субота, 12. октобар 2024.

Dnevna doza Lune 12/13.10.


 Ovaj vikend može biti i zanimljiv kroz uticaj dinamičnog Meseca kroz znak Vodolije, ali i Plutona koji kreće poslednji put direktno kroz znak Jarac sa 29 stepena znaka Jarca. Negde ovaj uticaj može pomoći eliminaciji svega štetnog, nakupljenog, već vidjenog, sve do 20.11. kada će Pluton ponovo preći u znak Vodolije i više se neće vraćati u znak Jarac. Pitanja duboko podsvesnih rana kao da se pokreću i oslobadjaju, ali naučenog od perioda 2008. Pluton kreće direktno danas od 2:32am. Može pokrenuti da pronadjete nešto što je bilo važno za vas i krajnje inspirativno, ali nešto što je moglo pokrenuti emocije i transformacije na koje ste nailazili.

Danas Merkur tranzitno u inkonjukciji sa R Uranom i Neptunom -može da vaš um, ideje učini genijalnim, maštovitim, inspirativnim.Pratite svoje ideje, ali osećaj. Uz uticaj Meseca u Vodoliji definitivno možemo rsčunati na užurbanu subotu praćenu neočekivanim obavezama, druženjima i naravno velikim oscilacijama u vazduhu. Iako ovaj aspekt može nositi spoj genijalnosti i maštovitosti, može doneti i pojačano nestrpljenje, mentalnu anksioznost, pa ipak obratite pažnju da ne preterujete! Čuvajte sebe! 

Ono što ovi aspekti mogu pokrenuti su nove ideje, novi ljudi i upoznavanja, originalnost, potreba za novim iskustvima, jaki snovi i duboka povezanost, humanost i mentalna povezanost sa ljudima kojima je potrebna pomoć, ali koji mogu biti heroji modernog doba. Kontakt Retrogradnog Neptuna i tranzitnog Merkura može doneti nesigurnost i ranjivot kroz negativno okruženje, ali potrebu da se osamite i stvarate uz svoje talente nešto dobro ili prosto da osećate da ste potrebniji sebi. Neki vid potrebe za povlačenjem mogu biti intezivni, kao beg od loše energije, vesti i sl. Svakako treba pratiti svoj osećaj, iako možemo u subotu imati odlične mentalne mogućnosti i želju za nečim novim. Medjutim, ništa se ne može praviti veštački i uz forsiranje. Možete saznati i odredjene tajne ili rešiti neke enigme( nešto što vas je mučilo) ali pokazati i veliku razboritost.. Alternativni načini, psihologija, meditacija na vaš način može prijati.


Nedelja, 13.10.2024

Rani jutarnji sati nosiće dobar  aspekt izmedju Sunca i Meseca, kao i Meseca i Jupitera što od ponoći do podneva može doneti vreme blagoslova, zaštite, druženja, ali i pozitivnih emotivno ličnih promena. Balans , intuicija, slučajni susreti, lepa druženja i osećanje opuštenosti može biti pozitivno iako na kolektivnom nivou ne možemo baš reći da su stvari lake, posebno što ovog vikenda pojava zemljotresa, ali i oluja može biti na većem intezitetu.

Vreme od 13-16h može biti posebno stresno i nervozno, praćeno nedostatkom vremena ili impulsivnošću, žurbom, promenom planova i pojačanim tenzijama, uz prethodnu euforiju zbog kontakta Mesec, R Uran i Venera, pa se pre svega mogu pojaviti emotivni problemi, svadje, prekidi odnosa, problemi sa uredjajima, naglo nezadovoljstvo i promene planova, ali dosta akcije. Može biti i nekih vesti koje vas mogu neprijatno iznenaditi, ali naglih promena raspoloženja.

To vreme neće prijati senzitivnih, posebno srčanim bolesnicima. U porastu nagle vremenske promene.

Merkur u znaku Vage od 16h naćiće se u snažnom kvadratu sa Plutonom i može pokrenuti jaku želju za istraživanjima, otkrivanjem dubljih sfera i tajni. Medjutim, obratite pažnju da se ne držite ekstremnih ideja, jer ovaj aspekt može doneti teorije zavere, velike manipulacije, svadje, kritike i gubitak mentalne kontrole. U povećanju pretnje, nepravda i veliki pritisci.


Od 21:25 Merkur prelazi u vodeni, ženski, fiksni znak Škorpije. Ovo je vreme mentalne pronciljivosti, ali tajanstvenosti, mentalne erotičnosti, i potrebe da se istražuje nepoznato, tabu.Svi se možemo pretvoriti više u psihologe, ali detektive, ali možemo proučavati nepoznato. Mentalno možemo biti dublji u govoru i temperametniji. Merkur će boraviti u znaku Škorpije do 2.11. Jaki snovi, intuicija, veća borbenost biće pokrenuta ovim uticajem. Trigon Merkura i R Saturna može biti dobar način za ozbiljno istraživanje u poverenje, kao i učenje. Medjutim, posebna pažnja se preporučuje izmedju 28/29.10 kada će imati snažnu opoziciju sa R Uranom što može doneti veliki bunt, neočekivane neprijatne vesti, situacije, probleme sa internetom, i šok vesti. Ulazak u novembar uz trigon Merkura i R Neptuna i Marsa može doneti snažna predosećanja, borbenost i snagu volje.

Mesec prelazi u vodeni, poslednji zodijački znak - znak Riba od 21:56. Mesec će biti u praznom hodu do 22:30 i to vreme može nositi osećanje romantičnosti, mašte, ali manje konfuzije, i umora.  Ipak trigon Meseca i Merkura od 22h može doneti da možete imati srećni inspiraciju da nešto napišete, napravite nešto kreativno, ali da dobijete očekivanu vest, kao i da se osećate emotivnije i snažnije. 

Pred sam početak nove nedelje Mars u polusekstilu sa Jupiterom, ali Sunce u snažnom trigonu sa Jupiterom može govoriti ipak o nekom naglom optimizmu koji će biti veoma važan s obzirom da ovaj vikend donosi pregrst ideja, ali i tanane emocije.

Lp vikend, Astro Luna

# mood# merkur u škorpiji# vikend koji je pred nama



петак, 11. октобар 2024.

Dnevna doza Lune -11.10.2024


 Ovaj mesec počinje da liči na neki naučno fantastičan film, a negde pre mesec dana sam i pogledala rimejk filma o uraganima i koliko je sve delovalo uzbudljivo nešto slično sam uživo gledala noćas na području Floride. Neki " hrabri" momci su se suočavali sa ovim čudovištem snimajući svaki detalj ove oluje kako su je nazvali olujom veka.  Klima se konstatno menja, ali priroda upozorava na kolektivne posledice, koje nažalost uvek pogadjaju živote nevinih. 

Ako ste pogledali u nebo sinoć mogli ste videti na našim prostorima i polarnu svetlost. Prva četvrtina Meseca u znaku Jarca faza pred  tek vrlo intezivan oktobarski Pun Mesec 17.10( danas sam pomislila šta još možemo očekivati a da bude manje dramatično).



Mesec u periodu posle ponoći u dosta dramatičnoj opoziciji sa tranzitnim Marsom može povećavati ljutnju, bes, klimatske promene, probleme i bolove iz prošlosti, impulsivne ispade i nervozu.Mesec će u ranim jutarnjim časovima imati sekstil sa Venerom pa negde može doneti jake snove i neki osećaj telepatije ali ličnog predvidjanja, medjutim period od 11h može biti prilično mentalno težak, spor, ograničavajući, problematičan za vozače, papirologiju, dogovore ili vesti koje mogu doneti brigu. U povećanju mogu biti brige oko kunih potreba, doma, roditelja, porodičnih odnosa gde sve deluje vrlo ranjivo i klimavo.

Iako su nam u povećanju uticaji velikih klimatskih razaranja, ali i individualne ljutnje, ipak današnji dan može doneti da ispraznite emocije ili sve rane koje vam stoje na duši i da udjete u sasvim lakši lični period. Dal ćete nekom ispirčati ono što vas boli, ili prosto sami staviti tačku na dugo trpljenje ili bol koji osećate...

Trigon Meseca iz znaka Jarca i retrogradnog Urana od podneva može da vam ipak donese i neka pozitivna iznenadjenja, manje promene , sklonost da nešto transformišete ili da na nešto stavite tačku, ali da pokažete i veću nezavisnost.

Period od 15h može doneti saosećanje, jače emocije, bitne susrete, jaku telepatiju, maštu, ali može biti dobar i za odmor i punjenje baterija zbog kontakta Meseca i R Neptuna, kao i za lekarske preglede ili veću brigu o sebi.

Konjukcija Meseca i R Plutona u znaku Jarca može doneti veću snagu, ali i pritiske od strane drugih i lako upadanje u jarost, destrukciju. Treba poraditi na problemima iz prošlosti, ali i svojim željama i emocijama!



Mesec prelazi u znak Vodolije od 18:32 u kome će boraviti skoro do kraja ovog vikenda. Mesec može da pokrene emotivna iznenadjenja i uzbudjenja, ali nagle prekide i rastanke već od ovog vikenda, kao i potrebu za nečim novim.Potreba za većom dinamikom, druženjem, promenom navika, okruženjem može biti pojačanija.

Osetljivost vena, kapilara, kolena, kao i reumatskih problema može biti pojačan. Na zdravlje mogu uticati i emotivne promene. Bilo bi dobro izbegavati brzoplete odluke i zaključke!

Srećno - Astro Luna



четвртак, 10. октобар 2024.

Dnevna doza Lune -10.10.2024. - Prva četvrtina Meseca u znaku Jarca


 Uragan Milton je noćas po našem vremenu stigao na Floridu i s obzirom da je izuzetno jakog 5 stepena smatra se da je najveći u poslednjih 100 godina. Na Bliskom istoku čak neko primirje pred intezivan Pun Mesec sledeće nedelje,  i kraj ovog meseca koji može doneti opet i neku prekretnicu i nagla iznenadjenja, tamo nema mira..Klimatske promene, jesen koja kuca na vrata i mi kao obični posrednici koji to pratimo. Ne treba zaboraviti da uz pojačana prethodna Pomračenja i naši susedi Bosna i Hrvatska su takodje bili pod jakim uticajem poplava, ali juče smo imali čak nesto par manjih zemljotresa na nasim prostorima. 

Na individualnom nivou emocije udaraju, ali iskustva iz prošlosti. Mars u znaku Raka posebno podseća na neku nostalgiju, ali porodičnu osetljivost.Neka kolektivna karma kucka i provocira ovaj mesec vrlo turbuletno. Na nebu imamo čak 5 planeta retrogradno. Poslednji ciklus Plutona u znaku Jarca kao da negde stavlja tačku na stara žarišta, ali može pokrenuti uspavane demone.


Šta imamo danas na nebu?

Mesec kroz ceo dan u znaku Jarca. Mesec pokreće i potrebu za većom odgovornošću, obavezama, organizacijom, ali može pokrenuti reumatske probleme, preosetljivu unutrašnju stranu, ali ipak i istrajnost. Mesec će sa svojim dispozitorom Saturnom koji je jos uvek retrogradan može doneti od 13h i vreme da završite neke obaveze koje stoje, da možete biti produktivniji u malim odlukama, iako ceo dan može nositi energiju blagog pesimizma i melanholičnosti.Možete osećati da verujete sebi i da ipak možete da se oslonite na sopstveno znanje u planovima za danas. Bez obzira što može biti i malih odlaganja, ipak okrenost karijeri može doneti otvaranje novih planova, a time i boljem raspoloženju.

Večeras od 20:56 pred nama je Prva četvrtina Meseca na 17 stepenu znaka Jarca koji će se naći u kvadratu sa Suncem iz znaka Vage. Osim pojačanih klimatskih promena i oluja, poplava i zemljotresa, ova lunarna faza pred Pun Mesec u znaku Ovna ( 17.10) ova faza nosi i intezivnu opoziciju sa tranzitnim Marsom iz znaka Raka što može doneti jaku destrukciju, ljutnju, impulsivnost, štete i porodične gubitke, ali pre svega jednu provokaciju na polju partnerskih odnosa. 

Ova faza povećava veliku ljutnju, a u povećanju mogu biti nezgodne situacije, tuče, povrede, posekotine i štete. Posebno kardinalni znaci, ali pre svega Vage i Jarčevi mogu osetiti priliv ove faze pred Pun Mesec kada će se jedna teža energija koja se stvara u ovo vreme i čistiti.Možete imati podsećanje na one koji nisu tu, ili se možete suočavati sa nečim što želite da zaboravite. Posebna ljutnja i destrukcija je otvorena u porodičnim odnosima, dok povećanje nasilja na emotivnom nivou može biti intezivna. Emocionalna nestabilnost može biti intezivnija, pa je generalna slika da ovu fazu treba dočekati mirnije, bez suočavanja, provokacija, po potrebi i sa distanciranim povlačenjem od svega što vas opterećuje. Itekako ova faza pod uticajem nervozne svakodnevnice može doneti prenošenje nekog nakupljenog nezadovoljstva u svoj dom. 

Zbog ove provokativne faze generalna preporuka je mir u sebi, aktiviranje fizičkih aktivnosti, okrenutost produktivnijim stvarima, jasnije radu( čak i rad u kući može doneti osećanje korisnog raspoloženja) ili generalnog mirovanja. Ne pokušavajte u ovo vreme ispravljati nepravde, jer možete zapravo sami naići na jači bol ili otpor. 

Srećno - Astro Luna



среда, 9. октобар 2024.

Dnevna doza Lune -9.10.2024.


 Vratila sam se. Relax, pred jesen i zimu koja će tražiti i mnogo rada i ulaganja. Oktobar je krenuo iz Turske i prilično lepog neba i zvezda koje su svaku noć kuckale po prozoru.Vesti koje nisu dobre sam negde preskočila. Želela sam da budem u miru i bar na tren zaboravim na ratove, poplave, negativne vesti i da samo gledam u more i talase. Hvala univerzume...

Od juče je na snazi i veoma pozitivan trigon Venere u znaku Škorpije i tranzitnog Marsa koji može probuditi intezivne emocije, strasti, pitanja ljubavi, ali povećavati prilično trošenje novca. Merkur i Jupiter su u odličnoj poziciji pa ako planirate ove nedelje da krenete ozbiljnije sa učenjem, nekim kursom, javnim nastupom, pisanjem, odlično vreme, kao i dobro vreme za završetak papirologije, putovanja, ali pre svega obrazovanje. Iako smo " preživeli" Pomračenja pitanje istine, opraštanja, ali odredjenog testa na polju medjuljudskih odnosa jesu važna pitanja ovog meseca. Medjutim, potreba za emocijama će vas terati da uradite stvari napokon čistog srca i da se ne kajete. 


Ono što je zanimljivo za danas kao posebno važna astrološka vest da Jupiter kreće retrogradno sa 21 stepena znaka Blizanaca bas danas i sve do početka februara će biti u retrogradnoj fazi kada će doći do 11 stepena. Retrogradnost Jupitera može doneti povećanje licimerja, razočarenja, ali kolektivno mnogo veće pritiske na verskoj osnovi ili ratove na verskoj osnovi što imamo prilike da vidimo. Fanatizam, klevete, kolektivne pretnje, ali nepredvidjeni finansijski troškovi mogu se dešavati u vreme retro Jupitera. 

Sa individualne strane možemo imati period i testa koliko smo neke stvari" zaslužili" ili šta bi trebalo da promenimo da bi dobili to što želimo, Generalni utisak je da retro Jupiter može povećavati i zavisnost u većim količinama, ali pohlepu i sebičnost iako se smatra najsrećnijom planetom na nebu, ipak kretanje ove planete unazad nije najpovoljniji.

14. oktobra iako Jupiter retrogradan biće u znatno pojačanom optimističnom aspektu sa Suncem što može uticati na bolji lični razvoj, samopouzdanje, uspeh i srećnije okolnosti.

Uticaj tranzitne Venere koja će se naći u inkonjukciji sa tranzitnim Rx Jupiterom takodje sledeće nedelje može doneti veći emotivni test, ali mogućnost razočarenja ili osećanja zloupotrebe, iskorišćenosti, pa je jako važno da budete oprezniji na koga se možete osloniti. 

Oktobar iako krenuo sa Solarnom Eklipsom može biti dobar mesec za sticanje znanja, novih prijatelja, promena načina života, obnova starih ljubavi ali i pojačane lične svrhe u kom pravcu želite da idete. 


Retrogradni Jupiter posebno donosi veću osetljivost na moralnom, verskom i seksualnom nivou odakle mogu dolaziti veći sukobi. Retrogradni Jupiter kreće sa vrlo važne zvezde Belatriks -poznatije kao amazonska zvezda ili zvezda ratnica. Taj prelaz nosi da možemo u ovom mesecu imati prilike da pokažemo veću hrabrost i borbenost, emocije, ali i humanitarne asktivnosti. Medjutim, oni koji su zli i koji čine loša kolektivna dela imaće prilike da to povećaju. 

Jupiter će 4.02.2025 stati i krenuti direktno tačno na fiksnoj zvezdi Aldebaran kojia predstavlja i arhandjela Mihaila.U tom periodu možemo imati i sliku da li će se neki ratovi nastaviti, i kakva će biti bozija volja. Ipak ne smemo zaboraviti da u vreme retrogradnosti Jupitera istina može biti podvučena velikim tajnama u institucijama koje poštujemo ili gledamo autoritativno. S obzirom na energiju ovog meseca, dobre vesti su da može biti pravednih odluka posebno kod ličnosti koje su napravile velika nasilja, ali da u kolektivnom smislu se možemo vraćati na veći intezitet priprema za osvete krajem meseca kroz ratove i provokacije koje postoje.

Za nas obične ljude, ovaj Jupiter traži da učimo, učimo, usvajamo, gledamo.Ali takodje traži, da ne izgubimo veru i kad gubimo, kada nemamo motiv za nešto...


Mesec je na završetku znaka Strelca ali u ranim jutarnjim časovima i u kvadratu sa R Neptunom što može povećavati nesigurnost, konfuziju, uspavanost, lošu jutarnju rutinu, preosetljivost. Može biti nekakve idealizacije i lenjosti na samom početku dana.

Mesec prelazi u zemljani kardinalni znak Jarac od 11:40am i mogao bi malo uozbiljiti stvari i tražiti više slušanja intuicije, ali rada, organizacije i prihvatanja svega propuštenog, ali i veće okrenutosti ka karijeri, ambicijama, potencijalima. Tu negde Mesec hladi intezitet emocija i vrši bolju kontrolu.

Srecno - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski