субота, 14. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 14/15


 Ovaj vikend dugo najavljivan nosi i Pomračenje Sunca, drugo po redu ove godine, i to Prstenasto( što znači da će Mesec biti toliko daleko od Zemlje da prekrije Sunčev disk). Vreme pomračenja je uvek vreme velikih izazova, nesrećnih situacija, uznemirenja. Pomračenje Sunca - vreme Mladog Meseca može ukazivati i na nov ciklus od 6 meseci odredjenih promena na individualnom nivou. 



Pomračenje Sunca po našem vremenu od 19:56 desiće se na 21 stepenu znaka Vage, vazdušnog kardinalnog znaka pod uticajem planete Venere. Venera je trenutno u svom padu, zemljanom znaku Device još uvek u opoziciji sa karmičkim učiteljem Saturnom koji je retrogradan, ali i u konjukciji sa fatalnim Lilitom pa može doneti emocionalno stanje neke skrivene potištenosti, praznine, nedostatka poštovanja ili osećanja rutine. Venera je i planeta ljubavi i zadovoljstva ali pod ovim aspektima nosi uzdržanost, hladnoću, nedostatke, opterćenost detaljima.Venera je od juče dobila malu motivaciju u sekstilu sa tranzitnim Marsom u Škorpiji koji može pokrenuti fizičke jače odnose i želju za nečim novim, ali i borbeniji start koji može malo pomoći. 

Za svako Pomračenje jako su bitni mesečevi čvorovi, od jula imamo promenu, Severni mesečev čvor se nalazi trenutno na 25 stepenu znaka Ovna u prilično dramatičnoj opoziciji sa ovim pomračenjem( tačnije Suncem i Mesecom - životom i dušom) a Južni čvor je u znaku Vage i tačno zahvata konjukciju sa ovim pomračenjem. Kvadrat čvorova sa tranzitnim Plutonom posebno pospešuje ratove, pretnje, bombardovanja i uništavanja koja jesu prilično povećana u ovim  jesenjim pomračenjima, ali bogme i u najavi prolećnih pomračenja sledeće godine. 

Mlad Mesec u Vagi u konjukciji sa Merkurom ipak može nositi pozitivan dan za ulepšavanje, estetiku, venčanja, društvene kontakte, neki vid kompromisa ili političke diplomatije u vremenu koje dolazi, ali akcenat je na ipak i suptilnoj, šarmatnoj energiji, i fokusu da okrenutost fizičkom izgledu, lepoti života i poštovanju i ljubavi prema drugima možemo pronači deo sebe. Potvrda drugih može biti veoma značajna u ovom periodu, kao i pitanje braka i ljubavi, gde posebno osobe sa znakom/ podznakom Ovna, Vage, Škorpije, Raka, Jarca i Device mogu imati važnije lekcije. Mogućnost važnih vesti, odluka, susreta može se dešavati pred samo pomračenje, kao i potpisivanja i dogovora.Na političkom nivou sve može delovati upakovano u maštu ali medijski daleko od istine.


Vaga je znak istine i pravde, sudstva, ali objektivnijeg pogleda na ljubav i život. Tu može biti kolektivnih velikih nepravdi sve do sredine proleća sledeće godine. Ovo pomračenje može uticati da malo dublje pogledate svoj emotivni odnos ili imate potrebu za promenama u svom odnosu, kao i da upoznate zanimljive osobe koje bi vam promenile život. Neće biti neobične promene pod presingom na poslovnom nivou i mogućnost nagle promene posla, poslovnog statusa i sl. Na ličnom nivou može dolaziti do nesigurnosti, strahova od velikih promena ili preosetljivosti u odnosu na druge. Jedan od značajnijih aspekata ovog pomračenja biće i inkonjukcija sa planetom Uran koja je takodje retrogradna što može povećati maštu, originalnost, ali želju za nekim uzbudjenjima, adrenalinom, menjanju stvari( od sitnijih ka krupnijim), kao i na kolektivnom nivou može dolaziti baš u ovo vreme do novih otkrića, saznanja i guranja veštačke intelegencije kao nešto što će biti značajno za svet. 

Posebno Vage mogu imati ciklus u narednih 5 meseci velikih promena na polju ličnog napretka ali uz uslov da zakopaju svu prošlost, očiste se i potpuno transformišu, dok Ovnovi mogu imati velike izazove na polju pravnih poslova, braka ili ortačkih poslova. Pomračenja uvek osete Rakovi i Lavovi zbog vladaoca Meseca i Sunca, Rakovi mogu imati suptilnu maštu i jaku povezanost sa porodicom, dok Lavovi mogućnost da više skrenu pažnju u javnosti.

Naravno ne možemo zanemariti rat izmedju Izraela i Palestine gde trenutno gledamo velike žrtve, gubitke, nepravdu sa medijske strane i scenario koji je unazad veoma poznat. Ovo pomračenje može biti samo priprema kroz jače sukobe u naredne dve nedelje. 



Vreme pomračenja nalaziće se izmedju fiksnih zvezda Heze, Foreman do zvezde Spika. Setite se prosle subote da je rat počeo kada je Mars bio na zvezdi Spika upravo u horoskopu Izraela. Velike žrtve se tek očekuju gledajući horoskop Palestine jer njima upravo pomračenje napada i Mesec( narod). U porastu su ograničenja slobode govora, napadi i demonstracije, veliki protesti i sl. U vreme pomračenja primećeno je i mogući su problemi sa letovima, ali i pojava većih zemljotresa i velikih oluja. 

Ovo pomračenje biće vidljivo na području obala Tihog okeana, do Kanade, Meksika, Brazila, većeg dela Usa. Sledeće Pomračenje Sunca 8.04.2024. na 19 stepenu znaka Ovna uz jak uticaj retrogradnog Merkura u znaku Ovna ali vrlo tešku konjukciju dispozitora Marsa koji će se naći u konjukciji sa Saturnom u znaku Riba. 

Mlad Mesec u vreme ovog pomračenja može biti dobar znak potrebe da poradimo na sebi, da očistimo i preuredimo svoj prostor, ormar, da odemo na neki veseo dogadjaj i malo zaboravimo sve crne vesti.

Nedelje, 15.10.2023.



U nedelju ulazimo sa malo većim pritiskom i ljutnjom jer Mesec i Pluton u ranim jutarnjim časovima mogu uticati na blokade, preosetljivost, pojačano nasilje., kriminal i sukobe. Nedelja donosi i otkrivanje tajni ili dolazak do istine koja može zaboleti.

Mesec ulazi u znak Škorpije od 13:05. Povećanje ratnih borbi, rivaliteta, ljubomore, ali emotivnih odnosa praćenih jakom privlačnošću može biti u porastu.Vreme do 17h ipak može biti praćeno trigonom izmedju Meseca i retrogradnog Saturna koji može pokrenuti odgovornost, dobru koncentraciju, mir, zrelost, stabilnost i završetak nečeg što vam stoji kao opterećenje. Ovo može biti vreme povoljnih saveta ili kontakta sa dragim osobama koje niste videli. Kontakti sa osobama iz prošlosti mogu pokrenuti i naglo uzbudjenje i senzibilnost.

Posebno bi trebalo obratiti pažnju na vreme od 17:37 koje nosi snažnu konjukciju Meseca i Marsa koji može pokrenuti povrede, sukobe, jaku ljutnju, ljubomoru, ishitrene odluke. Inače vreme od 14-18h je vreme kada je Mesec u praznom hodu i traži mir i ostavljanje važnih odluka za naredne dane. Nedelja je praćena posebno osetljivim aspektima na frontovima, ali može uticati na negativne promene na polju klimatskih promena. 

Srećan vikend - Astro Luna



петак, 13. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 13


 Petak 13. Za mnoge sujeverne uvek dan kada treba uključiti alarm i biti oprezan. Dok smo bili klinci mislim da smo tome pridavali veći značaj, dal nam crna mačka prekorači put ili zovemo duhove tražeći neke odgovore. Ti duhovni nestašluci jesu bili deo jednog bezbrižnog detinjastva, ali uvek i radoznalosti za nešto tako malkice tajanstveno. 

Medjutim ovaj 13 je energetski više nego povoljan dan. Dan istrajne hrabre energije, upornosti do realizacije. Tu se i pobrinuo prvi aspekt tranzitnog Marsa sa R Saturnom koji će se naći u trigonu. Danas treba maksimalno uložiti energiju u ciljeve, stvari koje su vam važne. Odličan dan za sportska takmičenja, fizičke aktivnosti, operacije. Liderske sposobnosti mogu biti u prvom planu, a možete biti u mogućnosti da svoje potencijale, harizmu i ono sa čime ste rodjeni stavite u prvi plan. Takodje, odličan dan za edukacije. Ambicije danas mogu biti takodje pokrenute željom za većim projektima, a na duhovnom nivou dan kada možete otkriti i neku tajnu. Dan poverenja pa ćete moći da vidite na koga se možete i osloniti. Ukoliko želite da krenete na neki zdraviji način ishrane, post, ili nešto što dugo planirate da menjate - odličan dan. 


Danas je odličan dan za organizaciju, planiranje, završetak bitnijih poslova.Mars će pokrenuti strast prema nečemu što vam je jako važno, a to mogu biti i emocionalni odnosi koji su takodje u prvom planu. Pozitivan dan za upoznavanja i ljubavne odnose.Oni koji imaju veze, želeće da planiraju dugotrajnije ili mogu razmišljati o proširenju porodice. Veze sa razlikom u godinama posebno otvorene. 

Odličan dan za rad sa nekretninama, metalima, tekstilom. Dobar dan za uslužne delatnosti.Možete računati na veću podršku najbližih u svojim projektima ili želji da uradite nešto za šta niste imali energije. Mogući dobri odnosi sa autoritetima ili podrška od njih. 

Imamo dan pred Solarnu Eklipsu. Mesec prelazi u znak Vage od 2:23am. Okrenutost lepim stvarima, kompromisima, zdravlju, posebno fizičkom izgledu. Dan koji može biti pozitivan za ulepšavanje, estetiku, sitnije kupovine( medicina i kozmetički preparati), i povoljno vreme za javne nastupe. Danas je dobro piti što više tečnosti i jesti što više zelenog povrća i voća.Večernji lasovi odlični za proslave. 

Na političkom nivou dan sjedinjenja i potrebe za istinom. Mnogi politički pregovori mogu imati poruku i neke fino upakovane pretnje. Neki dogovori se mogu odlagati. Ipak, može dolaziti do osetljivosti na polju Nemačke, Francuske, Koreje, Venecuele, Austrije,  i zemljama koje trenutno ratuju. 

Danas će nam trebati lepa reč i podrška. Trebaće nam potvrda da smo na dobrom putu...

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci: 

Na današnji 13.10.1925. rodjena je bivša Premijerka Ujedinjenog Kraljevstva, engleska političarka –Margaret Thatcher u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji koja je donela i prodornost, harizmu, ali i nadimak „ Čelična lady“.Mesec na zvezdi Regulus doneo joj je popularnost i izveo je kao tada jednu od najpopularnijih žena koja je pokazivala izuzetne političke ambicije.
13.10.1971. rodjen je engleski komičar Sasha Baron Cohen rodjen u znaku Vage sa prepoznatljivim Mesecom u Lavu.
13.10.1980. rodjena je američka pevačica, plesačica, producent, glumica –Ashanti u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Strelca.
13.10.1934. rodjena je jedna od najpoznatijih grčkih pevačica Nana Mouskouri u kombinaciji duple Vage sa Mesecom u Strelcu.
13.10.1968. rodjena je i američka glumica Tisha Campbell u znaku Vage sa Mesecom u Raku.
13.10.1967. rodjena je i američka glumica( „ Uvod u anatomiju“) –Kate Walsh u znaku Vage sa Mesecom u Vodoliji.
13.10.1969. rodjena je nekadašnja šampionka u umetničkom klizanju Nancy Kerrigan u znaku Vage sa podznakom u energičnom znaku Ovna i Mesecu u znaku Škorpije.
Све реакци


четвртак, 12. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 12


 Mars u ranim jutarnjim časovima prelazi u vodeni, ženski, fatalan znak Škorpije dajući veliku strast, ali podjednaku borbu, harizmu i privlačnost u stvarima koje su vam bitne, pre svega emocijama, dok na kolektivnom nivou pokreće samo niz nasilja, koje mogu imati najveći  neočekivan nivo od sredine sledećeg meseca. Ovo je prva škorpionska planeta koja će zakoračiti ovog meseca, koja je u svom pravom izdanju, medjutim može pokretati ljutnju, još veće nasilje, destrukciju i gubitke. Mars ima poruku: Ili sve ili ništa. Pokreće inat, jaku želju i borbu do smrti. Ovo može biti veoma interesatno vreme za ljubav koja mora imati veći potencijal privlačnosti uz neki vid skrivene komplikacije ili tajne. 

Mars je simbol rata i ratovanja. Mars je simbol tihe osvete i dokazivanja. On je vezan za žestinu i destrukciju. Što su teži uslovi - Mars  u Škorpiji ide ka sve većoj opasnosti i izazovu.On je neustrašiv i prkosi životnim opasnostima.Puno rizika, ratovanja, gubitaka, dok na emocionalnom nivou budjenja seksualnosti i pojačane želje. Pred nama je jača energija na ličnom nivou i veliko budjenje kod Škorpija, medjutim i vreme izuzetnog pojačanja problema na Bliskom istoku, Kosovu, većem delu Nemačke, ali i većem delu Afrike i južne Amerike. Njegov tranzitni uticaj biće veoma jak do 24.11 ove godine. Posebno provokativni aspekti mogu pokrenuti neočekivane eksplozije i provokacije od 11-13.11., ali veliku napetost i teškoće jer će Mars imati opoziciju sa demonskom zvezdom Algol izmedju 18-20.11. Tu može biti posebno proširenja ratovanja i uticaja velikih prekretnica na polju Alžira, Irana, posebno Libana i Palestine. Kraj oktobra zbog opozicije Marsa i R Jupitera povećavaće nemoral, nezakonitosti, poskupljenja i lažna obećanja. Karmička slika pravedne borbe za više ciljeve videće se od 13.10.

Šta imamo danas od Mesečevih aspekata: 

Mesec plovi kroz znak Device. Red, rad, disciplina, puno detalja, samozaposlenost, briga o zdravlju, usmerenost na sitnice. Perfekcionizam, ali želja za manjim promenama može biti spontano pojačana i neočekivanim pozivima, posetama ili idejama od 11h. Period do 17h može nositi lične promene, emotivne pozitivne izazove, ali mogućnost da vi slobodnom voljom i samoinicijativno pokrenete nešto dobro za sebe. Ovaj period je povoljan za nabavku, sitnije kupovine, krakotrajna putovanja ili poslovne dogovore. 

Vreme od 17:40-22h može biti praćeno hroničnim umorom, konfuzijom, ponekim razočarenjem, pa se u ovom periodu odmarajte ili fokusirajte uz bolju koncentraciju na nešto bitno. To može biti period pasivnije, lenje energije, maštanja, neobjektivnih želja i iluzija, lagarija. Ipak ne tako loš period da pokrenete fizičke aktivnosti ili hobije. Obratite pažnju kome se poveravate, a mogućnost sumnji mogu kvariti emotivne odnose. 

Večernji časovi nose snažniju volju i zadovoljstvo, završetak sitnijih poslova, ali vreme jačanja samopouzdanja i dobre motivacije za rad, dom i porodicu. 

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci: 

Na današnji dan španski moreplovac Kristifor Kolumbo otkrio Ameriku. Godine 1492. španski moreplovac Kristifor Kolumbo otkrio je Ameriku, iskrcavši se na ostrvce Gvanahani, u sastavu Bahamskih ostrva, nakon 33 dana plovidbe Atlantskim okeanom od Kanarskih ostrva. Dao mu je ime San Salvador.
1887. - Nikola Tesla prijavio svoj prvi patent u oblasti polifaznog sistema prenosa električne energije
Na današnji 12.10.1935 rodjen je italijanski operski pevač i jedan od najznačajnijih tenora 20 veka –Luciano Pavarotti, rodjen u znaku Vage sa podznakom u dramatičnom, ali prepoznatljivom znaku idealno za operu znaku Lava sa Mesecom u ambicioznom i individualnom znaku Ovna.
Na današnji 12.10.1968 rodjen je australijski glumac, plesač, producent-Hugh Jackman poznatiji iz serijala o Iks Man, rodjen u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.
12.10.1978. rodjen je nekadašnji reprezentativac i košarkaš –Marko Jarić u znaku Vage sa podznakom u čulnom znaku Bika sa Mesecom u Ribama.
12.10.1969. rodjena je multitalentovana pevačica ženskog alternativnog kantri benda „ Dixie Chick", tekstopisac, –Martie Maquire u znaku Vage sa podznakom u Blizancima i Mesecu u Škorpiji.
12.10.1968. osnovana je Ekvatorijalna Gvineja kao najmanjih afričkih država na svetu koja se nalazi u zapadnom delu centralnog delu Afričkog kontinenta.Rodjena u znaku Vage sa podznakom u Raku sa Mesecom u Blizancima.
12.10.1570. po julijanskom kalendaru osnovan je Celaya grad u meksičkoj saveznoj državi Guanajuato u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u Ovnu.
Све реак


среда, 11. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 11


 Baš uoči Pomračenja Sunca Pluton staje danas i kreće direktno sa 27 stepena znaka Jarca. Kroz retrogradni hod krenuo je 1.05 ove godine. Njegov direktan uticaj može nositi intezivne transfrmacije i podele, ali pripremu pred velike kolektivne promene od kraja januara kada ponovo udje u znak Vodolije. Na ličnom nivou Pluton može uticati na velike transformacije naše duše i načina razmišljanja. Na generalnom nivou posebne promene se mogu dešavati na području Palestine, Bih, Bugarske, Kanade, Mexica, ali i Egipta i skrivenih poruka od strane Rusije i Kine. 

Mesec u znaku Device kroz ceo dan. Danas je dobro zaposliti sebe, ali se osloboditi svega što zatvara energiju i nije vam potrebno. Sakupljanje stvari treba da ide u dobrotvorne svrhe. Danas može biti odlično vreme da negde pokrenete pripremu za bitniju papirologiju ili imate kontakte sa zvaničnim službama/ institucijama. Možete imati mogućnost lakoće učenja ili detaljnijeg rada kroz nešto što vam stoji kao veća obaveza odavno. 


Danas može dolaziti do manjeg kašnjenja novca, sms poruka ili osetljivosti kroz neke dogovore koji moraju sačekati drugi deo dana. U fokusu je jaka potreba za pravdom, istinom . Rat koji od subote intezivno gori može danas i dalje biti intezivniji. Sudjenja bitnih svedoka danas u problemu, dosta skrivenih manipulacija. Na zdrastvenom planu u osetljivosti stomak, osetljivost stopala. 

Ipak, danas od najvažnijih aspekata Meseca biće njegov trigon sa R Jupiterom koji može doneti zadovoljstvo kroz rad, obrazovanje, nauku, posete, uslužne aktivnosti, druženja sa prijateljima, kontakte sa inostranstvom ili dobijanje novca. Večernji časovi su posebno dobri za nove akcije, projekte, susrete i upoznavanja sa novim osobama. Sunce i Kiron u opoziciji mogu ukazivati na osetljivost vladara, a približavanjem i sa čvorovima pred važna Pomračenja i ugroženost života nekih bitnih ličnosti. 

Danas je odličan dan za edukaciju, učenje, zdrastvene preglede, ali ne operacije, veće poslove u kući.S obzirom da su u centru pažnje i bitni sudski procesi, pitanje tragedije iz Ribnikara ponovo dobija oblik te strašne teme koja je u jednom momentu bila zaboravljena. Medjutim, upravo kontakt Sunca i Merkura u pravnom znaku Vage može otvoriti bitnija pitanja dolaska do istine. Popodnevni časovi posebno mogu biti dobri za gradjevinske poslove, rentiranja, selidbe, poslove sa nekretninama. 

Na emotivnom nivou ciklus testova i karmičkih preispitivanja. Trenutno treba biti mudar i ne donositi brzoplete odluke. Medjutim dan je odličan za upoznavanja ili neke spontane izlaske. 

Srećno - Astro Luna



уторак, 10. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 10


 Jesen uveliko teče a sa njom i turbuletni aspekti. Rat je negde počeo gde godinama stradaju nevini i gde politika uništava sve pred sobom. Venera iako u padu od juče u znaku Device. Negde će nas ona podsetiti u periodu nešto manje od mesec dana, da trebamo biti najvažniji sebi i svom zdravlju, da je vreme da odvojimo vreme za one male sitne stvari koje nam puno znače, da šetamo, osluškujemo, osećamo i logički negde donosimo odluke, da analiziramo, ali ne preterujemo, da se okrenemo svemu onom što je negde propušteno u prethodnih mesecima. 

Juče sam u prodavnici čula rečenicu koju čujem nešto jako često u poslednje vreme" Pa danas je sve normalno, svet je pukao".  Mozda, ali definitivno to traje dugo. Negde smo umorni od loših vesti, loših aspekata, sve nam postaje normalno, što nikad i nije bilo normalno. Ali kroz duboka razmišljanja baš od subote, mislim da loši dogadjaji mogu doneti i novi start ili promenu koja može do kraja proleća sledeće godine doneti vrlo iznenadjujuće dogadjaje. 

Ova Venera uvek i upije te male detalje iz svakodnevnice, kada mi taksista priča da je bio poznat veterinar, imao obrazovanje, poznate klijente ali sada radi posao koji bas voli, ili kada vidite strance koji su zavoleli našu zemlju da govore odlično naš jezik. 




" Pet minuta rada na nekom zadatku dovoljno je da ga pojednostavnimo i da poteče bujica ideja i planova. Tada sami sebe motivišemo, što je ključno jer motivacija prati akciju a ne obrnuto."
Grejem Alkot
O detaljnijem astro izveštaju o aspektima za ovu nedelju imate na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-9-15-10-2023/

Šta imamo danas?

Mars i južni čvor i dalje u snažnoj konjukciji mogu doneti ratne vesti i povećanje gubitaka uz jak kvadrat R Plutona u pozadini. Sunce iz znaka Vage u opoziciji sa Kironom pojačava naše podsvesne, slabe tačke i rivalitet, osetljivost na javne kritike, ali donosi i odredjene manje izazove na polju poslovnih odnosa, ali ljubavi. Nebo nas danas može malo i iskušavati da nešto menjamo, od sitnijih ka krupnijim stvarima.

Iako danas možemo osetiti i neku globalnu tugu i zbog aspekta tranzitne Venere i R Saturna ovaj aspekt negde nosi ograničenje da maštamo, volimo ili se opustimo u svojim odnosima. Saturn je planeta koja hladi, udaljava, donosi brigu, donosi osećanje da ne volimo sebe dovoljno ili da možemo biti i previše samokritični prema sebi. Danas je jako važna konekcija sa samim sobom, ali neka viša svest o duhovnim i estetskim kriterijumima. Ne možete se svakom dopasti, i to je normalno, ali ne dozvolite da sebe opteretite nepotrebnim samoispitivanjima i sumnjama ako nemate probleme. Dozvolite da vas ljubav vodi...



Danas bi bilo preventivno važno ne ulaziti u veće kupovine, pozajmice i bilo bi fino vratiti dugovanja. Dan može doneti i pokretanje nečeg što vas je plašilo, može biti lekarski pregled, neki vid odgovornosti koja vas iznutra plaši. Saturn može da vas odvede u situaciju u kojoj ste bili povredjeni ili nešto naučili, ali odvojite danas prošlost od sadašnjosti. Možete osećati ili neki pritisak od bliskih osoba ili da nešto morate i da se od toga protivite ili bunite. Mogu biti prirodni autoriteti, voljene osobe ili prijatelji.To može izazivati odustajanja, ali nemojte to raditi, stanite, popričajte sa sobom i poslušajte malo svoj stomak.

Vreme do 14 dosta aktivno i zbog prelaska Meseca preko poslednjeg stepena znaka Lava i blizine zvezde Regulus. Na kolektivnom nivou možemo gledati nastavak nesreće drugih. Ako pored sebe imate nekog ko se bori za život, pružite mu podršku i ne plašite se. Sumnje danas i nekakvi nepotrebni strahovi mogu pokvariti odnose. 



Vreme od 14:08-16:50 donosi prelazak Meseca u znak Device. Danas inače možemo imati oscilacije koje mogu voditi i manjim kašnjenjima u planovima, ali i raskoraka izmedju onog što smatramo ispravnim i onog što osećamo. Tu može biti nekog razdora. Kada je Mesec u devici smiruju se senzacije, ali može dolaziti do povećanja melanholičnosti, stomačnih problema, prevelike potrebe za perfekcionizmom, ali i nezadovoljstvom ili povlačenjem i zbog opozicije sa R Saturnom( i Venera i Mesec mogu biti ugroženi od planete Saturn što svakako donosi dan nekakvih odlaganja, neprihvatanja, ograničenja ili većeg napora u ono što vam je važno). Problemi sa avio saobraćajem mogu u toku dana, ali i odredjene manje osetljivosti kroz pravne procese ili sudjenja, kao i poslovne sastanke.

Konjukcija Meseca i tranzitne Venere od 16:50 može doneti veće zadovoljstvo, pozitivno vreme za novac, lepotu ili ulepšavanje, rad koji vam više prija, pomoć žena, dobro za trgovinu i uslužne delatnosti, hobije ili neke dogovore koji mogu biti korisni. Večernji časovi savetuju da pripazite na saobraćaj, više parking ili kazne.

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci:

Na današnji 10.Oktobar 1813 rodjen je Djuzepe Verdi-kompozitor zrelog italijanskog belkanta.Verdi je debitao kao operski kompozitor a napisao je i dva sakralna karaktera( „ Requem“).Umro je u Milanu 1901.Rodjen u znaku Vage sa simpatičnim, ali veoma talentovanim dvojnim znakom Blizanaca i Mesecom u Ovnu.
Na današnji 10.10.1963. rodjen je srpski glumac, reditelj i producent –Dragan Bjelogrlić, u znaku Vage sa senzibilnim Mesecom u Raku.Dragan ima i sarmatnu Veneru u Vagi pa je veliki dzentlmen i veoma šarmantan..Dragan je izuzetno analitičan, ali pripada i generaciji koja je originalna i buntovna na neki svoj način.Veoma mu je važna porodica, poreklo, izuzetno je hrabar i uporan kad nešto želi.Mars u konjukciji sa Neptunom u škorpiji nosi mu jednu jaku umetničku viziju koju će kompletno odsanjati, ali sklonost pomalo nezgodnom temperamentu. Danas puni 60 godina.
10.10.1985. rodjena je Marina Lambrini Diamandis, velška kantautorka i tekstopisac, grčkog porekla u znaku Vage sa Mesecom u u dominatnom vatrenom znaku Lava.
10.10.1973. rodjen je američki glumac-Mario Lopez u znaku Vage sa podznakom u vodenom znaku Riba i Mesecu u znaku Ovna.
10.10.1954 rodjen je rok muzičar, glumac, tekstopisac(Van Halen) –David Lee Roth u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.Njegov hit „ Jump“ iz 1984 uvek pokreće jednu pozitivnu energiju.
10.10.1979. rodjena je američka ritam i bluz pevačica –Maja( „ Lady Marmalade“) u znaku Vage koji ističe njenu lepotu i otmenost sa podznakom u Vagi i Mesecu u simpatičnom znaku Blizanaca.
Све реакц



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski