субота, 17. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 17/18.06.2023


 Vikend koji je pred nama je više nego interesantan, jer u subotu Saturn planeta karme kreće unazad sa 7 stepena znaka Riba u kome će biti do 4.11. Retrogradnost donosi povoljno vreme da se neke stvari koje su stajale završe i realizuju, posebno ako su vam stvarale neki vid unutrašnjeg " mučenja" brige ili veće odgovornosti.Ako vaša dela nisu bila fer, Saturn vam može doneti lekcije da nešto naučite i popravite. 

Saturn je retrogradan na svakih 12 meseci i obuhvata 6-7 stepeni Zodijaka.Retrogradni Saturn je dupla karma, sredjivanje, obnavljanje, ponovno učenje, podsećanje, ali pomeranje energije na pravo mesto, znate kako mi astrolozi znamo da kažemo: Nije sad pravo vreme, e to je upravo ovaj položaj. U vreme retrogradnosti Saturna prošlost, sadašnjost i budućnost se spajaju u jedno.Ako ste činili dobro, dobićete i više nego očekujete, ako niste, moraćete da idete kroz neki vid izazova, da naučite.

Retrogradni Saturn se uvek odnosi na dogadjaje u našoj prošlosti, koliko smo učinili, šta smo uradili, a može aktivirati i: karmičke odnose, ponovne susrete ili veću odgovornost u stvarima u kojima smo zapravo najranjiviji.... Kod nekih ovaj uticaj može doneti strahove, unutrašnje krize ili psihološki pritisak, ali ako to osetite dajte sebi vremena da vas Saturn povede u novom pravcu. Nemojte odmah odustajati ili tražiti krivce. Saturn zna da aktivira i stidljivost, tugu, ograničenja i izolaciju, ali neke drastično važne lične dogadjaje. Produktivnost, strpljenje, konkretni ciljevi i veća odgovornost jeste poruka ovog retrogradnog Saturna. Emotivno on nas uči da moramo kontrolisati reakcije i biti veći prijatelji sami. 

Ovaj retrogradni Saturn je pozitivan jer se susreće sa Jupiterom u ponedeljak i može da vam pokrene jako uspešan start, pokretanje nečeg što je za vas značajno ili da posle dužeg vremena osetite bolju poslovnu motivaciju i odgovornost da pokrenete nešto veće. 

Saturn će se nalaziti u retrogradnosti u blizine zvezde Gamma Aquarii Sadachbia koja nosi značenje otkrivanje tajni, ali nalaženje izgubljenog. Može biti dobar za kolektivne dogadjaje čovečanstva. 


Šta imamo još značajno kroz subotu 17.06? Mesec će boraviti u znaku Blizanaca u sekstilu sa Marsom i može pojačavati energiju, druženja, putovanja, pokret, zabave, društvene dogadjaje i može vam doneti emotivnu hrabrost i strast u svemu što radite. Merkur i Venera će se susresti i doneti dan koji može doneit poklone, komplimente, jake susrete, krakotrajna putovanja, manju zaradu i dosta korisne priče. 

Nedelja - 18.06.2023.

Mlad Mesec na 26 stepenu u znaku Blizanaca, Sunce u konjukciji sa Mesecom je lunarna faza odlična za nov početak. Medjutim ovaj Mlad Mesec ima kvadrat sa planetom Neptun pa može doneti pojačane obmane, razočarenje, laži, podvale, manipulacije, ogovaranja i nameštanja. Možete osećati da imate slabiju volju, da ste konfuzni ili da se ne osećate u potpunosti kompletnim. Kolektivni dogadjaji mogu uneti nemir, nervozu, maglu u glavi. Pojava poplava i zemljotresa pojačana. Nesigurnost, strahovi, nesanice, emotivni problemi, razmišljanja o smti, izvinjavanja bez potrebe, griža savesti i opravdanja mogu biti u prvom planu.Idealizacija ljudi koje ne poznajete dovoljno. U porastu strah od bolesti, smrti, ako i hipohondrija, stanje panike ili napetosti.Povremene jake oscilacije tuge. Posebno ovaj Mlad Mesec može biti veoma osetljiv zavisnicima, ali osobama koje prolaze kroz neki težak period.U povećanju depresija ili osećanje nerazumevanja od strane drugih. 

Posebno obratite pažnju jer lični odnosi mogu biti bazirani na koristoljubivosti, obmanama. Pripazite kome se poveravate i kome možete verovati, jer neke tajne mogu izaći na površinu. Molitve, duhovni rad i pomaganje drugima može biti pozitivan način borbe protiv ovih aspekata ili neki vid mira u sebi i kreativnog rada. 

Zanimljivo je, da se Mlad Mesec poravnjava sa asteroidom Juno koji predstavlja i porodično nasilje, ali neočekivane psihološke apizode, ranjavanja i borbu. U ovo vreme posebno treba pripaziti na reproduktivne organe, emocije, hormone, ali Mlad Mesec može biti povoljno vreme za trudnoću posebno kod pripadnika treće dekade Vage, Blizanaca i Vodolije. Asterioid Juno povezan je sa mističnim, ali emotivnim. Zato telepatija i neobična povezanost sa sličnim sebi mogu biti povećani.U porastu mogu biti emotivna razočarenja, prevare, slatkorečivost, obećanja koja nikad neće biti ispunjena. ali i osetljivost kroz poslovne ciljeve. Mogući čudni snovi povezani sa onim što ste doživeli karmički.

U porastu opasnost od sekti i i dalje opasnosti od opasnih umova. U porastu samoubistva i davljenja, kao i trovanja. 


Ipak, ovaj Mlad Mesec u vedrom i pozitivnom znaku Blizanaca može da pokrene puno aktivnosti, dešavanja, ali i nesporazuma. Može biti dosta akcije. Pripazite na emocije, a u posebnom osetljivom periodu mogu biti Device, Strelčevi, Ribe i Blizanci. Ovo je jako dobro vreme za ples, muziku, koncerte, hobije, odmor. Na sve ove aspekte šarm, društveni život, smeh i opuštenost mogu promeniti smer. 

Mlad Mesec biće u blizini zvezde Al Heka koja donosi opasnost od nasilja i pojave terorizma. Posebno u porastu novčane prevare. Ovo može biti odlično vreme za učenje, pisanje, putovanja i sredjivanje odnosa u okruženju, dok ovaj Mlad Mesec pojačava karmičke veze i opasnost od bračnih kriza. 

Od 13h Mesec prelazi u znak Rak, u svoj dom. Nedelja može doneti i energiju doma, porodice, sklonost osećanju sigurnosti kroz dom, kućne poslove ili kontakte sa ljudima koje volite. 

Srećno - Astro Luna





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski