петак, 25. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -25.08.2017.


Dobar dan, Mesec danas ceo dan u znaku Vage:-))

Zanimljivo je što ćemo danas imati i jednu važnu promenu, Saturn koji je od 6.04. usao u retrogradni hod,mada je bio u fazi senke od 30.12.2016., a danas  od 14:10( lokalno vreme) kreće direktno sa 21.10 stepena znaka Strelca.Ko nije izgubio sebe u traženju i idealizaciji života, ljubavi" poruka je Saturna koji od kraja 2015 ima strelu kojom gadja nebo, ali nudi i veći optimizam koji mu nije prirodna karakteristika.Imali smo od aprila svega na nebu, nekih starih karmičkih sećanja, ljubavi, iskušenja, vraćanja na početak, izazova, i lekcija kako da pokrenemo sebe iz unutrašnjeg Ja u spoljno Mi, ali pre svega kako da se oslobodimo predrasuda, pravila, moralnih opterećenja, kako da stignemo do zamišljenih ciljeva.Period od aprila pojačavao je ozbiljnu usamljenost, brige, razočarenja i karmičke zadatke.Oni koji su osetili ogromna opterećenja baš od tog perioda,od danas pa do kraja godine, mogli bi sada dobiti i veće nagrade od neba ili realizacije dugo očekivanih stvari.Mnogi od vas mogu da se sa baš direktnim kretanjem i pokretanjem Saturna naglo probude.Prošlost, sadašnjost i budućnost pitanja koja se stalno prepliću u astrološkoj praksi i pitanja kad, zbog čega, šta će dalje biti? Saturn u Strelcu ima vizije života, prepoznavanje srodnih duša, a iako on nikad ne daje laka rešenja, sigurna sam da je mnoge od vas naučio i da imate mogućnost da krenete u završne ako ne i direktne akcije.Nemojte se iznenaditi da prošlost zakuca u sadašnjost, ali da sadašnjost želi da pita budućnost za savet.Biće tu preplitanja, ali nekog i oslobadjanja od opravdanja, čekanja, i sve može delovati brže, konkretnije.

Iza nas je definitivno depresivan i veoma melanholičan uticaj retrogradnog Saturna koji može pokazati snagu entuzijazma i mudrosti.Saturn će boraviti u znaku Strelca do 20.12. ove godine kada će preći u znak svog doma znak Jarac.Ponovni retrogradni hod možemo očekivati od 17.04.-6.09.2018., ali otom potom o tome ću vas obaveštavati kroz dnevne izveštaje..Direktan uticaj Saturna može uticati na bolju samodisciplinu, samospoznaju sebe u odnosu na druge, ali lakoću u poljima koja vam i nisu najbolje isla u toku njegovog retrogradnog hoda.Saturn kreće u završnu fazu radova, i treba ga maksimalno iskoristiti za sve vidove trajnih akcija, stvari koje želite da i zapečatite i da o njima više ne razmišljate, ali možda i za neke od vas da vidite i neku egzotičnu zemlju gde ste ostavili neki svoj karmički trag, ljubav ili sećanje.
Danas imamo i:

10:33am: Mesec u znaku Vage kvadrat Rx Pluton u Jarcu( Kada je Mesec u Vagi nama je potreban zagraljaj, topla reč, podrška jer možemo biti ranjiviji, nesigurniji koliko god da pucamo od samopouzdanja.Druženje, prijateljstvo, iskreni razgovori su stvarno važni i danas.Kvadratura sa retrogradnim Plutonom uvek može doneti ljutnju, nervozu, otpor, destrukciju, uvredljivost, nepotrebnu tvrdoglavost i teranje na sopstvenu štetu, poteškoće kroz ženstvenost i prihvatanje svojih mana.Potrebno je u ovom periodu prvo sve raditi umereno i sa većom dozom taktike, posebno diplomatije, bilo da se radi o emocijama, poslu ili već stvarima koje su vam važne u ovo vreme.Ovo može biti dobro vreme ja javne govore, nastupe ali probajte da držite ego i mogućnost i da dobijete neku kritiku kao samo savet da možete biti bolji.Ako vam i neko ukaže da treba da to promenite, nemojte mu okretati ledja, već razmislite..U povećanju dovitljivost, ali odsustvo razuma, kao u duhovitosti.Posebno loše vreme za sud, podelu imovine, nasledjivanja, bračne odnose, posebno ortačke odnose ili ulazak u ortakluk.Može biti i poteškoća u prihvatanju razlika posebno na polju okruženja, rodjaka, prijatelja.U porastu emotivne povrede i oštrina.Treba čuvati genitalije, kožu, posebno paziti na mokraćne kanale!
17:32: Mesec u konjukciji sa Jupiterom kroz znak Vage( ovo je prvi aspekt sa izlaskom Saturna iz retro hoda koji može doneti olakšanje, blagostanje, podršku, ljubav, miroljubivu energiju, moć opraštanja, dobre lične prilike preko partnerskih odnosa i javnosti.Vrmee dobrog raspoloženja, velikodušnih postupaka, mogućeg dobijanja novca, povoljnih vesti, emotivne podrške i optimizma.
18:09: Mesec u Vagi u sekstilu sa Saturnom u Strelcu( Možete računati sigurnost i lojalnost, oslonac preko polja prijatelja i porodice.U ovo vreme ono što se zacrta, isplanira, obeća može ići u dobrom smeru.Emotivno aspekt odanosti i jake povezanosti za voljenu osobu.Veća odgovornost i briga za decu, roditelje.Dobro vreme za sitnije popravke ili poslove u domu.Odlično vreme za planiranje nekog koncerta, rodjendane, svadbe.Posebno aspekt koji predstavlja zaštitu ako imate problem da se nade prava osoba koja će vas saslušati i pomoći vam.Dobro za kontakt sa socijalnim ustanovama, dobro za pravne ustanove, zajedničke kupovine.Vladaće strpljenje, pa će se i odluke donositi mudrije.).


22:06: Mesec u Vagi u sekstilu sa Marsom u Lavu( Mesec na zvezdi Spika, uspeh iznad očekivanja, iznenadjenja, nova energija, dosta planova, neočekivana euforija i sreća.Odlično vreme za astrologiju, upoznavanje novih prijatelja, pokretanje novog posla ili talenta.Mentalna i fizička hrabrost, dobar elan, zaposlite sebe u ovo vreme osećaćete se zadovoljnije.Treba se uzdržati od preterivanja i nekog vida sebičnosti, primajte i dajte u ovo vreme kako osećate, jer emocije će biti na vrhu neba.Odlično vreme za poklone, zabave, emotivne susrete.Zvezda Spika je tradcionalna zvezda znanja pa je ovo vreme koje može biti srećno za učenje, ples, pronalazaštvo, nauku, otkrića, genijalne izume.Na ljubavnom nivou mogućnost da neko ostavi izuzetan utisak i da vas neko veoma zainteresuje.

Astro -vremeplov
25.08.1930. rodjena je prava živa legenda, James Bond, Oskarovac -Sean Connery u praktičnom zemljanom znaku Device sa podznakom u posebno racionalnom i veoma samodisciplinovanom znaku Jarca sa Saturnom na samom ascedentu, i Mesecu u znaku Device koji mu daje jednostavnost, skromnost, ali izuzetan perfekcionizam.Izuzetno vitalan i mladolik, poslovno spreman uvek za nove izazove, sa aspektima emotivne popularnosti kod suprotnog pola zbog opozicije Venera i Urana, ali i šarmatne Venere u Vagi, pa Connery spada u staru gardu dzentlemena koji odiše prefinjenošću, disciplinom, ali uvek raspoloženim humorom.Iako vodi računa o sebi, ipak period jeseni ove godine upozorava da mora biti oprezniji sa zdravljem, posebno poljem bubrega i pluca, a ako bi to prošao mogao bi da računa na prilično puno projekata i uz pomoć podrške porodice jos mnogo godina rada.Connery nije baš tip koji priznaje penziju, ali zna da stane kad treba.On je izuzetan profesionalac i primer dobre lige glumaca koji su ostavili i ostavljaju izuzetne vrednosti kako na publiku tako i mladje glumačke populacije.
25.08.1987. rodjena je američka glumica Blake Lively( " Tracara) u znaku Device sa podznakom u nešto atraktivnijem i dominatnijem znaku Lava, sa Mesecom u znaku Device.
25.08.1970. rodjen je nekadašnji nemački foto model, glumica, kreativni direktor, poseduje i svoju kolekciju, veoma svestrana -Claudia Schiffer u znaku Device sa podznakom u vrlo mističnom, ali privlačnom znaku Škorpije sa Mesecom u duhovitom znaku Blizanaca.

25.08.1958. rodjen je američki režiser i producent, scenarista i umetnik Tim Burton u znaku Device sa podznakom u Blizancima i Mesecom u znaku Jarca.

25.08.1981. rodjena je američka glumica Rachel Bilson u znaku Device sa podznakom u Devici i Mesecu u Raku.Spoj praktične i marljive prirode i izuzetnog smisla za dom i materinstvo donosi lični napredak.
25.08.1954. rodjen je sjajni muzički genije Elvis Costello u znaku Device sa Mesecom u Raku.
25.08.1964. rodjen je američki glumac Blair Underwood u znaku Device  sa energičnim Mesecom u Ovnu.

25.08.1961. rodjena je američka glumica Ally Walker u znaku Device sa Mesecom u znaku Vodolije.
25.08.1825. osnovan je Urugvaj južnoamerička država, rodjena u znaku Device sa podznakom i Mesecom u Vodoliji.Glavni grad Montevideo.
25.08.1955. rodjen je pozorišni i filmski glumac, bivši Ministar -Branislav Lečić u znaku Device sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Strelac.Spoj ambicija i ideala donosi Branislavu da svake godine pravi sve bolje korake svoje veoma uspešne i zrele karijere.Ipak, on još puno toga može da ponudi publici.
Natasa Paunovski


четвртак, 24. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -24.08.2017.

"Ništa nije samo po sebi ni dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo". - Šekspir

Mesec u praznom hodu do 3:06am, kada ulazi u znak Vage.Noć povoljna za obrazovanje, završavanje sitnijih poslova u kući, odmeravanje i oprezno biranje i spremanje stvari, dokumenata.Ipak prazni hod nosi i samostalno delovanje Meseca, pa se treba ograditi od prevelikog mozganja ili opterećenja ukoliko vam je prethodni dan nosio neki problem.Probajte da se opustite.
Mesec u Vagi će imati energije ljubavi, balansa i ravnoteže sve do subote.Ipak, danas vladaoc tranzitna Venera u Raku u kvadratu sa Rx Uranom može doneti nagla uznemirenja, prekide, eksplozivna ponašanja, neoubičajene vesti, promene.U porastu avanture i naglo trošenje novca.
Mesec u znaku Vage pojačava prefinjenost, estetiku, potrebu za istinom, potrebu za harmonijom i pomirenjima.Period od 10:45 nosi posebno dobro vreme za javne nastupe, polaganje ispita, ali nosi i povećanje emotivnih prevara, kao i manje napetosti na političkoj sceni.Ima mogućnosti da se danas nešto objavi što ne bi trebalo ili da dolazi do naglog prekida i problema sa komunikacijom preko interneta.Porast bračnih problema, ali i nasilja jeste uvećan u periodu do 19h.Od 19h može dolaziti do neočekivanih nagrada ili dobitaka, ali veoma pozitivnih prilika poljoprivrednicima i svima onima koji uzgajaju nešto.Na emotivnom nivou tokom celog dana, ali i stresnog aspekta Venere i Rx Urana treba izbegavati ulaziti u komplikacije, laži, zapetljavanja emotivna, ali i izbegavati neki nepotreban sarkazam, polemike.U povećanju su tokom cele večeri jaka neverstva, iskupljenja, opravdavanja, nepotrebna žrtvovanja.Koliko god vam deluje da istina može da zaboli druge, idite prema njoj jer će vam doneti rasterećenje, samo izbegavajte da ulazite u dublje probleme.Od 21:02: Tranzitna Venera u kvadratu sa Rx Uranom u Ovnu( može biti neprijatnih iznenadjenja kroz okruženje, ljubav, novac.U povećanju neočekivana dešavanja, stres, potreba da se nešto iseče, promeni iz korena.U porastu razvodi, gubici voljenih osoba, prekidi emotivnih veza, avanture i potreba za slobodom u medjuljudskim i ljubavnim odnosima.Bežanje od vezivanja ili problemi sa autoritetima.Sklonost tvrdoglavim potezima.Malo mira i strpljenja potrebno je i u saobraćaju!U povećanju veća ali prolazna razdražljivost i poteškoće kroz odnose sa prijateljima.Ne tako dobar period za početak novog odnosa ili prijateljstva, ali može biti dosta problema u održavanju odnosa iz prošlosti.Opreznost kroz komunikaciju ili odnose sa starijim osobama!Treba se distancirati od svakog vida preterivanja, prevelike osetljivosti, uvredljivosti, i pokušajte ako osetite ovaj aspekt da koristite ipak razum.Posebna preporuka roditeljima da decu čuvaju od nepoznatih osoba, internet komunikacije!Ipak, biće tu i neke euforije, pa malo paranoje, pa naglog dobrog raspoloženja i nekog vida prekretnice.

Astro -vremeplov
24.08.1948 rodjen je francuski kompozitor i izvodjač elektronske muzike Jean Michael Jarre u praktičnom zemljanom znaku Device sa podznakom u dominatnom znaku Lava i Mesecu u energičnom znaku Ovna, znaku strasti, akcije.Dobar položaj Venere i Neptuna u njegovoj karti ukazuje na neobične i maštovite ideje po pitanju kompozicijama koje često oseća i prenosi na muziku, dok izuzetno zanimljiv aspekt Urana na poslednjem stepenu Blizanaca u trigonu sa Marsom u Vagi i javnost, ali uspeh preko elektronske muzike.
24.08.1947. rodjen je proslavljeni brazilski književnik Paulo Coelho u znaku Device sa podznakom u Biku i optimističnim i slobodoljubivim Mesecom u Strelcu.Stelijum planeta u Lavu u njegovom 3 polju je izuzetno superioran i jasan znak smisla za pisanje.

24.08.1988. rodjen je engleski glumac ( Harry Poter") -Rupert Grint u znaku Device sa Mesecom u Jarcu.
24.08.1981. rodjen je američki glumac i model, miljenik tinejdzera Chad Michael Murray u znaku Device sa Mesecom u Blizancima.

24.08.1899 rodjen je argentinski pisac Jorge Luis Borges, kao jedan od najuticajnijih  književnika 20 veka.Rodjen u znaku Device sa podznakom u Raku i Mesecu u znaku Ovna.

24.08.1836. rodjen je Houston grad u saveznoj državi Teksas.On je četvrti po veličini u Usa.Rodjen u znaku Device sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Vodolije.
24.08.1976. rodjen je australijski glumac( " Havaji, Mesečina"), Alex O Loughlin u znaku Device sa Mesecom u Lavu.


24.08.1273. po julinaskom kalendaru osnovana je Austrija u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u znaku Jarca.
24.08.1947. rodjena je sjajna američka glumica( " Fatalna privlačnost, Patriotske igre, ), Anne Archer u znaku Device sa podznakom u emotivnom znaku Raka, ali vrlo optimističnim Mesecom u znaku Strelca.

24.08.1834. osnovan je Rockford gradic u saveznoj državi Ilinois u znaku Device, podznak Vodolija, Mesec u znaku Bika.Natasa Paunovski
среда, 23. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -23.08.2017.

"Krenite ovog jutra odlučno i čvrsto! Neka vam se čini da svojim koracima okrećete Zemljinu kuglu."
Duško Radović


20 minuta posle ponoći Sunce je ušlo u znak Device, pa svim Devicama Srećan rodjendan i nov početak Solarne Godine.Pred nama je period mirnije, jednostavnije, temeljnije energije usmerene na posao, zdravlje, svakodnevne obaveze, ali Device nam šalju i energiju nešto praktičnijih ciljeva i umerenijih emocija.Volja neće biti na testu, ali za svaku stvar moraćemo da računamo na više zalaganja i više ozbiljnosti.Devica je ženski, promenjiv, zemljani znak koji vlada 6 kućom u Zodijaku, pod uticajem Merkura kao vladaoca.Baš ove godine Device će i dočekati rodjendan( bar prva dekada) sa retrogradnim vladaocem pa će morati da ulože mnogo više energije u sebe, svoj rad, ali moraju biti strpljivije u saobraćaju, sa papirima, u procenama.Njihov vladaoc od poslednjeg dana ovog meseca prećiće u znak Lava, ali direktno od 5.09. krenuti napred, tako da druga i treća dekada može biti oslobodjena mogućih kvarova, opreznosti na polju administracija, zdravlja i emotivnih analiza u ovoj godini.Definitivno će perfekcionizam i rad biti in u ovom periodu, ali potreba za planiranjem, ulaganjem dosta energije u edukaciju, pokrivanje i rad na onim što nas čini slabijim, ali Devicama ova Solarna godina može doneti dosta naglih pozitivnih promena na polju finansija, ali veoma važnije kupovine pri kraju godine, posebno od aprila sledeće godine.Imaće sreće sa učenjem, putovanjima, okruženjem, ali mentalno ih očekuje jedna veoma prodorna i samouverena godina, prosto će upijati znanje.Idealizam koji dobro kontrolišu, partnerski odnosi mogu biti posebno važni, iako i tu mogu očekivati malo sporiji, ali sigurniji napredak posebno od sredine sledeće godine.Samokritičnost će u daljem periodu biti više nego izražena, ali i sklonost promenama i učenjima da ne mora biti sve po pravilima, pa Device mogu u jednom momentu da se i opuste i počnu da se manje žrtvuju.Mnogim Devicama ova solarna godina nosi dosta naglih promena posebno na ljubavnom nivou i mogućnost da dožive nešto veoma romantično i jako( posebno od sredine proleća, posebno u periodu od sredine leta).Na zdrastvenom planu treba obratiti pažnju na visok krvni pritisak, cirkulaciju, posebno povrede kojima Device mogu biti više sklone od jula 2018.Srecno:-))


Mesec danas ceo dan u znaku Device.

Od 4:14am: Mesec u devici u trigonu sa Rx Plutonom u Jarcu( izuzetna snaga i regeneracija, period ozbiljnih razmišljanja, ali i ambicija.Period unutrašnje istrajnosti i emotivnih promena.Strpljenje, zrele odluke, realni snovi, dobra organizacija nosiće energiju jutra sve do perioda podneva.Dobro je u ovo vreme završiti sitnije svakodnevne obaveze, preglede, registracije, važne posete, sitniju kupovinu.U emotivnom smislu odličan period za obostrano poverenje, dogovore, zajednička putovanja i poslove.Period donosi i dobre aspekte kroz polje poslovnih aktivnosti.)Odlično vreme za poljoprivredu, nabavku većih zaliha, kao i razmišljanjima i ulaganjima u dom, kućne potrebe u zimskom periodu.Posebno povoljan period za osobe koje vode druge ili prenose znanje drugima.I dalje manja opreznost sa instalacijama, manjim papirima, potpisivanjem, dok veće finansijske ustanove mogu imati velike oscilacije u poslovanju.


11:20am: Mesec u Devici u kvadratu sa Rx Saturnom u Strelcu, opozicija Kiron u Ribama( u povećanju zakašnjenja, nagle vremenske promene, apatično stanje, sklonost i manjim prehladama, ali nekom vidu usamljenosti, dekocentrisanosti.Generalno Mesec na zvezdi Denebola u ovo vreme može povećavati atentate, ozbiljne katastrofe, kao i ozbiljnu nervozu na carinama.Može biti nesigurnosti na polju obrazovanja, ali veze koje su vezane za udaljenost potpuna zahladjenja.Biće tu nekih prepreka i osećaja da za ono što vam je važno morate više da se potrudite.Odlično vreme za učenje stranih jezika.Može dolaziti do osetljivosti stopala, stomaka, treba u ovo vreme jesti laganiju ishranu, dobro za sve vidove posta.Iako aspekt neke praznine i prolazne tuge, ipak u dobrom položaju sa natalnom može doneti zbog zvezde Denebola i neočekivan uspeh i napredak.Svi vidovi alternativne medicine mogu doneti osećaj regeneracije i oporavka.Dobro vreme za masaže, meditacije, jogu, traženje duhovnog balansa, rekonekciju.


22:03: Mesec u Devici u sekstilu sa Venerom u Raku(srećan aspekt za dom, porodicu, emotivnu harmoniju i izjave ljubavi.Sreću možete naći u malim stvarima.U porastu i platonske ljubavi i ljubavi na putovanjima.Mala opreznost je potrebna u okeanima i morima jer može biti porasta davljenja.Mogućnost dobijanja važnih emotivnih vesti.Obraćanje pažnje na detalje i potreba da zaštite voljenu osobu, dete, roditelja.Dobro vreme za selidbe ili kupovinu stvari za dom.Dobro za posete, kao i manje zabave.Odlično vreme za osobe koje se bave uslužnim poslom jer u ovom periodu posebno mogu pokazati veći napredak.Posebno srećno vreme za nauku, obrazovanje, kraća poslovna putovanja.
Mesec od 23:48 do četvrtka 24.08.(3:25am) u fazi praznog hoda, period kada ne treba prduzimati veće akcije i donositi veće odluke

Astro -vremeplov
23.08.1970. rodjen je jedan od najtalentovanijih glumaca koji je ušao u svet Holiwooda veoma mlad -River Phoenix u znaku Device sa podznakom u nešto kontradiktornom, ali snažnom znaku Škorpije.Iako se borio za veganizam i zdrav način života, njegova smrt 93 god od predoziranja potpuno je šokirala ceo svet.Bio je talentovan, sa Mesecom na zvezdi Plejade a opet i problematičnom 29 stepenu u znaku Bika, ali i opozicija Saturna i Neptuna su jasno ukazivali na dogadjaje koji su sledili.Jupiter u škorpiji na njegovom ascedentu  govori da je River bio izuzetno harizmatičan, prodoran, požrtvovan.Njegov brat, poznati glumac Hoakin Finiks usao je u svet glume nastavljajući na neki način njegov put posle njegove smrti.

23.08.1978. rodjen je bivši američki košarkaš, izuzetno talentovan  Kobe Bryant u znaku Device sa Mesecom u Biku.
23.08.1912. rodjen je Gene Kelly, glumac, plesac, producent, jedan od najcenjenijih, ali veoma proslavljenih ličnosti, prava zvezda mjuzikla.Dobio je počasnog Oskara, kao i nagradu za životno delo.Rodjen u znaku Lava na poslednjem stepenu sa podznakom u analitičnom znaku Device i Mesecu u znaku Jarca.

23.08.1971. rodjen je proslavljeni italijanski fudbaler Demetrio Albertino u znaku Lava na poslednjem stepenu sa podznakom u Lavu i Mesecom u znaku Device.
23.08.1976 rodjen je američki glumac poznatiji iz serije" Havaji" Scott Caan u znaku Device sa Mesecom u znaku Lava.
23.08.1370. po julijanskom kalendaru osnovan je Hag -administrativni centar Holandije u znaku Device sa podznakom u Škorpije i Mesecu u znaku Device.


Natasa Paunovski

уторак, 22. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE 22.08.2017.

Sinoc je bila prava senzacija gledati Totalnu Solarnu Eklipsu na području Usa.Nasa je otvorila svoj kanal, a mogli smo videti koliko su Amerikanci posebno bili euforični i koliko su se nekoliko dana i više unazad bavili ovom pojavom koja se desila posle 99 godina.Ja sam pogledala uzivo program sa kanala space.com koji ljubiteljima astrologije i astronomije toplo preporučujem i live prenos je isao iz  svake države, meni je bio najinteresatniji iz Idaho Falls pa je bila prava senzacija za uši, ali i oči.Bile su spremne i posebne naočare za ovaj dogadjaj, ali kako to u Usa uvek sledi, svaka država je imala posebnu predstavu uoči ovog važnog nebeskog dogadjaja.U Beogradu ceo dan je vladala povećana gužva i osećaj da odmori polako prolaze, ali u odnosu na Lunarnu Eklipsu osetila sam više smeha, emocija i adrenalina nego obično.Zanimljivo je bilo na Vračaru jer su se čule i petarde tačno u 20:30, pa smo imali osećaj da treba da nazdravimo...Ovaj dogadjaj će Amerikancima sigurno ostati zapamćen, a do narednog sama energija Mladog Meseca povukla je niz planova i odluka koje su pred nama.

Keanu Reeves- jedan od mojih omiljenih glumaca koji će ovih dana posetiti i našu prestonicu rodjen u kombinaciji duple Device i posebno jednostavnim, ali izuzetno preciznim, temeljnim i intelegetnim spojem Sunca i Merkura na ascedentu i senzibilnim Mesecom u Raku daje pečat svakoj ulozi.Retrogradni Merkur preko njegovog ascedenta prema Suncu i natalnoj poziciji Merkura može mu doneti veći rad u ovom periodu i veoma značajne projekte.Ima mogućnosti da pokrene projekat koji je želeo u prethodnom periodu a sada su se otvorili mogućnosti za to.

Danas
Mesec danas ceo dan u znaku Device.Red, rad, planiranje, studioznost, analitičnost, praktičnost.Vladaoc Merkur retrogradan sa 8 stepena do kraja dana na 7,10.Bilo bi dobro da se danas malo obrati pažnja na aparate i majstorske poslove.Posebno je bitno čuvati se požara ili problema sa instalacijama.Oni koji danas imaju planirane sudske sporove mogli bi naići na izvesna odlaganja ili probleme.Dan može biti povoljan za menjanje novca, pronalazak, veoma naklonjen osobama koje rade sa novcem, veoma značajan i kroz berze.( posebno u periodu od 11:30-21h).Noć je bila pojačanija i dalje pomalo apatičnim i destruktivnijim promenama, a u porastu su vec nekoliko dana i aspekti razočarenja, iluzija, emotivnih poteškoća.Dan može nositi izvesne probleme porodiljama, ali i osobama koje imaju problema sa stomakom, crevima, disajnim organima.Postojaće jaka potreba za redom u glavi, pa kad nešto ne može da bude kako je planirano i izvesnih strepnji i samopravdanja.Važnije će biti da se oslonite na sebe, svoj um, nego da tražite pomoć.Takodje bitnije će biti da vi lično budete zadovoljni postignutim, i skloni da se i ljutite na sebe ako ne uradite kako ste planirali, nego da vas drugi pohvale tek tako.Mesec u devici je praktičan, skroman, vredan, i njemu nisu bitni aplauzi, ali mu svakako prija moralna podrška.11:42am: Mesec i retrogradni Merkur u Devici u konjukciji(mogućnost mnogo analiza, pravljenja proračuna.Prevelikog detaljisanja, pa udaljenost od konkretnih razmišljanja i odluka.Emocije na testu.Period važnih vesti.Period koji može doneti važne promene na profesionalnom planu.Neke zaostale obaveze ili poslovni poduhvati, kontakti mogu se obnoviti.Povoljno za kratkotrajna putovanja, učenje.Sklonost izuzetnoj detaljnosti, memoriji, ali opterećenju sitnicama.Jaka okrenutost preciznosti, upijanju stvari koje vas interesuju, preciznosti ruku, emotivnim previranjima.Dobro za sve vrste gradnji ili pravljenja temelja.Može biti rešavanja nekih papira oko nekretnina, registracija, auta, popravki.Spremite se za strpljenje jer zbog retro Merkura stvari mogu ići sporije.Pojačana prezaposlenost.Može biti sitnijih grešaka na polju zdrastva, u svakodnevnim kupovinama( dobro proverite svoj spisak ili razmislite dal vam to sada je baš potrebno?).Pojačana samokritičnost i sklonost kritikovanju koja može stvoriti i neki vid udaljenosti emocija.Sklonost gubitku, kvarovima aparata, posebno telefona.Preporuka sporije vožnje i bolje koncentracije u saobraćaju(bez velike brzine).Ono što se potpisuje u ovo vreme traži da dobro pogledate i proverite.Ipak, aspekt koji može doneti korisne informacije, važne vesti, lični i mentalni napredak, razmišljanje o pobošljanju stvari koje vam nedostaju.Odlično vreme za kontakt sa pijacama, nabavku hrane, sitnije kupovine, poslovna kraća putovanja, edukacije.Ukoliko planirate već duže vreme promenu ishrane, i osećate da sada možete biti istrajniji, može biti mogućnosti da nešto pokrenete od pre i da to da rezultate.Dosta razmisljanja o zdravlju, ali dolaska do povoljnih preporuka.


15.22: Tranzitni Mars u Lavu u trigonu sa Rx Saturnom u Strelcu( borbenost, istrajnost, jake ambicije, sklonost realizaciji dugo očekivanog, izdržljivost, fizička spremnost.Saturn može doneti nagradu za one koji čekaju duga poslovna rešenja, zaposlenja, unapredjenja ili prosto pokretanje nekih svojih samostalnih akcija.Dobro za autoritete, možete se nečemu trajno posvetiti.Aspekt zrelih, odgovornih pogleda na život i trezvenog rasudjivanja.Definitivno Mars ovde šalje i strast i želju da nešto dovede do kraja.Vaša hrabrost može biti toliko pozitivna da možete biti primer drugima.Dobro za sve vrste organizacionih poslova, kontrola, politike, gradjevinske poslove, pedagogiju, arhitekturu,ali i vojna zvanja.Pre svega ovo je aspekt koji nosi poruku, ako verujes i ides ka tome -ostvariće ti se.Ako ste spremni za teže zadatke, veće poslove i uporni ste da dodjete do toga, ovo je pravo vreme da to započnete.Inače, aspekt koji stvara sliku pouzdanosti, lojalnosti, trajne ciljeve koji mnogi mogu naći u porodici, domu, deci ili planiranju navedenog.21:18: Mesec u devici u opoziciji sa Rx Neptunom u Ribama( meditacije, molitve, jačanje sebe može pozitivno uticati u ovo vreme kada Mesec u blizini zvezde Zosma može doneti jaku melanholiju, umor, povećana razočarenja, prevare ili sklonost manipulacijama.Čudni snovi, ne slušanje intuicije, na vama je da to promenite!Izbegavanje pravljenja žrtve od sebe ili nekog vida " kukanja nad svojom sudbinom".Opreznost sa lekovima, porocima, povećani strahovi, zaljubljenost, ali nemirna osećanja.Blokada izmedju uma i duše da odlučuje.Period posebno oko ponoći može doneti povećanja nesreća i smrtnih slučajeva.Osetljivost kroz polje bolnica i operacija, pojačana trovanja.Probajte da mislite na lepe stvari, da se opustite, uživate u stvarima koje vam prijaju, uključite optimizam i izbegavate sumnje u pozitivan ishod.Znam da je lako reći, a teže uraditi, ali računajte da vaš oslonac i ravnoteža u ovom periodu je veoma značajna." Ti si jedinstven, nezamenljiv, poseban, znaš li to? - Fil Bosmans

Astro -vremeplov

22.08.1893. rodjena je dvostruka Okarovka –Dorothy Parker-američki pisac, scenarista, rodjena na nultom stepenu Device, podznak Bik u izuzetno lepom trigonu sa njenim Mesecom u Jarcu.


Na današnji 22.08.1963. rodjena je američka pijanistkinja, tekstopisac, pevačica –Tori Amos, rodjena u znaku Lava( Sunce I Venera u lavu na zvezdi Regulus ukazuju na harmoničnu prirodu izuzetnu produhovljenu I dominatnu okrenutu lepoti) sa podznakom u erotičnoj I mistično privlačnoj Škorpiji koja prosto mami u njenom specifičnom izvodjenju I Mesecom u Vagi koji donosi dušu koja je prefinjena, estetska, harmonična I koja je u stalnoj potrazi za ljubavlju u svim sektorima.Iako je pre tri godine izdala album pred Tori dolazi period velikih promena na profesionalnom planu I velikih izazova.Venera u trigonu sa njenim ascedentom posebno ističe lepu fizičku prirodu, mladolik izgled I jaku estetiku praćenu I vladaocem Marsom u vagi.

22.08.1964. rodjen je bivši teniski broj 1, švedski teniser, sada komentator teniskih mečeva Mats Wilander,rodjen u znaku Lava  u vreme Punog Meseca u Vodoliji.Njegove kontradiktorne izjave nisu baš omiljene na našim prostorima zbog nepoznate neomiljenosti prema Novaku Djokovicu.Ipak, Mats iza sebe ima širok spektar uspeha i ne mogu mu se zameriti sjajni sportski potencijali.

22.08.1925 rodjena je engleska glumica, nekadašnja Bond devojka –Honor Blackman u kombinaciji duplog Lava I Meseca u Devici.


22.08.1971. rodjen je I britanski glumac poznatiji po ulozi “ Hobit” –Richard Armitage u znaku Lava sa Mesecom u Devici.22.08.1973. rodjena je američka glumica Kristen Carrol Wiig, poznatija po filmovima” Marsovac, Deveruše, Subotom uveče uzivo” na poslednjem stepenu znaka Lava sa Mesecom u Blizancima koji će je terati da se stalno menja I prihvata različite zanrove.22.08.1979. rodjena je kanadska glumica –Jennifer Finnigan, “ Tiranin”, rodjena u znaku Lava sa Mesecom u Lavu.

22.08.1975. rodjen je brazilski glumac –Rodrigo Santaro( “ Fokus, 33,Ben Hur”) u znaku Lava sa podznakom u čulnom I privlačnom znaku Bika I Mesecom u Ribama.22.08.1942. rodjena je jedna od najboljih novinarki na nasim prostorima –Mira Adanja –Polak u znaku Lava sa ambicioznim ali strogim Mesecom u Jarcu.Mira ima konjukciju Merkura I Marsa u devici pa je vrlo predana poslu, izuzetno tačna, precizna, uvek dobro spremljena, ali u stalnoj potrazi za dobrim informacijama I odličnim reportažama. Vojin Ćetković glumac, rodjen je 22.08.1971. u znaku Lava sa podznakom u praktičnoj, mudroj I strpljivoj Devici, sa Mesecom u znaku Device. Vojin je veliki perfekcionista I samokritičar, ozenjen glumicom Slobodom Micailovic( 21.08.1981. Lav –Vaga).I Sloboda I Vojin imaju jaku potrebu za privatnošću, porodicom I prijateljima.


Natasa Paunovskiпонедељак, 21. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE 21.08.2017

21. avgust veoma interesantan za sve one koji vole astrologiju, jer imamo Totalnu Solarnu Eklipsu na Mlad Mesec večeras po našem lokalnom vremenu u 20:30.Uz to i Sunce u Lavu pravi aspekt velikih promena u naručju sa Rx Uranom u Ovnu, pa danas imamo pravu senzaciju u univerzumu.Živeli i srećan vam početak nove nedelje i put promena:-)

5:33am: Mesec u Lavu u sekstilu sa Jupiterom u Vagi( period blagostanja, mira, srećnih okolnosti, dobrog sna i optimizma.Za one koji ne spavaju, poželite želju i pomilite se, ovo je vreme želja i zaštite, nebo ispunjava želje.Period snage i dobre regeneracije, period dolaska do istine.Emotivni mir i podrška.Mesec na zvezdi Aldzenubi pojačava borbenost i neustrašivost, ali izuzetno visok stepen duhovnosti.5:56: Mesec i Mars u Lavu u konjukciji( treba se distancirati od svakog vida destrukcije.U povećanju nesrećni slučajevi, impulsivne akcije, treba mirovati i razmišljati pozitivno.Sa jedne strane jaka snaga emocija i volje, s druge i izvesne sklonosti nepotrebnom trošenju, dominaciji, kontradiktornim i ljutitim postupcima.Treba izbegavati paranoju, dramatiku, brzinu u svemu! Poseban savet srčanim bolesnima i atmatičarima da obrate pažnju na svoje zdravlje.Opreznost i sa vatrenim oružjem i oštrim predmetima.Čuvati vid.U povećanju požari.7:27am: Mesec u Lavu u trigonu sa Rx Saturnom u Strelcu( period sabiranja i oduzimanja.Odgovornost, lojalnost, ozbiljnost, jaka vera, mir.Period dobre organizacije i dobrog početka dana.Povoljno da se pokrenu zaostale obaveze.Dobro za karijeru, obrazovanja, putovanja.Odlično vreme za pedagogiju, učenje, odnos sa decom, brigu za druge, kontakt sa drugim kontinentima, dobro vreme za nauku.Period emotivne sigurnosti i nekih nastavaka razgovora.Treba pratiti sopstvene instikte.Lojalnost, dobijanje važnih potvrda, ali i preuzimanje većih obaveza.8:23: Sunce u Lavu u trigonu sa Rx Uranom u Ovnu(ovaj aspekt smo imali i 16.08.2016).Aspekt iznenadjenja, dobijanje jake volje za novim, promenama, pozitivnim iznenadjenjima, presecanju i stavljanju tačke i počinjanju jednog novog razdoblja.Jedinstvenost, originalnost, dolazak do novih rešenja.Izrazita potreba za izražavanjem, slobodom, svežim informacijama, novim opcijama.Posebno dobar za izume, naučnike, programere, osobe koje se bave tehničkim poslovima.Može se otkriti novi proizvod, program ili polakšica nečega.Dobro za kupovinu nečeg što vam može doneti pobošljanje posla.Pre svega aspekt jakih uverenja, nosi vreme uzbudjenja, adrenalina, neočekivanih okolnosti.Odličan da otkrijete nešto novo o sebi, drugima, da malo više pokrenete svoje želje i potrebe.Definitivno retrogradni Uran ovde atraktivno ali i samostalno pokazuje da je drugačiji i da se izdvaja.Možete biti odlični u ubedjivanju nekog, ali pojačati svoja interesovanja.Mogućnost i neplaniranih poznastva, ali ostavljanja jakog utiska na druge svojom neobičnom stranom.Možete se izraziti kao autor.Odlično vreme da se oslobodite nečeg opterećujećeg.19:41: Mesec u Lavu u trigonu sa Rx Uranom u Ovnu( period ubrzanja, akcija, neočekivanih susreta.Odlično vreme za sticanje novih prijatelja, upoznavanje sa različitim osobama, neočekivanu ljubav.Puno uzbudjenja i osećaja da će se desiti nešto značajno.Idealno vreme za zabave, venčanja, ples, razne društvene manifestacije.Možete u ovo vreme promeniti profesiju ili pokrenuti neki novi talenat.Odlično vreme za promenu mesta, države, važna putovanja, putovanja avionom.Izuzetno srećno vreme da pomognete drugima.Iskrenost, potreba za emotivnom slobodom, spontanošću.Podrška preko drugih.Potreba da budete novi.Idealno vreme za estetske korekcije, promenu frizure, promenu stila i odevanja.Mogućnost neočekivanih poziva i nekog oduševljenja.

20:30 Pred nama je Solarna Eklipsa ili Totalno Pomračenje Sunca, kao veoma važan nebeski dogadjaj.Mesec i Sunce na 28,52 stepenu Lava, a prate ih Mars na 20 i Severni čvor na 23 stepenu.Izuzetno važno vreme koje može doneti velike promene i uzbudjenja, ali velike rezove.Nemojte se iznenaditi da bude i većih turbulencija, napetosti, ali i ovo može biti novi početak s obzirom da se Solarna Eclipsa dogadja u vreme Mladog Meseca.Pomračenje Sunca će se moći videti najbolje u Usa.Ovo za mnoge od vas može biti period velikih prekretnica koje vas mogu držati i u narednih 6 meseci.Koliko postoji strepnja nekada i strah od Eklipsi, one su tu uvek da pokrenu promene koje držite u sebi i koje moraju naći vreme da izadju na površinu.Stoji da postoje previranja i stres koji mogu osetiti svi oni koji imaju poslednje stepene natalnih planeta u znaku Bika, Škorpije, Lava i Vodolije, koji mogu očekivati i porast napetosti, ali vreme nekih rezova.Neće biti nemoguće u ovo vreme i prirodne promene pa i katastrofe, jer Eclipse uvek nose da se nešto treba očistiti, promeniti ili doći na početni oblik.Zato uzmite prazan papir i napišite šta želite da promenite ili uradite od ovog perioda zalepite i ostavite u kutiju svoje srece.S obzirom da Eklipsa može imati i značaj sjajne kraljevske zvezde Regulus definitivno ovo može biti značajno, ali za neke i provokativno vreme posebno kroz polje presednika, kraljeva ili poznatih ličnosti.U porastu može biti pobune i neprijateljstva, više izazova.Ipak, ne treba zanemariti da je i ovo Pomračenje vezano za visoke počasti, ambicije, velike ljubavi, i ljubavi koje mogu opstati u nekim momentima iskušenja.Neko od vas će imati prilike da vidi istovremeno i prošlost i sadašnjost kako se drže za ruke.Odlično vreme za nove poduhvate, smele rizike, ali i period ličnih transformacija.Ima mogućnosti da se uklone predrasude, očiste oni koji vam ne prijaju ili da se izbace suze, bol iz prethodnog perioda.Može biti i nekog vida oslobodjenja na teritorijama koje to čekaju dugo.Ono što jeste i dalje u prvom planu je jaka potreba za pažnjom, egoizam, sebičnost koji datira od Lunarnog Pomračenja sve do januara 2018 koji nosi i za mnoge od vas ciklus učenja.22:26: Mesec prelazi u znak Device na zvezdu Regulus i pojačavati praktičniju, promenjiviju prirodu, prezaposlenost i okrenutost detaljima.U porastu manja apatična stanja, umor.Ipak, period zaštite i okrenutost sitnicama koje život znače.U porastu analitičnost, mudrost, strpljenje posebno posle teatralnije energije Lava.Vladaoc Merkur retrogradan na 8 stepenu Device nosi  vreme osetljivosti kroz porodjaje, predeo stomaka i osetljivost creva.Treba paziti na psihu, lekove!Posebno se treba čuvati razočarenja u prijatelje.Sklonost da se oslonac traži u sebi.

Astro -vremeplov

21.08.1986 rodjen je Usain Bolt-svetski, olimpijski vanserijski sprinter sa Jamajke.Gde god se pojavi on ostavlja utisak veselog I popularnog, miroljubivog, ali pre svega vanserijskog rekordera u disciplini na 100 I 200 metara.Rodjen u znaku Lava sa sanjivim I maštovitim, ali jednako emotivnim Mesecom u ribama koji mu instiktivno je pokazao svetlo ka atletskoj slavi.Mars u Jarcu u svojoj egzaltaciji ukazuje na izdržljivost I izuzetnu istrajnost, dok Venera u vagi da je veoma šarmantan I spontan, veoma popularan u medijima( iako mu to povremeno može smetati).Venera u vagi mu može doneti I želju da se u narednom periodu I privatno sredi I da razmišlja o porodici.Merkur I Sunce u Lavu mu donose izuzetno samopouzdanje,dok Saturn I Uran u strelcu jake vizije, duhovnost( uvek se pomoli pred svaku bitnu trku), iako kroz prošlu Olimpijadu je mogao imati I male poteškoće kroz pritisak javnosti.Ipak, uspeo je u svojim ciljevima i spreman za sportsku penziju. 21.08.1967. rodjena je sjajna kanadska glumica” Matrix”) –Carrie Anne Moss u znaku Lava sa podznakom u Strelcu I maštovitim Mesecom u ribama koji I privlači I povlači neobične uloge.

21.08.1938. rodjen je kantri pevač –Kenny Rogers u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Raku.


Havaji –savezna država primljena je na današnji 21.08.1959. kao poslednja pedeseta članica.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Vagi u podznaku harmonije I balansa sa Mesecom u energičnom znaku Ovna koji može nositi povećanje požara I loših vremenskih prilika u periodu proleće/jesen 2017.Ipak ova popularna država je omiljena za turiste iz celog sveta.

21.08.1783 rodjen je Port of Spain glavni grad Republike Trinidad i Tobago, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Blizancima.

21.08.1683 rodjen je Dover grad u saveznoj državi Delaver, u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Lavu.

21.08.1989. rodjena je američka glumica( “ Heroji, Nešvil”) –Hayden Panattiere u znaku Lava sa podznakom u Vagi I energičnom Mesecu u znaku Ovna.

21.08.1956 rodjena je kanadska glumica engleskog porekla –Kim Cattrall( “ Seks I grad”) rodjena u znaku Lava sa slobodoljubivim Mesecom u Vodoliji.

21.08.1975. rodjena je američka glumica Alicia Witt u znaku Lava sa podznakom u Strelcu I Mesec u Vodoliji.

Natasa Paunovski
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski