среда, 27. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 27 MART

Na današnji 27.03.1970. rodjena je sjajna Mariah Carey,sunce na 6 stepenu ovna donosi joj urodjeni perfekcionizam i smisao za red, ascedent na 15 stepenu Bika prelep glas, a mesec se nalazi na 29 stepenu škorpiona stepenu pada, ali naglog uspona, često bogastva. karijeri koja traje 20 godina Kerijera je prodala preko 200 miliona albuma širom sveta, postavši tako jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena. 1998. je postala najprodavaniji muzički izvođač 90-tih godina, a 2000. najprodavanija pevačica milenijuma. Prema Američkom udruženju muzičke industrije (Recording Industry Association of America), ona je treća najprodavanija pevačica u Sjedinjenim Državama sa 63 miliona prodatih albuma. Izdavanjem singla "Touch My Body" 2008. Kerijeva je postigla još jedan rekord za solo izvođača, a to su 18 singlova na vrhu američke top-liste Bilbord (dva manje od Bitlsa).Poznata je po svom snažnom glasu od pet oktava, upotrebi melizama i visokih tonova.Mars na samom ascedentu ukazuje na izuzetan temperament,ali praktičnost.Kao i većina velikih zvezda i Maraja je imala izuzetno teške emotivno -porodične periode.( sunce opozicija pluton iz 5, merkur opozicija uran, puno stresa, ali stalnih naglih promena).

Žarko Paspalj (rođen 27. marta 1966. u Pljevljima, SFRJ) je bivši jugoslovenski košarkaš. U svojoj karijeri je igrao za Budućnost, Partizan, San Antonio Sparse, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Paris Basket Rasing, Aris i Virtus. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio 2 srebrne medalje na Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu 1990. i tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, kao i jednu bronzanu sa EP. Paspalj se oženio sa 20 godina, ubrzo nakon što je prešao u Beograd da igra za Partizan. On i njegova žena Milka imaju dve kćerke: Stašu (rođenu 1987) i Sanju (rođenu 1995).Uticaj Sunca i Marsa je znak izuzetnih sportskih mogućnosti, i da je Žarko vrlo takmičarski bio naklonjen, ali da je teže podnosio poraze.Mesec u blizancima nosi detinjastu radoznalost, ali jaku povezanost sa ostalim igračima i pozitivnu komunikativnost.Venera trigon Jupiter je poseban znak prijateljstva, humanosti i dobrog karaktera.


уторак, 26. март 2013.

RODJENI 26 MARTA

Na današnji 26 mart 1985,Teddington, Middlesex (United Kingdom), rodjena je engleska filmska i holivudska zvezda -Keira Knightley(rodjena na 5 stepenu Ovna, kraljevskom stepenu kao pokazatelju lepote, elegancije, ali slave, ali i sa konjukcijom Merkura i Venere u ovnu koji ukazuje na jednu otvorenu, ali direktnu i vrlo borbenu prirodu.Mars u opoziciji sa Plutonom je poseban znak da kada ova glumica nešto zacrta -ide ka tome.Mesec na zadnjim stepenima Bika mogu doneti probleme sa ishranom i emocijama posebno u opoziciji sa Saturnom sklonost depresijama, nezadovoljstvima.Počela je glumiti još kao devojčica, a proslavila se 2003. godine posle glavnih uloga u filmu ”Igraj kao Bekam” i trilogiji ”Pirati sa Kariba”. Potom je nastupila u nekoliko holivudskih filmova. Godine 2005. godini nominovana je za Oskara u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu ”Gordost i predrasude”.Ova temperametna glumica je od 2006 posebno napravila veliku medijsku pažnju.Vrlo je neposredna, ambiciozna, ali mislim da će joj često teret slave doneti lična nezadovoljstva.Ipak ima snagu da posle vrlo teških perioda izadje kao pobednik.Od nje se još puno toga može očekivati, čak jedan skoriji Oskar.

Na današnji 26. mart 1944 rodjena je baš jedna velika zvezda, muzička legenda, glumica i miljenica publike -DIANA ROSS(rodjena u znaku Ovna sa podznakom u Škorpionu koji je poseban znak borbe, izuzetne harizme i snage koju poseduje.Mesec u Biku na 13 stepenu je znak izuzetnih glasovnih mogućnosti.Pluton i Jupiter u lavu znak velike popularnosti i priznanja.Deset godina je ova pevačica predvodila čuveni ženski trio iz šezdesetih godina, "Supremes". Sa 12 hitova koji su bili na prvim mestima američkih muzičkih top-lista i milionima prodatih albuma, ova grupa je po popularnosti bila odmah iza "Bitlsa". Zbog harizme ove pevačice, sredinom šezdesetih menadžer grupe menja naziv grupe u "Diana Ross and the Supremes". Godine 1969. Dajana Ros napušta grupu i kreće u solo karijeru. Dva singla koja je izdala do 1970. godine bila su veoma popularna i Rosova postaje jedna od najpoznatijih solo vokala u svetu.Dajana se tri puta udavala i razvodila. Iz tri braka ima tri ćerke i dva sina. Poslednji brak, sa norveškim biznismenom Arneom Naesom, raspao se krajem 1999. godine.( uran planeta razvoda boravila je u njenom polju brakova, a venera prima prilično loše aspekte sa njenim natalnim Saturnom).Ne treba zaboraviti reći da je ova legenda skoro primila Gremi nagradu.Njen glas i posebnost i dana danas privlače pažnju publike.

Na današnji 26 mart1960 rodjena je još jedna zapažena dama( većina je pamti iz filma" Dirty Dancing") -JENNIFER GREY( rodjena u znaku Ovna koji se nalazi u Zenitu a prati ga 26 stepen Meseca u ribama koji pokazuje ples, muziku, jaku emociju koju prenosi na svoje filmove.Podznak je u vodenom znaku Raka, što ukazuje da je ova glumica izuzetno sentimentalna i okrenuta porodici, zdravom načinu života, ali poznatom ocu Oskarovcu Joel Grey).Ova maštovita glumica odaje utisak i stabilne i vrlo disciplinovane osobe.2010 je učestvovala u Plesu sa zvezdama gde je na pravi način pokazala kako dobro izgleda i u 50, u kojoj je i pobedila..Venera i Merkur i ribama znak je jake senzibilnosti i ljubavi prema sceni, a Jupiter i Saturn u jarcu znak sjajne vitalnosti i u kasnijim godinama.1987 imala je vrlo nezgodnu saobraćajnu nesreću o kojoj ukazuje Pluton u opoziciji sa Merkurom kroz 3 polje.Ima ćerku Stelu.Ova sjajna glumica je i veliki borac, jer je preživela rak dojke.

понедељак, 25. март 2013.

RODJENI 25 MARTA

Na današnji 25.03.1942 rodjena je jedna legenda i velika muzička zvezda o kojoj nema šta da se doda, osim da je sjajna, osim da je rodjena u znaku Ovna sa podznakom u Škorpionu i senzibilnom i intuitivnom Mesecu na 17 stepenu Raka***)

Na današnji dan 25.03.1947 rodjen je engleski pevač, kompozitor, tekstopisac -ELTON JOHN( rodjen u vatrenom i vodećem znaku Ovna sa podznakom u vrlo veselom i avanturističkom znaku Strelca.Kontakt Venere u vodoliji je znak pobijanja predrasuda i sjajnog muzičkog talenta.Vladaoc Jupiter u škorpionu je znak prijateljske energije i stalno velikih planova.Uticaj Sunca i Neptuna, kao i Venere i Urana je prirodan znak za homoseksulnost.Tokom svoje 40-godišnje karijere Elton Džon je prodao preko 250 miliona albuma i 100 miliona singlova.Kontakt Merkura i Marsa u trećem polju je znak jake intuicije i jake humanosti i muzikalnost.Elton John je legenda , neko ko voli da poseduje ono što voli, i neko ko voli komfor, slobodu, poeziju i glumu.

Na današnji 25. mart 1965 rodjena je jedna sjajna američka glumica, poznata po filmu i seriji " Seks i grad", -SARAH JESSICA PARKER( rodjena u znaku Ovna sa Venerom u ovnu koji je znak nestrpljivosti, otvorenosti, lične ambicioznosti i strastvenosti.Rođena je u u porodici jevrejskog porekla (otac Stiven, biznismen i majka Barbara). Roditelji su joj se razveli u njenim ranim godinama i majka joj se ponovo udaje za Pola Forsta, vozača kamiona. Odrasla je sa majkom, očuhom i sedmoro braće i sestara.Ova sjajna glumica izgara od vatre i energije koju poseduje.Mesec u jarcu joj donosi odgovornost, smirenost i da često broji do 100, kao i sporost ili čekanje da postane majka..Kod nje stvari idu po principu ili -ili, ali spada u Ovnove koji su izuzetno požrtvovani i bore za slabije i bolesne.Njen horoskop ukazuje na teže detinjstvo, ali da je jako tvrdoglava kad nešto želi.Mogla bi biti vrlo klaustofobična, ali hrabra u najtežim situacijama.Može se reći da je veći deo nje  prikazan baš u ulozi Keri Bredšo.Mislim da će Jessica posebno imati jedan važan filmski projekat od jula sledeće godine kada ćemo je gledati na velikom platnu u jednoj od interesatnijih uloga.

субота, 23. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 23 MART

Na današnji 23.03.1953 rodjena je fenomenalna američka pevačica Chaka Khan-sunce na 3 stepenu ovna, donosi izuzetan glas, ascedent na 8 stepenu Škorpije izuzetnu harizmatičnost i prepoznatljivost, i mesec na 23 stepenu raka senzibilnost i ljubav prema porodici!!!!!!!Pluton na Mc je znak velike karijere i slave.Konjukcija Venere i Marsa u ovnu pojačava temperament i borbenost, ali sve pesme bazirane i na ličnim iskustvima.Nije slučajno što su je prozvali " "Queen of Funk-Soul".Medju najpoznatijim hitovima je svakako: "Tell Me Something Good", "Sweet Thing" "Ain't Nobody", "I'm Every Woman", "I Feel for You" i "Through the Fire".Chaka Khan je prava muzička legenda.

Na današnji 23.03.1954. u Beogradu, rodjena je filmska i pozorišna glumica -Vesna Čipčić, sunce na 1 stepenu ovna ukazuje na izuzetnu ubedljivost i upornost, a Mesec u škorpionu na izuzetan šarm iako u konjukciji sa Saturnom na veći emotivni bol i gubitke koje je morala proći u prošlosti koji su je samo ojačali.,, ipak kad pomislim na nju pomislim na sjajnu rolu iz serije Vruć vetar!!!


петак, 22. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 22 MART

Na današnji 22. mart 1976 rodjena je američka glumica i Oskarovka -Reese Witherspoon( rodjena u jednoj pravoj vatrenoj kombinaciji, znaku Ovna sa podznakom u kraljevskom znaku Lava na 8 stepenu stepenu mističnosti, jakog samopouzdanja i energije.Poseban uticaj njenog Plutona kroz 3 astrološko polje pokazuje da je ubedljiva, dominatna i vrlo ponosna, ali da dobro krije svoju sentimentalnost, maštovitost njene Venere u ribama.Reese je rodjeni borac za pravdu, izuzetno izdržljiva, iako nije imala lake periode( mesec je u opoziciji sa Marsom u raku koji je znak porodičnih problema u detinjstvu, ali i emotivnih problema).Ova stroga, senzibilna dama je jedan sjajan organizator, izuzetno disciplinovana po pitanju posla, ishrane i neko ko može biti primer drugima.Spoj njene intuicije i snage je poseban znak uspeha, iako se nikad neće odreći idealizacije kojom teži emotivno.Njen Jupiter u konjukciji sa njenim zenitom je poseban znak ambicija, ali i uspeha uz velika odricanja kojih će biti jako mnogo i u narednom periodu.

Na današnji 22.03.1950 u Sarajevu, rodjen je muzička legenda i multimedijalni umetnik -GORAN BREGOVIĆ( rodjen u znaku Ovna na 1 stepenu u opoziciji sa Marsom u vagi što donosi vodjstvo, jaku impulsivnost u mladosti, ali taktičnost s godinama i umerenost, odmerenost s obzirom da je rodjen sa podznakom u Vagi.Njega inspiriše sve što je dugačije i originalnije( uticaj Venere u znaku vodolije). Što je neobičnije, to je njemu interesantnije. Bezazlenim osmehom, koji momentalno razoružava ženska srca, on ume da zavara i sakrije svoje namere pred drugima, a Venera u Vodoliji teško može da ostane verna jednoj osobi jer ona traži bezuslovnu slobodu delovanja. Sa Neptunom u prvom polju horoskopa njega je, inače, teško prozreti, jer se veoma vešto sakriva iza raznih maski kojima se nameće. Vrh neba u njegovom horoskopu je u sazvežđu Raka, kojim vlada Mesec, što često ukazuje na popularnost i karijeru vezanu za javnost. Dobar aspekt Meseca i Saturna ukazuje na etno-stil koji neguje u muzici, ali i na dugovečnu karijeru, tj. mogućnost da doživi stotu.Neptun i Mars u Vagi, kao odlična pozicija za umetnike, donose neiscrpan izvor kreativnih inspiracija što je Goran Bregović veoma produktivno iskoristio. Vladar podznaka, Venera, postavila se u Vodoliji, u polju zabave i krativnosti, i jasno ukazuje na njegov umetnički potencijal.Goran je stalno pun ideja, promena, pun pokreta i od njega se može još jako puno očekivati u narednom periodu.Ipak period leta 2014, posebno jeseni 2016 sve do kraja 2017 nosiće velike transformacije i promene.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski