четвртак, 7. септембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -7.09.2017.

Mesec u ribama do 14:02.Od 2:05am na zvezdi Markab posebno može doneti sudbinske odluke i dogadjaje u svetu.To vreme nosi povećanja od eksplozija, brodoloma, posekotina i udaraca.Vreme koje za mnoge može doneti putovanja koja mogu imati izuzetan značaj.Uragan Irma zapljuskuje Floridu, Karibe i obale Usa i pravi pometnju a sa druge strane strane imamo upozorenje koje sa Sunca stiže koja može voditi poremećajima eletromreže što mislim da pre možemo jače osetiti u toku vikenda.I dalje smo u energiji Punog Meseca, romantične, usamljeničke, ali emotivne energije.Potreba za nežnošću, razumevanjem, plemeniti poduhvati, ali opet i tenzije šta je ispravno, zašto nije kako treba mogu nositi i uticaj Sunca u znaku Device.Jupiter je došao na stepen zvezde Spike, zvezda sreće nade, transformacija, zvezda koja daje darove, prilike, iznenadjenja.Posebno važna jer donosi simbol znanja i duhovnih vrednosti.Izuzetno srećna za pronalazaštvo, istraživanja, neverovatne promene u svemiru.Ipak, ona u lošem položaju može doneti i nagle finansijske padove i promene.



Mesec će oko 13h biti na zvezdi Šeat koja posebno može doneti unutrašnje nemire, ali kao dosta izazovna zvezda može doneti i dalje rizike od vode, uragana, neke magle u glavi, potonuća, vetra, oluja i avionskih nesreća.Ipak i deo današnjeg dana nosi izuzetnu intuitivnost koje se trebate držati, telepatiju, jaku povezanost sa osobama sa kojima ste udaljeni, ali dan izuzetne intelegencije i mentalnog dokazivanja.Vreme koje može biti povoljno za takmičenja.


Mesec će danas biti u praznom hodu do 19:15 pa nemojte se iznenaditi da neke obaveze ostavljate za naredne dane ili da dodje do usporenja.Može dolaziti do prolaznih migrena ili prevelikog opterećenja sitnicama, poslom, prolazne apatičnosti.





Od 14:02: Mesec prelazi u prvi znak Zodijaka, vatreni muški znak Ovan.Pred nama je borbena, strastvena ratnička energija, nestrpljenje, ali jače ambicije, veća motivacija, neki vid za mnoge od vas budjenja.Mars kao vladaoc ide kroz racionalniji znak Device, pa će u porastu biti perfekcionizam, držanje rasporeda, emotivne misli, ali dobra samokontrola.Imamo još malo i tenzije zbog Merkura koji se pokrenuo i teže prihvata kritike i teži i traži bolje samopoštovanje.Znak Ovan voli da vodi, samostalan je, nezavistan, ali temperamentan.Takve će biti reakcije, s tim da će energija biti usmerenija na ishranu, zdravlje, posao, dijete, okrenutost zdravijem načinu života, iako u emotivnom smislu može biti dokazivanja i potrebe za konkretnijim i bržim dogadjajima.Mesec će boraviti u znaku Ovna sve do subote(18:24)

Astro -vremeplov

7.09.1533. rodjena je Elizabeta Prva Tjudor, engleska kraljica i kraljica Irske u periodu od 1558 do svoje smrti, peti i poslednji vladar iz dinastije Tjudor.Zvali su je Kraljica Devica ili Dobra Kraljica Besa.Ona je zauvek vratila Englesku protestantizmu.U vreme njene vladavine porasla je ekonomska moć Engleske i cvetala je nauka i kultura.Rodjena u znaku Device sa podznakom u Jarcu i Mesecom u Biku.

7.09.1936 rodjen je pionir rokenrola, muzičar i tekstopisac Buddy Holly u znaku Device sa podznakom u kardinalnom znaku Jarca, sa Mesecom u Blizancima.


7.09.1949 rodjena je fantastična pevačica –Gloria Gaynor( „ I will survive“) u vreme Punog Meseca, Sunce u Devici, Mesec u Ribama.

7.09.1909. rodjen je Oskarovac, američki reditelj, scenarista, producent, glumac i književnik grčkog porekla –Ella Kazan u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Blizancima.



7.09.1951. rodjena je Chissie Hynde, tekstopisac, gitarista,rok pevačica grupe „ Pretenders“, ali je saradjivala sa mnogim drugim muzičarima( Frenk Sinatra, Ub 40), rodjena u znaku Device sa podznakom u miroljubivom znaku Vage i Mesecom u mističnom znaku Škorpije.


7.09.1822 osnovan je Brazil ili zvanično Savezna Republika Brazil-nanaseljenija država u Latinskoj Americi, peta po veličini u svetu.Ove godine je bila i domaćin Letnjih Olimpijskih Igara.Rodjena u znaku Device sa podznakom u slobodoljubivom znaku Vodolije sa Mesecomu Blizancima( veseo narod, narod koji ima istoriju, poznat po sambi, fudbalu,brazilskom karnevalu).

7.09.1955. rodjena je hrvatska glumica Mira Furlan, zapažena po mnogobrojnim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije.Trenutno živi u Usa.Rodjena u znaku Devicesa istančanim, hedonističkim i plodnim Mesecom u Biku.

7.09.1956. rodjena je Oskarovka, dobitnica Zlatnog globusa za najbolju originalnu pesmu, kantri pevačica, tekstopisac –Diane Warren u znaku Device sa podznakom u Vagi i Mesecom u vagi na zvezdi Spika.

7.09.1894 rodjena je Gala Dali, supruga Salvadora Dalija, ali i večita inspiracija mnogih pisaca i umetnika.Rodjena u znaku Device, Mesec u Strelcu.


7.09.1983. rodjena je američka glumica i pevačica, dobitnica Zlatnog Globusa –Evan Rachel Wood, u znaku Device sa podznakom u optimističnom znaku Strelca u vreme Punog Meseca u Ribama.Ova talentovana glumica tek treba da pokaže svoje skrivene umetničke potencijale.Postoji izuzetna fotogeničnost, ali posebno jak filmski talenat kroz uloge koje će tražiti veliku fizičku transfomaciju.

7.09.1976. rodjen je američki glumac –Oliver Hudson(„ Nešvil“) u znaku Device sa podznakom u energičnom znaku Ovna sa Mesecom u Ribama.

7.09.1973. rodjena je američka glumica i model, ali i igrač pokera –Shannon Elizabeth u znaku Device sa Mesecom u Jarcu.Trigon Sunca i Meseca ukazuje na praktičnu, mudru, strljivu i veoma ambicioznu prirodu.

7.09.1969. rodjena je američka glumica i model Angie Everhart u znaku Device sa senzibilnim Mesecom u Raku.

7.09.1984 rodjena je ruska teniserka –Vera Zvonareva u znaku Device sa Mesecom u Vodoliji.

7.09.1278 osnovana je Kneževina Andora, mala kneževina na jugozapadu Evrope, rodjena u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Biku.

Natasa Paunovski

среда, 6. септембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -6.09.2017.


Mesec u ribama.Romantika i snovi na pomolu.Neka praznina, ali unutrašnja snaga i humor koji tera da se ide napred.Muzika kao inspiracija, filmovi kao dobra vitaminska injekcija.Poezija i virtuelni zagrljaji, poetična komunikacija i gledanje u Nebo.Mesec je Pun, voda koja oslikava i čisti sve bubice  koje nepotrebno borave u mozgu.Beg u novu dimenziju,neki zaštićen mir ostavljen samo za posebne trenutke, stavljanja kutije preko glave kad nešto  uši ne žele da čuju.Neka čudna telepatija i podsećanje na neke bitne činjenice koje su najavile nešto važno.Podrška u šiframa, zagrljaji u aplikacijama, sve znači.Ništa se ne može shvatiti površno u prolazu, dubina u glavi, u srcu.Ostavljanje vremena za razmišljanje i poruke koje traže vreme.Bežanje od energetskih loših osoba.Bežanje od svakodnevnice, rutine, neodgovarajućih uslova, u svoj svet mašte.Voda kao ogledalo duše nosi i neke odgovore.Osećaj izgubljenosti pri pomisli na budućnost.Intuicija, jaka predosećanja, čudni, neobični snovi i ideje.Puštanje stvari da ih sudbina zaokruži i pokaže.Neka iščekivanja i spoljna flegmatičnost.Traženje odgovora, a emocije u čišćenju i regeneraciji.Umor i zuljevi na nogama.Malo sunca, malo kiše.Na drugom kontinentu jos jedan Uragan.Hladne noći i Mesec koji se krije kao da ne želi da pokaže sve na površinu.Misli jake, intezivne, ali telo spremno za praktične stvari.Sanjarenje, pa malo trezvena svakodnevnica, sve nešto pomalo.Odlutam, pa se vratim.Psihoterapija kao lek, a životna filozofija pomalo ljubičasta.Neuklapanje u šablone i oslobadjenje od predrasude.Molitve i humanost, skrivena nezadovoljstva i preosetljivost.Tačka, zarez, idemo dalje.Misli na egzotičnim mestima, sujeverje i nakit kao amajlija.

7:08am: Mesec konjukcija retrogradni Neptun u ribama na 12,49 stepenu Riba( izuzetna emotivna osetljivost, prefinjena osećanja, ranjivost, nesigurnost, ali jaka telepatija i povezanost sa osobama sa kojima možete imati neki poseban odnos.Laka uznemirenja sitnicama, srce u ovom periodu kao papir.Puno suza, naglih promena raspoloženja, neke neobične potištenosti.Može biti iskušenja kroz okruženja, probati distancirati se od ljudi koji vam ne prijaju.Sklonost neobičnim istraživanjima, izuzetno kreativan aspekt koji iz neke tuge i praznine može doneti dobro delo.Teško prihvatanje kritika i prolaznosti.Sklonost povlačenju kada vam nešto ne prija.Smisao za boje, fotografiju, idealno vreme za jogu, meditacije, molitve ili bilo koji duhovni način nalaženja dobre unutrašnje energije.Može biti prolaznih paranoisanja, nepotrebnog žrtvovanja za druge ili idealizacije osoba koje ne poznajete.Jake vibracije u ovom periodu kroz jake simpatije/antipatije.Psihološki problemi, sklonost porocima, uzimanju lekova, veoma osetljivo vreme za hir. zahvate.Postojaće iskrena saosećajnost prema slabijima, bolesnima i osobama kojima se treba pomoći, ipak i strana neke skrivene manipulacije ili nesporazuma zbog drugačijeg gledanja na stvari.Dobro vreme za masaže, saune, opuštanje u kozmetičkim salonima, plivanje.Biće tu nekih fantazija, stavljanja velikog zida, skrivanja, tajanstvenih analiza.Bilo bi dobro da se okrenete praktičnoj strani života.Osećaj da trebate da nešto uradite za sebe( pratite intuiciju).U povećanju prevare, skriveni skandali, laži, razočarenja, osećaj usamljenosti, a opet i unutrašnjih jakih instikata na koju stranu treba poći.


"Pomiri se sa sobom i miriće se sa tobom i Nebo i zemlja."
 Isak Sirin


9:03am: po lokalnom vremenu pred nama je Pun Mesec u znaku Riba na 13,53 stepenu Riba u opozicija Sunca na istom stepenu.Konfuzija, idealizam, jaka osetljivost, zamišljenost, neorganizovanost, pospanost, emotivnost, ipak i puno nade i snova, vere simbolizovaće ovaj Pun Mesec.Vladaoc retrogradni Neptun u konjukciji pojačava i strahove, osetljivu psihu, ali idealno vreme za davanje podrške, pomoći drugima, humanost, ali izuzetno važno vreme za umetnost, psihologiju, medicinu, skrivene važne projekte.I dalje su u porastu spijunaže, skrivanja, emocije kao komplikovana misija, osećaj neke čudne karme, ali i verovanje da slučajnosti nisu nemoguće.Osećaj neke unutrašnje tenzije i pritisci kroz svakodnevnicu, ali Sunce u devici koji se ponaša kako je sve u redu i kako treba pratiti svakodnevne rituale.Mogućnost dosta unutrašnjih izazova i osećaja da je nešto važno što treba otkriti, uraditi, strah od budućnosti, a opet i idealno vreme za neka čišćenja, promene rituala, veću brigu o sebi.Sa jedne strane imamo i energiju predavanja, nesigurnosti, žrtvovanja, sa druge dobro uočavanja detalja, zaposlenost, trezvenost ali i osetljivost, pa ćete birati izmedju toga šta želite da budete danas, da li da se prepustite ili da pokušate da nešto promenite.Od Solarne Eklipse 21.08. definitivno smo u ciklusu nekog emotivnog podešavanja, ali u fazi kada izazovi mogu biti dobre lekcije za dalje.


Ovaj Pun Mesec je izuzetno duhovan i traži da se posvetite miru, ličnoj sigurnosti, da promenite navike i da se pokrenete.Ovo može biti i vreme virusa, pada imuniteta, infekcija pa je poruka da se malo više brinete o sebi i svom zdravlju.Opreznost sa lekovima, porocima, u porastu spijunaze, kockanje, nemoralni postupci, pa se treba okrenuti čistim pogledima na život, energiji i ljudima koji vas čine srećnim.Posebno iz emotivnog razočarenja može dolaziti do veće patnje, predavanja, ali povredjivanja sebe.U porastu trovanja i stomačni virus, osećaj nekog umora.Ako to pak i osetite, nadjite vremena za sebe, stavite sebe i svoju psihu na prvo mesto.U ovo vreme neće biti neobični slučajni ali jednako važni emotivni susreti, veze, poznastva, neobicna iskustva.Pun Mesec će biti u blizini dobrocudne zvezde Ahernar na 15,19 stepenu u periodu od 11:35 koja posebno donosi sreću preko duhovnosti, molitvi, filozofije, ali za mnoge neočekivan splet okolnosti i sreće, u vidu andjela čuvara ili zaštinika.Mnogi od vas mogu imati i osećaj nekog duhovnog smirenja, spasenja, ali dobiti i naglu pomoć neba baš od tog perioda.Ipak zbog blizine kvadrata sa Saturnom do 22:30 može biti povećanja poolava, problema na okeanima, brodoloma, davljenja, uragana, oluja, ali i povećana alkoholizma.Ovo je odlično vreme za razne vrste psihoterapije, učenja, hobija, putovanja prema drugim kontinentima, ostrvima, u gradove koji odišu mirom i suncem, ali za otkrivanje i dobijanje odgovora.Idealno vreme za astrologiju, ali i tarotologiju.Period večernjih sati može doneti dosta loših vremenskih uslova, ali i problema sa borbenom vojnom avijacijom.Mnogi od vas baš u vreme ovog Punog Meseca mogu imati osećaj neke važne misije i učenja.Zbog i opozicije Sunca i Rx Neptuna definitivno će biti veliki izazov u jacanju volje, ali ovo može biti i nešto nepovoljnije vreme za trgovinu, kupovine, jer može dolaziti do poteškoća ili kupovine nečega što vam ustvari i nije potrebno.Postoji tu energija koristoljublja, proračunatosti i zbog toga je jako važno da koristite svoj osećaj koji će vam pomoći u proceni.



14:40: Mesec u ribama sekstil Rx Pluton u Jarcu( iako prisutan jak intezitet emocija ovo vreme može doneti neku dramatiku, iako istovremenu i hrabrost i malo nametanje svoje volje.Odlično vreme za dolazak do istine ili povezivanje činjenica.Dobro za karijeru, položaj, istrajnost.Od raspoloženja porodice i voljene osobe zavisi i vaše raspoloženje.Odlično vreme za marketing, fotografiju, medije, važne sastanke( možete biti veoma ubedljivi).Aspekt koji otvara neke skrivene emocije ili problem.Neka obnova ili popravka, regeneracija, dolazak do rešenja.Pratite intuicija može vas odvesti na pravo mesto u pravo vreme.Dobro za obnovu veza, kao i razgovore o problemu.Ne tako loše vreme za dobijanje finansija.




22:30: Mesec u Ribama u kvadratu sa Saturnom i Lilitom u Strelcu( sklonost potrebi za odmorom, mirom, mada i pojačana usamljenost, depresivne misli, poteškoće u komunikaciji.Neka tuga, povlačenje ili briga za druge.Emotivna zahladjenja i udaljenost.Ne baš najbolje vreme za proslave, izlaske ili druženje sa drugima, jer će vam trebati da budete sami sa sobom.Biće potrebna veća pažnja i podrška drugih, veća briga o sebi da bi ovaj aspekt doneo stabilnost.Ne treba se vraćati unazad.Može biti prolazne kostobolje, nesanica, hroničnog osećaja umora.

Astro -vremeplov



Na današnji 6.09.1943 rodjen je rok muzičar, kompozitor, pevač, gitarista,nekadašnji basista grupe „ Pink Flojd“-Roger Waters, rodjen u znaku Device sa Mesecom u Škorpiji.


6.09.1971. rodjena je engleska pevačica i tekstopisac Dolores O Riordan( The Cranberries) rodjena u znaku Device, Mesec u Ovnu.


6.09.1967. rodjena je sjajna američka pevačica, dobitnica Gremija, -Macy Gray, rodjena u znaku Device sa estetskim Mesecom u Vagi.

6.09.1983 rodjena je engleska manekenka, pre svega selebriti ličnost, sestra Kejt Midlton( vojvotkinje od Kembridza) –Pippa Middleton.Rodjena u znaku Device sa vrlo istančanim vladaocem svog znaka Merkurom u vagi koji je šarmatno skrenuo pažnju baš na kraljevskom venčanju, dok podznak nosi u atraktivnom znaku Lava sa Venerom na samom ascedentu koja je vodi ka popularnosti, centru pažnje, posebno Marsom u lavu u 12 što ukazuje da je veoma snažna, harizmatična, borbena i ponosna ličnost.Mesec u devici  donosi umerenost, ali diskretnost po pitanju porodice, prijatelja, ali da Pipa i veoma vodi računa o tome gde će se pojaviti, šta će reći i sl.Pipa će u daljem periodu imati dosta ideja po pitanju karijere, čak nekih novih projekata.Iako je iza nje medijski propraćeno venčanje, ona je prilično nezavistan tip i nije neko kome je to na prvom mestu, potvrda i porodice i sestre je dosta važna u svemu tome.Period od 2018-2019 doneće joj posebnu emotivnu sigurnost, a do tada će prilično privlačiti pažnju.



6.09.1923. u Denveru rodjen je treći, a ujedno i poslednji Kralj Kraljevine Jugoslavije –Petar Drugi Karadjordjević u znaku Device, sa Suncem i Venerom u devici( posvećenost, sklonost detaljnosti, lepoti u malim sitnicama), Marsom u devici, ali i Mesecom u Raku( pojačan patriotizam, jaka veza sa porodicom posebno majkom,domom, poreklom).

6.09.1953 rodjena je književnica –Ljiljana Habjanović-Djurović u znaku Device sa stelijumom i Mesecom u znaku Lava, uz Mars, Veneru i Pluton.Merkur planeta pisanja je u jakoj i intezivnoj konjukciji sa njenim Suncem što donosi izuzetan dar u pisanju, samokritičnost, sklonost istraživanju.


6.09.1973. rodjena je bivši odbojkaš, i srpski selektor muške odbojkaške repretzentacije Srbije –Nikola Grbić, rodjen u znaku Device sa izuzetnim trigonom Sunca, Merkura u devici i Marsa u biku( izuzetne sportske sposobnosti), sa Mesecom u Jarcu.

6.09.1972. rodjen je britanski glumac i producent Idris Elba, u znaku Device sa Mesecom u Lavu

6.09.1947. rodjena je američka glumica Jane Curtin, Devica sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Biku.

6.09.1964. rodjena je američka glumica Rosie Perez u znaku Device sa Mesecom u Devici.

6.09.1972 rodjena je američka glumica-Justina Machado( „ Kraljica juga“), u znaku i sa Mesecom u Devici.

6.09.1332. osnovan je treći grad po veličini u Poljskoj –Lodj, rodjen u znaku Device sa podznakom u Škorpiji, Mesec u Ovnu.

6.09.1968. osnovana je mala država na jugu Afrike –Svaziland( Devica podznak Blizanci, Mesec u Ribama).

Natasa Paunovski


уторак, 5. септембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -5.09.2017.

Dobra noc, danas nam nebo šalje puno aspekata i promena na nebu.Moram da spomenem da imamo dan pred Pun Mesec, pa ako osećate čudne vibracije ili manju unutrašnju nervozu zahvalite Luni:-)))
Dan koji nudi malo dobre/malo loše energije, kako se uzme i kako vi prihvatate stvari i slobodnom voljom menjate svoje raspoloženje, ili konkretno koliko dobro upravljate sobom i svojim životom..Definitivno nam nebo šalje neke poruke.Osećaj da nas nešto čuva, ali da je pred nama važan period kada moramo da se oslonimo na svoje znanje, iskustvo, godine ili srce.Mesec u Vodoliji se polako smenjuje ka znaku Riba i iz jedne buntovne, slobodne energije imamo period mirnije, romantičnije, sanjalačke energije u jutarnjim satima.Da li su snovi dostižni vaše snage i onog što osećate da vam je potrebno? Puno pitanja, odgovori čuče negde u nekoj skrivenoj ćeliji vašeg tela.Ipak, ne zaboravite sebe u bezgraničnom žrtvovanju i davanju koje nam nebo nudi svojom energijom.Idealizacija ili stvarnost, motivacija i volja, minus i plus, dobri i loši ljudi smenjuju ovaj početak meseca.A Mesec sija i puni sva iskustva od perioda same Solarne Eklipse.

Danas imamo:

3:57: Mesec u Vodoliji  na 28,06 stepenu u sekstilu sa Rx Uranom u Ovnu( vreme izuzetno dobrog raspoloženja i pozitivnog adrenalina za one koji u ovo vreme ne spavaju.Vreme genijalnih ideja, emotivnih izazova i jake privlačnosti.Vreme novih i važnih poznastva, sa puno razgovora, idealno vreme za neočekivana upoznavanja, rad.Vreme koje nosi nove odluke, jake i istinite snove, jaka lična prepoznavanja i transformacije.

4:34am: Mesec u Vodoliji u opoziciji sa Rx Merkurom u Lavu( izuzetno osetljivo vreme jer može doneti senzibilnim i psihički nestabilnim osobama sklonost povredjivanju i velikoj pobuni i greškama.Osetljivo vreme kroz saobraćaj, avio saobraćaj, dokumente, nepovoljno vreme za trgovinu, telefonske razgovore, emotivna dešavanja.Vreme nepovoljnih vesti, svadja, nerazumevanja, unutrašnjih konflikata, neke drame bez potrebe, ali pojačanih zdrastvenih problema pa posebna preporuka srčanim bolesnicima i atmatičarima jer mogu imati problema.Preosetljivost, sukobi izmedju srca i misli, tenzije, emotivni konflikti, u povećanju kradje i saobraćajne nesreće, tuče jer " fitilj" može biti prekretak.Nepovoljno vreme za davanje ličnih stvari, dokumenata, novca! Mogućnost osetljivosti kroz okruženje, ali i vreme povećanih laži.Emocije pod tenzijom.



7:17am: Mesec u Vodoliji u opoziciji sa Marsom u Lavu( vreme i praznog hoda Meseca, ali pojačane oštrine, tenzija, konflikata, tuča, vatrenih okršaja, naglih vremenskih prilika i emotivnih nemira.U porastu fizičke povrede, prelomi, i dalje veoma nervozan aspekt kroz ljubav, putovanja, komunikaciju.Može biti provokacija, ali loših vremenskih prilika.U porastu padovi aviona i veće nesreće.U porastu paranoični okršaji, emotivna osvetoljubivost, fizičke povrede, ružne reči, postupci, destrukcija.Veoma nepovoljno vreme za porodjaje, operacije.U porastu ne samo u ovim časovima, nego tokom većeg dana samoubistava i povredjivanja sebe.Neke traume i nervoza u prethodnom periodu može doživeti neki vrhunac.Potrebno je smiriti energiju i brojati do 100.Može biti navaletnih reakcija, impulsivnosti, pretnji, nezgoda.Težiti samokontroli, strpljenju, ne ulaziti u ljutnju, konflikte.



7: 29am: Mesec ulazi u ženski, vodeni, promenjiv znak Ribe.Potreba za mirom, romantika, nežnost, sklonost povlačenju, jaka okrenutost okultizmu, izražena intuicija, dalekim zemljama, umetnosti, jakim unutrašnjim željama.Zaljubljivost, skriveni pogledi, telepatija, jaki snovi, zaštita od mrtvih, kontakt sa vodom koji oplemenjuje i pomaže,Tajni susreti, skrivanje ljubavi, ljubav kao komplikacija, ništa jednostavno kad može komplikovano, boje, fotografija, ples, muzika, inspiracija,poroci,mistika, neobični susreti i povezanost, neka tamo karma koja donosi čudne puteve Gospodnje.



U isto vreme imamo i opoziciju Sunca na 12,51 sa retrogradnim Neptunom u Ribama(izuzetno osetljiv i senzibilan aspekt koji donosi neku maglu u glavi, slabljenje volje, osećaj neispavanosti, konfuzije, bežanja ili osećaja da se živi neki tudji život.Maskarada, stavljanje naočara da se sakrije tuga,sve skriveno u odnosu na spolja.U povećanju manipulacije, zavere, spijunaže, napadi hakera, eksperimentisanja lekovima, drogama, poročnost, kocka.U povećanju idealizacija, dobro i oprezno promislite pre svake odluke! U povećanju prevare i razočarenja,laži, bežanje od problema u neki svoj svet mašte, teško prihvatanje prolaznosti, rutine.Može biti povećanja ogovaranja, tajnih neprijatelja, ali da imate osećaj da neko želi da vas podceni, ponizi ili da iskoristi vaše umeće u sopstvenu korist.Može biti misterija, naglih nestanaka, povećanja novih virusa, problema sa imunitetom, prehladama, alergijama.Samopouzdanje i lakše prihvatanje ovog aspekta može se podneti uz rad, kreativnost, stalno ponavljanje" ja sam dobro, na dobrom sam putu", veru u sebe, molitvu, meditiranje, čuvanje snage.Ovde imamo i jaku analitičnost i ne prihvatanje date situacije.Treba se distancirati od svega suvišnog što potresa telo, organizam, srce.Definitivno imamo jedan provokativan aspekt obmana, gubitaka i pojačanih strahova.Osećaj gušenja i aniksioznosti, unutrašnjih nemira, čudnih snova.Ne dozvolite da vas drugi ubedjuju u ono što vam ne prija.Takodje, borite se za sebe, jačajte volju, veru i ne odustajte.Probajte da unesete objektivnost i nešto umereniju maštu.Trudite se da koristite šesto čulo ili da slušate sebe.Opreznost sa nepoznatima!Treba pokušati i kontrolisati sve vrste zavisnosti.Muzika, razni hobiji, psihoterapija, astrologija, religija mogu pomoći.Ipak, probajte da se oslonite na sebe i verujte sebe i tako ćete lakše podneti ovaj aspekt koji će biti aktivan do kraja ove nedelje.U porastu greske, nesporazumi, povlacenja, umor.

"Male stvari? 
Mali momenti? — O ne, nisu mali."
John Zabat - Zinn
 


11:36: Mars koji je od 20.07. boravio u znaku Lava, prelazi u nešto racionalniji, oprezniji, taktički i mudriji znak Device u kome će boraviti do 22.10. ove godine.Pravila, pefekcionizam, popravljanje, čišćenje, Mars ovde je u ulozi čistača, ali i pedatnog vojnika koji prepravlja i teži izuzetnoj detaljnosti.Analitičnost, potreba da se zaštiti imovina, sredina, usmerenost na medicinu, preciznost u radu, majstorstvo, jaka usmerenost na alternativno zdrastvo, kozmetiku, higijenu, dijete, čišćenje organizma, Mars ovde nema potrebu da se pokaže i bude odvažan.Čak naprotiv, on je tu da pokaže znanje, prenese znanje, nauči nešto novo, da drži u glavi hiljade i hiljade stvari, da radi i bude oslonjen na sebe.Vladaoc Merkur trenutno retrogradan, uskoro i direktan, posebno sa ulaskom u znak Device ( od 10.09)doneće i mentalnu i fizičku potrebu da stvari budu perfektnije, preciznije, skrivena poruka je da se ipak rad ceni i da pošten odnos može biti ono čemu treba das težimo( 16.09.).Mars u devici spreman da se namuči, ali da nikad ne traži publiku ili nagrade, spreman da nauči, uradi.On drži raspored, broji, smanjuje, kupuje, mudruje.Ova energija će mnogima od vas doneti svest da je vreme da se zaposlite stvarima koje su vam potrebne.Papirologija, saveti, posredovanja, popravke, obrazovanje, energija u rukama, kucanje biće u prvom planu.Ovaj Mars zapravo ima moc reči, ali konkretnih dela i računa da se sve ipak postiže radom.Može biti malo usamljen, nerazumljiv, voli da se poštuju pravila, voli da mu date dovoljno slobode da uradi stvari kako treba.Posebno je primećen kod programera, matematičara, računovodja, sportista, majstora, hirirga, stomatologa,  i svi onih kojima je posao vezan za detalje.24.09. Mars će biti napadnut od strane Neptuna i Saturna(11.10.) i pomalo obeshrabljen, ali i pod jako dobrim aspektom Venere( 5.10.) i Plutonom(2.10).



13:31: Dobra vest, Merkur na 28,25 stepenu Lava kreće u direktan hod.Ne znam koliko me je ljudi pitalo danima kada Merkur kreće direktno, e za sve danas, to je dobra vest posle ovih nešto osetljivijih aspekata u toku jutarnjih sata, ali i pomoći Marsa koji će stvari pokušati da dovede u malo veći red.Ponovicu, Merkur će do 10.09. ici kroz znak Lava, preci ponovo u znak Device od 10.09., napraviti jednu zanimljivu konjukciju sa Marsom 16.09., , malo usporiti i stati kao da će mu trebati odmor 20.09. kroz opoziciju sa Neptunom, pa pojačavati svoje kretanje i nešto produktivnijim i mentalno jakim trigonom sa Plutonom od 22..09..25.09. imaćemo nešto sporiji i pesimističniji aspekt sa Saturnom, kada može biti manjih briga i strahova, usporavanja i jesenje prolazne melanholičnosti, ali ulazak Merkura u znak Vage će sve to razbistriti od 30.09.Merkur se oslobadja usporenja i sada donosi lakšu komunikaciju, sredjivanje misli, ali u toku ovog meseca ipak traži rad i posvećenost.Od danas mogu biti lakše kupovine, prodaje, sastanci, učenja, misli.

ASTRO -VREMEPLOV



Na današnji 5.09.1946 rodjen je Freddie Mercury, britanski muzičar grupe Kvin, posebno ostao upamćen po sjajnim nastupima i veoma visokim glasovnim sposobnostima.Rodjen u znaku Device sa podznakom u vrlo dramatičnom znaku Lava, sa Mesecom u Strelcu u trigonu njegovog ascedenta koji je ukazivao na izuzetan kulturni napredak koji je ostavio na rokenrol muziku.

5.09.1969. rodjen je rok gitarista Dweezil Zappa, u znaku Device sa podznakom u Vagi i Mesecom u Raku.


5.09.1940. rodjena je Rakel Velč, američka glumica,rodjena u znaku Device sa podznakom u optimističnom znaku Strelca sa Mesecom u Škorpiji koja joj je donela i privlačnost i omiljenost, a uvrstana je u top najlepših žena sveta.

5.09.1951. rodjen je američki glumac, reditelj, producent i Oskarovac –Michael Keaton u znaku Device sa Mesecom u Škorpiji.


5.09.1967. rodjen je filmski i pozorišni glumac, režiser –Nikola Kojo, rodjen u znaku Device sa Mesecom u Devici i podznakom u hedonističkom i komfornom znaku Bika.



5.09.1973. rodjena je američka glumica italijanskog porekla Rose McGowan( poznatija po kultnoj seriji“ Čari“), rodjena u znaku Device sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Strelcu.

5.09.1912 rodjen je jedan od najistaknutijih kompozitora 20 veka –John Cage(muzički teoretičar, pisac), pripadao umetničkom pokretu neodada,rodjen u kombinaciji duple Device sa Mesecom u Blizancima.

5.09.1990 rodjena je Olimpijska i Svetska šampionka u umetničkom klizanju(2007-2010) Yu –Na Kim u znaku Device sa Mesecom u Ribama.

5.09.1803. osnovan je Bufalo-drugi po veličini grad u saveznoj državi New York, rodjen u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Biku.



Natasa Paunovski



понедељак, 4. септембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -4.09.2017.

Početak nove nedelje, Mesec u Vodoliji i danas kroz ceo dan šalje energiju humanosti i ravnopravnost, težnje ka transformacijama, ali jednako i jakoj analitičnosti zbog Sunca u znaku Device sa zvezde Zosma se od 10:31 pomera i ide napred.Neko vreme pred Pun Mesec nosi potrebu da se pojednostave stvari, ali izbace neki tereti prošlosti.Danas će postojati jaka potreba ka humanosti, posebno uživanju, ali imamo pozitivan dan za sve one koji planiraju važna putovanja, ali lična dešavanja.Period od 13:30-21:45  zbog kontakta Meseca i Južnog čvora nosi i period naglašenih emocija, ali potrebe da se oslobodite nečeg što vas stiska i pritiska duže vreme.Biće tu osećaja nekih prethodnih sećanja, ali mogućnosti kroz nova upoznavanja osećaja da ste tu već bili ili ste pružili ruku već toj osobi.Neka definitivno telepatija, ali kroz ceo dan i dalje jaka potreba za oslobadjanjem, podrškom, ali promenama u sebi.

"Spram neba, sva krila su mala. Ali, spram zemlje, svako ko sanja čarobno je velik."
 Dejan Zlatić





15:05: Mesec u Vodoliji na zvezdi Našira u sazvežđu Jarca u sekstilu sa Saturnom u Strelcu( treba se distancirati od crnih misli, pesimizma, nepotrebnih strahova prošlosti! Odlično vreme za pravne procese, posebno osobe koje se bave pravnim poslovima, turizmom, obrazovanjem, naukom.Vreme mira, lojalnosti, poverenja, dovoljno vremena da se urade provere, završe obaveze započete od početka dana, posebno dobro vreme da se dodje do istine.Odlično vreme za plaćanje nekih starih računa.U emotivnom smislu treba se čuvati neke nepotrebne destrukcije ili nezadovoljstva.Dobro za posredovanja ili traženje saveta.Dobro vreme za karijeru, manju pomoć prijatelja ili starijih osoba.Može biti jake potrebe lično da se naprave neki rezovi planirani u prethodnom dužem periodu.Odlično vreme za osobe vezane za saobraćaj, kupovinu kućnih ljubimaca, posebno osobe koje su vezane za medicinu.Dobro vreme za sticanje prijatelja ili poverenje ili oslonac koji možete naći u dragim ljudima.U ovo vreme treba izbegavati rizike jer mogu doneti lični problem ili štetu.Odličan period za alternativnu medicinu, ali okultizam.




17:46: Mesec u Vodoliji u trigonu sa Jupiterom u Vagi( odlično vreme za zabavu, uživanje, druženje, ljubav, poznastva.Vreme blagostanja i zaštite, neočekivanih pozitivnih dešavanja, odlično za hobije, proslave.Osećaće se neka dinamika, treba izlaziti napolje, dobro vreme za kupovine, imovinske stvari, finansijske promene.Dobro vreme za timske poslove, sportska takmičenja.Na emotivnom planu mogućnost naglih promena, neke pozitivne euforije, poklona, pažnje, kao i srećnih novih početaka.Aspekt koji nudi i lične promene, kao i mogućnost da se izrazite.

Astro -vremeplov


Na današnji dan rodjena je Beyoncé Giselle Knowles Carter- 4.09.1981., Houston, Usa( 10:00am).Rodjena u zemljanom znaku Device sa podznakom u Vagi i Venerom, ali i Plutonom u znaku Vage što donosi izuzetnu dominaciju, lepotu, prefinjenost, ali i otmenost.Od malena izražena crta muzikalnosti, medijalnosti i popularnosti, ali perfekcionizm koji je dobro poznatim svim Devicama.Podznak u vazdušnom znaku Vage posebno donosi suptilnost, lepotu, ali smisao za diplomatiju, da je prosto svojom unutrašnjom snagom bila predodredjena za veliki uspeh( Jupiter u vagi u 12), da je veoma ponosna, dostojanstvena, ponekad i dramatična,ali veoma iskrena,s obzirom da se atraktivni Mars nalazi na Mc, iako Beyonce na prvi pogled deluje krhko i nežno, ona je veoma energična, veoma temperametna i jaka ličnost.Prvi muzički koraci krenuli su  krajem 90 u grupi“ Destiny's Child“ pod uticajem njenog oca koji je i osnovao ovaj ženski bend.Iako je grupa obećavala, Beyonce se izdvojila kao solo i vrlo brzo i izdala svoj prvi album 2003 „Dangerously in Love“  koji je postao jedan od najuspešnijih albuma te godine,a kasnije i nagradjen sa 5 Gremija.( uticaj Marsa i Urana preko znaka riba najavio je nagli početak i osamostaljivanje uz uticaj oca koji je veoma muzički uticao na Beyonce, a poseban uticaj Sunca i Jupitera u devici da je na prvom studijskom albumu radila izuzetno puno i da je naišao na uspeh).Njeno drugo solo izdanje„B'Day“, nosio je vreme posebno izraženog perfekcionizma i rada na sebi, izuzetne samokritičnosti, i marljivosti, ali jačeg samopouzdanja i velike želje za muzičkim promenama u stilu 2006( Jupiter trigon Uran, Merkur konjukcija ascedent). Treći album  „I Am... Sasha Fierce“ izdat je krajem 2008( Sunce konjukcija Saturn kroz tranzitno kretanje znaka Device u trigonu sa Jupiterom u jarcu nosio je izuzetnu ambicioznost, rad, mada verovatni lični osećaj prezasićenja ili napora kroz poslovni odnos sa ocem koji je kasnije mogao najaviti i lični osećaj depresija, bezvoljnosti i malih kriza).Ipak, ne treba zaboraviti da ova sjajna dama je jedna od pevačica čiji su se singlovi najaviše kotirani, pa pripada damama koje su veoma obeležile muzički stil prve decenije 21 veka. U januaru 2010., USA Today je intervjurio Beyonce i ona je objavila da namerava pauzirati u 2010. godini. Rekla je: "Definitivno je vreme da pauziram, da napunim svoje baterije... Volela bih da uzmem šest slobodnih meseci i da ne snimam muziku. Moram da samo živim svoj život, da me neke stvari ponovo inspirišu."( njen solarni horoskop za 2010 je bio praćen promenama i željom za povlačenjem posebno zbog uticaja tranzitnog Saturna prema tranzitnom Merkuru u januaru te godine) U februaru 2010., Knowles se pojavila u singlu Lady GaGe "Telephone".Njena turneja 2013 Mrs Carter Tour bila je fenomenalna, a za njom i prosle godine i album Lemonade gde se spekulisalo da je stavila na note neke svoje skrivene probleme u braku( Venera je u 12 polju i može doneti veće poteškoće).
Mesec u škorpiji donosi seksipilnost koju Beyonce posebno pokazuje poslednjih godina kao da je samouverena otkad je postala mama male Blue, ali i blizanaca koje je dobila juna ove godine.Izuzetno je vezana za majku, koja kreira sve njene kostime i koja je zadužena za njen stil. 2001 Beyonce je u ušla i u glumačke vode( Neptun u sekstilu sa Venerom) i neki od filmova su: Pink Panter, 'Carmen:A Hip Hopera'', 'The fighting temptations.). Beyoncé  ima i mlađu sestru Solange, koja se poput svoje starije sestre, bavi muzikom  i veoma su povezane i koja je prosle godine izdala svoj prvi solo album.Beyonce je udata za Jay Z producenta i rep muzičara i do sad su se pokazali i kao odličan kako bračni par, tako i poslovni saradnici.Beyonce je sa nepunih 35 uzela i osvojila sve što jedan umetnik može poželeti.Zanimljivo je da je izuzetno probirljiva i da sve svoje koncerte samo osmišlja, ali da izuzetno puno ulaže u svoje koncerte i publiku.Ima neverovatnu stranu da je radoholik sto smo mogli videti i na dodeli Gemi nagrada kada se pojavila u podmakloj trudnoci.Iako je trenutno posvecena porodici, Beyonce kao prava Devica ne miruje i već sprema novi spektakl koji se može očekivati od kraja godine, do leta 2018 kao i novi album.Nastavak turneja i posebno veliki projekti mogli bi da je očekuju u 2019, dok period 2021 i period veće transformacije. Njena natalna pozicija Venere u konjukciji sa Plutonom i Jupiterom u vagi označava veoma seksipilnu, mentalno motivisanu osobu, veliku estetu, fizički snažnu , osobu koja poštuje zakon, zainteresovana je za politiku, humanu, koja nosi jak uticaj na druge.Uz pomoć i lične zaštite( ipak velike zvezde moraju imati i malo sreće) svakako uz lični trud Beyonce je postala to što jeste.Ona je MUZIČKA DIVA:))


4.09.1980. rodjen je nemački pijanista, veoma nagradjivan i originalan umetnik –David Garrett u znaku Device sa podznakom i Mesecom u Raku koji mu posebno donosi jaku sentimentalnost, muzikalnost, ali i nostalgičnost.


4.09.1975 rodjen je engleski muzičar, producent, gitarista Mark Ronson u znaku Device sa Mesecom u Lavu.



4.09.1781. osnovan je Los Angeles, luka i grad u američkoj saveznoj državi Kalifornija, izuzetno popularnoj po Holivudskoj stazi Slavnih, Diznilendu, rodjen u znaku Device sa podznakom u Vagi i Mesecom u Ovnu.Iako izuzetno atraktivan i nudi lepotu i urbaniji ritam, ovaj grad često može imati opasnost od zemljotresa već u najbližih 6 meseci.

4.09.1978. rodjen je američki glumac Wes Bentley( „ Igra gladi“) rodjen u znaku Device sa Mesecom u Vagi.



4.09.1980. rodjen je američki glumac Max Greenfield u znaku Device sa Mesecom u Raku.

4.09.1931. rodjena je američka glumica i plesačica Mitzi Gaynor u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Blizancima.
4.09.1943. rodjen je američki astrolog i pisac astroloških knjiga, psiholog –Liz Greene u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Strelcu.


Natasa Paunovski

недеља, 3. септембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -3.09.2017.

Dobar dan, Mesec danas ceo dan plovi kroz znak Vodolije.Strujanje i nestrpljenje kose se sa spoljnim prakticnim svakodnevnim planiranjem.Potreba da se izbace svi tereti prošlosti i kaže šta je na duši.Nebo puno poruka koje treba uhvatiti.Raspoloženje kao vreme.Ipak, Luna otkriva put ka požrtvovanju, duhovnosti i otkrivanju i radu na svojim unutrašnjim potrebama već od jutarnjih časova.Biće i tu nekih osećaja žrtvi i krivaca, ali danas i pojačanog besa, nestrpljenja, dolaska do brzih informacija.Treba biti oprezniji sa rečima, jer mogu pogoditi tamo gde ne treba..Danas svakako put potrebe za slobodom duše, misli, prijateljstvom, novim idejama, opuštenijim emocijama i otvorenim i mislima i srcem.Danas mogući stresniji aspekti preko saobraćaja pa vozači opreznost, mada bi moglo biti dosta problema na avio letovima.Poseban savet roditeljima da danas imaju više strpljenja za potrebe svoje dece.



"Samo 3 stvari mogu promeniti naš život:
Snovi.
Patnja.
I ljubav."-
Paulo Coelho





11:39: Tranzitni Merkur u Lavu retrogradan na 28,43 u konjukciji sa Marsom u Lavu(brzi refleksi, brza razmišljanja, lako skretanje pažnje na sebe, ubedljivost na veće mase ljudi.Posebno mentalna jačina u raspravama, polemikama, ali pošto je Merkur u lavu velikodušnije prirode on se može izboriti i za prava drugih, nešto po principu posebna sklonost da se zaštite slabiji.Veća hrabrost i otvorenost da se kaže šta je na srcu, makar to nosilo posledice.Jaka potreba za divljenjem, poštovanjem, komplimentima, veoma teško prihvatanje kritika posebno pred drugima, to može doneti svadljivost.U ličnim odnosima posebno se treba čuvati nepopustljivosti i toga čija reč je poslednja i ko to neće da popusti, probajte da nadjete mentalni balans, ali pre svega saslušate druge, pre nego što donesete odluke.Sklonost upadanju u reči drugih, brzim reakcijama, prodornoj ali superiornoj komunikaciji.Ovde imamo jednu malo  grubu i agresivniju stranu, i zato danas dozvolite drugima da kažu šta misle, dozvolite im da kažu svoje mišljenje.Biće tu neke odbrane, ali u povećanju je dramatika, paranoični zaključci, igranje po " živcima", pretnje, mentalno zlostavljanje, uslovi, ali i porasta infarkta.Ovaj aspekt( kao i svaki nepovoljan) može se iskoristiti za brzo učenje, da saznate nešto novo, da se fokusirate strastveno na nešto što vam nedostaje, da učite.Odlično vreme za glumu, umetničke projekte, biznismene, političare jer mogu " paliti masu" svojim govorima, ali ovaj aspekt sam često vidjala kod ljudi koji vole adrenalin, koji se ne plaše ničega, kao i profesionalnih vojnika.Sve u svemu, zaključak težite mentalnoj diplomatiji, balansu, sporijim zaključcima, sporijoj vožnji i spuštanju lopte.U suprotnom ovaj aspekt pojačava nervozu u govoru, kritike, neomiljenost u društvu što može biti prisutno i u periodu od 19:30-21h.


17:50: Mesec u Vodoliji u opoziciji sa Venerom u Lavu(emotivne brige i problemi zbog prevelike kontrole u vezama i nemanja vazduha.Treba se distancirati od dramatike, može dolaziti do osećaja bežanja od trajnih odnosa, ali da se neko prijateljstvo pokvari zbog mešanja emocija.Biće tu nekog skrivenog rivaliteta, ali i nepotrebnog ponosa i rivaliteta u vezama, pa je ovo vreme koje može doneti dosta suza, naglih promena raspoloženja i napetosti.Treba paziti na finansije, jer ovo vreme može doneti nepotrebna trošenja i sklonost luksuzu na sopstvenu štetu.U ovo vreme treba izbegavati kladjenja, ali i davanje novca na pozajmicu!Može biti briga oko mešanja drugih u odnose, ali i jake potrebe da dišete punim plućima i da vam niko " ne stoji nad glavom".Zaključak, nezavisnost i dokazi ljubavi u sukobu, finansije u padu, ipak može dolaziti do pozitivnog druženja, iznenadjenja u okruženja, dobre promene planova.Lako gubljenje" živaca" i sklonost da se nešto pauzira, prekine.Egocentri potezi, i nemanja takta u emotivnim odnosima.

Astro -vremeplov





Na današnji 3.09.1965 rodjen je američki glumac Charlie Sheen, rodjen u znaku Device podznak Blizanac koji donosi pravu Merkurovsku kombinaciju čiji podznak povećava vrckavu energiju I snalažljivost.Vladaoc Merkur u lavu iako ističe mentalne kvalitete ipak u lošem položaju sa Neptunom povećava harizmu, ali manipulaciju.Posebno težak aspekt Saturna u ribama u opoziciji sa Uranom I Plutonom u devici podstiče tajne, zavere, izdaje, razočarenja, sklonost porocima I prevarima, ali I dugo čuvanu tajnu da je Charlice hiv pozitivan što je donelo skandal početkom prosle godine.Iako sa Venerom u vagi šarmantan, veoma je sklon jakom egu, skandalima, iako se njegove glumačke sposobnosti ne mogu osporiti što genetski nosi od oca, iako sam horoskop ukazuje na brige, tugu I ranjivost kroz porodicu I veće izazove u karijeri.Mars I Neptun u škorpiji povećava seksipilnost I cinizam, ali nosi jaku poslovnu energiju, ali dosta seksualnih ispada, problema u poslu I nekako sklonost stalnim tračevima I emotivnoj nestabilnosti ovog glumca.Mesec u strelcu nosi da voli život , ali u opoziciji sa Jupiterom da mu je veoma dosadno, da je sklon preterivanja I da ima želju da mu se stalno nešto dešava.Sklonost neumerenosti ali I nekom hroničnom nezadovoljstvu nosi iz porodice.Iako lojalan I požrtvan kao prijatelj, ipak sklon da nekako sebe ne moze da nadje.Pred Čarlijem su tek veliki izazovi, iako je zdrastveno izuzetno jak.Ipak sklonost nestabilnosti I skandalima mogu vam dosta praviti probleme u poslovnoj reputaciji, ali I stalnom narušavanju zdravlja.

3.09.1926. rodjena je jedna od najpoznatijih grčkih glumica Irena Papas u znaku Device sa Mesecom u Raku.

3.09.1940. rodjena je engleska glumica I Oskarovka –Pauline Collins u znaku Device sa podznakom u Ribama I Mesecom u Vagi.

3.09.1942. rodjen je Al Jardine osnivač grupe Beachboys, rodjen u znaku Device sa podznakom u Vagi I Mesecom u Blizancima.

3.09.1972. rodjena je španska glumica, televizijsko lice I model –Natalia Estrada u znaku Device sa podznakom u Strelcu I Mesecom u Raku.

3.09.1984. rodjen je američki glumac Garrett Hedlund u znaku Device sa Mesecom u Strelcu.

3.09.1984. rodjena je I američka glumica Paze de la Huerta u znaku Device sa Mesecom u Strelcu.

3.09.1965. rodjen je australijski glumac Costas Manylor u znaku Device sa Mesecom u Strelcu.

3.09.1976. rodjena je američka glumica Ashley Jones u znaku Device sa Mesecom u Jarcu.

3.09.1974. rodjena je američka glumica Claire Kramer u znaku Device sa Mesecom u Ovnu.


3.09.1975 rodjen je muzičar grupe LMFAO, Stefan Gordy poznatiji kao Redfoo, u znaku Device sa Mesecom u Lavu.


3.09.1690. osnovana je Kolkota glavni grad zapadnog Bengala u Indiji.Rodjen u znaku Device sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Devici.

3.09.301..p.n osnovan je San Marino, sada Republika San Marino, rodjena u znaku Device sa podznakom u Vagi I Mesecom u Vodoliji.




Natasa Paunovski




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski