четвртак, 25. мај 2023.

Dnevna doza Lune - Maj 25


 "Човек је у својој суштини вечити путник. То путовање је процес животног сазревања. Човек као кинетички путник, путује, упознаје друге културе, пределе али без унутрашњег развитка и разумевања тог путовања пут је безуспешан." - Vladeta Jerotić



Spasovdan - Univerzum nam otvara vrata. Dan mladosti( vreme koje je iza nas, ali negde i Venera podseća na uniforme, marame i neko poštovanje kako god da gledate na to, meni je bilo lepo). Neko putovanje duše koja kroz začarani krug pokušava da se kolektivno ujedini i razume vreme u kome je. Neko traženje nade uz unutrašnju nesigurnost koja svakodnevno izaziva svaki korak. Neko traženje čuda u ovom nezgodnom maju, ali i vremenu. Ipak, danas je novi dan.


Astro vremeplov: REPUBLIKA ARGENTINA, rodjena je 25.05.1810 u vazdušnom znaku Blizanaca( znaku igre, sporta, zabave), sa podznakom na 24 stepenu Lava i Mesecom u Blizancima, pa je ovo zemlja posebnog duha, idealna za turiste.



Mesec u znaku Lava. Vrckavo traženje prolećnog sunca da ugreje dušu i da neki putokaz skrivajući sve loše dogadjaje. Danas od ponoći imamo snažna, jaka osećanja i možemo biti skloni jakim utiscima. Mesec i Mars u konjukciji istovremeno bude i ljutnju i potrebu da nešto prodje, izadje. Disanje i gledanje u Mesec smiruje psihu, ali i neka čudna nada i borba koja tera da idemo napred. Dispozitor Sunce već se sprema na kvadrat sa karmičkom planetom Saturn spreman na odricanja, bolove u kičmi i neko spremanje na meterološke promene. Medjutim, negde su ove nedelje i jake konekcije svih u nekoj kolektivnoj letargiji, gde nemamo odgovore dokle će trajati sve ovo, ali znamo šta želimo, a šta ne želimo?

Nemojte se iznenaditi , ako ste doneli neke odluke koje su ključne za vas, da one uopšte neće ići po planu, posebno ako tražite neki stručni savet ili skušate srce. Ceo kraj maja ide po principu: Ja planiram, a nebo mi se smeje!

Šta imamo još danas? Preterivanja i potrebu za senzacijom. Potrebu da se nešto veliko desi, dok Saturn iz prikrajka kaže, čekaj morate korak po korak, od onih sitnih zanemaranih stvari. Potreba da ako nam nešto ne ide, kažnjavamo sebe dobrim apetitom ili pak trošenjem energije na nerviranje, što negde nije potrebno. Znam da vam je teško da prihvatite umerenost, strpljenje, ali to će biti potrebno ove nedelje, a danas posebno pazite na reči, misli, biće tu mešavine velikih očekivanja, i onda krajnje negativnog nezadovoljstva koje možemo prenositi na druge. Osetljivost je posebno otvorena preko komunikacije, razumevanja i sporazumevanja, pa će tu trebati posebno brojanja do 100. Mesec i Merkur od podneva u kvadratu mogu imati velike oscilacije kako u mislima, tako i odnosima sa drugima Osetljivost kroz učenje, planiranje, dokumentaciju, saobracaj, pa nebo traži istrajnost, i ako imate danas bitne obaveze, da unesete malo više fleksibilnosti u svoj raspored.

Venera u kvadratu sa Hironom pojačava nostalgiju, preosetljivost i probleme sa srcem. Posebno kardinalni znaci mogu biti osetljivi na porodičnom nivou, ali u ljubavi. Povećani apetiti i potreba za trošenjem, ali nametanjem ambicija i usmerenosti na novac. To nas negde i ove nedelje udaljava od duhovnih kolektivnih problema, pa se nemojte iznenaditi na količinu sujete, egoizma, sebičnosti. Biće teško prihvatanje emotivne situacije u kojoj se nalazite.

Lavovi, Rakovi i Škorpije mogu dramatično reagovati na nepravdu i može im biti teško što moraju stvari da ponavljaju više puta, dok Jarčevi, Blizanci i Bikovi mogu imati osećaj da se nebo urotilo protiv njih i da sve ide sa mnogo većim naporom nego obično.Vodolije i Škorpije mogu biti na meti provokacija, ali i sklone da nešto iz ljutnje seku i menjaju. Nešto po principu: Ako ne može milom, mora silom! Danas su u prvom planu: grebatori, manipulatori, diktatori, glumci i svi oni koji traže lakši način da dodju do ciljeva, pa probudite se i izborite malo za svoje mesto. Danas upravo takve možete pobediti osmehom, ali totalno eliminacijom. Bes bi danas trebap da ide u humanitarne svrhe, čitaj u fizičke aktivnosti i kontakt sa prirodom, kao najbolji način smirenja, jer svadje, skandali i napetost može biti povećana.

Merkur iako izasao iz retrogradnosti iz prikrajka je u zadnjoj senci pa može da iritira danas kroz razne vrste usluga koje će vam trebati, računajte na bezobrazluk, veće troškove ili potpuno pomeranje vremena.

Politička situacija zagrejana, samo što nešto ne eksplodira u vazduhu. Kao da postoji neka podela, koju niko ne želi, ali kao da se neka mračna sila pomerila prema Balkanu i iskušava prethodna učenja. Oni koji vole, mogu imati nekakve odgovore, ali...Biće dobro samo onima koji su naučili mnoge mudrosti u ovom lošem vremenu i onima koji će se danas pozabaviti svojim ličnim razvojem i bes zamenirit ljubavlju indivdualno i neće želeti da se mešaju sa " duhovnim ološima".



Ako ne možete da promenite druge - menjajte sebe i verujte da je nebo veliko i ima mesta za vas. Danas se treba zapitati dal je vreme za ono što želite, i da možda nije loše sačekati neko bolje vreme za sebe. ( posebno ako se trudite da pokrenete i isforsirate nešto što vam ne ide).

Lp dan - Astro Luna

www.astroluna.rs



# mood# mesec u lavu# samo hrabro#


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski