субота, 10. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -10/11.12.2022.


 Ovaj vikend počinjemo sa jednom nežnijom i sentimentalnijom energijom Meseca u znaku Raka koji će biti na snazi do nedelje do 21:10 kada će preći u znak Lav. Ipak u odnosu na jučerašnji dan, Mesec će biti u sekstilu sa Rx Uranom i može doneti ipak bolje raspoloženje, budjenje, akciju, potrebu za nekim promenama. Za one koji ne rade, danas 10.12. imamo odlično vreme za čišćenje i uredjenje doma i izbacivanje suvišnih stvari, ali pokretanje svega onog za šta nismo imali vremena. Posete porodici, neki lep ručak i popodnevna planiranja nečeg novog u vezi sa poslom mogu biti pozitivni. Iako Mesec u Raku donosi zaštitničku energiju, ipak danas možemo imati potrebu da nešto menjamo, rizikujemo, započinjemo što može biti dobro. 

Venera prelazi u znak Jarac u ranim jutarnjim časovima u kome će boraviti do 3.01.2023. Uticaj Venere u znaku Jarca budi neko prošlo vreme, praktičnost, ozbiljnije emotivne veze, obnovu bivših odnosa, čekanje i dugo čekanje na pravu ljubav, ali i bolju kontrolu emocija i mudrost. 

Iako Venera u zemljanom kardinalnom znaku hoće da donese usamljenost, duga čekanja, odsustvo emocija i zbog kontrole i mnogo emotivnog strpljenja, ipak tranzitna Venera će biti više nego naklonjena za planiranje mnogih stvari, ali vraćanje novim trendovima, ekonomisanju i boljoj organizaciji novca. Ovo je Venere koja je poznata kao velika čekalica, ali veoma pouzdana, često sklona da nedostaje i često Venera koja hoće da donese ljubav i sigurnost u zrelijim godinama. 



Važniji tranziti Venere biće: 

22.12. tranzitna Venere u trigonu sa Rx Uranom iz znaka Bika - koja može doneti neočekivane promene, idealno vreme za pozitivne promene u samom odnosu, dinamiku, akciju, neočekivanu zaradu ili poklone i mogućnost neke veoma pozitivne emotivne transformacije( negde kao izlaska iz mraka).

28.12. tranzitna Venera će biti u magičnom sekstilu sa Neptunom i može doneti povećanje platonskih veza, idealizam i maštovitost praćenu praznicima, zaljubljivanja i sklonost jakim utiscima, ali prijatna iznenadjenja. Izuzetno pozitivno vreme za darovanje. Telapatija, jaka povezanost srodnih duša, kao i sklonost jakoj emotivnoj intuiciji i kreativnosti. Dobro vreme za upoznavanja na putovanjima. 

29.12. tranzitna Venera će se naći u konjukciji sa Merkurom koji će krenuti retrogradno i može doneti obnovu starih odnosa ili prijateljstva, kontakte sa dragim osobama koje dugo niste videli, vesti ili pozitivne kontakte, odlično vreme za estetiku, mudre misli, jake susrete i mogućnost pozitivnih dogovora. 

Uoci izlaska iz 2022/ na 2023 tranzitna Venera će napraviti i konjukciju sa planetom Plutonom što može povećavati sa jedne strane opsesiju, emotivne povrede, ali povezanost sa osobom koju volite, ali malo i emotivne komplikacije ili osećanje nekog pritiska. Ipak ovaj tranzit može uticati na obnovu i jake fizičke odnose sa osobama iz prošlosti, ali važne ljubavne lekcije. 

Nedelja, 11.12.2022.


Može doneti puno mašte, povezanosti, platonskih emocija, ali može biti jako dobra za porodična dešavanja, slave, posete. Jutarnji časovi zbog trigona Meseca i Neptuna može doneti jake snove, kreativnost, blagu i nežnu energiju, zaljubljenost, ali dosta dobre planove.

 Trebalo bi obratiti malo veću pažnju od 15-19h kada Mesec napravi opoziciju sa planetom Plutonom  jer to može biti vreme nekih pritisaka, loših vesti, neke čudne energije ili pojačanih svadja, posebno političkih provokacija. 

Večernji časovi mogu doneti naglu radost, zadovoljstvo, poklone i novac jer će Mesec biti u trigonu sa planetom Jupiter, kao i srećno vreme za zaradu, putovanja, učenje, opuštenost..

 Mesec menja znak od 21:10 u znak Lav i ipak donosi srećno vreme za ljubav, zabavu i neka pozitivnija dešavanja, kao i sportske dogadjaje. Vikend može biti srećan za uredjenje doma, sitnije kupovine ili radove po kući, ili da se vidite sa nekim dragim prijateljima koje dugo niste videli.



Lp vikend, Astro Luna


петак, 9. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -9.12.2022.


 Dan posle Punog Meseca. Sve pršti od loših vesti i osetljivosti kroz stare probleme. I Mesec i Venera u ranim jutarnjim časovima nose disbalans i emotivnu preosetljivost. Neki čudni snovi, ali i velike želje danas. Mnogo očekivanja. Medjutim, još uvek ne možemo da sve prepustimo da se samo od sebe desi. Potrebno je mnogo truda ovog meseca. 

Kvadrat izmedju Meseca i Jupitera od ranih jutarnjih časova donosi neki vid lenjosti ili da raspršimo energiju na pet strana sa sve površnom realizacijom. Step by step. I dalje postoje jako osetljivi aspekti kroz medije, komunikaciju, koncentraciju, posebno emotivna očekivanja. Neki vi nerazumevanja vlada svetom. Osetljiv dan za meteropate i osetljive osobe. 

Od 8:50am Mesec prelazi u svoj dom - znak Rak. Negde će nam prijati neka ušuškanost, dom, kućni poslovi, čišćenje i izbacivanje nepotrebnih stvari, ali možemo već ozbiljnije razmišljati o praznicima koje dolaze. Gledanje recepata, pokretanje kreativnih poslova. Raspoloženje oscilirajuće uz  veliku sentimentalnost i okrenutost prošlosti.

 

Sa jedne strane se može osećati nagli optimizam, vedrina, mogućnost kupovina. Medjutim, obratite pažnju na svoje emotivne izbore, procene jer mogu biti pogrešni. Isto važi i za izbor prijatelja ili poslovnog okruženja. Loš dan za prodaju imovine. Loš dan za uzimanje kredita i davanje novčanih pozajmica. Možete imati osećanje neke manipulacije u odnosu na druge. Danas ne treba ništa dokazivati, niti se trošiti kroz odnose sa osobama koje ne poznajete. Pokrenite više samopouzdanja, volje i ne nervirajte se oko onih koji nisu deo vašeg života!

Venera u znaku Strelca u kvadratu sa Jupiterom može doneti puno maštanja, ali i nesporazuma, ili nerealnosti u odnosu na druge. Sveže veze mogu biti u problemu. Neki vid lakog odustajanja moguć. Razočarenja i prevare. Preterano žrtvovanje ili nerealna očekivanja.

Opozicija izmedju Meseca i Merkura od 16:56 može doneti veoma problematične porodične odnose, posebno dogovore, kritike, sklonost povlačenju, lošim vestima ili da vas pozove neko koga ne želite da čujete( ko utiče na vaše uznemirenje i samopouzdanje). Osećanje nepravde u povećanju, ali i problem sa povezivanjem stvari. U porastu sklonost da sve lično doživljavamo i da iz toga izvlačimo poruke. Potrebno je malo smiriti um, emocije i pokušati rešiti stvari na jednostavnijem nivou. Danas je potrebno imati baš strpljenja kroz saobraćaj, jer ćete imati utisak da kasnite poprilično, ali i za bliske članove porodice!




Astro Luna


четвртак, 8. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -8.12.2022. - Pun Mesec u Blizancima

Četvrtak, 8.12.2022 od 5:09 po našem vremenu na snazi je Pun Mesec( Hladan Mesec ili Mesec dugih noći, Predbožićni Mesec)  kada će se Sunce i Mesec naći u opoziciji na 16 stepenu. Pun Mesec tačno pada u konjukciju sa retrogradnim Marsom pa donosi nekontrolisanje reakcije i emocije, ljutnju, brzopletost i veliku napetost. U porastu velika strast, ali ogromna razdražljivost, mnogi od vas mogu osetiti i jubomoru ili loša dela ili reči drugih. Veoma je važno da budete borbeniji, prodorniji i da jednostavno rečeno se izborite za sebe ili svoje najbliže. Retrogradni Mars je u sekstilu sa Rx Uranom pa može doneti da puno rizikujete, želite da probate nešto novo ili doživite neko iskustvo koje traži i neki vid adrenalina.

Ono što je jako važno da spomenem je Lunarna okultacija Marsa - okultno znači skriveno. Lunarna okultacija se dešava kada Mesec prodje ispred zvezde ili planete i sakrije se. Znači Mesec sakriva Mars u ovom slučaju. Ova vrlo retka lunacija na nebu moćiće da se vidi iz nekih delova Evrope, više sa područja Usa i Afrike. U podsvesnom smislu ova lunacija može individualno uticati na tajne, afere, velike emotivne i psihološke padove i da imamo velike izazove i lekcije. Ona može biti dobra za ambicije, liderske sposobnosti, ali je jako važno šta god da se dešava da pokažete hrabrost, iako Mesec i to Pun može doneti osećanje velikog nemira, napetosti posebno u saobraćaju, okruženju, porodici, ljubavi.

Posebno osobe koje imaju problema sa besom, destrukcijom i nekontrolom imaće neki vid opomene univerzuma da moraju da se promene. U porastu velika agresija i nasilje, jer i Sunce u vreme Punog Meseca pravi opoziciju sa retrogradnim Marsom pa može doneti terorističke napade, napade na važne ličnosti, zemljotrese, nesreće, tragične situacije i posebno porodična nasilja i nasilja usled mržnje, nacionalizma, šovinizma. Ovaj Pun Mesec nas uči da svoju energiju integrišemo ka zdravijem okruženju, navikama i da brojimo, brojimo i učimo. Osobe koje imaju psihološke probleme posebno se mogu suočavati sa velikim problemima, kao i osobe koje su sklone manipulaciji, izdaji, kriminalu. Priroda retrogradnog Marsa može uticati na kolektivne loše prilike, posebno u smislu budjenja, potresa i prirodnih katastrofa. Opozicija Sunce / retrogradni Mars može doneti i povećanje požara, napada, agresivnosti, nametanja sile i sl. U porastu ogovaranja i osvete.

Ova lunarna okultacija Marsa dešava se redje, ali samo u vreme Punog Meseca i retrogradnog Marsa.  Mars će biti najbliži Zemlji i sijaće cele noći. Ukoliko budete želeli da napravite fotografije ove crvene planete sada imate priliku.

Uloga i poruka neba biće da vam Mars otvori slabe tačke i da se suočite i pomirite sa njima, tjs da poradite na njima. Pun Mesec može veoma dramatično delovati na Ovnove, Blizance, Rakove, Lavove, Strelčeve i Ribe. Vreme Punog Meseca zbog hiperaktivnosti fizičke energije može biti dobro za sportska takmičenja, vežbanje i intezivnije fizičke odnose u ljubavi, masaza ili čišćenja doma. Samo nadjite način da ispraznite energiju, jer u suprotnom ovaj jak uticaj može delovati na podsvest, raspoloženje i kompletnu ličnu stranu. Iako vreme od 11:40-18h može doneti stabilnost i istrajnost, Pun Mesec će biti u kvadratu sa Neptunom pa može izazivati jak umor, depresiju, brigu, pospanost i sl.

Pun Mesec sa okultacijom R Marsa  donosi i poruku kako vaš ratnik u sebi utiče na ljude oko vas. Pun Mesec nosi i mogućnost da ne možemo izdržati pritiske, i nosi da moramo pokazati na neki način snagu koju posedujemo u sebi. Zbog sjajne zvezde Rigel definitivno ovaj Full Moon ima poseban sjaj i značaj sve do Mladog Meseca 23.12 kada je posebno dobro vreme za regeneraciju, meditaciju, pisanje, šišanje,i pripremu nekih ciljeva koje možete ostaviti za naredni period. Pun Mesec je odličan za izbacivanje tečnosti, ali i oslobadjanje od pritisaka od ranije. Disanje će biti veoma značajno za ovaj Pun Mesec, kao i kontrola u svemu. Pazite na reči. Može biti velikih medijskih provokacija, ali i hapšenja i pokušaja skrivenih opasnih namera, što smo mogli pratiti u vestima ovih dana.

U vreme Punog Meseca imamo i snažnu konjukciju sa R Marsom koja može pojačati emotivne povrede i impulsivnost, ali svadje sa okruženjem, rodjacima i veliki emotivni bes. Veoma je važno izbegavati nestrpljenje, eksplozivnost i dramatiku! U porastu opekotine i povrede. Porast nepristojnih ponuda, kao i mentalno pritisaka i skrivenih loših poruka može biti pojačan. Ovaj aspekt nosi poruku da treba izbegavati rizike, a svoju energiju treba usmeriti na rad, fizičke aktivnosti i vežbe opuštanja. Popodnevni časovi mogu nositi preosetljivost i senzibilnost zbog kvadrature sa Neptunom koje posebno neće prijati meteropatama, ali nekakvu uspavanost. Ipak trigon sa planetom Saturnom može danas i doneti važne poruke neba i mogućnost da pokažete odgovornost i zrelost i pod iskušenjima. 




Srećno - Astro Luna




среда, 7. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -7.12.2022.

 

Dan pred vrlo intezivan Pun Mesec. Novinski stupci prepuni loših vesti, ali i nekog vida medijske blokade. Potpuno me to nije iznenadilo, jer Full Moon uz konjukciju sa intezivnim retrogradnim Marsom nosi upravo probleme tog tipa. Duže vremena možemo pročitati za vršačko nasilje, ozbiljne psihološke probleme mladih, nesreće u saobraćaju, a da ne govorimo o kolektivnim stvarima. Kao da više ništa ne može da nas iznenadi, ali zapravo nas iznova iznenadi da pomislimo da ne živimo u zemlji u kojoj živimo ili smo naviknuti još na duge tragove davne prošlosti kada je sve bilo drugačije. I jeste. 

Uticaj Full Moona može se uvek osetiti dan, dva ranije i kasnije. Danas aspekti Meseca bez ijedne planete. To negde znači da primarno nije najbolje vreme za neke veće odluke, aktivnosti uz svu ovu energiju koja traži posebnu pažnju na rečima, koja nosi uzburkane misli, a uz uticaj Merkura u znaku Jarca i mnogo dublje proživanje onog što je bilo sa onim što se dešava. Mesec je u Blizancima i nosi puno priče, telefoniranja, vožnje, čitanja, pisanja, pozitivne radoznalosti, ali se nemojte iznenaditi da vas vrati u neko prošlo vreme ili natera da obnovite od ovog perioda tamo gde ste stali.

Danas na snazi:  Venera će biti u polusekstilu sa Plutonom i može se javiti jaka zaljubljenost ili osećanje da ono što vam se dešava na ljubavnom planu je posebno i ostavlja jak utisak na vas. Mnoge ljubavi na ovom nivou mogu biti dublje i jače, medjutim ovaj aspekt može doneti i opsesivne ljubavne veze ili karmičke susrete. Negde s obzirom na okolnosti i vesti koje čitamo treba izbegavati posebno na početku nekog odnosa i previše savršeno i previše opsesivno, to negde vodi ozbiljnoj destrukciji. Ali ovaj aspekt nosi snažne emocije i sigurna sam da ste osetili često po odkucajima srca da će se nešto bitno desiti. E to je ovaj aspekt, jaki susreti, ali neki vid regeneracije sebe. Da li znate šta znači brinuti o sebi? - Pa brinuti pre svega o svom zdravlju. Venera - ne samo estetski i spolja već Pluton i dublje, podsvesnije, intimnije. Za one koji imaju neke dileme u glavi, ovaj aspekt može doneti da saznaju istinu i da sami odluče u kom pravcu žele da idu dalje. Ovaj aspekt može uticati i na novac, poklone ili nešto materijalno lepo, ali često donosi i prethodni trud. Neka karma će se danas malko šetati i doneti poruku " Svakom po zasluzi"..

Danas je na snazi nam je i inkonjukcija izmedju Sunca i Rx Urana koja će biti aktivna do petka i može doneti neopuštenost, nagomilavanje nervoze iz prethodnog perioda, nesigurnost u važnim ličnim stvarima, ali i buntovnost. Ukoliko ste prolazili kroz neki dosadniji period, može se ipak desiti kroz ovaj aspekt da pokrenete više zabave, putovanja i druženja. Ipak, trudite se da pokrenete neku veru i viziju, a opet da se potrudite da svojim znanjem, trudom i većom upornošću menjate stvari. Ništa zapravo neće padati lako.




Srećno - Astro Luna


уторак, 6. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -6.12.2022.


 Mesec u znaku Bika do 21:50 kada prelazi u znak Blizance pa je pred nama dinamična energija, prepuna vesti, okrenutosti društvenom životu, medijima, društvenim mrežama, rodjacima i ipak nekoj akciji.. Iako Mesec do 7:30am može doneti umor, usamljenost, osećanje blokade i napora, relativno ćemo ovog dana imati stabilne aspekte Meseca sa Neptunom, Plutonom i Jupiterom, pa sve što budete radili može nositi odličnu viziju, prodornost i neka sreća može potpomoći završetku obaveza. Emocije veoma intezivne na početku nedelje. 

 Kvadrat izmedju Merkura i Jupitera od 8;06am nosi  i osećanje loše koncentracije, razdora izmedju želja i trenutnih mogućnosti, loše procene, preveliko davanje i mentalno trošenje.Mogu postojati velike nade u nešto novo. Bitno je da se skocentrišete na ono što vam je važno i da izbegavate detaljisanje, kao i čuvajte se grešaka u stvarima koje dobro poznajete. Bilo bi jako dobro da ovog dana ne obećavate više nego što možete, jer može doći do mentalnog opterećenja usled odredjenih rokova. Preporuka univerzuma je ne podcenjivati sebe! Vreme do 16h može doneti ili osećanje rutine, dosade, naglih promena raspoloženja, loše organizacije ili da radite nešto u čemu ne uživate. Mogu vam misli lutati na više strana ili možete započinjati nekoliko stvari odjednom, ali da sve ostane polovično. Vrlo je važno ići korak po korak, ali ako pak vidite da stvari ne idu najbolje po vas, bolje je ostaviti za naredni dan kada budete imali bolju energiju. 

Mesec će u popodnevnim časovima kroz trigon sa Plutonom doneti mogućnost da imate mogućnost da nešto rešite što vam stoji kao opterećenje( novac, bitna obaveza, sastanak, pregled), ali i sekstil sa planetom Jupiter od 20h može doneti ipak vreme blagostanja, srećnih okolnosti i boljeg raspoloženja. 

Merkur menja znak i ulazi u kardinalan, ženski znak Jarac od 23:09( prva senka 12.12.-29.12., retrogradni hod do 18.01. i druga senka do 6.02.).  Merkur će boraviti u znaku Jarca do 11.02.. a nosi ozbiljnije misli, odgovornost, pesimizam,ali ipak nešto bolju organizaciju i upornost. On mnoge od vas može naterati da se disciplinujete i budete čvršći u stavovima! Ovo može biti vreme podsećanja, obnove, ali i veće realnosti i dubljeg razmišljanja o prošlosti. Kontakti sa osobama iz prošlosti, pokretanja nečeg što je stajalo dugo, osećanje veće zrelosti ili osećanje puno planiranja biće veoma izraženo. Ipak, Merkur se ne oseća najbolje u znaku Jarca jer može izazivati tugu, opterećenje, depresivnost ili zahtevnost i samokritičnost. 



Srećno - Astro Luna



недеља, 4. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -5.12.2022.


 Nova nedelja je pred nama, sa izazovnim Punim Mesecom 8.12., ali prelaskom Merkura i Venere u znak Jarac. Negde ćemo morati da napravimo bolju kontrolu i organizaciju u naš život, ali da se uozbiljimo da završimo godinu sa što manje opterećenja( to je preporuka). Nedelja koja je pred nama svakako nosi i preterano materijalno, mentalno i emotivno trošenje, kao i vrlo nepromišljene reči, reakcije, znate ono po principu" u pogrešno vreme na pogrešnom mestu" pa svakako treba ući u ovu nedelju sa pokretanjem novih ideja, kreativnošću, boljim razumevanjem svojih potreba, ali i drugih, i nekom bazom pravljenja opšteg kompromisa. 

Nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Bika, pa potreba za sigurnošću, emocijama, maštanjem, hedonizmom, kupovinama i trošenjem novca mogu biti u prvom planu. Uticaj Venere u znaku Strelca  u kvadratu sa Neptunom koji je krenuo direktno može doneti mnogo idealizma, ali i prilične konfuzije. Negde se moramo malkice vratiti u realnost i pokušati danas biti objektivni. Razočarenja, loše procene, osećanje manje podrške od strane drugih mogu biti povećani i danas. 

Danas Mesec može da nam pokrene  i potrebu za hranom i slatkišima, jer konjukcija sa Rx Uranom može nositi i neki pad šećera/ pritiska ili pojačan hromonski stres usled obaveza ili emotivnih dešavanja. Danas je jako pozitivan dan da budete kreativni u stvarima koje volite i koji vam idu, i da izaberete vreme kako ćete se opustiti kroz neki talenat ili hobi. Bilo bi dobro ako možete da ne lenčarite, jer ćete imati onda puno samoanaliza i osećanja nekakve psihološke slabosti. Ako možete oslonite se na sebe, jer pomoć drugih neće doći u vreme koje vi želite. Imamo danas i kontakt Meseca i Severnog čvora koji može doneti da imamo potrebu da bacimo sve što nas je povredilo ili unazadilo prethodnih dana/ meseca i da okrenemo novi list. 

Može biti dobro vreme da nešto novo pokrenete ili skupite hrabrost da se suočite sa nečim što vas je zabolelo. Neki čudan optimizam pomešan sa pojačanim unutrašnjim tenzijama, sa oscilacijama izmedju zaboravnosti i ambicija. 

Iako smo u nedelji koja može doneti velika suočavanja, početak nedelje može nositi neku naglu sreću koju vi sami možete pokrenuti svojim radom i trudom. 

Emocije jesu ranjivije, ali kod onih koji imaju stabilan odnos, hrana, uživanje i maženje može doneti lepu povezanost, dok kod onih koji prolaze težak period, bolje vreme da odleže, stave tačku i krenu napred. 

Mislite danas malo više o sebi. Danas možete iznenaditi sebe koliko možete. Neće vam trebati pohvale. Pohvalite sami sebe. Idealno vreme da kupite kućnog ljubimca ili nešto što vam može doneti snagu i naglu sreću.



Lp početak nedelje, Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski