четвртак, 16. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -16.11.2017

foto /  byztex.blogspot.com

Djurdjic, moja devojačka slava, Srecno i svima onima koji  danas slave.Luna je odlutala na drugu planetu. Razmislja o prababi koja je toliko zaslužna za nasledjene želje i ostanak porodice u duhovnom smislu, sa poštovanjem  današnjeg sveca ostavila je misiju koja se porodično nastavlja uz žensku energiju i zaštitu.Preci se raduju.Neki su daleko ali srcem danas uz dom i porodičnu zaštitu.
foto /gogle.com

Mesec u fazi spaljenog puta baš se zainatio da napravi pometnju sa svih uglova.Odlaganja, kašnjenja, preusmeravanje za sledeći dan ili sklonost uspavanosti i nekoj praznoj flegmatičnosti da je prosto svejedno.Ipak, Luna  u nešto jačem znaku Škorpije, ali dobija pomoć od trigona Venere i Neptuna pa sve može biti senzitivnije, emotivnije, i sa većom snagom nego prethodnog dana.Mesec u Vagi do jutarnjih časova, ali i u fazi praznog hoda pa noć je nosila tek mir i odstupanja u planovima.Neka filozofiranja o životu, pražnjenja od prošlosti, analitičnosti do najmanjih detalja o tome što je stavljeno preko ledja i mir, mir koji je potreban.

foto /   Isadora Furiati


37 minuta posle ponoci Mesec u Vagi u opoziciji sa Rx Uranom u Ovnu na 25,28 stepenu( u povećanju emotivna nestrpljivost, nagla uznemirenost, plahovitost koja prodje u 5 minuta.Preosetljivost, ali potreba za transformacijama može doneti ove noći genijalne ideje.U porastu emotivni izazovi/promene/stavljanje tačke na nešto/ potreba za nečim novim/potreba za slobodom i razmišljanja kako bi voleli da ste na drugom mestu/, bežanje od ograničenja/poteškoće na partnerskom odnosu/izbacivanja tereta od prethodnog dana.Prethodni dan smo imali dosta zemljotresa, još uvek u većem porastu.Čudna usamljenost u masi.

MESEC U FAZI PRAZNOG HODA OD 00:50- 9:20AM.Mesec u fazi spaljenog puta do petka do 14:26



1:51am: Mesec u Vagi u konjukciji sa Fortunom(26,37) u sekstilu sa Saturnom u Strelcu na 26,06( vreme pozitivnih ideja, odlično za društvene odnose.Jedna mirna, lojalna energija, dobro za dobijanje saveta, završavanje nečeg što je stajalo od juče, sitnije poslove.Spor, ali siguran uspeh.

foto /  Nafeesah Abrahamas


Od 9:20 Mesec prelazi u vodeni ženski znak Škorpiju.Mesec se pridružuje Veneri i Jupiteru i Suncu u putu ka novim lekcijama.Istovremena borba, smelost i prodornost.Istovremeno jake emocije i pad.Izuzetna senzitivnost, ali pokretanje unutrašnjih kockica.Porast emotivnih izazova, jakih fizičkih odnosa, čudne povezanosti medju ljudima kojih vezuju slični problemi.Osetljivost bešike, genitalije, vid.Sećanje na one koji nisu sa nama.Osećaj zaštite u situaciji nemanja energije ili motivacije.Pomoć nepoznatih.Provokativnost i tvrdoglavost.Veće želje od mogućnosti.Osećaj plivanja po nepoznatim vodama, ali isplivavanja.Velika snaga u voljama u stvarima koje su činile blokade.Hrabrost i emotivnost.

"Biti istovremeno senzitivan, ranjiv, strastven i hrabar nije kontradiktorno. To je veliki dar."
Jacquelyn Strickland



foto / GO Magazine


16:22: Tranzitna Venera u Škorpiji u trigonu sa Rx Neptunom u Ribama( ovaj aspekt pojačaca želje, mogućnosti, emocije, ali nam donosi jednu romantičnu, sanjlačku i vrlo zaljubljivu energiju.Puno fantazija, maštanja, lepih dela, plemenitosti, pozitivnog spajanja.Ne zaboravite i vizija, intuitivnog povezivanja, telepatije medju parovima, ali i prijateljima.Jedan od srećnijih aspekata za muziku, ali i poslove vezane za zdravlje, kozmetiku, dizajn, hotelijerstvo.Idealno vreme da se negde odplovi, odputuje na neko toplo ostrvo, ali i vreme za one koji budu počeli vezu pod ovim aspektom da mogu biti večito zaljubljeni i vezani jakom energijom gde će se osećati neke više sile.Izuzetna saosećajnost i uslužnost prema drugima.Jaka duhovna snaga, prizivanje onih koji su važni i potrebni.Jaki utisci, pokazivanje simpatija/antipatija.Idealno vreme za intimne zabave, fizičke odnose, zajednička tajna putovanja, avanture, veridbe, zajednički život posle kratkog vremena.Jaki emotivni instikt i kreativna genijalnost.Puno vizuelnih efekata, odlično vreme za fotografiju.Ljubav u usponu, ali i pod neobičnim spletom okolnosti.Karma, sudbina ili šta beše, pratite....

ASTRO -VREMEPLOV


foto /Vogue Magazine
16.11.1967. rodjena je američka glumica Lisa Bonet u senzibilnoj kombinaciji Škorpije sa podznakom u Raku i Mesecom u egzaltaciji u znaku Bika.U svet filma je usla veoma rano u legendarnom Kozbi sou, da bi pokazala svoj talenat posebno u Andjeoskom srcu i Drzavnom neprijatelju.




16.11.1977. rodjena je i američka glumica Maggie Gyllenhaal u znaku Škorpije sa neobičnim Mesecom u Vodoliji.


foto / Louisville Magazine


16.11.1964. rodjena je sjajna Diana Krall - kanadska dzez pevačica, glumica, pijanistkinja, rodjena u znaku Škorpije sa energičnim Mesecom u Ovnu.

16.11.1958. rodjena je američka glumica  Marg Helgenberger u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vodoliji.



Natasa Paunovski

среда, 15. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -15.11.2017.

foto / citygirldiaries.tumbir.com


" Ogromna je odgovornost i odvažnost biti svoj.Mnogo je lakse biti  neko drugi ili niko" - Sylvia Plath

foto/neckothewoods.tumbir.com


Mesec ceo dan u znaku Vage.O jutarnjih časova u fazi spaljenog puta sve do 17.11 do popodnevnih časova što može pojačavati malo napora oko tekućih obaveza, ali povremenu maglovitost kroz polje emocija.Biće tu vaganja, traženja idealnih opcija i potrebe za harmonijom.Pst, sve je sasvim u redu, samo se sve radi po osećaju.Uticaj drugih ljudi može biti važan, kao i komunikacija i razgovori.Jaka povezanost sa osobama koje su daleko.Potreba za lepim kao štitom od loših vesti i još negativnijih ljudi.Dobro će biti zamaskirana ranjivost, nesigurnost i potreba za perfekcijom.Šta ti osećaj kaže? Drži se njega:-))

foto/tumbir.com


38 minuta posle ponoći: Mesec u Vagi u sekstilu sa Merkurom u Strelcu na 12,52( odličan period za razgovore i sve vrste važnih dogovora, kasnije posete, pisanje, pravljenje rasporeda.Period harmonije, sreće, ljubavi, dobrih vesti.Povoljno za kraća putovanja i učenje, sve vidove usavravanja.Ljubav kao centralna tema razgovora.Dobre vreme za kupovinu karata, vreme koje treba posvetiti voljenim osobama.Dolazak do bitnih informacija, dobra emotivna razmena, optimizam i emocije u zagrljaju).

foto /   Bianca Goniglia


4:10am: Mesec u konjukciji sa Marsom kroz znak Vage na 14,44( izuzetno neprijatan aspekt koji može doneti pojačanu nervozu i nemir, svadje i povećanje nasilja, neiskrenost i destrukciju.U porastu policijske akcije ili vojne uzbune, politička previranja i emotivni problemi.Ovo vreme bi bilo dobro prespavati.U porastu čudni snovi i povećanje nesanica.Jako loše vreme za teže bolesnike.U povećanju nepravda i nesigurni ljubavni odnosi.U porastu tuče i napori da se odrzi mir.

foto /  quemasdecirtesinhablar.tumbir.com


4:38am; Mesec ulazi u fazu spaljenog puta( via comustus spaljeni put je područje izmedju 15 stepena Vage do 15 stepena Škorpije) -Može dolaziti do odlaganja ili promena.Osećaj emotivne blokade ili osećaja sentimentalnosti i prolaska kroz naporniji lični period.Veoma loše vreme za sudske procese, kao i registracije, imovinska laka rešenja.Može dolaziti do nagle uznemirenosti ili naglih promena raspolozenja.Može se sve raditi pod nekim naporom ili uz veliko žrtvovanje.Veoma loše vreme za ulazak u brak, ortačke odnose i sl.Mesec u fazi spaljenog puta do 17.11.(14:26).Ja sam se danas uspavala sto sebi nisam dozvolila bas dugo i skroz poremetila svoj raspored,ali sam dosla do kompromisa.

foto /  BuzzFeed Partner


9:13am: Mesec u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu na 17,24( Mesec u blizini zvezde Seginus može doneti pod pritisnutim Plutonom ljutnju, oštroumnost, dominaciju, emotivnu povredljivost, neharmoniju, da nešto treba pogurati i u to uložiti energije.Na ličnom planu uvredljivost.Neko vaganje i traženje mirovnog rešenja.U porastu i dalje destruktivniji aspekti( zakon, sukobi, politička previranja, napadi).U porastu razočarenja i veoma nepovoljni aspekti kroz otvaranje posla, realizaciju započetog i posebno u odnosu na autoritete.Može dolaziti do povredljivosti, ali i oštrih kritika.

foto/ 500px.com


18:15: Mesec na zvezdi Foramen na 22,09- odlično vreme za dolazak do istine, otkrivanja tajni, posebno odlično vreme kroz kontakte sa inostranstvom.Pazite na vid, predeo donjeg dela kičme.!Kroz neki rizik mogućnost nagle realizacije.Povoljno vreme za dolazak do važnih informacija preko interneta, za upoznavanja, ali pre svega za konkretne poslove, akcije i otvoren put ka istini.

foto/en.paper.blog.com


21:28 Mesec na zvezdi Spika u sazveždju Device na 23,50( uspeh i napredak iznad očekivanja.Iznenadjenja.Nagle situacije i spontana rešenja, rešenja u pokretu.Podrška prijatelja, idealno vreme za zabeve, druženja, hobije.Odlično vreme za humnitarne akcije, pokloni, povoljno vreme za pronalaske, tehničke izume.Period dolaska novih osoba i period emotivnoh zanosa.

foto / Buzz Feed Partner


22:15: Mesec na zvezdi Arkturus u sazvežđu Botes na 24,14( zvezda koja daje zaštitu.Mudra rešenja, zaštita, blagostanje, povoljna za visok položaj i napredovanje.Moze doneti uzvišene emocije i inspiraciju.Odlična za putovanja i emotivna povezivanja.U porastu zbog Meseca na spaljenom putu i manjih nesporazuma, ali i emotivnih rizika i avantura.Osećaj nepripadanja mestu ili sredini.Treba izbegavati političke govore ili nezadovoljstva!Može biti i nekih globalnih upozorenja i naglih vremenskih promena.

Sunce u toku večernjih sati u blizini zvezde Agena na 23,48 Škorpije može doneti važna prijateljstva i spajanja, jaku volju, odlično vreme za ples i muziku.Medjutim na opštem nivou i dalje je veliki porast loše energije u vidu povreda i nasilja.

ASTRO -VREMEPLOV

Na današnji 15.11.1982. rodjena je prelepa francuska pevačica Jenifer, dobitnica mtv nagrade za najboljeg francuskog izvodjača, rodjena u znaku Škorpije sa podznakom u avanturističkom znaku Strelca i tajanstvenim Mesecom u Škorpiji koji povećava fatalnost.2017 je godina velikih profesionalnih promena i prekretnička godina za njenu karijeru.

15.11.1991. rodjena je američka glumica Shailene Woodley u znaku Škorpije sa Mesecom u Ribama.


15.11.1945. rodjena je pevačica švedskog sastava Abba –Anni Frid Lyngstad u znaku Škorpije sa podznakom u Vagi i umetničkim Mesecom u Ribama.

15.11.1951 rodjena je američka glumica i pevačica Beverly d Angelo u znaku Škorpije sa podznakom u Devici i veselim Mesecom u Blizancima.

15.11.1972. rodjen je engleski glumac Jonny Lee Miller u znaku Škorpije sa Mesecom u Ribama.
foto/ Vogue

15.11.1940. rodjen je italijanski dizajner Roberto Cavalli u vreme Punog Meseca u znaku Škorpije sa Mesecom u Biku.

15.11.1983. rodjen je profesionalni španski teniser Fernando Verdasko u znaku Škorpije sa Mesecom u Ribama.

Natasa Paunovski


уторак, 14. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -14.11.2017.

Oye Como Va, kako ste?Dok slušam Santanu i uživam do beskonačnosti( samo mi fali plaža, tropski bar i neki koktel),razmišljam da nekim umetnicima na čelu piše (a ja bi dodala) da bi im onako iz publike dodala  bedz Genije, još rodjen u znaku Raka, dva dana pre mene, pa sta dalje mi da pricamo, hahahaha.Danas je  Sveti Kozma i Damjan lekarska slava, nek je srećno svima onima koji slave:-))



Mesec od nešto više od ponoći u znaku Vage.Vaga znak balansa, ravnoteže, miroljubive energije, ljupkosti, pod uticajem Venere koja nam prolazi znakom Škorpije jos uvek u plodnom zagrljaju sa Jupiterom.Pronadjite svoju srecu, u dobroj muzici, dobrim ljudima, osmesima iako ova jesenja "gungula" od vremena nosi samo migrene i poneki bol u kičmi.Meteropatske prilike odlaze kad se pusti dobar zvuk pa nekako sve brzo prodje.Ali da ne budem daleko od neba, imam da vam kažem da danas nemamo uopste aspekte sa Mesecom.Sta to znači ? To znači u prevodu snalazite se danas na svoj način, hahahaha, šalim se naravno, uglavnom to bi trebalo da donese miran tok dana, videcemo i gde će Mesec prolaziti i preko kojih zvezda jer to može da nam malo pomogne da imamo sliku današnjeg dana.Prethodni dani iako smo imali i neke zaštitničke planete nije bio najbolji za saobraćaj i jako puno nesreća, Merkur je lošem aspektu sa Rx Neptunom i dovodi do grešaka, magle,nesporazuma i zato molim vas opreznija vožnja niste mali.Na istoku zemljotresi nista cudno u horoskopu Irana Uran u vrlo lošem polozaju sa tranzitnim Juznim cvorom , a Mars u vrlo losem polozaju sa Saturnom, dok pozicija Irana u vec duzim losim aspektima natalne i tranzitne pozicije Jupitera prema Mesecu, Veneru, ali od juce u u kvadratu Urana/Venere/Jupitera, da ne govorimo o Marsu koji trpi Uran u konjukciji.

foto /  visualoptimism.blogspot.com

Mesec u Vagi danas može pojačavati želju za druženjem, izlascima, okrenutost lepoti( spolja/iznutra), pravljenje kompromisa, ali ljubav će biti tema broj 1.Venera u Škorpiji ne tako ni jednostavna za shvatanje i održavanje jer istovremeno mora osetiti bol, da bi održavala i volela na pravi način ima podršku Jupitera.Dok je Mesec u Vagi može dolaziti do nesigurnosti, vaganja, oscilacija, osetljivosti kože, bubrega, biće veoma važni društveno -partnerski/ortački odnosi, poruka mir pre svega ma šta da se dešava.Popularna, ali energija koja ide polako.

foto /what


Od 8:52 Mesec na zvezdi Zania u sazveždju Device na 4,31 stepenu, imamo prefinjenu i otmenu energiju, dobro vreme za studente koji polažu ispite, ali i vreme pomirenja, opraštanja, religioznosti.Sunce na zvezdi Unukalhai(22,05) u sazveždju Serpes može doneti osetljivost nervnog sistema, pojačanost osetljivosti na lekove, posebno trovanja.Ipak ova zvezda može biti dobra za hirurge i sve one koji pomažu drugima.Ovo vreme donosi dobra opažanja, odličnu memoriju, izuzetno dobre aspekte kroz pedagogiju.U lošim aspektima porast emotivnih zavrzlama, manipulacija, jakih uvreda i neprijatnih situacija na ličnom nivou.Ipak, u povećanju jake strasti i emotivni nastavci.

foto /   thefashiongarden.tumbir.com


19:01: Mesec na zvezdi Vindermiatriks u sazvežđu Device(9,56)- donosi vreme dobrih rezultata, plodnih ideja, ali nam nosi i vreme mogućih šansi za dobrim rezultata, realizacijom nečeg važnog, mogući dobici, pokloni.Ova zvezda može doneti spuštanje lopte, ali i mogućnost da nekog uhvatite u laži i da on pokušava da se opravdava.Neko će morati imati više odgovornosti prema porodici, ali ova zvezda nije baš najbolja za bračne odnose pa može uticati na gubitke.Ona često može da utiče na pojavu razvoda, udovištvo, ali i vreme povećanih nesreća posebno iz vazduha.Posebno opasna od strane islamista jer u arapskom svetu simbolički znači poslat  za žrtvu i nesreće nad drugim ljudima.Biće važna potvrda i podrška drugih, potvrda da ste na dobrom putu u onome što radite, možda krakotrajni saveti u onome što mislite da radite najbolje.Odlično vreme za modu i da se posvetite sebi.Jaka okrenutost brojevima, ali i istoriji.

foto/ Squidoo


19:27: Mesec na zvezdi Porima u sazveždju Device može doneti jaku moć predosećanja i proricanja.Povoljno vreme za proslave i posete, izlaske, koncerte.Ipak na emotivnom nivou može doneti krize, nesigurnost, prevare, prolazna razočarenja ili neispunjenja.

Mesec već oko ponoci će se spremati za konjukciju sa Marsom pa mnogi mogu osetiti nemir, nervozu, nepravdu.

ASTRO -VREMEPLOV

foto /   Viator.com


Na današnji dan 1918 osnovana je Poljska, država u Srednjoj Evropi, rodjena u znaku Škorpije( razlog i zašto je bila prva država na udaru u drugom svetskom ratu, ali i država koja je pretrpela velike gubitke).Podznak Jarac ukazuje da Republika Poljska ima tradicionalnu vrednost i istoriju, ali i jak mentalitet naroda.Mesec u ribama ukazuje na jake želje i povećane mogućnosti same države koje će kroz ekonomski tok proširivati u 2018.



Na današnji 14.11.1948. rodjen je Charles princ od Velsa, najstarije dete kraljice Elizabete.O njemu se mnogo toga i zna, pa neću previše o tome pisati, za one koje interesuje, Charles je rodjen u vodenom znaku Škorpije sa podznakom na veoma zanimljivom 5 stepenu Lava( 5 stepen kraljevski stepen, stepen princeva i svih onih koji nose ovakvu lozu ili to postaju, plus Lav dominantan, jakog ega, ponosan).Mesec na nultom stepenu Bika ukazuje i na majku rodjenu u znaku Bika kraljicu Elizabetu, ali i njegovu emotivnu ispunjenost koju je kasnije realizovao sa drugom ženom Kamilom.Period solarne karte mu je veoma finansijski i porodično provokativan i može mu doneti poteškoće kroz polje majke same kraljice, ali i supruge.

14.11.1907. rodjena je švedska književnica Astrid Lindgren, poznata kao autor „ Pipi duge čarape, Braća Lavlje srce „ i mnogi drugi.Rodjena u dubokom vodenom znaku Škorpije sa idealističkim i maštovitim Mesecom u znaku Riba koji je i pomogao da napise tako divna decija dela.

14.11.1889. rodjen je prvi Premijer Indije –Jawahar Nehru u znaku Škorpije sa podznakom i Mesecom u Lavu.Posle Gandija smatra se najsnaznijim borcem za slobodu Indije.

14.11.2003. okrivena je patuljasta planeta Sedma(trans neptunovski objekat) iz zvezdarnice Paloma u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u Raku.
foto /   list.lisimg.com

14.11.1979. rodjena je ukrajinska glumica i model –Olga Kurilenko u znaku Škorpije sa Mesecom u Devici.


14.11.1972. rodjen je američki glumac( „ Las Vegas“) i bivši foto model Josh Duhamel u znaku Škorpije sa Mesecom u Vodoliji.

14.11.1982. rodjena je američka glumica Laura Ramsey sa znakom i Mesecom u Škorpiji.

14.11.1954. rodjen je grčki kantautor, kompozitor, pijanista –Yanni, u znaku Škorpije sa Mesecom u Raku.

14.11.1962. rodjen je Stefano Gabbana –modni dizajner u znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Blizancima.

14.11.1719 rodjen je Leopold Mozart, otac Volganga Amadeusa Mocarta, inače kompozitor i violinista, smatran jednim od najtalentovanijih u to vreme.Rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u Devici i Mesecu u Strelcu.


Natasa Paunovski

понедељак, 13. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -13.11.2017.

foto / instangram


Idemo kroz novembar u nove avanture."Samo iskreno", to nikad ne zaboravite....Emocije u punjenju i samo nešto stoji da se srce isprazni na više strana i da dodje do oslobodjenja, ali ispunjenja.Misije predstoje nisu teške ako ih želite na pravi način..Mesec u Devici i danas kroz ceo dan.Početak nedelje iako melanholičniji prepun motiva i važnih zadataka.Razmišljanja o brojkama, analiziranje emocija, ali sreća je na vašoj strani jer danas imamo i konjukciju Venere i Jupitera(" ako ima nade pokaži to":-)).I danas ćemo se baviti sitnicama, ali imamo energiju regeneracije, transformacije i obaveza.Nemojte trošiti vreme na komentare o vremenu ili o tome šta vas boli, nego samo napred, zapišite svoje zadatke za ovu nedelju i samo napred:-))Ipak zbog kvadrata Merkura i Neptuna mašta i realno se mogu mešati pa može doći do opuštanja, prevelike idealizacije i propuštenih prilika.Zato malo više rada, manje trošenja energije na dosadne tekuće stvari, konkretizujte ono što vam je potrebno i pratite svoj osećaj:-)) Neptun vas voli, samo danas malo u poigravanju i zbunjivanju, ali ne dajte se prevariti, pokrenite dete u sebi, ali zrele ideje i samo napred:-)).Dajte i Neptunu malo opuštenosti ka stvaranju jer danas i jeste dan spontanih, maštovitih,zalutalih, ali važnih ideja( " osećaj me  me opet ne vara"-( - Samo iskrenooo:-)).

foto /instangram.com

1:05am: Mesec u Devici u trigonu sa Plutonom u Jarcu na 17,21 stepenu( spoj perfekcionizma i unutrašnje snage.Vreme odlično za radoholičare.Detalji koje život znače.Analiziranje, traženje savršenstva.Osećaj poverenja, lojalnost, važne lekcije iz prošlosti koje donose unutrašnji pokret koji vas može voditi napred.Hrabri potezi, ideje, bliskost i povezanost sa onima sa kojima treba.Odlično vreme da uradite nešto jako korisno, produktivno, da vam savest bude zadovoljena.Potreba za redom, pojačana strast za poslom, ali i u emocijama.Ubedljivost u odnosu na druge, izbacivanje najboljih emocija kao ušće dveju reka.

foto  /   yes-i-do.gr


" Evo prave tajne života, biti potpuno posvećen onome što činiš, sada i ovde.I umesto da ga zoveš poslom, zovi ga igrom"-Allan Watts

Mars danas na zvezdi  Algorab(13,27) znaka Vage, sazvežđa Korvus donose poruku da lepim rečima i dobrotom možete pobediti loše oko vas.Ovo je zvezda koja prenosi laž i destruktivnost, zlonamerne komentare, ali ne dajte se prevariti, širite ljubav i plemenitost i tako možete pobediti sve nepravde i oterati svu lošu energiju.Dobro pobedjuje loše pravilo univerzuma uvek.

foto /gogle.co.nz


7:57am: Mesec u Devici u sekstilu sa Suncem u Škorpiji na 21,05 u blizini zvezda Denebola u sazveždju Lava donosi vreme promena, dubljih i pozitivnih razmišljanja, vrednih odluka koje se mogu osećati baš danas kao osećaj nečeg veoma bitnog što je pred vama.Pratite:-))Odlično vreme za učenje stranih jezika, putovanja morem.Iznenadni napredak.Vreme koje neće prijati hroničnim bolesnicima jer može biti naglih vremenskih prilika.Probajte da zapošljavate sebe i ovo vreme nudi dobar početak dana.Mudrost i pronciljivost prijatelji ljubavi.Pratite intuiciju, možete prozvati ljude koji vas vole.Dobro vreme za operacije, lečenja, posebno hirurge i isceljitelje..Odlično vreme za obrazovanje, nekretnine, finansijske promene.Odlična opažanja i memorija.



9:17am: Venera u konjukciji sa Jupiterom u Škorpiji na 7,20 stepenu: Aspekt ljubavi, materijalnog blagostanja, mira, podrške, srećne zvezde i nebeske podrške može se osetiti kroz ovaj uticaj.Pogledajte u svojoj natalnoj karti kroz koje polje ova konjukcija prolazi jer ona može biti veća pomoć u stvarima koje želite.Škorpija je najdublji, zatvoren, emotivan znak koji krije tajne i zagonetke, ali znak koji posebno preživljava i probija se po mutnim vodama figurativno rečeno.Prodornost i mudrost ovog znaka pomoćiće vam da rešite možda i stvari za koje ste mislili da su nemoguće.Vraćanje na prošlost i dobijanje pravih odgovora.Odlično vreme za parove koji započinju veze jer ovo je vreme sjedinjavanja i povezanosti na dubljem, fizičkom nivou i kad sve propada.Emotivni izazovi i poruke, pratite:-)) Odlično vreme za dolazak do finansija ili put ka pozitivnom rešenju novčanih problema.Dobro vreme za berze, banke.Vreme strasti i širenja jake duboke energije, beskonačnih emocija, nemogućih veza koje će dobijati svoj put.Odličan tajming za ljubav, ulazak u važne investicije ili poslove.Zaljubljenost, strast prema stvarima kojima ste okrenuti.Popularnost, dobro vreme za začeća.Neka dobra karma koja donosi dobre rezultate( nešto po principu" svima po zasluzi").Velikodušnost prema drugima koja će se lično vraćati na drugi način.Plemeniti poduhvati, spašavanje drugih, vreme faze kada možete svoj posao podići na viši nivo.Ali sve će se bazirati na polju emocija, emotivnog uzdizanja, ideja.Srećno vreme za umetnost, poeziju, putovanja, uspešne odnose sa inostranstvom.Možete pokrenuti mir u stvarima koji su do sad bili konfliktni.Odlično vreme za rast.Osećaj neke topline u srcu.Prijatno okruženje i neočekivana pomoć.Vera i ljubav.


foto /  Arik Trejs


12:44: Mesec na zvezdi Alkes na 23,41 donosi sjajno vreme za kontakt sa prirodom, posebno osobama koje su poslom vezane za ekologiju, zdravlje donosi uspeh.Jaka sklonost spiritualizmu.Suptilna, produhovljena energija, dobro vreme za molitve, poželite nešto iz srca...Pozitivna podrška dolazi od prijatelja.Povoljno kroz sve vidove sastanaka, važnih poslovnih razgovora.Dobro za dijete ili prelazak na nov način ishrane.Voda posebno može doneti olakšanje i čišćenje duše i tela u ovo vreme( svaki vid nervoze prolazi kroz kontakt sa vodom).Dobro za sve vidove uslužnih delatnosti.Odlično vreme za reklame, dizajn, video prezentacije, igranje sa bojama.

foto /instangram.com


15:20: Mesec na zvezdi Kopula pojačava dobre prilike za uspeh u javnim poslovima ili institucijama.Korektnost i pošten odnos može doneti dodatne opcije i bolje lične mogućnosti.Za osobe koje imaju osetljiv vid preporuka u ovo vreme da obrate pažnju.Odlično vreme za hobije.Loše za davanje pozajmica i mala preporuka opreznosti na polju voznje.Na emotivnom nivou mogucnost neobičnih povezivanja sa drugima.

foto /Almee Greenwood


16:46: Mesec u Devici u kvadratu sa Saturnom u Strelcu na 25,51: zakašnjenja, odlaganja, umor, pesimizam, dublje analize i preispitivanja udaljavaju od teme, ideje, plana.Period nekog zahladjenja kada ako možete napravite pauzu i odmarajte mozak.U povećanju tenzije u svetu, podrhtavanja tla, poplave  ili zemljotresi.Ima tu i mogućnosti za nekom opštom osvetom ili porastom terorizma zbog ulaska u blizinu Meseca u zvezdu Alkaid.Na ličnom nivou može biti većih odricanja, prolazne nevoljnosti, Saturn malo usporava suštinu, ali baš zbog toga probajte da unesete vedrinu i da ne shvatate stvari koje se dešavaju previše lično.



23:49: Merkur u Strelcu u kvadratu sa Rx Neptunom u Ribama na 11,29 -Iako je ovo odličan aspekt za umetnike, madjioničare,medjutim  ovaj aspekt malo krivi realnu sliku, donosi konfuznost i maglovitost uma, u porastu su veliki nesporazumi, zbog toga je jako važno ako vam nešto nije jasno da pitate ili ponovite više puta, jer sitnice mogu da donesu problem.U porastu jesu kradje, teorije zavera,naivno primanje saveta okoline,manipulacije, idealizacije, maštanja na pogrešnom mestu, glumatanja,problem sa okruženjem, tračevi, bežanja od kuće, sklonosti porocima.Medjutim ne možemo svaki aspekt ni shvatiti usko.Ovde će biti potrebno nešto da nas opusti da pokrenemo neke unutrašnje ideje koje možemo realizovati.Ima straha, ali itekako je ovo kreativniji aspekt koji može doneti sjajan uspeh pod malo čudnim okolnostima.Treba čuvati um od pogrešnih judi, treba izbegavati loše procene, treba sve proveriti.Biće malo teško fokusirati se samo na jednu stranu, jer misli mogu da lete na sve strane.Može biti naglih oscilacija od uzbudjenja i ne snalaženja do potpune pasive.Jaka sklonost fantaziranju, nekoj naučnoj fantastici u glavi.Izbegavajte diskusije po principu " ko je u pravu", držite se svog ritma i ideja, jer kroz ovaj aspekt možete stvarati i ugoditi sebi.Za bilo koje važno potpisivanje ili zakazivanje potrebna je dobra provera ili pomoc prijatelja.Malo veća opreznost sa lekovima posebno u kombinaciji sa alkoholom.U povećanju trovanja i prelade, pad imuniteta, pospanost.Zbog toga opreznost u saobraćaju posebno ako bude lošijih vremenskih uslova!Neka prikrivanja, špijunaže, nameštanja, držite se sebe i proverenih ljudi:-))U povećanju posebno kriminal( kradje vozila, problemi sa parkinzima, kradje mobilnih telefona).Svaku informaciju dobro proveriti.Senzibilnost.Može dolaziti do grešaka ili propuštenih prilika.

ASTRO -VREMEPLOV

foto /   madscientis12.hubpages.com

13. novembra 1969 rodjen je škotski glumac, pevač, producent -Gerard Butler u znaku Škorpije sa podznakom u šarmatnom znaku Vage i Mesecom u znaku Jarca.

foto / Guardin


13. novembra 1955 rodjena je Oskarovka legendarna Whoopi Goldberg u znaku Škorpije sa podznakom u buntovnom znaku Vodolije sa intuitivnim i prodornim Mesecom u Škorpiji.Jupiter na zvezdi Regulus( osvojila je sve moguce prestižne nagrade), ali Venera na Mc na zvezdi Antares Whoopi je dao Oskar ali donosi da je ona veoma snažna i vesela glumica.Pred njom su veoma zapažene uloge, ali veoma jaka motivacija iako danas puni 62.

13.11.1967. rodjen je Jimmy Kimmel televizisko lice, komičar, pisac, producent u znaku Škorpije sa energičnim Mesecom u Ovnu.

InStyle


13.11.1954. rodjen je američki glumac Chris North( ženskoj publici poznatiji kao Zverka iz serijala " Seks i grad"), rodjen u senzibilnom znaku Škorpije sa podznakom u Devici( deluje fer, korektno, šarmatno), sa Mesecom u duhovitom znaku Blizanaca.

13.11.1947. rodjen je americki glumac( poznatiji po krimi serijama) Joe Mantegna u znaku Škorpije sa optimističnim Mesecom u Strelcu.

Lennar


13.11.1851. osnovan je Sijetl grad u saveznoj državi Washington u znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i toplim Mesecom u Raku.

Respect- Vlado Georgijev-istinskom umetniku velikog srca.

Na današnji aspekt Merkura i Neptuna Vladina pesma "Iskreno" ima potpuni smisao i čuje se do univerzuma..Album" Daljina" jedan od najboljih po mom ukusu.


Natasa Paunovski











недеља, 12. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -12.11.2017.

foto /Kelly Yant


Volim nedelju, taj mir koji pruža od ispijanje kafe do jutarnjih razgovora i ne razmišljanja dal treba uključiti alarm, te male sitnice koje uvek više znače nego nešto baš krupno:-)) Samo nedeljom imam utisak ma kakvo da je nebo mogu da se nadišem vazduha i gledam u Dunav na najromantičniji način.Ako dan nije zadužen za proslave i vidjenja, tu su slatki odlasci na pijacu  ili neki vid čišćenja kako iznutra tako i spolja.Sve ide polako i žurbe.Čak i kad se desi da nešto treba da zakažem ili vanredno radim, nije mi teško jer sve ide polako i bez pritiska.Kad mi treba bas neki celokupan odmor tog dana, onda iskljucim telefone i uzivam u ovom danu.Da se odmorim od zračenja telefona, kompjutera, ali i poslovnih razgovora, već da uživam u tom miru.Nedelja mi se čini i kao najkraći dan i kao da joj je potrebno više sati, ali tako je, dobro je da postoji kao dan za potpunu regeneraciju...

Mesec kroz ceo dan prolazi kroz znak Devicu.Vladaoc Merkur ide optimistično kroz znak Strelac ali od 17:12 će se naći i na zvezdi Antares u sazvežđu Škorpije, jedne od 4 kraljevske zvezde poznate kao Čuvar zapada.Ova zvezda doneće dosta entuzijazma i pozitivne mentalne energije, hrabar govor i neustrašivost, ali pre svega želju za većom akcijom iako je nedelja, pa će posebno biti interesatni kontakti u vezi sa poslom, finansijama, inostranstvom.Ova zvezda može doneti važne kontakte i vesti prema Zapadu, ali i neočekivane promene( ukoliko su u malefičnom položaju sa nekom natalnom planetom i neprijatna iznenadjenja).Posebno je važno dok je Merkur na zvezdi Antares( do kraja dana njen uticaj može biti jak) treba paziti na vid, čuvati se neprijatnih situacija koje mogu imati veze sa pravilima, zakonom i potrebno je imati veru, ali izbegavati nestrpljive odluke.Ipak i neke informacije danas mogu doneti plodnu i važnu energiju ispunjenja i dobrog smera ka kome ćete krenuti.

Mesec u Devici doneće danas velike analize, temeljne procene, dobro vreme za statistike, ali i trgovinu, prodaju, učenje, putovanja.Može tu biti idealizacije, problema u dogovorima, malo većeg umora i propuštenih prilika u popodnevnim časovima, ali i loše koncentracije, konfuzije i neobjektivnosti.Obraćaćemo pažnju na detalje, praktičniju stranu života, ovo je dobar dan za čišćenje doma, rad, zdrastvene preglede, usmerenost na kozmetiku, higijenu, druženje sa kućnim ljubimcima.Kontakt sa prirodom, jednostavnost, ali potreba za perfekcijom i redom biće veoma važna i doneti unutrašnju sreću.Može biti prolaznih promena raspoloženja, kašnjenja, neke melanholične energije i energije spavanja.Ljubaznost, potreba za brigom ali oslananje na sebe biće u centru svih dešavanja.U ljubavi će biti potrebna opuštenost i flegmatičnost.Neće prijati filozofiranja i gubljenje vremena, već je usmerenost na odmoru, poslovnim aktivnostima i važnim razgovorima.Može dolaziti do neorganizacije, ali dobrih krajnih sastanaka.U porastu testiranja, novi kontakti, puno priče i razgovora o budućim projektima.

4:08am: Mesec u Devici u sekstilu sa Venerom u Škorpiji na 5,49( vreme ljubavi i strasti, ljubavnih razgovora i planova, pozitivnih saveta i upoznavanja, pomoci, ali lične jake snage i zanimljivih snova.Vreme koje je onima koji u ovo vreme rade blagosloveno i može im doneti napredak.Pozitivno vreme za sve vidove čišćenja, oporavka, ali pažnje).

foto / rag-broke-tumbir.com


6:27am: Mesec u Devici u sekstilu sa Jupiterom u Škorpiji na 7,06, Mesec blizu zvezde Tuban u sazveždju Draco( zanimljivo je da je ova zvezda bila polarna u vreme kada su Egipćani pravili piramide).Vreme blagostanja, mira, dobre organizacije i poslovnog napretka, podrške, emotivne pomoći, dobro vreme za sve vidove lečenja, operacija, porodjaja.Posebno dobro vreme za matematičare, računovodje, one koji očekuju novac.Ipak, ova zvezda zna da uzrokuje požare, preduboke analize koje mogu preći u krajnost i doneti umor i nerešenja, prolazne psihološke krize.



10:22am: Mesec u Devici u kvadratu sa Merkurom u Strelcu na 9,21( pripaziti na komunikaciju i organizaciju jer može biti poteškoća.Problemi sa taksijem, osetljivost kroz moguće manje kvarove na automobilu, pazite šta potpisujete i govorite, šta obećavate.Vreme i mogućih razočarenja u prijatelja ili odlaganja nečega.Loše vreme za porodjaje, trudnocu( potreban mir, bez nervoze), ali i vreme koje može doneti osetljivost organizma i prehlade, alergije.U porastu crne misli i brige.Može biti i napora oko rodjaka, dece, okruženja, medija.Balansiranje izmedju opreznosti, crnih misli, pesimizma i optimizma.Sve nešto po principu verujem/ne verujem.U porastu opravdanja, ali i opravdanja, jako veliko trošenje energije na sitne poslove i slabija koncentracija.Nepovoljno vreme za trgovinu.Može biti i porasta kradja, ali i kvarova.Na emotivnom nivou može dolaziti do nerazumevanja.Osetljivost na finese, nijanse, boje.



14:24: Mesec u Devici u opoziciji sa Rx Neptunom u Ribama na 11,30( Mesec u blizini zvezde Zosma nosi mudrost, duhovnost, ali i naivnost i porast idealizacija i razočarenja, jakog umora ili na neki način osećaja propuštenih prilika i neke unutrašnje praznine.Izuzetno dobro vreme za proricanje, ali nagli i neočekivan dobit, poštovanje od strane nepoznatih, ali veću pomoć nepoznatih osoba.Izuzetno srećno rveme za glumu, umetnost.Ipak treba pripaziti na lične stvari, može dolaziti do gubljenja stvari koje nemaju materijalnu, ali imaju ličnu vrednost.Može biti nekog žrtvovanja ili odricanja zarad nečega.U porastu spijunaze,manipulacije, laži ili podvale.Može biti unutrašnjih strepnji i strahova od novog.Čudni snovi ili iskustva.Napetost može loše uticati na stopala, cirkulaciju, creva.Može biti nagle promene raspoloženja, ali posebno vremenskih prilika.Srećno vreme za fotografije, odlazak na druge kontinente.Opreznost sa alkoholom, porocima, hemijskih supstancama, plinom!



22:24: Mesec u znaku Device na zvezdi Alkor u sazvežđu Ursa Major(15,52) -poznata kao trkački konj, dvojna zvezda koja može doneti naglu promenu planova, brze akcije i vesti, ali neke poklone zbog nesebičnosti i plemenitosti.

ASTRO -VREMEPLOV

Na današnji 12.11.1929. rodjena je glumačka i modna ikona,Oskarovka, američka glumica Grace Kelly koja je udajom za kneza Renijea 3 postala 1956 i knjeginja od Monaka.Rodjena u kombinaciji duple Škorpije sa Mesecom u intuitivnom, veoma romantičnom znaku i umetničkom znaku Riba pomogao joj je rani prolaz na filmu ali da njen brak ima primesu nečeg idealnog na prvi pogled.Bila je izuzetno prodorna, jaka, snažna, ali i osetljiva zbog stelijuma planeta u Škorpiji.Venera u blizini ascedenta je znak lepote, ljupkosti i mode, ali i dobre reputacije..Umrla je u 54 godini na istom mestu gde je snimila svoj poslednji film.



12.11.1980. rodjen je kanadski muzičar i glumac –Ryan Gosling, rodjen u nešto kompleksnoj , ali jednako romantičnoj kombinaciji znaka Škorpije sa podznakom u Ribama i Mesecu u Jarcu.Još kao dečak je ušao u filmsku industriju, a posebno poznat po filmu“ Beležnica I La La Land“.Oženjen je prelepom glumicom Evom Mendes.

12.11.1982 rodjena je prelepa glumica i Oskarovka –Anne Hathaway u znaku Škorpije sa podznakom u veselom i slobodoljubivom znaku Strelca sa Mesecom u Vagi koji ističe njenu ženstvenost i ljupkost.Anne posebno ulazi u uspešan period kada bi mogla imati izuzetno srećne finansijske promene, ali želju za nekim većim promenama na privatnom planu.

12.11.1945. rodjen je kanadski kantaautor i gitarista Neil Young u kombinaciji duple Škorpije sa Mesecom u Vodoliji.



12.11.1961 rodjena je bivša rumunska gimnastičarka , svetska i plimpijska šampionka,i trener posebno poznata po najvišoj oceni u istoriji gimnastike na Olimpijskim igrama u Montrealu.Rodjena u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu i disciplinovanim Mesecom u Jarcu.

12.11.1958. rodjena je kandska glumica irskog porekla i pevačica Megan Mullally u znaku Škorpije sa podznakom u Ovnu i Mesecu u Strelcu.



Natasa Paunovski
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski