петак, 9. август 2024.

Dnevna doza Lune -9.08.2024.


 Nacionalni praznik Singapura.Sveti Pantelejmon, Sveti Kliment Ohridski.

Mesec u Vagi kroz ceo dan traži neki vid balansa i potrebu za harmonijom. Trigon sa Marsom može da probudi dosta akcije, priče, telefoniranja, pozitivnog rivaliteta, ali dobre mentalne energije. Danas može biti pozitivan dan za one koji planiraju odmor, bitan put, ali za sve one koji planiraju i bitne promene. Petak je i srećan dan za edukaciju, hobije, ulepšavanje, upoznavanja, s tim da tranzitna Venera u znaku Device ne donosi previše opuštenosti, već grč, sumnje u pozitivan ishod, pa je potrebno to promeniti kroz svoj lični doživljaj. Pozitivan dan za sve koji planiraju neku proslavu ili izlazak.

Popodnevni časovi mogu doneti više elana i potrebe za druženjem. Mesec će se danas susresti sa Jupiterom pa može povećavati šanse za materijalni napredak, ali olakšanja u stvarima koje su vam bitne. Potvrda i podrška drugih, timski rad biće važan. Potreba za istinom, ali miroljubiva energija, opraštanje i potreba za kompromisima može se smenjivati.

„Šta je najdragocenije na svetu? Svest da ti ne učestvuješ u nepravdama. One su jače od tebe, postojale su u prošlosti i postojaće u budućnosti, ali neka se ne događaju preko tebe.“
Aleksandar Solženjicin

Današnji dan može doneti i da ugodite sebi u nekim sitnim stvarima, rešite neki manji zdrastveni problem, ali da svaki manji stres može uticati na kožu i stomak. Danas se ne treba zatvarati u izolaciju, već otvoriti prema drugima. Povoljan aspekt Meseca i Sunca negde pri kraju dana mogu pokrenuti i osećanje veće lične sigurnosti.

Danas treba i smirivati stvari. Ne treba ulaziti u nepotrebne konflikte ili praviti impulsivne reakcije. Na kolektivnom nivou zbog približavanja tranzita Marsa prema retrogradnom Saturnu kao da se spremaju neke tajne, ratne nove akcije.

Srecno - Astro Luna



четвртак, 8. август 2024.

Dnevna doza Lune -8.08.2024.


 Letnja Sveta Petka. Dan posvećen ženama i nihovoj zaštiti, ali i zaštiti velike svetiteljke.. A negde pre 10 godina donešen je Tijanin zakon, da se ne ponove nikada takvi dogadjaji.Ovo leto je simbolički u Srbiji u vidu protesta protiv litijuma. Letnja Olimpijada se polako završava a pre toga će nam trebati dobri živci u ohrabrivanju naših vaterpolista, a posebno danas naših hrabrih košarkaša. Još uvek ovaj narod ima veru da se raduje.....

Mesec i Uran od ranih jutarnjih časova mogli bi da nas dobro prodrmaju i zaposle. Možemo imati potrebu da započnemo nešto novo ili završavamo ono što nam duže stoji kao nezavršeno.To mogu biti i neke sitnije stvari koje nam znače da ih završimo i idemo dalje. Ipak, danas će nam se raspoloženje menjati, ali i vreme. Senzitivnost, povećanja anksioznost, oscilirajući strahovi, i zbog opozicije Meseca i Rx Neptuna. Treba obratiti pažnju na fokus i koncentrisati se na dnevne bitne stvari. Možemo se prisetiti i nekih bitnih datuma, ali i ljudi koji su ostavili neki trag prošlosti. Neka idealizacija, mašta, pa pad, potištenost i sve tako u krug. Možemo osećati i malu lenjost iako energija Meseca u Devici može ipak biti radna. 


"Hoću da živim kao more, gledajući beskonačnost, odražavajući nebo..." Louise Choquet

Mesec prelazi u vazdušni znak Vage od 11:33. Negde će potreba za balansom, lepotom( spolja i iznutra) emocijama, finim manirima, ali pre svega akcentom na ljubav i partnerske odnose biti važan. S obzirom na kontakt Venere i Rx Merkura ipak danas može da se pokrene i neka ljubavna energija, ali i mogućnost nekih susreta. Ipak, ne zaboravite da retrogradni Merkur menja planove. I tako će biti do kraja meseca. Imaćemo utisak da jedno završimo, drugo moramo da odložimo ili sačekamo.

Danas može biti dobre energije prema druženju, sitnijim pravnim poslovima, registracijama. Mesec i retrogradni Pluton negde od 12:30 mogu doneti da male stvari mogu doneti motivaciju. Potreba za istinom može biti bolna. Negde oscilacije mogu na emotivnom nivou biti praćene nesigurnošću i potrebom za većom pažnjom, ali potvrdom nekog odnosa.

Mesec u Vagi može uticati da moramo da napravimo i neki manji kompromis. Ulepšavanje ili veća okrenutost svom telu može da nam prija i negde nosi unutrašnje samopouzdanje. Kolektivne prilike pred nekim pritiskom. U povećanju alergije, osetljivost kože, a ceo dan traži uzimanje više tečnosti.

Srecno - Astro Luna

mymood# moon in virgo/ moon in libra




среда, 7. август 2024.

Dnevna doza Lune -7.08.2024.


 Merkur je juče baš udarao na sportiste, a drama oko košarke je nosila ozbiljnu srčku. Retrogradni Merkur je već počeo da pomera planove, nosi kašnjenja i probleme sa uredjajima. 

Mesec i danas kroz ceo dan u znaku Device. Upravo dispozitor i vladaoc znaka Device  Rx Merkur se približava snažnoj konjukciji sa Venerom na 3 stepenu, pa može pokrenuti kreativne potencijale, odlične mogućnosti kroz upoznavanja, poslovne ponude, medjutim i dalje može nositi usporenja na polju papirologije, uredjaja, pomeranja sastanaka, pregovora, čak i manje nesporazume. Treba se čuvati skrivenog nepoštenja ili slatkorečivosti! Danas može biti pozitivno vreme za kontakt i meditaciju pored vode, manje kupovine ili dobijanje manjeg novca, ispravke, ali i čišćenja i pravljenje bolje organizacije u svom domu. Negde ako osetite neku nervozu, rad i samo rad mogu da vam skrenu misli od trenutnog nemira.


Ono što danas može da nam donese pomoć univerzuma je svakako pozitivan sekstil izmedju Sunca u znaku Lava i Jupitera u znaku Blizanaca. Iako dnevni aspekti Meseca nisu baš idealni jer povećavaju razočarenja, iluzije, lošu organizaciju i troškove, ali priličnu brigu i pesimizam zbog lošijih aspekata Meseca, retrogradnog Saturna i Jupitera u provm delu dana, ipak ovaj aspekt može da vam pokrene veru i motivaciju, razmišljanja da ako i prolazite kroz neki osetljiv period, da ćete imati osećaj da će biti sve u redu.

Ovaj aspekt ima poruku i " Pozitivno razmišljaj i osećaćeš se slobodnije". Može biti jako interesantan kroz putovanja, zabavu, obrazovanje, sve vidove edukacije, ali i materijalni rast. Možete imati želju da udjete u nov posao ili započnete novi projekat. Potrebno je da u svemu budete svoji i verujete u sebe...

Danas pokušajte da preskočite preveliku detaljnost u nebitnim pitanjima, a pitanje preciznosti traži toleranciju. Iako će se mešati sumnja i nagla volja, pesimizam i nagli optimizam, pokušajte da izbegavate ozbiljne teme ili prevelika mozganja šta bi bilo kad bi bilo. Danas je odličan dan da pokušate da napunite kesu sa nekim nepotrebnim samospitivanjima i da bacite teret u emotivnim oscilacijama i strahovima. 

Može dolaziti do neočekivane sreće, iako se može osećati i manja nesigurnost posebno u emotivnim odnosima. Ipak neke neplanirane stvari mogu se završiti dobro.

Srećno - Astro Luna


mymood# dnevna doza lune# 

уторак, 6. август 2024.

Dnevna doza Lune -6.08.2024.


 Mesec je kroz ceo dan u znaku Device. Uz retrogradni Merkur, i Veneru koja inače u padu, u znaku Device nosi energiju gde logika, objektivnost i posvećenost mogu imati smisla. Veoma pozitivno vreme da uzmete stvari u svoje ruke i obnovite gradivo, pokrenete propušteno, posvetite se onim malim detaljima koji život znače. Posebna okrenutost telu, zdravlju, poslu, organizaciji, čišćenju, estetici, radu. 

Mesec i Venera od 1 sat i nešto više u konjukciji. Bez obzira što imamo energiju sumnji u pozitivan ishod, ipak početak dana možemo iskoristiti za lepe misli, emocije, odmor, punjenja baterija. Ovaj aspekt može doneti i neke bitne emotivne kontakte ili razrešenja u glavi. Ali negde iako se danas razmislja glavom a postoji kontrola, možete uključiti i svoj osećaj kroz dnevne aktivnosti. Dan nije loš za dijete, zdrastvene kontrole, kupovinu kozmetičkih ili medicinskih preparata. 

Mesec će se susresti u ranim jutarnjim časovima i sa retrogradnim Merkurom. Možda ćete morati odložiti ili zakasniti sa nečim, ali možete dobiti vesti koje ste dugo čekali, pronaći nešto izgubljeno ili imati više kontakta sa klijentima ili bitnim osobama iz prošlosti. Koliko god ova energija nije ehtra optimistična, može biti korisna. Može doći i do dugo očekivanog kontakta kroz posao, ili završetka neke papirologije koja je dugo kočila stvari. Emotivno ceo dan nosi dublja razmišljanja, kontrolu nekih strahova iz prethodnog perioda, ali ipak i osećanje da nešto ide nabolje.

Večernji časovi mogu biti nervozniji. Treba isključiti brzopletost i nesporazume zbog sitnica. Nemojte forsirati nešto što ne ide, ostavite za naredni dan. Može doći do uvredljivosti ili pogrešnog povezivanja ili razumevanja stvari. Treba malo pripaziti na poziciju zakona, mogućih kazni, ali napora kroz decu ili pojačane troškove. Oni koji putuju, trebalo bi da budu strpljiviji. 

Ceo dan neće prijati meteropatama, ali osobama koje imaju stomačnih problema. Bilo bi dobro preći na laganiju ishranu. 

Srećno - Astro Luna

„I kada dođe do rasprave, neka su vam reči blage, a dokazi jaki.
A ja, iz iskustva znam da su reči jače uvek, kada su dokazi slabi. “
Patrijarh Pavle


понедељак, 5. август 2024.

Dnevna doza Lune -5.08.2024.


 Vratila sam se.... Dolazak u svoj grad je bio uzbudljiv uz uticaj Mladog Meseca u znaku Lava i Noletovu legendarnu Olimpijsku pobedu uz ciku i sreću u kolima. Kakav je Nole ljudina, majko moja, koje je to srce i ljudska veličina. Amin, 2 zlatooooo.... Trebaju nam ovakve vesti što više....


Već prvog dana nove nedelje Merkur kreće retrogradno( po drugi put ove godine) sa 4 stepena znaka Device u ranim jutarnjim časovima. Merkur će 15.08 ponovo ali sada u retrogradnom hodu ponovo ući u znak Lav, a u retrogradnom hodu doći do 21 stepena sve do 28.08.

Merkurov retrogradni hod pojačava sumnje i nepoverenje, prevelika mozganja i mentalnu neopuštenost, potrebu za tačnošću i perfekcijom koja se sada postavlja u jedan problem, jer može dolaziti do velikih kašnjenja i odlaganja, nespororazuma i problema u komunikaciji, saobraćaju, tehničkim apartima, internetu i sl. Trebaće nam sada mnogo mudrosti, strpljenja i umerenosti i taktičnih odluka. Analiza može doneti mentalnu paralizu, pojačane strahove i veliku mentalnu tenziju ako stvari ne idu baš kako bih želeli. Za sve što planirate, potrebno je da se pripremite da to možete uraditi iz više puta. 

Merkur će ove nedelje sačekati i Veneru sa kojom će doći u konjukciju na 4 stepenu 8.08. gde se mogu ipak pokrenuti i neke lepe vesti koje ste dugo čekali, može dolaziti do obnove starih kontakta, ali neće biti nemoguće i pokretanje ponovnih emocija ili kontakta sa osobama iz prošlosti. Ovaj aspekt može pokrenuti zanimljiva upoznavanja, kupovine, susrete, ali ipak i neke dobre vesti.

Retrogradni Merkur sa prelaskom ponovo u znak Lav možda naizazovniji aspekt imaće pri ponovnom susretu sa Uranom uoči Punog Meseca 18.08 kada može dolaziti do neprijatnih iznenadjenja, vesti, promena planova, a kolektivno to može biti vreme neprijatnosti, tenzija, naglih odluka, nestrpljivih poteza, problema sa kontrolom, poštovanjem i povećanjem besa. Ovaj aspekt smo imali i 22.07 kada je Merkur bio u normalnom kretanju i on može pokrenuti posebno probleme sa avio letovima, strujom, eksplozivne misli i napetost.


I Venera danas menja znak od ranih jutarnjih časova gde će preći u znak Device sve do 29.08. Njen uticaj je u padu, i donosi mnogo više strahova, neopuštenosti, kontrole u emotivnim odnosima. Može dolaziti s obzirom da Venera ulazi u Merkurov dom neke tuge, praznine, udaljenosti, nerazumevanja, ali da emotivni odnosi budu na velikom testu. Posebno treba obratiti pažnju na vreme Punog Meseca 19.08 kada će Venera imati težak aspekt opozicije sa retrogradnim Saturnom pa se može osećati tuga, praznina, briga, pesimizam, hladjenja na polju emocija, ali velikih kašnjenja ili izazova na polju finansija. Tu će Venera doći u kvadrat sa Jupiterom pa može dolaziti do prevara, razočarenja ili velikih očekivanja. Ljutnja i problemi u komunikaciji, mada naglašeniji fizički odnosi otvoreni su 23.08 kada će Venera imati i kvadrat sa tranzitnim Marsom. 

Potreba za perfekcijom i savršenstvom može otežavati partnerske odnose i unositi veća nezadovoljtva. Ljubav u ovom periodu može nositi probleme sa stomakom, psiholom, depresijom, zahladjenjima i nerazumevanjima. Potrebna je jednostavnost i strppljenje, ali pravljenje kompromisa, naravno u odnosima koji se pokazuju da vrede. 


Sa uticajem Meseca u Lavu počinjemo nedelju koja je pred nama. Malo više brzine, stresa, žurbe, euforije, naglih promena raspoloženja. Mesec i Uran u popodnevnim časovima mogu doneti nagle promene planova, sklonost preterivanju, jačem stresu i osetljivosti kroz tehničke aparate, ali i veću smelost i snalažljivost. Kolektivno vreme izazova.

Ipak, pri kraju dana, tačnije od 23:15 Mesec prelazi u znak Device. Kao da se energija, ali i spoljne temperature malo smiruju, ali sve deluje umerenije. Ipak, sklonost prevelikom mentalnom naprezanju, kontroli, može otežavati emotivne odnose i lakom nerviranju oko detalja ili sitnica na koje ćemo sada više obraćati pažnju. 

Zato je jako važno da nedelju započnemo malo sigurnije u sebe, bez straha ili u razmišljanjima šta dolazi, i da pokušamo da ne žurimo, ali da pokušamo da malo uključimo i svoj lični osećaj.

O Avgustu i aspektima ovog meseca možete pogledati na mom novom videu na youtube kanalu: 


Pozdrav, lp početak nedelje - Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski