понедељак, 29. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -29.10.2018



" Gde god bio, gradi! Ako si na zemlji, ustani! Nikad ne ostani da ležiš; ustani, dopusti da ti drugi pomognu da staneš na svoje noge. Ako sediš, pokreni se! Ako te parališe dosada, oteraj je dobrim delima! "
 Jorge Mario Bergoglio

Na kraju smo Oktobra meseca sa svim utiscima emotivnih dozivljaja pod uticajem retrogradne Venere.Mnogi su prazni, mnogi iščekuju da  im neka zvezda padne na glavu, ali priznaćete bilo je tu svega, ali kako god da se uzme ničeg spektakularnog.Ipak, Venera se sprema da ode u nešto miroljubiviji znak Vage od samog kraja ovog meseca da bi na jedan suptilniji način ipak pokazala da nije sve gotovo.Tačka, Ovih dana bih da sečem sve ono što mi se ne dopada.Nisam više vešta da objašnjavam kad mi se nešto ne dopada.Zimsko računjanje vremena i punjenje baterija.Emocije u jakom intezitetu i jaka veza sa porodicom, domom, nekom ušuškanošću.Povremena lenjost i vraćanje pet koraka nazad.Malo je teže razumeti stvari , ali srce neće izdavati komande, već pustiti da dogadjaji idu nekim tokom.Molitve za dobre ljude i vibracije su ono što sam poželela ovim tekstom.Oni koji institktivno šalju negativne vibracije i imitacije mogu me zaobilaziti, tjs obilaziću ja njih.

Mesec u svom domu u znaku Raka od ponoci lutaće dubina emocija, nostalgije, prošlosti, uspomena sve do 31.10 kada će kroz Poslednju drugu Četvrtinu Meseca i praznike koji nam predstoje  taj dan,, doneti mnogo uzbudjenja i budjenja..Ovu nedelju možemo početi malko mirniji, osetljiviji, da bi kulminacija nastala bas 31.10 kroz opoziciju retrogradne Venere i Urana, kao i vraćanje Venere u znak Vage, ali i Merkura u Strelcu koji može doneti pre svega više otvorenosti, srčanosti, iskrenosti, spontanosti u komunikaciji, razgovorima i mentalnim doživljajima.A Venera, nikad usamljenija, počeće da se druži, mašta, ponovo sanja o kompletnim odnosima i pravim ljubavima, ali sve mora ići neplanirano, da bi imalo efekta.Mesec u Raku do 31.10 doneće jaku sentimentalnost, sklonost suzama( radoznice i tugaljivice), jakim vibracijama i promenama raspolozenja.Dobro vreme za nekretnine, uredjenje doma, jaka okrenutost najbližima.U osetljivosti grudi, želudac, materica.Intikti, jaki snovi i povezanost sa onima koje volimo i od koje primamo dosta ljubavi.Veće trošenje na kučne obaveze.Slučajni susreti iz prošlosti.Vreme kada je dobro prisetiti se, da bi mudrije donosili odluke trenutno.

Ulazak u Novembar može biti jako nervozan zbog opozicije Meseca i Marsa, ali dramatičan sa puno patetike i napetosti.Petak može doneti previše obaveza, analiziranja i odsustva smeha, ali opterećenost zdravljem, dok vikend može ukazivati na korisne aktivnosti, odlično vreme za čišćenje, kao i naglasak na emocijama posebno u nedelju 4.11. kada mnogi mogu imati još jednu važniju emotivnu lekciju.Iako možemo završiti Oktobar sa nešto uspavanom energijom, ali i naglom dramatikom, biće potrebno da ove nedelje malo odpustimo ventile od svega što je iza nas i da pokrenemo ono najbolje iz sebe.Rezultati ne mogu stići odmah, ali da ove nedelje može tek biti svačega od jake osetljivosti, zaljubljivanja, odvajanja i padanja u nesvest.Potreba za nečim novim, vraćanje na prošlost, nagli troškovima, zdrastvena osetljivost pri kraju dana, nagle kupovine i susreti mogu najaviti nedelju kada iz jednog meseca prelazimo u drugi.

1:04am: Mesec u Raku u sekstilu sa Rx Uranom u Biku na 0,27 stepenu: Vreme kreativnih ideja i veoma intezivne mašte.Vreme jakih vizija i predosećanja.Povoljno o razmišljanju izmedju prošlosti i budućnosti, ali i vreme jake emotivne povezanosti sa osobama koje volite.Pozitivno za upoznavanja, inovativne ideje.Možete inače danas prosuti emocije i osećati se bolje...

3:12am: Mesec u Raku u trigonu sa Rx Venerom u Škorpiji na 1,35 stepenu: Vreme vrlo pojačane plodnosti, odlično za začeća, porodjaje, donosi vreme ljubavi i jake fizičke povezanosti.Mogućnost povećanog aptetita, zaljubljenosti, erotskih snova, za one koji rade i srećnih finasijskih mogućnosti.Pozitivno kroz dom, punjenje baterija, kontakt sa vodom.Vreme blagostanja i jake emotivne povezanosti.

6:20am: Mesec na zvezdi Propus u sazvežđu Blizanaca na 3,26 Raka donosi fantastičnu intuiciju, važne pozive i novosti, vreme odlično za učenje, rad.Mogućnost pojačanih problema sa stomakom/kolenima.Odlično vreme za pisanje, putovanja.

8:33am: Mesec u Raku u opoziciji sa Saturnom u Jarcu - na 4,43 stepenu: u povećanju depresije, brige, odlaganja, zakasnjenja, apatija, preosetljivost, uvredljivost, teško prihvatanje prolaznosti i kritika, osetljivosti kroz dom, roditelje, bliske članove porodice.Mogućnost poteškoća sa autoritetom ili poslovnim prilikama.Zahladjenja i loše vremenske prilike koje mogu lošije delovati na emocije( apatija) i kosti, zube.U povećanju porodično nasilje, destrukcija i emotivna udaljenost.

9:33am: Mesec na zvezdi Dirah na 5,18 Raka u sazvežđu Blizanaca pojačava mogućnost rešenja imovinskih i pravnih problema.Dobro za obrazovanje, hobije, pedagogiju, sport.
10:35am: Mesec u Raku u trigonu sa Suncem u Škorpiji na 5,55 stepenu donosi period mira i stabilnosti.Povoljno kroz decu, potomstvo, lekarske preglede, porodične posete, nabavke, kuvanje, uredjenje doma, privatni biznis.Može nositi uspeh preko polja mladijih članova porodice.Na emotivnom nivou osećaja ponosa i bolje povezanosti i dogovora.Osećaj podrške i dinamike.

12:06: Merkur i Jupiter u konjukciji kroz znak Škorpije na 27,50 stepenu: Veoma srećan aspekt koji može doneti dobre vesti, finansiujske dobitke i srećne okolnosti preko polja obrazovanja, inostranstva, važnih razgovora.Idealan za berze, kredite, posebno razgovore u vezi zaposlenja.Povoljno tražiiti povišicu ili unapredjenje kroz ovaj aspekt.Putovanja i kontakti sa strancima mogu doneti sreću.Odlično za prodaju.Posebno srećan aspekt za sudske procese, deljenja, nasledjivanja i odštete, vraćanje dugova ili bitnija potpisivanja, kupovinu auta, kompjutera ili nečeg vrednog.Sve ideje koje nastanu od ovog perioda do sutra mogu biti važne, pa ih treba zapisati.Odlično za pregovoranje, posredovanja.Veoma srećno vreme za kupovinu/prodaju nekretnina, kupovinu stvari za kuću, druženja sa prijateljima, pisanje, medije, izdavaštvo, nagle vesti o poklonu.

16:00: Mesec na zvezdi Alhena(9,06 Raka) u sazvežđu Blizanaca donosi moć ubedjivanja, posredovanja i pregovaranja.Odlično za završetak važnih papira, viza.Odličan aspekt za umetnost, važne kontakte sa osobama iz drugog grada.Paziti na pete, stopala.Može se osećati manji umor.Kontakt sa neobičnim, maštovitim osobama, ali odlično vreme za dogovore koji mogu biti trajnog nivoa.

Srećan početak nedelje i kraj meseca:-))

#currentmood#moon in cancer#dream#love#family#stars

Astrolog: Natasa Paunovski


субота, 27. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -27-28.10.2018

" Može zvučati ovako ili onako, ali zaista je ljubav ta koja je najvažnija. Ona sve leči. Samo treba naći način. " - Milena Dravić


Mesec u Blizancima tokom celog ovog vikenda.Sveta Petka  - svim vernicima koji slave slavu ove divne svetiteljke neka im je srećno:-)) Praznik Svete Petke me uvek podseća na jedan porodičan momenat kad je moja majka prolazila kroz jedan zdrastveniji težak period.Nije bila krštena jer u vreme njenog odrastanja, njen otac, a moj deka nije verovao kao komunista  u Boga ,iako je njegova majka bila rodjena na bas ovaj divan praznik..Moja majka im je imala izrazitu želju da se krsti baš u crkvi Svete Petke na Kalemegdanu.Da li nekim čudom ili uz veru više nikad nije imala problem koji joj se pojavljivao u to vreme često.Čak je i jedan od nasih domova koje smo voleli bio blizu Kalemegdana i nekako je nedelja bila uvek rezervisana za posetu ovoj divnoj Svetiteljki koja pre svega štiti žene, majke, supruge, sestre.


Vikend koji je pred nama nosi energiju komunikacije, poseta, putovanja, iako vladaoc Merkur na poslednjim stepenima Škorpije savetuje da se malko ipak pripazi na saobraćaj, dokumentaciju, kompjutere i moguće kvarove.Može biti dosta nesporazuma u komunikaciji i nekog vida površnosti koji će znaci koji su temeljniji malo odbijati.Iako se može osećati i mali umor, ali nekakav vid idealizacije i mašte, ovaj vikend je odličan za učenje, kontakt sa rodjacima, ali pokret i obnovu poslova koji su dugo čekali.Emocije će se prenositi preko pisama, sms poruka, ali retrogradna Venera u konjukciji sa Suncem može posebno doneti isplivanje nekakvih slabih tački i osećaj da emotivno je potrebno uneti više samopouzdanja.Prijaće pokret, kretanje, sport, koncerti, prijatelji, pa izlazite iz domova bez obzira na vremenske prilike jer vam može prijati.

Subota, 27.10.2018



1:30a,: Mesec na zvezdi Mirfak na 2,05 stepenu Blizanaca u sazvežđu Persej može posebno doneti pojačane želje, razmišljanja i snove.Ipak u ovo vreme može biti neke veće potištenosti, tuge, osećaja razočarenja koji se u subotu i zbog kvadrature sa retrogradnim Neptunom može osećati.

7:50a,: Mesec na zvezdi Prima Hiadum u sazvežđu Bika(5,48 Blizanaca) , jedna od 6 zvezda Hijada pojačava nesrećne misli, pesimizam i osetljivost na brodovima i okeanima.Dobro vreme za učenje, pisanje , potpisivanje.Mogućnost da se neki planovi ne ostvare ili krenu naopačke.U povećanju generalno masovni neredi i masovna nezadovoljstva.

14:41: Mesec na zvezdi Aldebaran  na 9,47 Blizanaca u sazvežđu Bika, jedna od 4 kraljevske zvezde ili čuvar Istoka donosi napredak preko inostranstva, posebno plodnost kroz polje istoka.Treba obratiti pažnju na partnerske odnose jer može doći do rivaliteta.Sreća dolazi preko novih stvari, ali medijske pažnje.Mogućnost vremenskih nepogoda koja neće prijati meteropatama i astmatičarima.

21:49: Mesec u Blizancima u kvadratu sa Rx Neptunom u Ribama -uspavanost, pasivnost, maštanje, povećana razočarenja, loša koncentracija, laži, manipulacije, koketiranja, foliraže.Treba posebno paziti kome možete verovati.Mogućnost udaljenog odnosa sa prijateljima posebno bliskim rodjacima.Osetljivost kroz saobraćaj, pisanje.Opreznost sa lekovima, porocima! Osetljivost kroz nepoznate osobe.Može dolaziti do idealizacije nekog, pa emotivnog pada.Preosetljivost, psihološke kočnice.Povoljno za glumu/umetnost.Dosta grešaka.Pripazite kome se poveravate!



Vladaoc Merkur trenutno boravi na 25 stepenu Škorpije na zvezdi  Marsik u sazvežđu Hercules koja donosi sreću preko sportskih takmičenja, medjutim na emocionalnom nivou donosi izdaje, prevare, pojačanu sklonost nasilju i ljutnji koju ako osetite, probajte naći način da sebe ne okrivljujete, već da nadjete način da se smirite.Pojačana sklonost rizicima.

NEDELJA, 28.10.2018

2:49am: Mesec na zvezdi Rigel na 16,50 stepenu Blizanaca u sazvežđu Orion povezan je sa slavom, bogastvom, srećnim prilikama, objektivnim planovima, ali jačoj okrenutosti karijeri.Potrebno je dosta ulaganja u profesionalni deo, da bi se održao focus.Odlično vreme za istraživanja, pronalazaštvo, nove ideje, kreativnost, porodične promene.U ovo vreme jedino trebalo bi pripaziti na povrede stopala, kao i povrede oštrim predmetima.Odlično vreme za podučavanje i zbog uticaja zvezde Haseleh.Mogućnost neočekivsnih emotivnih poznastva i poziva.

3:53am: Tranzitno Sunce u znaku Škorpije u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 4,37 stepenu: Period lojalnosti, poverenja i dovoljnog strpljenja u stvarima koje su vam potrebne.Smirenje posle Punog Meseca i osećaj nekog mira u sebi iako ne bi vladalo neko veće raspoloženje.Veća samodisciplina, ali osećaj ugodnosti.Praktični planovi i kroz to dobra realizacija.Ko radi u ovo vreme period mira i stabilnosti.Možete steći poverenje drugih ili razgovarati na temu stvari koje su vas mučile.Dobro da se traži savet ali da se posreduje.Možete biti dobar trener, ucitelj drugima.Period emotivnog mira.

6:39am: Mesec u Blizancima trigon Mars u Vodoliji na 19 stepenu -  Mesec izmedju zvezda Hoedus i Nihal mogu doneti pozitivne akcije u isterivanju nepravde, zakona.Pozitivno vreme za sport posebno kroz polje atletike, odbojke, košarke.Sreća kroz igrice, kao i komunikaciju sa inostranstvom, sreća preko putovanja.Energičnost, sreća preko polja emocija, pojačana strast, dugi telefonski razgovori, dobro kroz rodjake, druženja i izaske.Osećaj dobre energije za one koji u ovo vreme ustaju/rade.

9:55am: Mesec na zvezdi Belatriks u sazvežđu Orion na 20,57 stepenu Blizanaca  donosi dobar govor i srećnu kroz učenje stranih jezika, prevodjenje ili kontakte sa strancima, turizam.U povećanju borbenost i snalažljivost, odlične ideje i snalažljivost.Dobro i kroz obavljanje fizičkih poslova.Povoljno za vojna i medicinska zanimanja.Dosta ponuda, ali dobro i za zaposlenje.Pozitivan period za internet, krakotrajna putovanja, izlete.Na emotivnom nivou treba se čuvati nestrpljivih donošenja odluka.


Mesec u praznom hodu do ponoci može doneti mentalne strahove, prolazna uznemirenja, ali sklonost problemima na polju papirologije i dogovora.

11:26: Mesec na zvezdi Kapella u sazvežđu Auriga donosi počasti, komplimente, srećne ljubavne mogućnosti, dosta pokreta, zabave, sreću preko polja dece.Radoznalost i iz toga potreba da se nauči ili sazna nešto novo.Mnogo telefoniranja.Veselije ponašanje, dosta flerta.

12:00 Mesec na zvezdi Fakt na 22,10 Blizanaca može doneti dosta dobrih novosti, sreću kroz otkrivanje novih područja, hobija, zemalja, sreću kroz nauku, internet upoznavanja.

12:30: Mesec na zvezdi Mintaka na 22,24 u sazvežđu Orion donosi puno neočekivanih nepovoljnih vesti.U ovom periodu vozačima se preporučuje opreznost.Povećanje tajnih neprijatelja i zavisti.Na emotivnom nivou zablude.

12:50: Mesec na zvezdi El Nat u sazvežđu Bika donose dobro vreme za hirurške intervencije, kozmetičke tretmane, izlete, dijete.Pripaziti na vid.Mogućnost kradja.Opreznost sa parkiranjem, posebno izbegavati udaljena i mračna mesta i zbog uticaja zvezde Ensis od 13:10.

16:30: Mesec na zvezdi Al Heka na 24,47 donosi sklonost tvrdoglavosti i teranju inata, fanatičnim idejama koje mogu ici na sopstvenu stetu.

Od 23h -23: 30 Mesec izmedju zvezde Polaris do zvezde Betelgez(28,34-28-45) Blizanaca mogu doneti jake poruke ili signale koje univerzum može poslati.Dobro za nov početak, projekte, ljubavi.Odlično vreme za učenje, spremanje ispita, druženje sa bliskim prijateljima, vreme smeha i opusštenosti.Mnogo novosti.Vreme nešto nepovoljnije za avio letove.Paziti ukoliko bude lošijih vremenskih uslova na zdravlje.Moguće i neočekivane neprijatne vesti vezane za poznate ličnosti.

Vreme do ponoci u blizini zvezde Menkalinan na 29,55 Blizanaca mogu doneti pozare, tuče, nervozu na putevima, granicama kao i povećanje kriminala.Na ličnom nivou preporuka odmora.



Ukoliko zelite da se druzite sa mnom na mojoj javnoj viber grupi Astro -Luna izvolite link za ulazak:

https://invite.viber.com/?fbclid=IwAR3LDMdUxtNnfIhABpycHOLRNVDMorZ4TyeqDQVXSPj2z78R1y8Rl707GKM&lang=en


#
# vikend je pred nama# mesec u blizancima#

Astrolog Natasa Paunovski



среда, 24. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE - 24.10.2018

" Ja radim svoje, a ti svoje,
Ja nisam na ovom svetu da bih zadovoljio tvoja očekivanja,
Ti nisi na ovom svetu da bi zadovoljio moja,
Ja sam ja, a ti si ti,
Ako se slučajno sretnemo biće divno,
Ako ne - šta se tu može."
F. Perls

Full Moon udara po glavi i izbacuje sve nepotrebne kutijice iz mozga i tudji upijeni stres.Mucnina, ali san kao regeneracija.Neka cudna energija, ali i silina Sunca iz znaka Škorpije koje se kraljevski docekalo na noge da da poruku" da zivot nije lak, ali postoji strast i motiv za življenje" kad sve deluje kao prolazna stanica i mrak iz koga nikako da dopire svetlo.Sve nešto može, ali ne mora i podsvesno pribojavanje da strahovi ne učine i prebace sve one krivice dugo čuvane iza ćoškaJa sam ti, ti si ja, gde smo mi to, gde smo se izgubili u ludilu vremena, koja je godina, preplitanja po glavi? Retro Venera udara kroz opoziciju sa Rx Uranom i malo joj fali da sve otera u lepak i zalepi temu.Neko bi da stane vreme, a neko da se vrati.Mnogi izgubljeni se vraćaju u zalasku sadašnjosti.Sve deluje krajnje izgubljeno i neizvesno, čak i kod onih koji drže stvari pod kontrolom.Treba imati vere, treba davati sebi konstatnu motivaciju i nekako preživeti ove dane.Smejati se i gurati.Nema pravila, niti pravog saveta ovih dana.Da, ne treba podbaciti pod sitnicama trenutnog iskušenja.Emotivna psiha pod problemom, kao i činjenice i opravdanja koja deluju skroz suvišno.U vazduhu se oseća neka toplina, a opet i strahovi i tenzije koji samo malo čekaju da nekog udare iza ledja.

Pred nama danas prelazak Meseca u plodan znak Bik.Sunce u opoziciji sa retrogradnim Uranom, a društvo mu pravi i retro Venera, pa sve može pucati od neočekivanih problema, tenzija u pet minuta i naglih prekida, odvajanja, nesporazuma i svadja.Velika čišćenja i transformacije su danas pred nama i treba biti mnogooo mudar i strpljiv.Venera u sekstilu sa Saturnom malko može smiriti ove mesečeve vibracije, ali nije tu da nas nasmeje vec kao uozbilji situaciju.Popodnevni časovi nose i konjukciju Meseca i Urana pa može sve da prsti od kreativnosti, originalnosti, ali napetosti.Neki vid rivaliteta, takmičenja, strasti, ali napada.Sve po principu 3 u jedan.Mesec plus od popodnevnih casova u praznom hodu pa sve može kasniti, i trebace nam ozbiljno trpljenje i samog vremena i dnevnih obaveza, pa vas moram pripremiti da morate brojati danas ozbiljno ovčice do 100.Danas meditacije i mir u sebi morate naci sami svako na svoj nacin.Izbegavajte svadju jer iz nje mozete izaci kao porazeni.Ne ulazite u ono sto ne poznajete.Ne rizikujte.Ne gurajte nosic tamo gde niste vešti.Slusajte i dalje intuiciju i svoj stomak.Verujte, ali obostrano budite oprezniji u finansijskim i poslovnim planovima.Posebno može biti tenzije na polju novca, pozajmica, kladjenja, berzi, banakaZa čas može izbiti konflikt oko nesto malo novca koje može povrediti ego, ali uneti nemir u čast.A ljubav, emocije udaraju, i zeljne su nekog resenja, promene, a nebo će vam baciti porukice po ulici i znake i putanje da nista sad nije jednostavno i da morate misliti svojom glavom, ali i slušati odkucaje svog srca.Mir, samo mir i polako u današnji dan, srecno:-))

Mesec do 16:34 icice kroz znak Ovan, znak borbe, rata, sukoba, ali vladaoc Mars u Vodoliji malo umanjuje tenziju pa moze ipak doneti pomoc prijatelja, kao i sklonost da na mnoge probleme pogledamo kroz neku drugu prizmu.

Mesec od 1:50am na zvezdi Baten Kaitos(21,57 Ovna) može doneti nagle padove,, udarce, brodolome, nasilje,opasnost od vode.U povećanju nagle nesreće i neprijatne situacije.Emotivna preosetljivost i tenzija, pa se nadam da ste ovo vreme ipak prespavali.

2:48am: Sunce u znaku Škorpije na 0,35 u opoziciji sa Rx Uranom u Biku - Nagla uznemirenja, histerija, greške nastale usled nestrpljenja, brzopletost, sklonost kao da zelite da nekom vratite milo za drugo ili ga postavite na svoje mesto.U povećanju buntovnost i neočekivane lične promene.Može se osećati neka tenzija u vazduhu, ali želja za promenom.Potrebno je dobro razmisliti pre svake veće odluke, da se to" ne obije o glavu! " Impulsivno, ekcentrično ponašanje, ali moguće nagle neprijatnosti.Potreba za naglim i naprasnim samostalnim delovanjem i akcijama.Sklonost krajnostima, volim te, e sad te vise ne volim...Tesko prihvatanje kritika, pa preterano teške diskusije i prekidi odnosa.Generalno može dolaziti do nepovoljnih ekonomskih prilika u svetu.Dosta problema sa internetom, mrezama.Pazite na sebe.Aspekt koji vam može doneti dosta problema zbog hirovitosti! Neočekivani susreti, uzbudjenje, nagle promene planova.Moguci problemi u partnerskom odnosu i sa ocem, poslovnim autoritetom.Moguće neželjene promene i problemi.Može dolaziti do ozbiljne aneksioznosti.Moguće lekcije koje mnogima mogu promeniti svest i način razmišljanja.Neka poznastva u ovo vreme mogu uneti veliki nemir samoj osobi.

Od 4:20 -10:48  Mesec izmedju zvezda Akamar do zvezde Al Ferg(23,16-26,49) traže puno rada na sebi, sna, regeneracije, pripreme, samoanalize, skupljanja i rada na sebi.Dobro vreme za putovanja.Dobro za podučavanje drugih i učenje.Važno vreme kroz molitve, meditacije, sport, izražene jake intelektualne sposobnosti.Ipak, može dolaziti do pojave poplava, nervoze kroz medjuljudske odnose, žurbu pa je bitno smiriti strasti.

12:40 -Mesec na zvezdi Verteks(27,51 Ovna) donosi osetljivost glave, vida, mentalnom naprezanju, zdrastvenim problemima.Treba misliti o sebi, spustiti loptu u ovom periodu, negovati svoju dusu, telo.Ima mogucnosti da od ovog perioda mnogi od vas pokrenu neki vid samoćišćenja i odstranjivanja suvišnog.Pratiti znake.
14:53: Retrogradna Venera u Škorpiji u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 4,21 stepenu - Saturn je stigao do zvezde Kaus Medius u sazvežđu Strelca što donosi osećaj za pravdu, istinu, ali podržava idealizam i traži pravu i kompletnu ljubav.Iako ovaj aspekt ne donosi toliko uzbudjenja kao Sunce/Venera/Uran, definitivno može smiriti današnje strasti i doneti lojalnost, poverenje, završavanje sitnijih finansijskih obaveza, ali uneti podršku preko prijatelja, emotivnih osoba da sve deluje malo lakše.Dobro kroz kontakte sa osobama koje dugo niste videli, sredjivanje porodičnih imovinskih stvari, problema roditelja, sitnijih poslova oko doma.Moguća manja zarada.Dobro za poslove koji zahtevaju Mir, strpljenje, organizaciju, detaljnost.Vreme emotivnih lekcija i smirenja.Nešto može da se podesi da se nešto nauči i da doprinese zrelijem rasudjivanju i umerenijim emocijama, kao da bi vam nebo reklo" stani, pogledaj, razmisli, oseti, spusti loptu".Neka prošlost se može vratiti i pokrenuti ponovni start.Dobro za rad na emocijama i bračna i emotivna savetovanja.

15:30: Mesec na zvezdi Alšira(29,23 Ovna) u sazvežđu Riba - suprotnosti koje se privlače.Nastavci.Romantika.Pojačana emotivna svest.Jaka snaga.U generalnom smislu destrukcija, depresija, povećanje samoubistva i kriminala.Opreznost sa nepoznatima.Karmička prepoznavanja u radu na sebi.Zadavanje zadataka.Ambicije koje mogu pokrenuti radost.Izbegavati ljutnju oko sitnica.


16:34: Mesec ulazi u prazni hod, u zemljani, ženski znak Bik.Vladaoc retrogradna Venera pokreće energiju Punog Meseca, ali jakih i intezivnih materijalnih i emocionalnih promena.Potreba za mirom.Hrana kao lečenja emocija protiv stresa.Opreznost, može biti posesivnih odluka, sebičnosti i opterećenosti ljubomorom, ali i novcem.Jaka potreba za sigurnošću na štetu drugih.Plodan period za decu( neočekivane trudnoce).Vreme kada su ljubavne želje, ali i strahovi najači.Probati uneti kontrolu, ali pozitivna razmišljanja.U osetljivosti hormoni, grlo, genitalije.Pripaziti na imovinske promene, može biti naglih problema sa novcem, nekretninama.Nagli troškovi.Ipak, Mesec u Biku nosi nešto sporiju energiju, trezveniju, ali emocionalno jaču.Mesec će boraviti u znaku Bika do petka 26.10 vecernjih sati.

17:53: Mesec u konjukciji sa Rx Uranom na 0,32 stepenu Bika -  Mesec presao preko zvezde Mirah( zvezde koja donosi plodnost, trajnost i srećne okolnosti).Ipak, u kontaktu sa Uranom,povećava konflikte sa suprotnim polom, nagla uznemirenja, žurbu i poteškoće/iznenadjenja na materijalno -emotivnom borbu.Može biti u ovo vreme neočekivanih trzavica, borbe, treba se ograditi od tvrdoglavih i hirovitih zahteva.Može biti naglih prekida/razvoda, prekida saradnje.Iako zvezda Mirah ukazuje na originalnost i stvaralaštvo što svakako treba pokrenuti, ona nema najbolji značaj ovde, jer Uran pojačava uznemirenje, nerazumevanje od strane bliskih osoba,ekcentrične i čudne akcije, nagle susrete koji mogu uznemirenja, nagla upoznavanja unapred osudjena na propast, prekid prijateljstva i nemire.Odlično vreme za stvaralačke potencijale koje treba pokrenuti, ali smiriti psihu i paziti na imovinske i finansijske odluke!

18:45: Pun Mesec u Biku u opoziciji sa Suncem u Škorpiji u blizini zvezde Mira pojačava melanholičnost, ali istrajnost.Sposobnost da se odrade natezi poslovi, praktičost pomešana sa emocijama.Vreme čišćenja i suočavanja s obzirom i na opozociju retrogradne Venere i retrogradnog Urana koja posebno donosi provokaciju na emocionalnim odnosima i nagle poteškoće u postizanju harmonije i mira( za čas mogu nastati problemi i odlaganja, tenzije i nagli problemi).U povećanju neprijateljstvo, rivalitet, ljubomora, loši ljudi i dela.Ipak, ovaj Full Moon nosi i energiju neočekivanih ljubavi, pokretanja obnove nečeg iz prošlosti, posebno veza koje mogu naći svoj put od trnja do zvezda.Raspoloženje od potpune euforije i zaljubljenosti do konačne nesigurnosti.U povećanju rešavanje problema preko hrane, ali i povredjivanja sebe.Moguci nagli prekidi/privlačenja.Biće potrebno mnogo iskustva da se ljubav stavi na pravo mesto.Potrebne mirnije odluke/opcije i ne razmišljanja o budućnosti.Slušajte svoju intuiciju, pokrenite dete u sebi, okrenite se promenema, ali probajte da budete umereniji u svemu! Osobe koje se spoje u vreme ovog Punog Meseca mogu očekivati neočekivane strasti/probleme.Veze koje su skrivene mogu biti otkrivene.Može dolaziti do skandala.Vreme do 15h lakse za planiranje duzih investicija, posle toga opreznost sa davanjem, ali pokretanjem finasijskih akcija.Pojačanja nervoze može biti preko finansija, ali najviše jakih želja i slabe samokontrole.Potrebno je sve raditi mirnije, dišite.Ovo može biti neprijatno vreme za osobe koje imaju psihosomatskih problema( može biti veliki broj samoubistava, nesreća, naglih odlazaka u bolnicu, osećanja očaja).Opreznost sa igrama na sreću/kladjenjem, kockom.! Može biti puno oscilacija i neizvesnosti kroz polje ljubavi.Opraštanje, ali istinsko poznavanje sebe je lekcija ovog Punog Meseca, kao i težnja prirodi, prirodnom i iskrenosti prema sebi.Niko nije savršen.Volite sebe, ne budite strogi, ne žurite... Ima vremena.Ne poredite sa drugima.Živite svoj život.Budite prijatelj svog srca.Ne plasite se da iskoristite svoje potencijale...

22:30 -23:50 Mesec izmedju zvezde Mesartim do zvezde Šeraton(3,11-3,58 Bika) na tačnoj opozciji sa retrogradnoj Veneri posebno može doneti emotivnu ranjivost, nedostatak nezadovoljstva, osećaj nemira i nepotrebnog odustajanja.U povećanju lenjost.Vreme hrabrih poteza, ali impulsivnih akcija koje mogu doneti fizičke povrede.U porastu nagli zemljotresi i nagle vremenske prilike koje mogu smetati kardivaskularnim bolesnicima, posebno osetljivim osobama.Osetljivost i kroz vojne i finansijske objekte, posebno manje objekte i objekte prehrambene delatnosti( kradje, lopovluk, nasilje).U ovo vreme posebno ne treba uletati u nepotrebne probleme, i dalje disati, težiti miru.

"Ne osvrći se. Velika se tajna
iza tebe odigrava. Ptice gnjiju
visoko nad tvojom glavom dok beskrajna
patnja zri u pogledu i otrovne kiše liju.
Zvezdama ranjen u snu lutaš..."

B.Miljkovic


#currentmood#fullmoon in taurus#

Astrolog: Natasa Paunovski


уторак, 23. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -23.10.2018

"Jedna reč može da ti promeni mišljenje. 
Jedan osećaj može da ti promeni život. 
Jedan čovek može da promeni tebe."
 Konfucije




Jedan dan do Punog Meseca.Kako pravite dobre fotografije, bravoo, Mesec je tako lep bio nocas, da sam uzivala gledajući ga.Mesec u Ovnu kroz ceo dan.I dalje energija budjenja, otvorenosti, iskrenosti, akcije, nestrpljenja, pa povremene nagle oscilacije i ljutnje - uglavnom zbog sitnica.Treba se distancirati od prošlosti posebno ako vas je nešto jako povredilo da još stoji kao kost u grlu.Stop.Apetit koji hrani emocije, treba se danas držati samokontrole u svemu, posebno na emocionalnom nivou.Vreme kada treba zalivati i gajiti sebe.Mars će se naći na zvezdi Rotanev u sazvežđu Delfina, pa možemo u toku većeg dana imati veseliju i afirmativnu energiju, ali za one koji planiraju i pozitivne aspekte kroz putovanja.Treba paziti na subjektivne doživljaje i teško prihvatanje istine ili realnog stanja.Stop.Okrenute se sebi, svom telu, timskim aktivnostima, spontanosti i direktnosti.Jako pozitivan dan za učenje, dok energiju ne treba trošiti na nepotrebne razgovore i sumnje u pozitivan ishod.Može biti neočekivanih vesti preko članova porodice, dok u večernjim satima prevelikih očekivanja, samokritike, ali i manje destrukcije pa je jako važno da od 20h budete mirniji i razmišljate na način da će sve proći i biti dobro.Mnogi se danas mogu boriti malo sa slabim tačkama, ali i nekim starim iskušenjima.Ipak, budite u društvu, razmenjujte dobru energiju i pustite sopstvene potencijale da idu napred.Danas nam krece i period kada će Škorpije slaviti rodjendan i ući u Novu Solarnu -Sve najbolje:-)) 

2:05am: Mesec u znaku Ovna na zvezdi Algenib u sazvežđu Pegaz(9,09) - Vreme veoma jake energije i razmišljanja, važnih kontakta i vesti iz daleka.Odlično vreme za one koji rade, jer donosi visoke ambicije.Moguće nagle promene vremena, posebno osetljivost kroz brodove -okeane( pojava oluja).Na ličnom planu sklonost idealizmu, ali i unutrašnjoj ispunjenosti i važnim ličnim snovima.

9:01am: Mesec na zvezdi Alderamin(12,47) u sazvežđu Kefej povećava psihološku osetljivost, sklonost rasejanosti i brigama oko dece.Može doneti nezgode i osećaj neprijatnosti.Moguća uspavanost i loša koncentracija.U povećanju lična i emotivna preosetljivost, migrene, problemi sa sinusima, zubima, kostima.



11:55am: Mesec na zvezdi Alferac( 14,18) u sazvežđu Andromeda pojačava vreme koje nosi više akcije, kao i povoljne lične i emotivne mogucnosti.Mogucnost finasijskih dobitaka ili ispunjenja kroz novac.Sreca preko trgovine, ali i kupovine lepih stvari.Omiljenost, srećno vreme za zaljubljivanje.


13:24 - Sunce ulazi u znak Škorpije - sve do 22.11.( 10:03am) 2018

Škorpija je osmi astrološki znak koji spada u grupu fiksnih znakova, vrlo flegmatičnog temperamenta.Ovo je vrlo pasivan, ženski znak , elementa vode.Njeni vladari su Mars -bog rata i Pluton - bog pakla.Škorpija je znak koji obožava pikatnu hranu, poseduje jednu harizmatičnu i magičnu energiju i ne plaši se baš ničega.Poseduje izuzetno snažne i duboke emocije i nije je lako upoznati.To i jeste složen znak u kojem se susreću život i smrt.Zato se za ovaj znak smatra da jako voli mistiku, ali često može sanjati ili odlično komunicirati sa mrtvima.Njena podsvest je intezivna, rodjena za revolucije,a osobe ovog znaka poseduju urodjenu oštroumnost i pokazuju izuzetnu hrabrost - kad je najgore.Život jedne Škorpije mora varirati izmedju iskušenja, izazova i teških situacija( na koje je ovaj znak uvek nekako i pripremljen rodjenjem), posle kojih izlazi samo jači.Posebno je važno da ovaj znak sluša svoje podsvesno Ja i prati svoje unutrašnje instikte, jer tako može izbeći veća nezadovoljstva i razočarenja.Škorpija inače ne poznaje granice, u svemu preteruje, veliki je hedonista.Za nju je seks od velikog značaja, ali predstavlja njen oporavak.Zna da bude netoleratna i provokativna posebno kad oseti nepravdu, takodje i vrlo cinična, a inače humor Škorpije mora biti bodljikav ali intelektualan.Prave Škorpije često mrze ceremonije, dočeke Novih godina, venčanja i sve formalnosti.Prosto im je to dosadno.One žive u svom svetu, gde kad nekog prime, žele da ta osoba ostane stalno tu.


Škorpija ima jaku potrebu za intimnošću, uvek joj je potrebno vreme da obnovi energiju uz lekcije koje je dobila da bi nastavila dalje.Veoma joj je važna lojalnost I očekuje jako puno od emotivnih odnosa.Ona prosto mora da oseti I bol –da bi prepoznala dalju pravu mogućnost.U periodu zaljubljivanja može biti opsesivno povezana sa osobom koja joj se dopada I nezaustavljiva u emociji koja joj se trenutno dešava.Često je sklona da naglo započne vezu koja mora imati pečat neke dramatike, euforije, ali da je vrlo patetično I odbaci ili prekine.

Škorpijama kreće od danas i Solarna godina.Ona baš zbog uticaja retrogradne Venere,Škorpije dovodi u ozbiljna emotivna iskušenja i vraćanje na prošlost.Ipak opozicija Sunca i Rx Urana Škorpijama može doneti jako puno naglih ličnih prekretnica i brzih promena.Škorpije će biti mudre, ali izuzetno emotivno senzitivne.Mogu očekivati selidbe i veće promene na stambeno -poslovnim nekretninama.Škorpije koje planiraju samostalni rad, mogu imati veoma uspeha.Mogu imati zaštitu i sreću preko polja dece, ali naglo ispunjenje da postanu roditelji( posebno Škorpije koje žele to već dugo).Ova godina može doneti preosetljivost na polju glave, zuba, ali dosta problema sa cirkulacijom.Genitalije će konstatno biti osetljiva tačka pa ženski pripadnici mogu biti oprezniji.Škorpije koje se u ovoj godini mogu osamostaliti i vrlo puno rizikovati, medjutim imati mogućnost da puno uče i doživljavaju neobična, nagla iskustva.Period pada i tenzija može biti novembar, posebno april, jul i septembar kada će im trebati mnogo strpljenja.Srecno!

20:19: Mesec u Ovnu u kvadratu sa Plutonom u Jarcu na 18,53 - Vreme preispitivanja i tenzije.Moguće blokade, strahovi, mrzovoljnost, emotivne blokade, nesigurnost, samoodbrana.Subjektivni dogadjaji i oštro reagovanje na kritike ili sugestije.Moguće svadje.Mislite na dobro i da će se sve završiti najbolje što može.Dobro vreme da se tenzija prebaci na fizičke aktivnosti.Vreme kada je dobro imati kontakta sa prirodom, životinjama.Okrenite ledja onom što vas boli.Mogućnost nostalgije i preosetljivosti.Ambicije pojačane, dobro za velike preokrete.Ipak, treba se čuvati osvetoljubivosti.Mogućnost tajnih i fatalnih odnosa.

Astro -Vremeplov

foto -Famous People

Ryan Reynolds -kanadski glumac, dobitnik mnogih nagrada rodjen je na današnji dan 1976 u znaku Škorpije sa privlačnim Mesecom u Škorpiji i podznakom u temeljnom zemljanom znaku Device.

foto /Time

23.101986 rodjena je engleska glumica Emilia Clarke poznatija po serijalu " Igra Prestola" u znaku Škorpije sa osetljivim Mesecom u Raku.

foto / The Guardian

23.10.1985 rodjen je Miguel sjajna muzička zvezda u znaku Škorpije sa mističnim i kreativnim Mesecom u Ribama.



#currentmood#srecan rodjendan škorpije#moon in aries#igraj i ne pitaj#

Astrolog Natasa Paunovski






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski