Loš dan za nekretnine / selidbe! Bikovi danas treba da teže smirenju, samoanalizi i osluškivanju svojih želja.

 BLIZANCI: Blizanci bi danas trebalo da paze na zdravlje, jer pojačan stres može loše uticati na vid, creva i predeo stomaka.Takodje, na poslovnom planu mogućnost poteškoća, odlaganja, napora.Može biti buntovnih izjava i neprijateljstva.U povećanju povrede. Može dolaziti do većih troškova, iako Blizanci danas uz veće guranje mogu naplatiti deo svojih poslova.Opreznost sa porocima! Može dolaziti i do negativnih odnosa sa daljim rodjacima. Blizanci će teže podnositi kritike, a danas mogu biti na udaru. Na polju emocija prijaće im mir, sigurnost, trajnost, pa Blizanci koji su u dugim odnosima mogu biti skladniji, dosta teško može biti slobodnim Blizancima jer mogu upadati u nevolje, a takodje mogu biti skloni svadjama, polemikama i dramatici. Pojačane nesanice, nemiri, gubici novca u noćnim satima, problemi sa parkingom i na granicama. Pomoć Blizancima dolazi do prijatelja, ali mogu biti skloni i svojeglavim potezima, zbog toga je savet da malo promene energiju, jer danas mogu imati važne poruke. 

RAK: Rakovi mogu imati dosta turbulentan emotivan dan gde će se preplitati sati nagle sreće i uzbudjenja, pa nagle potištenosti i tuge. Ipak, Rakovima stoji zaljubljivanje, nagli susreti, kao i pojačan adrenalin koji moraju kontrolisati, jer može lošije uticati na predeo kičme, vrata i kolena. Može biti neprijatnih iznenadjenja i odbijanja preko polja poznanika, ali dosta nemira preko polja interneta. Može biti dosta obaveza oko dece, ali i okolnosti da Rakovi naglo menjaju planove. Treba paziti na novac u popodnevnim časovima, jer preterana velikodušnost se Rakovima može na neki način obiti o glavu. Rakovi koji su u braku mogu imati pomoć voljene osobe i porodice. Mogućnost manje brige oko dece. Trudnice ovog znaka danas posebno treba da miruju. Treba izbegavati poslove sa strujom, ali teže fizičke poslove, pozajmice, igre na sreću... U poslu Rakovi će biti izuzetni i skloni da završavaju posao do kraja.Mogu ostavljati jak utisak na druge, a imati i nove ideje, pa mogu biti opšte prihvaćeni. Pozitivan dan za poslovna putovanja i javne nastupe.Ono što posebno trebaju izbegavati su emotivni inat, mogućnost poteškoća sa prijateljima oko izlaska, kao i novčani rizici. Na polju doma mogu biti skloni požrtvovanosti.


 LAV: Lavovi mogu biti podsvesno i dalje u jednom energetskom padu i veoma iscrpljeni.Mogu imati čudne snove i nekako neobičan dodir sa mrtvima. Pojačana lenjost, apatičnost, ali sklonost da brane svoje stavove i da imaju povećana nerazumevanja na poslu.Tu je važno spustiti loptu i svoj ego. Puno razmišljanja, ali plodnih ideja.Dan je pozitivan za novac i Lavovi čak mogu doći do većih prihoda. Mogu biti skloni estetici, jakoj ljubavi sa decom, ali izvesnim udarima na polju braka, gde je veoma važno smiriti situaciju ili probati napraviti kompromis i primirje. Posebno je važno obratiti pažnju na finansijske dogovore sa porodicom i zdravlje roditelja, gde može biti neke brige. Lavovima u poslu može prijati izolovanost i manje okruženje, manje buke. Mogu imati osećaj neshvaćenosti, ali i dosta napora u rešavanju tekućih problema.Na polju zdravlja preporuka je da pripaze na kožu, bubrege, posebno predeo srca. 

DEVICA:  Device koje planiraju putovanja danas mogu imati dodatnih troškova, ali i napora. Može biti i poteškoća na relaciji kroz komunikaciju sa rodjacima, komšijama, ali i kroz polje obrazovanja.Device će danas posebno biti prodorne, ali sklone da nemaju mnogo strpljenja, pa mogu upadati u lake nesporazume i verbalne polemike.To ih može prilično uznemiravati, pa je preporuka da se toga klonu! Opreznost u saobraćaju i preporuka manje brze vožnje i poštovanja zakona! Treba obratiti pažnju na inspekcije, kontrole, poreze! U povećanju prehlade grla, ušiju, problema sa sinusima, vrtoglavice. Na emotivnom nivou i kroz porodicu, Device će biti sklone da sve odrade do kraja kako su želele.Imaće mir i strpljenje kroz to polje.Posebno danas pozitivan dan Devicama koje su u dugim odnosima.Mogućnost udaljenosti kroz brak i lošije komunikacije, pa obratite pažnju na to! Poteškoće i odlaganja u inostranstvu i avio saobraćaju. Pojačani noćni nemiri i znojenje, sklonost nervozi i teškom prihvatanju stvari.Device treba da danas idu u prirodu, mir, da budu pored kućnih ljubimaca i da više pišu, rade, manje govore, jer mogu biti na udaru kritika i veće uznemirenosti.

 VAGA: Vage danas moraju biti u nekoj fazi regeneracije, izolacije jer posebno mogu reagovati veoma burno na nepravdu i nagle vremenske prilike.Mogućnost pojačane usamljenosti i osećanja nepripadanja, osetljivosti kroz bračne i zakonske odnose.U povećanju neplanirani troškovi, napori oko rata za kredite, plate, uplate i planirana putovanja ka inostranstvu. Vagama danas može prijati dom, udobnost, neki domaći hedonizam, film, šetnje i manje rada ako to mogu.Mogu biti veoma kreativne i sklone da ako nisu pod pritiskom da urade puno. Uticaće optimistično na druge. Ipak ako su same, mogu upadati u ozbiljne depresije.Ljubav danas spašava Vage, ali ništa ne sme biti na silu. Preporuka je izbegavanju davanja novčanih pozajmica! Bilo bi dobro da se okrenu radu, sebi, svom telu. U suprotnom, mogućnost jakih psiholoških udara i uticaja.


ŠKORPIJA: Škorpije danas mogu biti posebno izazovne, privlačne, ali na udaru provokacija, pa je jako važno da teže pronicljivosti i realnim odlukama, jer mogu gubiti tlo pod nogama.U povećanju velike lične transformacije, ali veliki izazovi na ljubavnom planu. Posebno je važno da ne reaguju na prvu loptu i da ne reaguju ishitreno, posebno u prvom delu dana.Može biti velikih previranja na polju braka, ali iskušenja na polju doma, porodice, dok na emotivnom nivou pojačana telepatija, neobični susreti, jaki fizički kontakti i strast. Škorpije mogu da se oslone na prijatelje, ambicije, organizaciju, preporuke, ali danas moraju dobro da se razoružaju strpljenjem jer mogu biti na velikim izazovima.Ne zaboravite da pratite svoje instikte.Ples, muzika, kontakt sa vodom može pozitivno uticati. Na udaru mogu biti Škorpije koje imaju privatni biznis ili koje su vezane za zakon. Ima mogućnosti kroz drugi deo dana, više večernje sate da računaju na plodnost kroz finansije i zaradu. Biće tu isključivosti, ali reakcija na sve ili ništa.Na polju zdravlja, treba posebnu pažnju obratiti na slepo i debelo crevo, genitalije, jajnike i ishranu.


STRELAC: Strelčevi danas mogu biti veoma privlačni i pod nekim skrivenim izazovom.Mogu biti posebno skloni istraživanjima, ali sa druge strane skloni da spašavaju tudje živote i da podižu druge dobrom energijom.Medjutim, i Strelčevi mogu biti pod nekim izazovnim podsvesnim aspektima.Moraju voditi računa kome se poveravaju i posebno obratiti pažnju na prijateljstva, jer tu može biti nekih izdaja. U iskušenju je posao, jer tu može dolaziti do naglih promena, otkaza, svadja, neprilika i gubitaka novca.To može lošije uticati na psihu.U osetljivosti krvna slika, imunitet, posebno predeo kukova i jetre. Biće potrebna smirenost na polju vožnje, posebno važi za motocikliste. U domu neka gužva, dodatni poslovi, ali i problemi.Ipak, Strelčevi mogu danas uspeti da urade i nešto veliko za sebe.Mogućnost neplanirane kupovine ili poklona koja ih može obradovati.Mogu upoznati osobu koja će ostaviti jak utisak. Dobro vreme za državne službe, politiku, turizam, ugostiteljstvo. Ipak, danas Strelčevi mogu preduzeti neke veće poslovne rizike da bi bili zadovoljni.

 JARAC: Jarčevi mogu imati pozitivno /negativne izazove na profesionalnom planu, ali velike transformacije od jednog jako bitnog dogadjaja i početka saradnje do jedne veće tenzije i prekida. Mogu biti malo više opterećeni roditeljima, ali i skloni naporima na polju domaćih i privatnih poslova.Treba kontrolisati troškove u domu! Može biti napora oko računa, banaka i uredjaja u domu. Jarčevi su još uvek pod malo provokativnim ciklusom, kada mogu biti skloni ozbiljnim materijalnim naporima, ali danas moraju zadržati svoju čvrstinu i istrajnost. Mogu pokazivati sklonost jakim vizijama i mogu imati veoma jaka predosećanja u vezi sa najbližima. Fantastične ideje u vezi sa zaradom moraju čuvati u sebi dok se ne ostvare. Ne treba da žure sa promenama profesije. Na polju emocija moguće ozbiljne oscilacije, ali mogu biti skloni da flegmatično reaguju na stare probleme. Mogućnost jakih emotivnih promena. Može dolaziti do nemira oko dece, ali dosta dodatnih problema.Povoljno za inostranstvo i poslove daleko od mesta stanovanja. Nešto izazovniji dan za prodaju imovine i trgovinu –tu će biti potrebno sve sagledati. Na polju braka mogućnost ispada.VODOLIJA: Vodolije mogu biti veoma pristnute tudjim problemima, i na udaru destrukcija, napada, tudjih nezadovoljstava, što ako osete, moraju bežati glavom bez obzira. Pojačanost pritisaka na polju autoriteta, ali i strahova za roditelje. Mogu biti sklone rizicima, ličnim promenama, ali ipak i danas nešto emotivnije i sklone da puno toga zadržavaju u sebi. Paziti na povrede, jake migrene i probleme sa varenjem! Pojačane dobre prilike preko medicine, komercijalnih i bankarskih poslova.Imovinski deo zaštićen.Medjutim, može biti preosetljivosti na polju braka, poslovno ortačkih odnosa, suda.Vodolije koje planiraju putovanja, mogu se opustiti.Danas može biti neplaniranih materijalnih troškova preko polja doma.Preporuka je da se danas izbegava otvaranje firmi, selidbe ili kupovina stana. Na polju emocija dosta mentalnog naprezanja oko komunikacije, ali i blokada i strahova. Vodolije danas mogu upijati mnogo tudju lošu energiju i moraju jako voditi računa o sebi.Mogućnost dodatnih briga oko porodice, posla, i Vodolija će trebati baš neko vreme za njih same, meditacija i dodatna vera da se očiste.

RIBE: Ribe mogu imati baš jaka predosećanja, ali i mogu imati veoma burne snove, neke jake promene preko važnih osoba u inostranstvu, kumova. Ipak, Ribe su danas veoma snažne, prenose jake vibracije i poruke, a mogu računati na veoma intezivne emocije i zaljubljivanja, kao i povoljne vesti preko kupovina, odmora, mogu imati naglu sreću preko rodjaka, trgovačkih poslova, iako će biti sklone većem trošenju novca.Na poslu može biti nekakvog rivaliteta i forsiranja, ali Ribe danas mogu da izdrže sve pritiske.Moguća neplanirana putovanja.Dosta velika okrenutost karijeri, ali smirenje na polju braka, iako mogu biti sklone većim planovima, ali i analizama.Mogu računati na poverenje i dobre savete sobrih prijatelja.Ipak, Ribe ne drži mesto i mogu danas baš biti u velikim akcijama. Na polju zdravlja, paziti na krvotok, vene, stopala, posebno pritisak.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na www.svetplus.com

Astro -Vremeplov

20.07.1980. rodjena je foto model i manekenka –Žizel Bindšen u znaku Raka sa podznakom u zemljanom znaku Jarca tačno na zvezdi Wega( zvezdi velikog uspeha, koncentracije ali i snage) i Mesecom u fatalnom, ali erotičnom znaku Škorpije.Žizel je bila promotivne lice Dolce& Gabana za parfem The One, ali Victoria secret model, kao najplaćenija manekenka.Pojavljivala se u filmovima „ Taksi i Djavo zvani Prada“.Podznak Jarac utiče na upornost ali posebno važne profesionalne mogućnosti koje su joj otvorene od kraja ove, posebno 2017/2018 koje joj mogu doneti i proširenje porodice.Ima sestru bliznakinju.

20.07.1947. rodjen je muzičar Latino rocka, gitarista iz Meksika –Carlos Santana, rodjen u znaku Raka sa podznakom u Biku sa prepoznatljivim i dominatnim sjajnim Mesecom u Lavu.Dobitnik je mnogih nagrada medju i nagradom Gremi.Njegovi hitovi su lek za dušu.Rodjen u veoma stabilnoj, hedonističkoj i umetničkoj kombinaciji.

20.07.1810. osnovana je Republika Kolumbija –država na severozapadu Južne Amerike.Rodjena u znaku Raka sa podznakom i Mesecom u znaku Ovna koji budi jak temperamant, ali stalnu borbu za slobodu, ravnopravnost i prava naroda ove zemlje.


20.07.1938. rodjena je američka glumica –Nataly Wood u znaku Raka sa podznakom u Vagi i Mesecom u BikuU filmsku mašinu je ušla kao dete, ali.već sa 17 godina stala je dobila sjajnu ulogu „ Buntovnik bez razloga, kasnije su se nizali hitovi legendarni „ Sjaj u travi“, Odavde do večnosti“.Elvis Prisli i Voren Biti su bili i njene najveće ljubavi.Smatra se medju najlepšim glumicama tog vremena.Imala je izuzetnu fobiju od vode.Nesrećno je završila padom u vodu 1981.


#currentmood#srecanrodjendankralju#santana#moon in scorpio

Natasa Paunovskiчетвртак, 19. јул 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -19.07.2018


“Budi miran i čekaj. Možda okean ka kome si se uputio upravo sada stremi ka tebi i svom silinom žuri ka obali.”
 Rumi

Večeras je pred nama Prva Četvrtina Meseca tačno u 21:53 kada će se Mesec naći u znaku Vage u kvadratu sa Suncem u znaku Raka na 27,05 stepenu, faza pred Potpuno Pomračenje Meseca 27.07 ili Lunarnu Eklipsu.Neka ranjivost I skrivena osećanja koja se osećaju u vazduhu, ali nepovoljan kvadrat kardinalnog znaka Raka I Vage ovde podstiču pojačanu nesigurnost, vaganje,nagle promene raspoloženja I jaku potrebu da se stvari formalizuju.Neki haos izmedju želja I mogućnosti a, dalje intezivna potreba za podrškom I potvrdom nečeg unutar može biti jako važan.Od jutarnjih časova smo pod udarom I kvadrata Meseca I retrogradnog Plutona pa neki vid destrukcije, unutrašnje tenzije, pojačanih napora može se osećati.Period od 11:55 zbog sekstila Merkura I Meseca može doneti dobre vesti, ponude, pozitivne odgovore, potpisivanja, putovanja, pokret I sreću.Večernji sati veoma nežni, osetljivi I pod uticajem energije promenjivosti izmedju prošlosti I sadašnjosti,potištenosti, balansiranja izmedju privatnog I poslovnog, kao I pojačane usamljenosti.Prva Četvrtina donosi I dosta problema na polju komunikacije I nesporazuma.Otvorite emocije I kažite šta vam je na srcu I šta vas muči.Ne plašite se I ne planirajte ništa unapred.Odpustite dušu.Mesec će danas biti okrenut lepoti, formi, ali može biti pojačanih problema na društvenom nivou,kao I odlaganja obaveza.Ipak, danas je lep dan za učenje, važne dogovore, izlaske, posete I društvene dogadjaje.Ljubav je na nekom testu, ali nepoverenje može biti ozbiljan problem nastavku dogadjaja.Danas lepa reč I dogovor može imati veću moć nego neka krupna stvar.Ljubaznost I osmeh, kao I potreba za pomirenjem može odpustiti mnogo toga.Varljivo leto 2018 se može nastaviti.Srećno!


OVAN: Iako su na udaru I danas, Ovnovi danas imaju fantastičnu intuiciju koja im može pomoći da procene I stvari urade na drugačiji način.Mogu dobiti veliku pomoć od nepoznatih ili osoba od kojih to ne očekuju I mogu biti zahvalni.Na udaru partnerski odnosi, pravni I ortački poslovi, ali može biti dosta poteškoća na polju doma, papirologije, posebno moraju biti veoma strpljiviji u dogovorima I komunikaciji.Ovnovima je danas potrebna pažnja, kompromisi, jednostavniji dogovori.Na polju finansija mogući manji prihodi na više mesta.Biće skocentrisani I skloni da poslove završe do kraja.Imaće mogućnost iako pod iskušenjima da unesu mir, stabilnost u svoj emotivni život.Mogu imati priliku da nastave tamo gde su stali.Samouverenost im neće nedostajati, samo će biti na udaru nepravde, tudjih mišljenja, želja.Ipak, iako pod pritiskom, Ovnovima danas može biti važan dan.


BIK: Bikovi mogu imati odličnu organizaciju kroz polje doma I porodice, mogu pokazivati talente I danas puno toga uraditi za sebe.Ono gde mogu osećati pritiske su posao, društveni odnosi, kolegijalnost, ograničenja na poslu, vreme, dnevne kupovine koje im neće prijati, dok na poslu se trebaju čuvati I mogućih prolaznih neprijatnosti.Mogućnost pozitivnih vesti izdaleka, ali I povoljnih prilika da zarade novac.Bikovima sledi stabilnost I mir na polju emocija, kao I sklonost da ono što uporno zacrtaju –to i realizuju.Bikovi danas moraju voditi računa o zdravlju, jer ih sitnice mogu pogadjati( kičma, bubrezi, genitalije).Preporuka je da piju više tečnosti.Može biti problema sa autoritetima ili starijim osobama.Mogućnost odlaganja nekog planiranog večernjeg izlaska.


BLIZANCI: Blizancima danas mogući veći pritisci na polju posla I malo pojačana nervoza u vezi poslovnih odgovora, porodice.Blizanci će danas posebno biti skloni jakom trošenju energije, ali I da seku nešto što im ne prija.Mogu biti skloni da pokažu stav, da budu veoma ponosni, ali da ne pristaju na compromise.Danas mogu računati na velike izazove na polju emocija I da im se vraća nešto iz prošlosti.Na polju posla trebaju obratiti pažnju na organizaciju, biće tu nekih odlaganja, ali I pojačane ljutnje.Ipak, Blizanci danas mogu izlavčiti I spasonosna rešenja I mogu se dobro zabavljati iako im ništa neće biti jasno.Na polju zdravlja pripaziti na ishranu I na polje kičme.Pojačane promene raspoloženja I izvesna nezadovoljstva otvorena preko polja braka, kao I problem sa organizacijom.Danas bi trebalo izbegavati kupovine, ali pažnja se preporučuje na polju saobraćaja( zakon).


RAK: Rakovi su posebno nesigurni I ranjivi danas, kada će se skrivati I puniti baterije u domu I truditi se da zaposle sebe.Mogu biti u veoma jakoj telepatskoj vezi sa decom/roditeljima.Dom će im biti utočište od svega što ih muči.Ipak, mogu biti veoma okrenuti lepoti, estetici, detaljima.Danas mogu pokazivati veoma pedagoške sposobnosti, a mogu imati uspeha na polju trgovine, uslužnih delatnosti.Psiha u prvom delu dana može posebno biti na udaru, kao I pojačani problem sa kožom, centrom za ravnotežu, ali I govorom.Povoljan dan za finansije, poslovna putovanja, medije, nekretnine.Rakovi mogu biti zaštitnički raspoloženi prema najbližima, ali imati kontakt sa osobama koje su im stvarale izvesno opterećenje u prošlosti.Na emotivnom planu mogu imati osećaj da ne znaju na koju stranu da krenu.Mogu biti pod jakim pritiskom izmedju karijere I porodice.Biće skloni lakom učenju I uspehu na društvenom planu.Nervozu mogu lečiti slatkišima koje danas treba smanjiti.Poslednja Četvrtina Meseca može imati jak udar na emocije I porodične odnose, pa je jako važno smirivati tenziju I pokrenuti unutrašnji optimizam.Fizičke aktivnosti danas mogu pomoći Rakovima u boljem raspoloženju.


LAV: Lavovi danas deluju neispavano I izuzetno iscrpljeno, mogu biti skloni da rešavaju I svoje I tudje probleme, pa je jako važno da prepoznaju prioritete I šta to treba ostaviti za naredne dane.Mogu imati jake, povremeno teške snove koji ih mogu opteretiti.Ipak, mogu biti dopadljivi, skloni da u svoj toj trci ipak imaju danas I neki lep dogadjaj, ali I vest.Povoljno vreme za kupovine I nastavak novih poslova.Na polju zdravlja predjite na posniju ishranu.Stomak može biti mali problem ovih dana, ali I danas.Veća opterećenja moguća preko povećanja posla I napora preko polja posla, ali I poslovnih odnosa koja mogu doneti izvesna zahladjenja.Pripaziti na kosti, zube.Na emotivnom nivou Lavovi koji su u braku mogu imati veća uzbudjenja I adrenalin.Ostali moraju danas više raditi na komunikaciji posebno u odnosu na porodično –emotivne odnose.Izbegavati posesivnost I nepoverenje!


DEVICA: Device danas moraju da pripaze na finansije jer tu može biti poteškoća I nervoze oko podele novca, dobijanja zarade, porodičnih odnosa, ali I problema na polju računa, ishrane.Devicama je danas na udaru I neki plan na profesionalnom nivou( prijatelji), ali mogu imati dosta jak unutrašnji ponos I samopouzdanje I neće ih poljuljati sitnice, već mogu biti sklone da idu napred.Device danas mogu biti sklone da pozitivno utiču na druge( čak I dobrom kritikom) ali da se polako oporavljaju od nekog lošeg prethodnog perioda.U povećanju nesanice pod uticajem Prve Četvrtine Meseca, ali I opterećenja oko porodičnih dogadjaja iz prošlosti.Na polju posla može biti variranja, ali popodnevni časovi mogu doneti dobru realizaciju nekih bitnih poslova.Danas nisu preporučljive kupovine, jer mogu kupiti ono što im nije potrebno.Na polju emocija posebno trebaju izbegavati hladnoću, povlačenje, tvrdoglavost!Moguce manje brige oko dece.Na polju emocija izbegavati zatvaranje!


VAGA: Vage su u fazi promena pod uticajem Prve Četvrtine Meseca, ali pod jakim tragovima prošlosti iz koje žele da izadju, stave tačku I nastave dalje.Danas mogu imati želju da nešto promene na sebi, kod sebe I da pokrenu nešto novo, ali mogu biti pod velikim pritiskom okruženja I porodice, pa će biti važno da pokažu hrabrost I bez potvrde drugih koja im je jako važna.Manji problem pojačani kroz karijeru I sam položaj( stari problem) a izvesne brige I apatija otvorena preko polja doma, zato je bitno da se danas više kreću, izlaze, urade nešto dobro za sebe.Vage mogu biti posebno okrenute emocijama, alit u može biti neke igre mačke I miša.Biće im važno danas da budu veoma mudre I da ne odstupaju brzopleto.Na polju posla mogu osećati umor I neki vid nezadovoljstva.Na polju zdravlja pripaziti na imunitet/genitalije.Opreznost sa porocima, alkoholom, posebno lekovima.Danas mogu imati nešto nepovoljnije aspekte kroz lekarske preglede( greške), ali I nekretnine.Pojačanost kvarova I prolazne ljutnje u domu.


ŠKORPIJA: Škorpije su I danas pod malo većim udarom neba I veoma je važno da teže diskreciji, da slušaju svoje šesto čulo I da nijednu odluku ne donose dok dobro ne razmisle I samo vreme pokaže šta je dobro za njih.U potrazi su za nekom istinom, koja može imati veze sa emocijama.Mogu danas biti veoma oštre u saobraćaju, ali sklone da naprave problem oko tekućih stvari.Može ih nervirati usporenost I nepoštovanje I mogu biti sklone da reaguju.Nešto osetljiviji dan kroz kontakte sa inostranstvom, ali izvesna melanholičnost može biti sklona kroz neko vraćanje na prošlost.Vodjenje dnevnika, slike, ali teranje sebe na pokret može pomoći danas Škorpijama.Na polju emocija mogu osećati da stvari ne idu kako bi želele.Škorpije koje su u braku mogu imati pozitivne promene preko voljene osobe.Nešto osetljiviji dan za duga putovanja, carine, papirologiju, sud, potpisivanja.Na polju finansija mogućnost uspeha.Na polju zdravlja Škorpije danas trebaju paziti na predeo grudi I disanja.


STRELAC: Strelčevi danas mogu biti u potpunoj akciji, ali još uvek mogu biti pod malo većim pritiskom oko naplate novca, poslovnih sastanaka gde može biti izvesnih promena.Strelčevi su skloni da čuju I nauče nešto novo, a mogu biti skloni da potpuno mentalno rade na sebi.Mogu ih obradovati danas I vesti koje mogu imati veze sa privatnim pitanjima.Pozitivno vreme za decu, selidbe, uredjenja doma.Malo pažnje obratiti na polju vode.U pojačanju osetljivost kroz banke, kao I finansijsku naplatu koja stoji duže.Strelčeve danas očekuje dosta posla u kome ipak mogu uživati.Prijaće im druženja sa prijateljima, ali mogu imati I izvesne porodične proslave.Na emotivnom nivou mogu donositi brze odluke I imati potrebu za promenama.Strelčevi koji su u braku moraju paziti na komunikacijun I dogovore oko novca.Loš dan za ortačke poslove, marjeting, reklame.Strelčevima danas odgovaraju konkretniji poslovi, kao I poslovi proizvodnje I saobraćaja, turizma.Na polju zdravlja paziti na oči, vid, prehlade.Mogućnost pojačanih alergija.


JARAC: Jarčevi su umorni od objašnjenja, opravdanja od strane drugih, I mogu osećati jako veliki pad motivacije, koji se ipak može pokrenuti pozitivnim neočekivanim sastancima, putovanjima I povećanim mogućnostima za zaradom.Pojačani napori otvoreni preko polja komunikacije, kao I emotivne razmene.Mogu biti opterećeni na relaciji roditelji-brak, kao I oko završetka važnog posla.Potreban im je san kao I jasnija organizacija, ali će danas sve završavati u 5 do 12.Mogućnost nagle sreće preko prijatelja.Otvorenost novih opcija kroz zaradu.Na polju emocija variranje od potištenosti do nagle sreće.Na polju zdravlja treba paziti na psihu, kao I čuvati nervni sistem.Prva Četvrtina Meseca donosi I lekcije na polju ljubavi I društvenih odnosa, ali I moć istrajnosti Jarčeva da donose neke važne odluke lično.


VODOLIJA: Vodolije kao da su navikle na pritiske I kao da je to krajnje normalno stanje.Danas mogu raditi na snazi volje, regeneraciji psihe I mogu biti sklone da ojačaju korak po korak.Na poslovnom planu mogu osećati nerazumevanje I nepravdu.Danas imaju I dan karmičkih iskušenja, ali će telepatski osećati čega treba da se čuvaju.Vodolije mogu biti danas veoma inspirativne, kreativne, sklone da ostavljaju jak utisak na druge.Odličan dan za društvene akcije, posete, ali emocije.Biće tu svega, od potpunog pada do naglih dešavanja.Biće danas veoma jakih poruka neba.Može biti posebnog vaganja na relaciji inostranstva.Na polju karijere Vodolije mogu imati mogućnost proširenja posla.Obratiti pažnju na poslovne odnose, kao I na finansije.


RIBE: Ribe imaju mogućnost da posete neka nova mesta, ali da smire energiju I regenerišu.I dalje su na udaru pada energije, ali I pojačanih neprijatnosti kroz neki vid poslovne nepravde.Mogu osećati da je sve protiv njih I da moraju same da se oslone na sebe I intuitivno pokrenu promene koje su im potrebne.Medjutim, za sada je preporuka odmora, manje analiza, pravljenja kompromisa.Danas mogu biti veoma požrtvovani I zaštitnički prema deci, kao I osetljivosti na ljubavnom planu.Dobar dan za pravne I ekonomske poslove, novac.Ribama treba osnova za nešto novo, ali kao da nikako da izadju iz nekih protokola I zavisnosti od strane drugih.Mogu imati dan jakih razmišljanja I odluka.Pojačani strahovi.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na www.svetplus.com

Astro -Vremeplov

Na današnji 19.07.1976. rodjen je engleski pozorišni i televizijski glumac, poznatiji po filmu” Igra kodova, ali I Šerloku, Zvezdanim stazama” –Benedict Cumberbatch u znaku Raka sa podznakom u prefinjenom znaku Vage, ali I temperametnom Mesecu u znaku Ovna.
19.07.1982. rodjen je I američki glumac( “Lovci na naprirodno”) –Jared Padalecki u znaku Raka sa maštovitim ali I tajanstvenim Mesecom u raku u 12 polju koji ga privlači I da snima serijale koji odišu mistikom I tajnama.
19.07.1976. rodjena je američka glumica Vinessa Shaw u znaku Raka sa Mesecom u Biku.19.07.1947. rodjen je gitarista engleske grupe “ Queen“ –Brian May u znaku Raka sa Mesecom u Lavu.Poznato je da u muziku ušao veoma rano, ali da je zaslužan za mnoge songove ove poznate grupe i da je sam pravio svoju gitaru.
19.07.1834. rodjen je francuski vajar, slikar I grafičar –Edgar Degas u znaku Raka sa podznakom u Vodoliji I Mesecom u jarcu.Smatra se izuzetnim predstavnikom francuskog imperijalizma.
19.07.1951. rodjen je scenarista I reditelj –Abel Ferrara(“ Kralj Njujorka,Opasna igra”) u znaku Raka sa Mesecom u vodoliji.


19.07.1871. osnovana je Britanska Kolumbija jedna od 10 najznačajnijih kandaskih provincija, sa glavnim gradom Viktorijom.Rodjena u znaku Raka sa podznakom u Biku I Mesecom u Lavu.
19.07.1610. rodjen je Hampton grad u saveznoj državi Virgina.Rodjen u znaku Raka sa podznakom u Biku I Mesecom u Raku.

#moon in libra#očipuneljubavi#

Nataša Paunovski
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski