среда, 21. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 21


 5 minuta posle ponoći Mesec ulazi u znak Lav. Mesec se pridružuje Marsu i Veneri dajući svetlo, dušu, srčanost, toplinu, velikodušnost, samopouzdanje i bolji elan. Mesec će boraviti u sunčevom znaku Lava do petka. Danas nam želje mogu biti mnogo veće od realnih mogućnosti, ali letnja energija može da nas vuče na hiljadu strana. Ipak, osećaćemo da imaju planove, da dolazi zvanično leto i da nekako osećamo drugačiju energiju. 


Zvaničan početak leta u 15:51. Prvi dan zime na južnoj hemisferi.Ovo je najduži dan u godini, nazvan i kao letnja dugodnevnica. Karta početka leta ukazuje na posebno veliki intezitet emotivnih dešavanja, koja mogu biti dramatičnija. U povećanju veći finansijski troškovi i neumerenost, ali potreba za zabavom i putovanjima. Može biti puno proslava i društvenih dešavanja. Trigon Sunca i R Saturna može smiriti kišne prolećne prilike, ali i nositi da ovog leta može biti pojave naglih visokih temperatura, ali i povećanja zemjotresa, vulkana i maglovitih dana. Ovo leto nosi veoma značajne kolektivne dogadjaje, ali dramatične političke prilike.


Sunce ulazi u znak Rak u 16:59. Rakovima ova solarna godina može doneti jako puno putovanja, sreću preko pozicije stranaca, obrazovanja, velike poslovne želje, velike ambicije. Rakovi će u ovoj solarnoj godini mnogo tražiti, ali puno ulagati. Mogu imati visoke finansijske troškove, ali ne treba da brinu jer mogu imati mogućnost da dobro zaradjuju. Mogu imati osetljivost kroz saobraćaj.Problemi sa kilažom, hormonima, vidom i srcem mogu im biti neki vid opomene da menjaju navike. S obzirom da je Rak porodičan znak, jako će i m prijati dom, mir, kreativni poslovi u domu, ali mogu računati na završetak nečega što su dugo želeli. Trebaće im mnogo strpljenja za druge, a često mogu biti neočekivano napadnuti ili skloni da se razočaraju u druge. Biće raspoloženi za istraživanja. Mogu imati dosta kriza u braku. Slobodni Rakovi svoju ljubav mogu naći daleko od mesta i zemlje rodjenja. Oldična godina za potomstvo. 

Više i detaljnije možete prčitati na mom sajtu u godišnjem horoskopu za znak Rak: https://astroluna.rs/godisnji-horoskop/rak-godisnji-horoskop/


Merkur u znaku Blizanaca i Mars će se danas susresti i doneti intezivne misli, brzinu, lakše učenje i povezivanje stvari, strast u govoru, dobro vreme za javne nastupe, ispite, putovanja, ali osećaće se izvesna hrabrost u govoru. 

Kvadrat Meseca i Jupitera može doneti od 18h neumerenost, veliko emotivno trošenje, preterivanje u svemu, kao i osetljivost kroz moral, zakon i emotivne odnose. 

Srećno - Astro Luna


21 Jun –Svetski dan Muzike
21.06.1985., Ny, 2:35am rodjena je američka pevačica –Lana de Ray( pravo ime Elizabeth Grant, zanimljivo je da je njeno scensko ime kombinacija imena pokojne holivudske glumice Lane Turner i fordovog tipa automobila Del Raj).Lana je rodjena ne poslednjem stepenu znaka Blizanaca na 13 stepenu znaka Bika sa Venerom u biku i Severnim čvorom na samom ascedentu koja joj daje lepotu, čulnost, senzitivnost, praktičnu prirodu, ali da je veliki esteta, hedonista i okrenuta emocijama.Venera u biku donosi i prirodan talenat za muziku.Venera je u opoziciji sa Saturnom u škorpiji pa Lana često može prolaziti kroz teške lične, ali i emotivne periode.Podznak Bik joj ipak donosi i trezvenu, realnu, ali krajnje plodnu prirodu.Stelijum planeta u 3 polju još dodaje kreativnoj prirodi i smislu za muziku, ali talentu za pisanje( Sunce, Mars i Merkur u raku pojačava mentalnu osećajnost, subjektivnost, donosi da je Lana izuzetno osetljiva što često prenosi na svoje tekstove).

Mesec u lavu povećava velikodušnost, dominatnu prirodu, da joj prija da bude u centru pažnje, da je veoma povezana sa svojom porodicom, da voli komfor, udobnost, iako povremeno može imati udaljene odnose sa ocem.Ona je ćerka milionera Roba Granta.Mesec u kvadraturi sa Plutonom donosi da je veoma privlačna, ali sklona prirodi koja je povredjena, koja se budi i koja je u stalnom izazovu.Često može prolaziti i veoma kontradiktorne faze, ali je dobro što sve što lično doživljava i prenosi na svoje pesme.Jupiter u vodoliji u 10 donosi da će uvek biti originalna, svoja, nezavisna, nikad neće ići za „ muzikom koja je u trendu“, već često stvarati svoju muziku na osnovu svojih vizija iako to može da joj donese blokade od muzičkih kuća i blokade na polju karijere.Lana je osoba koja se dosta daje drugima ,iako na prvi pogled može delovati i prepotetno.

Merkur u raku u trigonu sa njenim Saturnom u škorpiji traži ipak vreme da nešto napiše, pokrene i uradi- .Lana će često imati velike porodične, posebno emotivne izazove.Ona je duša koja kad voli može da se raspadne od toliko emocija.Za nju je bolje da ima nekonvencione emotivne odnose, nego brak.Svoju pravu ljubav može pronaći kasnije, kao nekog koga poznaje ceo život.
21.06.1982 rodjen je princ William-vojvoda od Kembridža, najstariji sin princeze Di i kralja Čarlsa u znaku Raka sa podznakom na 27 stepenu Strelca, baš u vreme Mladog Meseca kada su Sunce na 0 stepenu i Mesec na 4 stepenu prelazi preko descedenta.

Mesec u raku donosi nežnu i požrtvovanu majku, ali jaku vezu deteta sa pokojnom princezom.Mesec u raku nosi i da princ William tek sada kada ima svoju porodicu može reći da je kompletan.Iako obožava decu, posebno može biti vezan za svoju ćerku koja može naslediti osobine njegove voljene majke Di.Princ William ima Veneru na zvezdi Algol u opoziciji sa Uranom što donosi da će često malo i kršiti neka pravila porodice, ali da mu porodica često može predstavljati i mali pritisak.Stelijum planeta u Vagi( Mars, Saturn i Pluton kao i Jupiter nultoj tački Škorpije na tački Mc( kraljevski položaj, odlična reputacija), donose visoke moralne vrednosti, religioznost, diplomatičnost i da će William imati posebno dosta uspeha u inostranstvu.Mesec u raku u kvadratu sa Marsom donosi da je veoma teško podneo gubitak majke, dok trigon sa Jupiterom, kao i Sunca sa Jupiterom jako srećne profesionalne okolnosti i voljenost od strane naroda.On je izuzetno senzitivan, ali je s godinama naučio da bude jači i otporniji.Veoma je vezan za svoju suprugu i porodicu, a zbog Neptuna u 12 sklon stalnom maštanju, sanjanju, prirodi i običnim stvarima.
21.06.1973. rodjena je američka glumica Juliette Lewis na poslednjem stepenu znaka Blizanaca i podznakom u znaku Blizanaca kao i senzitivnim Mesecom u ribama.





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski