субота, 12. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -12.08.2017.

Vikend je pred nama vreme za akciju, pokret, uzbudjenja.Ovog vikenda ako budemo imali sreću da nebo bude vedro iako je prognoza drugačija moćićemo da vidimo meteore ili zvezde padalice Perseide u noći izmedju 12-13.08.Danas 12 avgusta, .Mesec ceo dan kroz znak Ovan.Merkur se priprema za kretanje unazad, pa ako osetite da vam misli lutaju, da se pojavljuju neki vid konfuzije i nemira, više opterećenja-znajte da i to može biti razlog.Ipak emocije veoma intezivne, ali i optimizam i nada da se prosto nešto desi, samo da ne bude mlako i rutinski.

"Kada sam te video prvi put, 
zaljubio sam se, 
a ti si se nasmešila 
jer si znala."
 Vilijam Šekspir


Od 7:19am:

Danas imamo i jedan romantičan aspekt na nebu, tranzitna Venera u raku u trigonu sa Rx Neptunom u ribama(nežnost, zaštitnički odnos, predosećanja, ali pre svega ljubav kao imperativ za sve biće veoma aktuelan ovaj vikend, pa i veze koje budu počinjale u ovo vreme mogu imati baš pozitivan značaj.Dobro za ljubavna putovanja, ali u porastu je idealizacija osoba koje volimo.Veoma kreativan aspekt, aspekt koji donosi mnogo maštanja o ljubavi, može doneti i tajnu ili neobičnu podršku drugih, poklone, ali i povoljne prilike kroz finansije,Ipak, naglasak je na amor, i tu nema dalje priče.Venera u raku je veoma zaljubljiva, ali intimna, dok Neptun pravi bajke, romantične epizode i donosi veoma jaka predosećanja u vezi emocija i ljudi koje volite.Puno opuštanja, fantazija, bežanja od svakodnevnice.Idealno vreme za umetnost, posebno glumu.Srecno vreme za pomoć prijateljima i neki vid uključivanja u humanitarni rad.Dobro vreme za sredjivanje doma, muziku, plažu, potpuno opuštanje, zaljubljivanje)

Od 7:37amMesec u ovnu u kvadratu sa Venerom u raku( prolazna nezadovoljstva i suze, emotivne krize, migrene i osetljivost genitalija, stomaka, pojačani nemiri kroz polje doma.Loša organizacija, osećaj neispavanosti.Prevelika razmišljanja koja blokiraju srce.Mogućnost nepotrebnih troškova.)9:40am: Mesec u Ovnu u trigonu sa Marsom u Lavu( vrlo energičan aspekt koji donosi puno snage, rada, borbenosti, hrabrosti i odličan je za početak rada, privatanje i većih poslova, dok na emotivnom nivou donosi strast i jaku fizičku povezanost.Odlično vreme za sport, takmičenja.Potreba za nekim adrenalinom, ali predstavljanjem sebe i publikom.Komplimenti koji prijaju.Odlično vreme za prenosenje znanja drugima.Period brzine, neke akcije, dinamične svakodnevnice.Sklonost i nezavisnim poduhvatima.Uspeh kroz operacije i lekarske savete.Možete se izboriti ili realizovati nešto važno uz jaku motivaciju i želju.)


14:28: Mesec u Ovnu u kvadratu sa Rx Plutonom u Jarcu( u povećanju destrukcija, bes, nasilje, agresija, ljutnja, nagle vremenske prilike, emotivne tenzije i nestrpljenja, nametanje svoje volje ili pojačanog mazohizma.Sklonost da se stvari rade na svoju ruku, često i štetu.Slabo slušanje sebe.Lak ulazak u konflikt.Egoizam i poteškoće sa starijim osobama.Problemi sa decom ili neka sramota.)16:50: Mesec u Ovnu u opoziciji sa Jupiterom u Vagi( veće želje nego realne mogućnosti ili okolnosti.Preveliko davanje i trošenje, nervoza koja se može lečiti hranom ili trošenjem emocija na pogrešnu stranu.Teži dolazak do istine, ali i problem sa objektivnošću.Preveliko nestrpljenje može doneti i loše akcije i odluke u ovo vreme, posebno sa emocijama, novcem.Moguća nezadovoljstva u braku, ali problemi sa ortačkim odnosima.Sklonost i apatiji).19:28: Mesec u Ovnu u trigonu sa Suncem u Lavu( odlično vreme za profesionalni napredak, ad, putovanja, sastanke.Pozitivno predstavljanje sebe, odlično za rad na sebi, važne posete ili sugestije.Odlično za javne nastupe.Na lično emotivnom nivou sreća.Ipak, treba se čuvati nepotrebne nesigurnosti ili prevelike naglosti! Odlično za vodjenje drugih, decu, zdravlje.Čast, dobar položaj, vreme koje može doneti dobre rezultate i uspeh, dobro veselje.21:27: Mesec u Ovnu trigon Rx Saturn u Strelcu( može dolaziti do problema sa vodom ili na morima.Emocije sklone stalnim usponima i padovima.Ipak, period koji može doneti odanost, mir, smirenje, strpljenje, odličan za karijeru i rad.Možete biti oslonac drugima ili podržati i neku ideju koja vas može iznenaditi.Dobro za odmor ili vidjenje sa starim prijateljima.)

Astro -vremeplov


12.08.1949. rodjen je sjajni britanski gitarista, kompozitor, pevač, ali pre svega član britanske grupe „ Dire Straits“ –Mark Knopfler u znaku Lava sa umetničkim podznakom u znaku Riba I Mesecom u samoinicijativnom I strastvenom znaku Ovna koji je veoma okrenut rok zvuku.

12.08.1969. rodjena je engleska pevačica, dobitnica Mtv nagrade –Tanita Tikaram u znaku Lava sa Mesecom u Lavu.Posle pauze od 16 godina snimila je prosle godine album” Closer to the people”.

12.08.1971. rodjen je nekadašnji teniski reket broj 1, I legendarni Pete Sampras,američki teniser grčkog porekla, rodjen u znaku Lava sa Mesecom u znaku Bika.Osvojio je 14 od mogucih 18 Gren slemova.

12.08.1975. rodjen je mladji brat Ben Afleka, ali i Oskarovac- Casey Afflecka, takodje glumac(“ Dobri Vil Hanting,Nestala”) u znaku Lava sa podznakom u Vodoliji što mu donosi pojačanu buntovnost, maštovitost I posebnost.Mesec je u duboko emotivnom I erotičnom, veoma borbenom znaku Škorpije koji mu pojačava vizije I posebno donosi dosta emotivnih dešavanja, ali da će biti veoma zaposlen u naredne dve godine.

12.08.1939. rodjen je I američki glumac George Hamilton u znaku Lava sa podznakom  I Mesecom u Raku.

12.08.1971. rodjena je američka glumica I model –Rebecca Gayheart u znaku Lava sa Mesecom u Biku.

12.08.1929. rodjen je I američki glumac I producent –John Derek u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Vagi.


12.08.1992. rodjena je manekenka, glumica I pevačica, mlada I veoma talentovana Cara Delevigne( “ Ana Karenjina, Lice Andjela, Pan”) u znaku Lava sa originalnim Mesecom u Vodoliji koji je Cari pomogao da veoma rano udje u svet mode, ali I filma.Izabrana je za ikonu stila I mladog umetnika Holivuda.

 12.08.1983. rodjena je turska glumica nemačkog porekla Merjem Uzerli u znaku Lava sa Mesecom u Vagi.Poznatija kao “ Hurem” iz serijala “ Suljeman Veličanstveni”.

12.08.1823. osnovan je Perth –najnaseljeniji grad u zapadnom delu Australije, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vodoliji I Mesecom u Jarcu.

12.08.1892. rodjen je Torki –grad u Ujedinjenom Kraljestvu, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Ovnu.


Biografije preuzete sa Wikipedia.

Nataša Paunovskiпетак, 11. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -11.08.2017.

Dobar dan:-))

Mesec od juče od 21:20 do danas 13:10 u praznom hodu.Od apatičnosti do euforije, naglih i strastvenih osećanja, nekog mira, ali jakih potreba za promenama.Mnogo razmišljanja ali neobičnih situacija.Bila prisutna u ovo vreme neka patnja, ali osećaj istovremeno i nekog ispunjenja."U životu ima više posla za žensko srce nego za mušku pamet."
Dušan Radović

Mesec ceo dan u Ovnu od 7:23am

Sve što se može danas nema potrebe da se ostavlja za sutra.Energija, budjenje, potreba za novim početkom.Strpljenje neće biti jača strana.U povećanju emotivna hrabrost, ali borba i dostojanstvenost.Bežaće se od loših rezultata i takvih ljudi.Malo ćemo ići i glavom kroz zid ako nešto želimo.U povećanju rizici, ali dobro raspoloženje.Postojaće želja i sposobnost za nečim konkretnim, ali velikim.Treba se distancirati od ljubomore, ali može biti problema sa autoritetom.Koristite diplomatiju u porodično -emotivnim odnosima.Jako traganje za nečim novim, brzim rešenjima.U povećanju impulsivnost, pa treba pripaziti na drustvene odnose! Veoma će se teško osećati kritike, pa izazivati pobunu.Može biti problem da se sačuva ono što je teže stečeno.Dobro vreme za putovanja, promene, krenite od sebe.Može biti manje osetljivosti glave i problema sa kičmom.Povoljno vreme za sport, takmičenja, dobijanje nagrada, koncerte, važne društvene dogadjaje."Ako ti je svetlo u srcu naći ćeš put kući."
 Rumi

Astro vremeplov

Na današnji 11.08.1934.rodjen je velikan srpskog filma –Danilo Bata Stojković( „ Ko to tamo peva“, Nacionalna klasa, Grlom u jagode, Maratonci trče počasni krug”) rodjen u znaku Lava sa Mesecom I Merkurom u lavu koji mu je doneo markatnost, umetničku dominaciju, ali stelijum planeta u Raku( Venera, Mars, Pluton) I jednu emotivnu, porodičnu I toplu crtu koju je prenosio svojim ulogama na publiku.Jedan je Bata koji je ostavio izuzetan trag na buduće glumačke generacije, davao je potpuno sebe u svakom smislu I ostao velikan I pobednik u svakom smislu.

Na današnji 11.08.1946. rodjen je još jedna glumčina, sjajan Milan Lane Gutović u znaku Lava sa Mesecom u Jarcu.Lane Gutović je dobitnik mnogih nagrada, gde se izdvaja nagrada Zorana Radmilovića 1988 I “ Zlatna Arena” u Puli za film Poltron.Stelujum planeta u Vagi ukazuje da je esteta, da je harmoničan I da ne podnosi svadju.Veoma mu je važno kakav utisak ostavlja na publiku.Veoma je strog I samokritičan prema sebi, ali sklon da duboko kontroliše svoja osećanja.Poznat po komediji, posebno iz serijala filmova “ Tesna Koža”, ali I “Bela Ladja”.Odlična pozicija Urana u trigonu sa Jupiterom mu donosi sjajnu transformaciju pa je često igrao I žene.Period koji dolazi može biti veoma uspešan za Laneta.Na današnji11.08.1965. rodjena je Oskarovka Viola Davis, rodjena u vreme Punog Meseca u znaku Lava sa Mesecom u Vodoliji.Na današnji 11.08.1983. rodjen je australijski glumac –Chris Hemsworth, poznatiji po Marvelovim filmovima “Top, Osvetnici” rodjen u znaku Lava sa Mesecom u Devici.

11.08.1953. rodjen je I američki glumac, rvač I rok basista –Hulk Hogan u znaku Lava sa podznakom u Lavu I Mesecom u Devici.

11.08.1950. rodjen je osnivač kompanije “ Apple”, računarski inžinjer poznatiji po dizajniranju prototipa računara Apple 1 I 2, praktično bez ičije pomoći.Rodjen u znaku Lava sa podznakom u praktičnom racionalnom I analitičnom znaku Device sa Mesecom u znaku Raka.

11.08.1921. rodjen je američki pisac Alex Haley( Malcom X, saga o američkoj porodici), rodjen u znaku Lava sa podznakom u Lavu I Mesecom u Škorpiji.

11.08.1993. rodjena je američka glumica, plesačica poznatija iz filma “ Uhvati ritam 3 I 5” u znaku Lava sa podznakom u Lavu I Mesecom u čulnom znaku Bika na zvezdi Plejade.

11.08.1960. osnovana je država Čad-država u srednjem delu Afrike, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Biku i Mesecom u Ovnu.Natasa Paunovski

четвртак, 10. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -10.08.2017.

Mesec i danas putuje kroz znak Ribe.Uzvišena emotivna svest, sanjarenje, telepatija.Potreba za mirom, privatnošću, lutanjem.1:15am: Mesec u konjukciji sa Rx Neptunom u ribama( preosetljivost, pospanost, bežanje u svoj svet, vreme maštovitih, ali krajnje neobičnih ideja, sklonost porocima.Osetljivo vreme za psihu.Zaljubljivost, čudni snovi i misli.Problem sa donošenjem odluka, nepraktičnost.U povećanju vizije, ali i razočarenja i skrivena manipulacija.U povećanju strahovi.8:23am: Mesec u ribama u sekstilu sa Rx Plutonom u Jarcu( osećaj veće unutrašnje snage, ali misli koje lutaju.Dobro za rad, posebno dobar aspekt za prenošenje znanje drugima.Aspekt razmišljanja o prošlosti, ali snažnih emocija i sklonosti mudrijim odlukama.Jaka sklonost predvidjanjima.Pratite intuiciju.Mogućnost pokretanja promena i osećaja boljeg raspolozenja.11:04: Tranzitni Merkur u devici u sekstilu sa Venerom u Raku( dobro za sve vrste poslovno -emotivnih dogovora.Pozitivno za selidbe, pokretanje svog posla u domu, razgovore za posao.Ovo je prijatan aspekt koji može doneti neke korisne informacije, ali povoljne emotivne dogovore, i pozitivan kroz kraca putovanja radi emocija.Mozete i primiti dobar savet u vezi sa ljubavnim problemima.Aspekt zaštite.Dobro i za vraćanje novca, kao i dobijanje sitnijih poklona.Posebno dobar za rešavanje starih konflikata.Dobro kroz kontakte sa rodjacima, ali preporuke oko posla od strane bliskih osoba.)

15:39: Mesec u ribama kvadrat Rx Saturn u Strelcu( osećaj pasivnosti i teškog pokretanja, emotivne praznine ili prolaznog pesimizma.Rutina, dosada, stajanje u mestu može pogoršati stvari, zbog toga je bitno da u ovom periodu zaposlite sebe.Može dolaziti do manjih briga za nekog bliskog ili osećanja nerazumevanja.Lose vreme za rad, jer ovaj aspekt nema dovoljno snage.Sanjarenje trenutno o nemogucem.Umor.Mogucnost problema sa stopalima, reumom, anemija, gubitak apetita.Razlog može biti i trenutno nezadovoljstvo.23:25: Sunce u Lavu u sekstilu sa Jupiterom u Vagi( aspekt koji privlači sreću i donosi dosta optimizma, dolazak do istine i možete u ovom periodu primiti srećnu vest ili dobiti neku potrebnu informaciju.Bez obzira da li verujete u sudbinu, možete i slobodnom voljom menjati stvari.Odlicno za edukaciju, putovanja, ali početak emotivnih odnosa.Donosi mnogo više smeha i nekog rasterećenja.Dobro i za rad, karijeru, i sve ono što što vas u profesionalnom smislu interesuje.Povoljno za timski rad, prijatelje, druženje i izlaske.U ovom periodu osećaće se snažnija volja i motivacija.Biće prisutna zaštita da se nešto pomeri, pokrene).

"Male stvari i mali trenuci nisu mali."
 Jon Kabat-Zinn

ASTRO -VREMEPLOVNa današnji 10.08.1960 rodjen je španski glumac, reditelj, producent, pevač –Antonio Banderas, junak filmova“ Desperado,Atentatori,13 ratnik“, rodjen u znaku Lava sa podznakom u senzibilnom, mističnom, umetničkom znaku Riba sa Mesecom u energičnom I vodećem znaku Ovna I dispozitorom Marsom u intelegetnom, duhovitom, ali vitalnom znaku Blizanaca koji ga tera na stalne aktivnosti, ali mu donosi pojačane mentalne sposobnosti I želju da se oproba u nešto novom.Antonio je pravi Lav koji uz Uran, Merkur I Sunce duboko grabi samo napred na filmskom platnu I koji bi posebno trebao da doživi vrhunac svoje karijere u 2019.Izuzetno istrajan, sa veoma zahtevnim ulogama, istorijskim elementima mogao bi pokrenuti I filmove od 2020.Konjukcija Venere I Plutona u devici donosi da je veoma privlačan za žene, iako iza sebe ima dva braka.Ipak, period do 2020 mu donosi treću sreću sa razlikom u godinama sa kojom bi pronašao potpunu sigurnost.Srećni Jupiter u Strelcu u polju karijere svakako je doneo I dosta sreće kada je karijera u pitanju, ali svakako pozitivan I optimističan duh, ali Lavosko samopouzdanje su doneli dosta popularnosti što će biti slučaj I u daljem periodu njegove karijere.

10.08.1959. rodjena je I američka glumica, dobitnica Zlatnog globusa –Rozana Arket u znaku Lava sa podznakom u Strelcu ali mističnim Mesecom u Škorpiji.

10.08.1979. rodjena je američka glumica Johana Garcia u znaku Lava sa Mesecom u Ribama.

10.08.1982. rodjen je američki supermodel I glumica Devon Aoki u znaku Lava sa ambicioznim Mesecom u Ovnu.

10.08.1809. osnovan je Ekvador-država u Južnoj Americi, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Lavu.10.08.1729. osnovan je Baltimor, grad u saveznoj državi Merilend, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Ribama.

10.08.1821 osnovana je američka država Misuri, država na Srednjem Zapadu Usa.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Jarcu.


Natasa Paunovskiсреда, 9. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -9.08.2017.

Mesec ceo dan kroz znak Ribe.Pojačana sentimentalnost, sanjanje, idealizacija, zaljubljenost, ali i veće oscilacije u toku večeri u vidu zbunjenosti, mentalnog umora, nesporazuma, patnje i neke tuge bez razloga.Jaka okrenutost mudrim temama, egzoteriji, analizi osećanja koja mogu voditi blokadama.Nagle oscilacije od emotivnog zanosa i primanja/ostavljanja utisaka, do potpune potištenosti i unutrašnjeg nemira.Potreba za izolacijom, punjenjem baterija, kontaktu sa vodom.Koncentracija može biti problem i tačnost.Dobro vreme za umetnost.Sklonost prepuštanju stvarima kad nešto ne ide.Borba izmedju pesimizma i optimizma, sve nešto u fazi manje neodlučnosti.Zagrljaji, emotivne obostrane reakcije, muzika, neobično plodne ideje, potreba za drugačijim iskustvima, jaki snovi.

"Ljubav mi je rekla: 
Ja sam sve i ništa 
Ja sam poput vetra, 
ne mogu ući tamo 
gde su prozori i vrata zatvoreni."
 Paulo Coelho

19:46: Mesec u ribama u trigonu sa Venerom u raku( izuzetno jak emotivni aspekt, odličan za dom, porodicu, putovanja, ali i važne emotivne susrete, upoznavanja, razgovore, bliskost, povezanost.Pratite emotivnu intuiciju.Mogući susreti iz prošlosti i jaka povezanost preko ženskih članova porodice.Jake uspomene, ali i zaljubljivost.Podrška osoba iz porodice.Dobro vreme za primanje i dobijanje poklona, kupovine, izlaske.Period koji je odličan za dom, porodične proslave, pisanje dnevnika, ali i pomoć drugima.Sklonost zaštitničkom odnosu i nežnosti, skrivanju emocija.Posebno dobar i plodan aspekt za decu i trudnoću.Treba pripaziti na apetit, jer ovaj aspekt može uticati na povećanje.Omiljenost i popularnost.Puno tajnih simpatija.Dobro kroz kontakte sa inostranstvom i upoznavanja daleko od mesta stanovanja.Odlično kroz ostrva i obilaske.
20:52: Mesec u ribama u opoziciji Merkura u Devici( sukob razuma i osećanja.Pripaziti na dokumenta, lične stvari, ishranu u povećanju trovanja.Opreznost sa alkoholom.!Mogućnost problema sa vodom.Problemi u komunikaciji i razumevanju i povezivanju stvari.Emocije blokiraju um, nose prepuštanje, idealizaciju na pogrešnom mestu, tajne tračeve i emotivne brige.Pripaziti jer može biti grešakama u sms komunikaciji.Mogućnost neke prolazne udaljenosti ili osećaja da " govorite nekim drugim jezikom " i da vas niko ne razume.Već od popodnevnih časova treba dobro pripaziti na parkiranje, vožnju, saobraćaj, može biti grešaka i nervoze.Ne tako dobro vreme već od 17h za završavanje papirologije ili prenos podataka.Treba pripaziti na viruse ili internet reklame.Iako potreba za perfekcionizmom, kao da nema dovoljno energije za ostvarenje.Opterećenja sitnicama, detaljima, lupanje mozga oko nepotrebnih samoispitivanja.Strahovi.Mogući psihološki problemi, u porastu depresije, samoodricanje, loše misli i usamljenost.Treba čuvati psihu, pete, posebno stomak.Neka lična nezadovoljstva u direktnoj vezi sa zdravljem.Čuvajte sebe i mislite samo na pozitivne stvari.Težiti spontanosti, radosti, malo većoj flegmatičnosti!

Astro -vremeplov

Whitney Houston, pop diva i glumica, žena spektakularnog glasa, rodjena  9.08.1963.Zapocela je svoju karijeru davne 1981, a njen debi album tada prodat je u 18 miliona primeraka.Opisana kao izuzetno topla i talentovana, a kako i ne bi kad je rodjena u vatrenom znaku Lava sa podznakom u vodenom znaku Riba.Njena snaga i emocije pretocenu su u jednu licnost.Rodena je u muzickoj porodici, a pocela je da peva vec sa 12 godina pod uticajem svoje majke.Sa 17 godina pocela je da radi i kao fotomodel, gde je imala dosta uspeha, radila u Vogu.1985 njen album je bio jedan od najprodavanijih, a okušala se i na filmu sa Kevin Kostner u filmu " Telohranitelj".Njena numera " I Will Always Love You" " prodata je vec prve nedelje u deset miliona primeraka.Gledajuci njenu kartu, sa velikim Suncem i Venerom u 6 polju, pa još u znaku lava, Whitney je imala od malena predispozicije da bude velika zvezda, i sigurno je da je bila predodredjena za veliki uspeh.Ona je prosto  kao Lavica obožavala teatralno scenu, a imala je smisla i za glumu i ples, iako je sa filmom dobila nešto malo lošije kritike.Iako na prvi pogled njen život deluje idealan, sam vrh njenog 7 polja pod uticajem Merkura u konjukciji sa Uranom i Plutonom( mentalni napori, uznemirenost, jaki konflikti), a posebno negativnog uticaja Marsa u znaku vage u direktnoj opoziciji sa njenim Mesecom u ovnu ukazuje na izuzetne probleme koji su joj bili preodredjeni kroz brak, ali time je došlo do rušenja njene reputacije.Whitney je svog buduceg supruga Bobby Brown upoznala daleke 1989.Vencali su se jula 1992.Iako ne baš dobre reputacije, a uz to i 6 godina mladji, niko im na pocetku nije prognozirao sjajnu buducnost.1993 su dobili cerku Bobbi Kristin.Vec 1997 pocele su medijske pompe oko njenog braka, cak razni tracevi o tome da se drogira.2000 dobija Gremi nagradu ali se na dodeli ne pojavljuje u društvu Bobija.2003 joj umire otac, sa kojim je godinama imala loše odnose, a vec u toj godini se špekuliše o tome da je pod pritiskom, i da je cesto zlostavljana u braku.2004 ide na rehabilitaciju od lecenja od droge. Whitney Houston je bila veliki umetnički sanjar, snažne volje i jakih i nestrpljivih osećanja, sa predispozicijama za ranim sazrevanjem i ulaskom u šou biznis sa kojim se nije nosila baš najbolje.Imala je izuzetnu potrebu za ličnom reputacijom i veliku potrebu da bude veoma voljena i poštovana.Dosta je patila zbog nedostatka prijatelja u poslu, ali osećaja da joj ne uzvraća pažnja i ljubav na način na koji ju je ona davala.


Podznak u ribama osim što joj je davao veru da se uzdigne kad " padne" sigurno je uticao i na njene probleme sa drogom i nezadovoljstva koja je preživela u braku, što je javno priznala posle duge pauze..Zvanicno je skratila svoje muke 2006 kada se i zvanicno odvojila od muža nasilnika.Sam kontakt njenog Meseca i Marsa ukazuje na nasilje u porodici i braku.Takodje i na nagle finansijske promene njenog stanja koji su usko bili vezani za problem sa porocima.Neptun u škorpiji posebno ukazuje na mogucnost da je želela više puta da se  ubije.Ipak, uticaj Severnog cvora ukazivao je da je veru  sigurno  nalazila u svojoj cerci, ali i hrabroj majci( Mesec u ovnu) koja je često podizala i motivisala da bude snažnija i jača.Poslednje godine života označili su spor i težak pokušaj da se vrati na scenu koja joj je uvek Lavovski i pripadala.Postoje mogućnosti da je imala dosta problema sa glasom, što je vodilo velikoj unutrašnjoj apatičnosti i na kraju i sklonosti da se potpuno preda.Whitney Houston umrla je 12.02.2012. u svojoj 48 godini.Iza sebe je ostavila veliko muzičko blago i izuzetan trag u muzičkoj industriji.Na današnji 9.08.1976. rodjena je junakinja filma „ Čudesna sudbina Amelije Pulen” , francuska glumica, dobitnica nagrade Cezar za najperspektivniju glumicu –Audrey Tatou u znaku Lava sa podznakom u zemljanom znaku Device I Marsom na samom ascedentu koji donosi jaku potragu za ličnim I poslovnim perfekcionizmom u kvadratu sa Neptunom I jednu idealističnu prirodu koju odlično prenosi na film I Mesecom u Vodoliji koji u opoziciji sa Saturnom donosi dosta karmičkih emotivnih problema I ograničenja koji odlično fukcionišu u filmovima koje snima.

9.08.1957. rodjena je I američka glumica –Melani Grifit, nekadašnji seks symbol iz filma “ Zaposlena devojka I Probijanje svetlosti”, rodjena u znaku Lava sa podznakom u čulnom I hedonističkom znaku Bika sa Mesecom u Vodoliji.Rodjena u vreme Punog Meseca, u stalnom sukobu izmedju svoje samostalnosti I želje da bude potpuno prihvaćena I trajno voljena.Iza sebe ima tri braka medju kojima sa glumcima Don Jonsonom I Antonijem Bandaresom, koji I zbog kvadrata Meseca I Saturna donose velika emotivna udaljavanja I gubitak emotivnog optimizma.Melani je porodičniji tip Lava koji se dosta selio, ali veoma pokazivao autoritet što je slučaj I u prenošenju filmskog iskustva na svoju ćerku Dakotu Dzonson.Merkur, Mars I Venera u devici u padu ukazuju na probirljivost,sitničavost, težak emotivni karakter, ali preveliku opterećenost detaljima, dok Jupiter u vagi jaku okrenutost estetici, modi, kao I potrazi za stalnim idealom.Loša pozicija Meseca I Urana osim pozicije razvoda ipak ukazuje da je imala neobično detinjstvo praćeno stresom što se prenosi na njeno emotivno polje, ali da će teže doći do ponovne poslovne sigurnosti I zaposlenosti, osim da iskoristi pozitivne aspekte u 2018.Melani je divna, ali veoma kritična majka koja prenosi dobre lekcije svojoj deci.Više će biti okrenuta karijeri svoje dece u daljem periodu, ali sklona novim estetskim zahtevima, ali I novoj ljubavi u narednih godinu dana.9.08.1963. rodjena je Gillian Anderson zvezda serijala “ Dosije Iks”, u kombinaciji duplog Lava sa Mesecom na poslednjem stepenu Vodolije koji posebno ističe samouverenost, slobodoljubivost, pronicljivost, ali izuzetnu superiornost I nezavisnost.9.08.1963. rodjen je I australijski glumac Eric Bana u znaku Lava sa Mesecom u Vodoliji.

9.08.1985. rodjena je I talentovana glumica Anna Kendrick u znaku Lava sa Mesecom u Biku.9.08.1944. rodjen je I američki glumac Sam Eliott u znaku Lava sa Mesecom u Ovnu poznatiji po kaubojskim filmovima.

9.08.1960. rodjena je italijanska glumica Barbara de Rossi u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Ribama u jednoj vrlo suptilnoj, ali jednako posebnoj kombinaciji.

9.08.1982. rodjen je američki sprinter I rekorder –Tyson Gay u znaku Lava sa Mesecom u Ovnu koji mu donosi hrabrost i izuzetne sportske mogućnosti.

Neke informacije iz biografija preuzete sa Wikipedie.


Natasa Paunovski
уторак, 8. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -8.08.2017.

Jos smo pod uticajem delimične Lunarne Eklipse, dan posle
Potreba za promenama, analize koje potresaju mozak, ali danas i dan pozitivne afirmacije i motivacije.Mnogi će posle pada videti jedno sasvim novo svetlo.Neko će neki kraj shvatiti kao bolji dalji početak.1:07am: Mesec u vodoliji u trigonu sa Jupiterom u Vagi( period mira i srećnih okolnosti, povoljnih vesti i period podrške drugih.Osećaće se veći entuzijazam i period stvaranja, kreativnih potencijala.Na ličnom nivou period dobrih ideja, ali i dobrih namera, jake intelegencije i genijalnosti.Moguća pomoć prijatelja ili neočekivanog dolazaka do rešenja.Emotivna potreba za oslobadjanjem, istinom, nekom potpuno drugom energijom.Sreća će ipak biti na vašoj strani.7:41am: Mesec u Vodoliji u sekstilu sa Rx Saturnom u Strelcu( može biti dobrih poruka, dubljih razmišljanja, ali početak dana mnogima može doneti veću odgovornost i veći osećaj dužnosti prema drugima, obavezama.Dobar plan i dobar i smireniji početak dana.Svaki bes, destrukcija ili ljutnja može doneti smirenje, ali i mogućnot da se nešto što vam je delovalo nerešivo promeni.Iako budete sumnjali u sebe ili rezultate, može se nešto preokrenuti u vašu korist.Povoljno vreme za rešenje dilema, emotivne razgovore, traženje saveta iz oblasti socijalnih odnosa, emocija.Pomoć starih prijatelja.Mogućnost relizacije nečeg što se duže čeka.21:09: Mesec u Vodoliji u sekstilu sa Rx Uranom u Ovnu( dinamičnije vreme, odlično za akcije, druženje sa prijateljima, putovanja, provod, izlaske, upoznavanja.Može doći do neočekivanih povoljnih mogućnosti.Na polju emocija jake fizičke privlačnosti i preokreta.Lično period originalnih ideja i lakog dolaska do rešenja.Period kada može vladati neki adrenalin, ali kada će postojati potreba za nečim novim.Period uzbudjenja, nagle sreće i dobrog raspolozenja.).Povoljno vreme za odmore, timski rad, selidbe, promene mesta ili zemlje.Ovo je dobro vreme za istraživanje i dobijanje korisnih informacija, internet i društvene mreže.23:57: Mesec prelazi u vodeni, promenjiv, ženski znak Ribe.Potreba za mirom, romantičnost, skrivanje, ali intezivne emocije.Potreba za punjenjem baterija, opuštenošću.Kontakt sa vodom može prijati.Meditacije, odlično vreme za psihologiju, lečenja, pomaganje drugima, neki vid humanitarnog rada i kontakta sa drugim kontinentima, umetnost.Potreba za pomirenjem.Neobično plodne ideje, muzika i filmova koja opušta.Zaljubljivost.

Mesec će u toku noći izmedju 8.08.-9.08. biti u fazi praznog hoda.To može povećati konfuziju, potrebna opreznost sa lekovima, može biti nekog prepuštanja, idealizacije, bežanja u svoj svet, maštanja do krajnjih granica.

Zato i vredi sanjati. Zato i vredi želeti. Šta nas se ostalo tiče."
 Mika Antić

Astro -vremeplovNa današnji 8.08.1981. rodjen je nekadašnji teniski broj 1, švajcarski teniser Roger Federer u znaku Lava sa podznakom u umerenijem, praktičnijem, ali I pedatnom znaku Device.Mesec je smešten u znaku Škorpije koji Rogeru donosi mentalnu emotivnost, intuiciju, ali I borbenost u igri.On se može pohvaliti sa takoreći osvojenim svim gren slem turnirima I 24 AtpMasters serije 1000, srebrnom medaljom na Olimpijskim Igrama u Londonu 2012 I zlatom u dubl konkurenciji u Pekingu 2008.Letnje Olimpijske igre za njega su bile sudbinske I na privatnom planu jer je u Sidneju 2000 upoznao I svoju suprugu, bivšu teniserku Mirku Vavrinec.Otac je četvoro dece, velika je legenda u svojoj zemlji da se njegovo ime pojavljuje ne samo u reklamama već I na poštanskim markicama.Roger Federer se smatra medju najboljim igračima, nosi izuzetnu mentalnu samouverenost, kao I veliko unutrašnje samopouzdanje zahvaljujući Suncu I Merkuru u Lavu u trigonu sa Neptunom.Deluje veoma ostvaren kako privatno, porodično, tako I profesionalno.Veoma je lojalan prijatelj I zbog patritoskog Marsa u raku voli da igra za svoju zemlju I želi da ostane u svojoj zemlji.Zbog podznaka u Devici koji potpuno pripada njegovom švajcarskom duhu, veoma je tačan, precizan, analitičan, oprezan, često distanciran, ali I veoma uvredljiv usled lošeg kontakta Merkura I Meseca, I često sklon da teško prihvata poraze, sugestije I kritike.Potpuno je Lav u smislu da se osećao dugo kao kralj teniskih terena, ali neko ko drži kontrolu I voli da pobedjuje.Iz tog razloga svestan je da može I želi još puno.Ima mogućnosti da neko od njegove dece( ima dve devojčice bliznakinje I dva dečaka blizanca) nastavi njegovim putem.Dobra pozicija Saturna, Jupitera I Plutona u 2 polju nose da mu je veoma važna moda, ali da je stekao već materijalnu reputaciju I bogastvo I da će uvek dobro zaradjivati preko sponzora.Veliku ulogu u njegovoj karijeri ima njegova supruga( predstavljena Jupiterom u vagi), kao glavni menadzer svih njegovih poslova.Loša pozicija Sunca/Uran u ranom periodu nosila mu eksplozivnost, nestrpljenje koje je naučio da kontroliše.Takodje loša pozicija Sunca I Meseca može mu doneti psihološke krize I duga razmišljanja kad mu nešto ne ide od ruke.Veliki je perfekcionista I skriveni buntovnik, ali neko ko prilično radi na sebi, I iz tog razloga je imao dobre rezultate.Osvojio je ovogidisnji Wimbledon što je bilo i veliko iznenadjenje za sve, ali i nada da Roger može da igra jos uvek na nivou koji je imao.Neko vraćanje na broj 1 je moguce na kratko do 2019, kao neko konačno ispunjenje, I onda sledi period penzije koji bi mogao iskoristiti kroz privatne poslove, ali I neki vid trenerskog rada u porodici.8.08.1937. rodjen je sjajni američki glumac,trostruki dobitnik Zlatnog globusa, dvostruki Oskarovac –Dustin Hoffman u znaku Lava sa podznakom u zemljanom znaku Jarca I srećnim Jupiterom u jarcu na samom ascedentu koji mu donosi prorodnost, ranu odgovornost, ali I ambicioznost praćenu sjajnim položajem Saturna u znaku Ovna I Mesecom u znaku Device.Proslavio se krajem 60 I 70 filmovima “Kramer protiv Kramera, Diplomac, Ponoćni kauboj,Kišni čovek”.Dobra pozicija Marsa I Saturna ukazuje da publici uliva poverenje čak I kad snimi najobičniju komediju.Mars u strelcu kao vladaoc desetog polja ukazuje da je produhovljen, lak za saradnju, promišljen I izuzetno duhovno zanimljiv kao ličnost.Venera u raku ukazuje na sentimentalnost I emotivnost koju dobro kontroliše kroz uloge.Veoma je porodičan I pozitivan, energičan, ali pre svega analitičan, skroman, mudar I vredan I iz tog razloga traje kao glumac godinama.Za Dustina Hoffmana penzija takoreći da neće postojati iako zna dobro da ima faze povlačenja iz javnog života I odmora sa porodicom.On itekako dosta radi, a posebno bitan profesionalni period mu sledi u periodu od 2018-2020.Sigurna sam da će dobiti nagradu za životno delo, ali da će ostati skroman I sklon da se zabavlja kroz glumu.


8.08.1961. rodjen je Edge –član grupe U2 u znaku Lava sa Mesecom u Raku.

8.08.1981. rodjena je I američka glumica Meagan Good u znaku Lava sa Mesecom u Škorpiji.8.08.1921. rodjena je američka glumica I plivačica, poznata po filmu “ Bal na vodi”- Ester Vilijams u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Vagi koji donosi prefinjenost I lepotu.

8.08.1949. osnovana je Kraljevina Butan, kontinentalna zemlja u južnom delu Azije.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji i Mesecom  u znaku Vodolije.

8.08.1373 osnovan je Bristol grad u Ujedinjenom Kraljestvu u Engleskoj, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Ovnu.

8.08.1993 rodjena je Sanja Vučić –srpska predstavnica koja nas predstavljala na Pesmi Evrovizije u Stokholmu.Sanja je rodjena u znaku Lava  sa ambicioznim Mesecom u Ovnu.


Natasa Paunovski


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski