уторак, 20. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 20


 Mesec u Raku kroz ceo dan. Mesec je u svom domu i duboko priželjkuje sigurnost i harmoniju porodice.  Sunce u kvadratusa Neptunom od nedelje pojačava neku čudnu apatičnost, lenjost pomešanu sa naglim promenama raspoloženja. Leto samo što nije stiglo zvanično, a toplo vreme odobrava energiju i upijanje vitamina d da se i ova voda povuče i da krenu stvari nabolje. Neka čudna nostalgija pomešana sa strahovima, pa naglom euforijom može se osećati u toku ovog dana. 

Od ranih jutarnjih časova Mesec i Uran u sekstilu ipak mogu doneti potrebu za nekom promenom, jaku inticiju i predosećaj u kom smeru danas treba da idete. Kroz veći deo dana romantičan aspekt Meseca i Neptuna donosi jaku telepatiju, potrebu za bliskošću, jakim emocijama koje će upijati svaki delić ovog dana. Danas može biti povoljan dan za kreativne poslove, porodična okupljanja, kontakt sa dragim ljudima, i malo se možemo opustiti uz opušteniju atmosferu u popodnevnim satima. 

Karmički susreti mogu biti povoljni. U povećanju jaka potreba za kupovinom i trošenjem novca, a pojačan apetit može biti vezan za neku neobjašnjivu čudnu unutrašnju stranu našeg bića. Muzika, hobiji, odabran krg ljudi, plaćanje računa, čiišćenje doma ili kuvanje danas može podići energiju.

Kraj dana nosi veoma nepovoljna opozicija Meseca i Plutona koja nosi eksplozivnu energiju, povrede, destrukciju, ljutnju. Na kolektivnom nivou ponovo neki politički pritisci i provokacije. Danas zbog dobre pozicije tranzitnog Merkura prema Marsu, Veneri, Hironu i Lilitu može biti povoljno vreme za polaganje vožnje, kraća putovanja, davanje ispita ili pripremu prijemnih ispita, kontakte sa komšijama, trgovinu. Pozitivno vreme za plodnost i planiranje trudnoće, kao i lekarske preglede. Ipak, na emotivnom nivou neko neobično stanje tuge, pa sreće. Puno poziva, novosti, mentalni rad danas na nivou.Iako dan donosi veće ambicije može biti rivaliteta ili nekog pojačanog stresa. 

U porastu problemi sa kičmom, vidom, holesterolom, ali emocije se mogu penositi na stomak i želudac.

Srećno - Astro Luna

Nedeljni pregled ove nedelje možete pročitati na mom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-19-25-06/

Na današnji 20.06.1967. rodjena je australijska glumica i Oskarovka –Nicole Kidman.Nicol je rodjena na poslednjem stepenu znaka Blizanaca sa podznakom u fatalnom i seksipilnom znaku Škorpije.Uticaj Jupitera u lavu u blizini Mc, ali i Venere u lavu donosi joj siguran uspeh, prepoznatljivost, dominaciju koju će ova dama imati još puno godina i sigurno dobijanje još prestižnih nagrada, zbog toga je i smatraju najmoćnijom glumicom 20 veka.. Nešto lošija pozicija Meseca u strelcu u kvadratu sa njenim Plutonom i Uranom donela je dosta problema na emotivnom nivou u prošlosti( brak sa Tomom Kruzom), ali i poteškoće da postane majka, kao i veliki pritisak i stres posla koji je uticao na nedostatak optimizma.Venera u lavu u kvadratu sa Neptunom u direktnoj vezi sa prvim brakom je delovala kao čarolija i ideal, koji se završio razočarenjem..Dosta poteškoća može imati i sa usvojenom decom iz prethodnog braka.Nicole je poslovno veoma odgovorna i često prolazi kroz jako teška „ iskušenja“ da bi perfektno nešto odigrala.Poslovno sam šarm, zavodljivost i izuzetan smisao za glumu joj je pomogao da ide napred.Veliki je borac protiv nepravde, diplomata, iako često Škorpionsko mora da pokaže „ zube“ jer je ljudi često i podcenjuju na osnovu spoljnog izgleda.Trenutno deluje veoma srećno i pronašla je mir sa muzičarem Kitom Urbanom.Veoma je osećajna, sve proživljava veoma duboko, uvek ima dozu testa kroz prijatelje, ali je podjednako sklona da se menja, transformiše, i stalno regeneriše i bude nova.Iako je zainteresovana za politiku, humanitarne aktivnosti, često na tom planu može imati dosta nesporazuma i kritika.Teže podnosi kritike od strane javnosti, jer joj je veoma važno da ostavi utisak.Veliki je esteta, a u dubini duše i veoma ranjiva.Zdrastveno često može imati problema sa kožom i jačim migrenama i ne bi trebalo da preteruje sa estetskim korekcijama i operacijama.Zna da bude i veoma svoja, buntovna, tvrdoglava, ali sklona da dosta dobro sakrije svoj privatni život.Veoma je muzikalna.
20.06.1949 rodjen je američki pevač, tekstopisac i glumac –Lionel Richie u znaku Blizanaca sa Mesecom u znaku Ovna.Smatra se medju svetskim umetnicima svih vremena sa prodatih 100 miliona ploča.
20.06.1952. rodjen je sjajan američki glumac poznat po komedijama, dobitnik Zlatnog globusa –John Goodman sa Suncem i Mesecom u blizancima.
20.06.1960 osnovana je Republika Senegal u znaku Blizanaca sa podznakom u Ribama i plodnim Mesecom u Biku.20.06.1743 osnovan je Oman država na jugozapadu Azije u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici i Mesecom u Blizancima.
20.06.1958. U Beogradu rodjen je filmski i pozorišni glumac-Svetozar Cvetković u vreme Punog Meseca( baš mu je rodjendan i u vreme Punog Meseca kada kao i u momentu rodjenja Mesec pravi opoziciju sa Suncem na poslednjim stepenima).Ovaj sjajan glumac poznat po ulogama“ Ni na nebu ni na zemlji, Budjenje iz mrtvih, Srećna Nova 49“) ima opoziciju Merkura u blizancima sa Saturnom u strelcu kao i kvadraturu sa Neptunom i Jupiterom što ukazuje da najbolje i igra ljude koji prolaze teška iskušenja, usamljenost, kontradiktornost.Često je i sam u problemu izmedju snova i stvarnosti.Fizički je jak iako dosta daje sceni i filmu, veoma duboko preživljava poslovne i emotivne situacije.Nekako mu život deluje pun izazova pa u ovom periodu i sam mogao da prolazi velika iskušenja, poslovne napore ali i kasnija rasterećenja.

Све реакције

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski