петак, 11. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 11


 " Ne stidite se borbi

koje je vaša duša vodila
da bi sačuvala sebe."
Isra al - thibeh

Mesec kroz ceo dan u znaku Blizanaca. Raspoloženje kao vreme, malo kiše, malo sunca. Ipak, bez obzira što prethodni dani deluju energetski pasivniji, danas itekako možemo pokazati talente, inspiraciju ili biti inspiracija drugima, a možemo biti i krajnje duhoviti sa svim skrivenim slabostima koje nas muče. Pozitivan dan za putovanja, ali neko vreme koje možete srediti sa samim sobom da bi krenuli dalje. I danas dosta komunikacije, dogovora, nekih odlaganja, plaćanja. Možemo danas malo i da se zaljubimo u sebe ili negde otkrijemo nešto što će ipak voditi ličnom samopouzdanju. Nećemo biti dobri kao savetnici, pa negde treba pustiti druge da pokušaju da sami reše probleme.

Mesec će se tokom noći susresti sa sekstilom sa Suncem i to može do 4h nositi raspoloženje, čak i poneku plodnu ideju. Medjutim vreme od 4h-do podneva može biti praćeno nemirima, svadjama, nervozom i zbog kvadrata Meseca i Marsa pa treba paziti na reči, energiju, okruženje, saobraćaj i ne bi trebalo forsirati ono što baš ne ide, na silu.

Vreme od podneva do 19h može biti konstruktivno za učenje, sastanke, druženja sa prijateljima. To vreme može biti pozitivnije ako izadjete iz kuće ili pokrenete i neke fizičke aktivnosti. Ipak, nekakva promenjiva i uvredljivija energija može biti praćena porodičnim aspektima, čak u povećanju mogu biti kvarovi ili problemi sa vodom.


Na emotivnom nivou može biti neke idealizacije, prevelikih očekivanja, ali i razočarenja. I dalje u problemu mogu biti Ribe, Lavovi, Blizanci i Vodolije. Može se osećati priličan pad energije i umor koji može biti praćen u večernjim časovima, kada je preporuka da se izbegavati alkohol, tablete i da se malo pripazi na koncentraciju, ali i očekivanja od strane drugih. Posebno produktivno vreme za posao može biti vezano za period od 14-16, posebno posle 21 kada posebno Device, Jarčevi i Vage mogu pokazati izvesnu jaču istrajnost. Oni koji danas putuju mogu računati na mala pomeranja, ali ipak osećanje sreće. Vozačima je veća preporuka opreznije vožnje do podneva, a u slučaju kiše i u periodu od 20-22h.

Današnji dan može biti dobar za razne vrste kurseva, pravnih poslova, ali može doneti izvesnu konfuziju ili prazninu u odnosu na medjuljudske odnose. Zato je jako važno kome se poveravate/ šta javno govorite. Vreme od 22:30 lakše za izlaske i vreme koje može doneti pozitivniju energiju kroz proslave ili društvena dešavanja. U porastu osetljivost imuniteta, stomačni virusi i emotivne prolazne krize koje mogu aktivirati visoke temperature. Lavovi, Strelčevi, Bikovi i Device mogu imati plodniju emotivnu energiju u večernjim časovima.

Srećno - Astro Luna

Na današnji 11.08.1934.rodjen je velikan srpskog filma –Danilo Bata Stojković( „ Ko to tamo peva“, Nacionalna klasa, Grlom u jagode, Maratonci trče počasni krug”) rodjen u znaku Lava sa Mesecom I Merkurom u lavu koji mu je doneo markatnost, umetničku dominaciju, ali stelijum planeta u Raku( Venera, Mars, Pluton) I jednu emotivnu, porodičnu I toplu crtu koju je prenosio svojim ulogama na publiku.Jedan je Bata koji je ostavio izuzetan trag na buduće glumačke generacije, davao je potpuno sebe u svakom smislu I ostao velikan i pobednik u svakom smislu.
Na današnji 11.08.1946. rodjen je još jedna glumčina, sjajan Milan Lane Gutović u znaku Lava sa Mesecom u Jarcu.Lane Gutović je dobitnik mnogih nagrada, gde se izdvaja nagrada Zorana Radmilovića 1988 I “ Zlatna Arena” u Puli za film Poltron.Stelujum planeta u Vagi ukazuje da je bio esteta, da je harmoničan i da ne podnosi svadju.Veoma mu je bilo važno kakav utisak ostavlja na publiku.Bio je strog i samokritičan prema sebi, ali sklon da duboko kontroliše svoja osećanja.Poznat po komediji, posebno iz serijala filmova “ Tesna Koža”, ali I “Bela Ladja”.Odlična pozicija Urana u trigonu sa Jupiterom mu donosi sjajnu transformaciju pa je često igrao I žene.
Na današnji11.08.1965. rodjena je Oskarovka Viola Davis, rodjena u vreme Punog Meseca u znaku Lava sa Mesecom u Vodoliji.

Na današnji 11.08.1983. rodjen je australijski glumac –Chris Hemsworth, poznatiji po Marvelovim filmovima “Top, Osvetnici” rodjen u znaku Lava sa Mesecom u Devici.
11.08.1953. rodjen je I američki glumac, rvač I rok basista –Hulk Hogan u znaku Lava sa podznakom u Lavu I Mesecom u Devici.
11.08.1950. rodjen je osnivač kompanije “ Apple”, računarski inžinjer poznatiji po dizajniranju prototipa računara Apple 1 I 2, praktično bez ičije pomoći.Rodjen u znaku Lava sa podznakom u praktičnom racionalnom I analitičnom znaku Device sa Mesecom u znaku Raka.
11.08.1921. rodjen je američki pisac Alex Haley( Malcom X, saga o američkoj porodici), rodjen u znaku Lava sa podznakom u Lavu I Mesecom u Škorpiji.

Све реакције

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski