уторак, 30. мај 2023.

Dnevna doza Lune - Maj 30

 

Živimo u potpunom haosu gledajući vesti iz dana u dan kada ne možemo da verujemo šta se to dešava oko nas. Verujem da ne možete da budete imuni kad gledate toliku nepravdu, prenemaganje i toliku zataškanu istinu koja isplivava u potpunosti. Takav je bio i jučerašnji dan, jer političke prilike kako sam i pisala uopšte nisu prijatni i zagrejani su do maksimuma. Gledajući horoskop takozvane lažne države Kosovo primećujem potpunu kulminaciju sukoba baš ove nedelje u vreme Punog Meseca, kao i dodatnih provokacija krajem sledećeg meseca, medjutim Juli mesec može biti izuzetno neprijatan, izuzetno, možda i iz razloga da ćemo videti šta je to zapravo bilo sakriveno godinama, a toga smo se pribojavali i to posebno u periodu od 13.07.-15.08., dodatnih novih sukoba od 17.01.2024. a izuzetne prekretnice najave potpunog čišćenja srpskog stanovništva od 30.04.2024.( ukoliko se do tad neke stvari ne promene na polju političkih dešavanja na relaciji Rusija - Usa, ali i srpske vlade).

Zanimljivo je da neka obećanja doneta skriveno jos 1994, mogu imati pravu sliku i priču generalnog problema statusa srpskog stanovnistva i ukradene teritorije i dodele nove države. Da se radilo o nekoj drugoj državi, sve bi bilo drugačije. Ali nama ostaje da patimo gledajući vesti koje se menjaju iz dana u dan. Kvadrat Sunca i Saturna od nedelje posebno pojačava karmička opterećenja na teritoriji Kosova i donosi veliku ranjivost na ovom području.



Šta imamo danas?

Mesec u znaku Vage kroz ceo dan. Dispozitor Venera na 23 stepenu znaka Raka pojačava potrebu za ljubavlju, emotivnim pitanjima, potrebama za mnogo većom sigurnošću nego obično. Pitanje političkih pitanja i dešavanja može izazivati i danas veliku kolektivnu nesigurnost i ranjivost. Ipak Mesec u jakom sekstilu sa Marsom iz znaka Lava na 5 stepenu može pojačavati hrabrost, jaku volju, intezivne emocije, i period ipak kolektivnog sjedinjenja. Na individualnom nivou utorak kao dan Marsa može danas aktivirati jače emocije i susrete, ali potrebu za sjedinjevanjem, harmonijom, domom i porodicom, ali potvrdom i ličnoj vrednosti. Veoma će danas biti važne pohvale, komplimenti, ali fizičke aktivnosti mogu prijati duhu. Tranzitni Jupiter u opoziciji sa Južnim čvorom ali kvadratu sa Marsom i dalje pojačavaju tenzije, rivalitet, probleme na visokom položaju i osetljivost zaštite medjunarodnih organizacija.



Danas može biti povoljan dan za marketing, pisanje, kraća putovanja i javne nastupe, ali estetika i malo uvodjenje ličnog hedonizma može da vas udalji od negativnih vesti. 

Danas je povoljan dan za putovanja, kontakt sa vodom, kreativne sposobnosti ili stvaranje i pokretanje novih ideja. Dobro vreme za unapredjenja ili zaposlenje. Nagla promena planova, povećani finansijski troškovi( Škorpije, Lavovi, Vodolije i Bikovi), kao i osetljivost kroz uredjaje( Jarčevi, Lavovi i Ribe), Fortuna tačka sreće u kvadratu sa karmičkom planetom Saturn smanjuje optimizam, ali donosi dan kada uz podršku i priču sa najbližima, okrenutost poslu možemo malo smiriti emocije. 

Pred Pun Mesec koji je na snazi u nedelju 4.06 može biti u povećanju čudnih, ali jakih snova koji mogu biti i neka slika nečeg preživljenog iz prošlosti. U povećanju sukobi oko finansija, porodične podele i ljubomore.

Ipak trigon Sunca i Meseca mogu doneti ipak dan nekog balansa, smirenja i dan kada je dobro oprostiti ili napraviti neki kompromis. Na polju emocija danas bi trebalo izbegavati nestrpljenje i isključivost jer to može voditi i naglim prekidima( Strelčevi, Lavovi, Ovnovi i Device). Porast poplava i dalje pojačan. 

Opozicija Meseca i Hirona u kasnim popodnevnim časovima mogu doneti nagle promene raspoloženja ili osetljivost kroz okruženje, ali i prolazna nezadovoljstva. Dan osetljivosti za kardiovaskularne bolesnike. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 30.05.1951 u Sarajevu rodjen je legenda ex ju scene, Zdravko Čolić.Poznatiji kao Čola rodjen je u znaku Blizanaca( Sunce i Mars u blizancima u sedmom polju) koji ukazuju na izuzetnu mladolikost, vitalnost, interesantan karakter, svestranost i talenat za muziku sa podznakom u vrlo dubokom znaku Škorpije koji ističe da Čola ipak privatni život drži podalje od scene, ali da je izuzetno emotivan.Nemirni ali krajnje produktivni Merkur u biku na descedentu donosi mu sjajnu harizmu i popularnost i u zrelijim godinama.Zbog loše pozicije Neptuna i Meseca Čola je mogao idealizujući ostajati bez prijatelja, ali zbog tople Venere u raku uvek će privlačiti dobre ljude.Mesec u konjukciji sa Jupiterom kroz znak ovan ističe sportski duh, ali energičnost i sentimentalnost, jaku vezu sa decom( ima velikih mogućnosti da neka od njegovih ćerki ipak krene njegovim stopama), ali veliku omiljenost kod žena( tome može zahvaliti i uticaju njegove Venere u 9 polju( da je idol drugima) u kvadraturi sa Neptunom).Čolu jako uznemiravaju sitnice, ali i stvari iz prošlosti.On je veliki nostalgičar koji često spaja svojom muzikom države bivše Jugoslavije, ali je omiljen i van granica svoje zemlje.
30.05.1954 rodjen je književnik, dramaturg, profesor Akademije umetnosti i scenarista, dobitnik više nagrada –Siniša Kovačević, rodjen u znaku Blizanaca koji mu podstiže izuzetnu izražajnost i pisanje( Merkur konjukcija Jupiter( njegova dela su prevedena na više jezika), sa Mesecom u biku, pa nosi sremski duh koji dobro spaja sa tradicionalnom formom života.Siniša Kovačević je veliki patriota, porodičan čovek, ali književnik i scenarista koji će na poseban način baviti istorijom svoga naroda( 2018).Oženjen je glumicom Ljiljanom Blagojević.
30.05.1265. rodjen je italijanski pesnik Dante Aligijeri u znaku duplog Blizanca sa Mesecom u Strelcu.Poznat po „ Božanskoj komediji“.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski