понедељак, 3. децембар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -3.12.2018

"Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje."
Blaise Pascal




Dobrodosao decembar sa svim zavrzlamama Merkura koji se igra po živcima posebno sa vraćanjem u znak Škorpije pojačava neko crnilo u glavi i pesimizam, ali sklonost osećanju ozbiljnog mentalnog umora.Saturn je dosao na 8 stepen Jarca tacno na agresivnu zvezdu Facies koja posebno utiče na bes i agresivnost, ljutnju pa je jako važno do Mladog Meseca 7.12.,ali posebno izlaska retrogradnog Merkura da malko mirujete i u glavi, ali u životu generalno.Mesec kroz današnji dan i početak nedelje kretaće se znakom Vage a oko večernjih časova preći u vodeni ženski znak Škorpiju.Nesigurnost i balansiranje, ranjivost, ali veoma snažna osećanja mogu nas danas vući sa jedne strane na drugu.Merkur može itekako doneti zbunjenost i haotičnost posebno  i kroz kretanje Marsa kroz znak Ribe koji donosi osećaj fizičke iscrpljenosti.Ipak, moramo misliti na lepe stvari i stvari koje dolaze tako što ćemo zatvoriti oči i pomisliti na nešto lepo, jer to može biti veoma važno održavanje do sredine i kraja ovog meseca.


Danas nam osećaj lepote i ulepšavanje može pomoći da se bolje osećamo.Tačka.Osećaj pažnje, obostranog poverenja, istine, osećaj voljenosti doneti novi život.Tačka.Ako to nemamo, možemo danas ugadjati sebi.Veoma je danas važno da se okrenemo partnerskim odnosima i druženju.Tačka.Ne žuriti, izbegavati brzoplete odluke, posebno u večernjim satima osećaj usamljenosti i neke nepotrebne podčinjenosti, podcenjivanja i ljutnje zbog sreće drugih.Tačka.Ulepšajte danas dan jednostavnim stvarima, lepim bojama, srećnim fotografijama i osećajem lepote u sebi i u odnosu prema drugima.Venera je od juče ponovo u znaku Škorpije i podstiče strast, ljubav, ali i nagle prekide i razdvajanja kojih se posebno treba čuvati danas.Može dolaziti do nagle uznemirenosti sitnicama.Tačka.Probajte da se opustite i probudite u sebi svoju novu Ja, erotičniju i smeliju nego obično.Tačka.Slušajte dobru muziku i smejte se.Pričajte sa sobom, može biti odličan način izbacivanja negativnih misli.Tačka.Verujte u sebe...



1:35am: Sunce u znaku Strelca u kvadratu sa Marsom u Ribama na 10,46 stepenu- Veoma osetljiv aspekt koji donosi osetljivost i unutrašnju ljutnju, nemire i nervozu, pad organizma, poteškoće sa samopouzdanjem.U osetljivosti uredjaji, polje položaja.Osetljivost preko vode.Sklonost jakim frustracijama.Jak sukob ega i nedostatka hrabrosti i ključnim odlukama.Pojačana nadražljivost, nesigurnost, sklonost povlačenju posebno u javnosti.Nerazumevanje u odnosu na druge.Moguće spletke i provokacije tajno.Čuvati se manipulacija, moguće loše reagovanje na kritike, preporuka je kompromisa! Na zdrastvenom nivou otvorenost potpunog umora i iscrpljenosti.Opreznost i umerenost u težim fizičkim poslovima, kao i sportu! Moguće seksualne frustracije i hormonalni problemi.U povećanju upale.Aspekt nekog vida maskarade, zbunjenosti, nedostka snage i prihvatanja od strane drugih.Osluškujte svoje želje i potrebe!
2:30am: Mesec u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu na 19,41 stepenu: Vreme previranja, nestabilnosti i unutrašnjih blokada.Vreme kada strahovi traže svoje mesto da izadju, da nestanu ali kada ima borbe sa nekim emocijama koje stoje u delu tela koji stoji kao prilepak.Bilo bi dobro ovo vreme prespavati jer može pojačavati strepnje i nervozu.Loše za položaj, zdravlje.Meteropatama neće prijati nagle promene vremena.Strahovi pojačani i kroz partnerski odnos.Paziti na zakon! 

3:20am: Mesec na stepenu egzaltacije Saturna donosi vreme zaštite, mira, može biti dobro za pravne poslove i poslove obezbedjenja.


10:00am: Mesec na zvezdi Spika pojačava euforiju, radoznalost, smisao za istraživanja, sklonost neobičnim situacijama, ali pojačanim osećanjima.Vreme pobede i naglog uspeha.Religioznost.Ne tako loše za dogovore sa prijateljima, nagle poslove i projekte.Moguće neplanirane vesti i poslovi.Mogućnost pojačanog stresa preko porodičnog/emotivnog dela.Izbegavajte brzopletost!


10:45am: Mesec na zvezdi Arkturus na 24,19 stepenu donosi povoljnosti kroz putovanja i obrazovanje, ali može doneti lični osećaj nepripadanja, depresije, umora, preosetljivosti.Dobro za druge kontinente.Raspoloženje od nagle euforije do potištenosti.Dosta nesigurnih odluka, osećaja da bi se sve odjednom ali ne može.Emocije oscilirajuće.Lako otkrivanje tajni.Pratiti intuiciju!


19:17: Mesec u Vagi u opoziciji sa Rx Uranom u Ovnu na 29,04 - Pojačane migrene, prekidi odnosa, uznemirenost, uzurbanost, brzopletost, nagla ljutnja, buntovnost, teško prihvatanje problema, kritika, trenutnih pritisaka i obaveza.Potrebno je brojati do 100.Potreba da se ispriča problem.Loše za ortakluk, partnerske odnose.Nagla strast, ali i napetost.Borba sa samim sobom, neuskladjenost u društvenim i partnerskim odnosima.Nagle odluke kao reakcija trenutnog.Bezvoljnost, jak stres.Osetljivost kože, bubrega.Treba paziti na ishranu, okruženje.Ako osetite nemir, probajte da nadjete način da se smirite.Pokrenite genijalnost! Osetljivost na laskanje, nedostatak diplomatije.Laka uvredljivost.


20:56 Mesec prelazi u fatalni, vodeni, fiksni, ženski znak Škorpiju.Strast i borba, jaka i intezivna osećanja, ali nemiri.Vladaoc Mars u ribama posebno podstiče unutrašnje reakcije, tajanstvenost, nemire, psihoze.Pluton daje produktivnost i upornost, ali osećaj nemanja dovoljno motivacije.Emocije na visokoj vibraciji, ali mogu nositi ljutnju.U osetljivosti genitalije, predeo bešike, slezine.Čuvati se destrukcije, posesivnosti, rivaliteta.Okrenite se svom unutrašnjem biću.Jaka sklonost krajnostima.




22:06: Mesec i Venera u konjukciji na 0,39 stepenu: Povećana plodnost, jake emotivne želje, moguća udvaranja i veoma zanimljivi emotivni susreti.Mogućnost poklona, zadovoljstva, važnih ličnih ponuda.Neko može da vam donese neki vid osvešćenja i važne lekcije.Pozitivno kroz zdrastvene savete.Jaka strast, dobro za lični napredak, dom.Jaki instikti, dobro za ljubavni početak.

Mesec od 23:44 do ponoci u praznom hodu( samostalnom delovanju)

ASTRO -VREMEPLOV





Na današnji 3.12.1923. rodjena je grčka operska pevačica Marija Kalas -, rodjena u Usa, izuzetno prepoznatljiva po svom glasu i vezi sa Onazisom, i neko ko je važio za jednog od najznačajnijih soprava svog vremena –Maria Callas.Rodjena u znaku Strelca sa podznakom u Škorpiji sa Mesecom u otmenom znaku Vage.

3.12.1960. rodjena je englesko –američka glumica, dečiji pisac, fantastična Juliane Moore, u znaku Strelca sa podznakom u veselom znaku Blizanaca sa Mesecom na ascedentu koje povećava radoznalost, intelektualnu pokretljivost, vitalnost i mladolikost.Iako nenametljiva, ipak uvek sa harizmom da bude u centru pažnje, pa može očekivati dugo očekivanu nagradu do 2023.

3.12.1960. rodjena je prelepa američka glumica i model –Daryl Hannah u znaku Strelca sa podznakom u Biku i Mesecom u Blizancima.

3.12.1985. rodjena je junakinja filma“ Mama Mia“ –Amanda Seyfried, koja je jako rano ušla u šou biznis kao dečiji model, ona je i pesnikinja a bavi se i muzikom.Rodjena u energičnom vatrenom znaku Strelac, sa prepoznatljivim i dominatnim Mesecom u Lavu.

3.12.1973 rodjena je američka glumica Holly Marie Combs, junakinja serije „ Čari“ u znaku Strelac sa podznakom u vatrenom znaku Lav sa Mesecom u Ribama koji ublažava ovu vatrenu kombinaciju i donosi izuzetan dar prema glumi.
3.12.1948. rodjen je pevač engleskog hevi metal benda „ Black Sabbath“-Ozzy Osbourne u znaku Strelac sa podznakom u kontradiktornoj i provokativnoj Škorpiji sa Mesecom u Jarcu.

3.12.1968. rodjen je kandski glumac Brendan Fraser u znaku Strelca sa podznakom u Biku i Mesecu na poslednjem stepenu Bika.

3.12.1980. rodjena je američka glumica Jenna Dewen( „ Uhvati ritam“) u znaku Strelac sa Mesecom u Vagi.
3.12.1981. rodjen je španski fudbaler David Villa u znaku Strelca sa Mesecom u Vodoliji.

3.12.1965 rodjena je jedna od najtalentovanijih klizačica, tada istonemačka klizačica Katarina Witt( dvostruka Olimpijska, četvorostruka Svetska i šestostruka Evropska prvakinja).Katarina je rodjena u znaku Strelca sa energičnim Mesecom u Ovnu.

#currentmood#moon in libra#moon in scorpio#inspiration# idemo dalje#tacka

Astrolog: Natasa Paunovski




уторак, 27. новембар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -27.11.2018

" I ako me sretneš negdje u gradovima stranim
Po kojima se muvam u poslednje vrijeme.
Sretni me, kao da me srećeš prvi put:
Nismo li se mi već negdje vidjeli?"
Kaži. i zaboravi.
Rade Šerbedžija

Mesec u znaku Raka do jutarnjih časova  pravi kardio, ko prati odkucaje, nešto se menja iz minuta u minut.Mesec u većem delu dana prelazi u znak Lav i udružuje se prateći Sunce i retrogradni Merkur u zagrljaju stojeći pored ogledala i ponavljajući" Ti si vredna pažnje, ti si lepa, zaigraj". Fizička snaga danas na dobrom strpljenju i predosećanju u kom smeru treba krenuti.Reči danas intezivne, jake, moćne, svaka poruka ima veličinu kao jedan grad.Od jedne preosetljive do krajnje dominatne i snažne energije imaćemo dan koji obećava.Mnogi će iz neke lenjosti ustati i početi da plešu pod sjajem zvezda.Tačka i zarez.Srce je najveće kada odkucava snažno i ne treba ga se bojati.Ono je danas spremno za sve bitke koje slede.Iskušenja su već smešna.Sve je veoma jasno.Odrazi u ogledalo i osmeh koji krasi novembar kao da je plus 25.Strahovi stavljeni u ostavu.Danas mnogo toga možemo pokrenuti uz veliku snagu volje, ali i optimističniji nivo raspoloženja.Danas možemo pokazati potencijale.Možemo pokazati koliko toplo može promeniti hladno.Tačka.Danas je sve moguće.Neka sudbina se poigrava sa planetom.Zemlja je stabilna.Srećan dan:-))

5:17am: Mesec u Raku u konjukciji sa Severnim čvorom/ opozicija Južni M.S.) u kvadratu sa Venerom u Vagi na 27,25/ cvorovi na 29 stepenu: U emocionalnom i ličnom smislu vreme pojačanih strahova, preosetljivosti kroz predeo stomaka, bubrega, materice i hormona.Gubitak zadovoljstva, brige, nešto veća osetljivost kroz zakon.Poteškoće na polju komunikacije kroz ljubav.Ipak, samo vreme može doneti kroz povoljne natalne pokazatelje i period materijalnog blagostanja. U povećanju apetit i nemiri.Čudan osećaj prepoznavanja kroz bliske osobe.

8:23am: Mesec u Raku u kvadratu sa R Uranom u Ovnu na 29,16: Sklonost nagloj uznemirenosti, destrukciji, buntovnosti, osetljivosti kroz dom/porodicu.U povećanju problemi sa pritiskom/zelucem/grudima.Povećanje svadje i tenzija kroz dnevne obaveze.Čudni snovi i strahovi koji izbijaju kao lava.U povećanju globalno potresi i promenjive vremenske prilike.Treba pripaziti na struju, vodu, kvarove, kao i brzoplete reakcije! Emotivna tuga praćena eksplozivnošću i neobičnim utiscima.Ipak, 29 stepen može doneti jaku intuitivnost koju treba pratiti! 

9:36am: Mesec prelazi u vatreni znak Lav.Vladaoc Sunce kroz znak Strelac daje dosta energije, akcije, ali vreme dominatne i snažnije energije, veće potrebe za pažnjom, socijalnom stranom, emocijama, a pod pozitivnim aspektima sa Jupiterom i R Merkurom i vreme jake volje, želje za uspehom i realizacijom postojećeg.U centru pažnje mogu biti deca.Kreativne i poslovne mogućnosti praćene većim ambicijama.Odlično vreme za takmičenja, fizičke promene.Vreme snažnijih emocija i veće akcije, boljeg raspoloženja.Sve se može doživljavati srčano, snažnije, dramatičnije.Odlično vreme za kupovinu stvari za kucu, zaposlenje, važnije sastanke i dogovore.Loš dan za krečenje, farbanje.Na polju zdravlja, malo veća opreznost sa težim fizičkim poslovima s obzirom da kičma može biti osetljiva.U vreme Meseca u Lavu treba izbegavati operacije ledja, očiju, krvnih sudova.! Osećaće se veći životni elan i potreba za emocijama.

Mesec krakotrajno do 12:45 u fazi praznog hoda.Može biti odlaganja obaveza posebno u vezi sa carinama, državnim poslovima, kontaktima sa inostranstvom.

10:16am: Sunce i R Merkur u kazimi( konjukciji) na 5,03 stepenu: Veoma jake misli, dobro za preporod ideja, slušanje drugih, vodjenje i ubedljivost prema drugima.Komunikacija brža, intezivnija, zanimljivija, dobro vreme za važnije poslovne projekte, sastanke, dogovore koji su tražili vreme.Osećaj slobode govora.Dobro vreme za lično predstavljanje, medije, promocije, live nastupe.Pozitivno vreme za trgovinu, političke debate.Sklonost radoznalosti prema novim stvarima.Odlično vreme za pisanje, prenošenje znanja drugima, pravljenje kompromisa ili dolazak do boljih rešenja.Dobro vreme za putovanja, komunikacije osoba koje vam mogu pomoći.Veća samospoznaja i mentalna sigurnost.Osećaj većeg samopoštovanja i jakih želja.Dosta kontakta sa okruženjem, veće promene bliskim rodjacima.Odlično vreme za pregovore, demonstracije, slobodne pokrete, ali promene u sebi -osećaj većeg vrednosti i pozitivnog razmišljanja -veće sigurnosti u sebe/svoje potencijale.Dosta dinamike i planova, smeha.



16:42: Mesec u Lavu u trigonu sa Jupiterom u Strelcu na 4,14 stepenu - Odlično vreme za nekretnine/prodaja, kupovina.Pozitivno vreme za ulepšavanje, proslave, društvene dogadjaje, emotivne susrete.Moguća zaljubljivanja i važni susreti.Povoljno vreme za porodicu, materiujalni napredak, posebno dobro vreme za obrazovanje, uspeh i napredak kroz polje dece.Na emotivnom nivou period zaštite, blagostanja, komplimenata, nagle sreće i povoljnih prilika.Dobro vreme kroz kontakte sa strancima, ispite, važna putovanja, selidbe.

17:23: Mesec u Lavu u trigonu sa R Merkurom u Strelcu na 4,40- Pozitivno vreme za lične transformacije.Moguće važne vesti i mentalna ubedljivost i optimizam.Puno pokreta i osećaja euforije.Mogućnost završetka sitnijih poslova koji stoje duže.Pokloni, pažnja, ljubav kao inspiracija.Moguće kupovine.Dobro za potpisivanja, istraživanja.Jaka vera može promeniti razmišljanje.Emotivne ponude.Odlično za hobije.Veće samopouzdanje.Dobro za preseljenja, ispite, učenje, pisanje, pokretanje nečeg što ste dugo želeli.

18:40: Mesec u Lavu u trigonu sa Suncem u Strelcu na 5,25 stepenu: Vreme sklada i blagostanja, važnih poruka i jakih emocija.Idealno vreme za ceremonije, koncerte, pozorista.Vreme udvaranja i snažnih spajanja.Pozitivno vreme za decu, hobije, ples.Vreme sjajne profesionalne afirmacije i dobitaka.

22:32: Tranzitni Mars u Ribama u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 7,29 stepenu: Strpljenje, jaki predosećaji, istrajnost i snažna volja, veoma važni snovi i ciljevi, pomoć i dobri saveti od starijih/zrelijih.Mudrost, jaka unutrašnja volja koja može da vas natera da predjete neke prepreke i teškoće.Odlično vreme za okultizam, smirenje na polju partnerskih odnosa za one koji su prolazili neke čudne prethodne momente.Manji procenat rizika, sklonost opreznijim, ali racionalnijim odlukama.Treba slušati svoj osećaj u bilo kom donošenju odluka! Dobro kroz poslove koji traže detalje.Dobro za ispravljanje stvari, ozbiljnije razgovore koji su se odlagali.Odlično vreme za sport.

23:28: R Merkur u konjukciji sa Jupiterom kroz znak Strelac na 4,18 stepenu: Sklonost etičkim i moralnim vrednostima, potrazi za istinom.Dobro kroz materijalne dogovore i odnose sa inostranstvom i medjunarodnim organizacijama.Plodna mašta ispunjena inspiracijom.Treba zapisivati sve što vam se pokrene,Veoma srećan aspekt kroz druženje sa prijateljima.Veoma srećno vreme za zabavu, izlaske.Odlično za potpisivanje ugovora, kupovinu karata.Odlično za kurseve, planiranje dece.Jaka okrenutost budućnosti.Otvaranje važnih ideja, ali povoljnih puteva za budućnost.Važne lične odluke.Dobro za pedagoge,advokate, lektore, političare, posebno za osobe koje su poslom vezane za komunikaciju.Period dobre reputacije.

ASTRO -VREMEPLOV

28.11.1757. rodjen je engleski književnik, pesnik,grafičar, mističar, slikar –William Blake u znaku Strelca sa podznakom na poslednjem stepenu Raka stepenu i najače intuicije sa Mesecom u Raku.

28.11.1960. rodjen je engleski dizajner i nekadašnja desna ruka Cristian Dior kuce –izuzetno talentovan i pomalo ekcentričan John Galliano u znaku Strelca sa energičnim Mesecom u Ovnu.

28.11.1948. rodjena je Oskarovka Agnješka Holand u znaku Strelca sa Mesecom u Škorpiji.


28.11.1962. rodjen je Jon Stewart, američki glumac, komičar, satiričar i pisac u astrološkom znaku Strelac sa Mesecom u Strelcu koji povećava dupli optimizam i vedrinu.

28.11.1967. rodjena je Anna Nicole Smith –glumica, model i javna ličnost, prerano umrla februara 2007, rodjena u astrološkom znaku Strelac koji joj je doneo jaku potrebu za slobodom i javnim eksponiranjem, sa podznakom i Mesecom u Vagi koji ističe estetiku, fizički lep izgled, ali izuzetnu emotivnu ranjivost i nesigurnost.

28.11.1981. rodjena je francuska glumica Louise Bourgoin, dobitnica Cezara za najperspektivniju glumicu, rodjena u  znaku i podznaku u  ratničkom, avanturističkom znaku Strelca sa Mesecom u Strelcu koji ukazuje na iskrenu, otvorenu, dobitnu kombinaciju za film.Ova mlada devojka može imati velike predispozicije da osvoji i neku od većih nagrada, ali da se nadje i na velikim platnima.
28.11.1969. rodjen je kanadski glumac Martin Cummins, rodjen u znaku Strelca sa Mesecom u Lavu.

#current#u susret dobrim idejama i sreći#moon in leo#indila #

Astrolog: Nataša Paunovski


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski